Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Er du klar for bikinisesongen?

Jeg fikk et spørsmål fra en jente (også kalt voksen dame), på en av treningstimene mine denne uken; 'Nina, hvordan blir jeg kvitt denne?' Mens hun tok et godt tak i mageskinnet med begge hender og liksom dro det ut med en foraktelig mine. Jeg kjente med én gang at jeg ble litt trist, men jeg tar alle mine kunder dødsens alvorlig, både de jeg trener i grupper og de jeg trener individuelt. Mitt spontane tilbakespørsmål var, 'hvorfor vil du bli kvitt det?'

Sikkert et superteit svar, og ikke helt det hun ønsket...men; situasjonen tok en vending. Siden vi var i en sal med en fast gruppe jenter/damer som etterhvert kjenner hverandre godt, sa jeg høyt og tydelig, 'vet du, det tror jeg kan bli vanskelig'. Fordi jeg vet sånn noenlunde hvordan hun lever og trener.

Mange tror (og håper) at instruktører og personlige trenere har den 'hemmelige oppskriften' på hvordan bli kvitt magefettet og bygge sprettrumpe. Og ja, jeg har en plan med alle som kommer til meg, spesielt de som betaler store summer for PT-timer, selvsagt legger jeg meg i den ytterste selen for å skreddersy programmer slik at de skal nå sine mål. MEN, ikke alt kan fikses i en fei eller med trening. Til damen som halte og dro i magefettet sitt, sa jeg; vi har alle våre depoter, og det for en grunn. Dermed fikk jeg alles oppmerksomhet. Damegjengen satt på mattene sine klare for en lang runde situps (og nei, det hjelper ikke på magefettet og ta tre hundre av de om dagen). Kort fortalt lagrer sunne kropper mer eller mindre fett for 'a rainy day', og overgangsalderen kan eskalerer dette mer enn du trodde var mulig (hah! her snakker jeg av erfaring). Så med mindre vi bare trener og spiser fettfattigmat, eller er sylslanke fra naturen av (noen har de 'tynne' genene), så har kroppene en god tendens til å fylle opp 'depoter' og da spesielt når vi kommer i godt voksen alder.

Så hva er viktig, tenker jeg...det jeg prøvde å formidle til damene den dagen; hva skal vi bruke energien vår på? Her kommer dere på trening flere ganger i uken, dere ler, skravler og har det gøy, også skal litt magefett spolere resten av dagen? Skal dere slutte å unne dere den gode sausen eller det ekstra glasset vin, hvis det er det dere har lyst på?

Jeg satt og tenkte på dette i ettermiddag, da jeg rakk de siste solstrålene i en trang topp og kikket ned på min egen mage. På umerkelig vis har den på en måte ekspandert, og det til tross for mer trening enn noensinne og stort sett sunn mat. Jeg dytter ikke en eneste karbohydrat mer enn nødvendig og fett er jeg ikke så glad i (bortsett fra søndagsbacon), og allikevel har jeg fått et depot. Akkurat der jeg ikke ønsker det. Kunne det ikke ha vært så grei å lagt seg litt høyere opp og fordelt seg på hver sin pupp? 

Jeg har et triks som jeg anbefaler på det sterkeste; still deg naken foran speilet og gå nøye gjennom hver kvadratcentimeter. Erkjenn at du kanskje ikke er like happy med alt, med drit nå i det og FOKUSER på det som er bra! Jeg f.eks (og dette er MIN oppfattning og helt ærlig talt null interessant hva andre måtte mene) er fornøyd med leggene mine, synes jeg har rimelig bra rumpe og digger skuldrene mine. Og når resten faller sammen, sier jeg til meg selv at 'du er jaggu ikke verst til å være 51'. Mitt mantra, finn ditt og gjør deg selv glad! For vet du hva? Kroppen din er fantastisk, det er ditt instrument til å leve og bruk den som du ønsker! 

