Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Drit i å bry deg så mye...bry deg heller mer

Jeg har nettopp sittet og sett på dokumentaren 'Mellom oss'. Gjennom et helt år, har helt 'vanlige' mennesker i landet vårt, sendt inn videosnutter av sine helt vanlige og dagligdagse greier. Først, så tenkte jeg 'jiiizes', en haug med nolduser som vil på TV, få sine fifteen minutes og fame', men den tanken forsvant fort. En haug med mennesker har dokumentert en flik av hverdagen sin, skrelt av seg det ytterste skallet og gjort seg sårbare, vist oss bittelitt av sitt indre, der og da. De viser sorg og glede, nytt liv og død, kjærlighet og kjærlighetssorg...uten filter i fylla og såre hemmeligheter som ingen før har fått vite. Sikkert tilsammen 100 sjeler har dundret over skjermen min siste 80 minutter, og gitt meg mye til ettertanke over året som var.

DRIT I Å BRY DEG SÅ MYE.

En av jentene i dokumentaren deler sin dypeste hemmelighet; hun bryr seg veldig, veldig, VELDIG! Om hva andre mener og synes om henne. Hun sier hun PRØVER å ikke bry seg, men hun tenker på det hele tiden, det preger det unge livet hennes. 

Nyttårsforsetter er kanskje vel og bra, så lenge man ikke setter seg altfor hårete mål. Jeg er ikke giga tilhenger av forsetter ved inngangen til nytt år, for meg er gårsdagen like spesiell og viktig som den nye dagen i dag. Det å skrive '18 i stedet for '17 er for meg bare et tall, videre. Og noe jeg surrer med til langt ute i januar...

Men tilbake til hun som bryr seg så veldig om hva andre tenker om henne. For du er vel kanskje litt der, du også? Jeg vet at jeg er der, i hvertfall innimellom. Og det er utrolig slitsomt og svært dårlig fundament for ens egen selvtillit, det å tenke på hva andre måtte synes og mene om deg.

I høst, skrellet jeg av et nytt skall, og det var tøft. Selvsagt lurte jeg på hva andre ville tenke. Men for meg var det eneste viktige, og da mener jeg absolutt det eneste, hva døtrene mine ville mene om det. Så før jeg skrev #metoo innlegget om at jeg er blitt voldtatt, så snakket jeg med jentene mine, om det var OK at jeg skrev...?    Hva alle andre måtte mene om min åpenhet, er for meg selvsagt ikke likegyldig eller uinteressant, men jeg driter i å bry meg om det. Det er ikke verdt den negative energien det tar. 

BRY DEG HELLER MER.

Den andre i dokumentaren som traff meg rett i hjertet, var hun som satt i studenthybelen sin. Kveld etter kveld, uke etter uke, mutt putt alene. Hun var ensom, og lyden av medstudenter som festet og lo, forsterket følelsen av å være alene. Så tar hun mot til seg (herlighet, hvor tar hun det fra? Jeg ble halt satt ut av beundring for pågangsmotet til denne jenta) og går på en fest hun 'egentlig ikke er invitert til, det er litt random, de som kan, kan komme, lissom'. Jeg følger spent med, og ender i tårer, sammen med henne. Hun er så vakker, og jeg mister nesten pusten over intensiteten hennes, og de utrolig nydelige og store øynene som åpent og tilsynelatende uredde, ser rett på oss. Og forteller hvor alene hun er.

Og jeg får så intens lyst til å strekke ut en hånd. Nei, ikke bare en hånd, men begge armene. 

Jeg får så intens lyst til å bry meg, hvor kan jeg hjelpe, hva kan jeg gjøre?

