Blogg

Ned et par kilo i høst?

Postet av i Blogg

Det er ihvertfall mitt mål!

Og de som kjenner meg, vet jeg skyr slankekurer og det å ikke kunne spise seg mett på god mat.

Sommeren har vært lang og varm med dertil mye god mat og drikke...men tenkte at når høsten kom så ville alt komme tilbake til 'hverdagen' igjen. Den gang ei...

I jobben min som personlig trener og instruktør, er det et selvsagt fokus på hva man får i seg av energi, både psykisk og fysisk. Og med et veldig fokus på kundene mine, er det fort gjort å glemme at jeg for lengst har passert 50 og da er det på en måte 'unaturlige krefter' som tar over. 

Neida, jeg stresser ikke, trener mye og spiser godt. Men, jeg SKAL inn i favorittjeansen min før jul, så da er planen å spise godt og mye, men sunt!

Deler dagens lavkalori smaksbombe, som er like egnet for alle dere som ikke har en favorittjeans som på mystisk vis har krympet.

b2ap3_thumbnail_2014-10-22-20.39.45.jpg

Velg favorittgrønnsakene dine; her broccoli, vårløk, gulrøtter og siste innhøst av egen paprika.

b2ap3_thumbnail_2014-10-22-20.43.35.jpg

Sauté eller wokpanne; olje, timian, chili og hvitløk...fres brunt og til det kiler i nesen.

b2ap3_thumbnail_2014-10-22-20.57.23.jpg

Med hullsleiv tar du ut all hvitløk og chili, og legger det i en skål for 'spesielt interesserte'

b2ap3_thumbnail_2014-10-22-21.00.03.jpg

Hvitløk og chili som HOT garnityr

b2ap3_thumbnail_2014-10-22-21.08.24.jpg

Oljen varmes opp igjen, og når den bobler når du stikker tuppen av tresleiven nedi, er den klar; pøs på med alle grønnsakene og rør/vend med to sleiver på sterk varme i et par minutter.

Serveres umiddelbart, enten på grillet/ristet brød. Som fyll i grovkorns pitabrød, eller i en varm wrap med tzatziki. Eller au naturelle, og hvis du ønsker ekstra sting, har du jo skålen med chili/hvitløk.

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Poteter!

Postet av i Blogg

Husk poteten, og at den kan brukes til (nesten) alt!

 

Jeg bruker potet til nærmest alt mulig, og det er faktisk veldig mye sant i 'jeg er som poteten, kan brukes til alt'. Altså kan poteten brukes til alt.

Og med så mange varianter vi etterhvert er så heldige å få tak i, er det nærmest umulig å lage en kjedelig potet.

Kveldens på-tampen-tips; 

 

Nydelig lun potetsalat som passer til det meste, og er litt mer spennende og mer herlig visuell;

1/3 Amandine

1/3 Søtpotet

1/3 Blåpotet 

Del i terninger og kok al dente (med tyggemotstand).

Slå av vannet og legg over i fat og pass på at alt vann er borte. 

Pr. 5/6 poteter; 

1 ss lettrømme røres inn med saften av 1/4 sitron og 1 liten ts Dijonsennep, smak til med salt og friske blader (riv av grenene med fingrene) rosmarin.

Bland de lune potetene inn i blandingen, risle over litt olivenolje, og pynt med en lekker kvist rosmarin

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

Sitronene i Amalfi

Postet av i Blogg

En vakker morgen for noen dager siden, våknet jeg opp i Amalfi. Byen Amalfi ser ut som en blanding av Draculas hjemby og Kardemommeby. Stupbratte fjell reiser seg rett til værs, med hus klamrende fast i små klynger samt spredt her og der. Det er vel en aldri så liten gåte hva de tenkte da de anla en bitteliten by på det som må være en av Italias bratteste kystlinjer.

b2ap3_thumbnail_2014-10-16-09.58.57.jpg

Byen består av en smal og travel 'gågate', hvor mennesker myldrer i alle retninger og små Fiat'er og minibusser tvinger seg frem i sikk-sakk mellom alt som rører seg.

b2ap3_thumbnail_2014-10-16-12.38.49.jpg

(eieren av denne Fiat'en hadde forøvrig parkert midt i gaten og gikk inn til bakeren for å handle. Det dannet seg etterhvert en ganske lang kø bak bilen, men INGEN tutet eller hisset seg opp av den grunn. Ti meter lenger ned sto også en politimann og så på, men han bare smilte...)

For oss nordboere kan det virke en smule kaotisk, men for Amalfi'ene ser det ikke ut til å affiserer det grann.

Byen begynner og ender med denne hovedgaten, hvor ikke én vegg er uten en butikk eller utsmykkning av noe slag. Her ligger også små kirker, små altere med Madonnafigurer på de mest utrolige steder, vakre statuer, fontener og verdens smaleste smågater med bratte trapper 'annenhver meter' på begge sider. 

b2ap3_thumbnail_2014-10-16-12.29.27.jpg

For ikke å snakke om de mange bittesmå og fargerike grønnsaks- fiske- og slaktebutikkene som får de beste supermarkedene hjemme til å blekne helt.

b2ap3_thumbnail_2014-10-16-12.26.52.jpg

Verdens minste fiskebutikk?

 

b2ap3_thumbnail_2014-10-16-12.50.09.jpg

Parma i fritt heng

b2ap3_thumbnail_2014-10-16-12.55.34.jpg

Pasta i varianter du garantert ikke får her hjemme

b2ap3_thumbnail_2014-10-16-12.35.56.jpg

Auberginer lange og slanke som slangeagurk, tomater på størrelse med meloner og sitroner store som appelsiner

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

Kylling satay fra Deli'en

Postet av i Blogg

Kylling satay er en av mine favoritter, og jeg har spist diverse varianter på en mengde restauranter gjennom tidene. Alt fra grillet på gaten, til de aller beste Thai restauranter. Min hittil beste opplevelse med satay, er på Blue Elephant.

