Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Skal du lage én greie med mye smak, sprøtt og mykt denne helgen, velg denne!

Denne lille enkle, men vanvittig smaksrike herligheten, ble til en sommerdag i Spania for et par år siden.

Vi var så heldige å få leie et vannvittig herskapshus i åsen over Marbella, et hus på 7-800 m2, seks mål tomt og alt hva man kunne ønske seg av tja...absolutt alt. Det var egentlig helt vilt, og vi brukte et par dager bare å gjøre oss kjent med eiendommen, første dagene gikk jeg meg litt vill i alle tre etasjene og med alle sine dører, korridorer, patioer og mezzaniner.

 

Men ett rom gjorde jeg meg kjent med, med én gang. Kjøkkenet. Som var et lite kapittel for seg, med alt hva en amatørkokk kunne ønske seg. Og komfyren. Smeg. Guuud, kan det bli lekrere! Jeg har sansen for AGA og dens egenskaper (ønsket meg den, men det var før jeg 'møtte' Smeg.

 

Så, Smeg og jeg ble umiddelbart venner, og det fantastiske kjøkkenet, ble det første jeg møtte om morgenen, og det siste jeg sa natt'a til.

 

Når jeg er på ferie, så liker jeg å overlate matlaging til andre, men med dette kjøkkenet, så måtte jeg bare. På 14 dager så ble det ihvertfall syv selvmekka lunsjer og kanskje flere middager. Og jeg nikoste meg.

 

Litt sånn med et kjøkken hvor det tar fem minutter å danse rundt kjøkkenøya og du gjør nye oppdagelser for hver runde; da blir det ikke kjedelig å lage mat!

 

Så, denne herligheten ble til der nede en julidag i varmen. Full av gode smaker, utrolig lett å lage (mekker seg egentlig nesten helt av seg selv), og passer like godt alene som forrett, som tilbehør til en stor lunsj eller middag.

 

Forrett/tilbehør til fire:

 

To store og helst lange røde paprika

1 stort glass sorte oliven uten sten, finhakket

1 stort stykke fetaost

Olivenolje, ex virgin

pepper

Del paprika på langs og ta ut frø. Skjær et lite snitt langs bunnen så de ligger 'stille'.

Mos fetaost og oliven i en bolle og rør inn olivenolje, smak til med nykvernet pepper.

Stapp alt godt i paprikahalvdelene, og legg på bakepapapir.

 

Bak i ovnen, 200 grader. Ca 10-15 minutter, avhenging av ovn (går kjapt med Smeg:).

PPaprika skal være litt myk men al dente, osten smeltet og glovarm.

 

Nyt, så kanskje sommeren varer litt lenger.b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-19.47.36_20160802-184833_1.jpg

Spanske oliven

b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-19.49.48.jpg

Finhakket

b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-19.51.13.jpg

Blandet med fetaost

b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-20.00.00.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

likør pitabrød rosépepper syltet frukt creepy reker i hvitløk kamskjell Overgangsalder taco/wraps/tortillas love top 10 grønnsakssuppe myk hud pommes frites alene solskinnsboller snacks sort/hvitt Thai litt fest i hverdagen enklere-blir-det-ikke neger Grønnsaker kakefest kjærleik foto superdigg girlpower Venninnemat kosemat Styrkeøkt Førjulsmat broccoli Personlig trener Iberico fashion tilbehør Leve livet omelett vegetar pestoboller Dagenderpåmat savn elsker deg verdens beste kjøttboller Omtanke sauser bilder shopping behappy torsk influensa Må ha ettertanke Enkelt desserter spoiled Moules frites Hovedrett Be happy Lunsj mozarella salat Høstsnadder barn Laks healty Vær deg selv Strandliv forretter voldtekt selvpleie Katrine Sommermat Spicy chèviche kylling Naprapat Pizza Fylla sommerkveld olivenolje Middelhavet kreft Indrefilét ensomhet døttre gjærbakst fiskesuppe jul Pynt images Hummer coctails chevre Eid oliven russetid sykehus botox Kyllingburger Frokost Det gode liv kjøttkaker Nattmat Steinbit Serrano på egne ben Ziconda julegaver Noodler Kylling hot suppe Tomater familie rakfisk godt nytt år småretter kvinnefest spinat cocktail fetaost mammahjerte vårløk vårslepp rettferdighet boller loveyoutopieces Juledigg fresh misunnelse spareribs Feriemodus sushi Pakistansk mat Il Buongustaio superdigg restitusjonsmat Hamburger scampi Nestkjærlighet Familiemiddag kake Nyttårsforsett drittsekk supersaft hverdagsmiddag Hverdagshygge ostemat bake Svettetokter Congratulations hjemmelaget Styrke ost Feel good about your self aubergine/tomat/parmesan restitusjonsmat slank deg sunn superenkelt Poteter krabber Rosévin nærdødenopplevelse Mett av en rett frappé russebarn hold deg frisk lørdagsdigg pasta drinker eplekake insekter parmesanchips dirty døtre Frukt smakfullt kjærlighet gjørdetenkelt verdens beste egg raskt og lekkert plommer Canary Island Venner drit i å bry deg ferie død chili pretty søndagsmiddag restemat maki Skalldyr unntakstilstand eggerøre Grill secondhand Øl&Aquavit friskt Thank You tomatsaus Sunn mat! Tzatziki maroccan oil vennemat venninner meal kropp feel good iskaffe Fisk Italia Kjøtt aubergine Lev godt Svinekjøtt ruccola avocado rynkefri helse parmesan Bacon bra nok paprika Feriemat Sjømat pen healthy tapas Trening Spania hjemløs Kald drikke møkkamenn jeg er her Sandwich barnevennlig middag suppe reker kjøttboller Blåskjell Søndagsdigg røkelaks Soldager halloween

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)