Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Jeg tenker på utseendet mitt når jeg har sex...

I går leste jeg et innlegg i Aftenpostens Si:D, fra en jente på 16 år. Hun skrev bl.a. "Jeg er imot overvektige modeller på magasinforsiden", som heading. Hun skrev mye klokt også, og relativt reflektert til å være bare 16 år. 

Men at jeg er dypt uenig med henne når det gjelder overskriften hennes, vet alle som har lest mine tidligere innlegg om akkurat det. Plus size modeller har etter mitt syn, like mye å gjøre på en magasinforside, som de fyrstikktynne og androgyne modellene. Vi kan selvsagt velge å like det eller ikke, og vi gir gjerne uttrykk for det også. 

Ihvertfall noen av oss, som Juni på 16 år, jeg på 53, eller hun som skrev på Si:D i dag, og spurte "Jeg tenker på utseendet mitt når jeg har sex. Hva kan jeg gjøre?".

Spørsmålet var rettet til sexologisk rådgiver Nanna Klingenberg, og svaret hennes traff meg rett i hjertet.

 

Eller, det var jo egentlig spørsmålet, som traff meg. En ung jente som ikke klarer å slappe av og nyte sex, fordi hun heller fokuserer på hvordan kroppen hennes ser ut når hun ligger sånn eller sånn. 

Kanskje har de alle fleste av oss vært der en gang, jeg vet jeg har. Og kanskje det er veldig vanlig når man er ung og ikke helt trygg på partneren sin. Og ikke trygg på seg selv. Kanskje det aldri helt slipper for noen, jeg er sikker på at kroppspresset er i fokus på godt voksne kvinner også, men forhåpentlig blir man tryggere med årene.

 

Nanna Klingenberg åpner svaret sitt med "Dette spørsmålet har jeg ventet på, tusen takk for at du gir meg sjansen til å skrive litt om kroppspress!".

 

Hun skriver videre, "Jeg opplever at det i samfunnet i dag er det to hovedretninger når det kommer til kroppspress. På den ene siden blir vi bombardert med bilder og reportasjer som viser hvordan samfunnets drømmekropp ser ut og tusenvis av oppskrifter på hvordan og hva vi burde gjøre for å oppnå den. På den andre siden er det de som sier at man ikke skal bry seg om presset, og at det viktigste er å elske seg selv og kroppen sin uansett hvordan den ser ut".

 

Og det er her jeg følte meg litt 'skyldig', og nesten kikket meg litt rundt...min skyld?

 

Kloke Nanna sier at hun ser begge disse retningene som et problem. Og jeg er så hjertens enig.

Jeg har forfektet den delen, hvor fokuset skal være på å elske seg selv for den man er...slutte fred med kroppen sin. Men det er faen meg ikke så enkelt!

 

Når du har fokus på hvordan du ser ut når du har sex...ikke ligg på siden, da får du kanskje et lite 'overheng' og puppene virker slappe. Rett opp og ned, det var den helvetes magen igjen. Bakfra? Ånei, for mye 'love handle' å holde i. Og i 69 ser han/hun jo rett i...

 

Jeg blir lei meg på vegne av alle de kvinner som lar kroppsfokuset overskygge sexgleden. Ikke bare gleden ved sex, selvsagt, men gleden ved å elske sin egen kropp. 

For som Nanna skriver videre "kroppen er ikke en pyntegjenstand som får verdi avhengig av størrelse eller stil. Den er først og fremst en bruksgjenstand!'

 

Videre skriver hun at (som jeg heldigvis for lengst har skjønt, men det er befriende å høre det) kroppen vår er bare skallet vårt, det vi bor i. Den definerer ikke hvem vi er, men er der for at vi skal kunne farte rundt i den. Den bærer oss rundt, lar oss danse, sove, diskutere, reise, bade. Og ikke minst, å ha det deilig med andre kropper.

 

Jeg tenker at det er helt OK å ikke være helt fornøyd, hele tiden.

Vi har bedre, gode og ikke fullt så gode dager.

Men kroppen har vi, så lenge vi lever.

 

Jeg ønsker at Juni på 16 får et litt mer reflektert syn på kropp, når hun vokser til og får litt mer erfaring.

Jeg ønsker at hun som tenker på utseendet sitt når hun har sex, fikk en liten åpenbaring med Nanna's kloke svar og at hun neste gang klarer å slippe seg løs.

