Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Kanskje verdens beste kjøttboller...

b2ap3_thumbnail_2017-01-24-20.17.19_20170126-140251_1.jpgJadda, jeg har kanskje skrytt på meg 'verdens beste kjøttboller', men jeg må innrømme én ting;

Når jeg lager mat, så 'spiser' jeg underveis med øynene, så når maten er klar og ferdig til å nytes, er jeg på en måte litt mett. Om du skjønner. Og da smaker det ikke like godt. Jeg VET jo at det er godt (som oftest), men jeg kjenner det ikke, og da har jeg ofte like stor glede av det jeg lager, som to skiver ost...

 

Men så har jeg heldigvis noen unntak. Innimellom kan jeg lage mat som får meg til å nesten gå ned på kne i ren nytelse.

Og disse små kjøttbollene var ett av unntakene. Ble til ved en ren tilfeldighet over hva jeg hadde tilgjengelig, og er så UTROLIG enkelt at det nesten er litt flaut...

b2ap3_thumbnail_2017-01-24-20.17.19_20170125-203300_1.jpg

Til 400 g kjøttdeig;

1/2 pose friske spinatblader (her ligger nemlig hemmeligheten, avhengig av posens innhold-minst to store never blader), finhakkes på kryss og tvers.

1/2 kinesisk hvitløk (moderer meg her, doble/triple gjerne hvis du er i nærheten av mitt modus), finhakkes til bittesmått

1 ss tørket basilikum

2-3 ss god olivenolje.

Pepper og salt.

Så kommer utfordringen; jeg har en vanvittig god krydderblanding som ikke fåes hvor som helst, men er du heldig; Den heter SPICES-hot barbeque fra Nicolas Vahé. Den er helt fantastisk, men har du den ikke, kan du kompensere med røkt paprika, hvitløk, løk, svart pepper, persille og gressløk. Eller gjør det så enkelt at du krydrer med det du har og liker.

 

Det VIKTIGSTE for å få til disse saftige smaksbomene;

 

Temperer kjøttdeigen og rør inn olivenolje til litt 'seig' masse mens du blander inn spinaten, hvitløk og basilikum samt fiiiinhakket hvitløk (kan droppes) og krydderblandingen.

 

Bruk en skje til å forme små boller (dypp i vann, legg i hånd, skje former osv) og legg i kald stor stekepanne. Når pannen er full (de tåler å ligge tett), kjører du full fres så de får brunet seg skikkelig på begge sider, et par minutter på hver. Ta av platen og sett på varmepanne hvis du har, evt i ovnen på ca 80 grader.

 

Jeg spiste meg mer enn mett rett fra pannen, men hvis du klarer å vente, er disse superdigg med en frisk salat og ovnstekte poteter. Og din hjemmelagde tzatziki?

Uansett, verdens enkleste superdigg. Og ja, uten blygsel må si at disse er mine beste kjøttboller - ever. 

Tror det hele ligger i spinaten... ;-)

b2ap3_thumbnail_2017-01-24-20.22.52.jpg

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

mammahjerte Hverdagshygge halloween Bacon influensa Nyttårsforsett røkelaks broccoli aubergine chevre rakfisk julegaver Thai Eid kake solskinnsboller Det gode liv forretter småretter Strandliv Thank You fetaost Tzatziki bilder Soldager Sommermat sykehus alene verdens beste Il Buongustaio maroccan oil aubergine/tomat/parmesan plommer Hovedrett fashion kjærleik kosemat tilbehør gjærbakst Venninnemat chèviche kylling grønnsakssuppe spoiled Søndagsdigg botox Sunn mat! eggerøre Feel good about your self Svinekjøtt foto ruccola pommes frites Ziconda Nattmat rosépepper dirty Mett av en rett sommerkveld møkkamenn Frukt kjøttboller secondhand parmesan Førjulsmat mozarella torsk Lev godt suppe insekter myk hud chili Kyllingburger kreft Serrano gjørdetenkelt superenkelt døttre reker jeg er her behappy shopping kropp fiskesuppe voldtekt hot suppe Juledigg raskt og lekkert Fylla Enkelt selvpleie superdigg Lunsj Leve livet cocktail venninner Omtanke drittsekk coctails ferie feel good Frokost rettferdighet neger bra nok top 10 helse kvinnefest Pizza russetid Må ha healty Personlig trener Middelhavet avocado ost Sandwich taco/wraps/tortillas images Familiemiddag vårløk Steinbit sushi Øl&Aquavit Styrkeøkt Italia parmesanchips girlpower supersaft olivenolje Hummer rynkefri tomatsaus litt fest i hverdagen lørdagsdigg hverdagsmiddag ostemat Noodler Grill friskt barnevennlig middag scampi Poteter Svettetokter kjærlighet Rosévin døtre egg Venner Styrke loveyoutopieces Tomater Vær deg selv Feriemat død meal eplekake pitabrød salat elsker deg desserter frappé Naprapat ettertanke misunnelse Be happy drinker Laks hjemløs nærdødenopplevelse pasta krabber unntakstilstand jul hold deg frisk Iberico tapas Nestkjærlighet bake barn Sjømat likør ensomhet Spania Overgangsalder Katrine familie spinat Pakistansk mat Canary Island paprika savn sauser kamskjell hjemmelaget Kjøtt vennemat Trening restitusjonsmat vegetar creepy Pynt Indrefilét søndagsmiddag verdens beste kjøttboller pretty kakefest Feriemodus pen på egne ben Congratulations iskaffe healthy Skalldyr godt nytt år Grønnsaker reker i hvitløk syltet frukt vårslepp Spicy drit i å bry deg slank deg sunn fresh Kylling superdigg restitusjonsmat Dagenderpåmat enklere-blir-det-ikke restemat Kald drikke russebarn love boller oliven spareribs smakfullt omelett snacks Hamburger Moules frites Blåskjell kjøttkaker sort/hvitt Fisk maki pestoboller Høstsnadder

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)