Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Endelig februar, og tid for sjømat!

En av de største misforståelsene blandt oss nordmenn, er at skalldyr er best om sommeren. Det er så fjernt som det går an! Jeg går med på at reker, hummer og blåskjell smaker nydelig når solen varmer på svabergene, men; de er så absolutt ikke på sitt beste da! 

Okay, norsk hummer er jo høstmat, men med sin overstive kilopris (dyret burde vært fredet i mange år fremover spør du meg, så kanskje, KANSKJE flere kunne få nyte denne sjeldne delikatessen uten å blakke seg helt). Da kjøper jeg heller taskekrabber, rimelig og helt fantastisk nydelig fra september og ut oktober. Fra da av går krabben nærmest i dvale, med fokus på forplantning og skallskifte, og er null interessant før utpå høsten igjen. Krabbefiske midtsommer, har jeg nærmest betraktet som unødig inngripen i aquafaunaen.

Og skal du spise reker, er tiden nå. Med kald havsjø og midt i forplantningen (leit å ødelegge her, men enn så lenge så er det mer enn nok av rognbærende reker), er rekene du får i fiskediskn nå, helt prima. OG, på sitt aller beste, du får faktisk ikke bedre reker ellers i året, enn akkurat nå. Store svulstige og med masse rogn, NAM!

b2ap3_thumbnail_2013-04-13-22.33.09.jpg

En liten titt i en bitteliten fiskedisk i Spania-inspirasjon

b2ap3_thumbnail_2014-08-07-17.54.20.jpg

Før vi går over på hvordan gratinere sjøkreps!

Del i to ved hodet og på langs (hvis rå, kok kjapt i lettsaltet vann og avkjøl) og ned langs kroppen. Brett til side og fyll opp med finhakket hvitløk og persille som har putret mykt i masse smør. inn i ovn 200 grader i max 15 min, server med masse godt brød/loff.

b2ap3_thumbnail_2014-08-05-14.58.00.jpg

Blåskjell...et kapittell for seg. Jeg elsker blåskjell, og siden de er oppdrett her til lands (med mindre man svømmer ut til de ytterste skjær og plukker selv), så er de prima kvalitet hele året. Naturelle med litt hvitvin, eller med masse urter, fløte, og eller hva man måtte ønske. Min favoritt super enkle digg; masse hvitløk, persille, hvitvin og fløte. 

b2ap3_thumbnail_2015-01-23-20.34.29.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Du må for all del, si i fra hvis det er noe?
Blogg
Første påskedag og kanskje den aller mest hellige av alle årets hellige dager.  Noen har et re...
Les mer...
I morgen er det ti år siden drapet på Martine
Blogg
Er du en mamma, en pappa, en søster eller bror?  Tenk deg at du en dag, midt i travel f...
Les mer...
Drit i å bry deg så mye...bry deg heller mer
Blogg
Jeg har nettopp sittet og sett på dokumentaren 'Mellom oss'. Gjennom et helt år, har helt 'vanlige' ...
Les mer...
Det å ville være 'verdensmester', kan faktisk koste deg livet.
Blogg
PANG!!! Jeg hadde vært våken siden klokken fire den morgenen, og da det begynte å lysne av dag, ga ...
Les mer...
To eller tre kanariefugler...ikke mine døtres ansvar. Hell no!
Blogg
Jeg fikk en mail her for leden (ja, jeg er så gammel at jeg ikke bare bruker, men liker uttrykket), ...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

julegaver sommerkveld vegetar Sjømat parmesan myk hud død Styrkeøkt Må ha creepy drittsekk tapas voldtekt Dagenderpåmat sort/hvitt Fylla rosépepper Blåskjell slank deg sunn Feriemodus foto selvpleie bra nok Enkelt Skalldyr ferie kjøttboller feel good spoiled kreft drit i å bry deg Det gode liv Hovedrett supersaft Sunn mat! shopping jeg er her kamskjell chèviche kylling superdigg restitusjonsmat pitabrød Styrke Indrefilét Fisk Nestkjærlighet ettertanke barn enklere-blir-det-ikke spareribs kake hot suppe savn top 10 plommer misunnelse maroccan oil Frukt verdens beste kjøttboller gjørdetenkelt loveyoutopieces olivenolje restemat parmesanchips Soldager omelett pommes frites døttre Noodler hverdagsmiddag healthy Moules frites Høstsnadder coctails healty Rosévin solskinnsboller Pizza Tomater boller superenkelt eggerøre Overgangsalder fresh Familiemiddag superdigg småretter hjemløs Tzatziki lørdagsdigg Il Buongustaio unntakstilstand Poteter frappé døtre Canary Island Søndagsdigg Førjulsmat gjærbakst Venninnemat Omtanke halloween egg Serrano broccoli dirty hold deg frisk insekter møkkamenn Bacon Trening helse krabber mozarella tilbehør pen Leve livet kjærlighet verdens beste kjøttkaker elsker deg oliven likør pestoboller Pakistansk mat venninner Personlig trener Italia paprika ruccola aubergine vennemat Lev godt kropp søndagsmiddag kvinnefest jul drinker Naprapat Kald drikke love avocado alene Grønnsaker iskaffe Laks reker taco/wraps/tortillas rettferdighet Eid godt nytt år grønnsakssuppe Kyllingburger fiskesuppe salat snacks Middelhavet Iberico cocktail fashion Thank You Strandliv Nattmat raskt og lekkert litt fest i hverdagen desserter Kylling Venner vårslepp barnevennlig middag neger Be happy pretty pasta torsk chili Kjøtt russetid friskt syltet frukt mammahjerte maki Mett av en rett familie Hamburger rakfisk røkelaks Thai Sommermat smakfullt Sandwich Spania Katrine scampi ensomhet sykehus vårløk Svettetokter botox ost Ziconda Lunsj Grill fetaost russebarn Spicy nærdødenopplevelse kakefest Frokost hjemmelaget eplekake bake sauser sushi suppe girlpower reker i hvitløk images rynkefri ostemat Juledigg influensa Feriemat Nyttårsforsett bilder kosemat Hummer Hverdagshygge spinat aubergine/tomat/parmesan Vær deg selv meal tomatsaus Svinekjøtt chevre secondhand restitusjonsmat Øl&Aquavit Pynt på egne ben forretter Congratulations kjærleik Feel good about your self Steinbit

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)