Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Jeg tenker på utseendet mitt når jeg har sex...

I går leste jeg et innlegg i Aftenpostens Si:D, fra en jente på 16 år. Hun skrev bl.a. "Jeg er imot overvektige modeller på magasinforsiden", som heading. Hun skrev mye klokt også, og relativt reflektert til å være bare 16 år. 

Men at jeg er dypt uenig med henne når det gjelder overskriften hennes, vet alle som har lest mine tidligere innlegg om akkurat det. Plus size modeller har etter mitt syn, like mye å gjøre på en magasinforside, som de fyrstikktynne og androgyne modellene. Vi kan selvsagt velge å like det eller ikke, og vi gir gjerne uttrykk for det også. 

Ihvertfall noen av oss, som Juni på 16 år, jeg på 53, eller hun som skrev på Si:D i dag, og spurte "Jeg tenker på utseendet mitt når jeg har sex. Hva kan jeg gjøre?".

Spørsmålet var rettet til sexologisk rådgiver Nanna Klingenberg, og svaret hennes traff meg rett i hjertet.

 

Eller, det var jo egentlig spørsmålet, som traff meg. En ung jente som ikke klarer å slappe av og nyte sex, fordi hun heller fokuserer på hvordan kroppen hennes ser ut når hun ligger sånn eller sånn. 

Kanskje har de alle fleste av oss vært der en gang, jeg vet jeg har. Og kanskje det er veldig vanlig når man er ung og ikke helt trygg på partneren sin. Og ikke trygg på seg selv. Kanskje det aldri helt slipper for noen, jeg er sikker på at kroppspresset er i fokus på godt voksne kvinner også, men forhåpentlig blir man tryggere med årene.

 

Nanna Klingenberg åpner svaret sitt med "Dette spørsmålet har jeg ventet på, tusen takk for at du gir meg sjansen til å skrive litt om kroppspress!".

 

Hun skriver videre, "Jeg opplever at det i samfunnet i dag er det to hovedretninger når det kommer til kroppspress. På den ene siden blir vi bombardert med bilder og reportasjer som viser hvordan samfunnets drømmekropp ser ut og tusenvis av oppskrifter på hvordan og hva vi burde gjøre for å oppnå den. På den andre siden er det de som sier at man ikke skal bry seg om presset, og at det viktigste er å elske seg selv og kroppen sin uansett hvordan den ser ut".

 

Og det er her jeg følte meg litt 'skyldig', og nesten kikket meg litt rundt...min skyld?

 

Kloke Nanna sier at hun ser begge disse retningene som et problem. Og jeg er så hjertens enig.

Jeg har forfektet den delen, hvor fokuset skal være på å elske seg selv for den man er...slutte fred med kroppen sin. Men det er faen meg ikke så enkelt!

 

Når du har fokus på hvordan du ser ut når du har sex...ikke ligg på siden, da får du kanskje et lite 'overheng' og puppene virker slappe. Rett opp og ned, det var den helvetes magen igjen. Bakfra? Ånei, for mye 'love handle' å holde i. Og i 69 ser han/hun jo rett i...

 

Jeg blir lei meg på vegne av alle de kvinner som lar kroppsfokuset overskygge sexgleden. Ikke bare gleden ved sex, selvsagt, men gleden ved å elske sin egen kropp. 

For som Nanna skriver videre "kroppen er ikke en pyntegjenstand som får verdi avhengig av størrelse eller stil. Den er først og fremst en bruksgjenstand!'

 

Videre skriver hun at (som jeg heldigvis for lengst har skjønt, men det er befriende å høre det) kroppen vår er bare skallet vårt, det vi bor i. Den definerer ikke hvem vi er, men er der for at vi skal kunne farte rundt i den. Den bærer oss rundt, lar oss danse, sove, diskutere, reise, bade. Og ikke minst, å ha det deilig med andre kropper.

 

Jeg tenker at det er helt OK å ikke være helt fornøyd, hele tiden.

Vi har bedre, gode og ikke fullt så gode dager.

Men kroppen har vi, så lenge vi lever.

 

Jeg ønsker at Juni på 16 får et litt mer reflektert syn på kropp, når hun vokser til og får litt mer erfaring.

Jeg ønsker at hun som tenker på utseendet sitt når hun har sex, fikk en liten åpenbaring med Nanna's kloke svar og at hun neste gang klarer å slippe seg løs.

