Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Jeg tenker på utseendet mitt når jeg har sex...

I går leste jeg et innlegg i Aftenpostens Si:D, fra en jente på 16 år. Hun skrev bl.a. "Jeg er imot overvektige modeller på magasinforsiden", som heading. Hun skrev mye klokt også, og relativt reflektert til å være bare 16 år. 

Men at jeg er dypt uenig med henne når det gjelder overskriften hennes, vet alle som har lest mine tidligere innlegg om akkurat det. Plus size modeller har etter mitt syn, like mye å gjøre på en magasinforside, som de fyrstikktynne og androgyne modellene. Vi kan selvsagt velge å like det eller ikke, og vi gir gjerne uttrykk for det også. 

Ihvertfall noen av oss, som Juni på 16 år, jeg på 53, eller hun som skrev på Si:D i dag, og spurte "Jeg tenker på utseendet mitt når jeg har sex. Hva kan jeg gjøre?".

Spørsmålet var rettet til sexologisk rådgiver Nanna Klingenberg, og svaret hennes traff meg rett i hjertet.

 

Eller, det var jo egentlig spørsmålet, som traff meg. En ung jente som ikke klarer å slappe av og nyte sex, fordi hun heller fokuserer på hvordan kroppen hennes ser ut når hun ligger sånn eller sånn. 

Kanskje har de alle fleste av oss vært der en gang, jeg vet jeg har. Og kanskje det er veldig vanlig når man er ung og ikke helt trygg på partneren sin. Og ikke trygg på seg selv. Kanskje det aldri helt slipper for noen, jeg er sikker på at kroppspresset er i fokus på godt voksne kvinner også, men forhåpentlig blir man tryggere med årene.

 

Nanna Klingenberg åpner svaret sitt med "Dette spørsmålet har jeg ventet på, tusen takk for at du gir meg sjansen til å skrive litt om kroppspress!".

 

Hun skriver videre, "Jeg opplever at det i samfunnet i dag er det to hovedretninger når det kommer til kroppspress. På den ene siden blir vi bombardert med bilder og reportasjer som viser hvordan samfunnets drømmekropp ser ut og tusenvis av oppskrifter på hvordan og hva vi burde gjøre for å oppnå den. På den andre siden er det de som sier at man ikke skal bry seg om presset, og at det viktigste er å elske seg selv og kroppen sin uansett hvordan den ser ut".

 

Og det er her jeg følte meg litt 'skyldig', og nesten kikket meg litt rundt...min skyld?

 

Kloke Nanna sier at hun ser begge disse retningene som et problem. Og jeg er så hjertens enig.

Jeg har forfektet den delen, hvor fokuset skal være på å elske seg selv for den man er...slutte fred med kroppen sin. Men det er faen meg ikke så enkelt!

 

Når du har fokus på hvordan du ser ut når du har sex...ikke ligg på siden, da får du kanskje et lite 'overheng' og puppene virker slappe. Rett opp og ned, det var den helvetes magen igjen. Bakfra? Ånei, for mye 'love handle' å holde i. Og i 69 ser han/hun jo rett i...

 

Jeg blir lei meg på vegne av alle de kvinner som lar kroppsfokuset overskygge sexgleden. Ikke bare gleden ved sex, selvsagt, men gleden ved å elske sin egen kropp. 

For som Nanna skriver videre "kroppen er ikke en pyntegjenstand som får verdi avhengig av størrelse eller stil. Den er først og fremst en bruksgjenstand!'

 

Videre skriver hun at (som jeg heldigvis for lengst har skjønt, men det er befriende å høre det) kroppen vår er bare skallet vårt, det vi bor i. Den definerer ikke hvem vi er, men er der for at vi skal kunne farte rundt i den. Den bærer oss rundt, lar oss danse, sove, diskutere, reise, bade. Og ikke minst, å ha det deilig med andre kropper.

 

Jeg tenker at det er helt OK å ikke være helt fornøyd, hele tiden.

