Blogg

Endelig februar, og tid for sjømat!

Postet av i Blogg

En av de største misforståelsene blandt oss nordmenn, er at skalldyr er best om sommeren. Det er så fjernt som det går an! Jeg går med på at reker, hummer og blåskjell smaker nydelig når solen varmer på svabergene, men; de er så absolutt ikke på sitt beste da! 

Okay, norsk hummer er jo høstmat, men med sin overstive kilopris (dyret burde vært fredet i mange år fremover spør du meg, så kanskje, KANSKJE flere kunne få nyte denne sjeldne delikatessen uten å blakke seg helt). Da kjøper jeg heller taskekrabber, rimelig og helt fantastisk nydelig fra september og ut oktober. Fra da av går krabben nærmest i dvale, med fokus på forplantning og skallskifte, og er null interessant før utpå høsten igjen. Krabbefiske midtsommer, har jeg nærmest betraktet som unødig inngripen i aquafaunaen.

Og skal du spise reker, er tiden nå. Med kald havsjø og midt i forplantningen (leit å ødelegge her, men enn så lenge så er det mer enn nok av rognbærende reker), er rekene du får i fiskediskn nå, helt prima. OG, på sitt aller beste, du får faktisk ikke bedre reker ellers i året, enn akkurat nå. Store svulstige og med masse rogn, NAM!

b2ap3_thumbnail_2013-04-13-22.33.09.jpg

En liten titt i en bitteliten fiskedisk i Spania-inspirasjon

b2ap3_thumbnail_2014-08-07-17.54.20.jpg

Før vi går over på hvordan gratinere sjøkreps!

Del i to ved hodet og på langs (hvis rå, kok kjapt i lettsaltet vann og avkjøl) og ned langs kroppen. Brett til side og fyll opp med finhakket hvitløk og persille som har putret mykt i masse smør. inn i ovn 200 grader i max 15 min, server med masse godt brød/loff.

b2ap3_thumbnail_2014-08-05-14.58.00.jpg

Blåskjell...et kapittell for seg. Jeg elsker blåskjell, og siden de er oppdrett her til lands (med mindre man svømmer ut til de ytterste skjær og plukker selv), så er de prima kvalitet hele året. Naturelle med litt hvitvin, eller med masse urter, fløte, og eller hva man måtte ønske. Min favoritt super enkle digg; masse hvitløk, persille, hvitvin og fløte. 

b2ap3_thumbnail_2015-01-23-20.34.29.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

Jeg er superfan av thaimat, og har med den aller største respekt forlengst innsett at thaimat lages best av thailendere. Heldige meg har fått nyte fantastiske retter hos noen av verdens beste thaikokker, men jeg slutter aldri og 'herme', selvom jeg vet jeg ikke er i nærheten.

Thaiinspirert satésticks med kylling? Tar ti minutter (legg på litt i ovnsteking, men da leser du resten av avisen, bretter tøy, skriver en rapport, tar en telefon til mor, svarer på jobbmail, tar en kjapp dusj, koser med bikkja, rundkiler ungene, eller tar et stort glass rødvin).

Trepinner må ligge ti minutter i vann. Skjær kylling i terningstore biter og træ på. Pensle med litt olivenolje og hell over litt sataysaus (her ferdig Satay Sauce fra Santa Maria). Legg på folie og inn i ovn på ca 200 g.

b2ap3_thumbnail_2015-01-27-20.58.47.jpg

Rå kylling på pinne

b2ap3_thumbnail_2015-01-27-21.08.28.jpg

Klar for ovnen med krydder (her ørlite dryss av Buongustaios kyllingkrydder) og et lite lag med olivenolie og sataysaus.

b2ap3_thumbnail_2015-01-27-22.14.59.jpg

Risen lager seg selv. Sausen varmet jeg i en liten saucer/kjele. Saté'en var nydelige møre og ferdig stekt etter 15 minutter på snaue 200 grader. Den varme peanutsausen helte jeg over sticks'ene før servering. 

b2ap3_thumbnail_2014-11-05-21.45.26.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

Torskeloin svøpt i sprø kjærlighet

Postet av i Blogg

Auberginen har jeg tidligere omtalt med stor varme, og for de av dere som mot formodning ikke er så fortrolig med denne frukten (jepp, frø inni = frukt), gjør dere selv den tjenesten og prøv! Denne fantastiske aubergin/tomatgratengoppskriften har jeg rappet fra min rause og matglade venninne Kajsa. 

Enkelt og godt og passer til alt:

b2ap3_thumbnail_2015-01-08-19.48.27.jpg

Del en stor aubergin i cm tykke skiver, legg på bakepapir og drissle litt god olje over sammen med litt grønt krydder (her tørket basilikum) og bak i ovnen på ca 200 grader en liten halvtime til skivene ser omtrent sånn ut.

b2ap3_thumbnail_2015-01-08-20.40.09.jpg

Finhakk en stor rødløk og to kinesiske hvitløk, fres passe mykt med litt tørket grønt.

b2ap3_thumbnail_2015-01-08-19.51.28.jpg

Tilsett en boks/pakke med hakket tomat. Bland godt og kok opp.

b2ap3_thumbnail_2015-01-08-20.01.24.jpg

I en form, legg lagvis; litt tomatsaus, aubergin, tynne skiver fersk mozarella, tomatsaus, aubergin, mozarella og til slutt resten av tomatsausen. Topp med rikelige mengder revet fersk parmesan. Gratiner i ovn til gjennomvarmt når osten på toppen er smeltet.

b2ap3_thumbnail_2015-01-23-21.25.53.jpg

Kok basmatiris ca fem minutter mindre enn anvist på pakken. Strø over dill og rosépepper, bland godt og sett på lav varme.

b2ap3_thumbnail_2015-01-23-20.29.58.jpg

 

b2ap3_thumbnail_2015-01-23-21.28.22.jpg

Mens du har gjort alt dette, har du enten sprøstekt strimler av skinke i stekepanne (med ørlite olje) eller sprøbakt i ovnen (avhengig av hva du har av ovner og plater tilgjengelig.

Torskeloins: beregn 150-200 gram per pers (avhengig av om du har forrett/dessert - jeg hadde ganske mektig forrett - kommer snart:-) og ost til dessert, så da var 150 g mer enn nok). Tørk og legg i ildfast fat, strø over ditt favoritt fiske/sjømatkrydder (mitt fra Il Buongustaio består av chili, gressløk, gresk oregano, Himalayasalt, timianfrø, hvitløk, rosmarin og salvie).

b2ap3_thumbnail_2014-11-24-20.26.01.jpg

Fisken trenger knappe 20 minutter i 180 graders ovn (sjekk med en skarp kniv i den tykkeste delen at den ikke er gjenomsiktig), ut med den og legg over den sprøstekte skinken.

b2ap3_thumbnail_2015-01-23-21.23.41.jpg

Ser godt ut, ikke sant?

Enten danderer du på varme tallerkener og serverer ferdig. Siden jeg nå hadde litt spenstig forrett, valgte jeg å sette alle fat på bordet, så laget alle sin egen tallerken.

b2ap3_thumbnail_2015-01-24-12.45.34.jpg

Handleliste, rikelig til 4:

6-800 g torskeloin

6-8 skiver serranoskinke el annen spekeskinke

kryddergrønt og litt olje

Grateng: 

1-2 aubergin, litt grønt

1 stor rødløk

1-2 hvitløk

1 pk finhakket tomat/+1-2 tomater

2 ferske mozarella

1 neve ferskrevet parmesan

litt olje til steking

Ris:

2 poser basmatiris

2 ss rosépepper

1-2 ss dill

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Knallgod supersunn suppe på under 20 minutter!

