Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Skal du lage én greie med mye smak, sprøtt og mykt denne helgen, velg denne!

Denne lille enkle, men vanvittig smaksrike herligheten, ble til en sommerdag i Spania for et par år siden.

Vi var så heldige å få leie et vannvittig herskapshus i åsen over Marbella, et hus på 7-800 m2, seks mål tomt og alt hva man kunne ønske seg av tja...absolutt alt. Det var egentlig helt vilt, og vi brukte et par dager bare å gjøre oss kjent med eiendommen, første dagene gikk jeg meg litt vill i alle tre etasjene og med alle sine dører, korridorer, patioer og mezzaniner.

 

Men ett rom gjorde jeg meg kjent med, med én gang. Kjøkkenet. Som var et lite kapittel for seg, med alt hva en amatørkokk kunne ønske seg. Og komfyren. Smeg. Guuud, kan det bli lekrere! Jeg har sansen for AGA og dens egenskaper (ønsket meg den, men det var før jeg 'møtte' Smeg.

 

Så, Smeg og jeg ble umiddelbart venner, og det fantastiske kjøkkenet, ble det første jeg møtte om morgenen, og det siste jeg sa natt'a til.

 

Når jeg er på ferie, så liker jeg å overlate matlaging til andre, men med dette kjøkkenet, så måtte jeg bare. På 14 dager så ble det ihvertfall syv selvmekka lunsjer og kanskje flere middager. Og jeg nikoste meg.

 

Litt sånn med et kjøkken hvor det tar fem minutter å danse rundt kjøkkenøya og du gjør nye oppdagelser for hver runde; da blir det ikke kjedelig å lage mat!

 

Så, denne herligheten ble til der nede en julidag i varmen. Full av gode smaker, utrolig lett å lage (mekker seg egentlig nesten helt av seg selv), og passer like godt alene som forrett, som tilbehør til en stor lunsj eller middag.

 

Forrett/tilbehør til fire:

 

To store og helst lange røde paprika

1 stort glass sorte oliven uten sten, finhakket

1 stort stykke fetaost

Olivenolje, ex virgin

pepper

Del paprika på langs og ta ut frø. Skjær et lite snitt langs bunnen så de ligger 'stille'.

Mos fetaost og oliven i en bolle og rør inn olivenolje, smak til med nykvernet pepper.

Stapp alt godt i paprikahalvdelene, og legg på bakepapapir.

 

Bak i ovnen, 200 grader. Ca 10-15 minutter, avhenging av ovn (går kjapt med Smeg:).

PPaprika skal være litt myk men al dente, osten smeltet og glovarm.

 

Nyt, så kanskje sommeren varer litt lenger.b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-19.47.36_20160802-184833_1.jpg

Spanske oliven

b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-19.49.48.jpg

Finhakket

b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-19.51.13.jpg

Blandet med fetaost

b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-20.00.00.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Det står en gammel benk i hagen...
Blogg
...så full av minner, på godt og vondt. Da vi flyttet inn i det litt rare og 'skjeve' huset ved Hal...
Les mer...
Lov meg én ting, sa mannen...IKKE selg henne!
Blogg
Som vanlig er jeg sent ute med ting som haster. Spesielt ting som innebærer et uforutsett innhugg i ...
Les mer...
Alene på 17. mai, og det tror jeg blir helt greit. For meg.
Blogg
Det er kanskje noe av det vanskeligste og kjipeste med merkedager, det å være alene. Om det er fødse...
Les mer...
Lavt blodsukker og lite søvn er en jævlig dårlig kombo
Blogg
Jeg har oppskriften, i hvertfall min egen, på hvordan være skikkelig B.tch, og det med stor B. ...
Les mer...
Du må for all del, si i fra hvis det er noe?
Blogg
Første påskedag og kanskje den aller mest hellige av alle årets hellige dager.  Noen har et re...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Høstsnadder Styrkeøkt verdens beste kjøttboller Moules frites gjærbakst Spania Fylla plommer Congratulations omelett vennemat Fisk chili hold deg frisk Nattmat foto drit i å bry deg frappé cocktail fiskesuppe Dagenderpåmat døttre krabber Blåskjell Må ha snacks alene død verdens beste kake likør forretter bra nok Lunsj suppe fetaost vegetar boller kvinnefest Sommermat sushi vårslepp kjærlighet iskaffe rakfisk behappy reker i hvitløk Pizza Trening lørdagsdigg maroccan oil images Søndagsdigg pretty Kald drikke jeg er her olivenolje Poteter drinker pestoboller syltet frukt grønnsakssuppe friskt barnevennlig middag desserter Nestkjærlighet fresh bake supersaft myk hud venninner shopping Førjulsmat raskt og lekkert bilder sauser restitusjonsmat godt nytt år misunnelse torsk hverdagsmiddag botox Canary Island Omtanke Skalldyr Pynt Familiemiddag maki aubergine pasta tapas taco/wraps/tortillas småretter tomatsaus Soldager Svettetokter eggerøre parmesan ferie chevre mozarella kakefest Laks kreft girlpower røkelaks Grønnsaker vårløk hjemløs Frukt på egne ben hjemmelaget selvpleie tilbehør hot suppe ost restemat Il Buongustaio paprika helse ensomhet eplekake Juledigg dirty Eid Mett av en rett kjøttkaker døtre spinat Kyllingburger fashion feel good sort/hvitt top 10 Enkelt spareribs barn Sandwich Feriemat Øl&Aquavit Sjømat kjærleik Ziconda Frokost egg Venninnemat søndagsmiddag Indrefilét drittsekk creepy elsker deg Hamburger influensa loveyoutopieces Overgangsalder Feriemodus Personlig trener Naprapat mammahjerte chèviche kylling voldtekt Steinbit scampi neger kosemat superdigg restitusjonsmat nærdødenopplevelse spoiled solskinnsboller Venner russebarn Kjøtt Feel good about your self ostemat Styrke halloween reker julegaver savn Italia Be happy kropp meal Leve livet kjøttboller rosépepper secondhand love Grill Tzatziki Thai Tomater Vær deg selv Middelhavet Hverdagshygge superdigg rettferdighet aubergine/tomat/parmesan insekter Bacon Sunn mat! Kylling familie superenkelt Serrano ettertanke Nyttårsforsett Lev godt parmesanchips Thank You unntakstilstand coctails avocado salat smakfullt Svinekjøtt Noodler healthy gjørdetenkelt enklere-blir-det-ikke Rosévin kamskjell Pakistansk mat sykehus Strandliv litt fest i hverdagen Katrine pen Hummer ruccola healty Hovedrett jul pitabrød broccoli Det gode liv oliven russetid pommes frites Iberico Spicy sommerkveld slank deg sunn rynkefri møkkamenn

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)