Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Endelig februar, og tid for sjømat!

En av de største misforståelsene blandt oss nordmenn, er at skalldyr er best om sommeren. Det er så fjernt som det går an! Jeg går med på at reker, hummer og blåskjell smaker nydelig når solen varmer på svabergene, men; de er så absolutt ikke på sitt beste da! 

Okay, norsk hummer er jo høstmat, men med sin overstive kilopris (dyret burde vært fredet i mange år fremover spør du meg, så kanskje, KANSKJE flere kunne få nyte denne sjeldne delikatessen uten å blakke seg helt). Da kjøper jeg heller taskekrabber, rimelig og helt fantastisk nydelig fra september og ut oktober. Fra da av går krabben nærmest i dvale, med fokus på forplantning og skallskifte, og er null interessant før utpå høsten igjen. Krabbefiske midtsommer, har jeg nærmest betraktet som unødig inngripen i aquafaunaen.

Og skal du spise reker, er tiden nå. Med kald havsjø og midt i forplantningen (leit å ødelegge her, men enn så lenge så er det mer enn nok av rognbærende reker), er rekene du får i fiskediskn nå, helt prima. OG, på sitt aller beste, du får faktisk ikke bedre reker ellers i året, enn akkurat nå. Store svulstige og med masse rogn, NAM!

b2ap3_thumbnail_2013-04-13-22.33.09.jpg

En liten titt i en bitteliten fiskedisk i Spania-inspirasjon

b2ap3_thumbnail_2014-08-07-17.54.20.jpg

Før vi går over på hvordan gratinere sjøkreps!

Del i to ved hodet og på langs (hvis rå, kok kjapt i lettsaltet vann og avkjøl) og ned langs kroppen. Brett til side og fyll opp med finhakket hvitløk og persille som har putret mykt i masse smør. inn i ovn 200 grader i max 15 min, server med masse godt brød/loff.

b2ap3_thumbnail_2014-08-05-14.58.00.jpg

Blåskjell...et kapittell for seg. Jeg elsker blåskjell, og siden de er oppdrett her til lands (med mindre man svømmer ut til de ytterste skjær og plukker selv), så er de prima kvalitet hele året. Naturelle med litt hvitvin, eller med masse urter, fløte, og eller hva man måtte ønske. Min favoritt super enkle digg; masse hvitløk, persille, hvitvin og fløte. 

b2ap3_thumbnail_2015-01-23-20.34.29.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Det står en gammel benk i hagen...
Blogg
...så full av minner, på godt og vondt. Da vi flyttet inn i det litt rare og 'skjeve' huset ved Hal...
Les mer...
Lov meg én ting, sa mannen...IKKE selg henne!
Blogg
Som vanlig er jeg sent ute med ting som haster. Spesielt ting som innebærer et uforutsett innhugg i ...
Les mer...
Alene på 17. mai, og det tror jeg blir helt greit. For meg.
Blogg
Det er kanskje noe av det vanskeligste og kjipeste med merkedager, det å være alene. Om det er fødse...
Les mer...
Lavt blodsukker og lite søvn er en jævlig dårlig kombo
Blogg
Jeg har oppskriften, i hvertfall min egen, på hvordan være skikkelig B.tch, og det med stor B. ...
Les mer...
Du må for all del, si i fra hvis det er noe?
Blogg
Første påskedag og kanskje den aller mest hellige av alle årets hellige dager.  Noen har et re...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Overgangsalder snacks Skalldyr Ziconda død Førjulsmat vegetar Feel good about your self kake Nestkjærlighet ensomhet jul reker i hvitløk pretty Strandliv selvpleie insekter olivenolje Kyllingburger røkelaks Eid dirty mozarella Serrano Be happy vennemat Moules frites Venner Enkelt boller Leve livet Tzatziki Styrkeøkt Vær deg selv godt nytt år Bacon Nyttårsforsett kreft chèviche kylling desserter kvinnefest pestoboller kamskjell smakfullt Lev godt halloween Sandwich torsk Noodler misunnelse foto møkkamenn Trening verdens beste Feriemat tomatsaus pitabrød top 10 lørdagsdigg Kjøtt Frokost Pakistansk mat Personlig trener botox Hummer raskt og lekkert Sjømat chili Tomater spinat paprika pen savn ettertanke Frukt parmesan Kylling fetaost rosépepper Fylla influensa Middelhavet litt fest i hverdagen sauser likør pommes frites russetid hverdagsmiddag søndagsmiddag elsker deg Lunsj julegaver Congratulations Juledigg fashion Svinekjøtt syltet frukt shopping taco/wraps/tortillas Grill helse Pizza slank deg sunn creepy reker verdens beste kjøttboller kjøttkaker Hverdagshygge bilder sushi på egne ben images Dagenderpåmat drittsekk secondhand love kropp Øl&Aquavit sykehus tapas rakfisk Poteter spareribs drit i å bry deg ferie Il Buongustaio healty avocado bake cocktail spoiled loveyoutopieces eplekake Pynt coctails kjøttboller Blåskjell maroccan oil hold deg frisk chevre Familiemiddag unntakstilstand hjemmelaget fresh gjærbakst russebarn healthy Sommermat fiskesuppe Katrine Må ha Fisk pasta voldtekt kakefest solskinnsboller grønnsakssuppe iskaffe Styrke vårløk vårslepp Svettetokter maki sort/hvitt småretter Iberico nærdødenopplevelse ruccola Soldager omelett Høstsnadder barnevennlig middag oliven kjærleik Det gode liv Indrefilét tilbehør Spicy Thank You Nattmat rettferdighet Sunn mat! krabber Hovedrett superdigg restitusjonsmat frappé parmesanchips restitusjonsmat behappy superdigg Feriemodus feel good ostemat Omtanke aubergine/tomat/parmesan venninner friskt scampi Kald drikke Rosévin familie mammahjerte jeg er her meal hjemløs Steinbit Thai sommerkveld bra nok supersaft egg girlpower Søndagsdigg Spania alene Laks aubergine enklere-blir-det-ikke broccoli plommer Canary Island restemat hot suppe døttre eggerøre myk hud Naprapat salat rynkefri døtre neger barn Hamburger kosemat forretter gjørdetenkelt Italia kjærlighet superenkelt Mett av en rett ost drinker suppe Venninnemat Grønnsaker

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)