Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Endelig februar, og tid for sjømat!

En av de største misforståelsene blandt oss nordmenn, er at skalldyr er best om sommeren. Det er så fjernt som det går an! Jeg går med på at reker, hummer og blåskjell smaker nydelig når solen varmer på svabergene, men; de er så absolutt ikke på sitt beste da! 

Okay, norsk hummer er jo høstmat, men med sin overstive kilopris (dyret burde vært fredet i mange år fremover spør du meg, så kanskje, KANSKJE flere kunne få nyte denne sjeldne delikatessen uten å blakke seg helt). Da kjøper jeg heller taskekrabber, rimelig og helt fantastisk nydelig fra september og ut oktober. Fra da av går krabben nærmest i dvale, med fokus på forplantning og skallskifte, og er null interessant før utpå høsten igjen. Krabbefiske midtsommer, har jeg nærmest betraktet som unødig inngripen i aquafaunaen.

Og skal du spise reker, er tiden nå. Med kald havsjø og midt i forplantningen (leit å ødelegge her, men enn så lenge så er det mer enn nok av rognbærende reker), er rekene du får i fiskediskn nå, helt prima. OG, på sitt aller beste, du får faktisk ikke bedre reker ellers i året, enn akkurat nå. Store svulstige og med masse rogn, NAM!

b2ap3_thumbnail_2013-04-13-22.33.09.jpg

En liten titt i en bitteliten fiskedisk i Spania-inspirasjon

b2ap3_thumbnail_2014-08-07-17.54.20.jpg

Før vi går over på hvordan gratinere sjøkreps!

Del i to ved hodet og på langs (hvis rå, kok kjapt i lettsaltet vann og avkjøl) og ned langs kroppen. Brett til side og fyll opp med finhakket hvitløk og persille som har putret mykt i masse smør. inn i ovn 200 grader i max 15 min, server med masse godt brød/loff.

b2ap3_thumbnail_2014-08-05-14.58.00.jpg

Blåskjell...et kapittell for seg. Jeg elsker blåskjell, og siden de er oppdrett her til lands (med mindre man svømmer ut til de ytterste skjær og plukker selv), så er de prima kvalitet hele året. Naturelle med litt hvitvin, eller med masse urter, fløte, og eller hva man måtte ønske. Min favoritt super enkle digg; masse hvitløk, persille, hvitvin og fløte. 

b2ap3_thumbnail_2015-01-23-20.34.29.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

kvinnefest chèviche kylling ettertanke pretty influensa rynkefri sommerkveld fiskesuppe fresh Ziconda Noodler tilbehør top 10 julegaver secondhand ensomhet Sommermat døtre krabber shopping pen Grønnsaker Feriemat vårslepp cocktail torsk parmesanchips Italia bra nok paprika lørdagsdigg Middelhavet Il Buongustaio pestoboller sushi suppe girlpower Må ha elsker deg Trening pitabrød litt fest i hverdagen Kylling Poteter rakfisk mozarella vegetar Kald drikke Hamburger eplekake Juledigg Feel good about your self botox myk hud Strandliv barnevennlig middag Vær deg selv salat ruccola images Nestkjærlighet Spania iskaffe superenkelt superdigg solskinnsboller Øl&Aquavit Venner verdens beste russebarn omelett parmesan Høstsnadder voldtekt verdens beste kjøttboller Naprapat spoiled hverdagsmiddag Sunn mat! meal Hverdagshygge Svinekjøtt Førjulsmat Iberico Katrine reker smakfullt Soldager Rosévin egg Styrke coctails restemat Venninnemat småretter raskt og lekkert snacks oliven desserter Serrano unntakstilstand restitusjonsmat døttre chili superdigg restitusjonsmat loveyoutopieces Pakistansk mat nærdødenopplevelse avocado maki frappé Grill kakefest Kjøtt Moules frites Fylla barn Feriemodus savn halloween behappy Familiemiddag hold deg frisk ferie ostemat boller tomatsaus Hovedrett Nattmat fashion gjørdetenkelt Lev godt Indrefilét dirty Congratulations rettferdighet rosépepper feel good Overgangsalder russetid venninner tapas møkkamenn foto sort/hvitt Thank You creepy Sandwich healty Søndagsdigg grønnsakssuppe røkelaks kjærlighet Styrkeøkt Blåskjell drit i å bry deg død på egne ben plommer kreft olivenolje neger sykehus Thai Kyllingburger Spicy healthy misunnelse drinker pommes frites mammahjerte Fisk hjemløs Personlig trener spinat scampi Frokost Eid selvpleie love søndagsmiddag Lunsj forretter supersaft drittsekk broccoli Pizza Hummer Skalldyr insekter Pynt Steinbit Be happy vårløk friskt familie Omtanke godt nytt år Canary Island bilder Dagenderpåmat syltet frukt spareribs vennemat Enkelt likør fetaost Leve livet Frukt alene Det gode liv bake kjøttkaker kjøttboller slank deg sunn gjærbakst kamskjell kropp pasta kake Tzatziki enklere-blir-det-ikke Nyttårsforsett ost sauser maroccan oil kjærleik aubergine/tomat/parmesan hjemmelaget Tomater Mett av en rett Bacon jul eggerøre Svettetokter chevre taco/wraps/tortillas hot suppe Laks Sjømat helse aubergine jeg er her reker i hvitløk kosemat

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)