Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Nå synes jeg du er blitt veldig tynn, altså...

Hørt den før, kanskje? For du har vel ikke hørt motsatt, at 'nå synes jeg at du er blitt veldig tykk'? Og nå snakker jeg ikke om nådeløs mobbing, men disse kommentarene vi voksne kan lire av oss i tide og utide. Spesielt og nærmest utelukkende oss kvinner i mellom, for menn kommenterer aldri hverandres kropper på samme måte, det skjer bare ikke. Hvorfor er det slik?

 

Jeg har akkurat kommet hjem fra bedriftstime i Elixia Business Fornebu, hvor jeg trener voksne mennesker i 'alle aldre'. Etter mange år med stort sett samme gjeng, kjenner vi hverandre ganske godt. Og de kommer til trening i all sin prakt; noen flisetynne, de fleste 'vanlige' og noen med litt ekstra 'emballasje'. Skulle jeg vurdere innsats og menneskeverd ut i fra kroppsfasong? Burde jeg mene at hun helslanke er en bedre rollemodell enn hun som kanskje har 20 kilo mer?

Jeg vet temaet begynner å bli tynnslitt, og jeg hadde egentlig bestemt meg for å la 'kroppsfokuseringen' ligge (ihvertfall for en stund;-), men en kommentar fra en av deltakerne i dag, fikk meg til å tenke på dette med kroppskommentarer som slenges ut.

Vi snakket om blogginnlegget mitt 'Hvis dette var meg', illustrert med en 'plus size model', og hun kom med et poeng som jeg i farten ikke hadde tenkt på da jeg skrev om 'uegnede rollemodeller'. Hun sa; Nina, har du tenkt på hvordan det er å til stadighet få høre hvor tynn du er? Jeg måtte umiddelbart skifte det modus jeg var inne i da samtalen begynte, siden fokuset mitt var på nettopp det motsatte. Hun fortsatte; jeg har alltid fått høre hvor tynn jeg er, at jeg har pipestilker til ben, og det har aldri vært hyggelig å høre.

Joda, jeg har vært der, been there done that, dessverre. Jeg har vært undervektig og hatt velmenende 'oppassere' som har fulgt etter meg på toalettet, overbevist om at jeg kastet opp all maten. For når man spiser godt og er syltynn, da er man automatisk bulemiker...få tenker stoffskifte og/eller andre faktorer.

Og ja, jeg har til tider trent for mye og for hardt, ikke vært særlig snill mot kroppen min og følt 'belønning' over å kunne telle synlige muskler sammen med ribben og hoftekammer. Og nei, det var ingen god periode sett i ettertid, men det var min periode og noe som ingen andre hadde noe med. Velmenende eller ei, det er for meg like rart å kommentere vektnedgang, som det er å 'helt naturlig' legge hendene på en annens gravide mage. Begge deler like feil og misforstått empati.

 

Så hvorfor er det helt OK å kommentere tynne mennesker (mest jenter/damer), mens omvendt er tabu? (nå ser jeg som sagt bort i fra mobbing og netthets). 

Vi jenter er oss selv lik. Enten om du liker det eller ei; vi trekker paralleller mellom slanke mennesker og vellykkethet. Stålkontroll, ikke sant? For hun som bærer på sine ekstra kilo, kan umulig ha kontroll over egen tilværelse og helse?

Akkurat det er noe gedigent sprøyt. Jeg kjenner jenter hvis barn sliter med anoreksi, samtidig som de selv fettsuger armhulene sine. Og jeg kjenner jenter som bærer sin plus size body med stolthet.

 

Jeg vet jeg er en smule utsatt i min jobb som treningsinstruktør og personlig trener, og det gir meg selvsagt et visst ansvar også. Jeg kjenner også blikkene, jeg vet jeg blir vurdert, veid og målt. Og ja, jeg har også følt på det at noen har registrert at kroppen min har endret seg, jeg er ikke lenger den tynne.

