Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Skal du lage én greie med mye smak, sprøtt og mykt denne helgen, velg denne!

Denne lille enkle, men vanvittig smaksrike herligheten, ble til en sommerdag i Spania for et par år siden.

Vi var så heldige å få leie et vannvittig herskapshus i åsen over Marbella, et hus på 7-800 m2, seks mål tomt og alt hva man kunne ønske seg av tja...absolutt alt. Det var egentlig helt vilt, og vi brukte et par dager bare å gjøre oss kjent med eiendommen, første dagene gikk jeg meg litt vill i alle tre etasjene og med alle sine dører, korridorer, patioer og mezzaniner.

 

Men ett rom gjorde jeg meg kjent med, med én gang. Kjøkkenet. Som var et lite kapittel for seg, med alt hva en amatørkokk kunne ønske seg. Og komfyren. Smeg. Guuud, kan det bli lekrere! Jeg har sansen for AGA og dens egenskaper (ønsket meg den, men det var før jeg 'møtte' Smeg.

 

Så, Smeg og jeg ble umiddelbart venner, og det fantastiske kjøkkenet, ble det første jeg møtte om morgenen, og det siste jeg sa natt'a til.

 

Når jeg er på ferie, så liker jeg å overlate matlaging til andre, men med dette kjøkkenet, så måtte jeg bare. På 14 dager så ble det ihvertfall syv selvmekka lunsjer og kanskje flere middager. Og jeg nikoste meg.

 

Litt sånn med et kjøkken hvor det tar fem minutter å danse rundt kjøkkenøya og du gjør nye oppdagelser for hver runde; da blir det ikke kjedelig å lage mat!

 

Så, denne herligheten ble til der nede en julidag i varmen. Full av gode smaker, utrolig lett å lage (mekker seg egentlig nesten helt av seg selv), og passer like godt alene som forrett, som tilbehør til en stor lunsj eller middag.

 

Forrett/tilbehør til fire:

 

To store og helst lange røde paprika

1 stort glass sorte oliven uten sten, finhakket

1 stort stykke fetaost

Olivenolje, ex virgin

pepper

Del paprika på langs og ta ut frø. Skjær et lite snitt langs bunnen så de ligger 'stille'.

Mos fetaost og oliven i en bolle og rør inn olivenolje, smak til med nykvernet pepper.

Stapp alt godt i paprikahalvdelene, og legg på bakepapapir.

 

Bak i ovnen, 200 grader. Ca 10-15 minutter, avhenging av ovn (går kjapt med Smeg:).

PPaprika skal være litt myk men al dente, osten smeltet og glovarm.

 

Nyt, så kanskje sommeren varer litt lenger.b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-19.47.36_20160802-184833_1.jpg

Spanske oliven

b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-19.49.48.jpg

Finhakket

b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-19.51.13.jpg

Blandet med fetaost

b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-20.00.00.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Naprapat russetid kvinnefest chevre snacks likør ostemat chèviche kylling Hovedrett avocado fresh bake Personlig trener krabber selvpleie barnevennlig middag Thank You kake syltet frukt hjemmelaget Ziconda reker superdigg restitusjonsmat behappy images reker i hvitløk vårløk myk hud Mett av en rett Pakistansk mat torsk influensa parmesanchips russebarn botox elsker deg pommes frites døtre top 10 pasta Dagenderpåmat Katrine desserter meal voldtekt Serrano Sunn mat! Blåskjell halloween insekter død Pizza Juledigg julegaver Hverdagshygge vårslepp Nyttårsforsett friskt spoiled kamskjell savn secondhand Moules frites Kylling Middelhavet rosépepper Lev godt Må ha rettferdighet Bacon kosemat Italia Poteter creepy gjærbakst kjærlighet eplekake maroccan oil frappé Soldager verdens beste kjøttboller Fylla restemat Hamburger Kyllingburger healty Kald drikke Lunsj barn godt nytt år Svettetokter raskt og lekkert Nestkjærlighet enklere-blir-det-ikke pestoboller drit i å bry deg småretter Feel good about your self Fisk kropp Frukt spareribs Øl&Aquavit litt fest i hverdagen Venninnemat slank deg sunn Pynt Indrefilét Be happy Leve livet Feriemodus suppe Svinekjøtt tapas dirty Overgangsalder ettertanke pen ferie foto Hummer fashion ost Feriemat loveyoutopieces sommerkveld kreft søndagsmiddag unntakstilstand aubergine/tomat/parmesan hold deg frisk Eid solskinnsboller boller grønnsakssuppe Nattmat lørdagsdigg Strandliv sykehus taco/wraps/tortillas sort/hvitt girlpower neger Kjøtt Grill pretty Sommermat olivenolje coctails familie hot suppe venninner helse pitabrød Laks Førjulsmat sauser gjørdetenkelt Familiemiddag superdigg på egne ben paprika Enkelt nærdødenopplevelse Høstsnadder salat ruccola shopping Tzatziki Styrkeøkt smakfullt Søndagsdigg Rosévin Frokost drittsekk Sandwich Styrke broccoli Trening Spania bra nok døttre scampi Iberico hverdagsmiddag Noodler Tomater Canary Island omelett fiskesuppe Thai mozarella oliven Congratulations aubergine eggerøre Skalldyr supersaft iskaffe mammahjerte plommer chili egg vennemat rynkefri fetaost røkelaks Venner forretter møkkamenn cocktail restitusjonsmat spinat alene vegetar rakfisk bilder tilbehør kjøttkaker Sjømat Det gode liv love kjøttboller Grønnsaker Steinbit Spicy Vær deg selv feel good Omtanke jeg er her drinker maki jul kakefest hjemløs healthy kjærleik ensomhet verdens beste sushi misunnelse Il Buongustaio superenkelt tomatsaus parmesan

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)