Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Krabbetid!

Nå er det tid for krabber!

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-17.56.23.jpgTaskekrabben har brukt vår og sommer til å spise seg stor og fet, og er nå på sitt aller beste, og har sin 'prime time' fra september til utpå vinteren. Men den smaker best nå tidlighøst, da vi er så mottakelige for høstsmaker, og ikke minst øl og aquavit. Smak og behag, selvsagt, men aquavit er min favoritt til krabbekjøtt og da spesielt til det brunbeige i selve skallet, det er der de gode smakene sitter.

Har full forståelse for de som velger ferdig renset krabbe. Men har man ikke smakt nykokt egenrenset, har man i mine øyne gått glipp av den store krabbeopplevelsen. Og å rense en krabbesak er jo den enkleste ting i verden!

Man legger dyret på rygg

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.05.40.jpg

Bryter av klør, ta tak bakerst i skallet og løft ut hele skroget.

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.07.43.jpg

Legg hendene rundt skallet og med håndflatene presser du ned sidene til det knekker der du ser den naturlige linjen. Men tommelen presser du inn den harde delen under øynene og løfter ut 'paven', en litt trevlet klump som følger naturlig med når du løfter den ut.

Skroget, også kalt 'klokken' frigjøres for alle ben og lunger (de grå avlange) og rens for alt annet som ligger utenpå. Del klokken i to eller fire og sørg for hummergafler til å pirke godsakene ut.

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.11.10.jpgb2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.12.48.jpg

Anrett skallene på ett fat (og for all del; be fiskehandleren åpne alle krabbene du kjøper, se etter fulle og faste skallinnmat med fin farge), de delte klokkene (skrogene) på et annet og lettknuste klør på et tredje. Pynt alle fat med friske sitronbåter og dill.b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.28.12.jpgb2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.34.04.jpg

Saus og smør!

Jeg sverger til Kvitseidssmør, det passer til det meste og helt nydelig til krabbe. Saus, her liker jeg mange. Så i kveld ble det aioli fra Kajsa's Deli, min egen hvitløkssaus og rømme med sitron og masse dill. Finn din egen favoritt, men har du gjestebud på krabbene dine, er det lurt å være generøs med antall sauser, det er alltid populært!

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-19.18.54.jpg

Og selvsagt, det aller sylferske av din (eller bakerens) beste loff.

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-21.11.53.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

syltet frukt Nattmat misunnelse Hovedrett ost røkelaks healthy vegetar snacks cocktail Spicy selvpleie sushi behappy Familiemiddag Noodler alene Bacon godt nytt år taco/wraps/tortillas sauser kjærleik halloween chili hjemmelaget forretter love tilbehør egg shopping grønnsakssuppe russebarn gjærbakst Frukt Feriemat mozarella Italia hold deg frisk Svinekjøtt søndagsmiddag pommes frites rosépepper Dagenderpåmat frappé chevre døttre aubergine gjørdetenkelt Søndagsdigg top 10 pasta reker i hvitløk jul Canary Island fiskesuppe loveyoutopieces Førjulsmat rynkefri images neger bilder Venninnemat oliven Skalldyr kjærlighet fashion Må ha slank deg sunn Rosévin solskinnsboller Serrano vårslepp spoiled Grønnsaker sommerkveld eggerøre reker Nyttårsforsett olivenolje Tomater kosemat Enkelt superdigg Lev godt Trening smakfullt drittsekk Moules frites Frokost hverdagsmiddag Vær deg selv Hverdagshygge rettferdighet Iberico ruccola parmesan parmesanchips Venner vennemat foto Kald drikke torsk ostemat hot suppe Lunsj spareribs healty Pakistansk mat Fisk Øl&Aquavit mammahjerte vårløk Katrine Be happy Soldager raskt og lekkert sort/hvitt Il Buongustaio Steinbit girlpower Indrefilét barnevennlig middag supersaft plommer Pynt friskt desserter døtre Naprapat restemat ferie scampi meal avocado Hummer tapas coctails Kyllingburger kakefest Overgangsalder enklere-blir-det-ikke fresh barn tomatsaus Feriemodus Omtanke Poteter Spania Sunn mat! elsker deg jeg er her død ettertanke Mett av en rett familie møkkamenn feel good unntakstilstand maki Laks iskaffe influensa secondhand helse voldtekt kropp paprika Strandliv Sjømat verdens beste pen drit i å bry deg bra nok nærdødenopplevelse verdens beste kjøttboller småretter Styrke botox Congratulations Nestkjærlighet Middelhavet bake lørdagsdigg eplekake dirty myk hud Thank You Feel good about your self pretty superdigg restitusjonsmat julegaver maroccan oil Pizza Blåskjell superenkelt hjemløs spinat Grill creepy Høstsnadder Kjøtt russetid Styrkeøkt boller kreft broccoli aubergine/tomat/parmesan Thai Leve livet på egne ben krabber ensomhet restitusjonsmat salat drinker kjøttkaker Personlig trener kake insekter Tzatziki Hamburger Fylla rakfisk Juledigg pestoboller Ziconda pitabrød omelett Sommermat sykehus kvinnefest Eid Svettetokter chèviche kylling savn fetaost litt fest i hverdagen Kylling Det gode liv venninner likør kjøttboller kamskjell suppe Sandwich

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)