Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Jeg tenker på utseendet mitt når jeg har sex...

I går leste jeg et innlegg i Aftenpostens Si:D, fra en jente på 16 år. Hun skrev bl.a. "Jeg er imot overvektige modeller på magasinforsiden", som heading. Hun skrev mye klokt også, og relativt reflektert til å være bare 16 år. 

Men at jeg er dypt uenig med henne når det gjelder overskriften hennes, vet alle som har lest mine tidligere innlegg om akkurat det. Plus size modeller har etter mitt syn, like mye å gjøre på en magasinforside, som de fyrstikktynne og androgyne modellene. Vi kan selvsagt velge å like det eller ikke, og vi gir gjerne uttrykk for det også. 

Ihvertfall noen av oss, som Juni på 16 år, jeg på 53, eller hun som skrev på Si:D i dag, og spurte "Jeg tenker på utseendet mitt når jeg har sex. Hva kan jeg gjøre?".

Spørsmålet var rettet til sexologisk rådgiver Nanna Klingenberg, og svaret hennes traff meg rett i hjertet.

 

Eller, det var jo egentlig spørsmålet, som traff meg. En ung jente som ikke klarer å slappe av og nyte sex, fordi hun heller fokuserer på hvordan kroppen hennes ser ut når hun ligger sånn eller sånn. 

Kanskje har de alle fleste av oss vært der en gang, jeg vet jeg har. Og kanskje det er veldig vanlig når man er ung og ikke helt trygg på partneren sin. Og ikke trygg på seg selv. Kanskje det aldri helt slipper for noen, jeg er sikker på at kroppspresset er i fokus på godt voksne kvinner også, men forhåpentlig blir man tryggere med årene.

 

Nanna Klingenberg åpner svaret sitt med "Dette spørsmålet har jeg ventet på, tusen takk for at du gir meg sjansen til å skrive litt om kroppspress!".

 

Hun skriver videre, "Jeg opplever at det i samfunnet i dag er det to hovedretninger når det kommer til kroppspress. På den ene siden blir vi bombardert med bilder og reportasjer som viser hvordan samfunnets drømmekropp ser ut og tusenvis av oppskrifter på hvordan og hva vi burde gjøre for å oppnå den. På den andre siden er det de som sier at man ikke skal bry seg om presset, og at det viktigste er å elske seg selv og kroppen sin uansett hvordan den ser ut".

 

Og det er her jeg følte meg litt 'skyldig', og nesten kikket meg litt rundt...min skyld?

 

Kloke Nanna sier at hun ser begge disse retningene som et problem. Og jeg er så hjertens enig.

Jeg har forfektet den delen, hvor fokuset skal være på å elske seg selv for den man er...slutte fred med kroppen sin. Men det er faen meg ikke så enkelt!

 

Når du har fokus på hvordan du ser ut når du har sex...ikke ligg på siden, da får du kanskje et lite 'overheng' og puppene virker slappe. Rett opp og ned, det var den helvetes magen igjen. Bakfra? Ånei, for mye 'love handle' å holde i. Og i 69 ser han/hun jo rett i...

 

Jeg blir lei meg på vegne av alle de kvinner som lar kroppsfokuset overskygge sexgleden. Ikke bare gleden ved sex, selvsagt, men gleden ved å elske sin egen kropp. 

For som Nanna skriver videre "kroppen er ikke en pyntegjenstand som får verdi avhengig av størrelse eller stil. Den er først og fremst en bruksgjenstand!'

 

Videre skriver hun at (som jeg heldigvis for lengst har skjønt, men det er befriende å høre det) kroppen vår er bare skallet vårt, det vi bor i. Den definerer ikke hvem vi er, men er der for at vi skal kunne farte rundt i den. Den bærer oss rundt, lar oss danse, sove, diskutere, reise, bade. Og ikke minst, å ha det deilig med andre kropper.

 

Jeg tenker at det er helt OK å ikke være helt fornøyd, hele tiden.

Vi har bedre, gode og ikke fullt så gode dager.

Men kroppen har vi, så lenge vi lever.

 

Jeg ønsker at Juni på 16 får et litt mer reflektert syn på kropp, når hun vokser til og får litt mer erfaring.

Jeg ønsker at hun som tenker på utseendet sitt når hun har sex, fikk en liten åpenbaring med Nanna's kloke svar og at hun neste gang klarer å slippe seg løs.

