Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Skal du lage én greie med mye smak, sprøtt og mykt denne helgen, velg denne!

Denne lille enkle, men vanvittig smaksrike herligheten, ble til en sommerdag i Spania for et par år siden.

Vi var så heldige å få leie et vannvittig herskapshus i åsen over Marbella, et hus på 7-800 m2, seks mål tomt og alt hva man kunne ønske seg av tja...absolutt alt. Det var egentlig helt vilt, og vi brukte et par dager bare å gjøre oss kjent med eiendommen, første dagene gikk jeg meg litt vill i alle tre etasjene og med alle sine dører, korridorer, patioer og mezzaniner.

 

Men ett rom gjorde jeg meg kjent med, med én gang. Kjøkkenet. Som var et lite kapittel for seg, med alt hva en amatørkokk kunne ønske seg. Og komfyren. Smeg. Guuud, kan det bli lekrere! Jeg har sansen for AGA og dens egenskaper (ønsket meg den, men det var før jeg 'møtte' Smeg.

 

Så, Smeg og jeg ble umiddelbart venner, og det fantastiske kjøkkenet, ble det første jeg møtte om morgenen, og det siste jeg sa natt'a til.

 

Når jeg er på ferie, så liker jeg å overlate matlaging til andre, men med dette kjøkkenet, så måtte jeg bare. På 14 dager så ble det ihvertfall syv selvmekka lunsjer og kanskje flere middager. Og jeg nikoste meg.

 

Litt sånn med et kjøkken hvor det tar fem minutter å danse rundt kjøkkenøya og du gjør nye oppdagelser for hver runde; da blir det ikke kjedelig å lage mat!

 

Så, denne herligheten ble til der nede en julidag i varmen. Full av gode smaker, utrolig lett å lage (mekker seg egentlig nesten helt av seg selv), og passer like godt alene som forrett, som tilbehør til en stor lunsj eller middag.

 

Forrett/tilbehør til fire:

 

To store og helst lange røde paprika

1 stort glass sorte oliven uten sten, finhakket

1 stort stykke fetaost

Olivenolje, ex virgin

pepper

Del paprika på langs og ta ut frø. Skjær et lite snitt langs bunnen så de ligger 'stille'.

Mos fetaost og oliven i en bolle og rør inn olivenolje, smak til med nykvernet pepper.

Stapp alt godt i paprikahalvdelene, og legg på bakepapapir.

 

Bak i ovnen, 200 grader. Ca 10-15 minutter, avhenging av ovn (går kjapt med Smeg:).

PPaprika skal være litt myk men al dente, osten smeltet og glovarm.

 

Nyt, så kanskje sommeren varer litt lenger.b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-19.47.36_20160802-184833_1.jpg

Spanske oliven

b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-19.49.48.jpg

Finhakket

b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-19.51.13.jpg

Blandet med fetaost

b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-20.00.00.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Ikke f*** om du skal få definere hvem jeg er...
Blogg
Det er ganske så tøft å stå der, la panseret sprekke og skrelle av seg det ytterste skallet. Gj...
Les mer...
Me too. Ja, jeg er blitt voldtatt.
Blogg
Kampanjen traff meg som en knyttneve. Ikke altfor hardt, men dog...jo faktisk ganske hardt, når jeg ...
Les mer...
Når jeg er i mitt mykeste hjørne, har jeg de skarpeste kantene.
Blogg
Jeg våkner med den klumpen i magen, den du vet...som du ikke riktig vet hvorfor er der. Jeg la meg ...
Les mer...
Krøll ett jævla hår på mine døtre's hoder, og du er uten baller
Blogg
Jeg har sagt det før, og jeg sier igjen det som ikke kan sies for ofte; vi bør være så jævlig redd f...
Les mer...
You're simply the best, better than all the rest
Blogg
For det er akkurat hva du er, hele tiden. Tro det eller ei. Og hvis alle tenkte det (uten å bli alt...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

supersaft insekter eggerøre plommer Styrke Det gode liv Poteter vennemat Feriemat raskt og lekkert Rosévin sommerkveld foto ost torsk olivenolje kreft slank deg sunn jul Middelhavet kake Indrefilét Kjøtt salat Lev godt Overgangsalder solskinnsboller healthy paprika Øl&Aquavit rosépepper Spania bilder Trening myk hud Pakistansk mat oliven aubergine Venner Søndagsdigg mozarella Kald drikke halloween omelett feel good smakfullt Enkelt forretter sushi Sjømat Be happy chevre friskt Frukt Canary Island Hverdagshygge elsker deg hverdagsmiddag kvinnefest Nyttårsforsett vårløk møkkamenn Steinbit Feriemodus syltet frukt grønnsakssuppe helse Noodler gjørdetenkelt pasta parmesan Fylla Fisk Laks shopping snacks pen reker i hvitløk spinat død parmesanchips dirty fiskesuppe drittsekk ensomhet maki barnevennlig middag russetid Nattmat vårslepp Styrkeøkt Thank You fresh Venninnemat restemat hold deg frisk Blåskjell hot suppe Il Buongustaio vegetar alene images unntakstilstand Dagenderpåmat Må ha pitabrød influensa russebarn Congratulations mammahjerte ettertanke eplekake kjærlighet ostemat maroccan oil scampi ruccola tomatsaus frappé Mett av en rett Hovedrett Strandliv Grill meal spareribs tilbehør kosemat Sandwich døttre selvpleie bake kakefest julegaver pretty litt fest i hverdagen Spicy Soldager rynkefri hjemløs Høstsnadder love Personlig trener spoiled rettferdighet lørdagsdigg tapas verdens beste kjøttboller iskaffe drinker Frokost avocado reker Kyllingburger superdigg misunnelse småretter suppe top 10 barn Thai Vær deg selv Grønnsaker verdens beste desserter bra nok Tzatziki Ziconda superenkelt venninner savn røkelaks girlpower Iberico Tomater Sommermat familie aubergine/tomat/parmesan Sunn mat! secondhand Omtanke døtre på egne ben egg Svettetokter Feel good about your self healty Eid Skalldyr pommes frites Lunsj sort/hvitt fetaost kjøttboller Pynt Bacon ferie Hummer restitusjonsmat cocktail gjærbakst Moules frites hjemmelaget Førjulsmat fashion neger Naprapat kamskjell Serrano enklere-blir-det-ikke kjøttkaker voldtekt broccoli pestoboller Leve livet superdigg restitusjonsmat chèviche kylling sauser Katrine likør Kylling creepy søndagsmiddag Nestkjærlighet loveyoutopieces krabber coctails botox boller rakfisk Familiemiddag kropp Pizza chili Italia Hamburger Juledigg Svinekjøtt taco/wraps/tortillas

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)