Postet av i Blogg

Noen ganger slår smaksløkene salto, og jeg blir nesten uforisk lykkelig når et eksperiment slår inn og det klaffer med nevnte løker! Så, jeg hadde lyst på grønn suppe i dag. Grønn fordi jeg digger grønne saker (altså grønnsaker) og fordi jeg ville ha noe med sterk farge. Ikke mange supper er knalle i fargene, de fleste er ganske blasse, så jeg liker de best enten knallrøde, irrgrønne, hypergule eller superoransje. Men for all del, gulhvite og blanke supper er også nydelige (som min grønnsakssuppe her på bloggen forleden;-), men i dag var jeg altså in the mood for green. Og husk at GRØNNE grønnsaker er de med mest vitaminer!

b2ap3_thumbnail_2015-01-20-19.00.42.jpg

Broccoli, erter, meierismør, fløte og hvitløk

b2ap3_thumbnail_2015-01-20-19.23.46.jpg

Kutt broccoli i små bunter, dekk såvidt med vann og kok opp. La småkoke til al dente, og legg over fryste erter og en (stor) hvitløk i skiver. La småkoke noen minutter til hvitløken er mør. 

b2ap3_thumbnail_2015-01-20-19.26.54.jpg

Med stavmixer moser du alt til en jevn suppe, setter over varmen og tilsetter smør og fløte. Rør til smøret er smeltet og smak til med (Maldon)salt og pepper. Mengde er sånn ca til tre; 2 bunter broccoli, 1 pakke små erter, 1 hvitløk, 2 dl fløte, 1 ss smør, salt og pepper.

b2ap3_thumbnail_2015-01-20-21.07.32.jpg

Riv skallet av en stor sitron og la 1/3 varmes i suppen. Kutt små terninger med søt paprika og har du en persilledusk på lur, gjør den seg jo bra til pynt.

Noe sprøtt må du alltid ha til suppe. Her er grove håndlaget grissini som passet utmerket til, men sprø toast eller godt flatbrød duger også. Du kan droppe paprika eller kanskje bruke slangeagurk i stedet, men jeg liker det lille knasende elementet i supper, samt at det gir litt farge. 

b2ap3_thumbnail_2015-01-20-21.06.53.jpg

Rykende varm suppe i tallerken, kvern litt pepper over og drypp litt fløte i. Paprika, persilledusk og resten av det revne sitronskallet og det sprøe på siden.

Sunt, utrolig godt og din på 20 minutter - 15 hvis du er kjapp!

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Er du på slanker'n? Styr unna dette!

Postet av i Blogg

Med januar, kommer også slanking for mange, innlemmet i nyttårsforsetter eller ikke.

Vi bombarderes av tilbud på slankeprodukter (ihvertfall jeg, vet de noe jeg ikke vet?), med overivrig overtalelsesvilje og mer eller mindre gode argumenter. For at jeg, og akkurat JEG, trenger deres produkter. Mange er ute etter å gi meg dårlig samvittighet, og spiller også på helt andre ting enn det å faktisk måtte ha lyst til å bli ørlite smalere om midjen.

Og noe av det mest festlige (ja, jeg har gjennomskuet slankeprodusentene, haha), er alle de 'personlige' mail jeg får. Før var det fra 'leger', kjekke herremenn i hvite frakker som hadde forsket på produktet i mange år og kunne vise til 'oppsiktsvekkende' resultater. Men det var før, nå kommer slankemailene fra 'Irene Olsen', 'Marianne Larsen' og 'Kari Gundersen'. Blandt andre. Og de begynner alltid mailen med "Kjære Nina...". Så da skal jeg bli litt sånn; 'Oj, hun skriver til MEG, til meg personlig!'? Og så skal jeg vel gå fem på og kjøpe produktet med 'gratis' prøveperiode på 30 dager (betaler bare porto og ekspedisjonsgebyr på 149,-) og med løpende abbonement som med bitteliten skrift i en enda mindre 'snakkeboble' kan opplyse om at det påløper kr. 485,- per måned...+ gebyrer.

Så etter all bombardering, kapitulerte jeg og bestilte min 'prøvepakke' fra NN. For NN lovet meg ikke bare å bli kvitt den lille pølsa som klorte seg fast under navlen etter julens utskeielser, men med pakken ble det jaggu lovet et aldri så lite Nirvana! Pillene ville nemlig ikke bare fjerne muffinsmage, men også ta seg av ridebukser, dvaske knehaser og pelikanarmer. Men det stoppet ikke der, og de var ikke mer beskjedne enn at de også garanterte for økt forbrenning, metthetsfølelse, regulering av hormonet østrogen, dempet søtsug og hold dere fast; ØKET sexlyst! 

WOW, tenkte jeg da, finnes virkelig alt dette i én pille? Det siste har jeg ikke tenkt på (som tidligere nevnt, man skal være dønn ærlig på blogg (ikke alle er det, nemlig!)), men all of the above? Yess, give it to me! 

Jeg er litt sånn; ikke ditch noe du ikke har prøvd. Med så mange forskjellige PT-kunder og flere hundre som trener med meg hver eneste uke og spør om råd, ja da er det greit å være innafor så jeg kan argumentere for hva jeg synes er OK og ikke OK.

 

Men før jeg vurderte å svelge 'vidunderpillene', ville jeg se hva som evt ville skje når de var inne i kroppen min. Så jeg la en 'daglig dose' i et glass og innbilte meg at det var magen min. 

Anbefalt dagsdose:

b2ap3_thumbnail_2015-01-15-20.42.03.jpg

Helte på vann, og lot det stå noen timer...

b2ap3_thumbnail_2015-01-15-20.43.20.jpg

Geléklumpen som ble vippet ut av glasset etter ett døgn, hadde skiftet farge og konsistens.  

b2ap3_thumbnail_2015-01-17-17.58.28.jpg

Lyst til å prøve? Vel bekomme...

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

Mette's lune gazpacho

Postet av i Blogg

Inspirert av kvelden i går med venninner hos rause Mette, er jeg full av nye matidéer og i gang med planlegging av neste venninnekveld! Vi er en gjeng som holder sammen 'i tykt og tynt' og som virkelig elsker å lage mat, både sammen og for hverandre.

Mette hadde laget et fantastisk tapasbord, noe det ligger mye arbeid, omtanke og kjærlighet til mat, bak.

b2ap3_thumbnail_2015-01-16-20.53.15.jpg

Serrano, Manchego, feta, piementos...

b2ap3_thumbnail_2015-01-16-20.53.35.jpg

salsa

b2ap3_thumbnail_2015-01-16-20.54.09.jpg

kjøttboller

b2ap3_thumbnail_2015-01-16-20.53.47.jpg

Salama&scampi og dessert

b2ap3_thumbnail_2015-01-16-20.52.59.jpg

Det var skinker og ost, hotte reker og enda hottere piementos og annet smådigg, småhotte kjøttboller og spicy sashimi, spennede salsa og sauser...og mye mer.

Og at vi nøt kvelden med både bobler, hvitt og rødt i glassene mens skravla gikk på høygir, er vel overflødig å nevne.

Midt i alle nydelige smaker av salt, sprøtt, surt, søtt, mykt og sterkt, var det den lune gazpachoen som fikk min største oppmerksomhet. Anderledes enn den kalde varianten jeg er vant til, helt perfekt som liten forrett på vinterkvelder, og herved min favoritt!

Lyst til å prøve? Du vil ikke angre på denne!

Til 4-6 (avhengig av hovedrett(er):

1 gul løk

2 tomater

1 stor rød parika

1 rød chili uten frø

4-6 fedd hvitløk

friskpillede reker

slangeagurk

sorte oliven uten sten

olje, pepper, salt, sukker og litt kraft av grønnsaksbuljong.

 

Del alle grønnsakene grovt, legg på brett og drissle over litt olivenolje, samt et lite dryss salt, pepper og et enda mindre dryss sukker. Bak i ovnen på 200 grader i 15 minutter, avkjøl til lunt og mos herlighetene med stavmixer el.l. mens du tilsetter litt varm buljong til ønsket konsistens (skal være passe tykk uten å blir 'grøtet'). Smak evt til med mer pepper og (kanskje) salt, men for all del ikke drep de gode grønnsakssmakene. Serveres med friske pillede reker, agurk i terninger og skivet oliven, samt en liten toast.

