Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Hot Mama - scampi med chilisalsa

Disse hotte rekene er supergode i sommervarmen, masse smak og mykt og sprøtt og hvis du ikke svetter allerede, vil du bli skikkelig varm av denne bomben!

forrett eller del av tapasbord, smårett eller rett og slett bare lyst på noe skikkelig digg, til 4:

1 rød chili

2-3 sjalottløk

1 gul paprika

1 stor hvitløk

2 ts finhakket frisk ingefær (roten)

olivenolje

16 scampi (evt annen type store reker)

salt og pepper

frisk grønt, f.eks basilikum

 

Legg 4 satésticks (tynne trepinner) i vann.

Lag salsa; vask chili og skjær den i syltynne skiver, og behols evt noen av frøene hvis du vil ha det lille ekstra kicket. Skrell og hakk løken. Vask og rens parika, strimle fint. Skrell og finhakk hvitløk (og ingefær). Alle disse godsakene freser du i 2-3 ss olivenolje i ca 5 minutter på middels varme, bare til de blir såvidt myke.

 

Skrell scampi og snitt langs ryggen med en skarp kniv så du får dratt ut den svarte strengen (på oen svampi synes den nesten ikke, og bruker du store reker kan du glemme det). Tre fire scampi på hver trepinne, pensle med litt olje og dryss på salt og pepper.

Her kan du stoppe opp, legge scampiene i kjøleskap, avkjøle salsaen og sette samme sted.

(kan jo hende du mekker dette en stund før gjestene kommer, og nødig vil stå i kjøkkenet når de kommer).

Fem minutter før vennene er klare, freser du scamiene i litt olje. Obs! Pass på å ikke steke dem for lenge! Det holder med ti-15 sekunder på hver side hvis varmen er god. Du ser de er ferdige når de blir rosa og krøller seg pent. Om du bretter ut ryggen, ser du at kjøttet er blitt helt hvitt. For lenge stekt blir de fort seige små gummikrøller...

Salsaen varmer du kjapt opp på omtrent like lang tid.

 

Legg en scampipinne på hver tallerken, og fodel den herlige duftende salsaen over.

Pynt med noen kvaster friskt grønt, og kanskje en limebåt? Også godt med litt brød til, og selvsagt noe friskt i glassene.

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

kjøttkaker broccoli kjærlighet snacks savn tapas spoiled Rosévin reker foto Bacon supersaft images sort/hvitt friskt hverdagsmiddag på egne ben Pynt omelett Grill loveyoutopieces chili Leve livet kakefest insekter Strandliv Fylla enklere-blir-det-ikke aubergine/tomat/parmesan healty Feel good about your self tomatsaus bilder Hamburger Hummer eplekake barn sushi ferie smakfullt døttre neger ettertanke Naprapat Ziconda bra nok Middelhavet rynkefri russetid verdens beste behappy Må ha avocado Frukt aubergine Familiemiddag iskaffe Poteter superdigg grønnsakssuppe Kyllingburger Søndagsdigg søndagsmiddag Spania meal restitusjonsmat ostemat raskt og lekkert Pakistansk mat elsker deg fiskesuppe drinker Svettetokter Kylling scampi fresh Det gode liv spareribs venninner Vær deg selv Nyttårsforsett alene selvpleie mammahjerte Indrefilét Spicy Venninnemat Dagenderpåmat julegaver Enkelt solskinnsboller død olivenolje Tomater voldtekt helse røkelaks forretter jul desserter superenkelt kropp Trening sauser Overgangsalder Skalldyr jeg er her pestoboller ruccola drit i å bry deg halloween hot suppe kamskjell oliven Thank You pasta syltet frukt paprika pen møkkamenn reker i hvitløk Lev godt døtre Svinekjøtt Iberico influensa fashion Personlig trener parmesan Laks gjærbakst Blåskjell Juledigg Lunsj rosépepper healthy Feriemat vårløk Katrine russebarn Styrke Be happy Sunn mat! kvinnefest Feriemodus kosemat girlpower kjøttboller Styrkeøkt dirty hjemløs Thai eggerøre Congratulations rakfisk Eid shopping parmesanchips ost Serrano Øl&Aquavit Omtanke drittsekk mozarella botox Nattmat barnevennlig middag suppe Mett av en rett chèviche kylling egg ensomhet vegetar Soldager plommer kreft Pizza feel good chevre frappé Sandwich Moules frites Frokost spinat Hverdagshygge restemat fetaost pitabrød kake verdens beste kjøttboller coctails taco/wraps/tortillas nærdødenopplevelse Sjømat vennemat slank deg sunn Kjøtt bake Førjulsmat Grønnsaker Steinbit sommerkveld sykehus torsk myk hud Kald drikke krabber vårslepp Noodler likør rettferdighet pommes frites tilbehør cocktail hjemmelaget gjørdetenkelt familie Nestkjærlighet Høstsnadder Italia Hovedrett kjærleik secondhand maki Il Buongustaio top 10 Venner lørdagsdigg hold deg frisk boller maroccan oil creepy superdigg restitusjonsmat godt nytt år Canary Island litt fest i hverdagen misunnelse Fisk Sommermat love salat Tzatziki unntakstilstand småretter pretty

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)