Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Fire retter til åtte venninner på en snau time

Selvsagt kan vi gi oss selv mange grunner til ikke å invitere. 

Så kan vi også gi oss mange grunner til å nettopp gjøre det!

 

Etter kvelden i går, med bordet omkranset av de fleste av bestevenninnene, sitter jeg igjen med en så inderlig go'følelse! Og på en fredag med jobb mesteparten av dagen, blir det gjerne kjapt og greit, eller 'enkelt, raskt, lekkert' som det het i en kokebok ;-)

 

Og jenter liker gjerne 'plukkemat' og flere småretter á la tapas med mange gode sauser, salater og brød til.

I går ble tiden litt knapp for meg, så da ble det fokus på enkel sjømat. Da slipper jeg å stå i kjøkkenet mens venninnene skravler og oppdaterer siste nytt, hater å glipp av noe!

Så denne maten laget seg nesten helt av seg selv, og så enkelt som bare det:

 

b2ap3_thumbnail_2014-10-03-20.33.01.jpg

Salma er jo en klassiker og det enkleste som finnes. Jeg bruker backloin, som blir penere oppskåret, samt at den er litt magrere enn bellyloin (hvis man er opptatt av det).

Strø over (her økologiske som har litt sjatteringer) sesamfrø, og server med soyasaus og wasabi, eller ponzosaus (soya med ingefær, frisk chili og sesame).

 

 

b2ap3_thumbnail_2014-10-03-20.48.53.jpg

 Kjempereker snittes i buken, mister hodet og marinerer med presset hvitløk blandet med sitron, persille og oliven(nøtte)olje. 15 minutter i ovn 200 grader. Sørg for dyppebrød.

 

b2ap3_thumbnail_2014-10-03-18.44.24.jpg

 Oppdrettsblåskjell i nett, la de gå en liten time i iskaldt vann og damp i stor kjele med 2 dl Mojito coctailmix pr kilo skjell.

 

b2ap3_thumbnail_2014-10-03-20.45.25.jpg

 Server lune, gjerne med persilledryss.

b2ap3_thumbnail_2014-10-03-18.44.02.jpg

 Vårløk, hvitløk og frisk chili blandes med 2 ss pesto og freses på sterk varme til nesten al dente.

b2ap3_thumbnail_2014-10-03-20.47.26.jpg

Tilsett rå scampi (og er du heldig som meg, får du tak i viltfanget fra Argentina, som i motsetning til oppdrettscampi er saftigere og uten fargetilsetting) og surr rask til de krøller seg pent.

b2ap3_thumbnail_2014-10-03-18.45.32.jpg

 Salat; gjør din greie, kanskje som her; blandet salat med ristede pinjekjerner og rause skiver høvlet parmesan.

b2ap3_thumbnail_2014-10-03-21.30.36.jpgb2ap3_thumbnail_2014-10-03-21.30.55.jpg

 

b2ap3_thumbnail_2014-10-03-20.34.31.jpg

Hadde flere sauser, men liker denne aller best; 1/2 slangeakurk og 2-3 kinesiske hvitløk hakkes bittesmått. Tilsett en liten bøtte gresk/tyrkisk yoghurt og smak til med salt, pepper og mer enn nok av din ex v olivenolje. Hell litt over også, så ser det litt ekstra generøst ut.

 

Mye mat? Ja, men lag en eller fler eller bare bruk det som inspirasjon.

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Feel good about your self savn lørdagsdigg Indrefilét chevre sommerkveld kreft Moules frites pestoboller cocktail Bacon Frukt restemat møkkamenn drit i å bry deg Sandwich gjørdetenkelt feel good raskt og lekkert hold deg frisk Personlig trener kjøttboller selvpleie reker i hvitløk Kjøtt Hummer verdens beste Venner sushi ensomhet Leve livet superdigg tomatsaus rosépepper kamskjell Nyttårsforsett søndagsmiddag syltet frukt Pizza tapas pen myk hud Pakistansk mat godt nytt år fetaost shopping Førjulsmat Canary Island julegaver sauser Kylling Strandliv snacks gjærbakst Søndagsdigg Frokost omelett broccoli superenkelt kropp bilder venninner behappy voldtekt Naprapat Øl&Aquavit Laks Lev godt jul kjøttkaker likør egg hjemmelaget Kald drikke spareribs misunnelse Enkelt Soldager paprika Blåskjell Serrano supersaft rynkefri verdens beste kjøttboller Spania Dagenderpåmat røkelaks fresh Vær deg selv reker barn Tomater Tzatziki Juledigg hot suppe healty Svinekjøtt iskaffe ferie Skalldyr Rosévin Noodler pommes frites helse oliven døtre salat vennemat Familiemiddag mozarella sykehus Sommermat kosemat tilbehør Sunn mat! kjærleik ruccola taco/wraps/tortillas Nattmat mammahjerte vårløk nærdødenopplevelse krabber kake secondhand aubergine Pynt sort/hvitt influensa kakefest restitusjonsmat rettferdighet barnevennlig middag vårslepp spoiled enklere-blir-det-ikke alene Feriemat Venninnemat scampi Ziconda drittsekk på egne ben Mett av en rett Sjømat bra nok Høstsnadder loveyoutopieces pitabrød Nestkjærlighet unntakstilstand eggerøre halloween torsk fiskesuppe Spicy ettertanke coctails images chèviche kylling slank deg sunn Congratulations plommer elsker deg rakfisk død russebarn forretter Steinbit bake superdigg restitusjonsmat frappé Styrkeøkt litt fest i hverdagen vegetar Thank You avocado eplekake Må ha boller jeg er her fashion Det gode liv Iberico Lunsj pretty love maroccan oil neger solskinnsboller Italia spinat Fisk smakfullt dirty pasta Be happy Overgangsalder Eid drinker parmesanchips Hverdagshygge foto ostemat meal familie Trening top 10 grønnsakssuppe Grønnsaker desserter Feriemodus Hamburger Katrine Thai chili Poteter døttre småretter girlpower ost Il Buongustaio hjemløs maki hverdagsmiddag kjærlighet parmesan Grill creepy Middelhavet Svettetokter suppe Styrke aubergine/tomat/parmesan healthy kvinnefest botox friskt olivenolje russetid Kyllingburger Fylla Omtanke Hovedrett insekter

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)