Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Nå synes jeg du er blitt veldig tynn, altså...

Hørt den før, kanskje? For du har vel ikke hørt motsatt, at 'nå synes jeg at du er blitt veldig tykk'? Og nå snakker jeg ikke om nådeløs mobbing, men disse kommentarene vi voksne kan lire av oss i tide og utide. Spesielt og nærmest utelukkende oss kvinner i mellom, for menn kommenterer aldri hverandres kropper på samme måte, det skjer bare ikke. Hvorfor er det slik?

 

Jeg har akkurat kommet hjem fra bedriftstime i Elixia Business Fornebu, hvor jeg trener voksne mennesker i 'alle aldre'. Etter mange år med stort sett samme gjeng, kjenner vi hverandre ganske godt. Og de kommer til trening i all sin prakt; noen flisetynne, de fleste 'vanlige' og noen med litt ekstra 'emballasje'. Skulle jeg vurdere innsats og menneskeverd ut i fra kroppsfasong? Burde jeg mene at hun helslanke er en bedre rollemodell enn hun som kanskje har 20 kilo mer?

Jeg vet temaet begynner å bli tynnslitt, og jeg hadde egentlig bestemt meg for å la 'kroppsfokuseringen' ligge (ihvertfall for en stund;-), men en kommentar fra en av deltakerne i dag, fikk meg til å tenke på dette med kroppskommentarer som slenges ut.

Vi snakket om blogginnlegget mitt 'Hvis dette var meg', illustrert med en 'plus size model', og hun kom med et poeng som jeg i farten ikke hadde tenkt på da jeg skrev om 'uegnede rollemodeller'. Hun sa; Nina, har du tenkt på hvordan det er å til stadighet få høre hvor tynn du er? Jeg måtte umiddelbart skifte det modus jeg var inne i da samtalen begynte, siden fokuset mitt var på nettopp det motsatte. Hun fortsatte; jeg har alltid fått høre hvor tynn jeg er, at jeg har pipestilker til ben, og det har aldri vært hyggelig å høre.

Joda, jeg har vært der, been there done that, dessverre. Jeg har vært undervektig og hatt velmenende 'oppassere' som har fulgt etter meg på toalettet, overbevist om at jeg kastet opp all maten. For når man spiser godt og er syltynn, da er man automatisk bulemiker...få tenker stoffskifte og/eller andre faktorer.

Og ja, jeg har til tider trent for mye og for hardt, ikke vært særlig snill mot kroppen min og følt 'belønning' over å kunne telle synlige muskler sammen med ribben og hoftekammer. Og nei, det var ingen god periode sett i ettertid, men det var min periode og noe som ingen andre hadde noe med. Velmenende eller ei, det er for meg like rart å kommentere vektnedgang, som det er å 'helt naturlig' legge hendene på en annens gravide mage. Begge deler like feil og misforstått empati.

 

Så hvorfor er det helt OK å kommentere tynne mennesker (mest jenter/damer), mens omvendt er tabu? (nå ser jeg som sagt bort i fra mobbing og netthets). 

Vi jenter er oss selv lik. Enten om du liker det eller ei; vi trekker paralleller mellom slanke mennesker og vellykkethet. Stålkontroll, ikke sant? For hun som bærer på sine ekstra kilo, kan umulig ha kontroll over egen tilværelse og helse?

Akkurat det er noe gedigent sprøyt. Jeg kjenner jenter hvis barn sliter med anoreksi, samtidig som de selv fettsuger armhulene sine. Og jeg kjenner jenter som bærer sin plus size body med stolthet.

 

Jeg vet jeg er en smule utsatt i min jobb som treningsinstruktør og personlig trener, og det gir meg selvsagt et visst ansvar også. Jeg kjenner også blikkene, jeg vet jeg blir vurdert, veid og målt. Og ja, jeg har også følt på det at noen har registrert at kroppen min har endret seg, jeg er ikke lenger den tynne.

 

Men jeg er meg, og du er deg, og det er hva vi bør forholde oss til.

Og vi er bra nok, samme hva <3

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

paprika cocktail unntakstilstand bake influensa torsk Pakistansk mat ferie rynkefri dirty Fylla elsker deg røkelaks avocado Enkelt insekter savn mozarella eggerøre vårslepp spinat plommer scampi syltet frukt maroccan oil grønnsakssuppe Noodler Nattmat girlpower olivenolje slank deg sunn tapas maki hverdagsmiddag broccoli sort/hvitt forretter Moules frites smakfullt Familiemiddag Hummer fashion supersaft Lunsj søndagsmiddag ruccola Il Buongustaio vennemat Vær deg selv images venninner Spicy healthy Øl&Aquavit hjemmelaget Mett av en rett Grønnsaker Laks gjærbakst sykehus enklere-blir-det-ikke Steinbit pommes frites rakfisk desserter Førjulsmat Italia chili snacks Katrine misunnelse pen kvinnefest Hamburger kropp parmesan pretty Høstsnadder Må ha lørdagsdigg alene creepy omelett Skalldyr Svettetokter ost sauser top 10 Poteter reker i hvitløk verdens beste Trening Leve livet Soldager feel good eplekake Fisk drit i å bry deg behappy selvpleie vårløk Indrefilét Overgangsalder aubergine småretter Personlig trener Feriemodus Svinekjøtt suppe healty halloween russebarn vegetar døtre gjørdetenkelt Nyttårsforsett coctails Søndagsdigg kamskjell reker død superdigg aubergine/tomat/parmesan Canary Island bra nok Rosévin secondhand Kyllingburger likør Kald drikke hot suppe parmesanchips kjærleik hold deg frisk ensomhet restemat Sunn mat! Styrke Feriemat taco/wraps/tortillas Pynt familie jul godt nytt år shopping drinker Iberico Venninnemat Tzatziki kakefest mammahjerte Juledigg sushi rosépepper drittsekk sommerkveld Bacon nærdødenopplevelse Nestkjærlighet helse Lev godt krabber neger myk hud Feel good about your self kjøttboller Be happy kake loveyoutopieces hjemløs frappé fresh kjærlighet Frukt barn julegaver love Hverdagshygge kreft pestoboller Eid Sommermat Strandliv jeg er her Omtanke Frokost Naprapat Spania møkkamenn tomatsaus Middelhavet Kylling på egne ben friskt tilbehør Ziconda voldtekt Thank You solskinnsboller meal kjøttkaker ettertanke restitusjonsmat ostemat russetid barnevennlig middag Serrano pasta Styrkeøkt chèviche kylling spareribs pitabrød oliven chevre Kjøtt foto verdens beste kjøttboller bilder rettferdighet Tomater Det gode liv Congratulations iskaffe kosemat boller Sjømat Venner raskt og lekkert Dagenderpåmat fetaost fiskesuppe Hovedrett superenkelt superdigg restitusjonsmat spoiled Pizza Thai Grill egg døttre Sandwich botox litt fest i hverdagen salat Blåskjell

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)