Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Drit i å bry deg så mye...bry deg heller mer

Jeg har nettopp sittet og sett på dokumentaren 'Mellom oss'. Gjennom et helt år, har helt 'vanlige' mennesker i landet vårt, sendt inn videosnutter av sine helt vanlige og dagligdagse greier. Først, så tenkte jeg 'jiiizes', en haug med nolduser som vil på TV, få sine fifteen minutes og fame', men den tanken forsvant fort. En haug med mennesker har dokumentert en flik av hverdagen sin, skrelt av seg det ytterste skallet og gjort seg sårbare, vist oss bittelitt av sitt indre, der og da. De viser sorg og glede, nytt liv og død, kjærlighet og kjærlighetssorg...uten filter i fylla og såre hemmeligheter som ingen før har fått vite. Sikkert tilsammen 100 sjeler har dundret over skjermen min siste 80 minutter, og gitt meg mye til ettertanke over året som var.

DRIT I Å BRY DEG SÅ MYE.

En av jentene i dokumentaren deler sin dypeste hemmelighet; hun bryr seg veldig, veldig, VELDIG! Om hva andre mener og synes om henne. Hun sier hun PRØVER å ikke bry seg, men hun tenker på det hele tiden, det preger det unge livet hennes. 

Nyttårsforsetter er kanskje vel og bra, så lenge man ikke setter seg altfor hårete mål. Jeg er ikke giga tilhenger av forsetter ved inngangen til nytt år, for meg er gårsdagen like spesiell og viktig som den nye dagen i dag. Det å skrive '18 i stedet for '17 er for meg bare et tall, videre. Og noe jeg surrer med til langt ute i januar...

Men tilbake til hun som bryr seg så veldig om hva andre tenker om henne. For du er vel kanskje litt der, du også? Jeg vet at jeg er der, i hvertfall innimellom. Og det er utrolig slitsomt og svært dårlig fundament for ens egen selvtillit, det å tenke på hva andre måtte synes og mene om deg.

I høst, skrellet jeg av et nytt skall, og det var tøft. Selvsagt lurte jeg på hva andre ville tenke. Men for meg var det eneste viktige, og da mener jeg absolutt det eneste, hva døtrene mine ville mene om det. Så før jeg skrev #metoo innlegget om at jeg er blitt voldtatt, så snakket jeg med jentene mine, om det var OK at jeg skrev...?    Hva alle andre måtte mene om min åpenhet, er for meg selvsagt ikke likegyldig eller uinteressant, men jeg driter i å bry meg om det. Det er ikke verdt den negative energien det tar. 

BRY DEG HELLER MER.

Den andre i dokumentaren som traff meg rett i hjertet, var hun som satt i studenthybelen sin. Kveld etter kveld, uke etter uke, mutt putt alene. Hun var ensom, og lyden av medstudenter som festet og lo, forsterket følelsen av å være alene. Så tar hun mot til seg (herlighet, hvor tar hun det fra? Jeg ble halt satt ut av beundring for pågangsmotet til denne jenta) og går på en fest hun 'egentlig ikke er invitert til, det er litt random, de som kan, kan komme, lissom'. Jeg følger spent med, og ender i tårer, sammen med henne. Hun er så vakker, og jeg mister nesten pusten over intensiteten hennes, og de utrolig nydelige og store øynene som åpent og tilsynelatende uredde, ser rett på oss. Og forteller hvor alene hun er.

Og jeg får så intens lyst til å strekke ut en hånd. Nei, ikke bare en hånd, men begge armene. 

Jeg får så intens lyst til å bry meg, hvor kan jeg hjelpe, hva kan jeg gjøre?

