Blogg

Onsdagsdigg på...tja 20 minutter!

Postet av i Blogg

Jadda, sånn passe hektisk onsdag og sånn går det når man sover helt til ti..Og litt over!!!

Var riktignok oppe 07:00 som vanlig og lagde den vanlige urteteen med polsk honning. Tuslet rundt i slåbroken og ventet på morgenlyset og at Smula skulle  komme seg opp av sengen og rekke 08.22 ekspressen fra øya og inn til OPG. For en deilig stund på morgenen, å se henne gjøre seg klar, fikse små ting for henne, pusle, mase... Men for all del, la henne være i fred. Hun er som meg, non talkative in the morning.

Men jeg får ALLTID verdens varmeste beste armenrundthalsenklem når hun går, samt txtmsg når hun er på bussen.

 

Anyway, jeg skulle jo fortelle om middag på 20 minutter!

 b2ap3_thumbnail_2014-11-24-20.25.30_20141126-223232_1.jpg

Asparges, vask og tørk

b2ap3_thumbnail_2014-11-24-20.26.01_20141126-223200_1.jpg

To skiver serrano pr pers

b2ap3_thumbnail_2014-11-24-21.02.21.jpg

Stek asparges i litt olje med salt/pepper, kjapt på sterk varme så de blir sprøstekt utenpå men litt rå inni.

b2ap3_thumbnail_2014-11-24-21.23.13.jpg

Parmesan, brekk i fine stykker eller høvle grovt.

I tillegg trenger du:

Pasta kokt al dente

Kalamateoliven (eller hva du liker, soltørket tomat er også godt).

Bland alt godt og risle over med olivenolje, peppre og salte etter smak.

Dekk med parmesan

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

En måned til julaften!

Postet av i Blogg

Og gjett om jeg har tyvstartet!

Jeg er vanligvis veldig nøye på dette med glitrende julelys ute, de tennes enten 1.ste søndag i advent, eller 1. desember, which ever comes first.

Føler meg nesten litt smågæern som allerede har to opplyste grantrær, på hver siden av inngangsdøren. Jeg er ihvertfall først ute i nabolaget, og en kjapp tur rundt øya i dag, bekrefter at jeg (så langt jeg kunne se) er alene om å ha glitrende juleutelys. Så det er meg og Sandvika Storsenter da, som foregriper begivenhetens gang? Føler meg nesten litt rampete, men har for lengst gitt opp å tenke på hva andre måtte mene...

Lys ble det, og det er ikke annet enn lykke som følger med akkurat det!

Men jeg innrømmer glatt at jeg har måttet legge litt bånd på meg i dag; det ligger nemlig flere lysranker og venter. De er øremerket hekken langs oppkjørselen, men jeg skjønner at det hadde vært å gå litt for langt. Det er tross alt bare 24. november.

 

Det er bare sånn ca 26 dager til solen snur, har du tenkt på det?!? Det har jeg, og jeg kan nesten ikke vente!

!b2ap3_thumbnail_2014-09-28-00.48.59.jpg

Jeg skal nyte førjulstiden. Gleder meg vilt til tradisjonen lutefiskaften hos Hansen's, Lene's Juleskinke med 12 venninner, Pinnekjøtt, rakfisk og julebord med alle sorter sild, ribbe, sylte og stekt leverpostei med bacon. Og mye mer med gode venner.

 

b2ap3_thumbnail_2014-04-16-21.30.10.jpg

Men jeg skal ihvertfall ha én hummermiddag innimellom. Den Canadiske til 130,-/stk smaker helt utmerket med riktig stæsj.

b2ap3_thumbnail_2014-11-22-12.14.34_20141124-194011_1.jpg

Også er det viktig å unne seg en laid back lunch...som f.eks. en baguette med Iberiaskinke (serrano) og tomat, et glass hvitvin, en cortado og masse vann...

b2ap3_thumbnail_2014-09-20-19.52.36.jpg

Og har man i tillegg noe pent og beroligende å se på (her; tre av mine koi og gullfisk), så blir førjulstiden enda bedre.

b2ap3_thumbnail_2014-10-17-09.51.37.jpg

Alle har noen eller mange sommerminner, ta de frem!

b2ap3_thumbnail_2014-10-15-23.49.11.jpg

Og her er ett av mine; Marco lager en 'Sidecar' til meg, 'On top of the deck Bar' på veg til Italia.

Minnene lager du selv, ta frem de beste, med ønsker om en nydelig førjulstid.

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

Blir veien til mens man går?

Postet av i Blogg

Man sier gjerne at veien blir til mens man går...og jeg føler at det samme gjelder for 'blogg-veien'. 

Da jeg startet å blogge i sommer, omtrent da skoleferien startet, var jeg sånn passe giret. Siden bloggen (med dertil hørende ny mac) var 50-års presangen fra mine barns far, syntes jeg det kom litt brått på, for å si det sånn! "Versågod, her er din nye mac" (wæææ, hva gjør jeg med den jeg har da, den funker jo! Julie og Mie; nei, mamma, det gjør den ikke), og "se her, her ligger bloggen din, fix ferdig og programmert av profesjonelle", (implisitt, de blir veldig skuffet om du ikke liker den) og "det eneste du trenger å gjøre, er å skrive på den", på bloggen altså. Jadda, jeg var veldig glad, men ikke overbegeistert men heller i skrekkblandet fryd.

Så det var med litt ambivalent engasjement jeg skrev mine første innlegg, noe de helt klart bærer preg av. Det var dette med veien osv...

 

Så, etter fire uker, hadde jeg 3.000 mennesker som hadde vært inne og lest det jeg hadde skrevet! Og ila sommerferien var jeg oppe i 6.000 og det føltes helt fantastisk!

Og facebooksiden min som er linket opp, gikk med samme deilige 'overskudd' og nye følgere hver eneste dag. 

Nå, etter drøye fem måneder med min blogg, har jeg nesten 18.000 her og nærmere 14.000 på FB! 

OG, jeg er KJEMPESTOLT! 

Jeg har alltid heiet folk opp og frem, og nå heier jeg også på meg selv. Det er lite som kommer gratis, om noe. 

