Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Skal du lage én greie med mye smak, sprøtt og mykt denne helgen, velg denne!

Denne lille enkle, men vanvittig smaksrike herligheten, ble til en sommerdag i Spania for et par år siden.

Vi var så heldige å få leie et vannvittig herskapshus i åsen over Marbella, et hus på 7-800 m2, seks mål tomt og alt hva man kunne ønske seg av tja...absolutt alt. Det var egentlig helt vilt, og vi brukte et par dager bare å gjøre oss kjent med eiendommen, første dagene gikk jeg meg litt vill i alle tre etasjene og med alle sine dører, korridorer, patioer og mezzaniner.

 

Men ett rom gjorde jeg meg kjent med, med én gang. Kjøkkenet. Som var et lite kapittel for seg, med alt hva en amatørkokk kunne ønske seg. Og komfyren. Smeg. Guuud, kan det bli lekrere! Jeg har sansen for AGA og dens egenskaper (ønsket meg den, men det var før jeg 'møtte' Smeg.

 

Så, Smeg og jeg ble umiddelbart venner, og det fantastiske kjøkkenet, ble det første jeg møtte om morgenen, og det siste jeg sa natt'a til.

 

Når jeg er på ferie, så liker jeg å overlate matlaging til andre, men med dette kjøkkenet, så måtte jeg bare. På 14 dager så ble det ihvertfall syv selvmekka lunsjer og kanskje flere middager. Og jeg nikoste meg.

 

Litt sånn med et kjøkken hvor det tar fem minutter å danse rundt kjøkkenøya og du gjør nye oppdagelser for hver runde; da blir det ikke kjedelig å lage mat!

 

Så, denne herligheten ble til der nede en julidag i varmen. Full av gode smaker, utrolig lett å lage (mekker seg egentlig nesten helt av seg selv), og passer like godt alene som forrett, som tilbehør til en stor lunsj eller middag.

 

Forrett/tilbehør til fire:

 

To store og helst lange røde paprika

1 stort glass sorte oliven uten sten, finhakket

1 stort stykke fetaost

Olivenolje, ex virgin

pepper

Del paprika på langs og ta ut frø. Skjær et lite snitt langs bunnen så de ligger 'stille'.

Mos fetaost og oliven i en bolle og rør inn olivenolje, smak til med nykvernet pepper.

Stapp alt godt i paprikahalvdelene, og legg på bakepapapir.

 

Bak i ovnen, 200 grader. Ca 10-15 minutter, avhenging av ovn (går kjapt med Smeg:).

PPaprika skal være litt myk men al dente, osten smeltet og glovarm.

 

Nyt, så kanskje sommeren varer litt lenger.b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-19.47.36_20160802-184833_1.jpg

Spanske oliven

b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-19.49.48.jpg

Finhakket

b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-19.51.13.jpg

Blandet med fetaost

b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-20.00.00.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Du må for all del, si i fra hvis det er noe?
Blogg
Første påskedag og kanskje den aller mest hellige av alle årets hellige dager.  Noen har et re...
Les mer...
I morgen er det ti år siden drapet på Martine
Blogg
Er du en mamma, en pappa, en søster eller bror?  Tenk deg at du en dag, midt i travel f...
Les mer...
Drit i å bry deg så mye...bry deg heller mer
Blogg
Jeg har nettopp sittet og sett på dokumentaren 'Mellom oss'. Gjennom et helt år, har helt 'vanlige' ...
Les mer...
Det å ville være 'verdensmester', kan faktisk koste deg livet.
Blogg
PANG!!! Jeg hadde vært våken siden klokken fire den morgenen, og da det begynte å lysne av dag, ga ...
Les mer...
To eller tre kanariefugler...ikke mine døtres ansvar. Hell no!
Blogg
Jeg fikk en mail her for leden (ja, jeg er så gammel at jeg ikke bare bruker, men liker uttrykket), ...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Styrkeøkt Enkelt smakfullt nærdødenopplevelse voldtekt myk hud Serrano Sandwich Fylla supersaft Hamburger torsk likør mozarella mammahjerte kamskjell grønnsakssuppe Lunsj rosépepper hot suppe chèviche kylling eggerøre sommerkveld familie maki sykehus neger Congratulations Omtanke godt nytt år hjemmelaget Grønnsaker lørdagsdigg frappé vårslepp ost spareribs Frukt Svettetokter meal egg Ziconda Førjulsmat småretter fresh Poteter Mett av en rett selvpleie misunnelse creepy drit i å bry deg verdens beste kjøttboller Styrke desserter Øl&Aquavit omelett Leve livet Strandliv friskt Laks Grill raskt og lekkert Spania drinker Bacon foto jeg er her Dagenderpåmat søndagsmiddag Det gode liv healthy dirty suppe sushi verdens beste pen russetid pestoboller parmesanchips solskinnsboller venninner Kald drikke gjærbakst Feel good about your self død Høstsnadder Kjøtt images spoiled boller Indrefilét Fisk Moules frites broccoli Hverdagshygge taco/wraps/tortillas kjærleik drittsekk fashion Be happy Nestkjærlighet Lev godt chevre Tzatziki vårløk Vær deg selv snacks Nyttårsforsett vegetar Juledigg Sunn mat! Pynt Nattmat Personlig trener Italia kjærlighet Venninnemat enklere-blir-det-ikke Kyllingburger influensa superenkelt kake parmesan Venner ferie ostemat halloween hold deg frisk tomatsaus tilbehør Skalldyr Pakistansk mat maroccan oil Feriemat Eid restitusjonsmat ettertanke Trening Frokost Hummer krabber savn scampi døttre litt fest i hverdagen barn olivenolje Feriemodus restemat fetaost pretty chili shopping Steinbit Blåskjell bake plommer Tomater Katrine ruccola alene barnevennlig middag avocado Noodler fiskesuppe oliven Thai iskaffe spinat forretter døtre kreft paprika Rosévin pitabrød superdigg unntakstilstand elsker deg reker gjørdetenkelt russebarn Naprapat jul love reker i hvitløk cocktail coctails sauser Soldager Canary Island Kylling healty kjøttkaker røkelaks salat hjemløs rakfisk feel good hverdagsmiddag top 10 julegaver møkkamenn pasta loveyoutopieces secondhand sort/hvitt kosemat Hovedrett pommes frites Overgangsalder insekter ensomhet aubergine kropp superdigg restitusjonsmat Svinekjøtt botox girlpower kakefest aubergine/tomat/parmesan bra nok Spicy helse Iberico Familiemiddag Må ha kjøttboller Middelhavet Thank You rynkefri Sommermat på egne ben kvinnefest rettferdighet slank deg sunn syltet frukt Sjømat eplekake Søndagsdigg tapas Il Buongustaio vennemat Pizza bilder

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)