Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Hot Mama - scampi med chilisalsa

Disse hotte rekene er supergode i sommervarmen, masse smak og mykt og sprøtt og hvis du ikke svetter allerede, vil du bli skikkelig varm av denne bomben!

forrett eller del av tapasbord, smårett eller rett og slett bare lyst på noe skikkelig digg, til 4:

1 rød chili

2-3 sjalottløk

1 gul paprika

1 stor hvitløk

2 ts finhakket frisk ingefær (roten)

olivenolje

16 scampi (evt annen type store reker)

salt og pepper

frisk grønt, f.eks basilikum

 

Legg 4 satésticks (tynne trepinner) i vann.

Lag salsa; vask chili og skjær den i syltynne skiver, og behols evt noen av frøene hvis du vil ha det lille ekstra kicket. Skrell og hakk løken. Vask og rens parika, strimle fint. Skrell og finhakk hvitløk (og ingefær). Alle disse godsakene freser du i 2-3 ss olivenolje i ca 5 minutter på middels varme, bare til de blir såvidt myke.

 

Skrell scampi og snitt langs ryggen med en skarp kniv så du får dratt ut den svarte strengen (på oen svampi synes den nesten ikke, og bruker du store reker kan du glemme det). Tre fire scampi på hver trepinne, pensle med litt olje og dryss på salt og pepper.

Her kan du stoppe opp, legge scampiene i kjøleskap, avkjøle salsaen og sette samme sted.

(kan jo hende du mekker dette en stund før gjestene kommer, og nødig vil stå i kjøkkenet når de kommer).

Fem minutter før vennene er klare, freser du scamiene i litt olje. Obs! Pass på å ikke steke dem for lenge! Det holder med ti-15 sekunder på hver side hvis varmen er god. Du ser de er ferdige når de blir rosa og krøller seg pent. Om du bretter ut ryggen, ser du at kjøttet er blitt helt hvitt. For lenge stekt blir de fort seige små gummikrøller...

Salsaen varmer du kjapt opp på omtrent like lang tid.

 

Legg en scampipinne på hver tallerken, og fodel den herlige duftende salsaen over.

Pynt med noen kvaster friskt grønt, og kanskje en limebåt? Også godt med litt brød til, og selvsagt noe friskt i glassene.

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

supersaft reker Strandliv taco/wraps/tortillas Sjømat Feel good about your self Frokost kjærleik småretter jul aubergine/tomat/parmesan bra nok botox pretty rettferdighet neger eggerøre kakefest torsk feel good Iberico rakfisk restitusjonsmat Kald drikke Sunn mat! Fisk foto Nestkjærlighet fashion slank deg sunn sykehus Søndagsdigg drit i å bry deg Serrano eplekake avocado kamskjell boller Hverdagshygge superdigg Hummer ost Hamburger halloween godt nytt år Katrine Frukt elsker deg meal død desserter sommerkveld venninner smakfullt Middelhavet Naprapat Nyttårsforsett gjærbakst Thank You egg Ziconda rynkefri solskinnsboller Blåskjell fiskesuppe Leve livet Laks Sommermat på egne ben Mett av en rett vegetar raskt og lekkert Personlig trener kjøttboller selvpleie likør vennemat enklere-blir-det-ikke Moules frites Overgangsalder Enkelt Spania Indrefilét kvinnefest spoiled images hold deg frisk loveyoutopieces omelett alene Feriemodus pitabrød vårløk Italia Omtanke Grønnsaker Pizza Tzatziki hot suppe Poteter coctails Tomater healthy suppe syltet frukt grønnsakssuppe vårslepp hverdagsmiddag Grill misunnelse aubergine kjærlighet superenkelt verdens beste kjøttboller julegaver ferie barnevennlig middag iskaffe Hovedrett Bacon Spicy mammahjerte secondhand Venner myk hud Sandwich friskt unntakstilstand Venninnemat Kyllingburger Kylling chili pestoboller voldtekt mozarella rosépepper Lunsj Thai savn tomatsaus dirty shopping nærdødenopplevelse pasta parmesan restemat Nattmat døttre love broccoli creepy salat superdigg restitusjonsmat olivenolje Congratulations chevre Steinbit top 10 Lev godt pommes frites hjemmelaget gjørdetenkelt Pakistansk mat litt fest i hverdagen kake Det gode liv parmesanchips pen Styrke kjøttkaker Styrkeøkt spareribs krabber Eid sauser døtre Øl&Aquavit drinker maroccan oil barn Familiemiddag møkkamenn healty Rosévin scampi fresh cocktail sort/hvitt lørdagsdigg Høstsnadder Canary Island Feriemat Må ha maki forretter Vær deg selv influensa verdens beste kreft tapas Svettetokter bake familie Juledigg ettertanke Be happy insekter kosemat sushi drittsekk ruccola oliven Fylla Førjulsmat hjemløs Trening ostemat chèviche kylling Pynt kropp Il Buongustaio jeg er her søndagsmiddag russetid paprika behappy spinat plommer russebarn reker i hvitløk Soldager tilbehør Kjøtt Dagenderpåmat bilder girlpower ensomhet røkelaks snacks frappé Noodler Skalldyr fetaost Svinekjøtt helse

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)