Så har jeg innimellom blogget om ting som ikke har direkte med mat å gjøre (som det jo opprinnelig var ment å være). Men jeg fant fort ut at jeg likte å blogge, og begynte å elske bursdagsgaven min, og selvom jeg ikke rekker å blogge hver dag, 'surrer' det oppe i hodet nesten hele tiden. 

Og da tenkte jeg at hvorfor snevre det inn til bare mat, når jeg har en del annet på hjertet?

b2ap3_thumbnail_2014-08-02-14.51.36.jpg

Som bare MÅ deles, og det velger jeg å gjøre! Når jeg bobler over av entusiasme for noe, er det bare så deilig å få det ut, så kan man velge om man vil lese eller ikke, ikke sant?

Så nå har jeg bestemt meg. Denne bloggen kommer til å primært inneholde mat, matopplevelser og matoppskrifter. Men også en del om trening (jobber også som treningsansvarlig, instruktør og personlig trener) og reiseopplevelser jeg har lyst til å dele.

 

Er du med meg videre? Håper det.b2ap3_thumbnail_2014-09-07-14.01.34.jpg

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Hjernesvinn i skiftende skydekke

Postet av i Blogg

Siste dag før nordkulda kryper inn under ryggen og lankene må pakkes inn i ull og snefreser settes på lading.

I dusjen i sted, hadde jeg 'tusen' idéer til kveldens siste Canariblogg, ja jeg var nærmest overveldet over min egen kreativitet! Hadde så mange tanker at jeg var supergiret, men sant å si tror jeg dusjen varte for lenge...for vips! så var hodet helt tomt.

Så, hvor ble de av, alle de geniale bloggtankene? Hvis den tekniske utviklignen går i min favør, ønsker jeg meg en aldri så liten memory stick; plugg i øret og lad til smekkfull av alt det geniale man finner på...f.eks i dusjen.

b2ap3_thumbnail_2014-11-21-09.41.30.jpg

Dagen startet helt perfekt. Siste feriedag før snøslapset som velmenende venner så vennlige har meldt meg i hytt og pine, venter på meg hjemme. Får veldig lyst til å leke struts.

Den fantastiske Karibienstranden vår glimret med sitt fravær, hvert eneste lille kritthvite sandkorn var som sunket i jorden, bokstavelig talt. Troperegnet siste dager hadde effektivt skyllet alt det hvite ut i sjøen, og etterlatt stranden typisk kanarisk; brun og hard.

Så hva gjør man når skyene lager kruseduller og vinden gir palmene hentesveis?

Jo, man spiser. 

b2ap3_thumbnail_2014-11-21-14.00.13.jpg

Lakseruller. Fylt med finhakket eple, scampi og en deilig greie som må være oste-og sennepsbasert. Denne skal jeg eksperimentre meg frem til når jeg kommer hjem, og blir den vellykket, kommer den helt klart på bloggen.

 b2ap3_thumbnail_2014-11-21-18.09.14.jpg

Og ja, skal du lese én bok før jul? Jeg er uhyre kresen på bøker. Fenger de ikke innen side 30, glem det. Jeg vil enten ha superskummel krim eller superhysterisk morsomt. Denne er ingen av delene og egentlig ikke 'up my alley', men jeg er bergtatt! OBS! har spart siste kapittler til flyreisen hjem i morgen, så vet du slutten, hold det for deg selv! :-)

b2ap3_thumbnail_2014-11-21-16.56.50.jpg

Min fotografdatter Julie har med seg fire forskjellige kamera, og det morsomste er jo det polaroide, et lite knippe over.

b2ap3_thumbnail_2014-11-20-17.33.25_20141121-183100_1.jpg

Kveldsro fra terrassen

b2ap3_thumbnail_2014-11-20-11.31.36.jpg

Et gløtt mellom regnstormene.

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

I år er det 20 år siden jeg debuterte!

Postet av i Blogg

Jepp, det er faktisk 20 år siden første gang jeg var her.

Jeg var enten usedvanlig treg, eller så var jeg ikke så vant med (praktiske) sydenferier i vinterhalvåret før jeg fikk barn. Heller mot det siste jeg da, for jeg er vel ikke treg! Og dessuten ferierte jeg i helt andre verdensdeler før mammalykken kom.

 

For det var vinteren 1994 at jeg satte mine ben på en kanarisk øy, selveste Gran Canaria, for aller første gang. Og det med en åtte måneder gammel strålende opplagt baby!.

Jeg har vært her hvert eneste år siden den gang. Med foreldrene mine, søsken, svogere, svigerinne, mann, og selvsagt med ungene mine, ikke nødvendigvis i den rekkefølgen, men vi har vært alt fra 2-3 til ti-11 familiemedlemmer, samme på tur.

 

Så i år er litt 'reunion' da, lille pus som lå i vognen for 20 år siden, er med mamma'n sin på  senhøstferie (eller jeg med henne;-)

b2ap3_thumbnail_2014-11-18-14.22.19.jpg

LunsjSelfie

b2ap3_thumbnail_2014-11-16-14.49.06.jpgb2ap3_thumbnail_2014-11-16-14.48.53_20141120-184649_1.jpg

Grillet chevre og grillet halloumi 

b2ap3_thumbnail_2014-11-16-14.49.28_20141120-184458_1.jpg

Cæsarsalat

b2ap3_thumbnail_2014-11-16-16.31.56_20141120-184409_1.jpg

Anfi Beach

b2ap3_thumbnail_2014-11-18-11.45.24.jpg

Ganske alene på stranden i dag...

b2ap3_thumbnail_2014-11-18-14.01.49.jpg

Mini cobbana

Teller nesten timene nå, Paradisuken nærmer seg slutten, men vi har EN HEL DAG igjen, og det er meldt strålende sol!

Hasta la vista!

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

Jo, man går til nærmeste restaurant med tak, bestiller de hotteste gambasene med ekstra mye hvitløk og mer enn nok chili!

Heldigvis ligger restaurantene som perler på en snor langs stranden, og de aller fleste kan man nå tørrskodd fra leiligheten. Men, hva gjør vel litt regn, når temperaturen bare dropper til 18 grader?