 

Og på øya's Deli. For makan til nydelig kylling satay kan jeg nesten ikke huske å ha spist her i landet. Kyllingen var helt perfekt spicy og peanutsausen helt perfekt crunchy og nennsomt tilpasset smakene både med de møre saftige kyllingbitene og den herlige luftige risen.

Tilbehøret  haricots verts var spenstig sprøtt, om noe uvanlig til denne type rett. 

 

Men, dette er noe av det beste take away jeg har spist noen sinne, og passet perfekt etter lang ettermiddag på jobb. Herlig å la andre lage middagen en gang i blandt, spesielt når det er så nydelig og delikat. Og ikke minst veldig mye mat for pengene. For 110,- pr pers bir man garantert mer enn smekk mett. 

Kajsa's Deli, Nesøya

Kajsa's Catering, Jar

 

Denne enkle delikatessen kan du også lage selv. Jeg er på vei til å rekke en båt fem flytimer unna, så blir off line en dag eller to. Men gir mer enn gjerne en god oppskrift på satay hvis du ønsker!

 

Stay tuned!

 

Nina

 

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

Jeg må innrømme at jeg aldri har vært spesielt fan av den 'norske matpakka'. Svett salamipølse og brunost med tørre kanter, er jo ikke spesiellt apetittvekkende når sulten setter inn etter tre skoletimer. Og hvis den attpåtil har vært i romtemperatur siden 07.30... æsj, tenker jeg da. Jeg har alltid pakket mine døtres matpakker med fryseelementer. Før de smarte glidelåsmatboksene med fryseelementer kom på markedet ('Coole Skiver'), surret jeg et fryseelement inn i avispapir (så det ikke skulle dugge) og la oppå brødskivene i matboksen.

Så jeg har alltid gjort meg litt flid med pakkene, og det har helt klart sett mye mer avansert ut enn det faktisk er. Jeg bruker max ti minutter på en god og sunn matpakkelunsj

 

 

b2ap3_thumbnail_2013-11-25-00.11.08.jpg

 Grovbrødskive med salat, kokt skinke, jarlsberg og grønnsaker. Mekket på tre minutter.

b2ap3_thumbnail_2014-01-13-21.44.36.jpg

 Grovbrød med rester av dagens middag; sopp og kylling toppet med ost og søt paprika. Grilles i ovn åtte minutter, når avkjølt lunt pakkes i matpapir. Når kald, inn i pose og kjøleskap og like fin neste dag.

b2ap3_thumbnail_2013-09-10-23.17.18.jpg

 Når vi lager sushi, lager vi alltid ekstra ruller med maki til matpakken neste dag. Perfekt, for de er jo best temperert. Så sparer vi alltid på 'take-away-pinner' som brukes da de kan kastes etter lunsjen.

b2ap3_thumbnail_2014-10-07-00.43.26.jpg

Stek en hel baguette kvelden i forveien. Avkjøl og fyll med det du ønsker. Her middelhavssalat, kalkun og ost. Toppet med hjemmelaget tzatziki og skivet søt paprika.

Jeg fyller brødene når de er avkjølt, surrer i matpapir og så filmplast. Da er de like freshe etter en natt i kjøleskap.

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Hvordan gi spenst til dvaske lår!

Postet av i Blogg

Kylling er noe av det mest anvendelige jeg vet. Den kan trylles med i utallige varianter og bli til nesten akkurat det du vil. Små lårklubber kan være ganske kjedelige i utgangspunktet, men får masse saftige smaker med riktig behandlig og tilbehør.

Jeg legger klubbene i wokpanne med litt trøffelolje og litt vann med presset sitron, legger på lokk og lar de 'stekekoke' ca ti minutter. Av med lokk, skru opp varmen og fres videre til all væske er fordampet og skinnet blir gyllensprøtt. Krydre etter ønske, jeg foretrekker litt chili/hvitløkskrydder og et lite dryss Maldonsalt.

b2ap3_thumbnail_2014-09-08-21.46.31.jpg

Superenkel salat, ferdig vasket Middelhavsblanding med små tomater.

 

b2ap3_thumbnail_2014-09-08-22.03.34.jpg

Hjemmelaget tzatziki (jeg pleier å lage en stor porsjon av en liten bøtte tyskisk yoghurt, 1/2 slangeagurk i bittesmå biter sammen med 2 kinesiske hvitløk enda mer bittesmått, en god dæsj olivenolje og smaker til med salt og pepper. Så har jeg tzatziki hele uken, passer til det meste!).

En stor skive landbrød grilles eller ristes, dekkes med tzatziki og legges på tallerken. 

Ønsket antall kyllingklubber ved siden og mer enn nok salat (som gjerne toppes med kalamateoliven og skivet parmesan).

Hverdagsmiddag med mye smak på under halvtimen. Jeg ble ihvertfall god og mett i dag!

b2ap3_thumbnail_2014-09-08-22.11.12.jpg

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

Min aller beste burger!

Postet av i Blogg

Min aller beste burger smaker selvsagt godt hele uken, men er ekstra digg på en søndag etter lang tur rundt øya med bikkjene. Og har man gjort noe ekstra festlig lørdagskvelden, smaker det om mulig enda mer fortreffelig. Og kjapt tilberedt;

 

b2ap3_thumbnail_2014-09-24-20.38.29.jpgb2ap3_thumbnail_2014-09-24-20.40.17.jpg

Jeg beregner ca 200 g kjøttdeig av storfe pr. burger. Så rører jeg inn grillolje, BBQsaus, chilisaus osv og etter hva jeg har i kjøleskapet. Jeg bruker gjerne 3-4 forskjellige sauser og får det passe spicy, og tilsetter derfor ikke salt, pepper eller annet krydder. Røres med tresleiv til en fin litt seig men fast masse og lar temperere under folie mens jeg fikser tilbehøret.

b2ap3_thumbnail_2014-09-24-20.43.59.jpg

La Crispisalat bade i iskaldt vann i ett kvarter, over i dørslag eller slynge hvis du har.

b2ap3_thumbnail_2014-09-24-20.52.12.jpg

Kutter syltynne skiver rødløk og de beste modne tomatene. Hjemmelaget aioli (hvitløksmajones).

b2ap3_thumbnail_2014-09-24-21.11.19_20140924-221514_1.jpg

Former burgere med hendene og legger på folie. 

