Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Endelig februar, og tid for sjømat!

En av de største misforståelsene blandt oss nordmenn, er at skalldyr er best om sommeren. Det er så fjernt som det går an! Jeg går med på at reker, hummer og blåskjell smaker nydelig når solen varmer på svabergene, men; de er så absolutt ikke på sitt beste da! 

Okay, norsk hummer er jo høstmat, men med sin overstive kilopris (dyret burde vært fredet i mange år fremover spør du meg, så kanskje, KANSKJE flere kunne få nyte denne sjeldne delikatessen uten å blakke seg helt). Da kjøper jeg heller taskekrabber, rimelig og helt fantastisk nydelig fra september og ut oktober. Fra da av går krabben nærmest i dvale, med fokus på forplantning og skallskifte, og er null interessant før utpå høsten igjen. Krabbefiske midtsommer, har jeg nærmest betraktet som unødig inngripen i aquafaunaen.

Og skal du spise reker, er tiden nå. Med kald havsjø og midt i forplantningen (leit å ødelegge her, men enn så lenge så er det mer enn nok av rognbærende reker), er rekene du får i fiskediskn nå, helt prima. OG, på sitt aller beste, du får faktisk ikke bedre reker ellers i året, enn akkurat nå. Store svulstige og med masse rogn, NAM!

b2ap3_thumbnail_2013-04-13-22.33.09.jpg

En liten titt i en bitteliten fiskedisk i Spania-inspirasjon

b2ap3_thumbnail_2014-08-07-17.54.20.jpg

Før vi går over på hvordan gratinere sjøkreps!

Del i to ved hodet og på langs (hvis rå, kok kjapt i lettsaltet vann og avkjøl) og ned langs kroppen. Brett til side og fyll opp med finhakket hvitløk og persille som har putret mykt i masse smør. inn i ovn 200 grader i max 15 min, server med masse godt brød/loff.

b2ap3_thumbnail_2014-08-05-14.58.00.jpg

Blåskjell...et kapittell for seg. Jeg elsker blåskjell, og siden de er oppdrett her til lands (med mindre man svømmer ut til de ytterste skjær og plukker selv), så er de prima kvalitet hele året. Naturelle med litt hvitvin, eller med masse urter, fløte, og eller hva man måtte ønske. Min favoritt super enkle digg; masse hvitløk, persille, hvitvin og fløte. 

b2ap3_thumbnail_2015-01-23-20.34.29.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Høstsnadder savn behappy Be happy restitusjonsmat Pakistansk mat botox spareribs ruccola Grønnsaker broccoli kvinnefest love pen elsker deg Canary Island Pizza Venner fiskesuppe Lunsj krabber Styrkeøkt verdens beste kjøttboller Soldager Bacon Middelhavet Blåskjell sykehus influensa Øl&Aquavit tilbehør Serrano Førjulsmat Feel good about your self barnevennlig middag foto Indrefilét Frukt voldtekt Omtanke sauser Frokost avocado hverdagsmiddag Trening lørdagsdigg russebarn superenkelt cocktail døtre kjærleik torsk salat Thank You jeg er her bra nok selvpleie Nestkjærlighet ostemat Overgangsalder verdens beste oliven Venninnemat mozarella Sommermat reker i hvitløk chèviche kylling supersaft forretter Mett av en rett sushi Må ha fresh kakefest rynkefri Sandwich Strandliv aubergine Fisk sommerkveld Nattmat halloween feel good scampi Kjøtt chevre Moules frites Leve livet Congratulations Eid olivenolje ettertanke gjærbakst vennemat vårløk Skalldyr kropp jul tapas pestoboller Hamburger bilder spinat syltet frukt Hovedrett Naprapat restemat pasta Svettetokter julegaver på egne ben Iberico aubergine/tomat/parmesan kjøttboller drinker unntakstilstand Spania Sunn mat! Hummer Ziconda Feriemodus Noodler hot suppe healty døttre Lev godt hold deg frisk loveyoutopieces rakfisk vårslepp kosemat healthy slank deg sunn ost Svinekjøtt chili friskt dirty maroccan oil maki nærdødenopplevelse insekter enklere-blir-det-ikke Fylla meal Italia omelett Feriemat kjøttkaker vegetar Poteter venninner Juledigg fashion sort/hvitt rosépepper eggerøre røkelaks boller russetid pretty kjærlighet Personlig trener Hverdagshygge ensomhet shopping spoiled parmesanchips Familiemiddag Spicy myk hud Styrke smakfullt litt fest i hverdagen snacks mammahjerte superdigg Rosévin alene drittsekk Tzatziki Pynt neger død coctails rettferdighet taco/wraps/tortillas Dagenderpåmat images iskaffe Kylling Thai pitabrød likør søndagsmiddag suppe plommer ferie Laks Enkelt Tomater drit i å bry deg hjemløs parmesan Sjømat tomatsaus paprika bake raskt og lekkert møkkamenn superdigg restitusjonsmat hjemmelaget secondhand barn Kyllingburger Nyttårsforsett småretter Kald drikke creepy grønnsakssuppe Søndagsdigg eplekake Katrine Grill pommes frites Il Buongustaio Det gode liv Steinbit helse frappé Vær deg selv misunnelse kamskjell desserter kake familie egg fetaost godt nytt år girlpower gjørdetenkelt kreft solskinnsboller reker top 10

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)