Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Jeg tenker på utseendet mitt når jeg har sex...

I går leste jeg et innlegg i Aftenpostens Si:D, fra en jente på 16 år. Hun skrev bl.a. "Jeg er imot overvektige modeller på magasinforsiden", som heading. Hun skrev mye klokt også, og relativt reflektert til å være bare 16 år. 

Men at jeg er dypt uenig med henne når det gjelder overskriften hennes, vet alle som har lest mine tidligere innlegg om akkurat det. Plus size modeller har etter mitt syn, like mye å gjøre på en magasinforside, som de fyrstikktynne og androgyne modellene. Vi kan selvsagt velge å like det eller ikke, og vi gir gjerne uttrykk for det også. 

Ihvertfall noen av oss, som Juni på 16 år, jeg på 53, eller hun som skrev på Si:D i dag, og spurte "Jeg tenker på utseendet mitt når jeg har sex. Hva kan jeg gjøre?".

Spørsmålet var rettet til sexologisk rådgiver Nanna Klingenberg, og svaret hennes traff meg rett i hjertet.

 

Eller, det var jo egentlig spørsmålet, som traff meg. En ung jente som ikke klarer å slappe av og nyte sex, fordi hun heller fokuserer på hvordan kroppen hennes ser ut når hun ligger sånn eller sånn. 

Kanskje har de alle fleste av oss vært der en gang, jeg vet jeg har. Og kanskje det er veldig vanlig når man er ung og ikke helt trygg på partneren sin. Og ikke trygg på seg selv. Kanskje det aldri helt slipper for noen, jeg er sikker på at kroppspresset er i fokus på godt voksne kvinner også, men forhåpentlig blir man tryggere med årene.

 

Nanna Klingenberg åpner svaret sitt med "Dette spørsmålet har jeg ventet på, tusen takk for at du gir meg sjansen til å skrive litt om kroppspress!".

 

Hun skriver videre, "Jeg opplever at det i samfunnet i dag er det to hovedretninger når det kommer til kroppspress. På den ene siden blir vi bombardert med bilder og reportasjer som viser hvordan samfunnets drømmekropp ser ut og tusenvis av oppskrifter på hvordan og hva vi burde gjøre for å oppnå den. På den andre siden er det de som sier at man ikke skal bry seg om presset, og at det viktigste er å elske seg selv og kroppen sin uansett hvordan den ser ut".

 

Og det er her jeg følte meg litt 'skyldig', og nesten kikket meg litt rundt...min skyld?

 

Kloke Nanna sier at hun ser begge disse retningene som et problem. Og jeg er så hjertens enig.

Jeg har forfektet den delen, hvor fokuset skal være på å elske seg selv for den man er...slutte fred med kroppen sin. Men det er faen meg ikke så enkelt!

 

Når du har fokus på hvordan du ser ut når du har sex...ikke ligg på siden, da får du kanskje et lite 'overheng' og puppene virker slappe. Rett opp og ned, det var den helvetes magen igjen. Bakfra? Ånei, for mye 'love handle' å holde i. Og i 69 ser han/hun jo rett i...

 

Jeg blir lei meg på vegne av alle de kvinner som lar kroppsfokuset overskygge sexgleden. Ikke bare gleden ved sex, selvsagt, men gleden ved å elske sin egen kropp. 

For som Nanna skriver videre "kroppen er ikke en pyntegjenstand som får verdi avhengig av størrelse eller stil. Den er først og fremst en bruksgjenstand!'

 

Videre skriver hun at (som jeg heldigvis for lengst har skjønt, men det er befriende å høre det) kroppen vår er bare skallet vårt, det vi bor i. Den definerer ikke hvem vi er, men er der for at vi skal kunne farte rundt i den. Den bærer oss rundt, lar oss danse, sove, diskutere, reise, bade. Og ikke minst, å ha det deilig med andre kropper.

 

Jeg tenker at det er helt OK å ikke være helt fornøyd, hele tiden.

