Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Kanskje verdens beste kjøttboller...

b2ap3_thumbnail_2017-01-24-20.17.19_20170126-140251_1.jpgJadda, jeg har kanskje skrytt på meg 'verdens beste kjøttboller', men jeg må innrømme én ting;

Når jeg lager mat, så 'spiser' jeg underveis med øynene, så når maten er klar og ferdig til å nytes, er jeg på en måte litt mett. Om du skjønner. Og da smaker det ikke like godt. Jeg VET jo at det er godt (som oftest), men jeg kjenner det ikke, og da har jeg ofte like stor glede av det jeg lager, som to skiver ost...

 

Men så har jeg heldigvis noen unntak. Innimellom kan jeg lage mat som får meg til å nesten gå ned på kne i ren nytelse.

Og disse små kjøttbollene var ett av unntakene. Ble til ved en ren tilfeldighet over hva jeg hadde tilgjengelig, og er så UTROLIG enkelt at det nesten er litt flaut...

b2ap3_thumbnail_2017-01-24-20.17.19_20170125-203300_1.jpg

Til 400 g kjøttdeig;

1/2 pose friske spinatblader (her ligger nemlig hemmeligheten, avhengig av posens innhold-minst to store never blader), finhakkes på kryss og tvers.

1/2 kinesisk hvitløk (moderer meg her, doble/triple gjerne hvis du er i nærheten av mitt modus), finhakkes til bittesmått

1 ss tørket basilikum

2-3 ss god olivenolje.

Pepper og salt.

Så kommer utfordringen; jeg har en vanvittig god krydderblanding som ikke fåes hvor som helst, men er du heldig; Den heter SPICES-hot barbeque fra Nicolas Vahé. Den er helt fantastisk, men har du den ikke, kan du kompensere med røkt paprika, hvitløk, løk, svart pepper, persille og gressløk. Eller gjør det så enkelt at du krydrer med det du har og liker.

 

Det VIKTIGSTE for å få til disse saftige smaksbomene;

 

Temperer kjøttdeigen og rør inn olivenolje til litt 'seig' masse mens du blander inn spinaten, hvitløk og basilikum samt fiiiinhakket hvitløk (kan droppes) og krydderblandingen.

 

Bruk en skje til å forme små boller (dypp i vann, legg i hånd, skje former osv) og legg i kald stor stekepanne. Når pannen er full (de tåler å ligge tett), kjører du full fres så de får brunet seg skikkelig på begge sider, et par minutter på hver. Ta av platen og sett på varmepanne hvis du har, evt i ovnen på ca 80 grader.

 

Jeg spiste meg mer enn mett rett fra pannen, men hvis du klarer å vente, er disse superdigg med en frisk salat og ovnstekte poteter. Og din hjemmelagde tzatziki?

Uansett, verdens enkleste superdigg. Og ja, uten blygsel må si at disse er mine beste kjøttboller - ever. 

Tror det hele ligger i spinaten... ;-)

b2ap3_thumbnail_2017-01-24-20.22.52.jpg

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

fiskesuppe Indrefilét foto Iberico barnevennlig middag Pakistansk mat Steinbit møkkamenn alene Blåskjell kosemat hjemmelaget Trening Skalldyr sort/hvitt spinat Grill drit i å bry deg sommerkveld Vær deg selv kjærleik superdigg restitusjonsmat drinker savn Pizza broccoli rosépepper døtre på egne ben sauser tilbehør Søndagsdigg nærdødenopplevelse Nattmat raskt og lekkert top 10 ruccola Eid Lunsj vennemat botox shopping sushi vegetar Sommermat kvinnefest Katrine pasta spareribs verdens beste kjøttboller rettferdighet images kake ensomhet hot suppe parmesan drittsekk parmesanchips Thank You restemat secondhand Førjulsmat kjærlighet suppe Venner Kylling neger aubergine røkelaks Thai superenkelt creepy Lev godt eplekake helse aubergine/tomat/parmesan søndagsmiddag feel good Enkelt maroccan oil syltet frukt unntakstilstand Tzatziki solskinnsboller olivenolje Sandwich verdens beste småretter myk hud Tomater familie healty reker rynkefri frappé behappy fashion supersaft Hummer pitabrød ost Nestkjærlighet Grønnsaker bra nok dirty Ziconda Strandliv coctails meal Il Buongustaio chèviche kylling mozarella Hovedrett Pynt julegaver Kald drikke Feriemat kamskjell pommes frites pen Dagenderpåmat Svinekjøtt Fisk gjærbakst Feriemodus jeg er her girlpower Moules frites elsker deg gjørdetenkelt Familiemiddag slank deg sunn reker i hvitløk russebarn Hverdagshygge Overgangsalder vårløk loveyoutopieces Høstsnadder hold deg frisk likør Serrano healthy jul Poteter influensa hjemløs Personlig trener barn spoiled Frukt mammahjerte hverdagsmiddag halloween pestoboller Sjømat Soldager Omtanke enklere-blir-det-ikke bake Nyttårsforsett iskaffe bilder krabber Venninnemat Be happy eggerøre venninner salat selvpleie Kjøtt omelett ostemat Noodler cocktail misunnelse grønnsakssuppe chili paprika Feel good about your self Styrkeøkt Mett av en rett torsk Styrke kropp Sunn mat! desserter kreft fetaost superdigg insekter plommer smakfullt Bacon død Juledigg Leve livet Fylla restitusjonsmat litt fest i hverdagen russetid Må ha Middelhavet Hamburger love Svettetokter oliven rakfisk Frokost Italia Canary Island godt nytt år egg pretty avocado kakefest kjøttboller kjøttkaker chevre Det gode liv forretter fresh scampi ferie friskt tomatsaus maki Kyllingburger ettertanke snacks Naprapat Spicy vårslepp boller voldtekt taco/wraps/tortillas døttre Rosévin tapas Spania Congratulations sykehus lørdagsdigg Øl&Aquavit Laks

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)