Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Kan du rulle en pølse, kan du lage sushi!

Helt siden jentene mine mestret det kunststykket å spise for egen hånd, har de spist sushi. Bittesmå brukte de fingrene (som er helt innafor om man er ren på hendene), men veldig snart håndterte de pinnene som en japansk mor ville ha vært stolt av.

Sushi er for meg like mye gourmet som 'hverdagsmat'. Skal jeg nyte den som gourmet, blir det selvsagt på en god japansk restaurant. Til hverdags mekker jeg selv, og for meg holder den helt greit mål som akkurat det. 

Og det er faktisk ganske så enkelt; har du trillet en pølse, så kan du lage maki. Har du bakt boller, så kan du lett fikse nigiri.

 

Du trenger: bambusmatte, sushi nori (tynne flak av sjøtang), wasabi og sushiris. Dette er basic must have for maki, lager du kun nigiri, trenger du hverken matte eller nori.

La oss ta risen først; best lager jeg den selv av sushiris, som jeg tilsetter riseddik og litt sukker mens jeg rører den 'seig' mens den kjøles. Tar litt tid da den må lages i flere etapper for å bli skikkelig god, men har du tid, ja...hvis ikke er det en grei nødløsning å kjøpe ferdig kokt sushiris.

 

Anyway, så er det stæsjet! 

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.45.31.jpg

Jeg elsker tunfisk, men den har jeg totalboikottet da fangsten sender tusenvis av delfiner i den sikre drukningsdød...

Nå holder jeg meg stort sett til villreker, Salmalaks og kamskjell. Samt slangeagurk, avokado. Og smørfisk hvis jeg får tak i det.

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.45.24.jpg

Bambusmatte og maki nori.

Legg en noriplate på bambusmatten og smør et tynt lag med Philadelphiaost.

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.45.14.jpg

Legg et tynt lag med ris over og fyll lagvis med det fyllet du ønsker, og strø gjerne over Furikake (svarte og hvite sesamfrø med norialger)om du har, evt ristet sesamfrø.

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.45.11.jpg

 

Evt med rause mender ost, ungdommene liker det gjerne

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.45.03.jpg

La det være igjen en 'ren' stripe av norien som du fukter med vann; funker som lim. Så ruller du noriflaker med alt fyllet, så hardt du kan, ved bruk av bambusmatten. For hver halve runde, presser du matten inntil, så makirullen blir fast og fin. 

Nå kan du enten servere med en gang, eller legge rullen i kjøleskap med plastfolie rundt. Da bør makirullen tas ut minst en halvtime før den skal nytes, og skjæres i passe store biter.

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.44.59.jpg

 

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.44.53.jpg

 

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.44.42.jpg

Sushi nigiri; lag små avlange 'boller' av temperert ris med hedene (dypp lankene i vann mellom hver så de ikke klistrer seg). Smør over et tynt lag med wasabi og legg på hva du ønsker av sjømat og grønnsaker. Her sverger jeg til Salmalaks, kveite, smørfisk og scampi. Toppet med furikake.

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.45.18.jpg

 

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.45.07.jpg

 

Så trenger du selvsagt en god soyasaus, wasabi til å dyppe i sausen og gjerne syltet ingefær til å ta 'stinget' mellom de forskjellige smakene.

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Ikke f*** om du skal få definere hvem jeg er...
Blogg
Det er ganske så tøft å stå der, la panseret sprekke og skrelle av seg det ytterste skallet. Gj...
Les mer...
Me too. Ja, jeg er blitt voldtatt.
Blogg
Kampanjen traff meg som en knyttneve. Ikke altfor hardt, men dog...jo faktisk ganske hardt, når jeg ...
Les mer...
Når jeg er i mitt mykeste hjørne, har jeg de skarpeste kantene.
Blogg
Jeg våkner med den klumpen i magen, den du vet...som du ikke riktig vet hvorfor er der. Jeg la meg ...
Les mer...
Krøll ett jævla hår på mine døtre's hoder, og du er uten baller
Blogg
Jeg har sagt det før, og jeg sier igjen det som ikke kan sies for ofte; vi bør være så jævlig redd f...
Les mer...
You're simply the best, better than all the rest
Blogg
For det er akkurat hva du er, hele tiden. Tro det eller ei. Og hvis alle tenkte det (uten å bli alt...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

selvpleie Svinekjøtt Pizza Leve livet Feel good about your self møkkamenn Sommermat meal sushi avocado Bacon Skalldyr secondhand pommes frites pretty Lunsj likør misunnelse Juledigg Be happy insekter frappé Ziconda Svettetokter sommerkveld dirty healthy snacks verdens beste kjøttboller parmesanchips gjørdetenkelt Steinbit tilbehør vennemat solskinnsboller Thai syltet frukt ferie girlpower Hverdagshygge Mett av en rett ostemat pestoboller Italia Soldager fetaost savn halloween Kylling kropp torsk restitusjonsmat maki Hovedrett slank deg sunn verdens beste Grønnsaker Frukt ettertanke omelett vårslepp botox Strandliv Overgangsalder love Il Buongustaio rynkefri Enkelt Tzatziki rakfisk aubergine/tomat/parmesan iskaffe scampi Hamburger eplekake superdigg parmesan kvinnefest Lev godt drinker mozarella foto Øl&Aquavit suppe jul cocktail kjøttkaker ost grønnsakssuppe Noodler oliven Canary Island reker i hvitløk Middelhavet tomatsaus Kald drikke aubergine spoiled kreft broccoli Styrkeøkt coctails reker krabber raskt og lekkert Venner Sunn mat! Blåskjell tapas Høstsnadder fresh barn kakefest Omtanke Feriemodus litt fest i hverdagen julegaver Eid pen kake sort/hvitt rettferdighet egg salat alene røkelaks Søndagsdigg friskt Frokost døtre Thank You voldtekt Dagenderpåmat top 10 olivenolje Familiemiddag Moules frites forretter Serrano Fisk maroccan oil shopping helse spareribs Nestkjærlighet søndagsmiddag Kjøtt rosépepper fiskesuppe barnevennlig middag plommer Sandwich enklere-blir-det-ikke Feriemat fashion mammahjerte paprika lørdagsdigg influensa healty desserter boller kamskjell kosemat Grill Trening restemat Nattmat elsker deg bilder neger eggerøre feel good supersaft Pakistansk mat Poteter døttre smakfullt pitabrød superenkelt Personlig trener hot suppe Vær deg selv hjemløs Congratulations Førjulsmat drittsekk Naprapat vegetar loveyoutopieces Venninnemat venninner hverdagsmiddag superdigg restitusjonsmat Laks chevre Det gode liv kjærlighet russebarn Katrine Hummer gjærbakst sauser familie ruccola Rosévin Må ha ensomhet Fylla images bake creepy Pynt Tomater chili myk hud Styrke Kyllingburger kjøttboller chèviche kylling russetid Spicy pasta spinat på egne ben Spania unntakstilstand hjemmelaget taco/wraps/tortillas Indrefilét død Nyttårsforsett Sjømat hold deg frisk vårløk Iberico småretter bra nok

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)