MYE!!! Er man på ferie, og spesielt på Gran Canaria, så forventer man sol-og badevaluta for hver eneste krone. Sånn er det bare.

Men jeg har vært superpositiv i hele dag, jeg! Sagt høyt og tydelig at litt regn (hah, tyfon!) og vind (stiv kuling) ikke gjør noen verdens ting og at etter tre hele dager solstekt på stranden med bading hver halvtime pga varmen (puh, for et slit...), så er det absolutt bra for huden og kroppen, håret etc., og få en 'hviledag'.

Det er bare det, at når jeg kommer hjem om tre dager, så er hud og hår så heldig å kunne se frem til seks måneders 'hviledager'...gjett om vi gleder oss! Hud, hår og jeg, altså. Nada...Så noen ganger og litt mer enn ofte, tar jeg meg i å tenke på hvorfor jeg velger kalde øde fremfor varme og sol...

Ble revet grundig ut av solstråletilværelsen i dag;

b2ap3_thumbnail_2014-11-19-11.06.20_20141119-184550_1.jpg

Og dette var samme utsikt i går:

b2ap3_thumbnail_2014-11-18-17.32.57.jpgb2ap3_thumbnail_2014-11-19-14.43.14.jpg

Trøstemat, og meg i morgen ;-)

b2ap3_thumbnail_2014-10-17-10.21.07.jpg

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

Lazy days...

Postet av i Blogg

...late dager er akkurat hva jeg har foran meg...jeg har en uke fri!

Men savner allerede mine to- og firbente hjemme, samt hele treningsgjengen min på alle mine syv uketimer! 

MEN, 28 skyggegrader og 24-25 i sjøen er akkurat helt passe midt i november og hiver den (snikende) dårlige samvittigheten glatt over bord fordi jeg vet at alle klarer seg uten meg ;-)

b2ap3_thumbnail_2014-11-16-14.48.53.jpg

Dagens lunsj.

b2ap3_thumbnail_2014-11-16-14.49.28.jpg

Med salat.

b2ap3_thumbnail_2014-11-16-16.31.56.jpg

Utsikt fra lunsj...ganske greit.

 

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

Burritos!

Postet av i Blogg

Igjen så ble det lang dag og sent hjemme, og da er det utrolig deilig å svinge innom Kajsa's Deli på vei hjem.

Og i dag gikk jeg nesten helt i spinn inne i den nydelige lille (store) butikken...masse nye varer på plass, JULEDIGG som virkelig trigget julefølelsen til tross for åtte våte tåkete varmegrader. Ååå, store rause kubbelys med små nostalgiske nisser på, med matchende servietter, små eplelys i gull og sølv, nybakte pepperkakehjerter og alskens krydder, lykter og ja, hva er det ikke å fristes i Deli'en! Søren at jeg ikke fikk tatt bilder, skulle jo bare løpe innom rett før stengetid for å plukke opp middagen...

b2ap3_thumbnail_2014-11-13-21.33.18.jpg

Burritosen er litt hemmelig, men inneholder chorizo, hvite store bønner, kjøtt og masse god passe spicy saus, som passer for alle.

b2ap3_thumbnail_2014-11-13-21.33.34.jpg

Salaten er helt fantastisk! Tomater, avocado, seleri, rødløk, koreander, fetaost...bl.a...overrislet med masse deilig couscous, nydelig!

b2ap3_thumbnail_2014-11-13-21.33.03.jpg

Også er det Kajsa's helt spesielle epletzatziki, nydelig frisk og syrlig. Erstatt slangeagurk med eple, så får du samme herligheten!

b2ap3_thumbnail_2014-11-13-21.32.46.jpg

Og mer enn RAUSE porsjoner! Alt leveres delikat og lekkert i plastboller og aluminiumsfat. Men uansett hvor delikat det måtte være, spiser jeg ALDRI take away rett fra emballasjen. Klarer det bare ikke...det MÅ være i skåler og på fat hvis jeg skal nyte. Men så enkelt da gitt; burritosen steker jeg litt mer enn anbefalt, dvs jeg setter siste minutter på grill uten lokk så jeg får krisp overflate. Epletzatzikien over i egnet skål og salaten er i sin deilige raushet bare lekker når den kommer over på fat.

Og gjett hva? Det ble faktisk litt til overs selvom smekkmett, gleder meg til lunsj i morgen.

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

Lèviche kyllingen var mer enn stor nok til å mette familien, så det ble masse kjøtt igjen. Jeg renset hele pippipen for mørt kjøtt, en stor pose gikk i fryseren, mens en liten stekepanne ble dekket med resten. Så kjapt og enkelt: freste strimlet kjøtt i litt maisolje og chili, pepper og ørlite salt, til megasprøstekt. Tzatziki a la gresk svigersønn, på tre minutter; gresk (evt tyrkisk) yoghurt blandes med finhakket (ikke presset) hvitløk, saften av en kvart sitron, pepper og litt salt. Bland godt og la stå romtemperert til nytelse.

 

b2ap3_thumbnail_2014-11-10-23.39.58_20141111-192817_1.jpg

Grovhakk rødløk og modne tomater. Del pitabrød i to, pakk godt inn i folie og varm i ovn på 200 grader i maks fem minutter. Ha en pose ferdig vasket babyleafsalat klar, eller annen salattype om du ønsker.

Brød ut av ovnen, fyll med salat, løk og tomater, stapp i sprøtekt kylling og topp rikelig med tzatziki. Og spis med en gang!

b2ap3_thumbnail_2014-11-10-23.39.02_20141111-192809_1.jpg

Evt. hvis dårlig timet; gjør som over, pakk de fylte pitabrødene inn i folie og legg i ovn på 80-100 grader. Skal de ligge lenger enn fem-10 minutter, kan det være en idé og legge inn noen osteskiver; skikkelig digg. Og minst like godt! Tzatzikien blir lun, grønnsakene varme, og den varme osten deilig seig og god.