Kan selvsagt lages på forhånd og varmes opp til lunt like før, men husk da at 'pynten' legges på rett før servering.

b2ap3_thumbnail_2015-01-16-20.53.59.jpg

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Suppe med sprett og mye smak!

Postet av i Blogg

Første gang jeg tenkte grønnsakssuppe; kjeeeedelig. Jeg liker jo ikke kokte grønnsaker noe særlig (steker, sauterer eller baker de alltid), så suppe? Nix, fristet ikke i det hele tatt.

Så for noen år siden, i min 'eksperimentelle matfase', så bestemte jeg meg for å prøve. Tenkte at det kan ikke bli mer gæernt at den havner hos hønene (hadde hønsegård da).

Og jeg ble helt bergtatt, og tillater meg å si at jeg laget en himmelsk god suppe! Hønene gikk sultne til vaglene sine den kvelden...haha, neida, de fikk smake de også, men det var neimen ikke mye igjen av den kjempeporsjonen jeg suppedebuterte med!

Så grønnsakssuppen er middag med gode jevne mellomrom, i høst- og vinterhalvåret. Varm og 'hot' så synes jeg den passer best når det er passe kjølig ute, og er dessuten proppa av de vitaminene vi trenger mest av akkurat nå.

Jeg varierer grønnsakene en smule, men fast er kålrabi og gulrøtter. Noen ganger persillerot og purreløk, og alltid fyldige kjøttpølser!

I dag ble det kålrabi, gurøtter og søtpotet! Søtpotet er helt vanvittig godt til suppe (vanlige poteter synes jeg bare blir kjedelig 'fyll' uten smak).

b2ap3_thumbnail_2015-01-15-19.59.34.jpg

Skrell kålrabi og søtpotet og skjær av stilktuppen på gulrøttene (de jeg hadde i dag var så fine at de ikke trengte å skrelles). Skjær alle grønnsakene i terningstore biter og legg i en gryte/kjele. 

b2ap3_thumbnail_2015-01-15-20.17.32.jpg

Bland inn litt krydder (etter smak, jeg liker suppen litt hot når det er kaldt, så det blir en blanding av chili, persille og hvitløk) og smuldre et par terninger grønnsaksbuljong over.

b2ap3_thumbnail_2015-01-15-20.21.50.jpg

Bland godt og legg pølsebitene på toppen med frisk persille over. Kok opp, slå ned varmen og la småkoke under lokk i et drøyt kvarter, til grønnsakene er møre og 'al dente'.

b2ap3_thumbnail_2015-01-15-20.28.08.jpg

Ferdig!

b2ap3_thumbnail_2015-01-15-21.29.00.jpg

Servert!

Og ikke la deg 'lure' av kjedelig oppskrift, jeg er kresen på supper og dette er bare absolutt superdigg! Og hvis du skulle lure, en innertier hos ungene også!

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Liten fugl tar salto!

Postet av i Blogg

Det er nå en gang slik at det er noe lite innbydende og ulekkert med et rått kyllingbryst, så det gjelder å mekke det etter alle kunstens regler så fort som mulig. Så glem det ulekre bildet under, og forestill deg følgende: Ta en pose krydder med masse hvitløk og mer enn nok chili og tørket basilikum. Jeg bruker spesialblandingen fra Il Buongustaio i Mathallen, som mekker sine egne krydder og selger i løsvekt - nydelig. Anyway, sørg for nok chili, en titt ned i posen fra Il Buongustaio og jeg får nyseanfall, da er komposisjonen slik jeg liker den.

b2ap3_thumbnail_2015-01-13-19.57.22_20150114-192229_1.jpg

Varm en panne med olivenolje, dryss over krydderet og vend og rør til alt er gjennomstekt (viktig!) og når kyllingbitene får en gyllen stekeskorpe, setter du til side og lar det lune ned.

b2ap3_thumbnail_2015-01-13-20.12.34_20150114-192234_1.jpg

Dette skal jo gå kjapt, så mens fuglen blir brun i pannen, kutter vi søt paprika i skiver. En stor avocado blir delt i to (slipp en stor kniv ned i steinen og løft ut), og med en skje løftes kjøttet ut lagvis fra skallet. Et par never ruccolasalat blandet med grovskåret issalat (kombinasjonen ruccola med mye smak og den sprø og saftige issalaten blir aldri feil) og en halv slangeagurk deles i lillefingertykke staver. 

b2ap3_thumbnail_2015-01-13-21.39.35_20150114-192248_1.jpg

Bland alt og legg over chilihvitløk-kyllingen, deilig lunt mot det kalde sprø. Dryss over (store, hvis du har) rosépepper, sprinkle med en god balsamico og vær mer enn passe generøs med din beste ex v olivenolje. 

b2ap3_thumbnail_2015-01-13-21.41.24_20150114-192310_1.jpg

Og blir det mot formodning noe til overs?

Høvle over fersk parmesan og legg i tett boks, med plastgaffel og engangsemballasje ble dette enkel lunsj for min yngste.

b2ap3_thumbnail_2015-01-13-23.41.23.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Kjedelig middag bare fordi det er mandag?

Postet av i Blogg

Nehei! Det er kanskje nettopp mandagene vi bør kjøre litt på, sprite opp og lage det bittelille ekstra som kanskje får hele uken som kommer til å virke litt mer innbydende?

Og jeg snakker ikke om avansert mat, for det er sjelden min greie. Selvom jeg elsker å kokkelere i timesvis, må det bli kjapt og greit på hverdager siden jeg sjelden er hjemme før 18-19. Og da er jeg sulten, vil ha mat og det fort!b2ap3_thumbnail_2015-01-12-20.50.44.jpg

Kutt broccoli i biter. Stilken i skiver, er nesten bedre enn asparges. Rødløk i to på langs og hver halvdel i båter. Legg i dyp panne/wok med ex v olivenolje og søt soya og fres et par minutter.

b2ap3_thumbnail_2015-01-12-21.01.07.jpg

Tilsett grovhakket hvitløk etter smak (jeg bruker minst én pr to pers) og surr med det andre på medium varme, mens du tilsetter en stor søt paprika i skrå skiver.

b2ap3_thumbnail_2015-01-12-21.01.44.jpg

 Salmalaks (eller annen skinn-og benfri fast fisk), sikkert nok med maks 100 gr per person, husk; grønnsaker metter bra! 

b2ap3_thumbnail_2015-01-12-20.52.05.jpg

 Skjær i ca to-fingre tykke skiver (vi vil jo ikke at de skal gå i fillebiter)

b2ap3_thumbnail_2015-01-12-21.13.17.jpg

 Peppre godt og legg i wok pannen

b2ap3_thumbnail_2015-01-12-21.20.58.jpg

 Kjør på full guffe varme, smak til med soya og/eller salt, men ikke la det 'drepe' de gode smakene.

b2ap3_thumbnail_2015-01-12-21.26.45.jpg

 Vend fisken kjapt inn, så raskt at det hele blir varmt og ser superlekkert ut - ryker litt, men de små fiskestykkene skal være litt rå inni (=hvis Salma, bruker du annen fisk eller ønsker helt gjennomstekt, drar du på litt ekstra), men uansett er det en god idé å sørge for at grønnsakene er al dente.

b2ap3_thumbnail_2015-01-12-21.26.58.jpg

Serveres umiddelbart og uten noe annet enn en god sult!

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Noe av det første jeg innførte i mitt eget voksne liv, var søndagsbrunchen. Da spiser vi hverken frokost eller lunsj, men slår de like godt i sammen og lar den vare kort (sjelden) eller lenge avhengig av tid på året og været. Stort sett består den av speilegg og bacon, ristet brød, hard- eller bløtkokt egg, sild og ansjos, kaviar, ost og skinker, tomater, agurk og enten eggerøre eller omelett.

Denne helgen har vi hatt gjester og overnattingsbesøk begge netter, og da blir brunchen enda litt mer laid back, kan selvsagt også være lørdagsbrunch og jeg dropper speilegg for å slippe mange panner i flere omganger.

