Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Drit i å bry deg så mye...bry deg heller mer

Jeg har nettopp sittet og sett på dokumentaren 'Mellom oss'. Gjennom et helt år, har helt 'vanlige' mennesker i landet vårt, sendt inn videosnutter av sine helt vanlige og dagligdagse greier. Først, så tenkte jeg 'jiiizes', en haug med nolduser som vil på TV, få sine fifteen minutes og fame', men den tanken forsvant fort. En haug med mennesker har dokumentert en flik av hverdagen sin, skrelt av seg det ytterste skallet og gjort seg sårbare, vist oss bittelitt av sitt indre, der og da. De viser sorg og glede, nytt liv og død, kjærlighet og kjærlighetssorg...uten filter i fylla og såre hemmeligheter som ingen før har fått vite. Sikkert tilsammen 100 sjeler har dundret over skjermen min siste 80 minutter, og gitt meg mye til ettertanke over året som var.

DRIT I Å BRY DEG SÅ MYE.

En av jentene i dokumentaren deler sin dypeste hemmelighet; hun bryr seg veldig, veldig, VELDIG! Om hva andre mener og synes om henne. Hun sier hun PRØVER å ikke bry seg, men hun tenker på det hele tiden, det preger det unge livet hennes. 

Nyttårsforsetter er kanskje vel og bra, så lenge man ikke setter seg altfor hårete mål. Jeg er ikke giga tilhenger av forsetter ved inngangen til nytt år, for meg er gårsdagen like spesiell og viktig som den nye dagen i dag. Det å skrive '18 i stedet for '17 er for meg bare et tall, videre. Og noe jeg surrer med til langt ute i januar...

Men tilbake til hun som bryr seg så veldig om hva andre tenker om henne. For du er vel kanskje litt der, du også? Jeg vet at jeg er der, i hvertfall innimellom. Og det er utrolig slitsomt og svært dårlig fundament for ens egen selvtillit, det å tenke på hva andre måtte synes og mene om deg.

I høst, skrellet jeg av et nytt skall, og det var tøft. Selvsagt lurte jeg på hva andre ville tenke. Men for meg var det eneste viktige, og da mener jeg absolutt det eneste, hva døtrene mine ville mene om det. Så før jeg skrev #metoo innlegget om at jeg er blitt voldtatt, så snakket jeg med jentene mine, om det var OK at jeg skrev...?    Hva alle andre måtte mene om min åpenhet, er for meg selvsagt ikke likegyldig eller uinteressant, men jeg driter i å bry meg om det. Det er ikke verdt den negative energien det tar. 

BRY DEG HELLER MER.

Den andre i dokumentaren som traff meg rett i hjertet, var hun som satt i studenthybelen sin. Kveld etter kveld, uke etter uke, mutt putt alene. Hun var ensom, og lyden av medstudenter som festet og lo, forsterket følelsen av å være alene. Så tar hun mot til seg (herlighet, hvor tar hun det fra? Jeg ble halt satt ut av beundring for pågangsmotet til denne jenta) og går på en fest hun 'egentlig ikke er invitert til, det er litt random, de som kan, kan komme, lissom'. Jeg følger spent med, og ender i tårer, sammen med henne. Hun er så vakker, og jeg mister nesten pusten over intensiteten hennes, og de utrolig nydelige og store øynene som åpent og tilsynelatende uredde, ser rett på oss. Og forteller hvor alene hun er.

Og jeg får så intens lyst til å strekke ut en hånd. Nei, ikke bare en hånd, men begge armene. 

Jeg får så intens lyst til å bry meg, hvor kan jeg hjelpe, hva kan jeg gjøre?

Da jeg fortalte om voldtekten, (som kun 'it' og jeg visste om til da), brydde folk seg. Jeg fikk faktisk flere hundre meldinger, en enorm støtte og utrolig mye varme og empati...og hva gjorde det for meg? Jo, det jeg hadde båret som en vond hemmelighet i så mange år, den indre uroen og engstelsen for at noe liknende skulle skje med mine, den løste seg nesten opp. Selvsagt vil jeg alltid og for bestandig ha det i bakhodet og aldri sovne før jentene mine er trygge, men det kan jeg helt klart og vidunderlig leve med. Og jeg lever med at det er så mange der ute som bryr seg, VIRKELIG bryr seg.

Nyttårsforsett? Gjør mer av det som gjør deg LYKKELIG. Gjør MINDRE av det som tar energien din.

