Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Drit i å bry deg så mye...bry deg heller mer

Jeg har nettopp sittet og sett på dokumentaren 'Mellom oss'. Gjennom et helt år, har helt 'vanlige' mennesker i landet vårt, sendt inn videosnutter av sine helt vanlige og dagligdagse greier. Først, så tenkte jeg 'jiiizes', en haug med nolduser som vil på TV, få sine fifteen minutes og fame', men den tanken forsvant fort. En haug med mennesker har dokumentert en flik av hverdagen sin, skrelt av seg det ytterste skallet og gjort seg sårbare, vist oss bittelitt av sitt indre, der og da. De viser sorg og glede, nytt liv og død, kjærlighet og kjærlighetssorg...uten filter i fylla og såre hemmeligheter som ingen før har fått vite. Sikkert tilsammen 100 sjeler har dundret over skjermen min siste 80 minutter, og gitt meg mye til ettertanke over året som var.

DRIT I Å BRY DEG SÅ MYE.

En av jentene i dokumentaren deler sin dypeste hemmelighet; hun bryr seg veldig, veldig, VELDIG! Om hva andre mener og synes om henne. Hun sier hun PRØVER å ikke bry seg, men hun tenker på det hele tiden, det preger det unge livet hennes. 

Nyttårsforsetter er kanskje vel og bra, så lenge man ikke setter seg altfor hårete mål. Jeg er ikke giga tilhenger av forsetter ved inngangen til nytt år, for meg er gårsdagen like spesiell og viktig som den nye dagen i dag. Det å skrive '18 i stedet for '17 er for meg bare et tall, videre. Og noe jeg surrer med til langt ute i januar...

Men tilbake til hun som bryr seg så veldig om hva andre tenker om henne. For du er vel kanskje litt der, du også? Jeg vet at jeg er der, i hvertfall innimellom. Og det er utrolig slitsomt og svært dårlig fundament for ens egen selvtillit, det å tenke på hva andre måtte synes og mene om deg.

I høst, skrellet jeg av et nytt skall, og det var tøft. Selvsagt lurte jeg på hva andre ville tenke. Men for meg var det eneste viktige, og da mener jeg absolutt det eneste, hva døtrene mine ville mene om det. Så før jeg skrev #metoo innlegget om at jeg er blitt voldtatt, så snakket jeg med jentene mine, om det var OK at jeg skrev...?    Hva alle andre måtte mene om min åpenhet, er for meg selvsagt ikke likegyldig eller uinteressant, men jeg driter i å bry meg om det. Det er ikke verdt den negative energien det tar. 

BRY DEG HELLER MER.

Den andre i dokumentaren som traff meg rett i hjertet, var hun som satt i studenthybelen sin. Kveld etter kveld, uke etter uke, mutt putt alene. Hun var ensom, og lyden av medstudenter som festet og lo, forsterket følelsen av å være alene. Så tar hun mot til seg (herlighet, hvor tar hun det fra? Jeg ble halt satt ut av beundring for pågangsmotet til denne jenta) og går på en fest hun 'egentlig ikke er invitert til, det er litt random, de som kan, kan komme, lissom'. Jeg følger spent med, og ender i tårer, sammen med henne. Hun er så vakker, og jeg mister nesten pusten over intensiteten hennes, og de utrolig nydelige og store øynene som åpent og tilsynelatende uredde, ser rett på oss. Og forteller hvor alene hun er.

Og jeg får så intens lyst til å strekke ut en hånd. Nei, ikke bare en hånd, men begge armene. 

Jeg får så intens lyst til å bry meg, hvor kan jeg hjelpe, hva kan jeg gjøre?

Da jeg fortalte om voldtekten, (som kun 'it' og jeg visste om til da), brydde folk seg. Jeg fikk faktisk flere hundre meldinger, en enorm støtte og utrolig mye varme og empati...og hva gjorde det for meg? Jo, det jeg hadde båret som en vond hemmelighet i så mange år, den indre uroen og engstelsen for at noe liknende skulle skje med mine, den løste seg nesten opp. Selvsagt vil jeg alltid og for bestandig ha det i bakhodet og aldri sovne før jentene mine er trygge, men det kan jeg helt klart og vidunderlig leve med. Og jeg lever med at det er så mange der ute som bryr seg, VIRKELIG bryr seg.

Nyttårsforsett? Gjør mer av det som gjør deg LYKKELIG. Gjør MINDRE av det som tar energien din.

