Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Fest i går og hamburger i dag; restitusjonsmat.

Etter en helg med festlige utskeielser og mindre søvn enn hva man er vant med (og trenger) og en lang søndag fordi man selvsagt ikke klarer å sove langt utpå formiddagen når man kan...ja, hva smaker vel bedre enn en skikkelig saftig hjemmelaget burger? Sikkert mye; når jeg er litt sånn bakpå fordi jeg har hatt det så innmari gøy kvelden før og ut i de små nattetimer, så har jeg lyst på alt som er sterkt og med mye smak! Indisk og tyrkisk med mer enn nok chilli, asiatisk med mye wasabi, pizza raust dekket av hvitløk og jalapenos, for å nevne noe. Og alt dette kan jeg få i min umiddelbare nærhet nesten uten å løfte mer enn en telefonfinger. Men hamburger? Nei, det får du etter min smak, ikke godt nok 'ferdiglaga'. Jeg skal være rimelig desperat for å sette til livs en samlebåndsburger (og joda, jeg innrømmer at det hender...men uhyre sjelden og kanskje hvert jubelår!), og jeg lager min beste på no time uansett;

Men det krever ørlite planlegging; jeg vet jeg skal på fest/ut på byen/ha selskap, med venner som ikke akkurat spytter i glasset eller binger før småfuglene våkner, og jeg er ikke akkurat kjent for å kaste inn håndkledet først. Så da tar man sine forholdsregler:

Kjøp inn mer enn nok kjøttdeig, de beste hamburgerbrødene du finner (ikke grove;fysj, da kan man like godt la være med mindre man baker selv, men det rekker vi jo kanskje ikke), rødløk, hvitløk, gode tomater, sprø salat (crispi som her, eller isberg), en god cheddar om du planlegger å bli skikkelig bakpå, og mer enn nok av din beste burgerstæsj (saus)

b2ap3_thumbnail_2014-09-24-22.03.34.jpg

Så, etter heftig egg/bacon/brunch og to-tre timers tur i marka (eller som i dag, på isen og rundt øya), tar du ut kjøttdeig og temperer mens du f.eks tar en lang varm dusj. Med tresleiv rører du kjøttet 'seigt' med litt chiliolje, litt hickory sauce, BBQ sauce eller hva du ønsker. Jeg bruker kjøttdeig uten salt og vann, så er derfor litt raus med olje/saus men bruker ikke salt/pepper. Form til 150-200 grams puck'er og legg på bakepapir eller folie. 200 grader ca ti minutter avhengig av tykkelse og om du ønsker gjennomstekt eller som meg, rosa inni.

I mens; alle grønnsaker vaskes og tørkes, del og skjær som du ønsker, inkludert masse hvitløk.

Brødene varmer jeg i ovnen siste minutter, og når burgeren er klar må du være klar, for en god burger venter ikke på deg; du venter på burgeren!

Brød, majones eller BBQ saus, hvitløk, salat, tomat. Majones og litt mer hvitløk og selve burgeren. Rødløk og litt mer saus etter ønske, varmt brød på toppen.

Stæsj din egen og etter egen smak, pøs på og nyyyyt! 

b2ap3_thumbnail_2014-09-24-22.03.13.jpg

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

tapas kjærlighet Skalldyr maki Pizza Blåskjell Strandliv barnevennlig middag iskaffe girlpower Naprapat broccoli Italia grønnsakssuppe tomatsaus hverdagsmiddag healthy vegetar vårslepp myk hud julegaver fresh Spania drinker coctails savn parmesanchips Svettetokter Søndagsdigg spoiled Enkelt suppe jeg er her Fisk kjøttboller Eid Fylla Nyttårsforsett egg restemat foto torsk russetid misunnelse gjørdetenkelt slank deg sunn neger verdens beste kjøttboller ensomhet chevre boller smakfullt hjemmelaget likør Pakistansk mat drittsekk rettferdighet døtre nærdødenopplevelse Noodler Hovedrett Venner Grønnsaker kakefest Feel good about your self Feriemodus mozarella Thank You sort/hvitt Kald drikke Sommermat ferie kake døttre scampi fashion Mett av en rett influensa Leve livet Canary Island dirty Sjømat Kyllingburger sommerkveld kvinnefest Nestkjærlighet Omtanke sauser forretter Iberico reker kjærleik secondhand russebarn kamskjell restitusjonsmat behappy Be happy Spicy bake på egne ben Serrano Tzatziki rakfisk pitabrød rynkefri Lev godt Thai kosemat unntakstilstand Laks alene krabber fiskesuppe insekter kjøttkaker hold deg frisk jul creepy Steinbit Hummer spareribs Congratulations frappé Svinekjøtt spinat vennemat plommer Lunsj litt fest i hverdagen salat Frukt shopping ostemat bra nok pen Familiemiddag Bacon vårløk maroccan oil Moules frites røkelaks Personlig trener kreft selvpleie cocktail snacks aubergine/tomat/parmesan sushi healty elsker deg Høstsnadder pasta Ziconda ruccola botox images Venninnemat gjærbakst Nattmat Sandwich avocado helse død Feriemat pretty hot suppe Il Buongustaio love friskt eggerøre barn drit i å bry deg Trening småretter paprika møkkamenn Tomater meal venninner Frokost ettertanke chèviche kylling pestoboller omelett bilder Sunn mat! voldtekt Indrefilét syltet frukt eplekake desserter Styrkeøkt Dagenderpåmat Det gode liv Grill Kjøtt familie aubergine Øl&Aquavit Vær deg selv lørdagsdigg søndagsmiddag Førjulsmat reker i hvitløk superdigg restitusjonsmat Overgangsalder tilbehør kropp pommes frites hjemløs fetaost mammahjerte parmesan loveyoutopieces olivenolje godt nytt år Hamburger Soldager rosépepper verdens beste taco/wraps/tortillas feel good Hverdagshygge ost Rosévin enklere-blir-det-ikke Juledigg Kylling Pynt Poteter solskinnsboller Katrine raskt og lekkert superenkelt oliven halloween chili top 10 Må ha supersaft Styrke superdigg Middelhavet sykehus

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)