Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Jeg tenker på utseendet mitt når jeg har sex...

I går leste jeg et innlegg i Aftenpostens Si:D, fra en jente på 16 år. Hun skrev bl.a. "Jeg er imot overvektige modeller på magasinforsiden", som heading. Hun skrev mye klokt også, og relativt reflektert til å være bare 16 år. 

Men at jeg er dypt uenig med henne når det gjelder overskriften hennes, vet alle som har lest mine tidligere innlegg om akkurat det. Plus size modeller har etter mitt syn, like mye å gjøre på en magasinforside, som de fyrstikktynne og androgyne modellene. Vi kan selvsagt velge å like det eller ikke, og vi gir gjerne uttrykk for det også. 

Ihvertfall noen av oss, som Juni på 16 år, jeg på 53, eller hun som skrev på Si:D i dag, og spurte "Jeg tenker på utseendet mitt når jeg har sex. Hva kan jeg gjøre?".

Spørsmålet var rettet til sexologisk rådgiver Nanna Klingenberg, og svaret hennes traff meg rett i hjertet.

 

Eller, det var jo egentlig spørsmålet, som traff meg. En ung jente som ikke klarer å slappe av og nyte sex, fordi hun heller fokuserer på hvordan kroppen hennes ser ut når hun ligger sånn eller sånn. 

Kanskje har de alle fleste av oss vært der en gang, jeg vet jeg har. Og kanskje det er veldig vanlig når man er ung og ikke helt trygg på partneren sin. Og ikke trygg på seg selv. Kanskje det aldri helt slipper for noen, jeg er sikker på at kroppspresset er i fokus på godt voksne kvinner også, men forhåpentlig blir man tryggere med årene.

 

Nanna Klingenberg åpner svaret sitt med "Dette spørsmålet har jeg ventet på, tusen takk for at du gir meg sjansen til å skrive litt om kroppspress!".

 

Hun skriver videre, "Jeg opplever at det i samfunnet i dag er det to hovedretninger når det kommer til kroppspress. På den ene siden blir vi bombardert med bilder og reportasjer som viser hvordan samfunnets drømmekropp ser ut og tusenvis av oppskrifter på hvordan og hva vi burde gjøre for å oppnå den. På den andre siden er det de som sier at man ikke skal bry seg om presset, og at det viktigste er å elske seg selv og kroppen sin uansett hvordan den ser ut".

 

Og det er her jeg følte meg litt 'skyldig', og nesten kikket meg litt rundt...min skyld?

 

Kloke Nanna sier at hun ser begge disse retningene som et problem. Og jeg er så hjertens enig.

Jeg har forfektet den delen, hvor fokuset skal være på å elske seg selv for den man er...slutte fred med kroppen sin. Men det er faen meg ikke så enkelt!

 

Når du har fokus på hvordan du ser ut når du har sex...ikke ligg på siden, da får du kanskje et lite 'overheng' og puppene virker slappe. Rett opp og ned, det var den helvetes magen igjen. Bakfra? Ånei, for mye 'love handle' å holde i. Og i 69 ser han/hun jo rett i...

 

Jeg blir lei meg på vegne av alle de kvinner som lar kroppsfokuset overskygge sexgleden. Ikke bare gleden ved sex, selvsagt, men gleden ved å elske sin egen kropp. 

For som Nanna skriver videre "kroppen er ikke en pyntegjenstand som får verdi avhengig av størrelse eller stil. Den er først og fremst en bruksgjenstand!'

 

Videre skriver hun at (som jeg heldigvis for lengst har skjønt, men det er befriende å høre det) kroppen vår er bare skallet vårt, det vi bor i. Den definerer ikke hvem vi er, men er der for at vi skal kunne farte rundt i den. Den bærer oss rundt, lar oss danse, sove, diskutere, reise, bade. Og ikke minst, å ha det deilig med andre kropper.

 

Jeg tenker at det er helt OK å ikke være helt fornøyd, hele tiden.