Og kjører på med min eggerøre spesial!.'Vanlig' oppskrift er gjerne 1 ss vann pr egg, salt og gressløk...glem det når det er helg!

La heller smaksløkene vibrere, med;

1 egg pr person

1 stor ss kremfløte pr egg (nix, ikke matfløte)

1/2 stengel vårløk pr person

1 klype havsalt pr 3-4 pers

 

b2ap3_thumbnail_2014-12-23-19.32.45.jpg

Rør eggene uten å piske for hardt, fint med litt forskjell på plomme og hvite, det er tross alt ikke eggedosis vi lager. Bland inn fløten og vårløk, rør mens du drysser litt havsalt i.

 

b2ap3_thumbnail_2014-12-23-19.33.34.jpg

 Varm en panne med ordentlig smør, når det begynner å bruse, heller du blandingen i og skrur ned varmen. 

Bruk en tresleiv til å 'flytte' røren rundt med lange tak. Eggerøre skal ikke skyfles rundt eller røres til en knudrete masse, men 'skyves'...

Og for all del, ikke la den stå over varme til den er ferdig og blir matt. 

Mens den fortsatt er blank og noe av hviten er ørlite gjennomsiktig, tar du den av varmen, vender det hele med sleiven, og vips!etter et par minutter er den klar.

 

b2ap3_thumbnail_2014-12-23-19.47.44.jpg

Myk, 'saftig' og full av smak. Det er egentlig ikke så mye mer man trenger...

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Jeg har mine absolutt favorittgrønnsaker, som ALLTID er tilgjengelig enten i kjøleskap eller på benken. Men så har jeg minne 'diller'. Dvs at jeg kan ha skikkelig dilla på én type i kortere eller lengre tid, og den eksperimenteres det gjerne med, ofte i hytt og pine og med varierende resultat. Det som blir vellykket, noteres behørig i min egen bok.

Nå på nyåret har jeg hentet frem en 'gammel kjærlighet', nemlig auberginen. Jeg har jo noen grekere (heldige meg!) i familien, så det har vært mange år hvor aubergin har hatt stort fokus og jeg har ikke tall på hvor mange nydelige måltider jeg har hatt med min greske familie (tilberedt av dem), og veldig ofte med auberginen i fokus. Men det er mange år siden jeg selv laget noe av denne frukten (jepp, det er en frukt) men nå har jeg altså fått los!

Følg meg gjerne, til en enkel, men uhyre velsmakende opplevelse;

b2ap3_thumbnail_2015-01-08-20.16.11.jpg

Skjær aubergin i cm tykke skiver, legg på bakepapir og drissle over litt olivenolje og en krydderblanding (her litt basilikum med chili). Stek på 200 grader i 15-20 minutter, til de ser omtrent slik ut:

b2ap3_thumbnail_2015-01-08-20.40.09.jpg

Aubergin er faktisk giftig som rå, så pass på at skallet blir helt mykt og innmaten likeså.

b2ap3_thumbnail_2015-01-08-19.51.28.jpg

Hakk en rødløk og 1-2 hvitløk og surr mykt sammen med to ss rapsolje og litt krydder som du ønsker. Jeg har her brukt en spesiell krydderblanding kjøpt i løsvekt hos Il Buongustaio på Mathallen (Oslo), bestående av mer enn nok chili, tørket hvitløk og masse grønt som smaker helt himmelsk! Bland inn en boks hakket tomat og la småkoke ca fem minutter.

Til det ser ca sånn ut og liflige dufter vekker opp hele nabolaget (her setter jeg kjøkkenviften på bånn spik, bare for å brilljere litt;-)

b2ap3_thumbnail_2015-01-08-20.01.24.jpg

Legg aubergin og og tomatblanding lagvis (hvis liten form) og topp med rikelig nyhøvlet parmesanost. Tok litt lite på her for bildets skyld, men før den gikk i ovnen var formen heldekket av osten.

b2ap3_thumbnail_2015-01-08-20.44.43.jpg

Ut av ovnen til ren nyyyytelse...

b2ap3_thumbnail_2015-01-08-22.34.51.jpg

Og drysser litt ekstra med Il Buongustaio krydderet på toppen...NAM!

b2ap3_thumbnail_2015-01-09-17.06.20.jpg

Og mens denne sto i ovnen, ble kjøttbollene laget...

Il Buongustaio lager på oppfordring, ditt helt eget krydder (og der er jeg allerede bergtatt, er det mulig!). Min helt egen blanding, er som dere ser, perfekt til pasta og fisk. Men jeg testet den også på kjøtt, og det var en suksess (i følge de som fikk smake)!

b2ap3_thumbnail_2015-01-08-20.28.41.jpgb2ap3_thumbnail_2015-01-09-17.05.55.jpg

Enkelt; 400 g kjøttdeig, litt olje til 'smørning' og det ble vel minst en drøy ss av krydderblandingen. Formet til pingpongstore baller...

b2ap3_thumbnail_2015-01-08-20.55.03.jpg

Stekt kjapt og sterkt på begge sider så kjernen var lys rosa og utrolig saftige (gjennomstekt kan fort bli hardt og tørt).

b2ap3_thumbnail_2015-01-08-21.16.56.jpg

Jeg sier bare, husk å lage nok! 

The aubergine has NOT left da'house.

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

Energibomber, det trenger vi nå i januar!

Postet av i Blogg

Energibomber kan være så mangt, og jeg henter mine gjennom trening, venner, familie, bikkjene mine, opplevelser og mat. Blandt annet. I tilfeldig rekkefølge, selvsagt! For noen ganger er det noe som gir mer energi enn annet, så det gjelder å ta det man trenger til rett tid! Da har man også mer å gi andre, tenker nå jeg.

Energi i mat? Ja så absolutt! Jeg er ikke særlig tilhenger av 'smarte' dietter, og det ligger laaaangt inne å sette mine PT-kunder på spesielle kostholdsdietter. Min filosofi er mer i retning "tenk hva du tar inn og hva du forbruker". 

Og denne 'energibomben' passer absolutt alle (med mindre man ikke kan spise kylling, da er det bare å droppe fuglen), er full av vitaminer og andre godsaker, smaker fabelaktig (jepp;selvskryt:-) og er superduper lett å lage!

b2ap3_thumbnail_2015-01-05-20.49.08.jpg

Kyllingfilet skjæres i tynne strimler og stekes på passe sterk varme med kryddeer du liker (chili, hvitløk, basilikum her) i nøytral olje. Ferdig og vips ut av pannen og legg lunt. Samme panne får en god dæsj olivenolje og følge av en bunt asparges som peppres og saltes mens de stekes kjapt på sterk varme så de får stekeskorpe med helt al dente, dvs med tyggemotstand og nesten litt rå (men varme) inni. Legg til side.

En pose 'babyleaf mix' ferdig vasket og så enkelt (eller velg din favorittsalat) i en stor bolle/fat. Skjær lange søte paprika i tynne skiver, slangeagurk i staver, tomater i små kubber (dropp båter; kjedelig), et lite stykke fast og fin gresk feta om du vil, som du smuldrer over salaten sammen med syltynne skiver rødløk...

Bland alt godt, sammen med de lune kyllingbitene og legg asparges på toppen. Et par gode tak med pepperkvern og noen gode sirkler med din aller beste olivenolje, og bomben er din!

b2ap3_thumbnail_2015-01-05-20.49.29.jpg

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

Mine 'nyttårsforsetter' kvalifiserer neppe i kategorien av hva man gjerne forbinder med akkurat det. Jeg vil nemlig gjøre MER av det jeg liker, ting som gjør meg GLAD! Og det er så absolutt ikke i nærheten av alt det 'rælet' som sosiale medier overøser oss med i disse hine hårde nyårsdager hvor vi er myke og mottakelige for all verdens 'bli-bedre-propaganda'.

