Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Skal du lage én greie med mye smak, sprøtt og mykt denne helgen, velg denne!

Denne lille enkle, men vanvittig smaksrike herligheten, ble til en sommerdag i Spania for et par år siden.

Vi var så heldige å få leie et vannvittig herskapshus i åsen over Marbella, et hus på 7-800 m2, seks mål tomt og alt hva man kunne ønske seg av tja...absolutt alt. Det var egentlig helt vilt, og vi brukte et par dager bare å gjøre oss kjent med eiendommen, første dagene gikk jeg meg litt vill i alle tre etasjene og med alle sine dører, korridorer, patioer og mezzaniner.

 

Men ett rom gjorde jeg meg kjent med, med én gang. Kjøkkenet. Som var et lite kapittel for seg, med alt hva en amatørkokk kunne ønske seg. Og komfyren. Smeg. Guuud, kan det bli lekrere! Jeg har sansen for AGA og dens egenskaper (ønsket meg den, men det var før jeg 'møtte' Smeg.

 

Så, Smeg og jeg ble umiddelbart venner, og det fantastiske kjøkkenet, ble det første jeg møtte om morgenen, og det siste jeg sa natt'a til.

 

Når jeg er på ferie, så liker jeg å overlate matlaging til andre, men med dette kjøkkenet, så måtte jeg bare. På 14 dager så ble det ihvertfall syv selvmekka lunsjer og kanskje flere middager. Og jeg nikoste meg.

 

Litt sånn med et kjøkken hvor det tar fem minutter å danse rundt kjøkkenøya og du gjør nye oppdagelser for hver runde; da blir det ikke kjedelig å lage mat!

 

Så, denne herligheten ble til der nede en julidag i varmen. Full av gode smaker, utrolig lett å lage (mekker seg egentlig nesten helt av seg selv), og passer like godt alene som forrett, som tilbehør til en stor lunsj eller middag.

 

Forrett/tilbehør til fire:

 

To store og helst lange røde paprika

1 stort glass sorte oliven uten sten, finhakket

1 stort stykke fetaost

Olivenolje, ex virgin

pepper

Del paprika på langs og ta ut frø. Skjær et lite snitt langs bunnen så de ligger 'stille'.

Mos fetaost og oliven i en bolle og rør inn olivenolje, smak til med nykvernet pepper.

Stapp alt godt i paprikahalvdelene, og legg på bakepapapir.

 

Bak i ovnen, 200 grader. Ca 10-15 minutter, avhenging av ovn (går kjapt med Smeg:).

PPaprika skal være litt myk men al dente, osten smeltet og glovarm.

 

Nyt, så kanskje sommeren varer litt lenger.b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-19.47.36_20160802-184833_1.jpg

Spanske oliven

b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-19.49.48.jpg

Finhakket

b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-19.51.13.jpg

Blandet med fetaost

b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-20.00.00.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Drit i å bry deg så mye...bry deg heller mer
Blogg
Jeg har nettopp sittet og sett på dokumentaren 'Mellom oss'. Gjennom et helt år, har helt 'vanlige' ...
Les mer...
Det å ville være 'verdensmester', kan faktisk koste deg livet.
Blogg
PANG!!! Jeg hadde vært våken siden klokken fire den morgenen, og da det begynte å lysne av dag, ga ...
Les mer...
To eller tre kanariefugler...ikke mine døtres ansvar. Hell no!
Blogg
Jeg fikk en mail her for leden (ja, jeg er så gammel at jeg ikke bare bruker, men liker uttrykket), ...
Les mer...
Hey, I'm crazy, I know I'm not the only one
Blogg
Alene. Har du kjent på den følelsen, å være helt alene? Det er jeg ganske sikker på at du har, en e...
Les mer...
Ikke f*** om du skal få definere hvem jeg er...
Blogg
Det er ganske så tøft å stå der, la panseret sprekke og skrelle av seg det ytterste skallet. Gj...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

hold deg frisk ruccola oliven familie Skalldyr superenkelt tilbehør rettferdighet Poteter torsk Katrine likør friskt halloween pommes frites fresh Thai småretter salat rakfisk Frokost feel good Eid Be happy Middelhavet insekter Overgangsalder vårslepp alene aubergine/tomat/parmesan spoiled healty forretter vegetar Italia Lev godt Må ha Canary Island Frukt Mett av en rett maki parmesan Venner krabber egg plommer Styrke superdigg restitusjonsmat fiskesuppe bake Steinbit drittsekk litt fest i hverdagen Søndagsdigg Feriemodus raskt og lekkert kvinnefest ensomhet olivenolje Spicy nærdødenopplevelse loveyoutopieces julegaver Serrano Grønnsaker Hummer Kyllingburger eggerøre russetid Blåskjell gjørdetenkelt fashion Grill neger elsker deg barn ostemat Sjømat Congratulations Feel good about your self myk hud mammahjerte selvpleie Rosévin drit i å bry deg rosépepper sauser Kjøtt solskinnsboller spinat Il Buongustaio barnevennlig middag top 10 ost aubergine pestoboller kjøttkaker kosemat Soldager Kald drikke Svinekjøtt drinker Pakistansk mat cocktail Kylling sort/hvitt sushi chili enklere-blir-det-ikke hot suppe parmesanchips jul desserter Fisk Lunsj Sunn mat! foto Ziconda Hovedrett Bacon vennemat Hamburger kjøttboller Styrkeøkt taco/wraps/tortillas kake restitusjonsmat Nyttårsforsett Dagenderpåmat døtre Juledigg helse images Noodler Laks secondhand Strandliv unntakstilstand boller omelett Tzatziki døttre snacks creepy søndagsmiddag chèviche kylling Hverdagshygge Høstsnadder scampi kamskjell Det gode liv restemat godt nytt år voldtekt venninner spareribs Pizza shopping botox slank deg sunn suppe kakefest verdens beste paprika Nestkjærlighet grønnsakssuppe kjærleik reker i hvitløk girlpower hjemløs healthy Svettetokter Trening supersaft pasta Tomater maroccan oil Førjulsmat coctails pen Nattmat død Spania gjærbakst meal jeg er her Thank You broccoli superdigg ettertanke Leve livet Pynt frappé tomatsaus Sandwich Fylla Omtanke bra nok Indrefilét iskaffe smakfullt Venninnemat møkkamenn kreft vårløk ferie Feriemat misunnelse Sommermat chevre bilder influensa avocado savn røkelaks Moules frites Personlig trener på egne ben lørdagsdigg Øl&Aquavit sommerkveld rynkefri sykehus hverdagsmiddag reker tapas Enkelt kropp hjemmelaget russebarn syltet frukt Iberico verdens beste kjøttboller dirty Vær deg selv love pitabrød eplekake mozarella pretty kjærlighet Familiemiddag fetaost Naprapat

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)