Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Drit i å bry deg så mye...bry deg heller mer

Jeg har nettopp sittet og sett på dokumentaren 'Mellom oss'. Gjennom et helt år, har helt 'vanlige' mennesker i landet vårt, sendt inn videosnutter av sine helt vanlige og dagligdagse greier. Først, så tenkte jeg 'jiiizes', en haug med nolduser som vil på TV, få sine fifteen minutes og fame', men den tanken forsvant fort. En haug med mennesker har dokumentert en flik av hverdagen sin, skrelt av seg det ytterste skallet og gjort seg sårbare, vist oss bittelitt av sitt indre, der og da. De viser sorg og glede, nytt liv og død, kjærlighet og kjærlighetssorg...uten filter i fylla og såre hemmeligheter som ingen før har fått vite. Sikkert tilsammen 100 sjeler har dundret over skjermen min siste 80 minutter, og gitt meg mye til ettertanke over året som var.

DRIT I Å BRY DEG SÅ MYE.

En av jentene i dokumentaren deler sin dypeste hemmelighet; hun bryr seg veldig, veldig, VELDIG! Om hva andre mener og synes om henne. Hun sier hun PRØVER å ikke bry seg, men hun tenker på det hele tiden, det preger det unge livet hennes. 

Nyttårsforsetter er kanskje vel og bra, så lenge man ikke setter seg altfor hårete mål. Jeg er ikke giga tilhenger av forsetter ved inngangen til nytt år, for meg er gårsdagen like spesiell og viktig som den nye dagen i dag. Det å skrive '18 i stedet for '17 er for meg bare et tall, videre. Og noe jeg surrer med til langt ute i januar...

Men tilbake til hun som bryr seg så veldig om hva andre tenker om henne. For du er vel kanskje litt der, du også? Jeg vet at jeg er der, i hvertfall innimellom. Og det er utrolig slitsomt og svært dårlig fundament for ens egen selvtillit, det å tenke på hva andre måtte synes og mene om deg.

I høst, skrellet jeg av et nytt skall, og det var tøft. Selvsagt lurte jeg på hva andre ville tenke. Men for meg var det eneste viktige, og da mener jeg absolutt det eneste, hva døtrene mine ville mene om det. Så før jeg skrev #metoo innlegget om at jeg er blitt voldtatt, så snakket jeg med jentene mine, om det var OK at jeg skrev...?    Hva alle andre måtte mene om min åpenhet, er for meg selvsagt ikke likegyldig eller uinteressant, men jeg driter i å bry meg om det. Det er ikke verdt den negative energien det tar. 

BRY DEG HELLER MER.

Den andre i dokumentaren som traff meg rett i hjertet, var hun som satt i studenthybelen sin. Kveld etter kveld, uke etter uke, mutt putt alene. Hun var ensom, og lyden av medstudenter som festet og lo, forsterket følelsen av å være alene. Så tar hun mot til seg (herlighet, hvor tar hun det fra? Jeg ble halt satt ut av beundring for pågangsmotet til denne jenta) og går på en fest hun 'egentlig ikke er invitert til, det er litt random, de som kan, kan komme, lissom'. Jeg følger spent med, og ender i tårer, sammen med henne. Hun er så vakker, og jeg mister nesten pusten over intensiteten hennes, og de utrolig nydelige og store øynene som åpent og tilsynelatende uredde, ser rett på oss. Og forteller hvor alene hun er.

Og jeg får så intens lyst til å strekke ut en hånd. Nei, ikke bare en hånd, men begge armene. 

Jeg får så intens lyst til å bry meg, hvor kan jeg hjelpe, hva kan jeg gjøre?

Da jeg fortalte om voldtekten, (som kun 'it' og jeg visste om til da), brydde folk seg. Jeg fikk faktisk flere hundre meldinger, en enorm støtte og utrolig mye varme og empati...og hva gjorde det for meg? Jo, det jeg hadde båret som en vond hemmelighet i så mange år, den indre uroen og engstelsen for at noe liknende skulle skje med mine, den løste seg nesten opp. Selvsagt vil jeg alltid og for bestandig ha det i bakhodet og aldri sovne før jentene mine er trygge, men det kan jeg helt klart og vidunderlig leve med. Og jeg lever med at det er så mange der ute som bryr seg, VIRKELIG bryr seg.

Nyttårsforsett? Gjør mer av det som gjør deg LYKKELIG. Gjør MINDRE av det som tar energien din.

