Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Skal du lage én greie med mye smak, sprøtt og mykt denne helgen, velg denne!

Denne lille enkle, men vanvittig smaksrike herligheten, ble til en sommerdag i Spania for et par år siden.

Vi var så heldige å få leie et vannvittig herskapshus i åsen over Marbella, et hus på 7-800 m2, seks mål tomt og alt hva man kunne ønske seg av tja...absolutt alt. Det var egentlig helt vilt, og vi brukte et par dager bare å gjøre oss kjent med eiendommen, første dagene gikk jeg meg litt vill i alle tre etasjene og med alle sine dører, korridorer, patioer og mezzaniner.

 

Men ett rom gjorde jeg meg kjent med, med én gang. Kjøkkenet. Som var et lite kapittel for seg, med alt hva en amatørkokk kunne ønske seg. Og komfyren. Smeg. Guuud, kan det bli lekrere! Jeg har sansen for AGA og dens egenskaper (ønsket meg den, men det var før jeg 'møtte' Smeg.

 

Så, Smeg og jeg ble umiddelbart venner, og det fantastiske kjøkkenet, ble det første jeg møtte om morgenen, og det siste jeg sa natt'a til.

 

Når jeg er på ferie, så liker jeg å overlate matlaging til andre, men med dette kjøkkenet, så måtte jeg bare. På 14 dager så ble det ihvertfall syv selvmekka lunsjer og kanskje flere middager. Og jeg nikoste meg.

 

Litt sånn med et kjøkken hvor det tar fem minutter å danse rundt kjøkkenøya og du gjør nye oppdagelser for hver runde; da blir det ikke kjedelig å lage mat!

 

Så, denne herligheten ble til der nede en julidag i varmen. Full av gode smaker, utrolig lett å lage (mekker seg egentlig nesten helt av seg selv), og passer like godt alene som forrett, som tilbehør til en stor lunsj eller middag.

 

Forrett/tilbehør til fire:

 

To store og helst lange røde paprika

1 stort glass sorte oliven uten sten, finhakket

1 stort stykke fetaost

Olivenolje, ex virgin

pepper

Del paprika på langs og ta ut frø. Skjær et lite snitt langs bunnen så de ligger 'stille'.

Mos fetaost og oliven i en bolle og rør inn olivenolje, smak til med nykvernet pepper.

Stapp alt godt i paprikahalvdelene, og legg på bakepapapir.

 

Bak i ovnen, 200 grader. Ca 10-15 minutter, avhenging av ovn (går kjapt med Smeg:).

PPaprika skal være litt myk men al dente, osten smeltet og glovarm.

 

Nyt, så kanskje sommeren varer litt lenger.b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-19.47.36_20160802-184833_1.jpg

Spanske oliven

b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-19.49.48.jpg

Finhakket

b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-19.51.13.jpg

Blandet med fetaost

b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-20.00.00.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

secondhand hot suppe kjærleik bilder loveyoutopieces bake kake rynkefri superdigg restitusjonsmat Strandliv vårslepp jeg er her eplekake tomatsaus Trening superenkelt sushi ensomhet pen godt nytt år suppe sykehus Personlig trener parmesan Poteter cocktail ost torsk Katrine Hverdagshygge mozarella rakfisk Congratulations top 10 scampi botox slank deg sunn shopping aubergine hjemmelaget girlpower nærdødenopplevelse love Venner hold deg frisk myk hud kjøttkaker Tzatziki neger Lunsj elsker deg spoiled Sjømat Spania Venninnemat desserter pretty verdens beste kjøttboller Thank You kreft Frokost jul ferie influensa Feriemodus familie Styrkeøkt Pakistansk mat Canary Island Søndagsdigg Enkelt maki død Fylla pommes frites salat coctails boller Hovedrett Kjøtt ruccola frappé forretter spinat taco/wraps/tortillas Hummer døttre Lev godt Kald drikke Overgangsalder paprika iskaffe images healty søndagsmiddag ettertanke Fisk restitusjonsmat kjøttboller sauser reker Svinekjøtt avocado Mett av en rett Eid julegaver creepy maroccan oil spareribs pitabrød Iberico grønnsakssuppe Laks Noodler Førjulsmat Øl&Aquavit savn alene supersaft solskinnsboller foto barn Feriemat oliven parmesanchips Nyttårsforsett Rosévin egg plommer Høstsnadder friskt olivenolje hverdagsmiddag fashion omelett voldtekt Naprapat Soldager vårløk hjemløs chèviche kylling raskt og lekkert drittsekk tilbehør reker i hvitløk Familiemiddag Dagenderpåmat Blåskjell venninner insekter gjørdetenkelt chevre dirty Nattmat vennemat syltet frukt på egne ben enklere-blir-det-ikke Leve livet smakfullt Frukt møkkamenn eggerøre aubergine/tomat/parmesan krabber Serrano småretter Bacon healthy Ziconda halloween Svettetokter litt fest i hverdagen Skalldyr røkelaks kjærlighet rosépepper kosemat unntakstilstand Steinbit restemat Juledigg rettferdighet kropp Italia Sommermat Sunn mat! Pynt mammahjerte selvpleie Indrefilét kakefest gjærbakst drinker russebarn Nestkjærlighet Hamburger Omtanke helse Det gode liv Pizza Feel good about your self sort/hvitt snacks vegetar chili fetaost Kyllingburger broccoli Il Buongustaio sommerkveld pestoboller Moules frites russetid verdens beste kamskjell behappy Må ha fresh Styrke Thai bra nok feel good lørdagsdigg pasta døtre Grønnsaker superdigg Be happy Vær deg selv kvinnefest fiskesuppe Middelhavet Spicy likør drit i å bry deg tapas Kylling Sandwich meal Tomater barnevennlig middag ostemat Grill misunnelse

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)