Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Nå synes jeg du er blitt veldig tynn, altså...

Hørt den før, kanskje? For du har vel ikke hørt motsatt, at 'nå synes jeg at du er blitt veldig tykk'? Og nå snakker jeg ikke om nådeløs mobbing, men disse kommentarene vi voksne kan lire av oss i tide og utide. Spesielt og nærmest utelukkende oss kvinner i mellom, for menn kommenterer aldri hverandres kropper på samme måte, det skjer bare ikke. Hvorfor er det slik?

 

Jeg har akkurat kommet hjem fra bedriftstime i Elixia Business Fornebu, hvor jeg trener voksne mennesker i 'alle aldre'. Etter mange år med stort sett samme gjeng, kjenner vi hverandre ganske godt. Og de kommer til trening i all sin prakt; noen flisetynne, de fleste 'vanlige' og noen med litt ekstra 'emballasje'. Skulle jeg vurdere innsats og menneskeverd ut i fra kroppsfasong? Burde jeg mene at hun helslanke er en bedre rollemodell enn hun som kanskje har 20 kilo mer?

Jeg vet temaet begynner å bli tynnslitt, og jeg hadde egentlig bestemt meg for å la 'kroppsfokuseringen' ligge (ihvertfall for en stund;-), men en kommentar fra en av deltakerne i dag, fikk meg til å tenke på dette med kroppskommentarer som slenges ut.

Vi snakket om blogginnlegget mitt 'Hvis dette var meg', illustrert med en 'plus size model', og hun kom med et poeng som jeg i farten ikke hadde tenkt på da jeg skrev om 'uegnede rollemodeller'. Hun sa; Nina, har du tenkt på hvordan det er å til stadighet få høre hvor tynn du er? Jeg måtte umiddelbart skifte det modus jeg var inne i da samtalen begynte, siden fokuset mitt var på nettopp det motsatte. Hun fortsatte; jeg har alltid fått høre hvor tynn jeg er, at jeg har pipestilker til ben, og det har aldri vært hyggelig å høre.

Joda, jeg har vært der, been there done that, dessverre. Jeg har vært undervektig og hatt velmenende 'oppassere' som har fulgt etter meg på toalettet, overbevist om at jeg kastet opp all maten. For når man spiser godt og er syltynn, da er man automatisk bulemiker...få tenker stoffskifte og/eller andre faktorer.

Og ja, jeg har til tider trent for mye og for hardt, ikke vært særlig snill mot kroppen min og følt 'belønning' over å kunne telle synlige muskler sammen med ribben og hoftekammer. Og nei, det var ingen god periode sett i ettertid, men det var min periode og noe som ingen andre hadde noe med. Velmenende eller ei, det er for meg like rart å kommentere vektnedgang, som det er å 'helt naturlig' legge hendene på en annens gravide mage. Begge deler like feil og misforstått empati.

 

Så hvorfor er det helt OK å kommentere tynne mennesker (mest jenter/damer), mens omvendt er tabu? (nå ser jeg som sagt bort i fra mobbing og netthets). 

Vi jenter er oss selv lik. Enten om du liker det eller ei; vi trekker paralleller mellom slanke mennesker og vellykkethet. Stålkontroll, ikke sant? For hun som bærer på sine ekstra kilo, kan umulig ha kontroll over egen tilværelse og helse?

Akkurat det er noe gedigent sprøyt. Jeg kjenner jenter hvis barn sliter med anoreksi, samtidig som de selv fettsuger armhulene sine. Og jeg kjenner jenter som bærer sin plus size body med stolthet.

 

Jeg vet jeg er en smule utsatt i min jobb som treningsinstruktør og personlig trener, og det gir meg selvsagt et visst ansvar også. Jeg kjenner også blikkene, jeg vet jeg blir vurdert, veid og målt. Og ja, jeg har også følt på det at noen har registrert at kroppen min har endret seg, jeg er ikke lenger den tynne.

 

Men jeg er meg, og du er deg, og det er hva vi bør forholde oss til.

Og vi er bra nok, samme hva <3

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

alene smakfullt scampi mammahjerte Grønnsaker døttre Vær deg selv Nyttårsforsett omelett misunnelse healty parmesan bilder fashion maroccan oil girlpower Kylling hjemmelaget bra nok insekter helse Lunsj tapas kreft pasta hverdagsmiddag røkelaks Thank You mozarella Nestkjærlighet venninner Congratulations Sommermat Bacon Må ha coctails plommer images Mett av en rett barnevennlig middag Feel good about your self Spicy secondhand Grill småretter Il Buongustaio verdens beste kjøttboller superdigg kamskjell Canary Island Pizza Juledigg rosépepper chèviche kylling jul loveyoutopieces Blåskjell desserter Lev godt kjærleik rynkefri syltet frukt fetaost solskinnsboller Venner vegetar ostemat Trening broccoli Overgangsalder unntakstilstand Steinbit olivenolje nærdødenopplevelse superenkelt restemat selvpleie behappy ferie oliven spoiled Poteter likør tilbehør grønnsakssuppe bake søndagsmiddag eplekake sommerkveld Nattmat Styrkeøkt Fisk shopping Enkelt Hovedrett sykehus Iberico Tomater Hummer Styrke Hverdagshygge pitabrød russetid Frukt kjøttkaker voldtekt Sandwich kake familie snacks barn Høstsnadder dirty taco/wraps/tortillas botox kjærlighet fresh love reker Sjømat halloween Strandliv drinker avocado kakefest sort/hvitt Det gode liv eggerøre frappé Svinekjøtt julegaver Venninnemat chevre Kald drikke kjøttboller gjærbakst jeg er her myk hud enklere-blir-det-ikke feel good cocktail ettertanke Sunn mat! Omtanke fiskesuppe døtre paprika ost godt nytt år Naprapat Moules frites Feriemat drittsekk Serrano sushi creepy Ziconda tomatsaus Feriemodus rakfisk død Indrefilét friskt Thai reker i hvitløk slank deg sunn pretty Søndagsdigg influensa superdigg restitusjonsmat Spania hjemløs Be happy pommes frites pestoboller vårslepp restitusjonsmat top 10 Øl&Aquavit foto russebarn hold deg frisk krabber Katrine meal Fylla Svettetokter verdens beste rettferdighet supersaft kvinnefest vårløk Kjøtt Middelhavet Pakistansk mat forretter boller torsk ensomhet egg savn sauser neger aubergine/tomat/parmesan raskt og lekkert på egne ben salat Tzatziki vennemat Leve livet Dagenderpåmat drit i å bry deg Laks Noodler Italia Familiemiddag maki aubergine litt fest i hverdagen Hamburger parmesanchips Skalldyr healthy lørdagsdigg Frokost kropp pen chili Kyllingburger Førjulsmat møkkamenn spinat Rosévin elsker deg kosemat Eid gjørdetenkelt Pynt suppe hot suppe Soldager Personlig trener spareribs ruccola iskaffe

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)