Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Kom deg over i krabbefeltet - det er tross alt september!

Jeg er relativt og kanskje over gjennomsnittet interessert i sesongvarer når det gjelder mat (og til mine venninners store skuffelse; omvendt når det gjelder klær...), MEN mat er en større interesse, sånn er det bare.

Høsten er ikke min favoritt, ei heller vinter. Men heldigvis er det disse to for meg 'nitriste' årstider som får meg gjennom, pga MATEN! Vår og sommer er min, men da er det ikke 'mattid' for meg, bare sol, varme og glede.

OK, nå skal jeg ikke drømme meg helt bort her, men over til høst- og vintermatglede!

 

Jeg har forlengst invitert til årets 'krabbeslepp', fårikålen har også sendt sine invitasjoner, og rakfisken er under planlegging. Juleventyret er også på agendaen, men det er tross alt bare begynnelsen av september og jeg trenger ikke å være helt for ivrig heller. Gjelder å holde noen av kortene til brystet, ikke sant?

 

Men altså; KRABBER! Til helgen braker det løs med årets krabbeslepp. Og for de som måtte tro at norske taskekrabber er best om sommeren, NOT. (husk at norske reker er aller best i de kaldeste vintermånedene, alikevel spiser vi de helst når det er varmt i været og kvaliteten er ymse). Krabbene er på sitt aller beste fra september og ut i november, men pga av kjølig sommer i år, kom de tidligere på banen. Jeg har derfor fråtset i vidunderlige taskekrabber siden midt i august.

Men altså, nå er det på høy tid å nyte disse delikatessene (jeg har spist mye krabbe rundt om i verden, nydelige sådanne, men ingen slår vår norske taskekrabbe).

Hvis du har sett filmen 'Run away Bride', så er det én måte å servere krabber (liker den;), men hvis du og gjesten(e) skal slippe hammer og smekke, så tar det deg fem minutter pr krabbe; 

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.05.40.jpg

Fjern 'dolokket' (de fleste krabber i salg er hunner med bred 'sikring' og blir ofte solgt ferdig fjernet).

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.07.43.jpg

Ta tak helt bak og vipp 'kronen' av skallet.

Brekk av lange ben, munn, lunger og brusk, så du sitter igjen men en ren 'klokke'.

Brekk av skallet på sidene ved å trykke ned, så all innmaten kommer til syne:

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.11.10.jpg

Del 'klokken' i to eller fire. Her ligger det mye godt kjøtt, både hvitt, brunt og evt rogn. Kan være litt pirkete å få tak i, men vel verdt med litt tålmodighet og en hummergaffel.

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.12.48.jpg

Klokker fra hunkrabbe med mye rogn.

 

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.31.08.jpg

 

Server med dill og mange friske sitronbåter

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.34.04.jpg

Og selvsagt med gode sauser og beste smør til sylfersk brød.
Her: aioli, rømmesaus med dill, majones med uante mengder hvitøk og seriøs chilimajones.

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-19.18.54.jpg

For meg og mine gjester, er nykokte krabber synonymt med øl & aquavite, det er det aller beste tilbehøret til denne smaksgiganten. Men, ha gjerne en hvitvin på lur, og  kanskje litt sprudlings uten alkohol...det skal tross alt være en festaften for alle, med eller uten krabbepromille.

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-21.11.24.jpg

 

Ååååhhh, gleder meg til helgens krabbefest!

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-17.57.09.jpg

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Alene på 17. mai, og det tror jeg blir helt greit. For meg.
Blogg
Det er kanskje noe av det vanskeligste og kjipeste med merkedager, det å være alene. Om det er fødse...
Les mer...
Lavt blodsukker og lite søvn er en jævlig dårlig kombo
Blogg
Jeg har oppskriften, i hvertfall min egen, på hvordan være skikkelig B.tch, og det med stor B. ...
Les mer...
Du må for all del, si i fra hvis det er noe?
Blogg
Første påskedag og kanskje den aller mest hellige av alle årets hellige dager.  Noen har et re...
Les mer...
I morgen er det ti år siden drapet på Martine
Blogg
Er du en mamma, en pappa, en søster eller bror?  Tenk deg at du en dag, midt i travel f...
Les mer...
Drit i å bry deg så mye...bry deg heller mer
Blogg
Jeg har nettopp sittet og sett på dokumentaren 'Mellom oss'. Gjennom et helt år, har helt 'vanlige' ...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Kylling rynkefri snacks gjørdetenkelt jul kakefest loveyoutopieces voldtekt Bacon Soldager pitabrød Indrefilét boller Øl&Aquavit Kyllingburger slank deg sunn reker i hvitløk Omtanke broccoli Thai supersaft søndagsmiddag enklere-blir-det-ikke oliven fresh Frokost bra nok Hverdagshygge ruccola vennemat Italia ferie død shopping Grønnsaker verdens beste kjøttboller unntakstilstand hold deg frisk døttre kvinnefest solskinnsboller omelett rosépepper insekter Må ha tilbehør eplekake Frukt mammahjerte sykehus Nattmat Svinekjøtt pretty Svettetokter Blåskjell Katrine venninner Styrke hverdagsmiddag bilder maroccan oil iskaffe Poteter ensomhet ost reker alene Venner spareribs Canary Island Søndagsdigg plommer chèviche kylling raskt og lekkert litt fest i hverdagen Strandliv ettertanke julegaver feel good krabber småretter fashion kamskjell coctails ostemat Tzatziki Mett av en rett Lev godt Høstsnadder scampi Spicy avocado Il Buongustaio kjærlighet halloween fetaost Feel good about your self egg Fylla love superenkelt Nestkjærlighet superdigg restitusjonsmat tapas gjærbakst Personlig trener Trening images mozarella myk hud syltet frukt top 10 pen lørdagsdigg desserter superdigg grønnsakssuppe foto restitusjonsmat misunnelse Hovedrett Thank You hjemmelaget Styrkeøkt parmesan torsk Grill maki Moules frites Vær deg selv kosemat suppe døtre kjærleik Overgangsalder sushi Iberico hjemløs influensa kjøttkaker aubergine forretter Ziconda meal vårslepp jeg er her røkelaks Sandwich elsker deg Fisk Leve livet Familiemiddag secondhand tomatsaus Feriemodus Venninnemat paprika likør salat Feriemat drittsekk bake Hummer Sunn mat! restemat helse Enkelt vegetar spinat Rosévin dirty drinker Lunsj sommerkveld girlpower Nyttårsforsett spoiled barnevennlig middag Steinbit Be happy chevre russetid Det gode liv Laks Sommermat vårløk olivenolje taco/wraps/tortillas cocktail familie healty kake frappé Sjømat Spania kropp pasta selvpleie rettferdighet chili Dagenderpåmat Naprapat Pizza Juledigg barn Congratulations russebarn Middelhavet parmesanchips Pynt pestoboller drit i å bry deg Førjulsmat Hamburger møkkamenn sauser healthy rakfisk eggerøre Skalldyr verdens beste Kjøtt kjøttboller på egne ben kreft aubergine/tomat/parmesan pommes frites Kald drikke Serrano hot suppe friskt godt nytt år Pakistansk mat sort/hvitt nærdødenopplevelse botox Noodler smakfullt Eid Tomater savn creepy fiskesuppe neger

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)