Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Er du klar for bikinisesongen?

Jeg fikk et spørsmål fra en jente (også kalt voksen dame), på en av treningstimene mine denne uken; 'Nina, hvordan blir jeg kvitt denne?' Mens hun tok et godt tak i mageskinnet med begge hender og liksom dro det ut med en foraktelig mine. Jeg kjente med én gang at jeg ble litt trist, men jeg tar alle mine kunder dødsens alvorlig, både de jeg trener i grupper og de jeg trener individuelt. Mitt spontane tilbakespørsmål var, 'hvorfor vil du bli kvitt det?'

Sikkert et superteit svar, og ikke helt det hun ønsket...men; situasjonen tok en vending. Siden vi var i en sal med en fast gruppe jenter/damer som etterhvert kjenner hverandre godt, sa jeg høyt og tydelig, 'vet du, det tror jeg kan bli vanskelig'. Fordi jeg vet sånn noenlunde hvordan hun lever og trener.

Mange tror (og håper) at instruktører og personlige trenere har den 'hemmelige oppskriften' på hvordan bli kvitt magefettet og bygge sprettrumpe. Og ja, jeg har en plan med alle som kommer til meg, spesielt de som betaler store summer for PT-timer, selvsagt legger jeg meg i den ytterste selen for å skreddersy programmer slik at de skal nå sine mål. MEN, ikke alt kan fikses i en fei eller med trening. Til damen som halte og dro i magefettet sitt, sa jeg; vi har alle våre depoter, og det for en grunn. Dermed fikk jeg alles oppmerksomhet. Damegjengen satt på mattene sine klare for en lang runde situps (og nei, det hjelper ikke på magefettet og ta tre hundre av de om dagen). Kort fortalt lagrer sunne kropper mer eller mindre fett for 'a rainy day', og overgangsalderen kan eskalerer dette mer enn du trodde var mulig (hah! her snakker jeg av erfaring). Så med mindre vi bare trener og spiser fettfattigmat, eller er sylslanke fra naturen av (noen har de 'tynne' genene), så har kroppene en god tendens til å fylle opp 'depoter' og da spesielt når vi kommer i godt voksen alder.

Så hva er viktig, tenker jeg...det jeg prøvde å formidle til damene den dagen; hva skal vi bruke energien vår på? Her kommer dere på trening flere ganger i uken, dere ler, skravler og har det gøy, også skal litt magefett spolere resten av dagen? Skal dere slutte å unne dere den gode sausen eller det ekstra glasset vin, hvis det er det dere har lyst på?

Jeg satt og tenkte på dette i ettermiddag, da jeg rakk de siste solstrålene i en trang topp og kikket ned på min egen mage. På umerkelig vis har den på en måte ekspandert, og det til tross for mer trening enn noensinne og stort sett sunn mat. Jeg dytter ikke en eneste karbohydrat mer enn nødvendig og fett er jeg ikke så glad i (bortsett fra søndagsbacon), og allikevel har jeg fått et depot. Akkurat der jeg ikke ønsker det. Kunne det ikke ha vært så grei å lagt seg litt høyere opp og fordelt seg på hver sin pupp? 

Jeg har et triks som jeg anbefaler på det sterkeste; still deg naken foran speilet og gå nøye gjennom hver kvadratcentimeter. Erkjenn at du kanskje ikke er like happy med alt, med drit nå i det og FOKUSER på det som er bra! Jeg f.eks (og dette er MIN oppfattning og helt ærlig talt null interessant hva andre måtte mene) er fornøyd med leggene mine, synes jeg har rimelig bra rumpe og digger skuldrene mine. Og når resten faller sammen, sier jeg til meg selv at 'du er jaggu ikke verst til å være 51'. Mitt mantra, finn ditt og gjør deg selv glad! For vet du hva? Kroppen din er fantastisk, det er ditt instrument til å leve og bruk den som du ønsker! 