Lett å si, ja jeg vet. Men jeg har vært ute noen vinterdager, jeg har mistet og jeg har fått. I 2017 har jeg mistet to gode venner i kreft. In Memory Eva-Karin og Børre <3

En venninne er blitt mamma når resten av oss venter på barnebarn Hilde <3 

Jeg har mye å være takknemlig for, men jeg tar ikke en dritt for gitt.

 

GODT NYTT ÅR

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Det står en gammel benk i hagen...
Blogg
...så full av minner, på godt og vondt. Da vi flyttet inn i det litt rare og 'skjeve' huset ved Hal...
Les mer...
Lov meg én ting, sa mannen...IKKE selg henne!
Blogg
Som vanlig er jeg sent ute med ting som haster. Spesielt ting som innebærer et uforutsett innhugg i ...
Les mer...
Alene på 17. mai, og det tror jeg blir helt greit. For meg.
Blogg
Det er kanskje noe av det vanskeligste og kjipeste med merkedager, det å være alene. Om det er fødse...
Les mer...
Lavt blodsukker og lite søvn er en jævlig dårlig kombo
Blogg
Jeg har oppskriften, i hvertfall min egen, på hvordan være skikkelig B.tch, og det med stor B. ...
Les mer...
Du må for all del, si i fra hvis det er noe?
Blogg
Første påskedag og kanskje den aller mest hellige av alle årets hellige dager.  Noen har et re...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Rosévin Hverdagshygge superenkelt Il Buongustaio Personlig trener Pizza drittsekk Høstsnadder ost avocado på egne ben broccoli fetaost Fylla kvinnefest rakfisk kosemat Omtanke Svettetokter smakfullt egg hverdagsmiddag godt nytt år russetid misunnelse frappé Øl&Aquavit fiskesuppe Juledigg Overgangsalder rettferdighet shopping selvpleie chevre feel good Blåskjell unntakstilstand gjærbakst Kylling paprika taco/wraps/tortillas barn omelett eggerøre torsk images Laks Ziconda møkkamenn slank deg sunn hot suppe gjørdetenkelt Be happy desserter aubergine Sunn mat! sommerkveld spoiled drinker elsker deg forretter Congratulations Frukt venninner verdens beste restemat hjemmelaget rosépepper Indrefilét vegetar pasta Det gode liv jul solskinnsboller Iberico oliven Trening rynkefri reker i hvitløk krabber restitusjonsmat Leve livet superdigg restitusjonsmat Svinekjøtt Venninnemat russebarn Styrke maki reker Hamburger girlpower bra nok sauser ensomhet myk hud mammahjerte mozarella Søndagsdigg likør død Tomater supersaft raskt og lekkert Fisk Naprapat enklere-blir-det-ikke loveyoutopieces Sommermat lørdagsdigg love iskaffe Lev godt Familiemiddag ostemat Spania ruccola Poteter snacks pretty pestoboller parmesanchips verdens beste kjøttboller olivenolje sushi Dagenderpåmat drit i å bry deg Noodler kake coctails meal barnevennlig middag ettertanke healty plommer Soldager Eid Feriemodus boller kjærleik kakefest voldtekt Feel good about your self tilbehør Thank You Tzatziki bake Pynt Thai sykehus småretter suppe scampi Sandwich healthy Frokost bilder parmesan influensa spareribs Kyllingburger aubergine/tomat/parmesan Skalldyr behappy Katrine botox superdigg Kjøtt insekter julegaver savn Feriemat røkelaks creepy salat cocktail dirty Italia Nyttårsforsett syltet frukt Serrano ferie chèviche kylling hjemløs vårløk Canary Island døttre tapas Førjulsmat Pakistansk mat neger kropp hold deg frisk vennemat Grønnsaker Lunsj nærdødenopplevelse Grill fashion Nattmat top 10 Enkelt Hummer halloween Middelhavet foto Sjømat Kald drikke Styrkeøkt secondhand Må ha Bacon Venner chili fresh søndagsmiddag kjærlighet tomatsaus kamskjell Vær deg selv Spicy familie Nestkjærlighet pommes frites helse grønnsakssuppe sort/hvitt døtre kjøttboller spinat jeg er her Hovedrett litt fest i hverdagen kjøttkaker Mett av en rett Strandliv friskt alene Steinbit pitabrød Moules frites pen eplekake kreft maroccan oil vårslepp

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)