Inn i ovn på 200 grader i ca ti minutter. Jeg liker storfeburger litt rosa inni, så jeg sjekker etter åtte for å være sikker. Dessuten lager jeg mine ganske tykke, så da blir de veldig saftige. Vil du ha de helt gjennomstekte, former du de bare litt flatere.

b2ap3_thumbnail_2014-09-24-22.03.34.jpg

Burgerbrød varmer jeg i ovnen siste to minutter med burgeren. Dekker bunnen med salat, tomat og finhakket hvitløk hvis du er like fan som meg.

Så burger, aioli og rødløk. Og varmt litt sprøgrillet brø på toppen.

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

Fire retter til åtte venninner på en snau time

Postet av i Blogg

Selvsagt kan vi gi oss selv mange grunner til ikke å invitere. 

Så kan vi også gi oss mange grunner til å nettopp gjøre det!

 

Etter kvelden i går, med bordet omkranset av de fleste av bestevenninnene, sitter jeg igjen med en så inderlig go'følelse! Og på en fredag med jobb mesteparten av dagen, blir det gjerne kjapt og greit, eller 'enkelt, raskt, lekkert' som det het i en kokebok ;-)

 

Og jenter liker gjerne 'plukkemat' og flere småretter á la tapas med mange gode sauser, salater og brød til.

I går ble tiden litt knapp for meg, så da ble det fokus på enkel sjømat. Da slipper jeg å stå i kjøkkenet mens venninnene skravler og oppdaterer siste nytt, hater å glipp av noe!

Så denne maten laget seg nesten helt av seg selv, og så enkelt som bare det:

 

b2ap3_thumbnail_2014-10-03-20.33.01.jpg

Salma er jo en klassiker og det enkleste som finnes. Jeg bruker backloin, som blir penere oppskåret, samt at den er litt magrere enn bellyloin (hvis man er opptatt av det).

Strø over (her økologiske som har litt sjatteringer) sesamfrø, og server med soyasaus og wasabi, eller ponzosaus (soya med ingefær, frisk chili og sesame).

 

 

b2ap3_thumbnail_2014-10-03-20.48.53.jpg

 Kjempereker snittes i buken, mister hodet og marinerer med presset hvitløk blandet med sitron, persille og oliven(nøtte)olje. 15 minutter i ovn 200 grader. Sørg for dyppebrød.

 

b2ap3_thumbnail_2014-10-03-18.44.24.jpg

 Oppdrettsblåskjell i nett, la de gå en liten time i iskaldt vann og damp i stor kjele med 2 dl Mojito coctailmix pr kilo skjell.

 

b2ap3_thumbnail_2014-10-03-20.45.25.jpg

 Server lune, gjerne med persilledryss.

b2ap3_thumbnail_2014-10-03-18.44.02.jpg

 Vårløk, hvitløk og frisk chili blandes med 2 ss pesto og freses på sterk varme til nesten al dente.

b2ap3_thumbnail_2014-10-03-20.47.26.jpg

Tilsett rå scampi (og er du heldig som meg, får du tak i viltfanget fra Argentina, som i motsetning til oppdrettscampi er saftigere og uten fargetilsetting) og surr rask til de krøller seg pent.

b2ap3_thumbnail_2014-10-03-18.45.32.jpg

 Salat; gjør din greie, kanskje som her; blandet salat med ristede pinjekjerner og rause skiver høvlet parmesan.

b2ap3_thumbnail_2014-10-03-21.30.36.jpgb2ap3_thumbnail_2014-10-03-21.30.55.jpg

 

b2ap3_thumbnail_2014-10-03-20.34.31.jpg

Hadde flere sauser, men liker denne aller best; 1/2 slangeakurk og 2-3 kinesiske hvitløk hakkes bittesmått. Tilsett en liten bøtte gresk/tyrkisk yoghurt og smak til med salt, pepper og mer enn nok av din ex v olivenolje. Hell litt over også, så ser det litt ekstra generøst ut.

 

Mye mat? Ja, men lag en eller fler eller bare bruk det som inspirasjon.

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

Laksesprett!

Postet av i Blogg

Sprett en Salma og be happy!

En av mine favoritter, og som lages på no time, er Salmalaksen, i rå tilstand.

Sent hjemme etter treningstimer med påfølgende PT-kunder, så når man siger passe proteinfysen inn døren litt før 21.00, er det helt perfekt med rå laks. 

 

Sylfersk Salmalaks i passe tynne skiver (noen skjærer fisken sånn rett-opp-ned i filéten så skivene blir små og litt tykke. Jeg foretrekker, og anbefaler, å skjære fisken MED fibermønsteret veldig skrått så skivene blir store og tynne).

Legger på fat og drysser over sesamfrø (gjerne stekt gyllen i tørr panne) og lar det stå til temperering mens dusjen går og smaksløkene settes i høygir av forventning.

 

Ute av dusj, en moden avocado skrelles, skives og legges over, under eller ved siden av laksen. 

Og hvis du har det mindre travelt og ikke trenger å vente på dusjing og sånt, legger du bare romtemperert avocado over like temperert laks, og strør over sesam.

b2ap3_thumbnail_2014-09-11-20.35.48.jpg

Stor skål med soyasaus eller ponzosaus, og en generøs snurp wasabi.

b2ap3_thumbnail_2014-09-11-20.38.24.jpg

Og skulle du være litt forkjølet eller tett i nesen, er det bare å kjøre på med wasabi. Så mye bedre, og sunnere enn Otrivin.

Emneord i: Fisk forretter healthy Laks
Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

GAMMON - med min variant

Postet av i Blogg

Gammon, er vel noe av det mest erkebritiske av erkebritiske lunsjer. Og alle pub'er med respekt for seg selv har selvsagt 'Gammon' på menyen.

Det er såpas erkebritisk, at noen av de mer 'moderne' pub'ene som satser mye på turisme og unge briter og vil være litt mer hippe, har fjernet Gammon fra den trykte menyen.

