Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Krabbetid!

Nå er det tid for krabber!

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-17.56.23.jpgTaskekrabben har brukt vår og sommer til å spise seg stor og fet, og er nå på sitt aller beste, og har sin 'prime time' fra september til utpå vinteren. Men den smaker best nå tidlighøst, da vi er så mottakelige for høstsmaker, og ikke minst øl og aquavit. Smak og behag, selvsagt, men aquavit er min favoritt til krabbekjøtt og da spesielt til det brunbeige i selve skallet, det er der de gode smakene sitter.

Har full forståelse for de som velger ferdig renset krabbe. Men har man ikke smakt nykokt egenrenset, har man i mine øyne gått glipp av den store krabbeopplevelsen. Og å rense en krabbesak er jo den enkleste ting i verden!

Man legger dyret på rygg

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.05.40.jpg

Bryter av klør, ta tak bakerst i skallet og løft ut hele skroget.

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.07.43.jpg

Legg hendene rundt skallet og med håndflatene presser du ned sidene til det knekker der du ser den naturlige linjen. Men tommelen presser du inn den harde delen under øynene og løfter ut 'paven', en litt trevlet klump som følger naturlig med når du løfter den ut.

Skroget, også kalt 'klokken' frigjøres for alle ben og lunger (de grå avlange) og rens for alt annet som ligger utenpå. Del klokken i to eller fire og sørg for hummergafler til å pirke godsakene ut.

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.11.10.jpgb2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.12.48.jpg

Anrett skallene på ett fat (og for all del; be fiskehandleren åpne alle krabbene du kjøper, se etter fulle og faste skallinnmat med fin farge), de delte klokkene (skrogene) på et annet og lettknuste klør på et tredje. Pynt alle fat med friske sitronbåter og dill.b2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.28.12.jpgb2ap3_thumbnail_2014-09-12-18.34.04.jpg

Saus og smør!

Jeg sverger til Kvitseidssmør, det passer til det meste og helt nydelig til krabbe. Saus, her liker jeg mange. Så i kveld ble det aioli fra Kajsa's Deli, min egen hvitløkssaus og rømme med sitron og masse dill. Finn din egen favoritt, men har du gjestebud på krabbene dine, er det lurt å være generøs med antall sauser, det er alltid populært!

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-19.18.54.jpg

Og selvsagt, det aller sylferske av din (eller bakerens) beste loff.

b2ap3_thumbnail_2014-09-12-21.11.53.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Vær deg selv Strandliv mozarella aubergine/tomat/parmesan døttre spoiled kjærlighet voldtekt taco/wraps/tortillas sauser loveyoutopieces pen feel good nærdødenopplevelse Juledigg sommerkveld død Indrefilét Svettetokter chevre egg healty Tzatziki gjærbakst fashion Høstsnadder secondhand Pakistansk mat spinat på egne ben kropp ensomhet Il Buongustaio Hverdagshygge Poteter myk hud Kjøtt parmesanchips tilbehør avocado bra nok Fisk døtre olivenolje russebarn fetaost Mett av en rett Ziconda Nyttårsforsett coctails familie Moules frites Thai Styrkeøkt Bacon chili scampi Italia reker sykehus eplekake foto godt nytt år vennemat småretter Søndagsdigg Sandwich neger paprika Rosévin torsk savn Eid frappé tomatsaus cocktail kamskjell dirty vårslepp girlpower Soldager pitabrød pasta eggerøre solskinnsboller litt fest i hverdagen sushi plommer restemat ost shopping Skalldyr Congratulations kosemat alene Blåskjell unntakstilstand behappy Overgangsalder Katrine Spania botox Laks restitusjonsmat tapas Middelhavet ettertanke Kald drikke hjemmelaget barn vårløk boller verdens beste pestoboller Leve livet drittsekk venninner kreft enklere-blir-det-ikke misunnelse verdens beste kjøttboller gjørdetenkelt Be happy Steinbit Fylla sort/hvitt Svinekjøtt Hovedrett chèviche kylling superenkelt drinker friskt Grill salat kjøttboller Frokost Feriemat omelett rettferdighet smakfullt ostemat superdigg restitusjonsmat superdigg møkkamenn pommes frites Thank You Omtanke healthy bake kvinnefest Hamburger Spicy grønnsakssuppe russetid love Familiemiddag Trening snacks forretter Det gode liv Naprapat Pynt fresh Sjømat søndagsmiddag kakefest supersaft kjærleik likør insekter Kyllingburger krabber Canary Island rynkefri rakfisk Feel good about your self hot suppe top 10 kake spareribs kjøttkaker Iberico meal selvpleie Kylling aubergine Dagenderpåmat røkelaks Sunn mat! Nattmat hjemløs influensa Lev godt Øl&Aquavit barnevennlig middag hold deg frisk mammahjerte julegaver jeg er her halloween Personlig trener ferie helse Førjulsmat Hummer jul pretty lørdagsdigg images Må ha Serrano maki drit i å bry deg elsker deg suppe Tomater syltet frukt creepy Frukt oliven Nestkjærlighet reker i hvitløk Feriemodus fiskesuppe raskt og lekkert Noodler bilder desserter broccoli hverdagsmiddag Styrke ruccola Sommermat slank deg sunn iskaffe Venner Pizza vegetar Lunsj Enkelt rosépepper Venninnemat parmesan Grønnsaker maroccan oil

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)