Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Lørdagsdigg på under halvtimen!

Oh yes, jeg elsker kamskjell, og bruker den nydelige 'muskelen' på flere måter. Deilig rå er den også, men stort sett blir den tilberedt kjapt sprøstekt med rå kjerne. Og den passer jo til det meste da...og er utrolig deilig til pasta.

Elsker pesto også, og stort sett lager jeg min egen, som holder i kjøleskap i minst en uke. Men innimellom går det en kule varmt og jeg må ty til kjøpeløsninger, og da er jeg kresen. Enten så får jeg tak i et godt alternativ til hjemmelaget, eller så lar jeg være. 90% av pesto på glass inneholder 'brekkmiddel' etter min smak, og er dessuten altfor salt.

Denne er OK, men jeg jazzer den opp med litt hvitløk.

b2ap3_thumbnail_2014-11-07-17.05.10.jpg

Parmesan er et MUST! Her hjemme kan jeg gjerne gå for trekanten i vakuumpakken, temperert (minst en time i romtemperatur) er den mer enn grei på smak, ja faktisk ganske god. Er du i Italia, tar du selvsagt gromvarianten med hjem.

b2ap3_thumbnail_2014-11-07-20.13.06.jpg

Vær raus med parmesanen

b2ap3_thumbnail_2014-11-06-22.33.49.jpg

Tine kamskjell, tørk og snitt ruter på den ene siden og fres i litt olje på sterk varme til sprøgyldne. De bør være litt rå inni.

b2ap3_thumbnail_2014-11-06-22.33.11.jpg

Pasta kokes al dente (to minutter mindre enn anvisningen på pakken), hell av vannet, kvern havsalt over og rør inn med exv olivenolje og sett på lokk over svak varme i noen minutter.

Så tar du turen til Kajsa's Deli på Nesøya, og kjøper en pose saltbakte mandler. Oppskriften er visst hemmelig (har forsøkt meg, ja;-), så eneste mulighet er å kjøpe en pose til en rimelig penge. Mandlene passer til så mye mer, og man går dessuten aldri tomhendt fra Delien, så det er uansett verdt besøket.

Så hvor var vi? Jo, pasta al dente, legg over kamskjell med den gode stekesausen som blir i pannen, klatter av pesto, rause skiver høvlet parmesan og Kajsa's mandler. 

Et par sirkler med din beste olivenolje og topp med noe rause tak med pepperkvernen.

b2ap3_thumbnail_2014-11-06-22.33.57.jpg

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Spicy Svinekjøtt loveyoutopieces oliven chevre Sjømat rakfisk Hummer Sunn mat! Moules frites slank deg sunn Feriemat vennemat bake rynkefri grønnsakssuppe frappé hjemløs gjørdetenkelt Sandwich Be happy Poteter sykehus søndagsmiddag Venninnemat sauser dirty Indrefilét Familiemiddag myk hud spoiled pestoboller Tomater elsker deg Kald drikke cocktail love Feel good about your self Leve livet Steinbit creepy vegetar russebarn Hamburger Styrkeøkt reker litt fest i hverdagen vårslepp Pynt barn coctails Ziconda pretty mammahjerte spinat broccoli julegaver drittsekk Pizza Nyttårsforsett Kyllingburger supersaft Høstsnadder mozarella botox taco/wraps/tortillas ensomhet Canary Island gjærbakst Vær deg selv drinker Juledigg Lev godt Grønnsaker scampi rettferdighet syltet frukt raskt og lekkert Øl&Aquavit Dagenderpåmat healty Bacon Venner Naprapat maroccan oil ostemat Enkelt avocado salat olivenolje kropp alene shopping kamskjell eplekake Nestkjærlighet Trening ettertanke Congratulations russetid omelett møkkamenn lørdagsdigg pommes frites chili venninner Det gode liv nærdødenopplevelse Omtanke misunnelse torsk forretter boller familie solskinnsboller hverdagsmiddag halloween voldtekt Katrine Sommermat Hovedrett kosemat top 10 parmesan kvinnefest pasta images aubergine hot suppe Nattmat pen rosépepper Styrke Laks foto Spania røkelaks jeg er her kjærlighet Skalldyr enklere-blir-det-ikke friskt fashion Soldager barnevennlig middag på egne ben desserter ruccola Serrano superenkelt døtre jul influensa småretter Grill egg Noodler fresh fetaost tilbehør snacks restitusjonsmat Søndagsdigg Strandliv meal pitabrød Fisk kake behappy død sommerkveld Middelhavet Førjulsmat hold deg frisk aubergine/tomat/parmesan Hverdagshygge suppe verdens beste kjøttboller secondhand Tzatziki ost Iberico superdigg paprika Personlig trener spareribs kjærleik Eid healthy fiskesuppe reker i hvitløk ferie sushi Thank You Må ha insekter Thai Fylla bra nok Pakistansk mat Svettetokter eggerøre Frukt krabber Rosévin hjemmelaget Overgangsalder Il Buongustaio drit i å bry deg superdigg restitusjonsmat selvpleie Italia tomatsaus verdens beste kjøttboller helse chèviche kylling kjøttkaker sort/hvitt likør smakfullt plommer Feriemodus Lunsj girlpower Blåskjell kreft døttre parmesanchips vårløk tapas Frokost unntakstilstand maki savn feel good iskaffe kakefest bilder Mett av en rett godt nytt år Kjøtt Kylling neger restemat

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)