Bildet er fra bladet Kamille, og en jente som er STOLT og glad over kroppen sin. 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

I morgen er det ti år siden drapet på Martine
Blogg
Er du en mamma, en pappa, en søster eller bror?  Tenk deg at du en dag, midt i travel f...
Les mer...
Drit i å bry deg så mye...bry deg heller mer
Blogg
Jeg har nettopp sittet og sett på dokumentaren 'Mellom oss'. Gjennom et helt år, har helt 'vanlige' ...
Les mer...
Det å ville være 'verdensmester', kan faktisk koste deg livet.
Blogg
PANG!!! Jeg hadde vært våken siden klokken fire den morgenen, og da det begynte å lysne av dag, ga ...
Les mer...
To eller tre kanariefugler...ikke mine døtres ansvar. Hell no!
Blogg
Jeg fikk en mail her for leden (ja, jeg er så gammel at jeg ikke bare bruker, men liker uttrykket), ...
Les mer...
Hey, I'm crazy, I know I'm not the only one
Blogg
Alene. Har du kjent på den følelsen, å være helt alene? Det er jeg ganske sikker på at du har, en e...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

plommer Juledigg Serrano Italia pretty Strandliv mozarella Hamburger superenkelt omelett Nyttårsforsett jeg er her kjærleik Tomater Styrkeøkt torsk søndagsmiddag hot suppe reker i hvitløk Personlig trener loveyoutopieces tomatsaus suppe Sunn mat! healthy rakfisk kvinnefest Bacon paprika drit i å bry deg Overgangsalder Fisk verdens beste kjøttboller Kyllingburger Feriemat kjøttkaker bilder russebarn Grønnsaker krabber Høstsnadder restitusjonsmat influensa kropp Feriemodus sommerkveld kake Søndagsdigg julegaver vennemat pen hold deg frisk Frukt insekter olivenolje eplekake Venninnemat voldtekt Be happy Omtanke Ziconda hjemmelaget bake Øl&Aquavit Nattmat Poteter ost Lev godt Frokost Sjømat Blåskjell healty vårslepp Feel good about your self ettertanke parmesanchips Katrine Førjulsmat secondhand røkelaks iskaffe pasta småretter ensomhet raskt og lekkert taco/wraps/tortillas Kald drikke Steinbit familie chevre fiskesuppe sykehus chèviche kylling maki Sandwich hverdagsmiddag coctails godt nytt år girlpower kakefest meal slank deg sunn Må ha Canary Island Mett av en rett Lunsj ostemat litt fest i hverdagen ferie ruccola broccoli misunnelse halloween love Pizza Laks fresh Leve livet alene savn rettferdighet gjørdetenkelt foto elsker deg Congratulations Middelhavet creepy avocado vegetar Spania Soldager oliven spinat Rosévin hjemløs shopping egg dirty venninner rosépepper kjærlighet cocktail myk hud tilbehør parmesan botox selvpleie Kjøtt vårløk top 10 chili sort/hvitt enklere-blir-det-ikke superdigg Naprapat images boller møkkamenn reker Familiemiddag Trening salat Fylla Venner Pakistansk mat Det gode liv bra nok snacks Hverdagshygge kreft unntakstilstand sauser Thai barn eggerøre tapas smakfullt kamskjell spoiled verdens beste fetaost grønnsakssuppe Hummer supersaft barnevennlig middag Spicy neger pestoboller fashion drinker frappé Pynt kjøttboller feel good Svinekjøtt Svettetokter superdigg restitusjonsmat døtre mammahjerte jul lørdagsdigg Hovedrett Nestkjærlighet på egne ben syltet frukt nærdødenopplevelse pitabrød maroccan oil Iberico kosemat aubergine drittsekk friskt russetid Il Buongustaio Styrke likør rynkefri Enkelt døttre Skalldyr Tzatziki Kylling Grill Thank You Noodler gjærbakst solskinnsboller helse forretter restemat Moules frites Dagenderpåmat desserter Indrefilét død Sommermat spareribs Vær deg selv aubergine/tomat/parmesan Eid sushi pommes frites scampi

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)