Lett å si, ja jeg vet. Men jeg har vært ute noen vinterdager, jeg har mistet og jeg har fått. I 2017 har jeg mistet to gode venner i kreft. In Memory Eva-Karin og Børre <3

En venninne er blitt mamma når resten av oss venter på barnebarn Hilde <3 

Jeg har mye å være takknemlig for, men jeg tar ikke en dritt for gitt.

 

GODT NYTT ÅR

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Alene på 17. mai, og det tror jeg blir helt greit. For meg.
Blogg
Det er kanskje noe av det vanskeligste og kjipeste med merkedager, det å være alene. Om det er fødse...
Les mer...
Lavt blodsukker og lite søvn er en jævlig dårlig kombo
Blogg
Jeg har oppskriften, i hvertfall min egen, på hvordan være skikkelig B.tch, og det med stor B. ...
Les mer...
Du må for all del, si i fra hvis det er noe?
Blogg
Første påskedag og kanskje den aller mest hellige av alle årets hellige dager.  Noen har et re...
Les mer...
I morgen er det ti år siden drapet på Martine
Blogg
Er du en mamma, en pappa, en søster eller bror?  Tenk deg at du en dag, midt i travel f...
Les mer...
Drit i å bry deg så mye...bry deg heller mer
Blogg
Jeg har nettopp sittet og sett på dokumentaren 'Mellom oss'. Gjennom et helt år, har helt 'vanlige' ...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

vårslepp sauser drinker healthy torsk enklere-blir-det-ikke litt fest i hverdagen mozarella maroccan oil barn scampi Lunsj Nyttårsforsett eplekake Overgangsalder Kjøtt Thai kropp parmesanchips Sommermat cocktail vennemat kjærleik Personlig trener restitusjonsmat julegaver søndagsmiddag jeg er her ost forretter spareribs meal slank deg sunn neger fiskesuppe jul Styrkeøkt sykehus russebarn Strandliv mammahjerte kakefest rynkefri chèviche kylling Sjømat spinat Moules frites shopping halloween parmesan pommes frites friskt eggerøre småretter likør Be happy chevre Indrefilét fashion Naprapat Rosévin unntakstilstand bra nok kjærlighet Congratulations drit i å bry deg suppe Middelhavet Fisk Skalldyr Tomater Grønnsaker Bacon sort/hvitt alene Poteter spoiled paprika plommer salat Hamburger døttre hjemmelaget kvinnefest barnevennlig middag røkelaks kosemat nærdødenopplevelse omelett love Il Buongustaio reker i hvitløk syltet frukt snacks Svettetokter avocado Kylling døtre Italia loveyoutopieces voldtekt Spania Dagenderpåmat misunnelse tomatsaus Feel good about your self lørdagsdigg Hverdagshygge kjøttboller Venninnemat ensomhet Enkelt vårløk tapas foto Pakistansk mat Juledigg girlpower healty Familiemiddag aubergine/tomat/parmesan maki Spicy Ziconda Frukt Leve livet Vær deg selv helse Omtanke Pizza rosépepper gjørdetenkelt på egne ben Styrke Søndagsdigg feel good hverdagsmiddag Katrine Øl&Aquavit drittsekk Noodler coctails Thank You pitabrød elsker deg død rakfisk restemat Iberico venninner chili reker selvpleie oliven Trening Kyllingburger creepy kreft ruccola dirty Pynt fresh insekter Nattmat godt nytt år verdens beste kjøttboller Sunn mat! Hummer boller frappé hold deg frisk supersaft Steinbit influensa Lev godt savn sommerkveld secondhand superdigg restitusjonsmat fetaost bilder sushi hjemløs Laks krabber Må ha myk hud egg møkkamenn taco/wraps/tortillas familie Tzatziki vegetar superdigg Canary Island Sandwich bake Serrano tilbehør top 10 aubergine ferie Feriemodus kamskjell Feriemat desserter solskinnsboller iskaffe kjøttkaker pasta images Kald drikke broccoli raskt og lekkert smakfullt Det gode liv kake Blåskjell Førjulsmat ettertanke Nestkjærlighet pestoboller russetid superenkelt Grill Venner Mett av en rett Fylla hot suppe Eid Høstsnadder pretty Frokost ostemat rettferdighet Svinekjøtt Hovedrett gjærbakst olivenolje botox pen Soldager verdens beste grønnsakssuppe

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)