Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Glem den flate italieneren fra frysedisken!

Joda, jeg har i nødens sult og mangel på matlagingstid, slengt en flat italiener inn i ovnen. Helt OK og ganske innafor, det er ikke så veldig mye gæ'ernt med det, for all del. Bortsett fra dekstorose, antioksidant E301, konserveringsmiddel F252, samt uspesifisert E450 og E500, samt i overkant raust med salt.

Og nå snakker jeg favorittferdigpizza'en, den 'sunneste' av de du finner i frysedisken.

 

Jeg er i overkant glad i pizza, så jeg må ta meg selv i hestehalen og minne meg på at den aller beste (og sunneste) pizza, lager jeg faktisk selv. Med GOD hjelp av min yngste datter, som lærte meg denne <3

Og gudbedre så enkelt:

 

b2ap3_thumbnail_image1.JPG

Deig: hvetemel (ca 200 gr pr sulten) blandes med temperert (viktig) vann, en halv pakke tørrgjær og olje, rør godt og spe med vann/olje evt mer mel til du får en smidig og litt seig deig. Legg i bolle med klede over (på gulv med varmekabler tar det et drøyt kvarter).

I mens finhakker du en kinesisk hvitløk som du rører inn med ex v olivenolje. Når deigen er ferdig hevet, kna hvitløksblandingen inn, spe på med mer mel og kjevle/forme ut til en stor runding på bakepapir.

OBS! legges rett på stekebrettet.

b2ap3_thumbnail_IMG_8756_20170122-162731_1.JPG

Sett en bolle/skål på midten og dekk deigen rundt med god pesto.

b2ap3_thumbnail_IMG_9200_20170122-162733_1.JPG

Så dekker du hele 'kransen' med frisk og nyvasket spinat.

b2ap3_thumbnail_IMG_4639_20170122-162725_1.JPG

Oppå spinaten, legger du tomater, syltynne skiver rødløk, finhakket hvitløk, sorte oliven, og masse god fetaost.

 

b2ap3_thumbnail_IMG_0288_20170122-162716_1.JPG

Fjern bollen og del pizzabunnen i så mange skiver du ønsker (6 max 10)

b2ap3_thumbnail_IMG_3800.JPG

Brett de over fyllet, til en 'krans'.  Stek i ovn på 200 grader i ca 15 minutter.

b2ap3_thumbnail_IMG_7895.JPG

Dette var utrolig digg, og det er sjelden jeg lager vegetarpizza...men tror det blir samme neste gang.

b2ap3_thumbnail_IMG_5363.JPG

PS. laget en 'duplo' med serrano og mozzarello toppet med frisk ruccola, ikke helt gæern den heller...Det beste med god pizza; når utgangspunktet er bra, så er det bare fyllet/toppingen som setter begrensningene.

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Alene på 17. mai, og det tror jeg blir helt greit. For meg.
Blogg
Det er kanskje noe av det vanskeligste og kjipeste med merkedager, det å være alene. Om det er fødse...
Les mer...
Lavt blodsukker og lite søvn er en jævlig dårlig kombo
Blogg
Jeg har oppskriften, i hvertfall min egen, på hvordan være skikkelig B.tch, og det med stor B. ...
Les mer...
Du må for all del, si i fra hvis det er noe?
Blogg
Første påskedag og kanskje den aller mest hellige av alle årets hellige dager.  Noen har et re...
Les mer...
I morgen er det ti år siden drapet på Martine
Blogg
Er du en mamma, en pappa, en søster eller bror?  Tenk deg at du en dag, midt i travel f...
Les mer...
Drit i å bry deg så mye...bry deg heller mer
Blogg
Jeg har nettopp sittet og sett på dokumentaren 'Mellom oss'. Gjennom et helt år, har helt 'vanlige' ...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

shopping Enkelt vårslepp verdens beste kjøttboller døtre hverdagsmiddag kropp Det gode liv meal Nestkjærlighet superdigg mozarella slank deg sunn kreft avocado Hverdagshygge Styrkeøkt alene dirty Dagenderpåmat Feriemodus bilder omelett iskaffe suppe Strandliv rettferdighet småretter Noodler Øl&Aquavit chili Fylla Familiemiddag restitusjonsmat Sommermat sauser litt fest i hverdagen Indrefilét rosépepper pestoboller coctails ostemat foto botox solskinnsboller healty Lunsj Congratulations parmesan rakfisk oliven pitabrød Serrano Må ha Pizza jeg er her Frukt kamskjell Lev godt godt nytt år Soldager ruccola mammahjerte Førjulsmat vegetar Høstsnadder parmesanchips fiskesuppe maki hot suppe kjærleik Svinekjøtt likør restemat pasta sushi Spania Spicy friskt selvpleie Venner Il Buongustaio spareribs pommes frites Sjømat Bacon insekter lørdagsdigg paprika ferie bra nok russebarn hold deg frisk Grønnsaker halloween Be happy Tzatziki Steinbit grønnsakssuppe Omtanke Søndagsdigg verdens beste feel good ost venninner spoiled Kylling Middelhavet eggerøre spinat Pakistansk mat influensa pretty bake images secondhand girlpower Kald drikke creepy olivenolje Vær deg selv Nattmat Mett av en rett Tomater loveyoutopieces frappé tapas salat broccoli Hummer tilbehør Fisk superenkelt Iberico kakefest russetid gjærbakst desserter Canary Island Svettetokter ettertanke hjemløs Katrine drittsekk Poteter Styrke reker Italia Feel good about your self chèviche kylling Kjøtt misunnelse fashion røkelaks Thai Frokost aubergine kake Juledigg tomatsaus møkkamenn død torsk elsker deg Ziconda døttre kosemat jul vennemat scampi voldtekt healthy barnevennlig middag Skalldyr boller barn Sandwich snacks Feriemat vårløk drinker krabber forretter cocktail taco/wraps/tortillas Leve livet hjemmelaget Trening aubergine/tomat/parmesan enklere-blir-det-ikke rynkefri Nyttårsforsett Grill unntakstilstand kvinnefest nærdødenopplevelse ensomhet Eid Thank You drit i å bry deg supersaft Pynt helse Moules frites love savn superdigg restitusjonsmat sykehus reker i hvitløk Blåskjell fresh Rosévin Hamburger myk hud Sunn mat! kjøttkaker eplekake fetaost chevre gjørdetenkelt søndagsmiddag på egne ben familie sort/hvitt kjøttboller plommer Kyllingburger top 10 sommerkveld pen maroccan oil Laks smakfullt raskt og lekkert neger Hovedrett kjærlighet egg syltet frukt Naprapat Venninnemat Personlig trener julegaver Overgangsalder

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)