Vi har bedre, gode og ikke fullt så gode dager.

Men kroppen har vi, så lenge vi lever.

 

Jeg ønsker at Juni på 16 får et litt mer reflektert syn på kropp, når hun vokser til og får litt mer erfaring.

Jeg ønsker at hun som tenker på utseendet sitt når hun har sex, fikk en liten åpenbaring med Nanna's kloke svar og at hun neste gang klarer å slippe seg løs.

 

Jeg ønsker at det skal være plass til alle, og at det fortsatt skal være like OK å være tynn, midt i mellom, større og stor.

Og at vi skal slutte å fokusere så mye på vekt og utseende. 

Tenk så mye vi går glipp av, så mye energi vi bruker på 'ingenting'!

 

Sier som Nanna; VÆR GLAD FOR ALT DET MORSOMME KROPPEN DIN TAR DEG MED PÅ!

 

Amen <3

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Pynt julegaver Be happy enklere-blir-det-ikke litt fest i hverdagen døttre familie Grill paprika russebarn Feel good about your self kakefest nærdødenopplevelse vennemat fetaost savn Middelhavet døtre salat Pizza Lunsj småretter Pakistansk mat Skalldyr ostemat friskt ferie Høstsnadder misunnelse supersaft helse Grønnsaker mozarella fresh kjærleik elsker deg torsk restemat chili russetid Laks vårløk fiskesuppe Naprapat Indrefilét hjemløs Enkelt coctails bilder Canary Island kjøttboller Strandliv Kylling på egne ben drit i å bry deg Fisk loveyoutopieces Trening parmesan grønnsakssuppe Vær deg selv forretter parmesanchips Lev godt kjærlighet tomatsaus eplekake barnevennlig middag pestoboller kake Hovedrett Mett av en rett Nyttårsforsett pommes frites ost kvinnefest reker kosemat Svettetokter love unntakstilstand spareribs Frukt Hummer restitusjonsmat vårslepp oliven suppe pretty ensomhet Spicy girlpower drittsekk Leve livet gjørdetenkelt slank deg sunn godt nytt år likør Soldager Frokost spinat halloween bra nok tapas Italia Il Buongustaio Sandwich gjærbakst Søndagsdigg insekter selvpleie boller influensa rettferdighet Poteter sykehus avocado chèviche kylling jul Det gode liv cocktail ruccola pitabrød søndagsmiddag verdens beste kjøttboller olivenolje chevre superenkelt voldtekt Nattmat Kyllingburger Sommermat Moules frites aubergine superdigg restitusjonsmat dirty Thank You fashion snacks taco/wraps/tortillas frappé Må ha behappy venninner syltet frukt kropp Katrine scampi top 10 healty Bacon Familiemiddag pen røkelaks jeg er her lørdagsdigg sommerkveld Rosévin spoiled møkkamenn feel good vegetar hold deg frisk iskaffe broccoli hverdagsmiddag reker i hvitløk kamskjell foto creepy Øl&Aquavit tilbehør Styrkeøkt Ziconda botox Sjømat død Feriemat ettertanke solskinnsboller hjemmelaget Sunn mat! Hamburger images Tomater Feriemodus rosépepper kjøttkaker meal plommer mammahjerte Omtanke Svinekjøtt Fylla Noodler Steinbit maki Serrano krabber myk hud Hverdagshygge rakfisk Kald drikke Kjøtt drinker Personlig trener Juledigg alene Eid omelett Førjulsmat Congratulations Nestkjærlighet superdigg Overgangsalder neger kreft Thai Iberico Venner secondhand shopping smakfullt raskt og lekkert Styrke bake Tzatziki Venninnemat verdens beste hot suppe aubergine/tomat/parmesan egg healthy Dagenderpåmat rynkefri desserter eggerøre barn sort/hvitt Blåskjell Spania pasta maroccan oil sushi sauser

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)