Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Krabbetid!

Nå er det tid for krabber!

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-17.56.23.jpgTaskekrabben har brukt vår og sommer til å spise seg stor og fet, og er nå på sitt aller beste, og har sin 'prime time' fra september til utpå vinteren. Men den smaker best nå tidlighøst, da vi er så mottakelige for høstsmaker, og ikke minst øl og aquavit. Smak og behag, selvsagt, men aquavit er min favoritt til krabbekjøtt og da spesielt til det brunbeige i selve skallet, det er der de gode smakene sitter.

Har full forståelse for de som velger ferdig renset krabbe. Men har man ikke smakt nykokt egenrenset, har man i mine øyne gått glipp av den store krabbeopplevelsen. Og å rense en krabbesak er jo den enkleste ting i verden!

Man legger dyret på rygg

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.05.40.jpg

Bryter av klør, ta tak bakerst i skallet og løft ut hele skroget.

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.07.43.jpg

Legg hendene rundt skallet og med håndflatene presser du ned sidene til det knekker der du ser den naturlige linjen. Men tommelen presser du inn den harde delen under øynene og løfter ut 'paven', en litt trevlet klump som følger naturlig med når du løfter den ut.

Skroget, også kalt 'klokken' frigjøres for alle ben og lunger (de grå avlange) og rens for alt annet som ligger utenpå. Del klokken i to eller fire og sørg for hummergafler til å pirke godsakene ut.

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.11.10.jpgb2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.12.48.jpg

Anrett skallene på ett fat (og for all del; be fiskehandleren åpne alle krabbene du kjøper, se etter fulle og faste skallinnmat med fin farge), de delte klokkene (skrogene) på et annet og lettknuste klør på et tredje. Pynt alle fat med friske sitronbåter og dill.b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.28.12.jpgb2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.34.04.jpg

Saus og smør!

Jeg sverger til Kvitseidssmør, det passer til det meste og helt nydelig til krabbe. Saus, her liker jeg mange. Så i kveld ble det aioli fra Kajsa's Deli, min egen hvitløkssaus og rømme med sitron og masse dill. Finn din egen favoritt, men har du gjestebud på krabbene dine, er det lurt å være generøs med antall sauser, det er alltid populært!

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-19.18.54.jpg

Og selvsagt, det aller sylferske av din (eller bakerens) beste loff.

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-21.11.53.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

småretter coctails paprika insekter healthy foto Personlig trener Sunn mat! Moules frites Juledigg Noodler avocado Frukt elsker deg unntakstilstand spareribs fetaost gjærbakst Overgangsalder godt nytt år secondhand rosépepper eggerøre pestoboller døttre behappy spoiled kake botox drittsekk Iberico torsk nærdødenopplevelse images myk hud likør Katrine halloween Naprapat hot suppe Mett av en rett aubergine/tomat/parmesan hold deg frisk tilbehør restitusjonsmat Hummer sykehus Pakistansk mat bilder Grill rynkefri Skalldyr Canary Island Omtanke Spania superdigg top 10 Må ha rettferdighet krabber Det gode liv fashion kosemat Lev godt pommes frites spinat Eid chèviche kylling solskinnsboller jul bra nok Laks Italia vårslepp olivenolje kjærleik Tomater pen aubergine voldtekt Styrkeøkt verdens beste kjøttboller pitabrød kreft Spicy Øl&Aquavit mammahjerte bake Venninnemat grønnsakssuppe raskt og lekkert frappé neger Soldager Tzatziki drinker Frokost Blåskjell sort/hvitt tapas jeg er her plommer Middelhavet sauser ettertanke Svettetokter Pizza love suppe Fisk enklere-blir-det-ikke healty fiskesuppe eplekake vegetar reker Kjøtt creepy røkelaks ostemat kakefest girlpower Grønnsaker Venner desserter lørdagsdigg maroccan oil cocktail sushi vårløk Hamburger sommerkveld Søndagsdigg restemat chevre kamskjell russetid Leve livet Strandliv superdigg restitusjonsmat Nattmat Lunsj scampi julegaver broccoli Hovedrett egg barn kjøttboller misunnelse Dagenderpåmat Førjulsmat Steinbit verdens beste kvinnefest hverdagsmiddag Kylling Kald drikke Serrano parmesanchips drit i å bry deg ferie Thank You boller Sandwich ensomhet alene Enkelt Rosévin superenkelt Styrke slank deg sunn chili feel good Thai hjemmelaget salat dirty kjøttkaker savn litt fest i hverdagen Indrefilét Bacon influensa shopping fresh død møkkamenn oliven Ziconda meal kropp selvpleie pasta Svinekjøtt familie Vær deg selv smakfullt på egne ben forretter parmesan kjærlighet maki Poteter Il Buongustaio ost Fylla reker i hvitløk pretty Sjømat Congratulations Trening vennemat døtre Hverdagshygge mozarella snacks Familiemiddag ruccola Pynt venninner syltet frukt Feel good about your self Feriemat Be happy Sommermat russebarn Feriemodus loveyoutopieces rakfisk omelett søndagsmiddag Nyttårsforsett iskaffe supersaft Kyllingburger Nestkjærlighet hjemløs taco/wraps/tortillas barnevennlig middag tomatsaus helse friskt Høstsnadder gjørdetenkelt

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)