Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Kyllingburger - herligheten så godt!

Her forleden hadde jeg en deilig lunsj med venninnene Tone og Lene, på et veldig hyggelig sted med nydelig mat. Det var vel den siste 'sitte-ute-til-lunsj' dagen, solen stekte faktisk men ikke mer enn at farrisen holdt seg kald i glasset gjennom hele den (relativt lange) lunsjen. 

Vi lunsjer innimellom rett før jeg har mine styrketimer, dvs to timer lunsj og halvannen time styrketrening, og da er vi alltid litt 'gira' og full av adrenalin. Har du ikke prøvd det før, anbefaler jeg virkelig en venninne(venn-)skravlingstreff rett før trening. Da er vi så 'høye' på hverandre, at treningen går som en lek...vel, nesten da.

 

Det er utrolig mye som skal deles på slike lunsjtreff, og jeg skal love deg at skravla går og vi er innom absolutt alle tenkelige tema. Og selvsagt også mat!

Lene fortalte om burgeren hun hadde laget kvelden før til seg og familien, og jeg bare digger når hun kaster hodet lett bakover og nesten stønner 'å herreguuud, den var nydelig!'. Fordi hun fikk oppskriften av meg! 

Men den var med storfekjøtt. Og dermed var diskusjonen i gang; hva er best av kjøtt, skal vi blande eller holde det rent, karbonade, kjøttdeig, med eller uten salt og vann, kyllingkjøttdeig og kan man bruke kjøttdeig av svin?

Og tilbehøret er et kapittel for seg...

Vi rakk nok ikke å bli ferdige med burger-diskusjonen, men siden Tone etterlyste min kyllingvariant, her er den:

 

Og så enkelt at det er bare å gi seg over, og glede seg til et sunt måltid med masse gode smaker!

 

Beregn 200 gram kjøttdeig av kylling pr. person og ha den i en stor bolle.

b2ap3_thumbnail_2013-10-27-20.35.04.jpg

La deigen bli litt temperert, da er den lettere å bearbeide. Tilsett en god slant olivenolje, sammen med revet hvitløk og rødløk, en skvett søt soya om du har og pepper og salt. Her kan du jo ikke smake til (smak aldri på rått kylling- og svinekjøtt), så det blir litt på 'gefülen' og hva du har i skapet. Noen ganger tilsetter jeg finhakket koreander eller persille, kanskje litt chilipulver eller chiliolje. 

 

Rør deigen godt så den blir seig og medgjørelig, fukt hendene i vann og form burgerkakene i hendene. Jeg liker de ca håndflatestore og 3-4 cm tykke.

Varm en stor stekepanne med rapsolje, og når det nesten bobler, legger du burgerne i, og freser kjapt brunsprøe på begge sider.

b2ap3_thumbnail_2013-10-27-20.51.54.jpg

Over i ildfast fat eller på bakepapir, i ovnen som venter med sine 180 grader.

Her skal de godgjøre seg i ca ti minutter (sjekk med en kniv i midten at de er helt gjennomstekt), mens du lager tilbehøret;

 

Crisp salat eller blandet, tomater i tynne skiver, rødløk i enda tynnere skiver, sylteagurk kanskje? Her i huset bruker vi enten vanlig majones, aioli, tzatziki, rømme og/eller BBQsaus. Jeg finhakker hvitløk og legger på toppen, nam!

Brødene legger jeg inn i ovnen siste fem minutter sammen med burgerne.

 

Finn din favoritt, og selvom teksten er lang, lover jeg at det tar deg under 20 minutter!

b2ap3_thumbnail_2013-10-27-21.09.28.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

myk hud foto drittsekk kreft Pynt taco/wraps/tortillas restemat Soldager eplekake pasta mozarella Nattmat gjærbakst fashion olivenolje Pizza sommerkveld Feel good about your self top 10 raskt og lekkert maroccan oil tilbehør ruccola Overgangsalder Hverdagshygge fresh Thai Spania Enkelt Familiemiddag Kjøtt superenkelt chili misunnelse mammahjerte ostemat vårløk litt fest i hverdagen Be happy Thank You tapas reker pretty Fisk paprika Naprapat Blåskjell torsk aubergine broccoli Steinbit egg Dagenderpåmat Fylla pen halloween sort/hvitt Pakistansk mat salat hjemmelaget Congratulations barn Rosévin ettertanke Styrkeøkt scampi Sjømat boller rosépepper healty spinat Sandwich Skalldyr jul chèviche kylling avocado bra nok dirty Strandliv Moules frites savn Lunsj maki søndagsmiddag loveyoutopieces kropp venninner Italia Lev godt coctails supersaft Feriemodus Personlig trener kvinnefest Søndagsdigg Tzatziki verdens beste kjøttboller iskaffe Tomater elsker deg parmesan russetid hverdagsmiddag Juledigg Eid Kyllingburger Det gode liv Poteter Førjulsmat sykehus healthy behappy bake botox neger Venner Bacon vårslepp nærdødenopplevelse creepy kjærleik enklere-blir-det-ikke Grill syltet frukt Kald drikke kake frappé Mett av en rett Må ha Svettetokter drit i å bry deg Sunn mat! Kylling desserter kjærlighet likør Iberico fetaost vegetar død images Vær deg selv Noodler Indrefilét Svinekjøtt bilder friskt chevre rettferdighet eggerøre influensa Katrine godt nytt år Spicy døtre aubergine/tomat/parmesan superdigg kakefest Hovedrett Høstsnadder hot suppe sushi Grønnsaker unntakstilstand hjemløs ensomhet slank deg sunn Trening møkkamenn russebarn kosemat forretter Il Buongustaio Nyttårsforsett barnevennlig middag snacks smakfullt krabber Frukt Øl&Aquavit secondhand Styrke julegaver fiskesuppe cocktail plommer Middelhavet røkelaks småretter grønnsakssuppe superdigg restitusjonsmat meal suppe alene Hummer på egne ben selvpleie helse pommes frites Omtanke Sommermat Hamburger spareribs Serrano Leve livet Frokost pitabrød sauser ost verdens beste Nestkjærlighet rakfisk spoiled tomatsaus familie kamskjell oliven love kjøttboller vennemat omelett insekter restitusjonsmat parmesanchips kjøttkaker drinker shopping Laks solskinnsboller Feriemat girlpower reker i hvitløk gjørdetenkelt Ziconda døttre voldtekt lørdagsdigg ferie Canary Island Venninnemat pestoboller jeg er her rynkefri feel good hold deg frisk

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)