Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Krabbetid!

Nå er det tid for krabber!

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-17.56.23.jpgTaskekrabben har brukt vår og sommer til å spise seg stor og fet, og er nå på sitt aller beste, og har sin 'prime time' fra september til utpå vinteren. Men den smaker best nå tidlighøst, da vi er så mottakelige for høstsmaker, og ikke minst øl og aquavit. Smak og behag, selvsagt, men aquavit er min favoritt til krabbekjøtt og da spesielt til det brunbeige i selve skallet, det er der de gode smakene sitter.

Har full forståelse for de som velger ferdig renset krabbe. Men har man ikke smakt nykokt egenrenset, har man i mine øyne gått glipp av den store krabbeopplevelsen. Og å rense en krabbesak er jo den enkleste ting i verden!

Man legger dyret på rygg

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.05.40.jpg

Bryter av klør, ta tak bakerst i skallet og løft ut hele skroget.

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.07.43.jpg

Legg hendene rundt skallet og med håndflatene presser du ned sidene til det knekker der du ser den naturlige linjen. Men tommelen presser du inn den harde delen under øynene og løfter ut 'paven', en litt trevlet klump som følger naturlig med når du løfter den ut.

Skroget, også kalt 'klokken' frigjøres for alle ben og lunger (de grå avlange) og rens for alt annet som ligger utenpå. Del klokken i to eller fire og sørg for hummergafler til å pirke godsakene ut.

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.11.10.jpgb2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.12.48.jpg

Anrett skallene på ett fat (og for all del; be fiskehandleren åpne alle krabbene du kjøper, se etter fulle og faste skallinnmat med fin farge), de delte klokkene (skrogene) på et annet og lettknuste klør på et tredje. Pynt alle fat med friske sitronbåter og dill.b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.28.12.jpgb2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.34.04.jpg

Saus og smør!

Jeg sverger til Kvitseidssmør, det passer til det meste og helt nydelig til krabbe. Saus, her liker jeg mange. Så i kveld ble det aioli fra Kajsa's Deli, min egen hvitløkssaus og rømme med sitron og masse dill. Finn din egen favoritt, men har du gjestebud på krabbene dine, er det lurt å være generøs med antall sauser, det er alltid populært!

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-19.18.54.jpg

Og selvsagt, det aller sylferske av din (eller bakerens) beste loff.

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-21.11.53.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

kjærleik Høstsnadder døttre Steinbit Tzatziki Sommermat familie boller olivenolje ferie hot suppe forretter røkelaks Sunn mat! aubergine Grønnsaker drit i å bry deg fresh spinat Pizza Canary Island helse Blåskjell alene selvpleie Førjulsmat reker Øl&Aquavit coctails suppe Feel good about your self eplekake chili paprika pommes frites secondhand Lunsj foto Mett av en rett Nyttårsforsett healty Spicy Hovedrett aubergine/tomat/parmesan barn healthy girlpower kakefest kjøttboller mozarella jeg er her Thai tilbehør Moules frites taco/wraps/tortillas eggerøre dirty Hverdagshygge Søndagsdigg botox Kylling myk hud tomatsaus søndagsmiddag litt fest i hverdagen Be happy pen barnevennlig middag på egne ben pasta misunnelse savn Overgangsalder parmesanchips pitabrød sauser Tomater halloween Spania venninner sommerkveld omelett Thank You fashion Hamburger feel good Kyllingburger Noodler snacks Nattmat superdigg restitusjonsmat elsker deg hjemløs Naprapat supersaft frappé jul rosépepper fiskesuppe pestoboller rettferdighet voldtekt ettertanke Fisk sykehus creepy Eid smakfullt ruccola Sandwich Omtanke ost Styrkeøkt spareribs Pakistansk mat Svettetokter Skalldyr Indrefilét pretty Venner loveyoutopieces gjærbakst grønnsakssuppe Kald drikke godt nytt år parmesan kamskjell Frukt Congratulations meal cocktail vårslepp chèviche kylling Poteter Italia desserter Grill enklere-blir-det-ikke småretter møkkamenn verdens beste Ziconda kake scampi love bra nok ensomhet sort/hvitt Iberico bilder unntakstilstand insekter rakfisk kropp Familiemiddag hverdagsmiddag julegaver Hummer maroccan oil slank deg sunn nærdødenopplevelse chevre vårløk Sjømat mammahjerte kosemat kreft Serrano superdigg fetaost hjemmelaget Det gode liv Kjøtt salat Pynt behappy iskaffe restitusjonsmat avocado neger Nestkjærlighet ostemat friskt gjørdetenkelt shopping broccoli sushi Vær deg selv Leve livet raskt og lekkert kjøttkaker hold deg frisk maki reker i hvitløk russebarn oliven Il Buongustaio Strandliv Katrine Lev godt torsk superenkelt Middelhavet egg Trening verdens beste kjøttboller kvinnefest Svinekjøtt Må ha Soldager Personlig trener Laks tapas bake Rosévin likør Frokost russetid krabber syltet frukt Dagenderpåmat Feriemat rynkefri kjærlighet Feriemodus spoiled Venninnemat lørdagsdigg døtre Fylla drinker Enkelt vennemat Styrke vegetar top 10 solskinnsboller influensa restemat Juledigg død Bacon drittsekk images plommer

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)