Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Kom deg over i krabbefeltet - det er tross alt september!

Jeg er relativt og kanskje over gjennomsnittet interessert i sesongvarer når det gjelder mat (og til mine venninners store skuffelse; omvendt når det gjelder klær...), MEN mat er en større interesse, sånn er det bare.

Høsten er ikke min favoritt, ei heller vinter. Men heldigvis er det disse to for meg 'nitriste' årstider som får meg gjennom, pga MATEN! Vår og sommer er min, men da er det ikke 'mattid' for meg, bare sol, varme og glede.

OK, nå skal jeg ikke drømme meg helt bort her, men over til høst- og vintermatglede!

 

Jeg har forlengst invitert til årets 'krabbeslepp', fårikålen har også sendt sine invitasjoner, og rakfisken er under planlegging. Juleventyret er også på agendaen, men det er tross alt bare begynnelsen av september og jeg trenger ikke å være helt for ivrig heller. Gjelder å holde noen av kortene til brystet, ikke sant?

 

Men altså; KRABBER! Til helgen braker det løs med årets krabbeslepp. Og for de som måtte tro at norske taskekrabber er best om sommeren, NOT. (husk at norske reker er aller best i de kaldeste vintermånedene, alikevel spiser vi de helst når det er varmt i været og kvaliteten er ymse). Krabbene er på sitt aller beste fra september og ut i november, men pga av kjølig sommer i år, kom de tidligere på banen. Jeg har derfor fråtset i vidunderlige taskekrabber siden midt i august.

Men altså, nå er det på høy tid å nyte disse delikatessene (jeg har spist mye krabbe rundt om i verden, nydelige sådanne, men ingen slår vår norske taskekrabbe).

Hvis du har sett filmen 'Run away Bride', så er det én måte å servere krabber (liker den;), men hvis du og gjesten(e) skal slippe hammer og smekke, så tar det deg fem minutter pr krabbe; 

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.05.40.jpg

Fjern 'dolokket' (de fleste krabber i salg er hunner med bred 'sikring' og blir ofte solgt ferdig fjernet).

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.07.43.jpg

Ta tak helt bak og vipp 'kronen' av skallet.

Brekk av lange ben, munn, lunger og brusk, så du sitter igjen men en ren 'klokke'.

Brekk av skallet på sidene ved å trykke ned, så all innmaten kommer til syne:

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.11.10.jpg

Del 'klokken' i to eller fire. Her ligger det mye godt kjøtt, både hvitt, brunt og evt rogn. Kan være litt pirkete å få tak i, men vel verdt med litt tålmodighet og en hummergaffel.

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.12.48.jpg

Klokker fra hunkrabbe med mye rogn.

 

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.31.08.jpg

 

Server med dill og mange friske sitronbåter

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.34.04.jpg

Og selvsagt med gode sauser og beste smør til sylfersk brød.
Her: aioli, rømmesaus med dill, majones med uante mengder hvitøk og seriøs chilimajones.

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-19.18.54.jpg

For meg og mine gjester, er nykokte krabber synonymt med øl & aquavite, det er det aller beste tilbehøret til denne smaksgiganten. Men, ha gjerne en hvitvin på lur, og  kanskje litt sprudlings uten alkohol...det skal tross alt være en festaften for alle, med eller uten krabbepromille.

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-21.11.24.jpg

 

Ååååhhh, gleder meg til helgens krabbefest!

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-17.57.09.jpg

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Jeg kjenner jeg må trekke pusten dypt...konsentrere meg for det som må komme.
Blogg
Jeg sitter i sofaen oppe på 'loftstuen', det nærmeste rommet jeg kan komme hennes, uten å virke påtr...
Les mer...
Jeg har ikke presset 2x4 kilo ut gjennom vagina, men jeg har allikevel født.
Blogg
Med litt undring, men mest interesse, har jeg fulgt debatten siste dager og hva som er 'best'; keise...
Les mer...
Det står en gammel benk i hagen...
Blogg
...så full av minner, på godt og vondt. Da vi flyttet inn i det litt rare og 'skjeve' huset ved Hal...
Les mer...
Lov meg én ting, sa mannen...IKKE selg henne!
Blogg
Som vanlig er jeg sent ute med ting som haster. Spesielt ting som innebærer et uforutsett innhugg i ...
Les mer...
Alene på 17. mai, og det tror jeg blir helt greit. For meg.
Blogg
Det er kanskje noe av det vanskeligste og kjipeste med merkedager, det å være alene. Om det er fødse...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

drittsekk nærdødenopplevelse sykehus suppe Kyllingburger restitusjonsmat Søndagsdigg hot suppe Fylla tapas kropp barn grønnsakssuppe oliven ettertanke eggerøre hold deg frisk misunnelse vårløk Venner gjærbakst insekter Styrkeøkt likør Serrano Kjøtt restemat Sommermat slank deg sunn sushi halloween Lunsj Congratulations forretter eplekake selvpleie familie reker kjærleik foto Hummer Fisk fresh hjemløs iskaffe Hovedrett torsk pretty behappy Bacon Nattmat Laks krabber Høstsnadder superenkelt kake spinat fetaost aubergine chèviche kylling Eid Canary Island Blåskjell top 10 meal loveyoutopieces voldtekt Noodler elsker deg Hamburger pestoboller Pakistansk mat taco/wraps/tortillas bra nok Katrine desserter Steinbit Mett av en rett Overgangsalder boller ensomhet kjøttkaker helse Soldager lørdagsdigg Sunn mat! spoiled Frukt Ziconda Det gode liv chili vennemat på egne ben Thank You Lev godt Pynt frappé Pizza sauser Nestkjærlighet raskt og lekkert Kald drikke love maki rynkefri verdens beste kjøttboller møkkamenn snacks broccoli botox Poteter Tomater Spicy mozarella kamskjell godt nytt år creepy ost kakefest døttre Feel good about your self Førjulsmat bilder supersaft pitabrød Il Buongustaio litt fest i hverdagen Sjømat verdens beste plommer pommes frites rosépepper omelett dirty Øl&Aquavit Personlig trener maroccan oil paprika Spania superdigg restitusjonsmat gjørdetenkelt kvinnefest russebarn hjemmelaget Familiemiddag reker i hvitløk Frokost Feriemat tilbehør kosemat søndagsmiddag aubergine/tomat/parmesan solskinnsboller hverdagsmiddag Trening Skalldyr smakfullt unntakstilstand død Sandwich Moules frites Iberico pasta neger sort/hvitt salat Svinekjøtt girlpower rakfisk Italia Indrefilét kjøttboller jeg er her olivenolje scampi Be happy julegaver vårslepp småretter superdigg drinker myk hud Vær deg selv kreft bake Omtanke tomatsaus Feriemodus Juledigg Tzatziki ostemat egg Kylling shopping enklere-blir-det-ikke Leve livet chevre døtre Middelhavet rettferdighet Naprapat friskt barnevennlig middag images healty ruccola parmesanchips secondhand avocado coctails Strandliv pen Rosévin savn Dagenderpåmat røkelaks ferie Thai feel good parmesan vegetar Nyttårsforsett mammahjerte influensa fiskesuppe Hverdagshygge spareribs Styrke Må ha Grønnsaker Grill kjærlighet Enkelt russetid syltet frukt Svettetokter healthy cocktail sommerkveld drit i å bry deg jul venninner fashion Venninnemat alene

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)