Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Endelig februar, og tid for sjømat!

En av de største misforståelsene blandt oss nordmenn, er at skalldyr er best om sommeren. Det er så fjernt som det går an! Jeg går med på at reker, hummer og blåskjell smaker nydelig når solen varmer på svabergene, men; de er så absolutt ikke på sitt beste da! 

Okay, norsk hummer er jo høstmat, men med sin overstive kilopris (dyret burde vært fredet i mange år fremover spør du meg, så kanskje, KANSKJE flere kunne få nyte denne sjeldne delikatessen uten å blakke seg helt). Da kjøper jeg heller taskekrabber, rimelig og helt fantastisk nydelig fra september og ut oktober. Fra da av går krabben nærmest i dvale, med fokus på forplantning og skallskifte, og er null interessant før utpå høsten igjen. Krabbefiske midtsommer, har jeg nærmest betraktet som unødig inngripen i aquafaunaen.

Og skal du spise reker, er tiden nå. Med kald havsjø og midt i forplantningen (leit å ødelegge her, men enn så lenge så er det mer enn nok av rognbærende reker), er rekene du får i fiskediskn nå, helt prima. OG, på sitt aller beste, du får faktisk ikke bedre reker ellers i året, enn akkurat nå. Store svulstige og med masse rogn, NAM!

b2ap3_thumbnail_2013-04-13-22.33.09.jpg

En liten titt i en bitteliten fiskedisk i Spania-inspirasjon

b2ap3_thumbnail_2014-08-07-17.54.20.jpg

Før vi går over på hvordan gratinere sjøkreps!

Del i to ved hodet og på langs (hvis rå, kok kjapt i lettsaltet vann og avkjøl) og ned langs kroppen. Brett til side og fyll opp med finhakket hvitløk og persille som har putret mykt i masse smør. inn i ovn 200 grader i max 15 min, server med masse godt brød/loff.

b2ap3_thumbnail_2014-08-05-14.58.00.jpg

Blåskjell...et kapittell for seg. Jeg elsker blåskjell, og siden de er oppdrett her til lands (med mindre man svømmer ut til de ytterste skjær og plukker selv), så er de prima kvalitet hele året. Naturelle med litt hvitvin, eller med masse urter, fløte, og eller hva man måtte ønske. Min favoritt super enkle digg; masse hvitløk, persille, hvitvin og fløte. 

b2ap3_thumbnail_2015-01-23-20.34.29.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

restemat Pakistansk mat fetaost gjærbakst døttre kropp tomatsaus Laks Skalldyr Iberico enklere-blir-det-ikke pestoboller eggerøre supersaft kjærlighet dirty fiskesuppe Soldager kjærleik chili Søndagsdigg pommes frites cocktail desserter Hovedrett Tzatziki frappé nærdødenopplevelse hjemløs Eid søndagsmiddag Kylling Naprapat jeg er her røkelaks Il Buongustaio ferie Familiemiddag likør rettferdighet godt nytt år misunnelse Blåskjell ruccola Serrano vårslepp unntakstilstand Venner Rosévin halloween images Svinekjøtt Høstsnadder julegaver healthy på egne ben Feriemat insekter Mett av en rett plommer drit i å bry deg elsker deg Nattmat Styrkeøkt Katrine shopping snacks Grønnsaker Frokost Grill helse loveyoutopieces Enkelt Feriemodus paprika Spania Personlig trener avocado Kjøtt friskt tapas verdens beste pasta vårløk forretter ensomhet parmesan Øl&Aquavit savn Poteter top 10 Nyttårsforsett superdigg Det gode liv barn reker i hvitløk møkkamenn Styrke pretty boller eplekake kjøttkaker Frukt venninner rakfisk hjemmelaget superdigg restitusjonsmat secondhand Overgangsalder småretter Moules frites Venninnemat lørdagsdigg parmesanchips Fylla egg Hamburger fresh Hummer bra nok fashion Thank You Be happy drittsekk sykehus chevre kosemat broccoli sort/hvitt healty kjøttboller død Steinbit neger mammahjerte Canary Island Juledigg hverdagsmiddag bilder maki chèviche kylling syltet frukt Kald drikke behappy Lev godt ost kake jul ettertanke torsk familie russetid Indrefilét tilbehør ostemat Må ha Thai gjørdetenkelt Pizza myk hud kamskjell mozarella Sandwich sauser Strandliv salat drinker Lunsj Spicy grønnsakssuppe olivenolje Ziconda vennemat spoiled Kyllingburger Sunn mat! Omtanke suppe coctails superenkelt raskt og lekkert Fisk Italia sushi russebarn Førjulsmat slank deg sunn Trening hot suppe botox kreft pitabrød Leve livet girlpower bake kakefest foto oliven litt fest i hverdagen døtre Sjømat Sommermat Tomater aubergine/tomat/parmesan Noodler hold deg frisk feel good reker Nestkjærlighet krabber rynkefri Bacon spinat alene Svettetokter Dagenderpåmat vegetar aubergine rosépepper kvinnefest influensa smakfullt iskaffe Congratulations pen Hverdagshygge voldtekt scampi solskinnsboller omelett restitusjonsmat selvpleie sommerkveld Feel good about your self verdens beste kjøttboller love Pynt taco/wraps/tortillas Vær deg selv creepy meal maroccan oil spareribs barnevennlig middag Middelhavet

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)