Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Kom deg over i krabbefeltet - det er tross alt september!

Jeg er relativt og kanskje over gjennomsnittet interessert i sesongvarer når det gjelder mat (og til mine venninners store skuffelse; omvendt når det gjelder klær...), MEN mat er en større interesse, sånn er det bare.

Høsten er ikke min favoritt, ei heller vinter. Men heldigvis er det disse to for meg 'nitriste' årstider som får meg gjennom, pga MATEN! Vår og sommer er min, men da er det ikke 'mattid' for meg, bare sol, varme og glede.

OK, nå skal jeg ikke drømme meg helt bort her, men over til høst- og vintermatglede!

 

Jeg har forlengst invitert til årets 'krabbeslepp', fårikålen har også sendt sine invitasjoner, og rakfisken er under planlegging. Juleventyret er også på agendaen, men det er tross alt bare begynnelsen av september og jeg trenger ikke å være helt for ivrig heller. Gjelder å holde noen av kortene til brystet, ikke sant?

 

Men altså; KRABBER! Til helgen braker det løs med årets krabbeslepp. Og for de som måtte tro at norske taskekrabber er best om sommeren, NOT. (husk at norske reker er aller best i de kaldeste vintermånedene, alikevel spiser vi de helst når det er varmt i været og kvaliteten er ymse). Krabbene er på sitt aller beste fra september og ut i november, men pga av kjølig sommer i år, kom de tidligere på banen. Jeg har derfor fråtset i vidunderlige taskekrabber siden midt i august.

Men altså, nå er det på høy tid å nyte disse delikatessene (jeg har spist mye krabbe rundt om i verden, nydelige sådanne, men ingen slår vår norske taskekrabbe).

Hvis du har sett filmen 'Run away Bride', så er det én måte å servere krabber (liker den;), men hvis du og gjesten(e) skal slippe hammer og smekke, så tar det deg fem minutter pr krabbe; 

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.05.40.jpg

Fjern 'dolokket' (de fleste krabber i salg er hunner med bred 'sikring' og blir ofte solgt ferdig fjernet).

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.07.43.jpg

Ta tak helt bak og vipp 'kronen' av skallet.

Brekk av lange ben, munn, lunger og brusk, så du sitter igjen men en ren 'klokke'.

Brekk av skallet på sidene ved å trykke ned, så all innmaten kommer til syne:

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.11.10.jpg

Del 'klokken' i to eller fire. Her ligger det mye godt kjøtt, både hvitt, brunt og evt rogn. Kan være litt pirkete å få tak i, men vel verdt med litt tålmodighet og en hummergaffel.

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.12.48.jpg

Klokker fra hunkrabbe med mye rogn.

 

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.31.08.jpg

 

Server med dill og mange friske sitronbåter

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.34.04.jpg

Og selvsagt med gode sauser og beste smør til sylfersk brød.
Her: aioli, rømmesaus med dill, majones med uante mengder hvitøk og seriøs chilimajones.

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-19.18.54.jpg

For meg og mine gjester, er nykokte krabber synonymt med øl & aquavite, det er det aller beste tilbehøret til denne smaksgiganten. Men, ha gjerne en hvitvin på lur, og  kanskje litt sprudlings uten alkohol...det skal tross alt være en festaften for alle, med eller uten krabbepromille.

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-21.11.24.jpg

 

Ååååhhh, gleder meg til helgens krabbefest!

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-17.57.09.jpg

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...
Jeg kjenner jeg må trekke pusten dypt...konsentrere meg for det som må komme.
Blogg
Jeg sitter i sofaen oppe på 'loftstuen', det nærmeste rommet jeg kan komme hennes, uten å virke påtr...
Les mer...
Jeg har ikke presset 2x4 kilo ut gjennom vagina, men jeg har allikevel født.
Blogg
Med litt undring, men mest interesse, har jeg fulgt debatten siste dager og hva som er 'best'; keise...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

mozarella litt fest i hverdagen Søndagsdigg tomatsaus nærdødenopplevelse chèviche kylling pitabrød Sommermat kake maroccan oil superenkelt sushi ostemat torsk Omtanke pen salat parmesan healthy ettertanke forretter halloween slank deg sunn loveyoutopieces bra nok Pizza sort/hvitt dirty Vær deg selv omelett Høstsnadder møkkamenn ost Bacon misunnelse taco/wraps/tortillas Iberico Sandwich hjemmelaget selvpleie smakfullt superdigg Strandliv bilder kjøttkaker alene vårløk Personlig trener Tomater Tzatziki Øl&Aquavit shopping Steinbit fresh godt nytt år Indrefilét gjørdetenkelt Noodler sykehus krabber enklere-blir-det-ikke ruccola Trening Poteter barnevennlig middag Kyllingburger Italia Serrano Hovedrett voldtekt tapas olivenolje barn Juledigg hjemløs familie behappy fashion Grønnsaker Hamburger Middelhavet røkelaks reker Nyttårsforsett neger broccoli elsker deg Pynt Katrine Blåskjell avocado syltet frukt influensa Kald drikke spinat grønnsakssuppe iskaffe søndagsmiddag Naprapat Enkelt foto lørdagsdigg Kylling Grill mammahjerte vennemat chevre julegaver boller snacks Feel good about your self savn Styrkeøkt vårslepp ferie Canary Island coctails døtre drit i å bry deg raskt og lekkert Congratulations Svettetokter Be happy Mett av en rett cocktail Dagenderpåmat Må ha kamskjell Venner Moules frites sommerkveld feel good aubergine/tomat/parmesan kjærleik desserter verdens beste rynkefri solskinnsboller pestoboller fetaost russebarn unntakstilstand Hverdagshygge Il Buongustaio drittsekk jeg er her creepy Sjømat Nestkjærlighet jul spareribs venninner gjærbakst verdens beste kjøttboller Spania på egne ben Spicy kakefest hot suppe Pakistansk mat friskt spoiled Ziconda love Thai secondhand aubergine kjøttboller frappé restitusjonsmat Laks parmesanchips sauser kreft pasta Overgangsalder pretty superdigg restitusjonsmat Feriemodus vegetar drinker top 10 Lev godt kjærlighet healty plommer Det gode liv Leve livet images kosemat Venninnemat Førjulsmat Skalldyr supersaft likør død rakfisk eplekake Svinekjøtt myk hud insekter scampi rosépepper Lunsj tilbehør suppe Frokost fiskesuppe botox helse maki ensomhet pommes frites Fylla paprika hverdagsmiddag eggerøre Sunn mat! bake Frukt restemat chili Rosévin girlpower russetid døttre Hummer hold deg frisk Feriemat Fisk Familiemiddag kropp oliven Nattmat reker i hvitløk Kjøtt Soldager Eid Thank You egg Styrke småretter kvinnefest rettferdighet meal

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)