Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Fest i går og hamburger i dag; restitusjonsmat.

Etter en helg med festlige utskeielser og mindre søvn enn hva man er vant med (og trenger) og en lang søndag fordi man selvsagt ikke klarer å sove langt utpå formiddagen når man kan...ja, hva smaker vel bedre enn en skikkelig saftig hjemmelaget burger? Sikkert mye; når jeg er litt sånn bakpå fordi jeg har hatt det så innmari gøy kvelden før og ut i de små nattetimer, så har jeg lyst på alt som er sterkt og med mye smak! Indisk og tyrkisk med mer enn nok chilli, asiatisk med mye wasabi, pizza raust dekket av hvitløk og jalapenos, for å nevne noe. Og alt dette kan jeg få i min umiddelbare nærhet nesten uten å løfte mer enn en telefonfinger. Men hamburger? Nei, det får du etter min smak, ikke godt nok 'ferdiglaga'. Jeg skal være rimelig desperat for å sette til livs en samlebåndsburger (og joda, jeg innrømmer at det hender...men uhyre sjelden og kanskje hvert jubelår!), og jeg lager min beste på no time uansett;

Men det krever ørlite planlegging; jeg vet jeg skal på fest/ut på byen/ha selskap, med venner som ikke akkurat spytter i glasset eller binger før småfuglene våkner, og jeg er ikke akkurat kjent for å kaste inn håndkledet først. Så da tar man sine forholdsregler:

Kjøp inn mer enn nok kjøttdeig, de beste hamburgerbrødene du finner (ikke grove;fysj, da kan man like godt la være med mindre man baker selv, men det rekker vi jo kanskje ikke), rødløk, hvitløk, gode tomater, sprø salat (crispi som her, eller isberg), en god cheddar om du planlegger å bli skikkelig bakpå, og mer enn nok av din beste burgerstæsj (saus)

b2ap3_thumbnail_2014-09-24-22.03.34.jpg

Så, etter heftig egg/bacon/brunch og to-tre timers tur i marka (eller som i dag, på isen og rundt øya), tar du ut kjøttdeig og temperer mens du f.eks tar en lang varm dusj. Med tresleiv rører du kjøttet 'seigt' med litt chiliolje, litt hickory sauce, BBQ sauce eller hva du ønsker. Jeg bruker kjøttdeig uten salt og vann, så er derfor litt raus med olje/saus men bruker ikke salt/pepper. Form til 150-200 grams puck'er og legg på bakepapir eller folie. 200 grader ca ti minutter avhengig av tykkelse og om du ønsker gjennomstekt eller som meg, rosa inni.

I mens; alle grønnsaker vaskes og tørkes, del og skjær som du ønsker, inkludert masse hvitløk.

Brødene varmer jeg i ovnen siste minutter, og når burgeren er klar må du være klar, for en god burger venter ikke på deg; du venter på burgeren!

Brød, majones eller BBQ saus, hvitløk, salat, tomat. Majones og litt mer hvitløk og selve burgeren. Rødløk og litt mer saus etter ønske, varmt brød på toppen.

Stæsj din egen og etter egen smak, pøs på og nyyyyt! 

b2ap3_thumbnail_2014-09-24-22.03.13.jpg

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

broccoli oliven Vær deg selv ensomhet images feel good Katrine Serrano Spania mammahjerte Indrefilét girlpower rosépepper Venninnemat Kjøtt superdigg restitusjonsmat Feriemodus desserter jeg er her Strandliv Førjulsmat rettferdighet døtre Grønnsaker parmesanchips søndagsmiddag vegetar savn småretter Il Buongustaio Søndagsdigg top 10 rynkefri hot suppe pasta egg aubergine/tomat/parmesan nærdødenopplevelse torsk myk hud salat gjærbakst plommer Dagenderpåmat Moules frites Italia Juledigg Skalldyr Øl&Aquavit Hummer Middelhavet Omtanke Svettetokter healty kjøttboller kake sort/hvitt tilbehør Kyllingburger Venner pretty Svinekjøtt Naprapat Frokost vårslepp familie olivenolje Styrkeøkt forretter Trening Lunsj Spicy barnevennlig middag Soldager helse gjørdetenkelt Grill foto parmesan Sommermat cocktail Bacon kamskjell bra nok julegaver halloween aubergine røkelaks enklere-blir-det-ikke russebarn kreft Sunn mat! vennemat sommerkveld spinat Pakistansk mat reker i hvitløk scampi syltet frukt snacks Høstsnadder avocado kjøttkaker fetaost pen chili på egne ben Steinbit behappy Blåskjell fashion influensa restemat Thai Iberico godt nytt år selvpleie slank deg sunn bake likør creepy solskinnsboller meal drittsekk spoiled Sandwich insekter Eid neger Kald drikke sushi supersaft Hamburger Feel good about your self Må ha døttre Hovedrett Congratulations reker verdens beste kjærleik fresh suppe hold deg frisk frappé russetid ruccola loveyoutopieces ettertanke Rosévin Nyttårsforsett healthy venninner Noodler tapas restitusjonsmat eggerøre eplekake Familiemiddag boller tomatsaus maroccan oil Leve livet dirty rakfisk iskaffe kropp hjemmelaget Poteter hverdagsmiddag Kylling ost Tzatziki botox raskt og lekkert Lev godt chevre kjærlighet barn bilder lørdagsdigg maki Canary Island litt fest i hverdagen Be happy friskt drinker shopping kosemat hjemløs død Feriemat drit i å bry deg pestoboller Laks Nestkjærlighet Thank You Det gode liv voldtekt superdigg krabber ostemat Enkelt fiskesuppe mozarella pitabrød Hverdagshygge Fylla taco/wraps/tortillas spareribs secondhand love Overgangsalder coctails Ziconda elsker deg grønnsakssuppe chèviche kylling kvinnefest Tomater smakfullt Fisk kakefest unntakstilstand møkkamenn superenkelt pommes frites sykehus paprika alene omelett misunnelse ferie Mett av en rett vårløk Frukt jul Personlig trener Pynt Nattmat Pizza Sjømat sauser Styrke verdens beste kjøttboller

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)