Vi har bedre, gode og ikke fullt så gode dager.

Men kroppen har vi, så lenge vi lever.

 

Jeg ønsker at Juni på 16 får et litt mer reflektert syn på kropp, når hun vokser til og får litt mer erfaring.

Jeg ønsker at hun som tenker på utseendet sitt når hun har sex, fikk en liten åpenbaring med Nanna's kloke svar og at hun neste gang klarer å slippe seg løs.

 

Jeg ønsker at det skal være plass til alle, og at det fortsatt skal være like OK å være tynn, midt i mellom, større og stor.

Og at vi skal slutte å fokusere så mye på vekt og utseende. 

Tenk så mye vi går glipp av, så mye energi vi bruker på 'ingenting'!

 

Sier som Nanna; VÆR GLAD FOR ALT DET MORSOMME KROPPEN DIN TAR DEG MED PÅ!

 

Amen <3

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

misunnelse girlpower rettferdighet foto nærdødenopplevelse tapas kropp Sandwich Laks hjemmelaget supersaft hold deg frisk døtre vårløk reker i hvitløk creepy Enkelt pasta Frokost Iberico spinat rakfisk Feriemat barnevennlig middag Skalldyr jul mammahjerte Poteter savn chili fetaost eggerøre elsker deg møkkamenn taco/wraps/tortillas egg Italia Ziconda Svettetokter Kjøtt forretter Førjulsmat top 10 røkelaks Congratulations krabber venninner rynkefri familie cocktail plommer paprika Tomater Sunn mat! pommes frites fiskesuppe hot suppe på egne ben Grill Serrano Middelhavet coctails Pakistansk mat Bacon spareribs Spania ferie Søndagsdigg lørdagsdigg Mett av en rett fresh Personlig trener feel good Høstsnadder parmesanchips fashion voldtekt alene halloween pestoboller ostemat botox Fylla Katrine Sjømat meal raskt og lekkert Hamburger parmesan solskinnsboller sauser friskt døttre chevre Sommermat kjøttboller boller Omtanke bilder healty desserter pen Lev godt sushi Nattmat Strandliv influensa Hverdagshygge Vær deg selv maroccan oil likør kjærlighet Hummer drinker Lunsj gjørdetenkelt Det gode liv olivenolje Øl&Aquavit aubergine behappy ettertanke Feriemodus Thank You Tzatziki syltet frukt julegaver Eid Il Buongustaio Grønnsaker Kyllingburger pretty Spicy myk hud superdigg restitusjonsmat Rosévin kosemat Be happy chèviche kylling love Nyttårsforsett Dagenderpåmat Styrkeøkt mozarella kake drit i å bry deg bake hjemløs slank deg sunn Canary Island superdigg vegetar Steinbit spoiled drittsekk Må ha kamskjell smakfullt helse Venner maki Nestkjærlighet snacks ost sort/hvitt barn healthy aubergine/tomat/parmesan Pizza Moules frites omelett Svinekjøtt dirty kjærleik Blåskjell Kylling Venninnemat kjøttkaker Soldager reker kvinnefest eplekake jeg er her Fisk Naprapat søndagsmiddag Trening suppe Pynt død russebarn tomatsaus Familiemiddag Leve livet unntakstilstand hverdagsmiddag restitusjonsmat russetid verdens beste gjærbakst bra nok vennemat rosépepper Juledigg ensomhet Styrke kakefest images neger vårslepp enklere-blir-det-ikke grønnsakssuppe selvpleie Indrefilét broccoli shopping Thai Kald drikke loveyoutopieces ruccola kreft Overgangsalder Frukt torsk litt fest i hverdagen frappé godt nytt år restemat sommerkveld avocado Noodler scampi iskaffe pitabrød secondhand Hovedrett oliven salat tilbehør Feel good about your self superenkelt insekter småretter verdens beste kjøttboller sykehus

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)