Vi har bedre, gode og ikke fullt så gode dager.

Men kroppen har vi, så lenge vi lever.

 

Jeg ønsker at Juni på 16 får et litt mer reflektert syn på kropp, når hun vokser til og får litt mer erfaring.

Jeg ønsker at hun som tenker på utseendet sitt når hun har sex, fikk en liten åpenbaring med Nanna's kloke svar og at hun neste gang klarer å slippe seg løs.

 

Jeg ønsker at det skal være plass til alle, og at det fortsatt skal være like OK å være tynn, midt i mellom, større og stor.

Og at vi skal slutte å fokusere så mye på vekt og utseende. 

Tenk så mye vi går glipp av, så mye energi vi bruker på 'ingenting'!

 

Sier som Nanna; VÆR GLAD FOR ALT DET MORSOMME KROPPEN DIN TAR DEG MED PÅ!

 

Amen <3

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Må ha Familiemiddag Sommermat gjørdetenkelt Det gode liv bilder Fisk tapas kake egg pen spoiled neger Spania pitabrød chevre Overgangsalder parmesan verdens beste fetaost hjemløs helse coctails dirty Øl&Aquavit Hummer drinker bra nok Nestkjærlighet kamskjell tilbehør Høstsnadder Eid Enkelt nærdødenopplevelse Personlig trener reker i hvitløk torsk unntakstilstand på egne ben Feel good about your self vårløk Hverdagshygge hjemmelaget sykehus myk hud pommes frites girlpower søndagsmiddag kreft Bacon Be happy smakfullt desserter eggerøre oliven Soldager images maroccan oil Noodler voldtekt friskt boller Strandliv loveyoutopieces Sjømat ost savn Skalldyr forretter russetid jul kjærleik Sunn mat! ferie Nyttårsforsett omelett restitusjonsmat Svettetokter fiskesuppe snacks mammahjerte Hamburger Blåskjell Lunsj misunnelse Kylling møkkamenn spareribs vennemat Søndagsdigg Førjulsmat cocktail Thai Juledigg solskinnsboller Spicy Naprapat vegetar julegaver parmesanchips pestoboller Kyllingburger Styrke pasta krabber sauser avocado superenkelt creepy sushi ruccola Iberico secondhand kjøttboller Omtanke suppe Vær deg selv frappé røkelaks Katrine bake taco/wraps/tortillas Ziconda paprika godt nytt år ettertanke drit i å bry deg død Moules frites Feriemodus meal Il Buongustaio halloween verdens beste kjøttboller Tzatziki Leve livet insekter ensomhet kosemat småretter russebarn supersaft venninner Pizza hverdagsmiddag superdigg restitusjonsmat aubergine/tomat/parmesan rettferdighet Frukt Pakistansk mat Rosévin barnevennlig middag kjærlighet vårslepp døtre rakfisk Fylla selvpleie eplekake Kald drikke superdigg alene salat litt fest i hverdagen slank deg sunn gjærbakst Lev godt ostemat sommerkveld chèviche kylling healty Kjøtt jeg er her familie Nattmat iskaffe Poteter behappy Venner Pynt hold deg frisk kvinnefest Styrkeøkt Thank You tomatsaus Venninnemat Hovedrett Laks Sandwich Trening kjøttkaker restemat lørdagsdigg Serrano love healthy Indrefilét enklere-blir-det-ikke Dagenderpåmat top 10 Italia elsker deg foto syltet frukt olivenolje botox broccoli Grønnsaker Mett av en rett spinat sort/hvitt maki scampi drittsekk raskt og lekkert Grill mozarella aubergine Feriemat Congratulations rynkefri døttre chili Middelhavet hot suppe pretty Tomater grønnsakssuppe rosépepper Steinbit Svinekjøtt likør plommer feel good reker kakefest fashion Frokost barn kropp fresh Canary Island shopping influensa

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)