NEI, jeg vil ikke trene mer, vil ikke spise piller med 'ingredienser' jeg aldri har hørt om, vil ikke bli kvitt 'muffinsmagen' (hvem i huleste kom opp med den beskrivelsen på en alldeles flott og helt vanlig kvinnemage?) og tusen takk, men jeg vil gjerne beholde smilerynkene mine også. So, what to do? Når sant skal sies (for jeg er jo dønn ærlig her, det er liksom hele vitsen med blogg), så har jeg mine syv gruppetimer i uken, så den delen er sånn noenlunde safe i tillegg til turene med bikkjene mine.

Og så er jeg jo veldig glad i grønnsaker i alle varianter og elsker proteinrik mat i samtlige former. Ja, jeg ser at jeg har et litt heldig utgangspunkt når det gjelder mat og trening hva angår evt nyttårsforsetter, så mitt fokus blir på helt andre greier. For forbedringspotesial er det ALLTID! Nemlig å gjøre MER av hva som gjør deg lykkelig, eller ihvertfall mer glad! 

 

Kan det være å kjøpe drømmebilen?

b2ap3_thumbnail_2014-10-16-12.38.49.jpg

Ta deg selv litt i nakken og utfordre kroppen en smule? Har du kjent på treningslykken, tilfredsheten over at kroppen fungerer og alle positive tilbakemeldinger den gir deg, endorfinene?

b2ap3_thumbnail_2014-11-07-15.30.23.jpg

Jeg er jo grønnsaksfreak, men ikke helsefreak! Stor forskjell der, og man blir jo helt avhengig når man skjønner hvor mye smak det er i markens grøde. Så lenge man ikke koker ihjel, men kjappsteker eller baker, med krydder og gode oljer...nam!

b2ap3_thumbnail_1922410_10153898551760223_1972249605_n.jpg

Og dessert må man unne seg, ikke sant? Jordbær i søt balsamicosirup, mascarponekrem med ekte vanilie, for eksempel?

b2ap3_thumbnail__GF30007.jpg

Og venner. Ta deg tid til GODE venner. Luk ut de som bare tar og tar og aldri gir. Det finnes haugevis av dem i alle vennekretser, de som er med på alt og sier ja til alt, men som aldri selv tar initiativ, inviterer eller gir av seg selv. De er sorte hull, glem dem! Bruk energien på de som gir DEG energi! Og vær raus...:-)

b2ap3_thumbnail_1377115_10153386000275223_2101201441_n_20140726-191227_1.jpg

Fyll et fat med frukt! Dette bildet er fra mitt fruktfat i sommer, i Spania.

Selvom jeg ikke er så hakkandes gira på frukt, så gir det meg superpositiv energi å ha en så herlig fargeklatt med vitaminer på frokostbordet.

b2ap3_thumbnail_2014-08-07-19.46.14.jpg

 

b2ap3_thumbnail_2014-08-04-19.46.05.jpg

Fortell din beste venninne at du er glad i henne.

b2ap3_thumbnail_2014-09-24-22.03.13.jpg

Lag verdens beste burger! Hjemmelaga er alltid best, og går fortere å lage enn å stå i køen på en burgersjappe. Og smaker så HIMLA mye bedre...

b2ap3_thumbnail_2014-09-28-20.03.04.jpg

Start en ny hobby? Tomatdyrking er utrolig enkelt og gøy! Jukse gjerne litt med å kjøpe ferdig småplanter i mai...men det aller morsomste er å så frø i minidrivhus inne, allerede i februar og plante ut når vamen er der. Herreland så gøy å ha halve hagen med åtte tomatsorter, fire typer løk, en liten 'åker' med maisplanter, chili i alle varianter, blåbær og flerfarget (podet) paprika. Gleder meg allerede til ultimo februar og pønsker ut nye grønnsaker...

 

Nyttårsforsetter, ja...Da jeg fylte 50 i 2014, var det med skrekkblandet fryd. Men jeg våknet opp dagen etter festen med kun FRYD. Jeg skal ikke blir 'dyp og alvorlig' her, men greia som jeg kjenner litt på, er at man gjerne gjør mye selv for det livet man vil leve.

Spis det du har lyst på når du vil og det passer deg. Tren så ofte/sjelden du vil og vær mot kroppen din som du vil den skal være mot deg. Vær sammen med de som gir deg energi og overskudd og ALDRI tenk på at du for hvert år blir eldre. Men klokere. Og litt bedre.

b2ap3_thumbnail_2012-03-08-11.16.06.jpg

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Julebrownies i hui&hast!

Postet av i Blogg

Som tidligere nevnt, så er jeg SVÆRT lite fan av posemat og sier 'nix, ikke i mitt kjøkken'. Men, man skal vel aldri si 'aldri', og fallitt er dagens realitet...

Og her fraskriver jeg meg alt ansvar og skylder på en småstresset 17-åring.

For hvem kommer løpende inn døren med en stor pose browniesmix med følgende bønn "mamma, please lage denne mens jeg dusjer, skal være på jentefest om tre kvarter"!?

Så, hva gjør man da? Jo man blander flytende margarin med egg og litt vann og rører inn masse brunt pulver fra pose (..yak..) til en seig masse og heller alt i en aluminiumsform (så hun slipper å tenke på en kakeform som skal være med hjem etter festen).

OG - jeg må innrømme at det duftet deilig fra ovnen de 25 minuttene det tok å bake browniekaken. Og jeg som ikke liker kaker...

 

b2ap3_thumbnail_2014-12-29-18.41.25.jpg

Men jeg kunne jo ikke bare sende henne avgårde med en brun 'greie' i aluminiumsform (har da en viss ære i behold!), så det tok meg fire minutter med enkel, men grei og kjapp dekorasjon. En liten pappskive fikk seks hjerter skåret ut med tapetkniv, og to av hjertene som ble skåret ut ble lagt over pappskiven på kaken. En dæsj melis i dørslag (sil) drysset over sjablongene. Bort med platen og hjertene (sjablongene), og en liten snemann med spade fikk plass i mellom. 

Superenkel og litt billig løsning på en 'festkake', men med tinnfolien synes jeg det funket med en litt skøytebane-følelse for snemann-kaken.

b2ap3_thumbnail_2014-12-29-18.40.58.jpg

Og tenåringen var fornøyd, hva mer kan man ønske da?

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

Julens vakreste eventyr!

Postet av i Blogg

Julen nærmer seg, og den gode julefølelsen begynner så smått å komme. Det har tatt litt tid for meg å komme i den rette stemningen i år, men jeg har ikke hatt det travelt. Bortsett fra med utebelysningen da...To utejuletrær var på plass allerede søndagen før 1. advent, tror jeg var først ute av alle på øya i år. Men det var vått, grått og skylaget lå og svevde såvidt over tretoppene, og overgangen fra sol og varme fra Gran Canaria kvelden før, gjorde utslaget. Med to vakre lyssatte trær, ble stemningen ute en helt annen, da kunne tåken bare ligge der.

Noen pynter treet inne allerede 1. desember (så kan man begynne å støvsuge barnåler tre uker før jul og håpe at treet holder seg noenlunde grønt til julaften, om man ikke har 'plastikktre' da), men andre venter til lille julaften. Jeg har som sagt somlet veldig i år, og de første nissene var på plass i går, englene i dag, og resten kommer på plass i morgen, takket være ISSKULPTURENE, som fikk meg i god førjulsstemning.

Har du hørt om Stiftelsen Sykehusbarn?b2ap3_thumbnail_IMG_3406.PNG

Dette er noe som ligger mitt hjerte veldig nært. For noen år siden, ble jeg facebookvenn med en pappa som heter Magne Helander. Magne hadde en datter som het Ylva, hun var da fire år, og hadde en svulst i hodet sitt. Magne og jeg utvekslet mange 'livsbetraktninger' da Ylva var syk, og det var så mange oppturer i alt det vonde, at jeg var sikker på at hun kom til å bli frisk. Slik gikk det ikke. Ylva ble bare syv år. Og Magne ble englepappa.

Jeg er sikker på at de aller fleste av dere kjenner til Ylva og kampen hennes for å leve. Og ikke minst, til hennes pappa Magne.

