Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Endelig februar, og tid for sjømat!

En av de største misforståelsene blandt oss nordmenn, er at skalldyr er best om sommeren. Det er så fjernt som det går an! Jeg går med på at reker, hummer og blåskjell smaker nydelig når solen varmer på svabergene, men; de er så absolutt ikke på sitt beste da! 

Okay, norsk hummer er jo høstmat, men med sin overstive kilopris (dyret burde vært fredet i mange år fremover spør du meg, så kanskje, KANSKJE flere kunne få nyte denne sjeldne delikatessen uten å blakke seg helt). Da kjøper jeg heller taskekrabber, rimelig og helt fantastisk nydelig fra september og ut oktober. Fra da av går krabben nærmest i dvale, med fokus på forplantning og skallskifte, og er null interessant før utpå høsten igjen. Krabbefiske midtsommer, har jeg nærmest betraktet som unødig inngripen i aquafaunaen.

Og skal du spise reker, er tiden nå. Med kald havsjø og midt i forplantningen (leit å ødelegge her, men enn så lenge så er det mer enn nok av rognbærende reker), er rekene du får i fiskediskn nå, helt prima. OG, på sitt aller beste, du får faktisk ikke bedre reker ellers i året, enn akkurat nå. Store svulstige og med masse rogn, NAM!

b2ap3_thumbnail_2013-04-13-22.33.09.jpg

En liten titt i en bitteliten fiskedisk i Spania-inspirasjon

b2ap3_thumbnail_2014-08-07-17.54.20.jpg

Før vi går over på hvordan gratinere sjøkreps!

Del i to ved hodet og på langs (hvis rå, kok kjapt i lettsaltet vann og avkjøl) og ned langs kroppen. Brett til side og fyll opp med finhakket hvitløk og persille som har putret mykt i masse smør. inn i ovn 200 grader i max 15 min, server med masse godt brød/loff.

b2ap3_thumbnail_2014-08-05-14.58.00.jpg

Blåskjell...et kapittell for seg. Jeg elsker blåskjell, og siden de er oppdrett her til lands (med mindre man svømmer ut til de ytterste skjær og plukker selv), så er de prima kvalitet hele året. Naturelle med litt hvitvin, eller med masse urter, fløte, og eller hva man måtte ønske. Min favoritt super enkle digg; masse hvitløk, persille, hvitvin og fløte. 

b2ap3_thumbnail_2015-01-23-20.34.29.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...
Jeg kjenner jeg må trekke pusten dypt...konsentrere meg for det som må komme.
Blogg
Jeg sitter i sofaen oppe på 'loftstuen', det nærmeste rommet jeg kan komme hennes, uten å virke påtr...
Les mer...
Jeg har ikke presset 2x4 kilo ut gjennom vagina, men jeg har allikevel født.
Blogg
Med litt undring, men mest interesse, har jeg fulgt debatten siste dager og hva som er 'best'; keise...
Les mer...
Det står en gammel benk i hagen...
Blogg
...så full av minner, på godt og vondt. Da vi flyttet inn i det litt rare og 'skjeve' huset ved Hal...
Les mer...
Lov meg én ting, sa mannen...IKKE selg henne!
Blogg
Som vanlig er jeg sent ute med ting som haster. Spesielt ting som innebærer et uforutsett innhugg i ...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

tilbehør superdigg restitusjonsmat eggerøre broccoli Grønnsaker Leve livet bake misunnelse Nyttårsforsett Mett av en rett top 10 aubergine Nattmat Trening vårløk syltet frukt kjærlighet Skalldyr elsker deg kjærleik reker bra nok hjemløs boller vegetar Spicy iskaffe eplekake ettertanke suppe Enkelt botox Noodler Tomater mozarella vårslepp Omtanke Bacon Pakistansk mat kreft loveyoutopieces olivenolje småretter verdens beste pen døttre julegaver alene Sjømat Familiemiddag tapas behappy rettferdighet kropp halloween grønnsakssuppe rynkefri meal enklere-blir-det-ikke Styrkeøkt reker i hvitløk ferie healty Ziconda Feriemat pitabrød Feriemodus coctails salat bilder Frukt plommer Høstsnadder sushi Congratulations Moules frites raskt og lekkert friskt Fylla tomatsaus Svettetokter parmesan vennemat Hovedrett taco/wraps/tortillas Frokost kamskjell Indrefilét kjøttkaker spareribs barn slank deg sunn rosépepper avocado smakfullt verdens beste kjøttboller Kald drikke jul barnevennlig middag torsk Hverdagshygge unntakstilstand girlpower jeg er her frappé Thank You pestoboller fetaost Spania Iberico Thai Venninnemat creepy kosemat Laks chèviche kylling Nestkjærlighet Pynt gjørdetenkelt hot suppe Kyllingburger neger kake kjøttboller foto venninner snacks Juledigg superenkelt selvpleie likør godt nytt år Kjøtt forretter fresh Svinekjøtt Eid helse restemat supersaft Serrano nærdødenopplevelse drinker mammahjerte cocktail fiskesuppe Naprapat Personlig trener Middelhavet Tzatziki dirty Soldager shopping love kakefest influensa restitusjonsmat hjemmelaget Pizza desserter Sommermat døtre Italia pasta secondhand Vær deg selv Feel good about your self drit i å bry deg Hamburger drittsekk Søndagsdigg Dagenderpåmat ostemat familie solskinnsboller maki pretty healthy kvinnefest paprika Kylling Be happy Det gode liv rakfisk egg Venner spinat Fisk chevre ruccola fashion images lørdagsdigg maroccan oil Strandliv søndagsmiddag Katrine Førjulsmat parmesanchips feel good hverdagsmiddag møkkamenn savn superdigg sykehus gjærbakst spoiled oliven chili scampi sauser Hummer litt fest i hverdagen død Lunsj sommerkveld Canary Island aubergine/tomat/parmesan Sandwich Øl&Aquavit Blåskjell myk hud russebarn Styrke Il Buongustaio Steinbit voldtekt på egne ben Lev godt insekter Rosévin hold deg frisk omelett Poteter krabber pommes frites sort/hvitt Grill Sunn mat! russetid ost røkelaks Overgangsalder ensomhet Må ha

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)