Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Kyllingburger - herligheten så godt!

Her forleden hadde jeg en deilig lunsj med venninnene Tone og Lene, på et veldig hyggelig sted med nydelig mat. Det var vel den siste 'sitte-ute-til-lunsj' dagen, solen stekte faktisk men ikke mer enn at farrisen holdt seg kald i glasset gjennom hele den (relativt lange) lunsjen. 

Vi lunsjer innimellom rett før jeg har mine styrketimer, dvs to timer lunsj og halvannen time styrketrening, og da er vi alltid litt 'gira' og full av adrenalin. Har du ikke prøvd det før, anbefaler jeg virkelig en venninne(venn-)skravlingstreff rett før trening. Da er vi så 'høye' på hverandre, at treningen går som en lek...vel, nesten da.

 

Det er utrolig mye som skal deles på slike lunsjtreff, og jeg skal love deg at skravla går og vi er innom absolutt alle tenkelige tema. Og selvsagt også mat!

Lene fortalte om burgeren hun hadde laget kvelden før til seg og familien, og jeg bare digger når hun kaster hodet lett bakover og nesten stønner 'å herreguuud, den var nydelig!'. Fordi hun fikk oppskriften av meg! 

Men den var med storfekjøtt. Og dermed var diskusjonen i gang; hva er best av kjøtt, skal vi blande eller holde det rent, karbonade, kjøttdeig, med eller uten salt og vann, kyllingkjøttdeig og kan man bruke kjøttdeig av svin?

Og tilbehøret er et kapittel for seg...

Vi rakk nok ikke å bli ferdige med burger-diskusjonen, men siden Tone etterlyste min kyllingvariant, her er den:

 

Og så enkelt at det er bare å gi seg over, og glede seg til et sunt måltid med masse gode smaker!

 

Beregn 200 gram kjøttdeig av kylling pr. person og ha den i en stor bolle.

b2ap3_thumbnail_2013-10-27-20.35.04.jpg

La deigen bli litt temperert, da er den lettere å bearbeide. Tilsett en god slant olivenolje, sammen med revet hvitløk og rødløk, en skvett søt soya om du har og pepper og salt. Her kan du jo ikke smake til (smak aldri på rått kylling- og svinekjøtt), så det blir litt på 'gefülen' og hva du har i skapet. Noen ganger tilsetter jeg finhakket koreander eller persille, kanskje litt chilipulver eller chiliolje. 

 

Rør deigen godt så den blir seig og medgjørelig, fukt hendene i vann og form burgerkakene i hendene. Jeg liker de ca håndflatestore og 3-4 cm tykke.

Varm en stor stekepanne med rapsolje, og når det nesten bobler, legger du burgerne i, og freser kjapt brunsprøe på begge sider.

b2ap3_thumbnail_2013-10-27-20.51.54.jpg

Over i ildfast fat eller på bakepapir, i ovnen som venter med sine 180 grader.

Her skal de godgjøre seg i ca ti minutter (sjekk med en kniv i midten at de er helt gjennomstekt), mens du lager tilbehøret;

 

Crisp salat eller blandet, tomater i tynne skiver, rødløk i enda tynnere skiver, sylteagurk kanskje? Her i huset bruker vi enten vanlig majones, aioli, tzatziki, rømme og/eller BBQsaus. Jeg finhakker hvitløk og legger på toppen, nam!

Brødene legger jeg inn i ovnen siste fem minutter sammen med burgerne.

 

Finn din favoritt, og selvom teksten er lang, lover jeg at det tar deg under 20 minutter!

b2ap3_thumbnail_2013-10-27-21.09.28.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Venner Rosévin spareribs Styrke russetid cocktail ensomhet Be happy Førjulsmat Italia ost friskt myk hud neger Kald drikke Spicy Tzatziki Hummer slank deg sunn chili fiskesuppe russebarn omelett vennemat secondhand Hverdagshygge godt nytt år superenkelt Pakistansk mat døtre jeg er her Hamburger suppe Mett av en rett Fisk restemat ostemat egg Personlig trener Nattmat ruccola fetaost Blåskjell Sunn mat! julegaver bra nok Skalldyr halloween kake syltet frukt avocado rynkefri gjørdetenkelt enklere-blir-det-ikke spoiled pestoboller Congratulations litt fest i hverdagen unntakstilstand rettferdighet selvpleie broccoli behappy Il Buongustaio Fylla love healty olivenolje Bacon insekter Feriemodus girlpower Grill sauser verdens beste kjøttboller iskaffe Høstsnadder Spania venninner tapas hjemløs kreft influensa døttre Eid Enkelt på egne ben drittsekk Nyttårsforsett reker i hvitløk parmesanchips botox nærdødenopplevelse Pynt aubergine/tomat/parmesan scampi smakfullt Svinekjøtt frappé Middelhavet Naprapat voldtekt vårløk pitabrød Poteter Søndagsdigg reker feel good Familiemiddag Serrano chèviche kylling Omtanke hverdagsmiddag kamskjell aubergine Lunsj tomatsaus gjærbakst mammahjerte Sandwich Pizza død kvinnefest sort/hvitt fresh maroccan oil boller krabber images mozarella Feriemat coctails Det gode liv snacks Soldager Sjømat Ziconda raskt og lekkert Øl&Aquavit likør paprika alene Frukt Tomater Canary Island familie torsk shopping Venninnemat hot suppe desserter sushi Vær deg selv salat Indrefilét maki Moules frites meal Grønnsaker oliven restitusjonsmat Katrine misunnelse Feel good about your self kakefest Hovedrett Juledigg forretter foto eggerøre barnevennlig middag rakfisk pretty elsker deg fashion småretter søndagsmiddag tilbehør top 10 jul plommer Kjøtt lørdagsdigg spinat parmesan drit i å bry deg Kyllingburger pommes frites Leve livet kropp solskinnsboller bake Thank You loveyoutopieces Dagenderpåmat bilder barn pen Noodler Sommermat superdigg restitusjonsmat creepy eplekake møkkamenn Kylling healthy dirty drinker kjøttkaker hold deg frisk kjærlighet Strandliv Må ha sommerkveld supersaft Laks sykehus rosépepper superdigg hjemmelaget Nestkjærlighet Steinbit Trening ferie Frokost verdens beste helse pasta kjærleik røkelaks kjøttboller ettertanke chevre vegetar Svettetokter Iberico taco/wraps/tortillas kosemat savn Overgangsalder Lev godt grønnsakssuppe Styrkeøkt vårslepp Thai

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)