Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Endelig februar, og tid for sjømat!

En av de største misforståelsene blandt oss nordmenn, er at skalldyr er best om sommeren. Det er så fjernt som det går an! Jeg går med på at reker, hummer og blåskjell smaker nydelig når solen varmer på svabergene, men; de er så absolutt ikke på sitt beste da! 

Okay, norsk hummer er jo høstmat, men med sin overstive kilopris (dyret burde vært fredet i mange år fremover spør du meg, så kanskje, KANSKJE flere kunne få nyte denne sjeldne delikatessen uten å blakke seg helt). Da kjøper jeg heller taskekrabber, rimelig og helt fantastisk nydelig fra september og ut oktober. Fra da av går krabben nærmest i dvale, med fokus på forplantning og skallskifte, og er null interessant før utpå høsten igjen. Krabbefiske midtsommer, har jeg nærmest betraktet som unødig inngripen i aquafaunaen.

Og skal du spise reker, er tiden nå. Med kald havsjø og midt i forplantningen (leit å ødelegge her, men enn så lenge så er det mer enn nok av rognbærende reker), er rekene du får i fiskediskn nå, helt prima. OG, på sitt aller beste, du får faktisk ikke bedre reker ellers i året, enn akkurat nå. Store svulstige og med masse rogn, NAM!

b2ap3_thumbnail_2013-04-13-22.33.09.jpg

En liten titt i en bitteliten fiskedisk i Spania-inspirasjon

b2ap3_thumbnail_2014-08-07-17.54.20.jpg

Før vi går over på hvordan gratinere sjøkreps!

Del i to ved hodet og på langs (hvis rå, kok kjapt i lettsaltet vann og avkjøl) og ned langs kroppen. Brett til side og fyll opp med finhakket hvitløk og persille som har putret mykt i masse smør. inn i ovn 200 grader i max 15 min, server med masse godt brød/loff.

b2ap3_thumbnail_2014-08-05-14.58.00.jpg

Blåskjell...et kapittell for seg. Jeg elsker blåskjell, og siden de er oppdrett her til lands (med mindre man svømmer ut til de ytterste skjær og plukker selv), så er de prima kvalitet hele året. Naturelle med litt hvitvin, eller med masse urter, fløte, og eller hva man måtte ønske. Min favoritt super enkle digg; masse hvitløk, persille, hvitvin og fløte. 

b2ap3_thumbnail_2015-01-23-20.34.29.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

bilder ost myk hud savn aubergine/tomat/parmesan shopping kropp taco/wraps/tortillas Venner mammahjerte lørdagsdigg fresh Thai Pynt rynkefri sushi Laks images Soldager Il Buongustaio desserter Iberico Styrke Kjøtt olivenolje Grill maki sykehus Noodler tapas fetaost pitabrød selvpleie aubergine jul hverdagsmiddag smakfullt Enkelt Italia venninner Sandwich Vær deg selv Bacon Kylling Leve livet creepy grønnsakssuppe Overgangsalder rettferdighet Spania reker i hvitløk Indrefilét godt nytt år Styrkeøkt girlpower julegaver Hovedrett spoiled pretty oliven ettertanke healty top 10 tilbehør parmesan Sunn mat! døtre pestoboller omelett Congratulations coctails drittsekk kake parmesanchips Be happy snacks chèviche kylling restitusjonsmat døttre litt fest i hverdagen maroccan oil vennemat kreft neger slank deg sunn Ziconda Strandliv eplekake Canary Island kjøttboller Fylla Thank You paprika boller Eid gjørdetenkelt halloween voldtekt meal Nestkjærlighet Øl&Aquavit ensomhet hold deg frisk tomatsaus enklere-blir-det-ikke Juledigg Rosévin likør iskaffe rosépepper Søndagsdigg Kyllingburger barn Mett av en rett fiskesuppe russebarn Trening behappy botox forretter love småretter Sommermat Feriemodus Skalldyr Nyttårsforsett verdens beste kjøttboller møkkamenn kamskjell alene Førjulsmat Kald drikke foto Dagenderpåmat superdigg restitusjonsmat sauser friskt familie røkelaks spareribs Lev godt søndagsmiddag elsker deg Familiemiddag scampi vårløk Middelhavet russetid mozarella Høstsnadder fashion gjærbakst Personlig trener unntakstilstand kjærleik Svinekjøtt jeg er her ruccola superdigg pasta torsk suppe bra nok Pakistansk mat hjemløs chili Feriemat influensa rakfisk kakefest avocado raskt og lekkert sort/hvitt cocktail Hamburger hot suppe Steinbit loveyoutopieces sommerkveld Omtanke frappé ferie vegetar Sjømat Pizza healthy Tomater pommes frites chevre dirty Serrano reker Naprapat insekter pen solskinnsboller Det gode liv secondhand bake Tzatziki Frukt kjærlighet nærdødenopplevelse feel good kosemat ostemat syltet frukt Katrine Spicy Svettetokter drit i å bry deg på egne ben Blåskjell misunnelse Fisk egg Venninnemat kjøttkaker Nattmat helse salat Må ha hjemmelaget kvinnefest krabber Moules frites eggerøre Lunsj Frokost Hverdagshygge vårslepp verdens beste superenkelt død barnevennlig middag spinat Hummer Grønnsaker supersaft drinker restemat Feel good about your self broccoli Poteter plommer

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)