Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Fest i går og hamburger i dag; restitusjonsmat.

Etter en helg med festlige utskeielser og mindre søvn enn hva man er vant med (og trenger) og en lang søndag fordi man selvsagt ikke klarer å sove langt utpå formiddagen når man kan...ja, hva smaker vel bedre enn en skikkelig saftig hjemmelaget burger? Sikkert mye; når jeg er litt sånn bakpå fordi jeg har hatt det så innmari gøy kvelden før og ut i de små nattetimer, så har jeg lyst på alt som er sterkt og med mye smak! Indisk og tyrkisk med mer enn nok chilli, asiatisk med mye wasabi, pizza raust dekket av hvitløk og jalapenos, for å nevne noe. Og alt dette kan jeg få i min umiddelbare nærhet nesten uten å løfte mer enn en telefonfinger. Men hamburger? Nei, det får du etter min smak, ikke godt nok 'ferdiglaga'. Jeg skal være rimelig desperat for å sette til livs en samlebåndsburger (og joda, jeg innrømmer at det hender...men uhyre sjelden og kanskje hvert jubelår!), og jeg lager min beste på no time uansett;

Men det krever ørlite planlegging; jeg vet jeg skal på fest/ut på byen/ha selskap, med venner som ikke akkurat spytter i glasset eller binger før småfuglene våkner, og jeg er ikke akkurat kjent for å kaste inn håndkledet først. Så da tar man sine forholdsregler:

Kjøp inn mer enn nok kjøttdeig, de beste hamburgerbrødene du finner (ikke grove;fysj, da kan man like godt la være med mindre man baker selv, men det rekker vi jo kanskje ikke), rødløk, hvitløk, gode tomater, sprø salat (crispi som her, eller isberg), en god cheddar om du planlegger å bli skikkelig bakpå, og mer enn nok av din beste burgerstæsj (saus)

b2ap3_thumbnail_2014-09-24-22.03.34.jpg

Så, etter heftig egg/bacon/brunch og to-tre timers tur i marka (eller som i dag, på isen og rundt øya), tar du ut kjøttdeig og temperer mens du f.eks tar en lang varm dusj. Med tresleiv rører du kjøttet 'seigt' med litt chiliolje, litt hickory sauce, BBQ sauce eller hva du ønsker. Jeg bruker kjøttdeig uten salt og vann, så er derfor litt raus med olje/saus men bruker ikke salt/pepper. Form til 150-200 grams puck'er og legg på bakepapir eller folie. 200 grader ca ti minutter avhengig av tykkelse og om du ønsker gjennomstekt eller som meg, rosa inni.

I mens; alle grønnsaker vaskes og tørkes, del og skjær som du ønsker, inkludert masse hvitløk.

Brødene varmer jeg i ovnen siste minutter, og når burgeren er klar må du være klar, for en god burger venter ikke på deg; du venter på burgeren!

Brød, majones eller BBQ saus, hvitløk, salat, tomat. Majones og litt mer hvitløk og selve burgeren. Rødløk og litt mer saus etter ønske, varmt brød på toppen.

Stæsj din egen og etter egen smak, pøs på og nyyyyt! 

b2ap3_thumbnail_2014-09-24-22.03.13.jpg

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

møkkamenn verdens beste secondhand Venninnemat desserter smakfullt Strandliv aubergine plommer Søndagsdigg kosemat rettferdighet rynkefri pitabrød rakfisk Overgangsalder jeg er her tomatsaus loveyoutopieces reker i hvitløk Feriemat drittsekk hold deg frisk Hamburger kjærlighet kvinnefest behappy love døtre tilbehør parmesanchips Naprapat bake ferie forretter barn gjærbakst russetid småretter kamskjell Sandwich Sjømat Styrkeøkt Iberico kropp fashion syltet frukt foto sort/hvitt maki Kylling omelett coctails Styrke bra nok røkelaks Pizza avocado broccoli godt nytt år neger Congratulations selvpleie kjærleik elsker deg Frokost Omtanke Kyllingburger vennemat Thai hjemmelaget Nestkjærlighet alene misunnelse Nyttårsforsett superenkelt restitusjonsmat Familiemiddag pommes frites Øl&Aquavit maroccan oil kakefest Mett av en rett nærdødenopplevelse Katrine krabber Serrano kjøttboller eggerøre spareribs Vær deg selv mozarella meal voldtekt oliven Det gode liv kake sykehus Tzatziki hverdagsmiddag Pakistansk mat Hverdagshygge Frukt Middelhavet Trening Lunsj vårslepp drit i å bry deg sushi chèviche kylling Feriemodus Skalldyr Bacon verdens beste kjøttboller Dagenderpåmat botox ruccola Personlig trener ensomhet tapas chili Moules frites helse myk hud slank deg sunn reker savn Hummer gjørdetenkelt pestoboller Kjøtt fresh Sunn mat! shopping supersaft iskaffe Blåskjell Høstsnadder lørdagsdigg Hovedrett likør Il Buongustaio Thank You mammahjerte Italia superdigg restitusjonsmat Grill Kald drikke Pynt Svettetokter Fylla solskinnsboller hjemløs Soldager influensa olivenolje halloween salat snacks Feel good about your self Sommermat Spania paprika Lev godt healthy drinker Grønnsaker jul eplekake Leve livet julegaver fiskesuppe raskt og lekkert images Canary Island på egne ben pasta scampi boller Fisk insekter hot suppe kreft Steinbit frappé Enkelt cocktail top 10 grønnsakssuppe Noodler chevre russebarn vårløk aubergine/tomat/parmesan søndagsmiddag Juledigg Be happy Tomater girlpower kjøttkaker unntakstilstand enklere-blir-det-ikke creepy Svinekjøtt Spicy familie Rosévin ost venninner Laks taco/wraps/tortillas ostemat Indrefilét parmesan litt fest i hverdagen spoiled superdigg healty Førjulsmat vegetar feel good Venner døttre egg sommerkveld friskt barnevennlig middag fetaost bilder restemat sauser Poteter pretty Eid Ziconda dirty død rosépepper pen Må ha suppe torsk ettertanke spinat Nattmat

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)