Søttern, nå ble jeg skikkelig sulten. Igjen! 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Livèche - chick made in Heaven

Postet av i Blogg

Om ikke akkurat skapt i himmelen, så er Livèche kylling det aller beste du får kjøpt på fjærkresiden. Koster litt mer, ja, men med desto mer smak og saftig supermørt kjøtt, så verdt hver krone synes jeg. Så innimellom spanderer jeg på meg en tuppe med Livècheoppvekst.

b2ap3_thumbnail_2014-11-09-19.03.18.jpgb2ap3_thumbnail_2014-11-09-19.11.36.jpg

Tilbehør kan varieres i det uendelige og med hva du liker best. Nå hadde jeg banansjalottløk, søt paprika, Amandinepoteter og min høstfavoritt; rosenkål!

b2ap3_thumbnail_2014-11-09-19.39.26.jpg

Vasket, renset og skåret i passe store biter.

b2ap3_thumbnail_2014-11-09-19.55.28.jpg

God sennep til å gni skinnet med.

b2ap3_thumbnail_2014-11-09-19.43.34.jpg

This is my bird.

b2ap3_thumbnail_2014-11-09-19.45.49.jpg

Med stor kjøttkniv deler du skroget i to på langs brystsiden. Ikke helt igjennom, men nok til at fuglen bretter seg ut. Ta tak i hver side og brekk ut til du hører det knekker og skrotten blir litt 'lealaus'.

b2ap3_thumbnail_2014-11-09-19.50.42.jpg

Vend over så den ligger 'på magen', smør inn med maisolje, sennep og krydre etter smak. Stek på 200 grader i en time, ta ut og legg alle grønnsakene rundt.

b2ap3_thumbnail_2014-11-09-20.55.27.jpgb2ap3_thumbnail_2014-11-09-22.19.51.jpg

Kylling etter en time                                 Kylling etter halvannen time

b2ap3_thumbnail_2014-11-09-22.19.59.jpg

Siste ti minutter, dekk kyllingen med tykke skiver parmesan. Sett ovn på grill og følg med i ca ti minutter, maks! Osten smelter ikke utover, men blir til sprøstekte digge og smaksrike osteflak i fulstendig harmoni med det sprøstekte skinnet.

Nyyydelig! Og denne nesten tokilos fuglen ga veldig mye av seg, naturlig nok.

Restene er behørig bevart og kommer nok som restetips i neste blogg.

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

Venner til middag - matboken min, er nå til salgs for kun kr. 100,-

Mer enn 80 oppskrifter, enkelt raskt og lekkert!

Jeg er veldig stolt over at jeg kom gjennom Gyldendals nåløye i 2008. Jeg er jo helt amatør i matfaget, men har desto mer entusiasme og matglede! Og det så Gyldendal, og solgte 8.500 eks av boken min i Norge, hele 44.000 i Finland, og ca 6.000 eks i paperbackutgave i dadligvare/kiosk i sommer.

Boken koster 349,- men nå har jeg kjøpt opp restopplaget og selger boken for 100,-

Porto: 1-2 bøker, kr. 108,- 

3-4 bøker, kr. 168,-

Inkl. boblepose/Norgespakke.

Større sendinger avtales, evt hentes/leveres.

Sb2ap3_thumbnail_2014-11-09-20.05.36.jpg

 

b2ap3_thumbnail_2014-11-09-20.06.57.jpg

 

 

b2ap3_thumbnail_2014-11-09-20.07.11.jpg

 

 

 

b2ap3_thumbnail_2014-11-09-20.07.29.jpg

 

b2ap3_thumbnail_2014-11-09-20.07.54.jpgb2ap3_thumbnail_2014-11-09-20.08.14.jpgb2ap3_thumbnail_2014-11-09-20.08.57.jpg

 

b2ap3_thumbnail_2014-11-09-20.09.10.jpg

 

b2ap3_thumbnail_2014-11-09-20.09.32.jpg

 

b2ap3_thumbnail_2014-11-09-20.09.50.jpg

 

b2ap3_thumbnail_2014-11-09-20.10.02.jpgS

Skulle du ønske en bok eller 100, send til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. , merk med VTM.

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

Lørdagsdigg på under halvtimen!

Postet av i Blogg

Oh yes, jeg elsker kamskjell, og bruker den nydelige 'muskelen' på flere måter. Deilig rå er den også, men stort sett blir den tilberedt kjapt sprøstekt med rå kjerne. Og den passer jo til det meste da...og er utrolig deilig til pasta.

Elsker pesto også, og stort sett lager jeg min egen, som holder i kjøleskap i minst en uke. Men innimellom går det en kule varmt og jeg må ty til kjøpeløsninger, og da er jeg kresen. Enten så får jeg tak i et godt alternativ til hjemmelaget, eller så lar jeg være. 90% av pesto på glass inneholder 'brekkmiddel' etter min smak, og er dessuten altfor salt.

Denne er OK, men jeg jazzer den opp med litt hvitløk.

b2ap3_thumbnail_2014-11-07-17.05.10.jpg

Parmesan er et MUST! Her hjemme kan jeg gjerne gå for trekanten i vakuumpakken, temperert (minst en time i romtemperatur) er den mer enn grei på smak, ja faktisk ganske god. Er du i Italia, tar du selvsagt gromvarianten med hjem.

b2ap3_thumbnail_2014-11-07-20.13.06.jpg

Vær raus med parmesanen

b2ap3_thumbnail_2014-11-06-22.33.49.jpg

Tine kamskjell, tørk og snitt ruter på den ene siden og fres i litt olje på sterk varme til sprøgyldne. De bør være litt rå inni.

b2ap3_thumbnail_2014-11-06-22.33.11.jpg

Pasta kokes al dente (to minutter mindre enn anvisningen på pakken), hell av vannet, kvern havsalt over og rør inn med exv olivenolje og sett på lokk over svak varme i noen minutter.

Så tar du turen til Kajsa's Deli på Nesøya, og kjøper en pose saltbakte mandler. Oppskriften er visst hemmelig (har forsøkt meg, ja;-), så eneste mulighet er å kjøpe en pose til en rimelig penge. Mandlene passer til så mye mer, og man går dessuten aldri tomhendt fra Delien, så det er uansett verdt besøket.

Så hvor var vi? Jo, pasta al dente, legg over kamskjell med den gode stekesausen som blir i pannen, klatter av pesto, rause skiver høvlet parmesan og Kajsa's mandler. 