Men den finnes der. Vi har vært på flere eldgamle pub'er hvor retten ikke står. Men det å da lene seg lett over disken og påkalle kokkens blikk, eller høflig spørre servitrisen; pardon me sir/miss, you dont happen to serve Gammon, do you?

Og smiiiil...og instant extra service. For dette liker britene å servere, no doubt about that!

 

Klassisk gammon  er én tykk kjempeleiv renskåret kokt skinke, sprøstekt på begge sider, servert med to speilegg og valgfri toast/fried bread. Noen serverer med blomkål og/eller gulrøtter. Ellers ganske plain.

 

Jeg elsker gammon, men fiffer den gjerne opp. Superenkel sent-hjemme-mat, så mye smak på ett kvarter.

 

Syltynne skiver rødløk og søt paprika stekes myktsprøtt på sterk varme i litt rapsolje. Legg til side.

b2ap3_thumbnail_2014-09-30-20.40.38.jpg

Skinken, jeg foretrekker to tynne skiver i stedetfor den obligatoriske tykke, stekes i litt smør i pannen løk/paprika nettopp forlot. Snu og vend til skivene er gjennomvarme og skikkelig sprøe i kantene. Legg på varmeplate, evt i fat tildekket folie, men hold varmt!

Mens du knekker eggene i samme varme panne og sprøsteker de på et par-tre minutter.

b2ap3_thumbnail_2014-09-30-20.41.37.jpg

 

My way: Grillet/rister ryebread, dekk med babyleafsalat, to skiver skinke, løk- og paprika,  aioli med ekstra mye hvitløk. og topp med et stort speilegg.

 

Herligheten så digg, og i dag smakte det bare heeeelt himmelsk!

Prøv du også, da vel! Og hvis du ikke sverger til den originale gammon, er den veldig grei å bruke som utgangspunkt til din egen variant.

b2ap3_thumbnail_2014-09-30-21.18.16.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

Verdens beste pizza?

Postet av i Blogg

Jeg må innrømme at jeg er veldig svak for italienere, spesielt de som er helt flate.

Så pizza spiser jeg gjerne hver uke, og da foretrekker jeg å lage den selv. Pizza har aldri vært del av helgekosen her i huset, men stort sett vært fast på onsdagsmenyen. Da er det litt 'lillelørdag' og et deilig avbrekk i uken med sen middag foran peisen, samt et godt glass italiensk rødvin.

Noen ganger lager jeg pizzadeigen selv (kjempeenkelt, men tar litt tid med heving), og foretrekker du det, gjør du følgende:

 

1 pose tørrgjær løses opp i 1,25 dl varmt vann. Lag en haug av 500 g hvetemel på bordet, lag en fordypning i midten og hell i gjæren. Tilsett nok vann til å lage en løs deig og kna den til den blir glatt og elastisk. Dekk med klede og la den heve i en stor bolle til dobbel størrelse.

Strekk og press deigen på et melet bakebord, til en stor sirkel, maks 1 cm tykk. Bruk fingertuppene, ikke en kjevle. Dekk deigen på en melet bakeplate, hell/pensle med extra virgin olivenolje, og bak i varm ovn (230 grader). Det tar ikke lang tid, og ovner er litt forskjellige, men ta den ut før skorpen er lysebrun, for den skal nemlig inn en liten runde til.

Og lager du deigen selv, mekker du fyllet mens pizzabunnen stekes første omgang.

 

Og her er en av mine superduperenkle favoritter:

 

Stek masse serrano- eller parmaskinke revet i biter, sprøtt i en lett oljet stekepanne (evt bak de sprø i ovnen hvis du har to stekovner eller går for en enklere pizzabunn).

 

Dekk pizzabunnen med tomatpuré, og hvis du MÅ ha ost; et tynt lag med fast mozarella. Min variant har ikke ost, jeg syns den blir friskere uten, men for all del er det godt med ordentlig mozarella også. Med eller uten ost, strø godt med oregano over puréen.

Finhakk hvitløk og bland med små kuber friske tomater, sammen med litt pesto, og fordel dette over pizzaen. Så danderer du den sprøstekte skinken over, og smeller herligheten inn i ovnen (fortsatt 230 grader) noen minutter og til skorpen er fin og gyllen.

 

Ferdig vasket og tørket ruccolasalat legges generøst over, samt noen gode stråler av din aller beste extra virgin olivenolje. Serveres umiddelbart!

Og har du som meg, ikke alltid tid til å lage bunnen selv, har du noen enkle alternativer.

Enten ferdig italiensk pizzabunn, store pitabrød (da kan du lage porsjonspizza), eller tykke burritolefser duger også.

Eller hvis jeg har enda bedre tid, lager jeg trippel porsjon pizzadeig og (halv)steker en drøss bunner, avkjøler og fryser de ned på bakeplate med bakepapir i mellom. Når bunnene er gjennomfryste, tar jeg brettet ut, og vips!så har jeg deilige hjemmesnekrede pizzabunner til dager med dårlig tid.

b2ap3_thumbnail_2014-01-29-21.31.28.jpg

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

Nydelig noodlewok på 15 minutter!

Postet av i Blogg

Som tidligere nevnt, og opptil utallige ganger; det å finne på en god hjemmelaget middag kan være en stor utfordring.

Jeg kjøper aldri 'ferdigmiddag' i butikken. Ikke fordi jeg er fin på det eller har noe som helst vondt å si om Fjordland og dets like...tvert om, så skjønner jeg at ferdiglaget kan være vel så bra og sunn som hjemmelaget.

Men jeg liker å se maten bli laget. Om det er en gratinert osteskive eller litt mer avansert, så liker jeg å 'dille' med maten og skape den selv.

MEN, som sagt, så går jeg ofte tom for idéer og inspirasjon. Og da raides skuffer og skap, kjøleskap og fryser, og når nøden er størst, settes fantasien i sving.

 

Siden den planlagte fårikålsmiddagen gikk ad undas, ble kriseløsningen noe HELT annet, men uten å mukke; vanvittig godt!