 

Jeg ønsker at det skal være plass til alle, og at det fortsatt skal være like OK å være tynn, midt i mellom, større og stor.

Og at vi skal slutte å fokusere så mye på vekt og utseende. 

Tenk så mye vi går glipp av, så mye energi vi bruker på 'ingenting'!

 

Sier som Nanna; VÆR GLAD FOR ALT DET MORSOMME KROPPEN DIN TAR DEG MED PÅ!

 

Amen <3

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Du må for all del, si i fra hvis det er noe?
Blogg
Første påskedag og kanskje den aller mest hellige av alle årets hellige dager.  Noen har et re...
Les mer...
I morgen er det ti år siden drapet på Martine
Blogg
Er du en mamma, en pappa, en søster eller bror?  Tenk deg at du en dag, midt i travel f...
Les mer...
Drit i å bry deg så mye...bry deg heller mer
Blogg
Jeg har nettopp sittet og sett på dokumentaren 'Mellom oss'. Gjennom et helt år, har helt 'vanlige' ...
Les mer...
Det å ville være 'verdensmester', kan faktisk koste deg livet.
Blogg
PANG!!! Jeg hadde vært våken siden klokken fire den morgenen, og da det begynte å lysne av dag, ga ...
Les mer...
To eller tre kanariefugler...ikke mine døtres ansvar. Hell no!
Blogg
Jeg fikk en mail her for leden (ja, jeg er så gammel at jeg ikke bare bruker, men liker uttrykket), ...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

images Hovedrett russetid Indrefilét foto Bacon kjærleik Fisk desserter kamskjell Hamburger iskaffe eplekake Dagenderpåmat verdens beste kjøttboller healthy Naprapat Leve livet spoiled kakefest pitabrød boller Personlig trener halloween savn ferie pen julegaver creepy meal kake Feriemat død Sandwich alene søndagsmiddag dirty voldtekt røkelaks Venninnemat suppe Moules frites Italia restitusjonsmat Tomater helse ostemat love Sunn mat! Familiemiddag parmesan Frukt superdigg drittsekk sauser fetaost raskt og lekkert Middelhavet botox Mett av en rett elsker deg cocktail Juledigg hverdagsmiddag kropp fresh kosemat unntakstilstand aubergine/tomat/parmesan vårløk Styrke coctails superdigg restitusjonsmat fiskesuppe solskinnsboller oliven Noodler tilbehør kvinnefest Blåskjell rettferdighet rosépepper Nestkjærlighet broccoli Grønnsaker grønnsakssuppe feel good sommerkveld Nyttårsforsett friskt Nattmat Skalldyr døttre forretter hold deg frisk reker Kald drikke Poteter bilder tomatsaus vårslepp Omtanke sort/hvitt vegetar rynkefri nærdødenopplevelse salat pretty Enkelt Lev godt Lunsj supersaft mammahjerte jul ruccola rakfisk verdens beste godt nytt år Høstsnadder Sommermat maroccan oil drit i å bry deg Grill aubergine loveyoutopieces venninner litt fest i hverdagen Kjøtt Vær deg selv spinat Feriemodus gjærbakst Congratulations Overgangsalder Ziconda insekter syltet frukt Kylling healty enklere-blir-det-ikke Pakistansk mat hot suppe secondhand Må ha drinker familie Laks Frokost Styrkeøkt kjøttboller kreft Svinekjøtt selvpleie Søndagsdigg Tzatziki Venner top 10 Kyllingburger taco/wraps/tortillas Trening Soldager Serrano Hverdagshygge myk hud bra nok girlpower Pynt tapas spareribs jeg er her plommer shopping Spicy ensomhet kjøttkaker Pizza sykehus egg scampi pasta paprika chili neger omelett småretter Hummer Eid reker i hvitløk Iberico Spania døtre Rosévin influensa Canary Island hjemløs Sjømat på egne ben Svettetokter slank deg sunn hjemmelaget vennemat chèviche kylling misunnelse torsk krabber Thai kjærlighet Førjulsmat eggerøre smakfullt Katrine ettertanke Øl&Aquavit restemat bake maki ost russebarn Det gode liv Feel good about your self Strandliv Thank You Be happy Steinbit avocado superenkelt sushi gjørdetenkelt barn parmesanchips chevre pestoboller frappé fashion mozarella møkkamenn barnevennlig middag Fylla likør lørdagsdigg snacks pommes frites olivenolje Il Buongustaio

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)