Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Krabbetid!

Nå er det tid for krabber!

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-17.56.23.jpgTaskekrabben har brukt vår og sommer til å spise seg stor og fet, og er nå på sitt aller beste, og har sin 'prime time' fra september til utpå vinteren. Men den smaker best nå tidlighøst, da vi er så mottakelige for høstsmaker, og ikke minst øl og aquavit. Smak og behag, selvsagt, men aquavit er min favoritt til krabbekjøtt og da spesielt til det brunbeige i selve skallet, det er der de gode smakene sitter.

Har full forståelse for de som velger ferdig renset krabbe. Men har man ikke smakt nykokt egenrenset, har man i mine øyne gått glipp av den store krabbeopplevelsen. Og å rense en krabbesak er jo den enkleste ting i verden!

Man legger dyret på rygg

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.05.40.jpg

Bryter av klør, ta tak bakerst i skallet og løft ut hele skroget.

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.07.43.jpg

Legg hendene rundt skallet og med håndflatene presser du ned sidene til det knekker der du ser den naturlige linjen. Men tommelen presser du inn den harde delen under øynene og løfter ut 'paven', en litt trevlet klump som følger naturlig med når du løfter den ut.

Skroget, også kalt 'klokken' frigjøres for alle ben og lunger (de grå avlange) og rens for alt annet som ligger utenpå. Del klokken i to eller fire og sørg for hummergafler til å pirke godsakene ut.

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.11.10.jpgb2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.12.48.jpg

Anrett skallene på ett fat (og for all del; be fiskehandleren åpne alle krabbene du kjøper, se etter fulle og faste skallinnmat med fin farge), de delte klokkene (skrogene) på et annet og lettknuste klør på et tredje. Pynt alle fat med friske sitronbåter og dill.b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.28.12.jpgb2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.34.04.jpg

Saus og smør!

Jeg sverger til Kvitseidssmør, det passer til det meste og helt nydelig til krabbe. Saus, her liker jeg mange. Så i kveld ble det aioli fra Kajsa's Deli, min egen hvitløkssaus og rømme med sitron og masse dill. Finn din egen favoritt, men har du gjestebud på krabbene dine, er det lurt å være generøs med antall sauser, det er alltid populært!

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-19.18.54.jpg

Og selvsagt, det aller sylferske av din (eller bakerens) beste loff.

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-21.11.53.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

reker i hvitløk Soldager Personlig trener Be happy nærdødenopplevelse venninner Høstsnadder vårløk pommes frites healty halloween chevre drinker cocktail Førjulsmat Blåskjell kosemat iskaffe kropp Lev godt elsker deg mammahjerte selvpleie Mett av en rett Congratulations Feriemodus feel good dirty døttre godt nytt år Kjøtt Fylla Skalldyr loveyoutopieces jul alene døtre Feel good about your self Spania Grønnsaker likør taco/wraps/tortillas Trening Styrke Middelhavet helse familie Søndagsdigg Øl&Aquavit Må ha eplekake kjøttkaker Sunn mat! plommer grønnsakssuppe savn superenkelt Katrine Steinbit Kylling pen rettferdighet Fisk supersaft kjærlighet slank deg sunn Serrano kjærleik Lunsj influensa Indrefilét Moules frites Nyttårsforsett maroccan oil ruccola gjørdetenkelt sauser ferie pretty Thai unntakstilstand ensomhet torsk superdigg images julegaver restitusjonsmat Juledigg tomatsaus lørdagsdigg vårslepp Eid søndagsmiddag Ziconda desserter parmesanchips Iberico tapas Leve livet kjøttboller røkelaks Svinekjøtt møkkamenn insekter enklere-blir-det-ikke hot suppe forretter aubergine/tomat/parmesan Vær deg selv drittsekk hverdagsmiddag Grill reker bilder Omtanke småretter solskinnsboller scampi mozarella Styrkeøkt Dagenderpåmat pitabrød drit i å bry deg spareribs vennemat Italia coctails Noodler top 10 sort/hvitt healthy Pizza Hverdagshygge Frukt russebarn chili død Tomater fresh foto neger syltet frukt suppe verdens beste kjøttboller på egne ben maki bake misunnelse ostemat rakfisk eggerøre restemat pestoboller Familiemiddag olivenolje kvinnefest girlpower boller Canary Island creepy voldtekt Pakistansk mat omelett Tzatziki Thank You Bacon salat frappé avocado superdigg restitusjonsmat aubergine ost hjemløs pasta Pynt hold deg frisk Venner meal Nestkjærlighet behappy Overgangsalder Feriemat friskt Hamburger sommerkveld fashion myk hud Il Buongustaio Venninnemat sushi snacks Kald drikke fetaost rosépepper ettertanke vegetar Kyllingburger Nattmat tilbehør rynkefri verdens beste Rosévin barnevennlig middag parmesan Sjømat chèviche kylling bra nok Frokost Svettetokter Hovedrett botox Spicy hjemmelaget broccoli sykehus paprika krabber love jeg er her kake spinat Hummer Det gode liv Sandwich Sommermat Enkelt kreft kamskjell Laks russetid barn egg shopping gjærbakst oliven fiskesuppe litt fest i hverdagen secondhand raskt og lekkert Strandliv spoiled kakefest smakfullt Naprapat Poteter

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)