Og så enkelt;

 

Indrefilet av svin i tynne skiver.b2ap3_thumbnail_2014-09-28-19.47.59.jpg

Stekes i rapsolje med en krydderblanding (chili, hvitløk, koreander, paprika) til nesten gjennomstekt. Så tilsettes skrellet/skivet sjalottløk og en stor halvtørket chili i store biter (kast frøene om du ikke ønsker en spicy rett).

 

b2ap3_thumbnail_2014-09-28-19.49.47.jpg

Eggnoodler brekkes og legges i en stor bolle med kaldt vann.

b2ap3_thumbnail_2014-09-28-19.50.26.jpg

La de ligge der mens kjøtt, løk og chili freser noen minutter.

Når noodlene begynner å bli litt myke, hell av vannet, brekk de i biter og legg de over i gryten.

b2ap3_thumbnail_2014-09-28-19.57.32.jpg

Bland godt og tilsett Kejap Manis (søt soya) og Teriyaki sauce og smak til du finner din 'versjon'. Legg så på et lokk (jeg bruker bollen noodlene har ligget i, men alt av dekkende lokk funker.

b2ap3_thumbnail_2014-09-28-19.59.25.jpg

Og la simre noen minutter til noodlene er passe al dente.

Da tar jeg av lokket og tilsetter tomater fra egen hage.

b2ap3_thumbnail_2014-09-28-20.03.04.jpg

Velger ut de røde små...

b2ap3_thumbnail_2014-09-28-20.15.55.jpg

Fjerner den grønne dusken og blander inn på litt sterkere varme, så tomatene blir varme uten å sprekke og middagen er klar.

b2ap3_thumbnail_2014-09-28-20.23.52.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Mie's egen eplekake

Postet av i Blogg

Døtrene mine har alltid 'klaget' litt over min manglende interesse for kakebaking. Ja, baking generelt. De har aldri helt skjønt hvorfor jeg som er såpass interessert i å lage mat, ikke har latt de få hjemmebakst gjennom hele oppveksten (joda, jeg har bakt bursdagskaker).

Selv fikk jeg 'Go'kake' hver eneste lørdag gjennom hele min barndom. Min mamma er nemlig helt rå på baking, og har nok vært øøøørlite frustrert over min mangel på interesse for sukker, mel og bakepulver.

Og her har interesse og talent tydeligvis glatt hoppet over en generasjon, for begge mine døtre har ikke bare interessen, men de er like rå som min mamma til å bake!

Mens Julie har perfeksjonert seg på gjærbakst, er Mie's spesialitet kaker.

 

Når sant skal sies, så spiser jeg ikke lenger kaker. Jeg begynte å miste interessen etter første graviditet for 22 år siden (mine svangerskaps-cravings var alt annet enn søtt), og interessen har bare avtatt med årene og nå er jeg helt 'avholdende'. Ja, jeg VET jeg går glipp av utrolig mye som jeg vet de fleste synes er kjempegodt, men for meg er lysten på kaker bare helt fraværende.

 

Helt til i går.

Da bestemte Mie seg for å lage EPLEKAKE!

Og i mitt kakereportoar, er det verstingen av alle kaker. Varm eplekake med is er noe av det kvalmeste jeg kan tenke meg. Og jeg har aldri skjønt hvorfor jeg tilsynelatende er mutt putt alene om å synes akkurat det, men har for lengst vendt meg til "hvaaaa, liker du ikke varmeplekakemedis?" .

Kaker skal i beste fall, være kjøleskapskalde.

 

Men altså, her er Mie's helt egenkomponerte oppskrift på en eplekake som ikke bare smeltet mammahjertet, men faktisk var helt nydelig.

 

Målene er sånn litt på slump, men jeg fulgte med i prosessen og dette er ca hva hun brukte til en paiform (ca 30 cm i diameter):

200 g sukker (1/2 raffinert/Sukrin)

160-180 g smør

200 g hvetemel

3 store egg

1 ts bakepulver

1 ts vaniliesukker

1/2 dl lettmelk

3 store grønne epler

1/2 pakke ferdig vaniliekrem

kanel&sukker på topp.

 

Så var hun i gang;

Rørte romtemperert smør luftig med sukker, tilsatte så ett og ett egg mens biceps'en fikk kjørt seg. Siktet inn hvetemel, bakepulver, vaniliesukker og melk og rørte videre.

Med slikkepott over i form med bakepapir.

b2ap3_thumbnail_2014-09-27-19.43.55.jpg

Så kommer det jeg tror må være hemmeligheten;

Syrlige grønne epler ble skrellet og skåret i syltynne skiver.

b2ap3_thumbnail_2014-09-28-12.56.32.jpg

Og absolutt hele deigen ble dekket. Først med eplene, så med vaniliekrem.

b2ap3_thumbnail_2014-09-27-19.57.06.jpg

Litt sukker på toppen og godt med kanel, og inn i ovn på 180 grader...vi tok ikke helt tiden, men da den var gyllensprø i kantene (en drøy halvtime?) var den helt klar for kakemonser.

b2ap3_thumbnail_2014-09-27-21.00.41.jpg

Den er helt sikkert nydelig og aller best, varm/lun og med vanilieis.

Mie's 'kakaotopping' fikk duge som tilbehør på bildet.

Etter to timer i kjøleskap (kaken altså), spiste jeg mitt første kakestykke på mange år.

Og så ett til i dag, til søndagsbrunchen. 

b2ap3_thumbnail_2014-09-27-21.00.31.jpg

Var om mulig enda bedre i dag...

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Grillet landbrød med kylling, kantarell og aioli

Postet av i Blogg

Det er kun én ulempe ved å ha treningstimer hver eneste ettermiddag, og det er at jeg er sent hjemme, og når ferdig med dusj og stæsj så må middagen noen ganger bli litt enkel. Men enkel betyr aldri ferdigmat, og ikke nødvendigvis take away.

 

Og i dag ble det superenkel men veldig smakfull senmiddag, og det skader jo ikke at den er ganske så sunn også.

Jeg hadde egentlig 'ingenting' i kjøleskapet, men det skal ikke så mye til for å sette fantasien i sving, særlig når man er sulten.

