Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Kom deg over i krabbefeltet - det er tross alt september!

Jeg er relativt og kanskje over gjennomsnittet interessert i sesongvarer når det gjelder mat (og til mine venninners store skuffelse; omvendt når det gjelder klær...), MEN mat er en større interesse, sånn er det bare.

Høsten er ikke min favoritt, ei heller vinter. Men heldigvis er det disse to for meg 'nitriste' årstider som får meg gjennom, pga MATEN! Vår og sommer er min, men da er det ikke 'mattid' for meg, bare sol, varme og glede.

OK, nå skal jeg ikke drømme meg helt bort her, men over til høst- og vintermatglede!

 

Jeg har forlengst invitert til årets 'krabbeslepp', fårikålen har også sendt sine invitasjoner, og rakfisken er under planlegging. Juleventyret er også på agendaen, men det er tross alt bare begynnelsen av september og jeg trenger ikke å være helt for ivrig heller. Gjelder å holde noen av kortene til brystet, ikke sant?

 

Men altså; KRABBER! Til helgen braker det løs med årets krabbeslepp. Og for de som måtte tro at norske taskekrabber er best om sommeren, NOT. (husk at norske reker er aller best i de kaldeste vintermånedene, alikevel spiser vi de helst når det er varmt i været og kvaliteten er ymse). Krabbene er på sitt aller beste fra september og ut i november, men pga av kjølig sommer i år, kom de tidligere på banen. Jeg har derfor fråtset i vidunderlige taskekrabber siden midt i august.

Men altså, nå er det på høy tid å nyte disse delikatessene (jeg har spist mye krabbe rundt om i verden, nydelige sådanne, men ingen slår vår norske taskekrabbe).

Hvis du har sett filmen 'Run away Bride', så er det én måte å servere krabber (liker den;), men hvis du og gjesten(e) skal slippe hammer og smekke, så tar det deg fem minutter pr krabbe; 

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.05.40.jpg

Fjern 'dolokket' (de fleste krabber i salg er hunner med bred 'sikring' og blir ofte solgt ferdig fjernet).

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.07.43.jpg

Ta tak helt bak og vipp 'kronen' av skallet.

Brekk av lange ben, munn, lunger og brusk, så du sitter igjen men en ren 'klokke'.

Brekk av skallet på sidene ved å trykke ned, så all innmaten kommer til syne:

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.11.10.jpg

Del 'klokken' i to eller fire. Her ligger det mye godt kjøtt, både hvitt, brunt og evt rogn. Kan være litt pirkete å få tak i, men vel verdt med litt tålmodighet og en hummergaffel.

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.12.48.jpg

Klokker fra hunkrabbe med mye rogn.

 

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.31.08.jpg

 

Server med dill og mange friske sitronbåter

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.34.04.jpg

Og selvsagt med gode sauser og beste smør til sylfersk brød.
Her: aioli, rømmesaus med dill, majones med uante mengder hvitøk og seriøs chilimajones.

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-19.18.54.jpg

For meg og mine gjester, er nykokte krabber synonymt med øl & aquavite, det er det aller beste tilbehøret til denne smaksgiganten. Men, ha gjerne en hvitvin på lur, og  kanskje litt sprudlings uten alkohol...det skal tross alt være en festaften for alle, med eller uten krabbepromille.

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-21.11.24.jpg

 

Ååååhhh, gleder meg til helgens krabbefest!

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-17.57.09.jpg

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

oliven Grønnsaker broccoli superenkelt julegaver rosépepper salat snacks Trening Feel good about your self Lunsj Strandliv alene Thank You drittsekk Moules frites eggerøre Naprapat scampi Kald drikke Hamburger Omtanke raskt og lekkert kvinnefest verdens beste verdens beste kjøttboller syltet frukt forretter venninner Indrefilét grønnsakssuppe healthy kamskjell jeg er her sykehus torsk fresh Nattmat drit i å bry deg Tomater parmesanchips parmesan Hverdagshygge Blåskjell vennemat Il Buongustaio ost Sjømat maroccan oil enklere-blir-det-ikke Sandwich Frokost Dagenderpåmat drinker Bacon Fisk ettertanke hjemløs bake pommes frites top 10 Skalldyr selvpleie Be happy boller loveyoutopieces kjærleik kakefest Førjulsmat Serrano Steinbit creepy krabber Svinekjøtt superdigg tomatsaus kjøttboller pestoboller bra nok søndagsmiddag hold deg frisk Fylla olivenolje Pizza nærdødenopplevelse død rynkefri Leve livet behappy girlpower desserter insekter botox mammahjerte coctails meal spareribs fashion Lev godt gjørdetenkelt Nyttårsforsett jul Kyllingburger Venner pretty kjærlighet Styrkeøkt familie unntakstilstand pitabrød ensomhet Noodler Kylling smakfullt på egne ben tapas secondhand pasta aubergine Iberico Må ha images superdigg restitusjonsmat Sunn mat! eplekake Rosévin love Venninnemat feel good restemat døttre Pynt spinat Søndagsdigg solskinnsboller Svettetokter sushi Kjøtt ferie foto restitusjonsmat savn sauser Personlig trener småretter barn døtre Hovedrett healty kropp Nestkjærlighet omelett litt fest i hverdagen paprika maki halloween Katrine Familiemiddag Det gode liv kreft Styrke Frukt Feriemodus kjøttkaker bilder avocado russetid influensa sort/hvitt ostemat rakfisk taco/wraps/tortillas fiskesuppe gjærbakst chèviche kylling Pakistansk mat aubergine/tomat/parmesan barnevennlig middag Middelhavet Italia Sommermat rettferdighet lørdagsdigg spoiled mozarella egg plommer Spicy supersaft myk hud Canary Island røkelaks vårløk friskt russebarn Tzatziki Mett av en rett frappé shopping godt nytt år Øl&Aquavit suppe ruccola Thai Enkelt voldtekt Laks Grill tilbehør Vær deg selv hot suppe reker Ziconda dirty Høstsnadder møkkamenn Hummer iskaffe misunnelse reker i hvitløk slank deg sunn Spania kake fetaost vårslepp kosemat Feriemat chevre chili Eid Juledigg helse hverdagsmiddag Soldager Poteter sommerkveld Overgangsalder pen likør neger hjemmelaget vegetar elsker deg cocktail Congratulations

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)