Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Nå synes jeg du er blitt veldig tynn, altså...

Hørt den før, kanskje? For du har vel ikke hørt motsatt, at 'nå synes jeg at du er blitt veldig tykk'? Og nå snakker jeg ikke om nådeløs mobbing, men disse kommentarene vi voksne kan lire av oss i tide og utide. Spesielt og nærmest utelukkende oss kvinner i mellom, for menn kommenterer aldri hverandres kropper på samme måte, det skjer bare ikke. Hvorfor er det slik?

 

Jeg har akkurat kommet hjem fra bedriftstime i Elixia Business Fornebu, hvor jeg trener voksne mennesker i 'alle aldre'. Etter mange år med stort sett samme gjeng, kjenner vi hverandre ganske godt. Og de kommer til trening i all sin prakt; noen flisetynne, de fleste 'vanlige' og noen med litt ekstra 'emballasje'. Skulle jeg vurdere innsats og menneskeverd ut i fra kroppsfasong? Burde jeg mene at hun helslanke er en bedre rollemodell enn hun som kanskje har 20 kilo mer?

Jeg vet temaet begynner å bli tynnslitt, og jeg hadde egentlig bestemt meg for å la 'kroppsfokuseringen' ligge (ihvertfall for en stund;-), men en kommentar fra en av deltakerne i dag, fikk meg til å tenke på dette med kroppskommentarer som slenges ut.

Vi snakket om blogginnlegget mitt 'Hvis dette var meg', illustrert med en 'plus size model', og hun kom med et poeng som jeg i farten ikke hadde tenkt på da jeg skrev om 'uegnede rollemodeller'. Hun sa; Nina, har du tenkt på hvordan det er å til stadighet få høre hvor tynn du er? Jeg måtte umiddelbart skifte det modus jeg var inne i da samtalen begynte, siden fokuset mitt var på nettopp det motsatte. Hun fortsatte; jeg har alltid fått høre hvor tynn jeg er, at jeg har pipestilker til ben, og det har aldri vært hyggelig å høre.

Joda, jeg har vært der, been there done that, dessverre. Jeg har vært undervektig og hatt velmenende 'oppassere' som har fulgt etter meg på toalettet, overbevist om at jeg kastet opp all maten. For når man spiser godt og er syltynn, da er man automatisk bulemiker...få tenker stoffskifte og/eller andre faktorer.

Og ja, jeg har til tider trent for mye og for hardt, ikke vært særlig snill mot kroppen min og følt 'belønning' over å kunne telle synlige muskler sammen med ribben og hoftekammer. Og nei, det var ingen god periode sett i ettertid, men det var min periode og noe som ingen andre hadde noe med. Velmenende eller ei, det er for meg like rart å kommentere vektnedgang, som det er å 'helt naturlig' legge hendene på en annens gravide mage. Begge deler like feil og misforstått empati.

 

Så hvorfor er det helt OK å kommentere tynne mennesker (mest jenter/damer), mens omvendt er tabu? (nå ser jeg som sagt bort i fra mobbing og netthets). 

Vi jenter er oss selv lik. Enten om du liker det eller ei; vi trekker paralleller mellom slanke mennesker og vellykkethet. Stålkontroll, ikke sant? For hun som bærer på sine ekstra kilo, kan umulig ha kontroll over egen tilværelse og helse?

Akkurat det er noe gedigent sprøyt. Jeg kjenner jenter hvis barn sliter med anoreksi, samtidig som de selv fettsuger armhulene sine. Og jeg kjenner jenter som bærer sin plus size body med stolthet.

 

Jeg vet jeg er en smule utsatt i min jobb som treningsinstruktør og personlig trener, og det gir meg selvsagt et visst ansvar også. Jeg kjenner også blikkene, jeg vet jeg blir vurdert, veid og målt. Og ja, jeg har også følt på det at noen har registrert at kroppen min har endret seg, jeg er ikke lenger den tynne.

 

Men jeg er meg, og du er deg, og det er hva vi bør forholde oss til.