Et par sirkler med din beste olivenolje og topp med noe rause tak med pepperkvernen.

b2ap3_thumbnail_2014-11-06-22.33.57.jpg

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

Er fisken rak, er den rett

Postet av i Blogg

Fredagsmiddager hos oss, er alltid enkelt. Og nesten alltid noe fra havet, eller fra et fjellvann, som her. Ørret raket i Valdres, er vel noe av det beste vi kan spise senhøst og mot jul. Jeg starter sesongen så fort Hitrakrabbene takker for seg, og nyter delikatessen så ofte jeg kan frem til uken før julaften. Da er det slutt, men da har jeg også mange rakfiskmiddager på samvittigheten. Rekorden er 14 rakfisknytelser på under to måneder, jeg var veldig fornøyd med det, men resten av familien syntes merkelig nok at det tok litt av. Joda, skjønner det, for det er kraftig kost. Men herligheten så godt, og så enkelt!

 

Jeg liker egentlig å kjøpe hel fisk fra butt, de som har en skikkelig 'aura' og henger i kjøkkenet lenge og svir litt i nesen og i fingrene når de renses. Men OK, jeg har måtte moderere meg ørlite, og det med glede siden begge mine døtre elsker rakfisk! Det begynte litt smått da de var små, litt røkelaks på bordet med oppfordring at de ihvertfall smakte på én bit. Jeg har alltid sagt til barna mine; 'smaker du ikke, vil du aldri vite hva du går glipp av. Smaker du og ikke liker, lar du det ligge. Men du har ihvertfall prøvd!'. Og det har de jammen gjort også, det er ikke mye de ikke liker, for å si det sånn! Og nå er det 'jaaa, vi skal ha rakfisk!'. Herlig!

 

Vi eksperimenterer ikke mye med tilbehøret, men holder oss til basic som vi liker.

Det er et must med flattbrød fra Røros, syltede rødbeter, rødløk og mandelpotet. Samt rømme og Kvitseidsmør. Det er som sagt basic, men jeg har også servert med purreløk, vårløk, lefser og Snøfrisk. 

b2ap3_thumbnail_2014-11-01-19.32.15.jpg

Jeg beregner en halv fisk pr. person. Skyller i kaldt vann og tørker godt med kjøkkenpapir.

b2ap3_thumbnail_2014-11-01-19.37.16.jpg

Løsne skinnet forsiktig ved hodet (eller der det skulle ha vært), og trekk av. 

b2ap3_thumbnail_2014-11-01-19.35.36.jpg

Stryk fileten motbens, dvs fra hale til hode, så de små fiskebeina står litt opp. Da er de enkle å trekke ut med en matpinsett.

 

Jeg har vært på skikkelig rakfisklag i Valdres, hvor vi fikk servert HEL fisk på tallerkenen, med hode, hale og alt og måtte rense selv og velge mellom å være nøye og tålmodig eller skrubbsulten og spise fisk med masse bein. De som valgte sistnevnte, trengte nok mer en én aquavit.

Og der ligger også 'hemmeligheten' med retten som egentlig er litt råtten (fermented trout); man MÅ ha Livets Vann som tilbehør, sammen med iskaldt øl. Masser av det.

b2ap3_thumbnail_2014-11-01-19.51.24.jpg

Gleder meg til i morgen!

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

Her forleden var jeg ørlite sleivete i Texas-kjeften min, og klarte å fornærme en profesjonell kokk...Oh, well, shoot (!) happens, as we say in Texas. Kort fortalt så bestilte jeg take away fra en amerikans-drevet restaurant med Texas BBQ som spesialitet. Det vi fikk var 90% uspiselig og havnet i matavfallet. I frustrasjon over å 1. kaste mat, 2. gå sulten til sengs (neida, har alltid en back up) og 3. irritert over å bruke penger på ikkenoe og 4. enorm skuffelse over noe jeg hadde hørt var bra, ja så postet jeg dette på min private facebookside. Det ble plukket opp (i beste mening) og videresendt eieren av restauranten. HELT OK for meg, og ventet meg forsåvidt ingen tilbakemelding...men den kom! 

 

Eier/chef hadde tydeligvis googlet meg eller bare kanskje sett de svært på fb-postene mine som er tilgjengelig for andre enn venner, og vedkommenes reaksjon var ; "Personlig tror jeg ikke fru Cappelen har skjønt konseptet. Vi ser på facebook at hun er opptatt av helsekost og fitness. Har hun noen gang vært i Texas mon tro?"

 

Oops! 

 

Så dere, glem helsekost, for det vil dere definitivt ikke finne på min blogg. Har mange gode BBQ minner fra mine år i Texas, og deler herved min 'innertier'.

 

Baby back spareribs Texas style:

 

Jeg foretrekker å bestille helt ferske/rå ribs fra slakteren, men skjønner at det kanskje ikke er av veldig allmen interesse. Men ferdig kokt i pose er absolutt helt greit.

MEN: på pakken/posen står det alltid; ti minutter på grill eller i ovn. Ikke gjør det.

Spareribs skal langkokes og mye lenger enn det produsenten sier.

 

So this is what you do; ta ribbesidene ut av posen og ta vare på marinaden de ligger i.

Legg alt over i stor stekepose (m marinade hvis den er OK) og pøs på med alt du har av b2ap3_thumbnail_2014-07-25-19.52.37.jpg

BBQ sauce, og vær raus!

Jeg heller på med Smoked, Chili og Hickory, og en god slant Bourbon. Knyter posen godt sammen med strips, og lar ribbene godgjøre seg på ca 180 grader i to timer, minst!

Legg de over på varme fat, og de er så møre at de faller fra hverandre. Nyyyydelig!

 

Server med hva du måtte ønske, er ribb'ene møre så passer ALT!

Jeg har enten ovnstekte poteter, mashed if in Texas mood, corn cobs of course (del i tre og legg i posen med ribbsen, og du vil kjenne hva corn nirvana er), grønnsaker som du liker. Men det aller viktigste med well done Texan Ribs; du trenger egentlig ikke annet. 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Svinaktige gode okseboller!

