Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Drit i å bry deg så mye...bry deg heller mer

Jeg har nettopp sittet og sett på dokumentaren 'Mellom oss'. Gjennom et helt år, har helt 'vanlige' mennesker i landet vårt, sendt inn videosnutter av sine helt vanlige og dagligdagse greier. Først, så tenkte jeg 'jiiizes', en haug med nolduser som vil på TV, få sine fifteen minutes og fame', men den tanken forsvant fort. En haug med mennesker har dokumentert en flik av hverdagen sin, skrelt av seg det ytterste skallet og gjort seg sårbare, vist oss bittelitt av sitt indre, der og da. De viser sorg og glede, nytt liv og død, kjærlighet og kjærlighetssorg...uten filter i fylla og såre hemmeligheter som ingen før har fått vite. Sikkert tilsammen 100 sjeler har dundret over skjermen min siste 80 minutter, og gitt meg mye til ettertanke over året som var.

DRIT I Å BRY DEG SÅ MYE.

En av jentene i dokumentaren deler sin dypeste hemmelighet; hun bryr seg veldig, veldig, VELDIG! Om hva andre mener og synes om henne. Hun sier hun PRØVER å ikke bry seg, men hun tenker på det hele tiden, det preger det unge livet hennes. 

Nyttårsforsetter er kanskje vel og bra, så lenge man ikke setter seg altfor hårete mål. Jeg er ikke giga tilhenger av forsetter ved inngangen til nytt år, for meg er gårsdagen like spesiell og viktig som den nye dagen i dag. Det å skrive '18 i stedet for '17 er for meg bare et tall, videre. Og noe jeg surrer med til langt ute i januar...

Men tilbake til hun som bryr seg så veldig om hva andre tenker om henne. For du er vel kanskje litt der, du også? Jeg vet at jeg er der, i hvertfall innimellom. Og det er utrolig slitsomt og svært dårlig fundament for ens egen selvtillit, det å tenke på hva andre måtte synes og mene om deg.

I høst, skrellet jeg av et nytt skall, og det var tøft. Selvsagt lurte jeg på hva andre ville tenke. Men for meg var det eneste viktige, og da mener jeg absolutt det eneste, hva døtrene mine ville mene om det. Så før jeg skrev #metoo innlegget om at jeg er blitt voldtatt, så snakket jeg med jentene mine, om det var OK at jeg skrev...?    Hva alle andre måtte mene om min åpenhet, er for meg selvsagt ikke likegyldig eller uinteressant, men jeg driter i å bry meg om det. Det er ikke verdt den negative energien det tar. 

BRY DEG HELLER MER.

Den andre i dokumentaren som traff meg rett i hjertet, var hun som satt i studenthybelen sin. Kveld etter kveld, uke etter uke, mutt putt alene. Hun var ensom, og lyden av medstudenter som festet og lo, forsterket følelsen av å være alene. Så tar hun mot til seg (herlighet, hvor tar hun det fra? Jeg ble halt satt ut av beundring for pågangsmotet til denne jenta) og går på en fest hun 'egentlig ikke er invitert til, det er litt random, de som kan, kan komme, lissom'. Jeg følger spent med, og ender i tårer, sammen med henne. Hun er så vakker, og jeg mister nesten pusten over intensiteten hennes, og de utrolig nydelige og store øynene som åpent og tilsynelatende uredde, ser rett på oss. Og forteller hvor alene hun er.

Og jeg får så intens lyst til å strekke ut en hånd. Nei, ikke bare en hånd, men begge armene. 

Jeg får så intens lyst til å bry meg, hvor kan jeg hjelpe, hva kan jeg gjøre?

Da jeg fortalte om voldtekten, (som kun 'it' og jeg visste om til da), brydde folk seg. Jeg fikk faktisk flere hundre meldinger, en enorm støtte og utrolig mye varme og empati...og hva gjorde det for meg? Jo, det jeg hadde båret som en vond hemmelighet i så mange år, den indre uroen og engstelsen for at noe liknende skulle skje med mine, den løste seg nesten opp. Selvsagt vil jeg alltid og for bestandig ha det i bakhodet og aldri sovne før jentene mine er trygge, men det kan jeg helt klart og vidunderlig leve med. Og jeg lever med at det er så mange der ute som bryr seg, VIRKELIG bryr seg.

Nyttårsforsett? Gjør mer av det som gjør deg LYKKELIG. Gjør MINDRE av det som tar energien din.

