Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Kamskjell&laks på myk grønn seng

Mens resten av familien er på vinterferie her og der, nikoser jeg meg i mitt eget selskap, med trening og MIN mat! Jeg simpelthen elsker kamskjell. Og Salmalaks. Og ruccola. De jeg bor sammen med, liker alle disse, men ikke samtidig og da hver for seg og den som liker laks er ikke begeistret for kamskjell og den som liker kamskjell er ikke begeistret for ruccola...Derfor foregår ofte mine favorittmiddager i buffetform, så alle kan plukke og mikse selv. I dag laget jeg én rett, og sveiset den sammen, til min store fornøyelse!

Så gode smaker sammen, og alt ble mekket i den første (den litt lange) reklamepausen på 4 stjernes middag...enkelt og kjapt!

b2ap3_thumbnail_2015-02-17-20.53.19.jpg

Kamskjellene tok jeg ut av fryseren før trening, og de fikk tint seg perfekte på en tallerken med fire lag kjøkkenpapir, ferdig tinte men kjølige da jeg kom hjem.

Ut med en liten backloin Salma, ca halve av en 1/2 til meg (JA! Sulten etter hard styrketrening og desperat etter proteiner!).

b2ap3_thumbnail_2015-02-17-20.34.46.jpg

Peppre godt og salt forsiktig, fres i verdens beste olivenolje, kjapt brunt på begge sider og sett til side så de holder seg lune og beholder en rå kjerne.

b2ap3_thumbnail_2015-02-17-20.41.34.jpg

På en stor tallerken dekket jeg hele med en halv pose ferdig vasket/tørket ruccola, og så

'jukset' jeg bittelittegranne...ferdig kokte byggryn med finhakket rød paprika og gulrot (og ikke 'gullerot' som jeg leser om hist og her:) ble strødd utover de grønne spicy bladene før rause men tynne skiver Salmalaks ble lagt over. 

Så kamskjellene, lune og spenstige og så duftende deilige at det tok meg mer enn disiplin for ikke å maule ett eller to før jeg fikk knipset bildene...

I pannen kamskjellene forlater, ligger det masse digg; oljen blandet med saften av denne skjellmuskelen må for all del ikke kastes! Bruk en trespade el.l. og fordel smakene over hele tallerkenen. Med denne på toppen trenger du ikke annet krydder, ekstra godt på den rå laksen.

b2ap3_thumbnail_2015-02-17-20.53.01.jpg

Denne laget jeg på under ti minutter, og sitter fremdeles og mmmmm'er over de gode smakene. Perfekt som forrett (men da mindre, selvsagt), eller som koserett? 

Prøv, da vel! Og tilbakemeld gjerne:-)

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Strandliv verdens beste bilder oliven Dagenderpåmat solskinnsboller savn Indrefilét møkkamenn eggerøre insekter Spicy Må ha secondhand Noodler creepy coctails russebarn verdens beste kjøttboller superdigg ferie litt fest i hverdagen pitabrød meal Styrke fetaost jul scampi Frukt chèviche kylling hverdagsmiddag parmesan kropp jeg er her ostemat suppe misunnelse Søndagsdigg Iberico spoiled Be happy raskt og lekkert Poteter på egne ben boller Familiemiddag Sunn mat! maroccan oil nærdødenopplevelse restitusjonsmat iskaffe Pynt top 10 rosépepper shopping hjemløs sort/hvitt images Personlig trener Sommermat ost spareribs kvinnefest friskt Venninnemat Enkelt superdigg restitusjonsmat russetid Sjømat halloween cocktail Rosévin Nestkjærlighet aubergine Skalldyr ruccola loveyoutopieces Hummer drinker drittsekk død familie Pakistansk mat frappé Styrkeøkt slank deg sunn barn pen Vær deg selv girlpower superenkelt sushi gjørdetenkelt kosemat Soldager egg fashion godt nytt år mozarella Lunsj Katrine Kylling healty Øl&Aquavit vårløk unntakstilstand neger barnevennlig middag Italia søndagsmiddag Hovedrett selvpleie dirty Fylla Il Buongustaio bake kjærlighet Høstsnadder Steinbit kjøttkaker supersaft healthy maki Juledigg Laks aubergine/tomat/parmesan pretty sommerkveld grønnsakssuppe Leve livet pestoboller helse Sandwich fiskesuppe pasta Blåskjell Svinekjøtt hjemmelaget gjærbakst Hverdagshygge kakefest Frokost Bacon mammahjerte Hamburger voldtekt feel good Tomater tilbehør salat myk hud julegaver reker i hvitløk Trening Moules frites bra nok hot suppe Venner Thank You torsk røkelaks døttre elsker deg plommer ensomhet tapas pommes frites kamskjell Tzatziki Grill Fisk Kald drikke forretter Grønnsaker vegetar Mett av en rett døtre reker drit i å bry deg broccoli Det gode liv smakfullt Thai småretter Eid foto tomatsaus chili fresh Feriemat Feel good about your self alene olivenolje Naprapat Serrano vårslepp botox Svettetokter snacks hold deg frisk kake restemat kreft influensa likør rynkefri sauser sykehus krabber parmesanchips behappy rakfisk kjærleik desserter omelett Pizza Canary Island kjøttboller Overgangsalder Kyllingburger Congratulations love syltet frukt Ziconda Nyttårsforsett Nattmat Spania spinat Førjulsmat lørdagsdigg venninner chevre vennemat Kjøtt ettertanke Middelhavet Omtanke taco/wraps/tortillas Lev godt Feriemodus eplekake enklere-blir-det-ikke avocado rettferdighet paprika

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)