Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Drit i å bry deg så mye...bry deg heller mer

Jeg har nettopp sittet og sett på dokumentaren 'Mellom oss'. Gjennom et helt år, har helt 'vanlige' mennesker i landet vårt, sendt inn videosnutter av sine helt vanlige og dagligdagse greier. Først, så tenkte jeg 'jiiizes', en haug med nolduser som vil på TV, få sine fifteen minutes og fame', men den tanken forsvant fort. En haug med mennesker har dokumentert en flik av hverdagen sin, skrelt av seg det ytterste skallet og gjort seg sårbare, vist oss bittelitt av sitt indre, der og da. De viser sorg og glede, nytt liv og død, kjærlighet og kjærlighetssorg...uten filter i fylla og såre hemmeligheter som ingen før har fått vite. Sikkert tilsammen 100 sjeler har dundret over skjermen min siste 80 minutter, og gitt meg mye til ettertanke over året som var.

DRIT I Å BRY DEG SÅ MYE.

En av jentene i dokumentaren deler sin dypeste hemmelighet; hun bryr seg veldig, veldig, VELDIG! Om hva andre mener og synes om henne. Hun sier hun PRØVER å ikke bry seg, men hun tenker på det hele tiden, det preger det unge livet hennes. 

Nyttårsforsetter er kanskje vel og bra, så lenge man ikke setter seg altfor hårete mål. Jeg er ikke giga tilhenger av forsetter ved inngangen til nytt år, for meg er gårsdagen like spesiell og viktig som den nye dagen i dag. Det å skrive '18 i stedet for '17 er for meg bare et tall, videre. Og noe jeg surrer med til langt ute i januar...

Men tilbake til hun som bryr seg så veldig om hva andre tenker om henne. For du er vel kanskje litt der, du også? Jeg vet at jeg er der, i hvertfall innimellom. Og det er utrolig slitsomt og svært dårlig fundament for ens egen selvtillit, det å tenke på hva andre måtte synes og mene om deg.

I høst, skrellet jeg av et nytt skall, og det var tøft. Selvsagt lurte jeg på hva andre ville tenke. Men for meg var det eneste viktige, og da mener jeg absolutt det eneste, hva døtrene mine ville mene om det. Så før jeg skrev #metoo innlegget om at jeg er blitt voldtatt, så snakket jeg med jentene mine, om det var OK at jeg skrev...?    Hva alle andre måtte mene om min åpenhet, er for meg selvsagt ikke likegyldig eller uinteressant, men jeg driter i å bry meg om det. Det er ikke verdt den negative energien det tar. 

BRY DEG HELLER MER.

Den andre i dokumentaren som traff meg rett i hjertet, var hun som satt i studenthybelen sin. Kveld etter kveld, uke etter uke, mutt putt alene. Hun var ensom, og lyden av medstudenter som festet og lo, forsterket følelsen av å være alene. Så tar hun mot til seg (herlighet, hvor tar hun det fra? Jeg ble halt satt ut av beundring for pågangsmotet til denne jenta) og går på en fest hun 'egentlig ikke er invitert til, det er litt random, de som kan, kan komme, lissom'. Jeg følger spent med, og ender i tårer, sammen med henne. Hun er så vakker, og jeg mister nesten pusten over intensiteten hennes, og de utrolig nydelige og store øynene som åpent og tilsynelatende uredde, ser rett på oss. Og forteller hvor alene hun er.

Og jeg får så intens lyst til å strekke ut en hånd. Nei, ikke bare en hånd, men begge armene. 

Jeg får så intens lyst til å bry meg, hvor kan jeg hjelpe, hva kan jeg gjøre?

Da jeg fortalte om voldtekten, (som kun 'it' og jeg visste om til da), brydde folk seg. Jeg fikk faktisk flere hundre meldinger, en enorm støtte og utrolig mye varme og empati...og hva gjorde det for meg? Jo, det jeg hadde båret som en vond hemmelighet i så mange år, den indre uroen og engstelsen for at noe liknende skulle skje med mine, den løste seg nesten opp. Selvsagt vil jeg alltid og for bestandig ha det i bakhodet og aldri sovne før jentene mine er trygge, men det kan jeg helt klart og vidunderlig leve med. Og jeg lever med at det er så mange der ute som bryr seg, VIRKELIG bryr seg.

Nyttårsforsett? Gjør mer av det som gjør deg LYKKELIG. Gjør MINDRE av det som tar energien din.