 

Jeg ønsker at det skal være plass til alle, og at det fortsatt skal være like OK å være tynn, midt i mellom, større og stor.

Og at vi skal slutte å fokusere så mye på vekt og utseende. 

Tenk så mye vi går glipp av, så mye energi vi bruker på 'ingenting'!

 

Sier som Nanna; VÆR GLAD FOR ALT DET MORSOMME KROPPEN DIN TAR DEG MED PÅ!

 

Amen <3

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...
Jeg kjenner jeg må trekke pusten dypt...konsentrere meg for det som må komme.
Blogg
Jeg sitter i sofaen oppe på 'loftstuen', det nærmeste rommet jeg kan komme hennes, uten å virke påtr...
Les mer...
Jeg har ikke presset 2x4 kilo ut gjennom vagina, men jeg har allikevel født.
Blogg
Med litt undring, men mest interesse, har jeg fulgt debatten siste dager og hva som er 'best'; keise...
Les mer...
Det står en gammel benk i hagen...
Blogg
...så full av minner, på godt og vondt. Da vi flyttet inn i det litt rare og 'skjeve' huset ved Hal...
Les mer...
Lov meg én ting, sa mannen...IKKE selg henne!
Blogg
Som vanlig er jeg sent ute med ting som haster. Spesielt ting som innebærer et uforutsett innhugg i ...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

superdigg restitusjonsmat Kjøtt shopping scampi egg Leve livet litt fest i hverdagen fresh Venninnemat Eid hjemløs vårløk pen hjemmelaget rosépepper russebarn barn Strandliv parmesan healthy spoiled olivenolje Sjømat behappy boller mammahjerte kakefest verdens beste lørdagsdigg gjærbakst forretter Nestkjærlighet helse smakfullt Pynt Il Buongustaio vegetar tapas eplekake bilder pommes frites søndagsmiddag pestoboller Feriemat secondhand maki Svettetokter enklere-blir-det-ikke Øl&Aquavit Kylling Serrano aubergine/tomat/parmesan død creepy Rosévin images møkkamenn reker i hvitløk chèviche kylling vennemat godt nytt år bake taco/wraps/tortillas Venner julegaver meal familie Grill spinat Dagenderpåmat chevre Omtanke supersaft Lev godt friskt misunnelse kvinnefest Iberico Soldager ferie Spania Sunn mat! venninner frappé Katrine ost tilbehør ruccola omelett kreft rakfisk restitusjonsmat Overgangsalder influensa kjøttboller Feriemodus ensomhet Moules frites alene Høstsnadder aubergine paprika Kald drikke Fisk Spicy Svinekjøtt drit i å bry deg salat Steinbit Styrkeøkt Naprapat suppe botox Italia sommerkveld cocktail Det gode liv Ziconda Lunsj eggerøre Juledigg Hovedrett russetid sushi Familiemiddag loveyoutopieces fashion pretty unntakstilstand fetaost bra nok røkelaks jeg er her rynkefri reker drittsekk Personlig trener ettertanke Pizza kropp voldtekt nærdødenopplevelse raskt og lekkert Nattmat Tomater kamskjell restemat plommer myk hud Thank You Blåskjell døttre slank deg sunn krabber dirty Frukt avocado coctails maroccan oil Indrefilét savn foto Kyllingburger pitabrød kake Bacon kjøttkaker syltet frukt drinker Thai Canary Island Søndagsdigg kjærleik rettferdighet broccoli selvpleie Fylla Poteter desserter grønnsakssuppe solskinnsboller Trening Må ha gjørdetenkelt parmesanchips Pakistansk mat Mett av en rett Frokost Be happy neger Sommermat kosemat tomatsaus barnevennlig middag på egne ben verdens beste kjøttboller Enkelt Skalldyr healty Nyttårsforsett Grønnsaker superenkelt Hummer hverdagsmiddag Noodler oliven Styrke Vær deg selv Førjulsmat Tzatziki småretter sykehus chili spareribs love top 10 hold deg frisk halloween snacks kjærlighet insekter iskaffe vårslepp Laks Sandwich elsker deg sort/hvitt Middelhavet Congratulations hot suppe mozarella jul sauser fiskesuppe Hverdagshygge døtre superdigg girlpower feel good Hamburger torsk pasta Feel good about your self ostemat likør

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)