Da jeg fortalte om voldtekten, (som kun 'it' og jeg visste om til da), brydde folk seg. Jeg fikk faktisk flere hundre meldinger, en enorm støtte og utrolig mye varme og empati...og hva gjorde det for meg? Jo, det jeg hadde båret som en vond hemmelighet i så mange år, den indre uroen og engstelsen for at noe liknende skulle skje med mine, den løste seg nesten opp. Selvsagt vil jeg alltid og for bestandig ha det i bakhodet og aldri sovne før jentene mine er trygge, men det kan jeg helt klart og vidunderlig leve med. Og jeg lever med at det er så mange der ute som bryr seg, VIRKELIG bryr seg.

Nyttårsforsett? Gjør mer av det som gjør deg LYKKELIG. Gjør MINDRE av det som tar energien din.

Lett å si, ja jeg vet. Men jeg har vært ute noen vinterdager, jeg har mistet og jeg har fått. I 2017 har jeg mistet to gode venner i kreft. In Memory Eva-Karin og Børre <3

En venninne er blitt mamma når resten av oss venter på barnebarn Hilde <3 

Jeg har mye å være takknemlig for, men jeg tar ikke en dritt for gitt.

 

GODT NYTT ÅR

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Venninnemat vårslepp Canary Island pretty vennemat Frokost Fisk Serrano Eid hjemløs verdens beste søndagsmiddag elsker deg ettertanke aubergine/tomat/parmesan gjærbakst superdigg Styrkeøkt Hummer ostemat hot suppe kropp kjøttboller Poteter Middelhavet Nattmat slank deg sunn girlpower Tzatziki bra nok lørdagsdigg syltet frukt feel good savn ruccola taco/wraps/tortillas familie kjøttkaker images sauser fetaost bilder scampi Lunsj grønnsakssuppe jeg er her omelett selvpleie krabber boller vårløk Feriemodus pommes frites Svettetokter botox Kald drikke kosemat Feriemat alene Pynt døttre Trening litt fest i hverdagen rettferdighet voldtekt spinat Hovedrett Øl&Aquavit Nyttårsforsett Styrke torsk tilbehør Laks fiskesuppe Noodler fresh reker i hvitløk shopping superdigg restitusjonsmat Spicy døtre vegetar Søndagsdigg barnevennlig middag creepy egg kjærleik Italia gjørdetenkelt kake forretter Leve livet restitusjonsmat Be happy neger småretter Feel good about your self på egne ben Naprapat smakfullt røkelaks ferie Spania hold deg frisk Mett av en rett hverdagsmiddag russetid Hamburger snacks plommer friskt Svinekjøtt Steinbit iskaffe Bacon Soldager rosépepper møkkamenn Pizza drittsekk spareribs pitabrød sykehus frappé Iberico tomatsaus influensa sort/hvitt misunnelse coctails avocado pestoboller supersaft Overgangsalder Det gode liv Sandwich Kyllingburger Thai Må ha Kylling chèviche kylling sushi mammahjerte julegaver helse Fylla Grill Hverdagshygge myk hud kvinnefest hjemmelaget Rosévin chevre healthy kakefest tapas broccoli spoiled Sunn mat! Enkelt Førjulsmat eplekake chili Kjøtt sommerkveld Juledigg venninner drinker behappy Omtanke pen paprika barn cocktail Familiemiddag parmesanchips Il Buongustaio dirty Vær deg selv drit i å bry deg Personlig trener rynkefri loveyoutopieces healty Lev godt Strandliv død Katrine suppe kamskjell fashion superenkelt meal Skalldyr top 10 Sjømat verdens beste kjøttboller raskt og lekkert halloween Moules frites love Høstsnadder kreft ost Venner kjærlighet jul mozarella aubergine Blåskjell Grønnsaker nærdødenopplevelse Tomater godt nytt år Congratulations Frukt likør rakfisk maki desserter salat russebarn maroccan oil parmesan olivenolje pasta unntakstilstand Ziconda solskinnsboller secondhand Sommermat Dagenderpåmat foto eggerøre Indrefilét reker Nestkjærlighet Pakistansk mat ensomhet restemat bake enklere-blir-det-ikke insekter Thank You oliven

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)