Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Kan du rulle en pølse, kan du lage sushi!

Helt siden jentene mine mestret det kunststykket å spise for egen hånd, har de spist sushi. Bittesmå brukte de fingrene (som er helt innafor om man er ren på hendene), men veldig snart håndterte de pinnene som en japansk mor ville ha vært stolt av.

Sushi er for meg like mye gourmet som 'hverdagsmat'. Skal jeg nyte den som gourmet, blir det selvsagt på en god japansk restaurant. Til hverdags mekker jeg selv, og for meg holder den helt greit mål som akkurat det. 

Og det er faktisk ganske så enkelt; har du trillet en pølse, så kan du lage maki. Har du bakt boller, så kan du lett fikse nigiri.

 

Du trenger: bambusmatte, sushi nori (tynne flak av sjøtang), wasabi og sushiris. Dette er basic must have for maki, lager du kun nigiri, trenger du hverken matte eller nori.

La oss ta risen først; best lager jeg den selv av sushiris, som jeg tilsetter riseddik og litt sukker mens jeg rører den 'seig' mens den kjøles. Tar litt tid da den må lages i flere etapper for å bli skikkelig god, men har du tid, ja...hvis ikke er det en grei nødløsning å kjøpe ferdig kokt sushiris.

 

Anyway, så er det stæsjet! 

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.45.31.jpg

Jeg elsker tunfisk, men den har jeg totalboikottet da fangsten sender tusenvis av delfiner i den sikre drukningsdød...

Nå holder jeg meg stort sett til villreker, Salmalaks og kamskjell. Samt slangeagurk, avokado. Og smørfisk hvis jeg får tak i det.

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.45.24.jpg

Bambusmatte og maki nori.

Legg en noriplate på bambusmatten og smør et tynt lag med Philadelphiaost.

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.45.14.jpg

Legg et tynt lag med ris over og fyll lagvis med det fyllet du ønsker, og strø gjerne over Furikake (svarte og hvite sesamfrø med norialger)om du har, evt ristet sesamfrø.

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.45.11.jpg

 

Evt med rause mender ost, ungdommene liker det gjerne

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.45.03.jpg

La det være igjen en 'ren' stripe av norien som du fukter med vann; funker som lim. Så ruller du noriflaker med alt fyllet, så hardt du kan, ved bruk av bambusmatten. For hver halve runde, presser du matten inntil, så makirullen blir fast og fin. 

Nå kan du enten servere med en gang, eller legge rullen i kjøleskap med plastfolie rundt. Da bør makirullen tas ut minst en halvtime før den skal nytes, og skjæres i passe store biter.

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.44.59.jpg

 

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.44.53.jpg

 

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.44.42.jpg

Sushi nigiri; lag små avlange 'boller' av temperert ris med hedene (dypp lankene i vann mellom hver så de ikke klistrer seg). Smør over et tynt lag med wasabi og legg på hva du ønsker av sjømat og grønnsaker. Her sverger jeg til Salmalaks, kveite, smørfisk og scampi. Toppet med furikake.

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.45.18.jpg

 

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.45.07.jpg

 

Så trenger du selvsagt en god soyasaus, wasabi til å dyppe i sausen og gjerne syltet ingefær til å ta 'stinget' mellom de forskjellige smakene.

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Det står en gammel benk i hagen...
Blogg
...så full av minner, på godt og vondt. Da vi flyttet inn i det litt rare og 'skjeve' huset ved Hal...
Les mer...
Lov meg én ting, sa mannen...IKKE selg henne!
Blogg
Som vanlig er jeg sent ute med ting som haster. Spesielt ting som innebærer et uforutsett innhugg i ...
Les mer...
Alene på 17. mai, og det tror jeg blir helt greit. For meg.
Blogg
Det er kanskje noe av det vanskeligste og kjipeste med merkedager, det å være alene. Om det er fødse...
Les mer...
Lavt blodsukker og lite søvn er en jævlig dårlig kombo
Blogg
Jeg har oppskriften, i hvertfall min egen, på hvordan være skikkelig B.tch, og det med stor B. ...
Les mer...
Du må for all del, si i fra hvis det er noe?
Blogg
Første påskedag og kanskje den aller mest hellige av alle årets hellige dager.  Noen har et re...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

behappy Kjøtt Tomater spareribs parmesanchips Hovedrett eggerøre selvpleie Nyttårsforsett godt nytt år Styrke Congratulations røkelaks Grill loveyoutopieces healty bake Mett av en rett scampi Tzatziki top 10 oliven nærdødenopplevelse døtre dirty voldtekt ettertanke Hummer rakfisk kjøttkaker Frokost iskaffe meal Personlig trener Kylling småretter plommer kjærleik pitabrød Skalldyr vennemat neger Trening Feel good about your self suppe Nestkjærlighet reker i hvitløk mozarella Noodler cocktail eplekake ost forretter familie olivenolje alene jeg er her Iberico hverdagsmiddag drinker kamskjell Øl&Aquavit kjærlighet chèviche kylling halloween kvinnefest healthy søndagsmiddag pommes frites Sjømat feel good Spicy foto russebarn Indrefilét vegetar vårslepp kropp Lev godt raskt og lekkert creepy kosemat superenkelt savn pestoboller images broccoli bra nok Grønnsaker kreft fetaost Enkelt likør supersaft love misunnelse Familiemiddag rynkefri parmesan spinat boller Blåskjell sushi venninner ferie elsker deg Høstsnadder fresh Thai superdigg paprika grønnsakssuppe friskt Feriemodus kjøttboller drittsekk reker Fylla Middelhavet Sunn mat! Fisk restemat Overgangsalder enklere-blir-det-ikke sauser smakfullt rettferdighet Styrkeøkt Sommermat fiskesuppe myk hud Thank You Det gode liv insekter desserter Dagenderpåmat Rosévin omelett gjørdetenkelt frappé drit i å bry deg ruccola kake på egne ben chili lørdagsdigg coctails Omtanke Naprapat sort/hvitt møkkamenn Venner superdigg restitusjonsmat pen Hverdagshygge pasta vårløk Frukt hot suppe slank deg sunn rosépepper Kald drikke Italia Må ha kakefest fashion chevre Søndagsdigg hold deg frisk taco/wraps/tortillas influensa pretty krabber Poteter botox Feriemat secondhand maki aubergine verdens beste kjøttboller barnevennlig middag unntakstilstand sykehus Sandwich døttre Serrano litt fest i hverdagen girlpower egg jul Kyllingburger Lunsj ensomhet gjærbakst Eid Katrine Spania aubergine/tomat/parmesan hjemløs maroccan oil russetid hjemmelaget Svinekjøtt Moules frites død sommerkveld tapas Nattmat spoiled bilder verdens beste syltet frukt Juledigg torsk shopping barn restitusjonsmat Pizza snacks Il Buongustaio Pynt Canary Island tomatsaus mammahjerte Svettetokter Venninnemat helse Strandliv tilbehør Leve livet Pakistansk mat Ziconda ostemat avocado salat Førjulsmat Steinbit solskinnsboller Vær deg selv julegaver Be happy Bacon Soldager Hamburger Laks

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)