Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Fest i går og hamburger i dag; restitusjonsmat.

Etter en helg med festlige utskeielser og mindre søvn enn hva man er vant med (og trenger) og en lang søndag fordi man selvsagt ikke klarer å sove langt utpå formiddagen når man kan...ja, hva smaker vel bedre enn en skikkelig saftig hjemmelaget burger? Sikkert mye; når jeg er litt sånn bakpå fordi jeg har hatt det så innmari gøy kvelden før og ut i de små nattetimer, så har jeg lyst på alt som er sterkt og med mye smak! Indisk og tyrkisk med mer enn nok chilli, asiatisk med mye wasabi, pizza raust dekket av hvitløk og jalapenos, for å nevne noe. Og alt dette kan jeg få i min umiddelbare nærhet nesten uten å løfte mer enn en telefonfinger. Men hamburger? Nei, det får du etter min smak, ikke godt nok 'ferdiglaga'. Jeg skal være rimelig desperat for å sette til livs en samlebåndsburger (og joda, jeg innrømmer at det hender...men uhyre sjelden og kanskje hvert jubelår!), og jeg lager min beste på no time uansett;

Men det krever ørlite planlegging; jeg vet jeg skal på fest/ut på byen/ha selskap, med venner som ikke akkurat spytter i glasset eller binger før småfuglene våkner, og jeg er ikke akkurat kjent for å kaste inn håndkledet først. Så da tar man sine forholdsregler:

Kjøp inn mer enn nok kjøttdeig, de beste hamburgerbrødene du finner (ikke grove;fysj, da kan man like godt la være med mindre man baker selv, men det rekker vi jo kanskje ikke), rødløk, hvitløk, gode tomater, sprø salat (crispi som her, eller isberg), en god cheddar om du planlegger å bli skikkelig bakpå, og mer enn nok av din beste burgerstæsj (saus)

b2ap3_thumbnail_2014-09-24-22.03.34.jpg

Så, etter heftig egg/bacon/brunch og to-tre timers tur i marka (eller som i dag, på isen og rundt øya), tar du ut kjøttdeig og temperer mens du f.eks tar en lang varm dusj. Med tresleiv rører du kjøttet 'seigt' med litt chiliolje, litt hickory sauce, BBQ sauce eller hva du ønsker. Jeg bruker kjøttdeig uten salt og vann, så er derfor litt raus med olje/saus men bruker ikke salt/pepper. Form til 150-200 grams puck'er og legg på bakepapir eller folie. 200 grader ca ti minutter avhengig av tykkelse og om du ønsker gjennomstekt eller som meg, rosa inni.

I mens; alle grønnsaker vaskes og tørkes, del og skjær som du ønsker, inkludert masse hvitløk.

Brødene varmer jeg i ovnen siste minutter, og når burgeren er klar må du være klar, for en god burger venter ikke på deg; du venter på burgeren!

Brød, majones eller BBQ saus, hvitløk, salat, tomat. Majones og litt mer hvitløk og selve burgeren. Rødløk og litt mer saus etter ønske, varmt brød på toppen.

Stæsj din egen og etter egen smak, pøs på og nyyyyt! 

b2ap3_thumbnail_2014-09-24-22.03.13.jpg

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

kropp Hamburger creepy Det gode liv slank deg sunn spinat Moules frites aubergine/tomat/parmesan Bacon Førjulsmat myk hud Laks Serrano Rosévin rettferdighet Noodler bra nok russetid Lunsj Skalldyr shopping forretter Spania godt nytt år parmesan Be happy avocado kjærleik Høstsnadder Fylla Sommermat spareribs sauser gjørdetenkelt neger vegetar ettertanke coctails influensa enklere-blir-det-ikke Italia Blåskjell pen savn vennemat Pynt kjøttkaker litt fest i hverdagen drittsekk restitusjonsmat tilbehør behappy reker smakfullt kamskjell Strandliv Lev godt pommes frites pestoboller helse meal Sunn mat! loveyoutopieces Hovedrett Kyllingburger venninner Øl&Aquavit suppe Pakistansk mat Middelhavet fresh julegaver mammahjerte tomatsaus fashion voldtekt cocktail hot suppe chili syltet frukt supersaft Omtanke verdens beste kjøttboller Kylling Feel good about your self fetaost misunnelse Grønnsaker russebarn Feriemat død Thai restemat vårløk verdens beste boller småretter pitabrød hjemmelaget Sjømat alene snacks omelett sykehus Venner Canary Island Juledigg scampi Frukt Nattmat Grill bake hverdagsmiddag barnevennlig middag mozarella spoiled ferie kvinnefest Frokost egg botox desserter ruccola Personlig trener krabber reker i hvitløk Svinekjøtt Poteter healthy taco/wraps/tortillas familie selvpleie superdigg restitusjonsmat Iberico Hverdagshygge grønnsakssuppe frappé fiskesuppe drit i å bry deg Enkelt chèviche kylling kake jul ostemat unntakstilstand Thank You Styrke foto Congratulations Soldager olivenolje Familiemiddag rynkefri raskt og lekkert Mett av en rett Spicy kosemat Katrine dirty Pizza top 10 Overgangsalder maki girlpower broccoli superenkelt elsker deg jeg er her Eid sort/hvitt kreft Svettetokter feel good eggerøre søndagsmiddag halloween Må ha Vær deg selv solskinnsboller Venninnemat Ziconda parmesanchips Sandwich pasta Tomater Leve livet Indrefilét pretty Nyttårsforsett paprika på egne ben oliven møkkamenn eplekake barn hold deg frisk superdigg lørdagsdigg Kjøtt likør døttre Fisk Hummer Steinbit Il Buongustaio kjærlighet Søndagsdigg plommer ensomhet tapas nærdødenopplevelse vårslepp aubergine Naprapat salat Nestkjærlighet maroccan oil ost iskaffe insekter love Feriemodus friskt hjemløs Dagenderpåmat chevre sushi døtre Tzatziki healty Styrkeøkt rakfisk Trening Kald drikke images kakefest bilder rosépepper røkelaks secondhand sommerkveld gjærbakst torsk drinker kjøttboller

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)