Da jeg fortalte om voldtekten, (som kun 'it' og jeg visste om til da), brydde folk seg. Jeg fikk faktisk flere hundre meldinger, en enorm støtte og utrolig mye varme og empati...og hva gjorde det for meg? Jo, det jeg hadde båret som en vond hemmelighet i så mange år, den indre uroen og engstelsen for at noe liknende skulle skje med mine, den løste seg nesten opp. Selvsagt vil jeg alltid og for bestandig ha det i bakhodet og aldri sovne før jentene mine er trygge, men det kan jeg helt klart og vidunderlig leve med. Og jeg lever med at det er så mange der ute som bryr seg, VIRKELIG bryr seg.

Nyttårsforsett? Gjør mer av det som gjør deg LYKKELIG. Gjør MINDRE av det som tar energien din.

Lett å si, ja jeg vet. Men jeg har vært ute noen vinterdager, jeg har mistet og jeg har fått. I 2017 har jeg mistet to gode venner i kreft. In Memory Eva-Karin og Børre <3

En venninne er blitt mamma når resten av oss venter på barnebarn Hilde <3 

Jeg har mye å være takknemlig for, men jeg tar ikke en dritt for gitt.

 

GODT NYTT ÅR

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

images sushi kvinnefest parmesan Sunn mat! verdens beste spareribs halloween Naprapat søndagsmiddag kakefest selvpleie pommes frites Iberico love alene foto Venninnemat paprika iskaffe Grønnsaker Bacon likør eggerøre Dagenderpåmat Ziconda misunnelse superenkelt influensa botox sykehus restitusjonsmat Pizza helse Steinbit smakfullt Rosévin Serrano kropp snacks top 10 tapas Hamburger Soldager Sandwich sauser restemat aubergine tomatsaus Kjøtt mammahjerte supersaft loveyoutopieces Tzatziki ostemat Enkelt chèviche kylling nærdødenopplevelse meal solskinnsboller Svettetokter aubergine/tomat/parmesan Kyllingburger boller torsk hjemløs bra nok kjærleik Spania pestoboller healty Il Buongustaio Strandliv elsker deg myk hud Høstsnadder Feriemat sort/hvitt kjøttkaker Sjømat girlpower Poteter salat shopping eplekake vårløk enklere-blir-det-ikke dirty Thai familie Blåskjell avocado Middelhavet røkelaks Vær deg selv godt nytt år på egne ben rakfisk hjemmelaget ost olivenolje ensomhet secondhand pen sommerkveld Styrke småretter Søndagsdigg Omtanke Kylling kamskjell creepy desserter Svinekjøtt Personlig trener superdigg Hummer savn Feel good about your self fetaost Sommermat jul Frukt møkkamenn taco/wraps/tortillas Leve livet Juledigg healthy coctails drit i å bry deg tilbehør Hverdagshygge unntakstilstand ettertanke barnevennlig middag Tomater Pakistansk mat russebarn rosépepper Lunsj Fylla Det gode liv pitabrød døttre spoiled suppe Congratulations pretty Moules frites Nattmat Mett av en rett Trening reker i hvitløk venninner julegaver Katrine insekter fiskesuppe hot suppe vårslepp cocktail Overgangsalder drinker rettferdighet plommer Nestkjærlighet barn maroccan oil mozarella kjøttboller verdens beste kjøttboller ferie Skalldyr Lev godt russetid fashion bake Italia behappy drittsekk chevre frappé død gjærbakst slank deg sunn rynkefri Hovedrett parmesanchips omelett Feriemodus broccoli Øl&Aquavit maki litt fest i hverdagen scampi Laks Fisk Indrefilét Be happy Må ha kjærlighet hverdagsmiddag Venner døtre Thank You Kald drikke kosemat bilder syltet frukt feel good krabber forretter raskt og lekkert gjørdetenkelt kreft lørdagsdigg Canary Island neger kake Styrkeøkt spinat reker jeg er her egg Pynt Grill fresh Eid vegetar Noodler Nyttårsforsett voldtekt Familiemiddag grønnsakssuppe vennemat friskt ruccola hold deg frisk Spicy chili pasta Førjulsmat Frokost oliven superdigg restitusjonsmat

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)