Nå er det litt over et år siden Ylva ble en engel, hjemme i Drøbak, og med et vakkert høstblad i sin lille hånd. 

Magne har opprettet stiftelsen Sykehusbarn, som gir alle midler til nettopp dem; sykehusbarna. Nå i julen er det mange barn som må tilbringe høytiden på sykehus, noen får komme hjem på permisjon, men mange får ikke. 

Jeg skrev om julestemning, og hvor 'treg' den har vært i år. Min julestemning kom for alvor da jeg besøkte Theatercaféen og isskulpturene som står utenfor. Quintessentially, har i samarbeid med Mr. Iceman og TC, laget verdens flotteste julekalender! Hver dag i desember, vil det være en ny isskulptur på plass, sponset av firmaer som vil være med å støtte stiftelsen Sykehusbarn. Hittil har de klart å få inn hele kr. 160.000,- som uavkortet går til Magnes (og Ylva's) prosjekt. 

Vil du være med å støtte Magne's arbeid, send sms til 2434 med teksten SHB (30,-), SHB1 (100,-) eller SHB2 (200,-)

Og er du i nærheten av Hotel Continental (Theatercaféen), ta gjerne en selfie med isskulpturen og legg på instagram #isskulptur2014.

Og selvsagt, går du inn og trykker 'like' på facebooksiden, så er det til stor hjelp! 

På forhånd tusen takk, og med ønske om en nydelig og frisk førjulstid!b2ap3_thumbnail_IMG_3332.JPGb2ap3_thumbnail_IMG_3310.JPGb2ap3_thumbnail_IMG_3307.JPGb2ap3_thumbnail_IMG_3381.JPGb2ap3_thumbnail_IMG_3413.JPGb2ap3_thumbnail_IMG_3417.JPGb2ap3_thumbnail_IMG_3434.JPG

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

En fuktig dag hos naprapaten...

Postet av i Blogg

Jeg begynner så smått å innse det, jeg har kommet i 'overgangsalderen'. Et grusomt ord, benektet og holdt på flere armlengders avstand, eller rettere sagt, flere års avstand. For til tross for at jeg nærmer meg 51, har jeg ikke hatt den fjerneste idé om hva denne alderen i overgangen innebærer. Joda, har hørt de verste historier om hva som skjer, alt fra rødflekket hals til hårtap, ukontrollert skjelving og diverse forandringer både oppe og der nede og som gjør at man bør sette det meste av den amorøse delen av livet på vent. Og jeg har smilt litt av hele greia og tenkt at hah! det skjer ikke meg, og nøt faktisk (i den grad det er mulig) gynokologens 'oppdatering' i fjor; "fortsett med spiral du, for her er det full rock'n roll". Og SÅ lenge var Eva i Paradis...

Hvor pluttselig kan egentlig kroppen reagere og nærmest snu seg mot deg og peke nese? Litt sånn, hva sa jeg? Du slipper ikke unna, ædda bædda! 

Så ja, når jeg tenker og kjenner etter, så har 'symptomene' vært der. Men jeg er faktisk dritgod på å ignorere symptomer, det går som oftest over av seg selv, ikke sant?

Men INGEN forberedte meg på SVETTETOKTER! Eller 'hot flashes' som det heter på mitt andre moderspråk, og som høres hakket mer kultivert ut. Så ja, jeg har 'hot flashes', og det i de aller mest ugunstige og PINLIGE situasjoner. Dritflaut, grusomt og jeg ønsker bare at den berømte åpningen i gulvet skal redde meg, ta meg bort vekk fra det utrolig ekle og ubehagelige.

Men av alle de ca 'hundre-og-noen' gangene kroppen har gått fra knusktørr til en middels regnskog på under tre sekunder, er naprapaten den verste. Ikke selve naprapaten da, stakkars, han tok det med tilsynelatende fatning.

Så, første time med et fremmed menneske som ikke kun har til hensikt og sjekke akkurat her eller der, men litt overalt. Hva har man på seg da? Jeg tenker praktisk og logisk (gynokolog=skjørt/lang skjorte, mammografi=bukse/topp med løse stropper, tannlege=dri-fit/korte negler), og siden det er kun knær og korsrygg som skal sjekkes, føler jeg meg rimelig smart og forberedt når jeg ifører meg en løs velourdress, over en topp med innsydd BH samt en stringtruse. Jadda...

Det er tre minusgrader ute, og jeg lurer et øyeblikk om jeg kanskje har for lite klær på under vinterjakken, for jeg er så langt fra 'hot flashs' som det går an. Fryser litt, men føler meg faktisk ganske komfortabel i det jeg går inn i venterommet og setter meg ned. 

Da skjer det, og det tar nøyaktig tre sekunder. Blodet strømmer til fra uante kanter. Det begynner med prikking i brystet, under rumpeballene (hvor i helsike kommer dét fra?), i nakken, også flommer det over..."pust, tenk, tenk på noe annet! Tenk på ski, kulde, sne, isbiter, hva som helst!" 

Jeg griper etter et blad som ligger på bordet og begynner frenetisk vifting, må bruke begge hender så bladets luftstrøm kan gå fra isse til mage. Etter åtte vift går døren opp, og inn kommer to pene og veldig 'pyntelige'' damer, definitivt ikke kledd i velourdress. Jeg smiler svett, legger fra meg bladet og smetter inn på toalettet; kaldt vann og tørkepapir pleier å hjelpe. I det jeg lukker døren bak meg, slår en vanvittig hete mot meg. Det bittelille gjestetoalettet på 2,5 m2 er også utstyrt med en tørketrommel, som går på full guffe. Det må være 52 grader der inne, svetten siler og jeg rygger ut og tilbake i stolen. Jeg kapitulerer, smiler stivt gjennom svett lugg til de pene (og helt tørre) damene og vurderer om jeg skal legge helsetøflene kjapt tilbake på plass (svetter heldigvis aldri på føttene uansett hvor store hot-flashene er), gripe jakken min og komme meg ut i den deilig-kalde luften og late som ingenting...og i det jeg reiser meg, kommer Fredrik ned trappen.

'Velkommen, Nina, hva kan jeg hjelpe deg med?' Jeg har lyst til å si 'tørk meg opp', men mumler frem et kne jeg ikke kan bruke og en rygg jeg ikke kan bøye. Han stiller 'tusen spørsmål' men jeg svarer i hytt og pine, for det eneste jeg tenker på, til tross for hvor sabla vondt det gjør i kne og rygg, er svetten som renner ned langs ryggraden, mellom puppene, ned langs tinningen og under øynene.

Så kommer det; OK Nina, kan du ta av deg buksene? Jeg nøler mer enn det sekundet som er naturlig, og Fredrik sier; 'eller er det et problem?' Åh, Gudbedre, er det MULIG å føle seg mer teit enn akkurat da, og det eneste jeg kan si er "ja, det er faktisk et problem, for trusen min er dessverre altfor liten"...Hva, sa jeg virkelig det! Føler meg som en kronidiot, men ikke f... om jeg skal ligge på benken med stussen i fri dressur og med en liten gjennomsiktig trekant foran. Han skulle jo bare sjekke et KNE! Men han er helt uanfektet og sier det går helt greit siden jeg har så vide (velour) bukser. Og er tilsynelatende helt uanfektet over at den er alt annet enn tørr.

Noe av det mest grusomme med disse 'hot flashes', er at jo mer man stresser over det, jo verre blir det. Tenke, tenke is, kulde og masse kjedelige ting, nope, hjelper ikke. 

Så etter strekking av kne i alle himmelretninger, og på tide å skifte laken på behandlingsbenken, beordrer han meg ned på gulvet. Jada, stående, vi er jo hos en naprapat, for Heavens sakes. Så kommer det; kan du ta av deg på overkroppen? Ehhh..holder det at jeg drar toppen helt opp til nakken? Please? Nei, du må ta den helt av. Sier Fredrik.