Lett å si, ja jeg vet. Men jeg har vært ute noen vinterdager, jeg har mistet og jeg har fått. I 2017 har jeg mistet to gode venner i kreft. In Memory Eva-Karin og Børre <3

En venninne er blitt mamma når resten av oss venter på barnebarn Hilde <3 

Jeg har mye å være takknemlig for, men jeg tar ikke en dritt for gitt.

 

GODT NYTT ÅR

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

I morgen er det ti år siden drapet på Martine
Blogg
Er du en mamma, en pappa, en søster eller bror?  Tenk deg at du en dag, midt i travel f...
Les mer...
Drit i å bry deg så mye...bry deg heller mer
Blogg
Jeg har nettopp sittet og sett på dokumentaren 'Mellom oss'. Gjennom et helt år, har helt 'vanlige' ...
Les mer...
Det å ville være 'verdensmester', kan faktisk koste deg livet.
Blogg
PANG!!! Jeg hadde vært våken siden klokken fire den morgenen, og da det begynte å lysne av dag, ga ...
Les mer...
To eller tre kanariefugler...ikke mine døtres ansvar. Hell no!
Blogg
Jeg fikk en mail her for leden (ja, jeg er så gammel at jeg ikke bare bruker, men liker uttrykket), ...
Les mer...
Hey, I'm crazy, I know I'm not the only one
Blogg
Alene. Har du kjent på den følelsen, å være helt alene? Det er jeg ganske sikker på at du har, en e...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Frukt julegaver salat Nyttårsforsett Hverdagshygge chili savn secondhand ensomhet vårløk Noodler Overgangsalder elsker deg maki love superdigg vennemat hverdagsmiddag kakefest Sunn mat! Familiemiddag creepy insekter superdigg restitusjonsmat kjærlighet Tomater Pizza gjærbakst Spicy enklere-blir-det-ikke aubergine/tomat/parmesan lørdagsdigg healthy spoiled Soldager ostemat influensa kjøttkaker helse Lev godt sort/hvitt fresh familie supersaft hot suppe pestoboller Indrefilét Sandwich Il Buongustaio top 10 Laks Katrine Bacon drinker Pynt mozarella Svettetokter venninner Kylling likør friskt Lunsj kjøttboller Thai Rosévin snacks sykehus loveyoutopieces reker images Personlig trener Iberico superenkelt Steinbit kjærleik vegetar Hummer parmesan Italia feel good rynkefri plommer Leve livet Nattmat Førjulsmat pitabrød barnevennlig middag jeg er her misunnelse godt nytt år russebarn sauser Moules frites omelett suppe aubergine verdens beste kjøttboller kosemat shopping torsk dirty Serrano Trening smakfullt kake bake voldtekt pen Omtanke Det gode liv avocado jul død meal paprika pretty Kjøtt spinat på egne ben tapas kvinnefest Høstsnadder Skalldyr Naprapat hjemløs slank deg sunn Sommermat Eid eplekake Hovedrett bra nok maroccan oil Venner Svinekjøtt Dagenderpåmat olivenolje sommerkveld Middelhavet healty Thank You Sjømat spareribs myk hud solskinnsboller boller Canary Island Vær deg selv rakfisk ettertanke hjemmelaget raskt og lekkert Nestkjærlighet syltet frukt småretter Fylla iskaffe unntakstilstand Kald drikke halloween oliven nærdødenopplevelse Styrkeøkt reker i hvitløk sushi Grill kropp Feel good about your self foto tomatsaus døttre Søndagsdigg Tzatziki taco/wraps/tortillas Poteter rosépepper Enkelt kreft døtre barn Strandliv drittsekk hold deg frisk broccoli chevre Pakistansk mat Juledigg krabber Øl&Aquavit parmesanchips desserter eggerøre restitusjonsmat neger Kyllingburger Blåskjell restemat frappé verdens beste girlpower fiskesuppe gjørdetenkelt forretter Hamburger ferie Venninnemat Feriemodus møkkamenn fetaost Be happy scampi selvpleie Styrke alene botox Feriemat tilbehør ost pommes frites vårslepp Ziconda Frokost kamskjell ruccola Spania røkelaks Grønnsaker russetid cocktail søndagsmiddag rettferdighet litt fest i hverdagen grønnsakssuppe fashion Congratulations drit i å bry deg mammahjerte Fisk egg bilder coctails chèviche kylling Må ha Mett av en rett pasta

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)