Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Kan du rulle en pølse, kan du lage sushi!

Helt siden jentene mine mestret det kunststykket å spise for egen hånd, har de spist sushi. Bittesmå brukte de fingrene (som er helt innafor om man er ren på hendene), men veldig snart håndterte de pinnene som en japansk mor ville ha vært stolt av.

Sushi er for meg like mye gourmet som 'hverdagsmat'. Skal jeg nyte den som gourmet, blir det selvsagt på en god japansk restaurant. Til hverdags mekker jeg selv, og for meg holder den helt greit mål som akkurat det. 

Og det er faktisk ganske så enkelt; har du trillet en pølse, så kan du lage maki. Har du bakt boller, så kan du lett fikse nigiri.

 

Du trenger: bambusmatte, sushi nori (tynne flak av sjøtang), wasabi og sushiris. Dette er basic must have for maki, lager du kun nigiri, trenger du hverken matte eller nori.

La oss ta risen først; best lager jeg den selv av sushiris, som jeg tilsetter riseddik og litt sukker mens jeg rører den 'seig' mens den kjøles. Tar litt tid da den må lages i flere etapper for å bli skikkelig god, men har du tid, ja...hvis ikke er det en grei nødløsning å kjøpe ferdig kokt sushiris.

 

Anyway, så er det stæsjet! 

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.45.31.jpg

Jeg elsker tunfisk, men den har jeg totalboikottet da fangsten sender tusenvis av delfiner i den sikre drukningsdød...

Nå holder jeg meg stort sett til villreker, Salmalaks og kamskjell. Samt slangeagurk, avokado. Og smørfisk hvis jeg får tak i det.

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.45.24.jpg

Bambusmatte og maki nori.

Legg en noriplate på bambusmatten og smør et tynt lag med Philadelphiaost.

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.45.14.jpg

Legg et tynt lag med ris over og fyll lagvis med det fyllet du ønsker, og strø gjerne over Furikake (svarte og hvite sesamfrø med norialger)om du har, evt ristet sesamfrø.

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.45.11.jpg

 

Evt med rause mender ost, ungdommene liker det gjerne

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.45.03.jpg

La det være igjen en 'ren' stripe av norien som du fukter med vann; funker som lim. Så ruller du noriflaker med alt fyllet, så hardt du kan, ved bruk av bambusmatten. For hver halve runde, presser du matten inntil, så makirullen blir fast og fin. 

Nå kan du enten servere med en gang, eller legge rullen i kjøleskap med plastfolie rundt. Da bør makirullen tas ut minst en halvtime før den skal nytes, og skjæres i passe store biter.

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.44.59.jpg

 

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.44.53.jpg

 

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.44.42.jpg

Sushi nigiri; lag små avlange 'boller' av temperert ris med hedene (dypp lankene i vann mellom hver så de ikke klistrer seg). Smør over et tynt lag med wasabi og legg på hva du ønsker av sjømat og grønnsaker. Her sverger jeg til Salmalaks, kveite, smørfisk og scampi. Toppet med furikake.

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.45.18.jpg

 

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.45.07.jpg

 

Så trenger du selvsagt en god soyasaus, wasabi til å dyppe i sausen og gjerne syltet ingefær til å ta 'stinget' mellom de forskjellige smakene.

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Du må for all del, si i fra hvis det er noe?
Blogg
Første påskedag og kanskje den aller mest hellige av alle årets hellige dager.  Noen har et re...
Les mer...
I morgen er det ti år siden drapet på Martine
Blogg
Er du en mamma, en pappa, en søster eller bror?  Tenk deg at du en dag, midt i travel f...
Les mer...
Drit i å bry deg så mye...bry deg heller mer
Blogg
Jeg har nettopp sittet og sett på dokumentaren 'Mellom oss'. Gjennom et helt år, har helt 'vanlige' ...
Les mer...
Det å ville være 'verdensmester', kan faktisk koste deg livet.
Blogg
PANG!!! Jeg hadde vært våken siden klokken fire den morgenen, og da det begynte å lysne av dag, ga ...
Les mer...
To eller tre kanariefugler...ikke mine døtres ansvar. Hell no!
Blogg
Jeg fikk en mail her for leden (ja, jeg er så gammel at jeg ikke bare bruker, men liker uttrykket), ...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Nyttårsforsett ferie hverdagsmiddag torsk ruccola Styrke chèviche kylling Grønnsaker rosépepper Øl&Aquavit Steinbit halloween Sunn mat! Svettetokter fashion spareribs Svinekjøtt Sjømat aubergine Hummer rettferdighet Feel good about your self kjærleik girlpower Katrine desserter syltet frukt Kjøtt healty creepy meal Nestkjærlighet røkelaks pestoboller døtre coctails olivenolje jeg er her top 10 søndagsmiddag lørdagsdigg influensa Feriemodus Thai Italia feel good Iberico sort/hvitt venninner spoiled Congratulations Tzatziki secondhand Strandliv raskt og lekkert Det gode liv alene kjøttboller Poteter myk hud møkkamenn fiskesuppe parmesan Søndagsdigg Mett av en rett familie Omtanke egg Personlig trener pretty avocado kjøttkaker Bacon Kald drikke Be happy nærdødenopplevelse pommes frites ost maki snacks Hverdagshygge Styrkeøkt voldtekt reker i hvitløk sykehus pen Sommermat smakfullt hjemmelaget Tomater Nattmat Pakistansk mat krabber grønnsakssuppe Kyllingburger neger superdigg kake Lev godt elsker deg Leve livet Spicy fresh småretter godt nytt år slank deg sunn enklere-blir-det-ikke vårslepp hjemløs eggerøre botox iskaffe vennemat kropp sommerkveld drittsekk Frokost Overgangsalder Må ha chevre ensomhet paprika love barnevennlig middag broccoli Feriemat Spania bilder døttre Lunsj Sandwich tapas friskt Rosévin jul kvinnefest gjørdetenkelt cocktail superenkelt Middelhavet plommer Frukt Venninnemat pasta images Thank You oliven Naprapat restitusjonsmat Soldager Indrefilét healthy ettertanke restemat Fisk maroccan oil boller shopping tomatsaus Pynt pitabrød Vær deg selv Kylling verdens beste kjøttboller frappé solskinnsboller julegaver Serrano foto Skalldyr Juledigg Enkelt rynkefri dirty Pizza litt fest i hverdagen russebarn død spinat Grill kamskjell kjærlighet parmesanchips ostemat Eid Venner Laks insekter Førjulsmat superdigg restitusjonsmat Blåskjell gjærbakst Fylla Noodler russetid Hamburger omelett aubergine/tomat/parmesan hot suppe fetaost Il Buongustaio supersaft drinker scampi verdens beste taco/wraps/tortillas kosemat Hovedrett sushi Trening eplekake vårløk kakefest mozarella Moules frites helse savn sauser kreft salat tilbehør Ziconda reker forretter Canary Island drit i å bry deg bra nok misunnelse Høstsnadder likør barn selvpleie på egne ben Familiemiddag unntakstilstand Dagenderpåmat mammahjerte vegetar loveyoutopieces rakfisk chili bake suppe hold deg frisk

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)