Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Fire retter til åtte venninner på en snau time

Selvsagt kan vi gi oss selv mange grunner til ikke å invitere. 

Så kan vi også gi oss mange grunner til å nettopp gjøre det!

 

Etter kvelden i går, med bordet omkranset av de fleste av bestevenninnene, sitter jeg igjen med en så inderlig go'følelse! Og på en fredag med jobb mesteparten av dagen, blir det gjerne kjapt og greit, eller 'enkelt, raskt, lekkert' som det het i en kokebok ;-)

 

Og jenter liker gjerne 'plukkemat' og flere småretter á la tapas med mange gode sauser, salater og brød til.

I går ble tiden litt knapp for meg, så da ble det fokus på enkel sjømat. Da slipper jeg å stå i kjøkkenet mens venninnene skravler og oppdaterer siste nytt, hater å glipp av noe!

Så denne maten laget seg nesten helt av seg selv, og så enkelt som bare det:

 

b2ap3_thumbnail_2014-10-03-20.33.01.jpg

Salma er jo en klassiker og det enkleste som finnes. Jeg bruker backloin, som blir penere oppskåret, samt at den er litt magrere enn bellyloin (hvis man er opptatt av det).

Strø over (her økologiske som har litt sjatteringer) sesamfrø, og server med soyasaus og wasabi, eller ponzosaus (soya med ingefær, frisk chili og sesame).

 

 

b2ap3_thumbnail_2014-10-03-20.48.53.jpg

 Kjempereker snittes i buken, mister hodet og marinerer med presset hvitløk blandet med sitron, persille og oliven(nøtte)olje. 15 minutter i ovn 200 grader. Sørg for dyppebrød.

 

b2ap3_thumbnail_2014-10-03-18.44.24.jpg

 Oppdrettsblåskjell i nett, la de gå en liten time i iskaldt vann og damp i stor kjele med 2 dl Mojito coctailmix pr kilo skjell.

 

b2ap3_thumbnail_2014-10-03-20.45.25.jpg

 Server lune, gjerne med persilledryss.

b2ap3_thumbnail_2014-10-03-18.44.02.jpg

 Vårløk, hvitløk og frisk chili blandes med 2 ss pesto og freses på sterk varme til nesten al dente.

b2ap3_thumbnail_2014-10-03-20.47.26.jpg

Tilsett rå scampi (og er du heldig som meg, får du tak i viltfanget fra Argentina, som i motsetning til oppdrettscampi er saftigere og uten fargetilsetting) og surr rask til de krøller seg pent.

b2ap3_thumbnail_2014-10-03-18.45.32.jpg

 Salat; gjør din greie, kanskje som her; blandet salat med ristede pinjekjerner og rause skiver høvlet parmesan.

b2ap3_thumbnail_2014-10-03-21.30.36.jpgb2ap3_thumbnail_2014-10-03-21.30.55.jpg

 

b2ap3_thumbnail_2014-10-03-20.34.31.jpg

Hadde flere sauser, men liker denne aller best; 1/2 slangeakurk og 2-3 kinesiske hvitløk hakkes bittesmått. Tilsett en liten bøtte gresk/tyrkisk yoghurt og smak til med salt, pepper og mer enn nok av din ex v olivenolje. Hell litt over også, så ser det litt ekstra generøst ut.

 

Mye mat? Ja, men lag en eller fler eller bare bruk det som inspirasjon.

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Moules frites influensa Styrkeøkt secondhand smakfullt Sjømat superdigg restitusjonsmat småretter snacks Thank You Italia insekter friskt Feel good about your self mozarella tapas pommes frites selvpleie love Venninnemat Rosévin neger oliven Venner drit i å bry deg grønnsakssuppe Vær deg selv unntakstilstand fashion Be happy sauser rakfisk Strandliv Serrano raskt og lekkert Iberico reker i hvitløk Spania misunnelse healthy Indrefilét lørdagsdigg Tomater Congratulations Fisk Må ha død møkkamenn spareribs Katrine kjærleik foto Nyttårsforsett Pizza Soldager gjærbakst images syltet frukt creepy fetaost botox gjørdetenkelt Nestkjærlighet likør kropp olivenolje Spicy omelett behappy torsk salat rynkefri russetid Blåskjell myk hud superdigg Feriemodus paprika meal sykehus pitabrød Tzatziki coctails døttre chèviche kylling suppe ettertanke Øl&Aquavit bilder Nattmat avocado nærdødenopplevelse girlpower Lev godt drittsekk Hamburger Steinbit Sandwich kake ostemat aubergine/tomat/parmesan hjemmelaget chili Hovedrett kakefest Omtanke fresh frappé Leve livet tomatsaus Lunsj forretter barnevennlig middag aubergine rosépepper supersaft plommer Familiemiddag Bacon Høstsnadder slank deg sunn helse tilbehør Eid shopping Kjøtt bake ost Svinekjøtt kamskjell godt nytt år Pynt Fylla vennemat Pakistansk mat maroccan oil Kylling venninner søndagsmiddag Styrke desserter pestoboller Poteter enklere-blir-det-ikke solskinnsboller vårslepp eggerøre eplekake Mett av en rett drinker russebarn jul dirty Skalldyr Personlig trener egg pasta barn scampi boller top 10 elsker deg på egne ben julegaver spoiled kjøttboller Grønnsaker Kald drikke Hverdagshygge Hummer familie Førjulsmat pretty parmesan restemat maki taco/wraps/tortillas Sunn mat! hjemløs superenkelt mammahjerte spinat healty halloween Det gode liv pen Noodler verdens beste kjøttkaker Thai Søndagsdigg kvinnefest Ziconda feel good Naprapat cocktail restitusjonsmat Frokost Trening Grill parmesanchips sort/hvitt hot suppe vegetar vårløk ensomhet savn verdens beste kjøttboller ruccola døtre Overgangsalder sushi reker hverdagsmiddag litt fest i hverdagen Kyllingburger alene broccoli Laks loveyoutopieces iskaffe kosemat Juledigg sommerkveld kreft Frukt voldtekt Enkelt Middelhavet ferie fiskesuppe Svettetokter røkelaks chevre bra nok rettferdighet hold deg frisk Canary Island kjærlighet jeg er her Feriemat Dagenderpåmat krabber Il Buongustaio Sommermat

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)