Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Kyllingburger - herligheten så godt!

Her forleden hadde jeg en deilig lunsj med venninnene Tone og Lene, på et veldig hyggelig sted med nydelig mat. Det var vel den siste 'sitte-ute-til-lunsj' dagen, solen stekte faktisk men ikke mer enn at farrisen holdt seg kald i glasset gjennom hele den (relativt lange) lunsjen. 

Vi lunsjer innimellom rett før jeg har mine styrketimer, dvs to timer lunsj og halvannen time styrketrening, og da er vi alltid litt 'gira' og full av adrenalin. Har du ikke prøvd det før, anbefaler jeg virkelig en venninne(venn-)skravlingstreff rett før trening. Da er vi så 'høye' på hverandre, at treningen går som en lek...vel, nesten da.

 

Det er utrolig mye som skal deles på slike lunsjtreff, og jeg skal love deg at skravla går og vi er innom absolutt alle tenkelige tema. Og selvsagt også mat!

Lene fortalte om burgeren hun hadde laget kvelden før til seg og familien, og jeg bare digger når hun kaster hodet lett bakover og nesten stønner 'å herreguuud, den var nydelig!'. Fordi hun fikk oppskriften av meg! 

Men den var med storfekjøtt. Og dermed var diskusjonen i gang; hva er best av kjøtt, skal vi blande eller holde det rent, karbonade, kjøttdeig, med eller uten salt og vann, kyllingkjøttdeig og kan man bruke kjøttdeig av svin?

Og tilbehøret er et kapittel for seg...

Vi rakk nok ikke å bli ferdige med burger-diskusjonen, men siden Tone etterlyste min kyllingvariant, her er den:

 

Og så enkelt at det er bare å gi seg over, og glede seg til et sunt måltid med masse gode smaker!

 

Beregn 200 gram kjøttdeig av kylling pr. person og ha den i en stor bolle.

b2ap3_thumbnail_2013-10-27-20.35.04.jpg

La deigen bli litt temperert, da er den lettere å bearbeide. Tilsett en god slant olivenolje, sammen med revet hvitløk og rødløk, en skvett søt soya om du har og pepper og salt. Her kan du jo ikke smake til (smak aldri på rått kylling- og svinekjøtt), så det blir litt på 'gefülen' og hva du har i skapet. Noen ganger tilsetter jeg finhakket koreander eller persille, kanskje litt chilipulver eller chiliolje. 

 

Rør deigen godt så den blir seig og medgjørelig, fukt hendene i vann og form burgerkakene i hendene. Jeg liker de ca håndflatestore og 3-4 cm tykke.

Varm en stor stekepanne med rapsolje, og når det nesten bobler, legger du burgerne i, og freser kjapt brunsprøe på begge sider.

b2ap3_thumbnail_2013-10-27-20.51.54.jpg

Over i ildfast fat eller på bakepapir, i ovnen som venter med sine 180 grader.

Her skal de godgjøre seg i ca ti minutter (sjekk med en kniv i midten at de er helt gjennomstekt), mens du lager tilbehøret;

 

Crisp salat eller blandet, tomater i tynne skiver, rødløk i enda tynnere skiver, sylteagurk kanskje? Her i huset bruker vi enten vanlig majones, aioli, tzatziki, rømme og/eller BBQsaus. Jeg finhakker hvitløk og legger på toppen, nam!

Brødene legger jeg inn i ovnen siste fem minutter sammen med burgerne.

 

Finn din favoritt, og selvom teksten er lang, lover jeg at det tar deg under 20 minutter!

b2ap3_thumbnail_2013-10-27-21.09.28.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

helse Skalldyr friskt loveyoutopieces forretter Eid misunnelse superdigg Fylla Laks vegetar barn spinat Grill Hamburger slank deg sunn smakfullt pretty rakfisk hjemmelaget Venner litt fest i hverdagen fresh Soldager fiskesuppe kjærlighet Italia syltet frukt barnevennlig middag Venninnemat småretter tilbehør spoiled Tomater omelett russebarn healthy meal Poteter sort/hvitt Øl&Aquavit Grønnsaker pen Svinekjøtt Rosévin pestoboller Congratulations Må ha Dagenderpåmat voldtekt Mett av en rett foto Thank You Frokost rettferdighet Nyttårsforsett selvpleie kamskjell secondhand ost Kjøtt iskaffe hot suppe Moules frites mammahjerte avocado Svettetokter Indrefilét Pakistansk mat top 10 hverdagsmiddag Styrkeøkt Steinbit rynkefri sushi Enkelt Trening drittsekk Hummer Kyllingburger Det gode liv Høstsnadder pitabrød verdens beste images Feel good about your self desserter døttre Kylling Spicy creepy Katrine Hovedrett Kald drikke torsk Hverdagshygge ruccola røkelaks pasta russetid Leve livet elsker deg gjørdetenkelt Sommermat Pynt sauser nærdødenopplevelse Feriemat Naprapat tomatsaus bilder Thai på egne ben søndagsmiddag Sjømat likør Il Buongustaio unntakstilstand Ziconda ostemat raskt og lekkert kakefest Sunn mat! frappé supersaft chèviche kylling maki kosemat vårløk vennemat fashion cocktail girlpower savn Feriemodus oliven kjærleik Juledigg egg bra nok kreft shopping broccoli Personlig trener Pizza lørdagsdigg healty scampi venninner Be happy møkkamenn restitusjonsmat plommer alene snacks Søndagsdigg salat julegaver Iberico Noodler død olivenolje Sandwich Tzatziki sommerkveld boller Overgangsalder halloween tapas drit i å bry deg kjøttboller reker i hvitløk influensa godt nytt år paprika gjærbakst Lunsj rosépepper parmesanchips Nattmat love Fisk reker sykehus verdens beste kjøttboller mozarella maroccan oil familie ferie Familiemiddag Nestkjærlighet drinker Førjulsmat pommes frites spareribs coctails kjøttkaker solskinnsboller botox kake insekter jeg er her Spania superdigg restitusjonsmat jul Lev godt Vær deg selv aubergine/tomat/parmesan vårslepp hjemløs feel good restemat grønnsakssuppe Bacon myk hud Omtanke Strandliv eplekake bake kvinnefest chili Frukt eggerøre krabber superenkelt aubergine ettertanke Canary Island Blåskjell behappy kropp hold deg frisk Styrke parmesan ensomhet neger dirty taco/wraps/tortillas enklere-blir-det-ikke fetaost suppe Middelhavet chevre Serrano døtre

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)