Mens jeg dusjet, fikk to svenske kyllingbryst fra fryseren tine på laveste varme i stekepanne, det tok ca 15 minutter, og ble så skåret i brede skiver.

b2ap3_thumbnail_2014-09-25-20.02.38.jpg

Tilbake i samme panne med 1 klatt kvitseidssmør og en dæsj rapsolje, ble filetene krydret med chilikrydder, salt og pepper og svidd fine og sprøbrune på begge sider på under ti minutter.

b2ap3_thumbnail_2014-09-25-20.32.17.jpg

I kjøleskapet har jeg stort sett alltid ferdig vasket grønnsaker, så det var enkelt å fylle et fat med Crispisalat, tomater og rødløk skåret i tynne skiver. 

 

Sist helg hadde vi masse traktkantarell som ikke ble spist. De har ligget på benken hele uken og blitt fine halvtørre, perfekt til å steke sprøtt i samme panne som kyllingen har forlatt, og som nå ligger under lokk på varmeplaten.

b2ap3_thumbnail_2014-09-25-20.35.47.jpg

 

En stor skive landbrød pr. heldig kveldssulten, drissles over med din beste olivenolje, legges på bakepapir og grilles i ovn i noen minutter til helsprø og gyllen i kantene.

 

Så kommer mitt torsdagsnirvana som alle kan nyte hvilkensomhelst dag om man vil;

 

Legg brød på tallerken. Dekk med salat, løk og tomat og hva ellers hjertet måtte begjære av grønnsaker (jeg pleier å bruke avocado, men hadde ingen hjemme i kveld). 

Dekk herligheten med rause skiver kylling og topp med det du liker aller best.

Min ble toppet med hjemmelaget aioli og ekstra hvitløk. De to andre heldige i kveld, valgte hhv pesto og 'real American BBQ saus'...

 

Så hva du stæsjer og topper superskiven med, er ikke det viktigste, men gjør den til DIN!

Men brødet i bunn, synes jeg er viktig; landbrød med godt med olivenolje.

Samt at man sørger for sprøtt, mykt, sterkt og mildt.

 

Jeg har også noen ganger, når alt er ferdig og ovnen fortsatt er varm, lagt på noen skiver ost på toppen og gratinert noen minutter.

 

Og vil du gjøre et større måltid ut av sandwichen, kan du jo servere en salat ved siden av, eller kanskje hjemmelaget pommes frites?

b2ap3_thumbnail_2014-09-25-22.02.31.jpg

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

Inspirasjon!

Postet av i Blogg

Det er ikke hver dag jeg tenker mat. Ikke fordi jeg ikke har lyst, tvert i mot, men det hender jeg ikke gidder eller ikke har tid. Eller mangler inspirasjon.

Så da stikker jeg gjerne innom øya's lille 'snadderbutikk', Kajsa's Deli.

Og får inspirasjon og matlyst i bøtter og spann! Kanskje jeg bare skravler med Therese som driver sjappa på hverdagene (er jo åpent lørdager og søndager også, hvilken luxus for oss), eller jeg kjøper lys

b2ap3_thumbnail_2014-09-23-17.54.44.jpg

, krydder, parmesanchips, chilicashewnøtter, knekkebrød.

b2ap3_thumbnail_2014-09-23-17.55.20.jpg

b2ap3_thumbnail_2014-09-23-17.55.32.jpg

limonade, karameller...fristelsene er mange og jeg lar meg villig vekk falle. Og det med god samvittighet.b2ap3_thumbnail_2014-09-23-17.56.26.jpg

Jeg har vel smakt meg igjennom det meste eller ihvertfall veldig mye av hva delikatessebutikken har å by på (man blir jo litt avhengig, ikke sant?), men bortsett fra mange råååålekre lys som nå lyser opp mitt høstmørke hjem, har jeg så langt klart å holde fingrene fra interiørtingene. Men så fristende, jeg sikler på alt når jeg er der. Alt fra fat, boller (og jo, jeg er flittig konsument av de lekre såpene)

b2ap3_thumbnail_2014-09-23-17.54.33.jpg

 

, lysestaker og så mye lekkert at man kommer jo nesten ikke ut av butikken...men fuglene. 

b2ap3_thumbnail_2014-09-23-17.54.21.jpg

En vakker dag kommer jeg og henter en av dere hjem.

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

Kyllingburger - herligheten så godt!

Postet av i Blogg

Her forleden hadde jeg en deilig lunsj med venninnene Tone og Lene, på et veldig hyggelig sted med nydelig mat. Det var vel den siste 'sitte-ute-til-lunsj' dagen, solen stekte faktisk men ikke mer enn at farrisen holdt seg kald i glasset gjennom hele den (relativt lange) lunsjen. 

Vi lunsjer innimellom rett før jeg har mine styrketimer, dvs to timer lunsj og halvannen time styrketrening, og da er vi alltid litt 'gira' og full av adrenalin. Har du ikke prøvd det før, anbefaler jeg virkelig en venninne(venn-)skravlingstreff rett før trening. Da er vi så 'høye' på hverandre, at treningen går som en lek...vel, nesten da.

 

Det er utrolig mye som skal deles på slike lunsjtreff, og jeg skal love deg at skravla går og vi er innom absolutt alle tenkelige tema. Og selvsagt også mat!

Lene fortalte om burgeren hun hadde laget kvelden før til seg og familien, og jeg bare digger når hun kaster hodet lett bakover og nesten stønner 'å herreguuud, den var nydelig!'. Fordi hun fikk oppskriften av meg! 

Men den var med storfekjøtt. Og dermed var diskusjonen i gang; hva er best av kjøtt, skal vi blande eller holde det rent, karbonade, kjøttdeig, med eller uten salt og vann, kyllingkjøttdeig og kan man bruke kjøttdeig av svin?

Og tilbehøret er et kapittel for seg...

Vi rakk nok ikke å bli ferdige med burger-diskusjonen, men siden Tone etterlyste min kyllingvariant, her er den:

 

Og så enkelt at det er bare å gi seg over, og glede seg til et sunt måltid med masse gode smaker!

