Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Er du klar for bikinisesongen?

Jeg fikk et spørsmål fra en jente (også kalt voksen dame), på en av treningstimene mine denne uken; 'Nina, hvordan blir jeg kvitt denne?' Mens hun tok et godt tak i mageskinnet med begge hender og liksom dro det ut med en foraktelig mine. Jeg kjente med én gang at jeg ble litt trist, men jeg tar alle mine kunder dødsens alvorlig, både de jeg trener i grupper og de jeg trener individuelt. Mitt spontane tilbakespørsmål var, 'hvorfor vil du bli kvitt det?'

Sikkert et superteit svar, og ikke helt det hun ønsket...men; situasjonen tok en vending. Siden vi var i en sal med en fast gruppe jenter/damer som etterhvert kjenner hverandre godt, sa jeg høyt og tydelig, 'vet du, det tror jeg kan bli vanskelig'. Fordi jeg vet sånn noenlunde hvordan hun lever og trener.

Mange tror (og håper) at instruktører og personlige trenere har den 'hemmelige oppskriften' på hvordan bli kvitt magefettet og bygge sprettrumpe. Og ja, jeg har en plan med alle som kommer til meg, spesielt de som betaler store summer for PT-timer, selvsagt legger jeg meg i den ytterste selen for å skreddersy programmer slik at de skal nå sine mål. MEN, ikke alt kan fikses i en fei eller med trening. Til damen som halte og dro i magefettet sitt, sa jeg; vi har alle våre depoter, og det for en grunn. Dermed fikk jeg alles oppmerksomhet. Damegjengen satt på mattene sine klare for en lang runde situps (og nei, det hjelper ikke på magefettet og ta tre hundre av de om dagen). Kort fortalt lagrer sunne kropper mer eller mindre fett for 'a rainy day', og overgangsalderen kan eskalerer dette mer enn du trodde var mulig (hah! her snakker jeg av erfaring). Så med mindre vi bare trener og spiser fettfattigmat, eller er sylslanke fra naturen av (noen har de 'tynne' genene), så har kroppene en god tendens til å fylle opp 'depoter' og da spesielt når vi kommer i godt voksen alder.

Så hva er viktig, tenker jeg...det jeg prøvde å formidle til damene den dagen; hva skal vi bruke energien vår på? Her kommer dere på trening flere ganger i uken, dere ler, skravler og har det gøy, også skal litt magefett spolere resten av dagen? Skal dere slutte å unne dere den gode sausen eller det ekstra glasset vin, hvis det er det dere har lyst på?

Jeg satt og tenkte på dette i ettermiddag, da jeg rakk de siste solstrålene i en trang topp og kikket ned på min egen mage. På umerkelig vis har den på en måte ekspandert, og det til tross for mer trening enn noensinne og stort sett sunn mat. Jeg dytter ikke en eneste karbohydrat mer enn nødvendig og fett er jeg ikke så glad i (bortsett fra søndagsbacon), og allikevel har jeg fått et depot. Akkurat der jeg ikke ønsker det. Kunne det ikke ha vært så grei å lagt seg litt høyere opp og fordelt seg på hver sin pupp? 

Jeg har et triks som jeg anbefaler på det sterkeste; still deg naken foran speilet og gå nøye gjennom hver kvadratcentimeter. Erkjenn at du kanskje ikke er like happy med alt, med drit nå i det og FOKUSER på det som er bra! Jeg f.eks (og dette er MIN oppfattning og helt ærlig talt null interessant hva andre måtte mene) er fornøyd med leggene mine, synes jeg har rimelig bra rumpe og digger skuldrene mine. Og når resten faller sammen, sier jeg til meg selv at 'du er jaggu ikke verst til å være 51'. Mitt mantra, finn ditt og gjør deg selv glad! For vet du hva? Kroppen din er fantastisk, det er ditt instrument til å leve og bruk den som du ønsker! 