Lett å si, ja jeg vet. Men jeg har vært ute noen vinterdager, jeg har mistet og jeg har fått. I 2017 har jeg mistet to gode venner i kreft. In Memory Eva-Karin og Børre <3

En venninne er blitt mamma når resten av oss venter på barnebarn Hilde <3 

Jeg har mye å være takknemlig for, men jeg tar ikke en dritt for gitt.

 

GODT NYTT ÅR

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Drit i å bry deg så mye...bry deg heller mer
Blogg
Jeg har nettopp sittet og sett på dokumentaren 'Mellom oss'. Gjennom et helt år, har helt 'vanlige' ...
Les mer...
Det å ville være 'verdensmester', kan faktisk koste deg livet.
Blogg
PANG!!! Jeg hadde vært våken siden klokken fire den morgenen, og da det begynte å lysne av dag, ga ...
Les mer...
To eller tre kanariefugler...ikke mine døtres ansvar. Hell no!
Blogg
Jeg fikk en mail her for leden (ja, jeg er så gammel at jeg ikke bare bruker, men liker uttrykket), ...
Les mer...
Hey, I'm crazy, I know I'm not the only one
Blogg
Alene. Har du kjent på den følelsen, å være helt alene? Det er jeg ganske sikker på at du har, en e...
Les mer...
Ikke f*** om du skal få definere hvem jeg er...
Blogg
Det er ganske så tøft å stå der, la panseret sprekke og skrelle av seg det ytterste skallet. Gj...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

barnevennlig middag jeg er her kvinnefest maki torsk Høstsnadder Grill Styrkeøkt Laks Tomater misunnelse ettertanke savn Ziconda hjemløs ruccola parmesanchips Eid kosemat avocado Familiemiddag mozarella Congratulations Personlig trener Be happy plommer Spania halloween myk hud Il Buongustaio frappé Soldager meal salat top 10 Fylla slank deg sunn Lunsj solskinnsboller Sandwich gjørdetenkelt aubergine Thank You Italia sommerkveld suppe hverdagsmiddag Lev godt feel good pen parmesan gjærbakst smakfullt secondhand kamskjell vennemat død Hummer Feriemat ensomhet Poteter Kylling Steinbit bake Spicy godt nytt år sushi drinker omelett hot suppe reker i hvitløk healty restemat chevre ost verdens beste kjøttboller taco/wraps/tortillas Indrefilét botox venninner Hverdagshygge Frokost Katrine Feel good about your self spoiled mammahjerte superdigg restitusjonsmat grønnsakssuppe Sunn mat! Vær deg selv scampi oliven Kyllingburger eplekake møkkamenn drittsekk Det gode liv kreft Pakistansk mat Rosévin vårløk Tzatziki rakfisk reker healthy ferie kjærlighet Pizza aubergine/tomat/parmesan unntakstilstand på egne ben Førjulsmat Kjøtt Kald drikke rettferdighet Dagenderpåmat fashion rynkefri Enkelt fresh kjøttboller cocktail Overgangsalder Blåskjell døtre Middelhavet Omtanke bilder supersaft litt fest i hverdagen søndagsmiddag ostemat Sjømat familie Naprapat loveyoutopieces Sommermat dirty superdigg Hamburger kropp pitabrød Hovedrett drit i å bry deg tapas olivenolje Skalldyr Juledigg sykehus elsker deg influensa creepy egg syltet frukt love boller Grønnsaker russebarn døttre hjemmelaget Svettetokter insekter røkelaks russetid Leve livet shopping raskt og lekkert Frukt Thai vegetar Serrano Mett av en rett superenkelt kjøttkaker Venninnemat Nyttårsforsett pommes frites forretter Svinekjøtt pasta Pynt Noodler Må ha Styrke voldtekt hold deg frisk chèviche kylling Nestkjærlighet alene neger spinat restitusjonsmat enklere-blir-det-ikke girlpower pretty krabber spareribs pestoboller Feriemodus fiskesuppe Moules frites Venner kakefest helse selvpleie småretter barn images vårslepp kjærleik friskt Søndagsdigg iskaffe Trening verdens beste lørdagsdigg Iberico Strandliv julegaver kake tilbehør jul snacks rosépepper sauser Bacon coctails foto nærdødenopplevelse maroccan oil sort/hvitt tomatsaus bra nok paprika desserter Fisk fetaost Nattmat Øl&Aquavit Canary Island chili likør eggerøre broccoli

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)