Og jeg som overhodet ikke er sjenert! Som er mer enn fortrolig med kroppen min og ganske etter forholdene 50+ stolt av puppene mine! Med ryggen til trekker jeg toppen over hodet og forbanner min egen lure ide om praktisk topp med bh, mens svetten siler i tinninger og under øyne. Kjenner jeg er fuktig bak lårene også...kan det ses gjennom den beige velouren? Kanskje det ser ut som jeg lekker? Stilig, skal det se ut som jeg har inkontinens i tillegg??? Jeg har da for pokker 12 egg i hver stokk! 

Men de er visst en døende art for mitt vedkommende, disse eggene.  Og jeg har ledd som knirker litt og østrogen som innimellom kjører sitt eget løp. Men nå er jeg forberedt. Jeg har lagt frem stussdekkende undertøy i sort blonde (man har da litt stil, tross alt) og BH som tåler en ryggbehandling. Jeg skal puste dypt og se for meg isfjell og frostrier, jeg er klar for Fredrik.

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Relativt sunt-uhyre enkelt-digg på smak

Postet av i Blogg

Så var Smula og jeg på 'alene-hjemme-middag' igjen, og da måtte det bli fisk.

Jeg er sikkert helt i andre enden av A4-familen når det gjelder middagstider. Selvsagt INGENTING i veien med A4, så misforstå meg rett. Det hender jeg misunner bittelitt, familien som kommer hjem fire og har middagen på bordet fem og setter kaffen frem til Dagsrevyen syv, etter en liten hvil...og så har hele kvelden sammen.

Vel, jeg er stort sett hjemme igjen fra jobb når Dagsrevyen spiller sin avsluttede truddelutt, og slik har det alltid vært. Til gjengjeld har jeg alltid vært hjemme både om morgenen og ved skoleslutt, så jeg tror egentlig de har syntes det har vært greit å ha huset for seg selv

noen ettermiddagstimer...

Valget i dag falt på steinbit, helt fri for skinn, ben og virkelig fast i fisken. To fine fileter på 250 gram hver, (smekk mett) da trenger man bare litt smakfullt tilbehør.

b2ap3_thumbnail_2014-12-03-21.24.12.jpg

Salchichonpølse, chirozo el.l. Velg en god kraftig sak med mye smak, og ikke bry deg om 'fettklumpene', de steker vi bort samt at de setter smak.

b2ap3_thumbnail_2014-12-03-21.25.53.jpg

Gulrøtter skjæres i skiver og freses kjapt i litt rapsolje, mens pølseskivene ligger oppå.

b2ap3_thumbnail_2014-12-03-21.27.40.jpg

Når gulrøttene begynner å brunes, legges pølseskivene i og alt freses til al dente og sprøtt.

Legg over på tallerken med tørkepair, og hold lunt.

b2ap3_thumbnail_2014-12-03-21.30.35.jpg

Steinbitfilet, litt salt og masse chilimixkrydder, freses i oljen som pølse og rot forlot, brunes på sterk varme på begge sider. Skru ned varmen og la gjennomsteke 8-10 minutter mens du øser over skyen.

b2ap3_thumbnail_2014-12-03-21.38.08.jpg

 

b2ap3_thumbnail_2014-12-03-21.51.13.jpg

Hjemmelaget pesto har jeg stort sett parat i kjøleskapet, så det er bare å hente ut en spiseskje. Har du ikke, bruk en god kjøpepesto (som dessverre er altfor salt) og tilsett fiiiinhakket hvitløk, pinjekjerner og fersk parmesan.

b2ap3_thumbnail_2014-12-03-21.50.33.jpg

Relativ sunn middag på under 20 minutter, Ihvertfall smakfull!

b2ap3_thumbnail_2014-12-03-21.49.52.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

Utetrening - året rundt!

Postet av i Blogg

 Jeg har noen stabeist av noen PT-kunder, og da spesielt én som utmerker seg som den 'staeste'. Om det er jeg som pisker ekstra hardt, eller om det er han som drar på den 'ekstra mila', er ikke alltid godt å si! Men en ting er sikkert, vi gir oss ikke noen av oss, og det faller mange 'interessante' gloser underveis! Så veldig greit at vi stort sett har banen for oss selv og at barnehagen ligger på mer enn god nok hørbar avstand.

b2ap3_thumbnail_2014-11-07-15.30.23.jpg

Man trenger ikke allverdens utstyr for å gjennomføre en uteøkt. Et par strikker, balansematte, ball, matte og justérbare vektmanualer, og vi kan fylle en time med forskjellige øvelser OG gjøre noe helt forskjellig neste gang, med samme utstyr. 

b2ap3_thumbnail_2014-11-07-15.40.44.jpg

(utfall frem og bak på samme fot x 8, 3 rep. Stasjonær fot på balansepute. Trener forside/bakside lår, sete, mage/rygg. Puten gjør at også coremuskulatur får ekstra stabilitet). 

Årets første snefall, og det stopper ihvertfall ikke oss! Superundertøy, gode sko, hansker, lue og vindbreaker, så svetter man selv i ti minus. Men det er også kanskje maks hva jeg anbefaler når det gjelder utetreningstemperatur...men jeg ser alltid an 'offeret' mitt, noen tåler trening i 3-4 minusgrader, andre kan kjøre på i lavere utetemperatur. Og er det kaldt nok, gjelder det å holde steamen oppe så kroppen ikke rekker å blir kald, samt unngå de mest ekstreme øvelsene som gir høy puls. Men det er som sagt, veldig individuelt. 

b2ap3_thumbnail_2014-11-07-15.42.12_20141126-223449_1.jpg

(flies (skuldre/rygg-trapezius) med tunge vekter. Stå lett foroverbøyd med bøyde knær, stabiliser rygg ved å svaie lett og stramme magemuskulatur. Start med vekter sammen opp mot brystet og press bak med knekk i albuledd og press skulderblader sammen)

b2ap3_thumbnail_2014-11-07-15.51.11.jpg

 (rumpe/lår; fest stram stikk (her i fotballmål) i løkke og fest midt under skoen. Len fremover og stabiliser rygg (helt rett og stram mage) med paralelle hofter. Støtt med hender i stolpe/vegg og strekk bak med strakt ben, x12 på hvert ben x 3)

b2ap3_thumbnail_2014-11-07-16.09.26.jpgb2ap3_thumbnail_2014-11-07-16.10.08.jpg

(pullover; trening for rygg/mage/skuldre/side, tung vekt senkes med strake armer fra brysthøyde og ned bak hodet, mens ryggen presses ned. 16x3 reps avhengig av vekt/evt supersett).

Så neida, været stopper ikke treningen. Her har vi trent i 28 pluss og ti minus. Sommeren har en del av banen i skyggen av en bjerkeallé for de som ikke liker solsteken, og vinterblåst kan legges til østsiden i le av fjellet. Banen er oppvarmet og derfor helårsaktuell. Så liker man å trene ute, er det lite som bør stoppe deg. Kle deg for 'anledningen' og alltid sørg for nok drikke! 

Og dette var selvsagt kun en brøkdel av all den moroa man kan finne på, med eller uten pisk. Og du, husk å fylle på med proteiner etter økten.

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

Da er juleshoppingen offisielt i gang!

Postet av i Blogg

Ihvertfall for mitt vedkommende, og det på en søndag!

Jadda, hold hviledagen hellig osv., men hva er vel mer hvile enn en tur innom Kajsa's Deli?

Før peiskos med bok og rødvin? 

For du ser ikke meg fyke rundt i butikker på en såkalt 'Black Friday', med spisse albuer og hesblesende etter å slå kloa i de beste tilbudene, koste hva det koste vil. Denne dagen er amerikansk, og bør etter mitt syn, forbli det. 

Akkurat som Thanksgiving er det, og disse to dagene etterfølger alltid hverandre, og har ingen rot i norsk jord.

