Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Glem den flate italieneren fra frysedisken!

Joda, jeg har i nødens sult og mangel på matlagingstid, slengt en flat italiener inn i ovnen. Helt OK og ganske innafor, det er ikke så veldig mye gæ'ernt med det, for all del. Bortsett fra dekstorose, antioksidant E301, konserveringsmiddel F252, samt uspesifisert E450 og E500, samt i overkant raust med salt.

Og nå snakker jeg favorittferdigpizza'en, den 'sunneste' av de du finner i frysedisken.

 

Jeg er i overkant glad i pizza, så jeg må ta meg selv i hestehalen og minne meg på at den aller beste (og sunneste) pizza, lager jeg faktisk selv. Med GOD hjelp av min yngste datter, som lærte meg denne <3

Og gudbedre så enkelt:

 

b2ap3_thumbnail_image1.JPG

Deig: hvetemel (ca 200 gr pr sulten) blandes med temperert (viktig) vann, en halv pakke tørrgjær og olje, rør godt og spe med vann/olje evt mer mel til du får en smidig og litt seig deig. Legg i bolle med klede over (på gulv med varmekabler tar det et drøyt kvarter).

I mens finhakker du en kinesisk hvitløk som du rører inn med ex v olivenolje. Når deigen er ferdig hevet, kna hvitløksblandingen inn, spe på med mer mel og kjevle/forme ut til en stor runding på bakepapir.

OBS! legges rett på stekebrettet.

b2ap3_thumbnail_IMG_8756_20170122-162731_1.JPG

Sett en bolle/skål på midten og dekk deigen rundt med god pesto.

b2ap3_thumbnail_IMG_9200_20170122-162733_1.JPG

Så dekker du hele 'kransen' med frisk og nyvasket spinat.

b2ap3_thumbnail_IMG_4639_20170122-162725_1.JPG

Oppå spinaten, legger du tomater, syltynne skiver rødløk, finhakket hvitløk, sorte oliven, og masse god fetaost.

 

b2ap3_thumbnail_IMG_0288_20170122-162716_1.JPG

Fjern bollen og del pizzabunnen i så mange skiver du ønsker (6 max 10)

b2ap3_thumbnail_IMG_3800.JPG

Brett de over fyllet, til en 'krans'.  Stek i ovn på 200 grader i ca 15 minutter.

b2ap3_thumbnail_IMG_7895.JPG

Dette var utrolig digg, og det er sjelden jeg lager vegetarpizza...men tror det blir samme neste gang.

b2ap3_thumbnail_IMG_5363.JPG

PS. laget en 'duplo' med serrano og mozzarello toppet med frisk ruccola, ikke helt gæern den heller...Det beste med god pizza; når utgangspunktet er bra, så er det bare fyllet/toppingen som setter begrensningene.

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

lørdagsdigg meal Tzatziki foto syltet frukt avocado Frokost fashion julegaver iskaffe Overgangsalder pretty småretter død hjemmelaget plommer Spicy Leve livet Sandwich Grill Soldager hot suppe Trening Høstsnadder Il Buongustaio Svettetokter Congratulations Kald drikke enklere-blir-det-ikke superdigg Feriemat pestoboller på egne ben Styrke Blåskjell kjøttboller oliven Hamburger nærdødenopplevelse døtre kjærlighet loveyoutopieces kake supersaft superdigg restitusjonsmat Middelhavet Søndagsdigg eplekake møkkamenn kosemat Grønnsaker mozarella ruccola dirty aubergine/tomat/parmesan omelett Thank You Øl&Aquavit Enkelt smakfullt sommerkveld Skalldyr Lunsj hverdagsmiddag Naprapat sort/hvitt vegetar Venninnemat chevre vårslepp friskt Familiemiddag kjærleik maki influensa Mett av en rett Sjømat images reker pitabrød Venner ferie Italia parmesan Juledigg suppe sykehus spareribs olivenolje rynkefri Noodler drittsekk paprika creepy vårløk Hovedrett jeg er her Moules frites sauser shopping healty Pizza Fisk jul chili gjærbakst mammahjerte Lev godt familie feel good Katrine Det gode liv Hverdagshygge Indrefilét sushi Bacon frappé bake kreft rosépepper venninner love restitusjonsmat Nyttårsforsett Rosévin verdens beste kjøttboller pen tomatsaus søndagsmiddag Spania coctails Sommermat cocktail desserter Iberico parmesanchips gjørdetenkelt grønnsakssuppe likør barnevennlig middag barn Ziconda hjemløs Thai broccoli russetid superenkelt ensomhet savn Steinbit Kyllingburger misunnelse Nestkjærlighet salat unntakstilstand vennemat Pakistansk mat top 10 neger eggerøre Omtanke døttre Personlig trener Pynt Laks Styrkeøkt spoiled raskt og lekkert selvpleie taco/wraps/tortillas slank deg sunn secondhand healthy ost kvinnefest Nattmat ostemat Dagenderpåmat forretter ettertanke verdens beste kamskjell spinat rettferdighet Fylla Feel good about your self Feriemodus fresh Poteter bra nok reker i hvitløk chèviche kylling kjøttkaker maroccan oil drinker Strandliv insekter elsker deg Serrano Svinekjøtt voldtekt aubergine alene girlpower Førjulsmat Tomater Kjøtt myk hud drit i å bry deg bilder restemat godt nytt år halloween fiskesuppe rakfisk tapas pasta Vær deg selv litt fest i hverdagen behappy Frukt krabber scampi Canary Island kakefest snacks røkelaks Må ha boller Hummer Be happy Sunn mat! kropp Eid pommes frites fetaost botox torsk egg Kylling hold deg frisk solskinnsboller russebarn helse tilbehør

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)