Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Er du klar for bikinisesongen?

Jeg fikk et spørsmål fra en jente (også kalt voksen dame), på en av treningstimene mine denne uken; 'Nina, hvordan blir jeg kvitt denne?' Mens hun tok et godt tak i mageskinnet med begge hender og liksom dro det ut med en foraktelig mine. Jeg kjente med én gang at jeg ble litt trist, men jeg tar alle mine kunder dødsens alvorlig, både de jeg trener i grupper og de jeg trener individuelt. Mitt spontane tilbakespørsmål var, 'hvorfor vil du bli kvitt det?'

Sikkert et superteit svar, og ikke helt det hun ønsket...men; situasjonen tok en vending. Siden vi var i en sal med en fast gruppe jenter/damer som etterhvert kjenner hverandre godt, sa jeg høyt og tydelig, 'vet du, det tror jeg kan bli vanskelig'. Fordi jeg vet sånn noenlunde hvordan hun lever og trener.

Mange tror (og håper) at instruktører og personlige trenere har den 'hemmelige oppskriften' på hvordan bli kvitt magefettet og bygge sprettrumpe. Og ja, jeg har en plan med alle som kommer til meg, spesielt de som betaler store summer for PT-timer, selvsagt legger jeg meg i den ytterste selen for å skreddersy programmer slik at de skal nå sine mål. MEN, ikke alt kan fikses i en fei eller med trening. Til damen som halte og dro i magefettet sitt, sa jeg; vi har alle våre depoter, og det for en grunn. Dermed fikk jeg alles oppmerksomhet. Damegjengen satt på mattene sine klare for en lang runde situps (og nei, det hjelper ikke på magefettet og ta tre hundre av de om dagen). Kort fortalt lagrer sunne kropper mer eller mindre fett for 'a rainy day', og overgangsalderen kan eskalerer dette mer enn du trodde var mulig (hah! her snakker jeg av erfaring). Så med mindre vi bare trener og spiser fettfattigmat, eller er sylslanke fra naturen av (noen har de 'tynne' genene), så har kroppene en god tendens til å fylle opp 'depoter' og da spesielt når vi kommer i godt voksen alder.

Så hva er viktig, tenker jeg...det jeg prøvde å formidle til damene den dagen; hva skal vi bruke energien vår på? Her kommer dere på trening flere ganger i uken, dere ler, skravler og har det gøy, også skal litt magefett spolere resten av dagen? Skal dere slutte å unne dere den gode sausen eller det ekstra glasset vin, hvis det er det dere har lyst på?

Jeg satt og tenkte på dette i ettermiddag, da jeg rakk de siste solstrålene i en trang topp og kikket ned på min egen mage. På umerkelig vis har den på en måte ekspandert, og det til tross for mer trening enn noensinne og stort sett sunn mat. Jeg dytter ikke en eneste karbohydrat mer enn nødvendig og fett er jeg ikke så glad i (bortsett fra søndagsbacon), og allikevel har jeg fått et depot. Akkurat der jeg ikke ønsker det. Kunne det ikke ha vært så grei å lagt seg litt høyere opp og fordelt seg på hver sin pupp? 

Jeg har et triks som jeg anbefaler på det sterkeste; still deg naken foran speilet og gå nøye gjennom hver kvadratcentimeter. Erkjenn at du kanskje ikke er like happy med alt, med drit nå i det og FOKUSER på det som er bra! Jeg f.eks (og dette er MIN oppfattning og helt ærlig talt null interessant hva andre måtte mene) er fornøyd med leggene mine, synes jeg har rimelig bra rumpe og digger skuldrene mine. Og når resten faller sammen, sier jeg til meg selv at 'du er jaggu ikke verst til å være 51'. Mitt mantra, finn ditt og gjør deg selv glad! For vet du hva? Kroppen din er fantastisk, det er ditt instrument til å leve og bruk den som du ønsker! 

Bildet er fra bladet Kamille, og en jente som er STOLT og glad over kroppen sin. 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Thai kreft chèviche kylling Middelhavet kvinnefest cocktail Overgangsalder superdigg restitusjonsmat Dagenderpåmat ensomhet unntakstilstand jeg er her Trening Nyttårsforsett jul pretty Svinekjøtt fashion spareribs hjemmelaget Leve livet barn kamskjell Grill olivenolje love tomatsaus Poteter secondhand kropp broccoli raskt og lekkert fresh Katrine Sommermat maroccan oil verdens beste kjøttboller misunnelse Tomater girlpower Enkelt sushi Sjømat Iberico kakefest ost chevre syltet frukt småretter Personlig trener Laks pommes frites desserter slank deg sunn rettferdighet Lunsj Fisk ferie helse feel good Styrkeøkt kjøttkaker Congratulations mammahjerte iskaffe fetaost sauser taco/wraps/tortillas loveyoutopieces spoiled images Nestkjærlighet Hverdagshygge Førjulsmat vegetar Bacon kake hverdagsmiddag Vær deg selv rakfisk influensa Feriemat Kyllingburger Naprapat fiskesuppe egg suppe boller Pakistansk mat meal kjøttboller selvpleie verdens beste Hummer Hamburger Nattmat kjærlighet rosépepper snacks Skalldyr Venninnemat Eid behappy Ziconda venninner Frokost healty creepy hot suppe paprika eplekake Svettetokter halloween foto død Det gode liv pitabrød kjærleik shopping Kald drikke nærdødenopplevelse Serrano dirty ettertanke Hovedrett tapas Thank You Pizza bake restitusjonsmat Strandliv vårløk neger drittsekk aubergine/tomat/parmesan Kylling plommer Må ha reker i hvitløk restemat barnevennlig middag parmesanchips Sunn mat! bra nok ruccola litt fest i hverdagen aubergine Venner gjørdetenkelt Feriemodus Be happy savn insekter torsk Steinbit Juledigg Lev godt hjemløs sykehus Indrefilét elsker deg Øl&Aquavit omelett eggerøre grønnsakssuppe julegaver friskt Tzatziki voldtekt superenkelt røkelaks sommerkveld søndagsmiddag Italia kosemat Høstsnadder scampi familie Spania pen Il Buongustaio døttre Noodler russebarn healthy drinker Canary Island vårslepp botox døtre spinat salat gjærbakst lørdagsdigg Familiemiddag hold deg frisk Sandwich Kjøtt likør parmesan solskinnsboller pasta frappé rynkefri superdigg avocado maki Søndagsdigg Frukt Blåskjell vennemat Spicy myk hud Fylla Grønnsaker bilder Soldager forretter Feel good about your self coctails Moules frites sort/hvitt Pynt supersaft reker chili krabber Omtanke møkkamenn mozarella alene Rosévin godt nytt år oliven top 10 tilbehør smakfullt på egne ben pestoboller russetid ostemat enklere-blir-det-ikke Mett av en rett Styrke drit i å bry deg

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)