Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Kan du rulle en pølse, kan du lage sushi!

Helt siden jentene mine mestret det kunststykket å spise for egen hånd, har de spist sushi. Bittesmå brukte de fingrene (som er helt innafor om man er ren på hendene), men veldig snart håndterte de pinnene som en japansk mor ville ha vært stolt av.

Sushi er for meg like mye gourmet som 'hverdagsmat'. Skal jeg nyte den som gourmet, blir det selvsagt på en god japansk restaurant. Til hverdags mekker jeg selv, og for meg holder den helt greit mål som akkurat det. 

Og det er faktisk ganske så enkelt; har du trillet en pølse, så kan du lage maki. Har du bakt boller, så kan du lett fikse nigiri.

 

Du trenger: bambusmatte, sushi nori (tynne flak av sjøtang), wasabi og sushiris. Dette er basic must have for maki, lager du kun nigiri, trenger du hverken matte eller nori.

La oss ta risen først; best lager jeg den selv av sushiris, som jeg tilsetter riseddik og litt sukker mens jeg rører den 'seig' mens den kjøles. Tar litt tid da den må lages i flere etapper for å bli skikkelig god, men har du tid, ja...hvis ikke er det en grei nødløsning å kjøpe ferdig kokt sushiris.

 

Anyway, så er det stæsjet! 

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.45.31.jpg

Jeg elsker tunfisk, men den har jeg totalboikottet da fangsten sender tusenvis av delfiner i den sikre drukningsdød...

Nå holder jeg meg stort sett til villreker, Salmalaks og kamskjell. Samt slangeagurk, avokado. Og smørfisk hvis jeg får tak i det.

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.45.24.jpg

Bambusmatte og maki nori.

Legg en noriplate på bambusmatten og smør et tynt lag med Philadelphiaost.

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.45.14.jpg

Legg et tynt lag med ris over og fyll lagvis med det fyllet du ønsker, og strø gjerne over Furikake (svarte og hvite sesamfrø med norialger)om du har, evt ristet sesamfrø.

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.45.11.jpg

 

Evt med rause mender ost, ungdommene liker det gjerne

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.45.03.jpg

La det være igjen en 'ren' stripe av norien som du fukter med vann; funker som lim. Så ruller du noriflaker med alt fyllet, så hardt du kan, ved bruk av bambusmatten. For hver halve runde, presser du matten inntil, så makirullen blir fast og fin. 

Nå kan du enten servere med en gang, eller legge rullen i kjøleskap med plastfolie rundt. Da bør makirullen tas ut minst en halvtime før den skal nytes, og skjæres i passe store biter.

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.44.59.jpg

 

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.44.53.jpg

 

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.44.42.jpg

Sushi nigiri; lag små avlange 'boller' av temperert ris med hedene (dypp lankene i vann mellom hver så de ikke klistrer seg). Smør over et tynt lag med wasabi og legg på hva du ønsker av sjømat og grønnsaker. Her sverger jeg til Salmalaks, kveite, smørfisk og scampi. Toppet med furikake.

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.45.18.jpg

 

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.45.07.jpg

 

Så trenger du selvsagt en god soyasaus, wasabi til å dyppe i sausen og gjerne syltet ingefær til å ta 'stinget' mellom de forskjellige smakene.

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Drit i å bry deg så mye...bry deg heller mer
Blogg
Jeg har nettopp sittet og sett på dokumentaren 'Mellom oss'. Gjennom et helt år, har helt 'vanlige' ...
Les mer...
Det å ville være 'verdensmester', kan faktisk koste deg livet.
Blogg
PANG!!! Jeg hadde vært våken siden klokken fire den morgenen, og da det begynte å lysne av dag, ga ...
Les mer...
To eller tre kanariefugler...ikke mine døtres ansvar. Hell no!
Blogg
Jeg fikk en mail her for leden (ja, jeg er så gammel at jeg ikke bare bruker, men liker uttrykket), ...
Les mer...
Hey, I'm crazy, I know I'm not the only one
Blogg
Alene. Har du kjent på den følelsen, å være helt alene? Det er jeg ganske sikker på at du har, en e...
Les mer...
Ikke f*** om du skal få definere hvem jeg er...
Blogg
Det er ganske så tøft å stå der, la panseret sprekke og skrelle av seg det ytterste skallet. Gj...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

ettertanke ost Juledigg maroccan oil Sunn mat! shopping broccoli jul Må ha Høstsnadder Bacon barnevennlig middag Pakistansk mat Feel good about your self bilder Førjulsmat Frukt creepy Enkelt ferie vårløk Tomater kvinnefest Nyttårsforsett fresh verdens beste kjøttboller Feriemodus Thank You Hummer Canary Island fiskesuppe Familiemiddag healthy Fisk Blåskjell Nattmat familie solskinnsboller syltet frukt bake pitabrød supersaft Grill snacks Il Buongustaio venninner verdens beste russebarn Kjøtt Personlig trener Poteter scampi meal girlpower chèviche kylling slank deg sunn Hverdagshygge Nestkjærlighet aubergine raskt og lekkert Øl&Aquavit Omtanke Pynt iskaffe jeg er her loveyoutopieces Kald drikke søndagsmiddag Sjømat secondhand Katrine Overgangsalder Naprapat Spania vegetar Strandliv hjemmelaget Congratulations influensa rettferdighet smakfullt egg myk hud dirty healty misunnelse vennemat fetaost Eid insekter kosemat Sandwich Venner Kyllingburger godt nytt år kreft chili Noodler sushi reker chevre Iberico ruccola Grønnsaker elsker deg selvpleie spinat Serrano kakefest hjemløs paprika kjærleik salat frappé Søndagsdigg Be happy rosépepper reker i hvitløk maki torsk pretty sort/hvitt pasta Pizza sykehus kamskjell Soldager mammahjerte gjærbakst Lunsj rakfisk voldtekt drinker spareribs hverdagsmiddag halloween mozarella Rosévin vårslepp rynkefri Leve livet død feel good savn superdigg restitusjonsmat ostemat møkkamenn plommer bra nok eplekake Venninnemat Hamburger love fashion top 10 hot suppe døttre sommerkveld Svinekjøtt Italia Vær deg selv Middelhavet kjærlighet Kylling unntakstilstand drittsekk cocktail Dagenderpåmat botox litt fest i hverdagen olivenolje Indrefilét pommes frites omelett oliven pen alene tilbehør avocado krabber sauser Tzatziki barn kjøttboller drit i å bry deg Thai desserter superdigg tomatsaus på egne ben tapas restitusjonsmat kropp røkelaks Hovedrett superenkelt gjørdetenkelt taco/wraps/tortillas ensomhet friskt boller parmesanchips grønnsakssuppe Styrkeøkt forretter Feriemat Laks restemat Trening kjøttkaker neger Styrke eggerøre Steinbit Spicy Ziconda foto hold deg frisk Sommermat spoiled Lev godt Svettetokter Mett av en rett lørdagsdigg suppe aubergine/tomat/parmesan Fylla nærdødenopplevelse enklere-blir-det-ikke kake pestoboller russetid likør Frokost døtre helse coctails parmesan images Skalldyr småretter Moules frites Det gode liv julegaver

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)