Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Fest i går og hamburger i dag; restitusjonsmat.

Etter en helg med festlige utskeielser og mindre søvn enn hva man er vant med (og trenger) og en lang søndag fordi man selvsagt ikke klarer å sove langt utpå formiddagen når man kan...ja, hva smaker vel bedre enn en skikkelig saftig hjemmelaget burger? Sikkert mye; når jeg er litt sånn bakpå fordi jeg har hatt det så innmari gøy kvelden før og ut i de små nattetimer, så har jeg lyst på alt som er sterkt og med mye smak! Indisk og tyrkisk med mer enn nok chilli, asiatisk med mye wasabi, pizza raust dekket av hvitløk og jalapenos, for å nevne noe. Og alt dette kan jeg få i min umiddelbare nærhet nesten uten å løfte mer enn en telefonfinger. Men hamburger? Nei, det får du etter min smak, ikke godt nok 'ferdiglaga'. Jeg skal være rimelig desperat for å sette til livs en samlebåndsburger (og joda, jeg innrømmer at det hender...men uhyre sjelden og kanskje hvert jubelår!), og jeg lager min beste på no time uansett;

Men det krever ørlite planlegging; jeg vet jeg skal på fest/ut på byen/ha selskap, med venner som ikke akkurat spytter i glasset eller binger før småfuglene våkner, og jeg er ikke akkurat kjent for å kaste inn håndkledet først. Så da tar man sine forholdsregler:

Kjøp inn mer enn nok kjøttdeig, de beste hamburgerbrødene du finner (ikke grove;fysj, da kan man like godt la være med mindre man baker selv, men det rekker vi jo kanskje ikke), rødløk, hvitløk, gode tomater, sprø salat (crispi som her, eller isberg), en god cheddar om du planlegger å bli skikkelig bakpå, og mer enn nok av din beste burgerstæsj (saus)

b2ap3_thumbnail_2014-09-24-22.03.34.jpg

Så, etter heftig egg/bacon/brunch og to-tre timers tur i marka (eller som i dag, på isen og rundt øya), tar du ut kjøttdeig og temperer mens du f.eks tar en lang varm dusj. Med tresleiv rører du kjøttet 'seigt' med litt chiliolje, litt hickory sauce, BBQ sauce eller hva du ønsker. Jeg bruker kjøttdeig uten salt og vann, så er derfor litt raus med olje/saus men bruker ikke salt/pepper. Form til 150-200 grams puck'er og legg på bakepapir eller folie. 200 grader ca ti minutter avhengig av tykkelse og om du ønsker gjennomstekt eller som meg, rosa inni.

I mens; alle grønnsaker vaskes og tørkes, del og skjær som du ønsker, inkludert masse hvitløk.

Brødene varmer jeg i ovnen siste minutter, og når burgeren er klar må du være klar, for en god burger venter ikke på deg; du venter på burgeren!

Brød, majones eller BBQ saus, hvitløk, salat, tomat. Majones og litt mer hvitløk og selve burgeren. Rødløk og litt mer saus etter ønske, varmt brød på toppen.

Stæsj din egen og etter egen smak, pøs på og nyyyyt! 

b2ap3_thumbnail_2014-09-24-22.03.13.jpg

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Det står en gammel benk i hagen...
Blogg
...så full av minner, på godt og vondt. Da vi flyttet inn i det litt rare og 'skjeve' huset ved Hal...
Les mer...
Lov meg én ting, sa mannen...IKKE selg henne!
Blogg
Som vanlig er jeg sent ute med ting som haster. Spesielt ting som innebærer et uforutsett innhugg i ...
Les mer...
Alene på 17. mai, og det tror jeg blir helt greit. For meg.
Blogg
Det er kanskje noe av det vanskeligste og kjipeste med merkedager, det å være alene. Om det er fødse...
Les mer...
Lavt blodsukker og lite søvn er en jævlig dårlig kombo
Blogg
Jeg har oppskriften, i hvertfall min egen, på hvordan være skikkelig B.tch, og det med stor B. ...
Les mer...
Du må for all del, si i fra hvis det er noe?
Blogg
Første påskedag og kanskje den aller mest hellige av alle årets hellige dager.  Noen har et re...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

raskt og lekkert sykehus pitabrød feel good images Thai hold deg frisk småretter drittsekk lørdagsdigg ostemat på egne ben Blåskjell Kjøtt Svettetokter jul vegetar foto myk hud shopping Styrke søndagsmiddag Det gode liv spareribs russetid boller Øl&Aquavit barnevennlig middag litt fest i hverdagen Soldager superdigg secondhand hjemmelaget Overgangsalder rakfisk Styrkeøkt reker i hvitløk drinker verdens beste Steinbit kjærlighet Sandwich supersaft kropp eplekake misunnelse Thank You hjemløs Hverdagshygge solskinnsboller Pynt frappé møkkamenn døtre Spania maki aubergine/tomat/parmesan Må ha pestoboller suppe hot suppe godt nytt år chèviche kylling russebarn Lev godt creepy Høstsnadder Førjulsmat bra nok sushi snacks maroccan oil Feel good about your self Katrine ruccola taco/wraps/tortillas grønnsakssuppe Hovedrett influensa nærdødenopplevelse olivenolje Tomater coctails elsker deg kjærleik Iberico paprika avocado gjærbakst unntakstilstand fetaost behappy torsk død Kylling krabber kamskjell pommes frites Omtanke Vær deg selv Congratulations Fylla egg dirty eggerøre Ziconda salat Venner Hummer røkelaks Dagenderpåmat mammahjerte Lunsj love voldtekt chili halloween julegaver savn superdigg restitusjonsmat Serrano slank deg sunn cocktail Moules frites ettertanke selvpleie sort/hvitt tapas døttre rosépepper neger Italia familie kjøttboller rettferdighet Tzatziki rynkefri jeg er her insekter vårløk Middelhavet Spicy vårslepp pasta Naprapat meal Laks kreft sommerkveld kosemat forretter scampi helse Venninnemat kvinnefest barn Kald drikke top 10 Grill plommer Nattmat kakefest smakfullt Skalldyr Enkelt Strandliv Sjømat omelett Hamburger broccoli Personlig trener oliven kake kjøttkaker Grønnsaker iskaffe Fisk fiskesuppe enklere-blir-det-ikke pretty Be happy Rosévin reker tomatsaus Pakistansk mat vennemat Eid chevre Il Buongustaio venninner girlpower tilbehør Nestkjærlighet Indrefilét ensomhet Frukt loveyoutopieces Svinekjøtt Noodler drit i å bry deg Feriemat botox ferie Bacon mozarella fashion gjørdetenkelt Canary Island Kyllingburger parmesan ost spinat bilder restemat fresh friskt superenkelt Leve livet verdens beste kjøttboller spoiled Sommermat hverdagsmiddag syltet frukt pen Nyttårsforsett healthy Juledigg bake Feriemodus Familiemiddag alene sauser Frokost Poteter healty Mett av en rett restitusjonsmat Trening Søndagsdigg aubergine Sunn mat! parmesanchips desserter Pizza likør

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)