Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Endelig februar, og tid for sjømat!

En av de største misforståelsene blandt oss nordmenn, er at skalldyr er best om sommeren. Det er så fjernt som det går an! Jeg går med på at reker, hummer og blåskjell smaker nydelig når solen varmer på svabergene, men; de er så absolutt ikke på sitt beste da! 

Okay, norsk hummer er jo høstmat, men med sin overstive kilopris (dyret burde vært fredet i mange år fremover spør du meg, så kanskje, KANSKJE flere kunne få nyte denne sjeldne delikatessen uten å blakke seg helt). Da kjøper jeg heller taskekrabber, rimelig og helt fantastisk nydelig fra september og ut oktober. Fra da av går krabben nærmest i dvale, med fokus på forplantning og skallskifte, og er null interessant før utpå høsten igjen. Krabbefiske midtsommer, har jeg nærmest betraktet som unødig inngripen i aquafaunaen.

Og skal du spise reker, er tiden nå. Med kald havsjø og midt i forplantningen (leit å ødelegge her, men enn så lenge så er det mer enn nok av rognbærende reker), er rekene du får i fiskediskn nå, helt prima. OG, på sitt aller beste, du får faktisk ikke bedre reker ellers i året, enn akkurat nå. Store svulstige og med masse rogn, NAM!

b2ap3_thumbnail_2013-04-13-22.33.09.jpg

En liten titt i en bitteliten fiskedisk i Spania-inspirasjon

b2ap3_thumbnail_2014-08-07-17.54.20.jpg

Før vi går over på hvordan gratinere sjøkreps!

Del i to ved hodet og på langs (hvis rå, kok kjapt i lettsaltet vann og avkjøl) og ned langs kroppen. Brett til side og fyll opp med finhakket hvitløk og persille som har putret mykt i masse smør. inn i ovn 200 grader i max 15 min, server med masse godt brød/loff.

b2ap3_thumbnail_2014-08-05-14.58.00.jpg

Blåskjell...et kapittell for seg. Jeg elsker blåskjell, og siden de er oppdrett her til lands (med mindre man svømmer ut til de ytterste skjær og plukker selv), så er de prima kvalitet hele året. Naturelle med litt hvitvin, eller med masse urter, fløte, og eller hva man måtte ønske. Min favoritt super enkle digg; masse hvitløk, persille, hvitvin og fløte. 

b2ap3_thumbnail_2015-01-23-20.34.29.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

selvpleie Enkelt nærdødenopplevelse død chèviche kylling drinker eggerøre Strandliv friskt krabber desserter influensa døttre kjøttkaker restemat forretter reker i hvitløk Leve livet superdigg dirty Il Buongustaio Hamburger Thank You Sandwich bake olivenolje kvinnefest Soldager søndagsmiddag Mett av en rett boller ostemat Tomater parmesanchips Nestkjærlighet Noodler love slank deg sunn Middelhavet møkkamenn aubergine/tomat/parmesan rakfisk ferie Vær deg selv Blåskjell coctails vegetar savn Italia småretter avocado maroccan oil Øl&Aquavit rosépepper Svettetokter Styrke gjørdetenkelt Rosévin Omtanke Juledigg Spicy Kald drikke pestoboller omelett Frukt hold deg frisk spinat kamskjell røkelaks suppe sykehus kropp Nattmat Førjulsmat foto eplekake Katrine Sjømat broccoli barn rettferdighet Naprapat fashion chevre unntakstilstand Be happy Congratulations vårløk smakfullt Personlig trener secondhand Hovedrett Fisk sushi kake ost frappé grønnsakssuppe Lunsj hverdagsmiddag Indrefilét Venner Søndagsdigg meal Kylling Kyllingburger Serrano jul Trening mozarella sort/hvitt restitusjonsmat Familiemiddag halloween Grønnsaker parmesan Dagenderpåmat girlpower solskinnsboller julegaver sauser Frokost verdens beste Bacon torsk godt nytt år sommerkveld verdens beste kjøttboller Iberico kosemat Spania russebarn gjærbakst Sommermat pasta Pakistansk mat snacks superdigg restitusjonsmat maki rynkefri neger spoiled elsker deg Feel good about your self familie Lev godt tapas behappy mammahjerte top 10 bilder kreft Det gode liv Poteter Hverdagshygge Kjøtt hjemløs tomatsaus oliven raskt og lekkert Hummer drit i å bry deg spareribs syltet frukt shopping pommes frites kakefest alene vårslepp likør på egne ben loveyoutopieces Moules frites Venninnemat egg Svinekjøtt Fylla tilbehør superenkelt taco/wraps/tortillas aubergine venninner iskaffe Overgangsalder creepy barnevennlig middag pitabrød insekter Thai healty ettertanke feel good ruccola pretty Høstsnadder Sunn mat! scampi Styrkeøkt voldtekt pen salat hjemmelaget kjærlighet Laks Steinbit drittsekk reker ensomhet fresh enklere-blir-det-ikke paprika jeg er her cocktail døtre Eid lørdagsdigg Feriemat russetid Må ha helse fetaost supersaft Feriemodus misunnelse Nyttårsforsett plommer hot suppe kjøttboller Tzatziki botox chili Grill myk hud vennemat fiskesuppe Pizza Pynt images kjærleik Ziconda bra nok litt fest i hverdagen healthy Canary Island Skalldyr

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)