 

Jeg ønsker at det skal være plass til alle, og at det fortsatt skal være like OK å være tynn, midt i mellom, større og stor.

Og at vi skal slutte å fokusere så mye på vekt og utseende. 

Tenk så mye vi går glipp av, så mye energi vi bruker på 'ingenting'!

 

Sier som Nanna; VÆR GLAD FOR ALT DET MORSOMME KROPPEN DIN TAR DEG MED PÅ!

 

Amen <3

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Ikke f*** om du skal få definere hvem jeg er...
Blogg
Det er ganske så tøft å stå der, la panseret sprekke og skrelle av seg det ytterste skallet. Gj...
Les mer...
Me too. Ja, jeg er blitt voldtatt.
Blogg
Kampanjen traff meg som en knyttneve. Ikke altfor hardt, men dog...jo faktisk ganske hardt, når jeg ...
Les mer...
Når jeg er i mitt mykeste hjørne, har jeg de skarpeste kantene.
Blogg
Jeg våkner med den klumpen i magen, den du vet...som du ikke riktig vet hvorfor er der. Jeg la meg ...
Les mer...
Krøll ett jævla hår på mine døtre's hoder, og du er uten baller
Blogg
Jeg har sagt det før, og jeg sier igjen det som ikke kan sies for ofte; vi bør være så jævlig redd f...
Les mer...
You're simply the best, better than all the rest
Blogg
For det er akkurat hva du er, hele tiden. Tro det eller ei. Og hvis alle tenkte det (uten å bli alt...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Congratulations fiskesuppe desserter Grønnsaker Hamburger solskinnsboller alene hjemmelaget sushi ruccola Trening chili russetid halloween Iberico fresh barn Feriemodus suppe helse møkkamenn forretter hjemløs frappé misunnelse spoiled coctails Naprapat supersaft meal Thai Italia Sjømat Fisk Spania Frukt chèviche kylling ostemat kjøttboller vårløk Vær deg selv botox enklere-blir-det-ikke dirty Strandliv images rettferdighet litt fest i hverdagen maki plommer reker Steinbit mozarella chevre Tzatziki Il Buongustaio ferie egg shopping superenkelt Feriemat fetaost Be happy røkelaks Serrano likør kjøttkaker Styrkeøkt barnevennlig middag Tomater oliven Katrine Omtanke Familiemiddag Mett av en rett slank deg sunn friskt lørdagsdigg gjørdetenkelt søndagsmiddag Svettetokter Hovedrett reker i hvitløk Pakistansk mat pasta girlpower Venninnemat hold deg frisk foto iskaffe snacks verdens beste vegetar Pizza Førjulsmat Øl&Aquavit pestoboller Nyttårsforsett julegaver Bacon hot suppe neger Må ha venninner taco/wraps/tortillas Poteter kake paprika ettertanke parmesan selvpleie syltet frukt Grill pen unntakstilstand Juledigg Frokost Sunn mat! Sandwich Leve livet kakefest restitusjonsmat pommes frites kamskjell familie smakfullt sommerkveld Canary Island sauser Svinekjøtt Blåskjell bake influensa Skalldyr savn Personlig trener parmesanchips creepy Styrke russebarn maroccan oil boller ensomhet Nestkjærlighet loveyoutopieces gjærbakst healthy mammahjerte vårslepp raskt og lekkert restemat eplekake voldtekt top 10 Kyllingburger Fylla Nattmat Soldager Noodler grønnsakssuppe Pynt torsk Venner tapas Kjøtt Det gode liv Lunsj Spicy tilbehør Indrefilét verdens beste kjøttboller Sommermat spareribs kvinnefest død Enkelt superdigg cocktail avocado Thank You Feel good about your self kropp myk hud Dagenderpåmat Kald drikke aubergine Middelhavet pitabrød på egne ben småretter broccoli Kylling Overgangsalder kjærlighet Søndagsdigg døtre olivenolje krabber secondhand Laks omelett drinker jul rakfisk pretty rynkefri drittsekk Lev godt døttre Hverdagshygge elsker deg rosépepper bra nok fashion ost Moules frites feel good kreft love Ziconda salat Eid Rosévin sort/hvitt Høstsnadder hverdagsmiddag eggerøre insekter vennemat superdigg restitusjonsmat aubergine/tomat/parmesan tomatsaus kosemat scampi healty spinat bilder Hummer

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)