Postet av i Blogg

Tirsdager er litt sånn, MÅ ha kjøtt! Tror det må være fordi jeg da har ukens tøffeste styrketrening på Elixia, og da er behovet for proteiner påtrengende, for å si det forsiktig!

Så gjelder det å variere litt da, og denne tirsdagen ble det saftige kjøttboller med mye smak.

For å sikre mye smak med passe saftig kjøtt, ble blandingen denne gang:

200 g karbonadedeig

200 g kjøttdeig av svin

1 god slant BBQ saus

1 god slant BBQ Chilisaus

1 ss liquid smoke 

2 ss maisolje

Rør til en jevn og passe seig deig

b2ap3_thumbnail_2014-11-03-20.38.20.jpg

Dette er helt basic, så man kan gjerne tilsette forskjellige finhakk og krydder, f.eks rødløk, hvitløk, vårløk, soltørket tomater, oliven og hva man måtte ønske av annet samt kryddergrønt. Men denne enkle blandingen ble veldig ren på smak og kjøttsmaken kommer tydelig frem.

b2ap3_thumbnail_2014-11-03-21.07.57.jpg

Bollene formes med en skje og legges i tørr teflonpanne. Når varmen kommer, siver saft og fett ut av bollene og lager perfekt stekeforhold. Snu etter ca fire minutter og deretter ca annethvert minutt til bollene er gyldne og gjennomstekte. Legg over på fat og hold varme. 

 

b2ap3_thumbnail_2014-11-03-21.37.35.jpg

Stek inn skyen med litt vann, til det blir en mørk og litt seig masse.

b2ap3_thumbnail_2014-11-03-21.44.09.jpg

Varm opp og legg i hva du ønsker av grønnsaker. Her er rå asparges og store skiver søt paprika, samt al dentekokte Amandinepoteter, perfekt kombinasjon da alle trenger lik steketid for å bli knasende sprø med mye smak. Ikke overstek!

b2ap3_thumbnail_2014-11-03-22.10.55.jpg

Så gjør vi det enkelt; rist en skive loff, dekk med friske ruccolablader eller annet grønt. Strø over finhakket hvitløk og en aldri så liten stråle ex v olivenolje. Legg på varme kjøttboller (og minst én mer enn du tror du orker, for disse er mer enn gode), og suppler herligheten med poteter og grønnsaker fra panne. Topp med et par gode tak med pepperkvernen.

Nam! 

 

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

Knasende deiligsprøtt med sting!

Postet av i Blogg

Jada, jeg digger salater og blir aldri lei! Da jeg vokste opp på 60-70 tallet, var det ikke vanlig med salat, og ihvertfall ikke som eget måltid. Kanskje noe 'grønt' ved siden av fisken eller kjøttet, men det var poteten som 'rulet' middagen på den tiden. Og kokte grønnsaker da, men det er en helt annen greie.

 

For meg er salat en fullverdig middag med uendelige muligheter og variasjoner, det er jo egentlig bare å pøse på med det man liker aller best; tilsette kjøtt, fisk, skalldyr, friske og tørkede grønnsaker og frukter, stekte, bakte, kokte...ja, salaten har ingen grenser, i hvertfall ikke i mitt kjøkken!

 

Jeg har noen 'basic' da...grønne friske blader MÅ jeg ha. Alt fra ruccola (klar favoritt), via romano til tatsoi, mizuna, feldsalat, til spinat. Og selvsagt red rhubarb, de grønne viftebladene med den knallrøde stilken gjør seg utrolig lekker i en hver salatsammenheng.

 

Første step, vask alle grønnsakene;

b2ap3_thumbnail_2014-10-30-20.48.07.jpg

Asparges knekkes nederst der stilken naturlig brekkes når du bøyer den, og de trives best i iskaldt vann en liten stund før de ristes rene for vann. La de gjerne bade med det andre fra markens grøde du vil ha i salaten. Posene med ferdig vaskede salater er ikke bare veldig tidsbesparende, men også veldige gode. Sjekk dato på posen og bla deg tilbake i hyllen så du får den friskeste (de ligger alltid bakerst/innerst).b2ap3_thumbnail_2014-10-28-21.31.36_20141029-194234_1.jpg

Jeg ville ha scampi i min salat, så disse ble snarstekt på fem minutter i panne med maisolje og godt med chilikrydder. Ut og over på tallerken med dekke så de holder seg lune. I samme panne og med litt påfyll av olje, legges aspargesen i, peppres grundig, saltes forsiktig og freses på sterk varme til de er sprøstekte utenpå og al dente inni (for all del ikke stek de slappe, bedre med for lite en for mye, slappe asparges er bare trist)

b2ap3_thumbnail_2014-10-30-20.59.46.jpg

 

b2ap3_thumbnail_2014-10-30-20.58.56.jpg

De som blir til overs, settes i et glass med litt vann i bunnen, og holder seg superfriske en ukes tid i kjøleskap.

Og for de som vil ha kylling i stedet for scampi, fres gode stykker i pannen som aspargesen nettopp forlot, litt mer olje kanskje, og masse godt krydder (hva liker du? disse ble etter ønske stekt i tandorikrydder), legg på lokk og la de simre ca ti minutter på svak varme for å sikre gjennomsteking, samt holde de saftige.

b2ap3_thumbnail_2014-10-30-21.14.55.jpg

Og min salat; ruccola med røde og grønne ertetomater, asparges og scampi. Ørlite dryss av finhakket hvitløk blandet med trøffelolje, høvlet parmesan og et aldri så lite tak med pepperkvernen.

b2ap3_thumbnail_2014-10-30-23.23.34.jpg

Kompletter det hele med noen rause sirkler med din aller beste søte soya...

b2ap3_thumbnail_2014-10-31-20.42.10.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

Nesten hjemmelaga...

Postet av i Blogg

Okay, innimellom kapitulerer jeg matmessig, og det med veldig god samvittighet.

 

Noen dager er bare ikke hjemmelaget-middagsdager, og jeg har t.o.m. hørt rykter om at noen tyr til brødskive når det kniper...ikke ETT vondt ord om brødskiver, men kan lage mye digg med det. Noe jeg helt sikker kommer tilbake til, når det passer seg sånn på en evt brødskivemiddag. Men her skal det dreie seg om kjøpepizza!