Bildet er fra bladet Kamille, og en jente som er STOLT og glad over kroppen sin. 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Jeg kjenner jeg må trekke pusten dypt...konsentrere meg for det som må komme.
Blogg
Jeg sitter i sofaen oppe på 'loftstuen', det nærmeste rommet jeg kan komme hennes, uten å virke påtr...
Les mer...
Jeg har ikke presset 2x4 kilo ut gjennom vagina, men jeg har allikevel født.
Blogg
Med litt undring, men mest interesse, har jeg fulgt debatten siste dager og hva som er 'best'; keise...
Les mer...
Det står en gammel benk i hagen...
Blogg
...så full av minner, på godt og vondt. Da vi flyttet inn i det litt rare og 'skjeve' huset ved Hal...
Les mer...
Lov meg én ting, sa mannen...IKKE selg henne!
Blogg
Som vanlig er jeg sent ute med ting som haster. Spesielt ting som innebærer et uforutsett innhugg i ...
Les mer...
Alene på 17. mai, og det tror jeg blir helt greit. For meg.
Blogg
Det er kanskje noe av det vanskeligste og kjipeste med merkedager, det å være alene. Om det er fødse...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

oliven Det gode liv hjemløs grønnsakssuppe top 10 krabber chevre Kjøtt bake kjærlighet fetaost Feriemodus pen loveyoutopieces likør rynkefri død slank deg sunn desserter tapas Strandliv rettferdighet ostemat influensa spareribs Vær deg selv Tomater Indrefilét jul sushi Førjulsmat Kyllingburger Serrano syltet frukt ruccola Eid Nyttårsforsett eggerøre Omtanke ettertanke broccoli neger Feel good about your self Venner helse hold deg frisk Congratulations Naprapat parmesan Familiemiddag vårslepp smakfullt myk hud gjørdetenkelt love Søndagsdigg creepy superdigg restitusjonsmat Sandwich Styrkeøkt Fylla Il Buongustaio nærdødenopplevelse Thai Trening Sommermat hjemmelaget vegetar Hamburger døttre drittsekk litt fest i hverdagen images verdens beste mammahjerte cocktail salat Nattmat rakfisk Bacon gjærbakst tilbehør voldtekt Hummer sommerkveld aubergine/tomat/parmesan Katrine friskt Venninnemat Lev godt maki solskinnsboller Iberico boller Overgangsalder Tzatziki healthy avocado Feriemat røkelaks Spicy jeg er her Personlig trener barn pestoboller Thank You Skalldyr Sunn mat! suppe superdigg feel good mozarella elsker deg russebarn omelett Canary Island ferie reker Pizza Må ha kjærleik møkkamenn Soldager venninner chili godt nytt år foto restemat Grill Frukt pitabrød pretty savn secondhand frappé Svinekjøtt taco/wraps/tortillas Hverdagshygge Noodler lørdagsdigg superenkelt enklere-blir-det-ikke Spania kakefest rosépepper Fisk familie drit i å bry deg Juledigg botox egg coctails Lunsj supersaft sauser raskt og lekkert hverdagsmiddag Hovedrett forretter ost iskaffe kropp Øl&Aquavit russetid pommes frites tomatsaus selvpleie Pakistansk mat småretter Kylling spinat Moules frites fresh Rosévin kamskjell bilder unntakstilstand maroccan oil Enkelt julegaver fashion dirty kvinnefest søndagsmiddag Ziconda Middelhavet Svettetokter verdens beste kjøttboller healty vennemat kreft Be happy døtre insekter kjøttkaker aubergine sort/hvitt hot suppe parmesanchips halloween sykehus Frokost restitusjonsmat Pynt vårløk Laks ensomhet reker i hvitløk kake scampi Grønnsaker drinker kosemat meal Nestkjærlighet Leve livet Høstsnadder kjøttboller Italia girlpower Mett av en rett Kald drikke barnevennlig middag Steinbit plommer snacks Dagenderpåmat bra nok på egne ben alene shopping misunnelse spoiled fiskesuppe Poteter Sjømat chèviche kylling eplekake behappy torsk Styrke pasta Blåskjell olivenolje paprika

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)