Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Fest i går og hamburger i dag; restitusjonsmat.

Etter en helg med festlige utskeielser og mindre søvn enn hva man er vant med (og trenger) og en lang søndag fordi man selvsagt ikke klarer å sove langt utpå formiddagen når man kan...ja, hva smaker vel bedre enn en skikkelig saftig hjemmelaget burger? Sikkert mye; når jeg er litt sånn bakpå fordi jeg har hatt det så innmari gøy kvelden før og ut i de små nattetimer, så har jeg lyst på alt som er sterkt og med mye smak! Indisk og tyrkisk med mer enn nok chilli, asiatisk med mye wasabi, pizza raust dekket av hvitløk og jalapenos, for å nevne noe. Og alt dette kan jeg få i min umiddelbare nærhet nesten uten å løfte mer enn en telefonfinger. Men hamburger? Nei, det får du etter min smak, ikke godt nok 'ferdiglaga'. Jeg skal være rimelig desperat for å sette til livs en samlebåndsburger (og joda, jeg innrømmer at det hender...men uhyre sjelden og kanskje hvert jubelår!), og jeg lager min beste på no time uansett;

Men det krever ørlite planlegging; jeg vet jeg skal på fest/ut på byen/ha selskap, med venner som ikke akkurat spytter i glasset eller binger før småfuglene våkner, og jeg er ikke akkurat kjent for å kaste inn håndkledet først. Så da tar man sine forholdsregler:

Kjøp inn mer enn nok kjøttdeig, de beste hamburgerbrødene du finner (ikke grove;fysj, da kan man like godt la være med mindre man baker selv, men det rekker vi jo kanskje ikke), rødløk, hvitløk, gode tomater, sprø salat (crispi som her, eller isberg), en god cheddar om du planlegger å bli skikkelig bakpå, og mer enn nok av din beste burgerstæsj (saus)

b2ap3_thumbnail_2014-09-24-22.03.34.jpg

Så, etter heftig egg/bacon/brunch og to-tre timers tur i marka (eller som i dag, på isen og rundt øya), tar du ut kjøttdeig og temperer mens du f.eks tar en lang varm dusj. Med tresleiv rører du kjøttet 'seigt' med litt chiliolje, litt hickory sauce, BBQ sauce eller hva du ønsker. Jeg bruker kjøttdeig uten salt og vann, så er derfor litt raus med olje/saus men bruker ikke salt/pepper. Form til 150-200 grams puck'er og legg på bakepapir eller folie. 200 grader ca ti minutter avhengig av tykkelse og om du ønsker gjennomstekt eller som meg, rosa inni.

I mens; alle grønnsaker vaskes og tørkes, del og skjær som du ønsker, inkludert masse hvitløk.

Brødene varmer jeg i ovnen siste minutter, og når burgeren er klar må du være klar, for en god burger venter ikke på deg; du venter på burgeren!

Brød, majones eller BBQ saus, hvitløk, salat, tomat. Majones og litt mer hvitløk og selve burgeren. Rødløk og litt mer saus etter ønske, varmt brød på toppen.

Stæsj din egen og etter egen smak, pøs på og nyyyyt! 

b2ap3_thumbnail_2014-09-24-22.03.13.jpg

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

egg Blåskjell behappy maki ettertanke rakfisk fresh Serrano Feriemat grønnsakssuppe Kald drikke secondhand Styrke Ziconda hjemløs Vær deg selv snacks kakefest pestoboller frappé bake Høstsnadder sommerkveld russetid Sommermat rettferdighet kjærlighet barnevennlig middag Bacon kropp eggerøre pen Sjømat Strandliv influensa Italia halloween kjøttkaker Grill Svinekjøtt mozarella parmesan Overgangsalder Feel good about your self superenkelt Lunsj salat spareribs fashion krabber Moules frites hjemmelaget død kreft Søndagsdigg barn Familiemiddag Pizza helse olivenolje Enkelt desserter Steinbit Omtanke mammahjerte ferie restemat Grønnsaker spoiled Venner bilder tomatsaus fetaost familie shopping Pakistansk mat Eid raskt og lekkert litt fest i hverdagen selvpleie bra nok vegetar Nyttårsforsett hverdagsmiddag solskinnsboller tapas pitabrød insekter ostemat Spania Feriemodus Tomater feel good reker Congratulations Fisk Trening Canary Island paprika Hummer restitusjonsmat maroccan oil syltet frukt Il Buongustaio Laks botox parmesanchips drit i å bry deg Leve livet pommes frites loveyoutopieces Kjøtt sykehus kvinnefest Thank You Sunn mat! superdigg restitusjonsmat Kyllingburger kjøttboller jeg er her eplekake venninner Dagenderpåmat søndagsmiddag Frukt møkkamenn røkelaks images healthy aubergine på egne ben Svettetokter smakfullt Indrefilét Tzatziki taco/wraps/tortillas avocado foto Frokost russebarn vennemat sauser verdens beste kjøttboller Styrkeøkt gjørdetenkelt oliven Nattmat chili myk hud Be happy kjærleik verdens beste pretty creepy julegaver vårslepp broccoli Hverdagshygge love omelett fiskesuppe Noodler lørdagsdigg ruccola meal unntakstilstand pasta Kylling healty kake torsk Lev godt døttre Middelhavet Venninnemat Fylla Øl&Aquavit døtre Personlig trener Mett av en rett boller vårløk spinat Spicy Thai småretter sort/hvitt elsker deg scampi supersaft neger Hovedrett Førjulsmat Nestkjærlighet sushi hold deg frisk hot suppe enklere-blir-det-ikke kosemat superdigg Iberico Rosévin top 10 rynkefri ensomhet savn Naprapat alene Sandwich plommer slank deg sunn reker i hvitløk Soldager Hamburger gjærbakst friskt iskaffe Må ha drittsekk tilbehør girlpower drinker chevre nærdødenopplevelse voldtekt coctails cocktail Pynt godt nytt år likør chèviche kylling misunnelse Poteter jul ost Det gode liv kamskjell suppe dirty forretter Katrine Skalldyr aubergine/tomat/parmesan Juledigg rosépepper

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)