 

Så! Hva gjør man når jobben middagsdistraheres til godt over 21.00, sulten gnager til tross for pyton proteinshake etter timer på trening og man egentlig vil komme til dekket bord etter dusj?

Vel, bordet dekkes ikke av seg selv her i huset, ei heller maten. NØDløsningen, og den er faktisk veldig god, er å svinge innom nærbutikken og fiske et par flate italienere opp fra fryseren.

Og det kan bli ganske så digg, faktisk. Med den riktige preppingen.

b2ap3_thumbnail_2014-10-29-22.18.40.jpgb2ap3_thumbnail_2014-10-29-22.19.49.jpg

Her er mine to varianter i fryst tilstand, veldig kjedelig...

b2ap3_thumbnail_2014-10-29-23.29.18.jpg

Og voila!

Ferdig grillet i ovn 200 grader i åtte-10 minutter, skjærer jeg pizzaen i trekanter og legger på fat. Mens de var i ovnen, finhakket jeg hvitløk og blandet med litt trøffelolje og bittesmå chili, ruccola hadde jeg kjøpt ferdig vasket, enklere blir det vel ikke!

Så, glodvarme pizzastykker overrisles med hvitløk i trøffelolje (eller exv oliven) og dekkes av hva du måtte ønske, men jeg anbefaler ruccola til flate italienere.

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

Kast ikke bort en god sult på dårlig mat!

Postet av i Blogg

Jippi, jeg har klart de to kiloene jeg 'skyldte' fra i sommer! Og det kun fordi jeg har spist litt sunnere, og ikke mindre. Tvert i mot, jeg har hatt enorm apetitt, og eksperimentert meg frem til retter med mye smak, farger, mykt/sprøtt, krydder og kanskje litt uvante kombinasjoner. 

Som denne wrap'en med chilistekte scampi. Siden jeg trener hver (hver-)dag, og hard styrketrening, er det helt uaktuelt å gå på diett og lite mat. Og 'materstattning' i form av pulver, er for meg helt forkastelig. Hvorfor helle i seg en guffe fra en shaker når man kan spise godt! Livet er for kort til å kaste bort godene vi forhåpentlig er så heldige å ta del i, og jeg kaster heller ikke bort en god sult på dårlig mat! Eneste, og da mener jeg ENESTE, ferdigmatproduktet som kommer over min dørstokk, er en flat italiener i ny og ne. 

Og det skal jeg faktisk ha senere i kveld pga sent hjemme, men jeg prepper den opp til å passe mine smaker. Nok om det!

I går laget jeg altså sunne wraps til voksne og ungdommer. Og det fine med wraps, er at man mekker sin helt egen variant, og deiser på hva hjerte og gane begjærer. Kjapt å lage er det også. Jeg hadde to forskjellige tortillas, en grov type, og en fin type.

b2ap3_thumbnail_2014-10-28-21.29.44_20141029-194252_1.jpg

Tilbehøret; foruten en stor skål revet crispisalat (som ikke kom med på bildet), hadde vi clockvice fra nederst til venstre, hvitløkskrem (tyrkisk yoghurt, finhakket hvitløk, friskpresset sitron, exv olivenolje), søt paprika, tomatsalsa med basilikum, rødløk, lettrømme, små tomater og slangagurk, og i midten avocadokrem (mos med gaffel, rør inn exv olivenolje og smak til med s/p). 

Ingen av de andre hadde lyst på scampi i går, så da brukte jeg ti minutter på å frese finskåret kyllingbryst sammen med litt olje og tacokrydder.

b2ap3_thumbnail_2014-10-28-21.30.52_20141029-194240_1.jpg

 

Mens en annen panne fikk kose seg med mine pepper- og chilifreste scampi.

b2ap3_thumbnail_2014-10-28-21.31.36_20141029-194234_1.jpg

 

Hvordan man pakker in wrap'en, er som man liker. Har du store tortillas, er det greit med brettemetoden; fyllet i en haug på midten, brette over og begge sider, med åpning på toppen. Jeg spiser heller én tortilla med MASSE fyll, og pakker den da inn som en pølse-i-lompe og nyter den fra ende til annen.

b2ap3_thumbnail_2014-10-28-22.05.18_20141029-194229_1.jpg

Min variant; varm grovkornstortilla pakket inn i aluminiumsfolie, 200 grader i 5 minutter, pøs på med alle grønnsakene, kjapt på med glovarme hotte scampi og topp med hvitløkskremen.

Herligheten såååå godt, og du blir mett av én og sunn som bare det!

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

Friske sprell med hotte hvitløksreker

Postet av i Blogg

Dette er for meg den ultimate koserett, deilig sting i hotte reker med masser av hvitløk og chili.

Her kan man selvsagt tilpasse smak og behag og hva ganen takler, men jeg liker de skikkelig hotte. Jeg foretrekker egentlig store grønnlandsreker til denne retten, da de har mye smak. Men det tar tiiiiid, MYE tid å skrelle beistene hvis man er fler enn to. Så jeg tyr gjerne til viltfangende Alaska Prawns, de er lette å skrelle og så store at man trenger bare åtte-ti per. pers.

Rause skiver hvitløk og bittesmå (takk, Lene:) chilibomber, knallsterke, surres med rekene sammen med en blanding av raps- og olivenolje. Surr på svak varme til rekene er nesten gjennomvarme og hvitløken myk.

b2ap3_thumbnail_2014-10-25-21.23.35.jpg

Siden vi denne gang var fire nytere, ble det en blanding av Tiger Prawns og Grønnlandsreker, 2/3 av førstnevnte og 1/3 av siste, noe som viste seg å være en perfekt kombinasjon!

b2ap3_thumbnail_2014-10-25-21.31.40.jpg

Så rett før servering, kompletterte de nordiske rekene det hele, og lot surre med i kun et par minutter, til de krøllet seg pent.

b2ap3_thumbnail_2014-10-25-21.40.40.jpg

Skikkelig digg!

Og sørg for rikelig med godt dyppebrød/tilbehør, nystekt loff eller baguette er perfekt.

