Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Fest i går og hamburger i dag; restitusjonsmat.

Etter en helg med festlige utskeielser og mindre søvn enn hva man er vant med (og trenger) og en lang søndag fordi man selvsagt ikke klarer å sove langt utpå formiddagen når man kan...ja, hva smaker vel bedre enn en skikkelig saftig hjemmelaget burger? Sikkert mye; når jeg er litt sånn bakpå fordi jeg har hatt det så innmari gøy kvelden før og ut i de små nattetimer, så har jeg lyst på alt som er sterkt og med mye smak! Indisk og tyrkisk med mer enn nok chilli, asiatisk med mye wasabi, pizza raust dekket av hvitløk og jalapenos, for å nevne noe. Og alt dette kan jeg få i min umiddelbare nærhet nesten uten å løfte mer enn en telefonfinger. Men hamburger? Nei, det får du etter min smak, ikke godt nok 'ferdiglaga'. Jeg skal være rimelig desperat for å sette til livs en samlebåndsburger (og joda, jeg innrømmer at det hender...men uhyre sjelden og kanskje hvert jubelår!), og jeg lager min beste på no time uansett;

Men det krever ørlite planlegging; jeg vet jeg skal på fest/ut på byen/ha selskap, med venner som ikke akkurat spytter i glasset eller binger før småfuglene våkner, og jeg er ikke akkurat kjent for å kaste inn håndkledet først. Så da tar man sine forholdsregler:

Kjøp inn mer enn nok kjøttdeig, de beste hamburgerbrødene du finner (ikke grove;fysj, da kan man like godt la være med mindre man baker selv, men det rekker vi jo kanskje ikke), rødløk, hvitløk, gode tomater, sprø salat (crispi som her, eller isberg), en god cheddar om du planlegger å bli skikkelig bakpå, og mer enn nok av din beste burgerstæsj (saus)

b2ap3_thumbnail_2014-09-24-22.03.34.jpg

Så, etter heftig egg/bacon/brunch og to-tre timers tur i marka (eller som i dag, på isen og rundt øya), tar du ut kjøttdeig og temperer mens du f.eks tar en lang varm dusj. Med tresleiv rører du kjøttet 'seigt' med litt chiliolje, litt hickory sauce, BBQ sauce eller hva du ønsker. Jeg bruker kjøttdeig uten salt og vann, så er derfor litt raus med olje/saus men bruker ikke salt/pepper. Form til 150-200 grams puck'er og legg på bakepapir eller folie. 200 grader ca ti minutter avhengig av tykkelse og om du ønsker gjennomstekt eller som meg, rosa inni.

I mens; alle grønnsaker vaskes og tørkes, del og skjær som du ønsker, inkludert masse hvitløk.

Brødene varmer jeg i ovnen siste minutter, og når burgeren er klar må du være klar, for en god burger venter ikke på deg; du venter på burgeren!

Brød, majones eller BBQ saus, hvitløk, salat, tomat. Majones og litt mer hvitløk og selve burgeren. Rødløk og litt mer saus etter ønske, varmt brød på toppen.

Stæsj din egen og etter egen smak, pøs på og nyyyyt! 

b2ap3_thumbnail_2014-09-24-22.03.13.jpg

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...
Jeg kjenner jeg må trekke pusten dypt...konsentrere meg for det som må komme.
Blogg
Jeg sitter i sofaen oppe på 'loftstuen', det nærmeste rommet jeg kan komme hennes, uten å virke påtr...
Les mer...
Jeg har ikke presset 2x4 kilo ut gjennom vagina, men jeg har allikevel født.
Blogg
Med litt undring, men mest interesse, har jeg fulgt debatten siste dager og hva som er 'best'; keise...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

frappé helse maki influensa Overgangsalder grønnsakssuppe Omtanke vårslepp godt nytt år Congratulations Tzatziki Feriemodus Rosévin drittsekk Grønnsaker likør ettertanke fashion Mett av en rett litt fest i hverdagen Vær deg selv Nattmat sykehus cocktail Sandwich småretter hverdagsmiddag Blåskjell chèviche kylling voldtekt desserter misunnelse barn Enkelt healty Styrke maroccan oil Sommermat Indrefilét bilder kjærlighet Venner kosemat vennemat secondhand Bacon love Frukt møkkamenn på egne ben Pizza Søndagsdigg mozarella Fylla Skalldyr Svinekjøtt restemat parmesanchips bake broccoli Steinbit taco/wraps/tortillas dirty russetid fiskesuppe Kjøtt bra nok Laks tapas kakefest enklere-blir-det-ikke Nyttårsforsett myk hud pen Naprapat fetaost kake Hovedrett Eid eggerøre shopping loveyoutopieces omelett Hverdagshygge Leve livet fresh familie tomatsaus forretter Soldager superenkelt Lev godt jeg er her coctails jul nærdødenopplevelse Hamburger creepy superdigg restitusjonsmat Strandliv Fisk Thai pretty Moules frites Grill verdens beste russebarn torsk oliven Thank You Spicy Canary Island Pynt barnevennlig middag Poteter Spania salat Øl&Aquavit søndagsmiddag savn images ruccola Må ha spareribs iskaffe kvinnefest aubergine/tomat/parmesan alene sauser healthy girlpower hjemmelaget gjørdetenkelt Kald drikke Førjulsmat smakfullt pestoboller eplekake halloween Nestkjærlighet hold deg frisk Il Buongustaio Dagenderpåmat Pakistansk mat Kylling Sunn mat! Noodler syltet frukt sushi reker rettferdighet tilbehør Styrkeøkt snacks krabber drit i å bry deg kropp døtre Middelhavet restitusjonsmat ferie ensomhet Ziconda Juledigg friskt solskinnsboller Familiemiddag parmesan Svettetokter ostemat Be happy aubergine drinker Lunsj sommerkveld kjøttboller Katrine behappy boller scampi vårløk Iberico død vegetar Italia spinat Det gode liv Kyllingburger supersaft Sjømat sort/hvitt botox rosépepper Høstsnadder Trening Hummer meal kjøttkaker insekter Serrano chili rynkefri selvpleie rakfisk egg suppe julegaver Personlig trener verdens beste kjøttboller chevre Feel good about your self ost Feriemat Tomater spoiled røkelaks døttre Venninnemat pasta kreft olivenolje foto Frokost lørdagsdigg kjærleik hot suppe reker i hvitløk avocado slank deg sunn raskt og lekkert gjærbakst mammahjerte kamskjell feel good hjemløs top 10 pitabrød plommer pommes frites superdigg paprika venninner neger elsker deg unntakstilstand

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)