 

Men jeg er meg, og du er deg, og det er hva vi bør forholde oss til.

Og vi er bra nok, samme hva <3

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...
Jeg kjenner jeg må trekke pusten dypt...konsentrere meg for det som må komme.
Blogg
Jeg sitter i sofaen oppe på 'loftstuen', det nærmeste rommet jeg kan komme hennes, uten å virke påtr...
Les mer...
Jeg har ikke presset 2x4 kilo ut gjennom vagina, men jeg har allikevel født.
Blogg
Med litt undring, men mest interesse, har jeg fulgt debatten siste dager og hva som er 'best'; keise...
Les mer...
Det står en gammel benk i hagen...
Blogg
...så full av minner, på godt og vondt. Da vi flyttet inn i det litt rare og 'skjeve' huset ved Hal...
Les mer...
Lov meg én ting, sa mannen...IKKE selg henne!
Blogg
Som vanlig er jeg sent ute med ting som haster. Spesielt ting som innebærer et uforutsett innhugg i ...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

shopping rettferdighet lørdagsdigg søndagsmiddag Overgangsalder venninner mozarella voldtekt kropp kvinnefest pen Be happy Svettetokter familie vårslepp Congratulations kjøttkaker Poteter selvpleie myk hud snacks elsker deg Sunn mat! røkelaks på egne ben Må ha russetid Eid Il Buongustaio Dagenderpåmat pasta russebarn Det gode liv healthy kreft Katrine julegaver Indrefilét Soldager Vær deg selv misunnelse superenkelt coctails superdigg restitusjonsmat maki tilbehør hverdagsmiddag reker i hvitløk død Sommermat drittsekk fiskesuppe healty drinker kjærlighet kosemat neger forretter barnevennlig middag nærdødenopplevelse Moules frites hjemmelaget spinat vårløk plommer jeg er her Grønnsaker krabber Fisk ettertanke Mett av en rett fetaost møkkamenn Svinekjøtt verdens beste Lev godt pretty boller friskt Frokost sort/hvitt Noodler Pakistansk mat kjøttboller døtre kake foto parmesan influensa Sjømat gjørdetenkelt scampi Blåskjell Nattmat hjemløs vennemat Italia Iberico Sandwich Ziconda Kyllingburger Naprapat bake bra nok Hverdagshygge unntakstilstand Leve livet fashion Middelhavet aubergine meal hot suppe desserter Grill salat insekter mammahjerte kakefest verdens beste kjøttboller chèviche kylling dirty supersaft Styrkeøkt pommes frites ostemat sommerkveld solskinnsboller Søndagsdigg Strandliv eggerøre Nyttårsforsett smakfullt Feriemodus behappy taco/wraps/tortillas Spania ensomhet Laks døttre sauser Trening Kylling cocktail savn Canary Island Steinbit Øl&Aquavit pitabrød drit i å bry deg spareribs images vegetar slank deg sunn Hovedrett Familiemiddag feel good rynkefri Rosévin Hamburger torsk godt nytt år Feel good about your self kjærleik raskt og lekkert botox Personlig trener suppe Pizza jul enklere-blir-det-ikke Thank You reker Pynt restitusjonsmat Enkelt spoiled frappé likør grønnsakssuppe Kjøtt ost pestoboller love Frukt eplekake olivenolje bilder loveyoutopieces tapas iskaffe ruccola hold deg frisk broccoli omelett sykehus fresh rakfisk Kald drikke top 10 Venninnemat syltet frukt Serrano kamskjell creepy egg chili småretter Hummer Styrke litt fest i hverdagen sushi Høstsnadder aubergine/tomat/parmesan maroccan oil oliven Tzatziki tomatsaus Skalldyr halloween girlpower chevre Bacon Nestkjærlighet ferie Førjulsmat Spicy avocado rosépepper Omtanke gjærbakst restemat Juledigg parmesanchips superdigg secondhand barn Tomater helse Lunsj Venner Thai Feriemat alene Fylla paprika

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)