Og vi er bra nok, samme hva <3

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Det står en gammel benk i hagen...
Blogg
...så full av minner, på godt og vondt. Da vi flyttet inn i det litt rare og 'skjeve' huset ved Hal...
Les mer...
Lov meg én ting, sa mannen...IKKE selg henne!
Blogg
Som vanlig er jeg sent ute med ting som haster. Spesielt ting som innebærer et uforutsett innhugg i ...
Les mer...
Alene på 17. mai, og det tror jeg blir helt greit. For meg.
Blogg
Det er kanskje noe av det vanskeligste og kjipeste med merkedager, det å være alene. Om det er fødse...
Les mer...
Lavt blodsukker og lite søvn er en jævlig dårlig kombo
Blogg
Jeg har oppskriften, i hvertfall min egen, på hvordan være skikkelig B.tch, og det med stor B. ...
Les mer...
Du må for all del, si i fra hvis det er noe?
Blogg
Første påskedag og kanskje den aller mest hellige av alle årets hellige dager.  Noen har et re...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Nyttårsforsett suppe tomatsaus fashion Styrke Soldager Canary Island grønnsakssuppe Iberico røkelaks broccoli drinker unntakstilstand ostemat vårslepp snacks Il Buongustaio aubergine/tomat/parmesan behappy Sunn mat! restitusjonsmat top 10 drittsekk Høstsnadder insekter Indrefilét foto helse fetaost døtre Det gode liv desserter kamskjell aubergine supersaft scampi plommer Søndagsdigg eplekake pommes frites influensa superenkelt kosemat Steinbit myk hud raskt og lekkert kjøttkaker Overgangsalder Hamburger oliven Fisk olivenolje kjærlighet Naprapat parmesan kake rakfisk Pakistansk mat sauser Sjømat hjemmelaget solskinnsboller lørdagsdigg rosépepper Middelhavet pitabrød girlpower likør friskt Leve livet Feriemat reker tapas parmesanchips sykehus Øl&Aquavit tilbehør chili barnevennlig middag bra nok Congratulations kreft Svinekjøtt Feriemodus Personlig trener litt fest i hverdagen bake Kald drikke Tomater Poteter sushi krabber Katrine rynkefri sort/hvitt Noodler Enkelt Feel good about your self maroccan oil mozarella torsk Kyllingburger død egg Omtanke på egne ben Frukt Hovedrett kakefest Førjulsmat spareribs halloween elsker deg restemat Nestkjærlighet jeg er her verdens beste kjøttboller shopping godt nytt år Mett av en rett søndagsmiddag gjærbakst barn Serrano Vær deg selv neger ettertanke misunnelse alene ferie selvpleie secondhand Rosévin eggerøre kjøttboller Pizza feel good Venninnemat healty kjærleik Familiemiddag Pynt Moules frites Fylla Grønnsaker Venner Blåskjell botox hot suppe Thank You reker i hvitløk Juledigg paprika spoiled sommerkveld Sandwich images familie gjørdetenkelt pasta Tzatziki Bacon Kjøtt savn salat omelett vennemat dirty russebarn Spania Styrkeøkt jul kropp rettferdighet loveyoutopieces kvinnefest hverdagsmiddag spinat superdigg restitusjonsmat Laks boller Svettetokter julegaver Sommermat frappé Nattmat Italia maki iskaffe cocktail bilder vegetar healthy creepy avocado møkkamenn chevre enklere-blir-det-ikke Lev godt Må ha døttre syltet frukt ruccola småretter smakfullt venninner russetid Strandliv voldtekt Spicy Dagenderpåmat fiskesuppe Hverdagshygge taco/wraps/tortillas drit i å bry deg forretter Ziconda Eid love vårløk Grill Hummer pen mammahjerte Trening verdens beste slank deg sunn Kylling chèviche kylling superdigg Skalldyr hjemløs ensomhet Be happy pretty Lunsj pestoboller Frokost coctails meal fresh nærdødenopplevelse hold deg frisk Thai ost

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)