Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Glem den flate italieneren fra frysedisken!

Joda, jeg har i nødens sult og mangel på matlagingstid, slengt en flat italiener inn i ovnen. Helt OK og ganske innafor, det er ikke så veldig mye gæ'ernt med det, for all del. Bortsett fra dekstorose, antioksidant E301, konserveringsmiddel F252, samt uspesifisert E450 og E500, samt i overkant raust med salt.

Og nå snakker jeg favorittferdigpizza'en, den 'sunneste' av de du finner i frysedisken.

 

Jeg er i overkant glad i pizza, så jeg må ta meg selv i hestehalen og minne meg på at den aller beste (og sunneste) pizza, lager jeg faktisk selv. Med GOD hjelp av min yngste datter, som lærte meg denne <3

Og gudbedre så enkelt:

 

b2ap3_thumbnail_image1.JPG

Deig: hvetemel (ca 200 gr pr sulten) blandes med temperert (viktig) vann, en halv pakke tørrgjær og olje, rør godt og spe med vann/olje evt mer mel til du får en smidig og litt seig deig. Legg i bolle med klede over (på gulv med varmekabler tar det et drøyt kvarter).

I mens finhakker du en kinesisk hvitløk som du rører inn med ex v olivenolje. Når deigen er ferdig hevet, kna hvitløksblandingen inn, spe på med mer mel og kjevle/forme ut til en stor runding på bakepapir.

OBS! legges rett på stekebrettet.

b2ap3_thumbnail_IMG_8756_20170122-162731_1.JPG

Sett en bolle/skål på midten og dekk deigen rundt med god pesto.

b2ap3_thumbnail_IMG_9200_20170122-162733_1.JPG

Så dekker du hele 'kransen' med frisk og nyvasket spinat.

b2ap3_thumbnail_IMG_4639_20170122-162725_1.JPG

Oppå spinaten, legger du tomater, syltynne skiver rødløk, finhakket hvitløk, sorte oliven, og masse god fetaost.

 

b2ap3_thumbnail_IMG_0288_20170122-162716_1.JPG

Fjern bollen og del pizzabunnen i så mange skiver du ønsker (6 max 10)

b2ap3_thumbnail_IMG_3800.JPG

Brett de over fyllet, til en 'krans'.  Stek i ovn på 200 grader i ca 15 minutter.

b2ap3_thumbnail_IMG_7895.JPG

Dette var utrolig digg, og det er sjelden jeg lager vegetarpizza...men tror det blir samme neste gang.

b2ap3_thumbnail_IMG_5363.JPG

PS. laget en 'duplo' med serrano og mozzarello toppet med frisk ruccola, ikke helt gæern den heller...Det beste med god pizza; når utgangspunktet er bra, så er det bare fyllet/toppingen som setter begrensningene.

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Jeg kjenner jeg må trekke pusten dypt...konsentrere meg for det som må komme.
Blogg
Jeg sitter i sofaen oppe på 'loftstuen', det nærmeste rommet jeg kan komme hennes, uten å virke påtr...
Les mer...
Jeg har ikke presset 2x4 kilo ut gjennom vagina, men jeg har allikevel født.
Blogg
Med litt undring, men mest interesse, har jeg fulgt debatten siste dager og hva som er 'best'; keise...
Les mer...
Det står en gammel benk i hagen...
Blogg
...så full av minner, på godt og vondt. Da vi flyttet inn i det litt rare og 'skjeve' huset ved Hal...
Les mer...
Lov meg én ting, sa mannen...IKKE selg henne!
Blogg
Som vanlig er jeg sent ute med ting som haster. Spesielt ting som innebærer et uforutsett innhugg i ...
Les mer...
Alene på 17. mai, og det tror jeg blir helt greit. For meg.
Blogg
Det er kanskje noe av det vanskeligste og kjipeste med merkedager, det å være alene. Om det er fødse...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

restitusjonsmat creepy mammahjerte rakfisk snacks spoiled Enkelt fresh hot suppe Noodler ostemat slank deg sunn russebarn grønnsakssuppe vennemat broccoli Lev godt ruccola Moules frites restemat røkelaks friskt Vær deg selv alene selvpleie cocktail Kyllingburger småretter rettferdighet Congratulations Thai Frokost plommer feel good Omtanke Svinekjøtt Feel good about your self Steinbit unntakstilstand reker i hvitløk Grill venninner Pizza Tzatziki Førjulsmat ost døtre Be happy søndagsmiddag Nestkjærlighet møkkamenn taco/wraps/tortillas forretter suppe på egne ben Eid vårslepp familie torsk Ziconda barnevennlig middag verdens beste russetid Fisk Italia Feriemat hjemløs eggerøre kake drit i å bry deg Leve livet kamskjell Sommermat mozarella Iberico jeg er her Venninnemat vegetar Familiemiddag Venner Poteter døttre Il Buongustaio sykehus Svettetokter Nattmat supersaft helse pitabrød secondhand Det gode liv tomatsaus kakefest Strandliv foto omelett misunnelse gjørdetenkelt sommerkveld Soldager kjøttkaker Må ha top 10 Naprapat Høstsnadder ensomhet aubergine/tomat/parmesan litt fest i hverdagen Spicy Dagenderpåmat nærdødenopplevelse coctails barn kjøttboller Frukt Blåskjell Sunn mat! drittsekk maroccan oil sauser Grønnsaker hold deg frisk Sandwich Kald drikke Hverdagshygge fiskesuppe bilder Kylling Serrano kreft ferie Øl&Aquavit love olivenolje Pakistansk mat smakfullt jul images desserter fashion aubergine kropp superdigg Styrkeøkt sushi Juledigg solskinnsboller Lunsj Kjøtt bake boller vårløk drinker spareribs salat pestoboller bra nok oliven chèviche kylling spinat raskt og lekkert egg hjemmelaget eplekake pretty superenkelt frappé pasta sort/hvitt syltet frukt Personlig trener Skalldyr Mett av en rett ettertanke kjærlighet Styrke Rosévin healty influensa insekter rosépepper myk hud halloween likør enklere-blir-det-ikke maki Middelhavet parmesanchips krabber Canary Island Hummer Søndagsdigg Feriemodus paprika neger lørdagsdigg pen Hovedrett kvinnefest voldtekt godt nytt år botox superdigg restitusjonsmat chevre girlpower Indrefilét rynkefri Trening chili Bacon Katrine Hamburger scampi shopping elsker deg død iskaffe Laks Fylla fetaost Pynt gjærbakst verdens beste kjøttboller Tomater kjærleik parmesan dirty hverdagsmiddag tapas behappy meal Sjømat loveyoutopieces julegaver kosemat pommes frites savn Spania avocado healthy Nyttårsforsett reker Thank You tilbehør Overgangsalder

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)