Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Kom deg over i krabbefeltet - det er tross alt september!

Jeg er relativt og kanskje over gjennomsnittet interessert i sesongvarer når det gjelder mat (og til mine venninners store skuffelse; omvendt når det gjelder klær...), MEN mat er en større interesse, sånn er det bare.

Høsten er ikke min favoritt, ei heller vinter. Men heldigvis er det disse to for meg 'nitriste' årstider som får meg gjennom, pga MATEN! Vår og sommer er min, men da er det ikke 'mattid' for meg, bare sol, varme og glede.

OK, nå skal jeg ikke drømme meg helt bort her, men over til høst- og vintermatglede!

 

Jeg har forlengst invitert til årets 'krabbeslepp', fårikålen har også sendt sine invitasjoner, og rakfisken er under planlegging. Juleventyret er også på agendaen, men det er tross alt bare begynnelsen av september og jeg trenger ikke å være helt for ivrig heller. Gjelder å holde noen av kortene til brystet, ikke sant?

 

Men altså; KRABBER! Til helgen braker det løs med årets krabbeslepp. Og for de som måtte tro at norske taskekrabber er best om sommeren, NOT. (husk at norske reker er aller best i de kaldeste vintermånedene, alikevel spiser vi de helst når det er varmt i været og kvaliteten er ymse). Krabbene er på sitt aller beste fra september og ut i november, men pga av kjølig sommer i år, kom de tidligere på banen. Jeg har derfor fråtset i vidunderlige taskekrabber siden midt i august.

Men altså, nå er det på høy tid å nyte disse delikatessene (jeg har spist mye krabbe rundt om i verden, nydelige sådanne, men ingen slår vår norske taskekrabbe).

Hvis du har sett filmen 'Run away Bride', så er det én måte å servere krabber (liker den;), men hvis du og gjesten(e) skal slippe hammer og smekke, så tar det deg fem minutter pr krabbe; 

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.05.40.jpg

Fjern 'dolokket' (de fleste krabber i salg er hunner med bred 'sikring' og blir ofte solgt ferdig fjernet).

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.07.43.jpg

Ta tak helt bak og vipp 'kronen' av skallet.

Brekk av lange ben, munn, lunger og brusk, så du sitter igjen men en ren 'klokke'.

Brekk av skallet på sidene ved å trykke ned, så all innmaten kommer til syne:

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.11.10.jpg

Del 'klokken' i to eller fire. Her ligger det mye godt kjøtt, både hvitt, brunt og evt rogn. Kan være litt pirkete å få tak i, men vel verdt med litt tålmodighet og en hummergaffel.

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.12.48.jpg

Klokker fra hunkrabbe med mye rogn.

 

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.31.08.jpg

 

Server med dill og mange friske sitronbåter

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.34.04.jpg

Og selvsagt med gode sauser og beste smør til sylfersk brød.
Her: aioli, rømmesaus med dill, majones med uante mengder hvitøk og seriøs chilimajones.

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-19.18.54.jpg

For meg og mine gjester, er nykokte krabber synonymt med øl & aquavite, det er det aller beste tilbehøret til denne smaksgiganten. Men, ha gjerne en hvitvin på lur, og  kanskje litt sprudlings uten alkohol...det skal tross alt være en festaften for alle, med eller uten krabbepromille.

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-21.11.24.jpg

 

Ååååhhh, gleder meg til helgens krabbefest!

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-17.57.09.jpg

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Drit i å bry deg så mye...bry deg heller mer
Blogg
Jeg har nettopp sittet og sett på dokumentaren 'Mellom oss'. Gjennom et helt år, har helt 'vanlige' ...
Les mer...
Det å ville være 'verdensmester', kan faktisk koste deg livet.
Blogg
PANG!!! Jeg hadde vært våken siden klokken fire den morgenen, og da det begynte å lysne av dag, ga ...
Les mer...
To eller tre kanariefugler...ikke mine døtres ansvar. Hell no!
Blogg
Jeg fikk en mail her for leden (ja, jeg er så gammel at jeg ikke bare bruker, men liker uttrykket), ...
Les mer...
Hey, I'm crazy, I know I'm not the only one
Blogg
Alene. Har du kjent på den følelsen, å være helt alene? Det er jeg ganske sikker på at du har, en e...
Les mer...
Ikke f*** om du skal få definere hvem jeg er...
Blogg
Det er ganske så tøft å stå der, la panseret sprekke og skrelle av seg det ytterste skallet. Gj...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

vegetar tilbehør Leve livet Kjøtt røkelaks rynkefri iskaffe ruccola kake savn eggerøre kakefest Pizza ostemat parmesan scampi love paprika Thank You insekter Grønnsaker maroccan oil drittsekk hjemmelaget Sommermat lørdagsdigg Kylling fiskesuppe drinker parmesanchips Tomater maki supersaft eplekake Vær deg selv Italia julegaver drit i å bry deg Sjømat Nestkjærlighet Høstsnadder spoiled Rosévin Steinbit møkkamenn Omtanke sykehus bilder halloween Førjulsmat Pynt Sandwich Familiemiddag unntakstilstand desserter kreft sauser Naprapat influensa chili jeg er her superenkelt Kald drikke døtre egg Canary Island Soldager barn død barnevennlig middag images torsk frappé solskinnsboller smakfullt Thai Eid Ziconda olivenolje Fisk kjærlighet Kyllingburger selvpleie gjørdetenkelt pommes frites healthy Mett av en rett verdens beste kjøttboller ferie foto spareribs Indrefilét ensomhet Svettetokter Lunsj hot suppe Personlig trener snacks Feriemat krabber Lev godt Congratulations grønnsakssuppe raskt og lekkert vårslepp Hamburger Middelhavet taco/wraps/tortillas Overgangsalder Hverdagshygge hjemløs kamskjell Fylla bake Laks restemat pasta Nattmat spinat Iberico avocado Skalldyr på egne ben ettertanke Il Buongustaio pestoboller elsker deg Øl&Aquavit søndagsmiddag aubergine/tomat/parmesan likør verdens beste slank deg sunn Bacon pitabrød salat voldtekt Feriemodus secondhand coctails vennemat chevre kjærleik aubergine Enkelt alene fetaost pretty botox Tzatziki rettferdighet Venninnemat Nyttårsforsett feel good nærdødenopplevelse hverdagsmiddag top 10 girlpower boller døttre kjøttkaker Pakistansk mat godt nytt år kosemat rakfisk healty Moules frites russetid pen friskt sommerkveld dirty helse småretter fresh rosépepper omelett Venner creepy mozarella Frukt superdigg shopping Søndagsdigg forretter plommer kjøttboller Blåskjell loveyoutopieces suppe Feel good about your self neger Katrine Strandliv mammahjerte fashion ost kropp vårløk Hummer Be happy enklere-blir-det-ikke gjærbakst Svinekjøtt misunnelse cocktail bra nok Grill meal jul Hovedrett Frokost reker Styrke Poteter broccoli oliven restitusjonsmat litt fest i hverdagen superdigg restitusjonsmat tomatsaus reker i hvitløk kvinnefest familie sushi syltet frukt Juledigg Det gode liv venninner Dagenderpåmat Noodler sort/hvitt Spania chèviche kylling Trening Sunn mat! Serrano Spicy Styrkeøkt tapas russebarn myk hud Må ha hold deg frisk

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)