 

Beregn 200 gram kjøttdeig av kylling pr. person og ha den i en stor bolle.

b2ap3_thumbnail_2013-10-27-20.35.04.jpg

La deigen bli litt temperert, da er den lettere å bearbeide. Tilsett en god slant olivenolje, sammen med revet hvitløk og rødløk, en skvett søt soya om du har og pepper og salt. Her kan du jo ikke smake til (smak aldri på rått kylling- og svinekjøtt), så det blir litt på 'gefülen' og hva du har i skapet. Noen ganger tilsetter jeg finhakket koreander eller persille, kanskje litt chilipulver eller chiliolje. 

 

Rør deigen godt så den blir seig og medgjørelig, fukt hendene i vann og form burgerkakene i hendene. Jeg liker de ca håndflatestore og 3-4 cm tykke.

Varm en stor stekepanne med rapsolje, og når det nesten bobler, legger du burgerne i, og freser kjapt brunsprøe på begge sider.

b2ap3_thumbnail_2013-10-27-20.51.54.jpg

Over i ildfast fat eller på bakepapir, i ovnen som venter med sine 180 grader.

Her skal de godgjøre seg i ca ti minutter (sjekk med en kniv i midten at de er helt gjennomstekt), mens du lager tilbehøret;

 

Crisp salat eller blandet, tomater i tynne skiver, rødløk i enda tynnere skiver, sylteagurk kanskje? Her i huset bruker vi enten vanlig majones, aioli, tzatziki, rømme og/eller BBQsaus. Jeg finhakker hvitløk og legger på toppen, nam!

Brødene legger jeg inn i ovnen siste fem minutter sammen med burgerne.

 

Finn din favoritt, og selvom teksten er lang, lover jeg at det tar deg under 20 minutter!

b2ap3_thumbnail_2013-10-27-21.09.28.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Restopplag av boken min til 100-lappen!

Postet av i Blogg

Matboken min (Gyldendal) har solgt 8.500 eks i originalversjon i Norge, hele 44.000 i Finland og ca 6.000 i softcover nå i sommer til daglivarekjeder.

Restlageret hardcover selges nå ut til alle som vil ha! Julegave, kanskje?

Butikkpris; kr. 349,-

Min pris; kr. 100,-

 

Sender over hele landet, kjøper betaler porto/Norgespakke.

 

Dediserer om ønskelig.

 

ps. send bestilling til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

Raskt, enkelt og med mye smak!

Postet av i Blogg

Noen dager er bare så...HJELP! HVA skal vi ha til middag?

Og for meg er tirsdagene ofte sånne dager...onsdager og kanskje torsdager også, når jeg tenker meg om....

Anyway, i dag var tirsdag, og etter treningstimene mine løp jeg gjennom hele Sandvika Storsenter på jakt etter alt jeg trenger til fredagens store familietreff og i iveren etter å finne kartong, bordkort, riktige tusjer, plansjer og stjerner, glemte jeg helt at kjæresten min har bursdag i morgen!!!

 

Siden han heldigvis har et meget bedagelig forhold til egen bursdag, og den strengt tatt er i morgen (SÅ feil kan man ta etter 23 år i samme boks), så ble tirsdagsmenyen slik;

 

1 fullrug tortillas pr person

Og til tre:

3 never ferdig vasket babyleaf salat

2 små tomater i terninger

1/2 rødløk i terninger

2 skiver Serranoskinke pr person

1-2 moden avocado i store biter

3 ss lettrømme rørt med ønsket hakket grønt 

b2ap3_thumbnail_2014-09-16-21.44.47.jpg

Ikke med på bildet; En liten finhakket kinesisk hvitløk.

Og slik holder jeg meg (bank i bordet) frisk, og du får forhåpentlig glede av å lage dette.

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

Blåskjell på en søndag? Hvorfor ikke!

Postet av i Blogg

Jeg har aldri vært noen tradisjonell søndagsmiddagslager. Ikke er jeg særlig opptatt av stek og vilt og hva annet man finner på veldig mange søndagsmiddagsbord, og denne siste dagen i uken er jeg uansett ikke interessert i å stå timer i kjøkkenet.

Jeg tar gjerne noe enkelt og med mye smak, og har det vært festligheter kvelden før, er det også helt greit å la andre ta seg av middagen, i form av take away. Kebab, indisk eller sushi er greie alternativer da, litt avhengig av om man kom seg i seng før småfuglene sto opp, eller ei.

Men blåskjell er altså helt ypperlig på en søndag, spesielt når solen skinner og velsigner oss med 22 skyggegrader på en midtseptemberdag. Så med sommerfølelsen fortsatt i kroppen, og levende blåskjell i kjøleskapet, blir min søndagsmiddag til:

 

For det første; levende blåskjell holder seg like levende i minst et døgn hvis de får ligge godt innpakket i kjøleskap. Disse lå og ventet på meg hos fiskehandleren i går, og har egentlig bare hatt godt av å få leve et døgn til i mitt kjøleskap.

Alle var helt lukket, men skulle du finne åpne skjell som ikke lukker seg når du kakker de lett mot noe hardt, kaster du de. Da er de sannsynligvis avgått med døden, slikt skjer og da gjerne av naturlige årsaker og ikke fordi de ikke har hatt det OK i ditt kjøleskap.

 

Anyway, disse skjellene fikk gleden av å bli kalt,

 

"Blåskjell à la marinera".

Alle spanske retter med ovennevnte tilnavn, som betyr 'på sjømannsvis', har det til felles at de er enkelt komponert. Om bord på små fiskebåter var tilbehøret som oftest svært begrenset - kanskje en løk eller hvitløk og en slant olivenolje, muligens litt krydder og en skvett vino, hvis ikke sjømannen hadde tømt kaggen..

Mang en rett har sett dagens lys om bord i en fiskebåt, laget på dagens fangst og det de hadde for hånden av tilbehør.

 

Til 2-3 søndagssultne:

1 kg levende blåskjell

1 hvitløk eller mer (jeg foretrekker 'mer')

Olivenolje

2 dl hvitvin

1 bunt frisk persille

 

Og enklere blir det vel ikke;

La skjellene ligge i kaldt vann så lenge du har tid, fjern skjegg og evt rur.