 

En rett jeg anbefaler alle dager, da den er superenkel å lage. Men med mitt hvitløksnivå, kan det jo hende at den er best egnet når du ikke skal på jobb dagen etter...

Personlig tar jeg ikke hensyn til det og prøver så godt jeg kan å få i meg en hvitløk hver eneste dag.

Og holder meg frisk, knock on wood ;-)

b2ap3_thumbnail_2014-10-26-20.53.07.png

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Spicy nok!

Postet av i Blogg

Det er alltid lurt å sjekke innholdsfortegnelsen på bokser og glass med krydder og pastaer man ikke kjenner fra før, så det gjør jeg alltid. 

Denne fikk jeg av min søster og svoger, i en stor kurv med mange deilige delikatesser.

b2ap3_thumbnail_2014-10-24-20.17.37.jpg

Rundt lokket var det et papir surret fast med hyssing, veldig lekkert, og veldig italiensk.

Etiketten var en smule enkel og attpåtil på italiensk, "Frutti de Secilia", så jeg konkluderte med at dette er en slags tapanade av paprika, selvfølgelig! For ordet 'chili' sto ihvertfall ikke oppført...Farge, konsistens og til og med frøene er jo helt lik paprika, så da passet 'tapanaden' helt utmerket til min torsdagsmiddag, som ble mekket på under tyve minutter:

 

Ferdig vasket og klar til bruk 'Middelhavsalat' eller 'Babyleafsalat', er perfekt til sen ettertreningsmiddag, så det tyr jeg til nesten hver hverdag. Her tilsatte jeg tomater i terninger, kjapt marinert i litt søt soya, samt deilig moden avocado.

Hjemmelaget tzatziki har jeg nesten alltid i kjøleskapet. Jeg kjøper en liten bøtte gresk eller tyrkisk yoghurt, og lager en god porsjon som holder seg i kjøleskapet en snau uke (husk at den blir litt 'strammere' for hver dag ettersom hvitløken får satt seg).

Scampi har jeg også som fast fryseføde, tines på noen minutter i lun panne, skrelles og freses med chilicoctailkrydder, eller bare pepper og litt salt.

Og sukkererter! Knasende sprø og spenstige, fulle av smak og bare deilige. 

b2ap3_thumbnail_2014-10-23-22.10.58.jpg

Jeg er alltid sulten når jeg lager mat, og gledet meg veldig til å smake på 'paprikatepanaden' (tepanade er jo fransk, men tilsvarende finnes i Italia), og tok for sikkerhets skyld en stor skje (ja, jeg var veldig sulten!).

Og...det var ren chili i glasset.

Det er vel overflødig å fortelle at det ble hett på kjøkkenet og middagen utsatt en liten time :-P

Bildet ble tatt før 'smaksprøven'. Legg på fat og SÅ stikke en skje ned i glasset, i tilfelle jeg ville ha mer? Nope, ikke lurt og det holdt med en kvart teskje.

Men uansett, chili eller ei, greia er at det ikke trenger å ta lang tid å lage seg noe godt med masse smak!

Og i mine 'komme-seg-inn-i favoritt-jeansen' dager, er det helt greit at det både smaker godt og gjør godt for kroppen.

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

behappy Thai Hummer reker i hvitløk botox coctails Kjøtt parmesan restemat eplekake avocado Fylla barnevennlig middag insekter kjærlighet Høstsnadder slank deg sunn healty Skalldyr tomatsaus oliven Pynt aubergine Kyllingburger familie kreft elsker deg alene loveyoutopieces fresh møkkamenn rakfisk drittsekk selvpleie Personlig trener superdigg Tzatziki pitabrød maroccan oil Moules frites jul Naprapat Styrkeøkt russetid kakefest tilbehør restitusjonsmat vennemat Canary Island ruccola unntakstilstand smakfullt grønnsakssuppe Iberico Styrke gjærbakst meal gjørdetenkelt hold deg frisk Søndagsdigg pasta Nyttårsforsett Øl&Aquavit krabber taco/wraps/tortillas bra nok Sommermat julegaver Katrine Blåskjell rynkefri Hamburger Omtanke myk hud cocktail Eid shopping mammahjerte Frukt parmesanchips kjøttboller småretter tapas top 10 chili Sunn mat! ensomhet pen Frokost sushi scampi spinat verdens beste forretter omelett Feriemat sauser Hovedrett Juledigg Spania kosemat venninner Laks litt fest i hverdagen olivenolje likør Pakistansk mat Trening halloween vegetar Spicy søndagsmiddag Poteter bake Nattmat pretty ferie døttre Soldager boller Sjømat hjemløs fiskesuppe barn feel good russebarn Venner desserter Thank You spoiled kjærleik Strandliv love chèviche kylling egg torsk hjemmelaget maki Tomater chevre dirty ettertanke Overgangsalder Svinekjøtt Det gode liv Noodler på egne ben Lunsj plommer vårløk Mett av en rett død Kylling snacks Be happy misunnelse Congratulations syltet frukt Førjulsmat nærdødenopplevelse Lev godt jeg er her Pizza broccoli neger Familiemiddag Bacon solskinnsboller hot suppe godt nytt år rettferdighet Nestkjærlighet døtre influensa Må ha secondhand pestoboller Venninnemat Feriemodus Hverdagshygge Ziconda creepy voldtekt Sandwich Fisk Serrano suppe eggerøre sort/hvitt kake lørdagsdigg bilder Enkelt superenkelt sykehus Dagenderpåmat kjøttkaker Rosévin Leve livet pommes frites Grill drit i å bry deg Kald drikke Il Buongustaio røkelaks kvinnefest Indrefilét Italia vårslepp drinker fetaost kamskjell friskt reker foto sommerkveld images Svettetokter superdigg restitusjonsmat frappé paprika aubergine/tomat/parmesan fashion rosépepper Middelhavet supersaft raskt og lekkert ostemat verdens beste kjøttboller enklere-blir-det-ikke spareribs savn ost Grønnsaker iskaffe mozarella Vær deg selv hverdagsmiddag salat Steinbit Feel good about your self healthy girlpower helse kropp

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)