Søndag derimot. Søndagen i dag, den første i advent og som innledet min julehandel. Og det uten at jeg behøvde å sette mine ben utenfor øya.

b2ap3_thumbnail_2014-11-28-16.22.24.jpg

Dagens handel, to poser fulle av digg! Her ligger julepresanger til ihvertfall fem, bursdagsgave til niese, og en liten ting til meg selv...

b2ap3_thumbnail_2014-11-28-16.24.17.jpgb2ap3_thumbnail_2014-11-28-16.24.52.jpg

Jeg blir aldri mett av å studerere de originale og morsomme produktene, plukke, kjenne, ta på, lukte...En ny liten verden hver uke. Jeg blir litt barnslig når jeg er der, litt sånn 'åhhh, har dere fått inn sånne? å, næmmen så nydelige, kan jeg åpne og se?'

b2ap3_thumbnail_2014-11-28-16.22.43.jpg

Og alltid nybakte kaker, og med en litt annen 'touch' enn hva man finner andre steder

b2ap3_thumbnail_2014-11-28-16.26.03.jpgb2ap3_thumbnail_2014-11-28-16.27.59.jpg

Jeg stikker minst en gang i uken en 'kjapp tur innom', men ender alltid med å tilbringe minst en halvtime der, for det er alltid noe nytt å se på, nye dufter og nye sanser som må tas inn.

b2ap3_thumbnail_2014-09-23-17.55.20.jpg

Mer hjemmelaget blir det ikke...parmesanchips, saltkokte mandler, chilistekte cashews og honningglaserte walnøtter, jeg er blitt avhengig

b2ap3_thumbnail_2014-09-23-17.53.27.jpg

Og hvor ellers finner du sjokolade med en mutert chihuahua og Mickael Jackson?

Jeg bare spør, for jeg skal innom i morgen også. Og hente dagens middag, farfalle bolognese med sprø grønnsaker, perfekt etter fire treningstimer når hjemme etter 20.00.

Så da tenker jeg at det blir sjokolade til dessert.

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

En smule laks i en fei

Postet av i Blogg

På vei hjem fra trening og PT-kunder og det ble en sen torsdag (igjen..). Så før jeg smatt innom matbutikken på vei hjem, ringte jeg Smula og spurte om hun syntes pizza var et godt middagsforslag, for hvilken 16-snart-17-åring sier nei til det? Min gjør det.

Jeg hadde faktisk håpet å bare slenge en flat italiener inn i ovnen mens jeg dusjet, for så å slange meg i sofaen med pizza og boken min. Men neida.

Ååå, Mamma, kan vi ikke heller ha ovnsbakt laks, pliiiis? Du sier ikke nei til det ('nei, ikke fisk i dag, skatten min, det blir nok pizza'! Nope.)

Så jeg så den lille runde italieneren fyke av gårde sammen med sofaslangingen og boken og tenkte at ja, da blir det kjøkkenet i stedet. Men så 'galt' skulle det ikke gå. Klokken var tross alt over åtte, så her var det om å gjøre å tenke kjappe løsninger, og det ble det. UTEN at det gikk utover råvarer, smak og resten av torsdagskvelden.

I handlekurven:

b2ap3_thumbnail_2014-11-27-21.29.12.jpgb2ap3_thumbnail_2014-11-27-21.28.23.jpg

1 stk belly loin Salmalaks og en pose fullkornspasta. Kok opp vann (uten salt) legg i pasta og kok opp. Trekk så til siden og la ligge under lokk i 4-5 minutter, litt avhengig av type. Jeg brukte store skruer, de trenger litt mer tid enn mindre pastatyper. Pastaen skal være 'halvkokt'. Hell av vannet og legg over i et ildfast fat, sprinkle med litt olivenolje og bland inn. 

b2ap3_thumbnail_2014-11-27-21.33.46.jpg

Legg vasket rå asparges over.

b2ap3_thumbnail_2014-11-27-21.39.25_20141127-214700_1.jpg

Salmalaks (eller annen type laks, torsk, steinbit eller hva du måtte ønske) skjæres i passe serveringsstykker og legges på.

Grovrevet parmesan og Kalamateoliven er deilig følge. Peppre godt og salte nok og hell over en god olivenolje til slutt.

Ovn på 200 grader med formen dekket av folie. Etter maks ti minutter tar du folien bort og setter på grill, til osten er smeltet og sprøstekt.

b2ap3_thumbnail_2014-11-27-22.08.49.jpg

Da er pastaen perfekt al dente med litt sprøhet. Aspargesen er også helt perfekt, glovarm og knasende sprø. Fisken får en fin stekeskorpe, og velger du Salma, er det fint om den ikke er helt gjennomstekt. Olivene smaker mye bedre enn rett fra glasset, når de er varme og med sitt lett 'rynkede' skinn.

b2ap3_thumbnail_2014-11-27-22.19.56.jpg

Her servert med en god klatt hjemmelaget tzatziki (som jeg nesten alltid har parat-holder seg opptil et par uker i kjøleskap).

b2ap3_thumbnail_2014-11-27-22.21.04.jpg

Glad det ikke ble pizza..(selvom det er knallgodt innimellom). Dette er noe av det enkleste jeg har laget, og det tok under halvtimen. 

Og når min yngste sitter ved bordet og sukker..."Mamma, dette var bare sååå godt, er det mer igjen?"...Ja, da er ihvertfall den flate italieneren helt glemt.

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

kjærleik Hummer Ziconda Kylling døtre iskaffe fresh love rakfisk Eid chili rynkefri Det gode liv maroccan oil healthy godt nytt år vennemat Nyttårsforsett Tzatziki kamskjell superenkelt tapas Øl&Aquavit Hamburger jeg er her småretter møkkamenn Venninnemat neger på egne ben vårløk alene sort/hvitt søndagsmiddag drinker pommes frites raskt og lekkert Blåskjell rosépepper top 10 gjørdetenkelt supersaft ferie solskinnsboller shopping lørdagsdigg Vær deg selv fashion russetid kjøttboller pasta Naprapat Mett av en rett nærdødenopplevelse spareribs Tomater sykehus mozarella Steinbit død kreft Feel good about your self Sunn mat! frappé restemat Moules frites Il Buongustaio Poteter Serrano Soldager Leve livet Nestkjærlighet Søndagsdigg familie Italia smakfullt selvpleie snacks Bacon friskt ruccola jul rettferdighet Pakistansk mat spinat Enkelt verdens beste kjøttboller pitabrød hold deg frisk scampi Feriemodus Må ha ettertanke julegaver Familiemiddag Høstsnadder aubergine/tomat/parmesan Congratulations kakefest Noodler Frokost Overgangsalder reker i hvitløk sommerkveld barnevennlig middag Laks dirty Nattmat likør Fisk Indrefilét Juledigg ostemat bra nok gjærbakst secondhand avocado russebarn paprika oliven omelett ensomhet healty drittsekk mammahjerte kake Førjulsmat enklere-blir-det-ikke hot suppe botox restitusjonsmat krabber litt fest i hverdagen Lunsj Canary Island Skalldyr salat hjemmelaget loveyoutopieces slank deg sunn kjøttkaker vegetar kosemat Spania plommer Thai suppe kropp Venner spoiled feel good Middelhavet Iberico Fylla Sommermat desserter eplekake Sandwich Svettetokter behappy pretty Sjømat kvinnefest Thank You reker Rosévin Grill hjemløs superdigg cocktail myk hud Styrke venninner Pizza bilder Pynt bake boller Feriemat verdens beste grønnsakssuppe fetaost pen Kyllingburger kjærlighet Kald drikke parmesanchips ost Trening sushi broccoli døttre misunnelse elsker deg girlpower parmesan Frukt forretter Grønnsaker røkelaks drit i å bry deg taco/wraps/tortillas creepy aubergine coctails Lev godt meal Spicy syltet frukt chèviche kylling voldtekt savn Omtanke Hverdagshygge olivenolje Hovedrett Svinekjøtt insekter Dagenderpåmat pestoboller superdigg restitusjonsmat Styrkeøkt tilbehør Strandliv influensa egg vårslepp Kjøtt helse sauser maki hverdagsmiddag eggerøre unntakstilstand images fiskesuppe halloween Personlig trener Katrine Be happy foto tomatsaus torsk barn chevre

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)