Bildet er fra bladet Kamille, og en jente som er STOLT og glad over kroppen sin. 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Alene på 17. mai, og det tror jeg blir helt greit. For meg.
Blogg
Det er kanskje noe av det vanskeligste og kjipeste med merkedager, det å være alene. Om det er fødse...
Les mer...
Lavt blodsukker og lite søvn er en jævlig dårlig kombo
Blogg
Jeg har oppskriften, i hvertfall min egen, på hvordan være skikkelig B.tch, og det med stor B. ...
Les mer...
Du må for all del, si i fra hvis det er noe?
Blogg
Første påskedag og kanskje den aller mest hellige av alle årets hellige dager.  Noen har et re...
Les mer...
I morgen er det ti år siden drapet på Martine
Blogg
Er du en mamma, en pappa, en søster eller bror?  Tenk deg at du en dag, midt i travel f...
Les mer...
Drit i å bry deg så mye...bry deg heller mer
Blogg
Jeg har nettopp sittet og sett på dokumentaren 'Mellom oss'. Gjennom et helt år, har helt 'vanlige' ...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

slank deg sunn Fylla Søndagsdigg døtre jeg er her kropp iskaffe olivenolje Hverdagshygge drinker bra nok røkelaks savn Sandwich sushi Pynt hold deg frisk Soldager sommerkveld voldtekt parmesanchips familie nærdødenopplevelse Tomater snacks elsker deg Hovedrett lørdagsdigg Rosévin egg Venninnemat Indrefilét spareribs love pestoboller verdens beste kjøttboller sauser rettferdighet Feriemat ost images frappé restemat Sunn mat! Svinekjøtt Be happy cocktail hjemløs rosépepper rynkefri Sommermat fiskesuppe spoiled Bacon myk hud pasta pen chili Venner Il Buongustaio eplekake aubergine creepy drit i å bry deg tapas vegetar Naprapat Styrke hverdagsmiddag Grønnsaker Overgangsalder rakfisk Må ha shopping pretty Frukt Hummer spinat kamskjell Styrkeøkt fashion Det gode liv Eid enklere-blir-det-ikke oliven kreft kjærlighet ruccola tilbehør Mett av en rett på egne ben Leve livet Enkelt mozarella Personlig trener Blåskjell Spicy ferie Ziconda Lev godt Noodler salat russetid bake pitabrød julegaver boller suppe tomatsaus ensomhet superdigg restitusjonsmat Pizza halloween vårløk fresh sykehus godt nytt år avocado misunnelse influensa Italia kjærleik foto Spania kosemat Poteter Serrano restitusjonsmat neger secondhand Pakistansk mat litt fest i hverdagen unntakstilstand loveyoutopieces Grill Frokost girlpower russebarn Dagenderpåmat healthy Nattmat kvinnefest likør Svettetokter syltet frukt Laks søndagsmiddag Thank You vårslepp superdigg forretter torsk parmesan Lunsj ostemat Strandliv chèviche kylling grønnsakssuppe barn feel good pommes frites Katrine paprika bilder Feriemodus Kyllingburger mammahjerte Nyttårsforsett alene Høstsnadder gjærbakst venninner Omtanke Fisk coctails vennemat desserter Juledigg Feel good about your self krabber superenkelt meal top 10 Tzatziki drittsekk botox Øl&Aquavit omelett smakfullt healty Congratulations Trening friskt møkkamenn hjemmelaget Iberico Hamburger Sjømat Steinbit solskinnsboller dirty broccoli selvpleie døttre supersaft gjørdetenkelt plommer verdens beste fetaost scampi helse chevre Nestkjærlighet kjøttkaker Familiemiddag jul Middelhavet Kjøtt Kylling reker i hvitløk raskt og lekkert død Thai småretter insekter Kald drikke aubergine/tomat/parmesan taco/wraps/tortillas kjøttboller reker hot suppe barnevennlig middag maki Skalldyr Moules frites ettertanke Førjulsmat kake maroccan oil kakefest eggerøre Canary Island sort/hvitt Vær deg selv

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)