Lett å si, ja jeg vet. Men jeg har vært ute noen vinterdager, jeg har mistet og jeg har fått. I 2017 har jeg mistet to gode venner i kreft. In Memory Eva-Karin og Børre <3

En venninne er blitt mamma når resten av oss venter på barnebarn Hilde <3 

Jeg har mye å være takknemlig for, men jeg tar ikke en dritt for gitt.

 

GODT NYTT ÅR

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Drit i å bry deg så mye...bry deg heller mer
Blogg
Jeg har nettopp sittet og sett på dokumentaren 'Mellom oss'. Gjennom et helt år, har helt 'vanlige' ...
Les mer...
Det å ville være 'verdensmester', kan faktisk koste deg livet.
Blogg
PANG!!! Jeg hadde vært våken siden klokken fire den morgenen, og da det begynte å lysne av dag, ga ...
Les mer...
To eller tre kanariefugler...ikke mine døtres ansvar. Hell no!
Blogg
Jeg fikk en mail her for leden (ja, jeg er så gammel at jeg ikke bare bruker, men liker uttrykket), ...
Les mer...
Hey, I'm crazy, I know I'm not the only one
Blogg
Alene. Har du kjent på den følelsen, å være helt alene? Det er jeg ganske sikker på at du har, en e...
Les mer...
Ikke f*** om du skal få definere hvem jeg er...
Blogg
Det er ganske så tøft å stå der, la panseret sprekke og skrelle av seg det ytterste skallet. Gj...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Lev godt venninner Pizza frappé pretty kjærleik selvpleie bake Venner Skalldyr meal top 10 parmesanchips plommer Overgangsalder vegetar mozarella tilbehør tomatsaus død Blåskjell rakfisk Sunn mat! snacks Poteter verdens beste bra nok Bacon salat aubergine likør småretter barnevennlig middag raskt og lekkert parmesan influensa vårslepp superdigg omelett slank deg sunn eggerøre pestoboller Høstsnadder pitabrød fiskesuppe solskinnsboller Italia hot suppe Øl&Aquavit tapas Leve livet alene døttre love oliven fashion Hverdagshygge Iberico avocado jul voldtekt chevre insekter Styrke Førjulsmat Strandliv Personlig trener loveyoutopieces Kyllingburger rynkefri søndagsmiddag ruccola krabber Feriemat Hamburger Må ha Eid røkelaks Tzatziki kakefest chèviche kylling sushi drittsekk Sandwich helse godt nytt år egg Pynt Omtanke Søndagsdigg kvinnefest Feel good about your self Familiemiddag spoiled fetaost spinat Venninnemat julegaver hverdagsmiddag Nattmat ferie healty eplekake lørdagsdigg kreft Styrkeøkt ensomhet chili hold deg frisk barn taco/wraps/tortillas kjærlighet healthy pasta Kjøtt suppe aubergine/tomat/parmesan Mett av en rett coctails spareribs sauser shopping gjærbakst verdens beste kjøttboller Svettetokter pen images Grønnsaker Be happy kjøttboller Moules frites Svinekjøtt kosemat dirty girlpower Hummer litt fest i hverdagen ettertanke gjørdetenkelt paprika familie reker Det gode liv kropp iskaffe enklere-blir-det-ikke Nestkjærlighet Rosévin savn superenkelt halloween Hovedrett unntakstilstand boller kake Grill russetid myk hud Canary Island friskt rettferdighet Soldager restitusjonsmat Tomater grønnsakssuppe ost nærdødenopplevelse feel good desserter maki syltet frukt misunnelse Il Buongustaio smakfullt cocktail på egne ben Ziconda Serrano døtre Indrefilét Juledigg Frokost Trening reker i hvitløk olivenolje creepy sykehus Enkelt superdigg restitusjonsmat Frukt Thai kamskjell vårløk møkkamenn maroccan oil vennemat pommes frites Noodler forretter broccoli Thank You secondhand bilder Sommermat drit i å bry deg jeg er her Lunsj hjemmelaget Katrine Kylling Nyttårsforsett ostemat Pakistansk mat Kald drikke hjemløs drinker supersaft Middelhavet neger botox Vær deg selv Dagenderpåmat rosépepper sommerkveld restemat Fylla russebarn Laks Steinbit scampi foto Fisk Feriemodus kjøttkaker torsk Spicy Spania fresh mammahjerte Naprapat Congratulations sort/hvitt Sjømat elsker deg

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)