Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Skal du lage én greie med mye smak, sprøtt og mykt denne helgen, velg denne!

Denne lille enkle, men vanvittig smaksrike herligheten, ble til en sommerdag i Spania for et par år siden.

Vi var så heldige å få leie et vannvittig herskapshus i åsen over Marbella, et hus på 7-800 m2, seks mål tomt og alt hva man kunne ønske seg av tja...absolutt alt. Det var egentlig helt vilt, og vi brukte et par dager bare å gjøre oss kjent med eiendommen, første dagene gikk jeg meg litt vill i alle tre etasjene og med alle sine dører, korridorer, patioer og mezzaniner.

 

Men ett rom gjorde jeg meg kjent med, med én gang. Kjøkkenet. Som var et lite kapittel for seg, med alt hva en amatørkokk kunne ønske seg. Og komfyren. Smeg. Guuud, kan det bli lekrere! Jeg har sansen for AGA og dens egenskaper (ønsket meg den, men det var før jeg 'møtte' Smeg.

 

Så, Smeg og jeg ble umiddelbart venner, og det fantastiske kjøkkenet, ble det første jeg møtte om morgenen, og det siste jeg sa natt'a til.

 

Når jeg er på ferie, så liker jeg å overlate matlaging til andre, men med dette kjøkkenet, så måtte jeg bare. På 14 dager så ble det ihvertfall syv selvmekka lunsjer og kanskje flere middager. Og jeg nikoste meg.

 

Litt sånn med et kjøkken hvor det tar fem minutter å danse rundt kjøkkenøya og du gjør nye oppdagelser for hver runde; da blir det ikke kjedelig å lage mat!

 

Så, denne herligheten ble til der nede en julidag i varmen. Full av gode smaker, utrolig lett å lage (mekker seg egentlig nesten helt av seg selv), og passer like godt alene som forrett, som tilbehør til en stor lunsj eller middag.

 

Forrett/tilbehør til fire:

 

To store og helst lange røde paprika

1 stort glass sorte oliven uten sten, finhakket

1 stort stykke fetaost

Olivenolje, ex virgin

pepper

Del paprika på langs og ta ut frø. Skjær et lite snitt langs bunnen så de ligger 'stille'.

Mos fetaost og oliven i en bolle og rør inn olivenolje, smak til med nykvernet pepper.

Stapp alt godt i paprikahalvdelene, og legg på bakepapapir.

 

Bak i ovnen, 200 grader. Ca 10-15 minutter, avhenging av ovn (går kjapt med Smeg:).

PPaprika skal være litt myk men al dente, osten smeltet og glovarm.

 

Nyt, så kanskje sommeren varer litt lenger.b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-19.47.36_20160802-184833_1.jpg

Spanske oliven

b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-19.49.48.jpg

Finhakket

b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-19.51.13.jpg

Blandet med fetaost

b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-20.00.00.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...
Jeg kjenner jeg må trekke pusten dypt...konsentrere meg for det som må komme.
Blogg
Jeg sitter i sofaen oppe på 'loftstuen', det nærmeste rommet jeg kan komme hennes, uten å virke påtr...
Les mer...
Jeg har ikke presset 2x4 kilo ut gjennom vagina, men jeg har allikevel født.
Blogg
Med litt undring, men mest interesse, har jeg fulgt debatten siste dager og hva som er 'best'; keise...
Les mer...
Det står en gammel benk i hagen...
Blogg
...så full av minner, på godt og vondt. Da vi flyttet inn i det litt rare og 'skjeve' huset ved Hal...
Les mer...
Lov meg én ting, sa mannen...IKKE selg henne!
Blogg
Som vanlig er jeg sent ute med ting som haster. Spesielt ting som innebærer et uforutsett innhugg i ...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Lunsj forretter Nestkjærlighet frappé bilder døtre Nattmat supersaft ost spoiled Thank You misunnelse Leve livet bra nok Eid fashion spareribs sushi russebarn maroccan oil pitabrød russetid olivenolje nærdødenopplevelse creepy solskinnsboller Hovedrett sykehus kake død girlpower dirty botox Blåskjell Familiemiddag pretty foto parmesanchips Personlig trener røkelaks omelett Katrine images pommes frites Congratulations boller ostemat Venninnemat torsk julegaver Styrke Hamburger parmesan chevre salat Grill rynkefri reker i hvitløk avocado superdigg restitusjonsmat fetaost aubergine hjemløs Laks Spicy top 10 Hverdagshygge mozarella jeg er her chèviche kylling Grønnsaker tapas Sandwich Rosévin hjemmelaget Strandliv kjærleik restitusjonsmat fresh Hummer likør Iberico hverdagsmiddag jul kakefest kjøttkaker Søndagsdigg syltet frukt Tomater pen Middelhavet rosépepper kropp Overgangsalder gjørdetenkelt familie Styrkeøkt sort/hvitt Pizza Italia neger Fylla helse Sommermat rettferdighet scampi grønnsakssuppe eggerøre shopping selvpleie kamskjell vegetar chili paprika myk hud snacks Øl&Aquavit pasta oliven Venner Vær deg selv maki krabber Moules frites Dagenderpåmat insekter Enkelt Pakistansk mat Pynt Soldager Serrano aubergine/tomat/parmesan kjøttboller broccoli Juledigg Feel good about your self Feriemodus iskaffe småretter kvinnefest desserter savn på egne ben tomatsaus Be happy egg Poteter Svettetokter Mett av en rett slank deg sunn hot suppe møkkamenn pestoboller verdens beste kjøttboller søndagsmiddag loveyoutopieces Fisk ferie kosemat Kald drikke Canary Island verdens beste healthy vårløk restemat Steinbit Kylling raskt og lekkert sommerkveld Feriemat reker enklere-blir-det-ikke eplekake Indrefilét tilbehør friskt ruccola drinker lørdagsdigg superenkelt barnevennlig middag alene Ziconda meal vårslepp litt fest i hverdagen Tzatziki Skalldyr coctails vennemat døttre hold deg frisk Førjulsmat venninner spinat kreft drit i å bry deg gjærbakst plommer halloween sauser Nyttårsforsett drittsekk Noodler Høstsnadder Kjøtt influensa ensomhet healty Omtanke suppe Lev godt bake Frokost Det gode liv Spania Sunn mat! godt nytt år Må ha barn Sjømat Frukt behappy Thai Trening voldtekt unntakstilstand fiskesuppe superdigg mammahjerte secondhand ettertanke taco/wraps/tortillas cocktail feel good Svinekjøtt kjærlighet Kyllingburger Bacon elsker deg Il Buongustaio rakfisk love Naprapat smakfullt

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)