Skjær hvitløk i tynne skiver og surr i et par ss olivenolje på passe varme til den blir myk.

Når hvitløken er klar (obs! ikke brun!) har du i hvitvin og blåskjell og legger på lokk, skrur opp varmen og følger med til skjellene åpner seg (de som evt måtte nekte, får ikke være med på gildet og går rett i søppla).

Da skal de være ferdige, men de tåler fint å surre rundt et par minutter til.

Rett før servering drysser du rikelig over med grovhakket persille, rører rundt og over på fat. Eller rett fra gryten à la forsynesegselv-metoden.

 

Og har du som jeg, litt igjen av aiolien fra krabbelaget, helt perfekt følge. Samt godt dyppebrød.

Hvem sa man ikke kan ha blåskjell på en søndag? 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

Krabbetid!

Postet av i Blogg

Nå er det tid for krabber!

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-17.56.23.jpgTaskekrabben har brukt vår og sommer til å spise seg stor og fet, og er nå på sitt aller beste, og har sin 'prime time' fra september til utpå vinteren. Men den smaker best nå tidlighøst, da vi er så mottakelige for høstsmaker, og ikke minst øl og aquavit. Smak og behag, selvsagt, men aquavit er min favoritt til krabbekjøtt og da spesielt til det brunbeige i selve skallet, det er der de gode smakene sitter.

Har full forståelse for de som velger ferdig renset krabbe. Men har man ikke smakt nykokt egenrenset, har man i mine øyne gått glipp av den store krabbeopplevelsen. Og å rense en krabbesak er jo den enkleste ting i verden!

Man legger dyret på rygg

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.05.40.jpg

Bryter av klør, ta tak bakerst i skallet og løft ut hele skroget.

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.07.43.jpg

Legg hendene rundt skallet og med håndflatene presser du ned sidene til det knekker der du ser den naturlige linjen. Men tommelen presser du inn den harde delen under øynene og løfter ut 'paven', en litt trevlet klump som følger naturlig med når du løfter den ut.

Skroget, også kalt 'klokken' frigjøres for alle ben og lunger (de grå avlange) og rens for alt annet som ligger utenpå. Del klokken i to eller fire og sørg for hummergafler til å pirke godsakene ut.

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.11.10.jpgb2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.12.48.jpg

Anrett skallene på ett fat (og for all del; be fiskehandleren åpne alle krabbene du kjøper, se etter fulle og faste skallinnmat med fin farge), de delte klokkene (skrogene) på et annet og lettknuste klør på et tredje. Pynt alle fat med friske sitronbåter og dill.b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.28.12.jpgb2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.34.04.jpg

Saus og smør!

Jeg sverger til Kvitseidssmør, det passer til det meste og helt nydelig til krabbe. Saus, her liker jeg mange. Så i kveld ble det aioli fra Kajsa's Deli, min egen hvitløkssaus og rømme med sitron og masse dill. Finn din egen favoritt, men har du gjestebud på krabbene dine, er det lurt å være generøs med antall sauser, det er alltid populært!

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-19.18.54.jpg

Og selvsagt, det aller sylferske av din (eller bakerens) beste loff.

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-21.11.53.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Laks rynkefri ferie Leve livet secondhand frappé kjøttboller love barnevennlig middag chevre ost kjøttkaker Middelhavet familie Nyttårsforsett døtre Frukt Noodler savn Kjøtt Spicy Trening Hamburger insekter Poteter Fylla Grill fiskesuppe influensa Spania aubergine/tomat/parmesan Pakistansk mat fetaost loveyoutopieces Lunsj reker i hvitløk ostemat Katrine behappy jul sauser parmesan verdens beste omelett jeg er her avocado Personlig trener mammahjerte Styrkeøkt solskinnsboller Nestkjærlighet vårslepp Eid vennemat pen plommer meal boller friskt vårløk kamskjell Tzatziki grønnsakssuppe Kylling småretter kosemat smakfullt superdigg restitusjonsmat Feriemat Skalldyr litt fest i hverdagen broccoli drittsekk raskt og lekkert Italia sommerkveld røkelaks forretter Strandliv Canary Island Kald drikke Mett av en rett kropp Det gode liv julegaver ruccola likør pitabrød død parmesanchips Omtanke rosépepper maroccan oil Grønnsaker Må ha kakefest nærdødenopplevelse Thai Svettetokter hjemmelaget pasta suppe Sjømat rakfisk Lev godt rettferdighet hjemløs coctails misunnelse pestoboller på egne ben scampi tilbehør søndagsmiddag Nattmat iskaffe tapas kjærlighet reker hverdagsmiddag top 10 bake Feel good about your self Høstsnadder girlpower Dagenderpåmat Øl&Aquavit salat kjærleik Enkelt feel good drinker Sommermat Thank You Venninnemat Steinbit sushi Iberico russebarn restitusjonsmat kvinnefest Moules frites ettertanke images foto Tomater Kyllingburger Fisk voldtekt Hverdagshygge Congratulations Venner hold deg frisk eggerøre drit i å bry deg Juledigg Il Buongustaio alene verdens beste kjøttboller russetid ensomhet fresh eplekake Styrke myk hud torsk vegetar krabber Indrefilét barn desserter Pizza chèviche kylling møkkamenn egg bilder olivenolje helse maki Førjulsmat gjærbakst botox spinat paprika sykehus Svinekjøtt Hovedrett gjørdetenkelt Pynt lørdagsdigg godt nytt år Bacon Hummer mozarella Frokost Rosévin Ziconda spoiled kreft spareribs selvpleie Overgangsalder døttre fashion syltet frukt enklere-blir-det-ikke cocktail taco/wraps/tortillas tomatsaus oliven Sunn mat! snacks pommes frites Soldager supersaft chili aubergine pretty Familiemiddag dirty halloween Feriemodus elsker deg shopping Vær deg selv sort/hvitt slank deg sunn neger Søndagsdigg bra nok unntakstilstand venninner restemat Naprapat Serrano healty healthy creepy Blåskjell superdigg kake superenkelt hot suppe Be happy Sandwich

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)