Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Søndagstur, hest, kylling og bacon!

I dag la jeg søndagsturen til Tanum, og fikk endelig hilse på min 'nevø' Anteo de Berberisco. En fyrrig spanjol på fire lange ben, så utrolig vakker og sterk, det ble et herlig førstemøte, og jeg kjenner at jeg savner hestelivet. 

Det ble også en fin tur med hundene mine i Tanumskogene, og den litt 'kjølige' formiddagen måtte etterhvert vike for 22 skyggegrader og strålende sol. 

 

Så var det søndagsmiddag. Tradisjonelt og ganske fast nedankret i den norske folkesjelen, skal det være noe med kjøtt. Helst stek. Med grønnsaker og poteter, brun saus. For fisk spiser man jo ikke på en søndag, med mindre man har egenhendig dratt den opp fra havet samme morgen. 

Det er vel ikke helt slik lenger, nå spiser vi hvasomhelst og gjerne takeaway på søndager. De største køene på takeout, takeaway og bringhome, er nettopp på søndagene. 

Og sånn er det her i heimen også. Jeg legger heller mer enn halve sjelen min i fredags- og lørdagsmaten, og overlater gjerne det søndagskulinariske til kokker som lever av å lage mat.

Men ikke i dag. Lørdagsmenyen ble i all hast erstattet pga PT-jobb ute på Veritassletta, og fordelen er at den er nesten ferdig nå.

b2ap3_thumbnail_2014-08-28-20.21.09.jpg

Små kyllingfileter innrullet i bacon, pepret og saltet og lagt i form. Rundt stappet jeg båter med Amandinepoteter, sjalottløk og hele soltørkede tomater, og mer enn nok hvitløksfedd. Noen gode dæsjer med rapsolje og litt olivenolje, litt chilikrydder på toppen og ovnen sto klar med sine 180 grader. Ovner er jo litt forskjellige, men min gjorde jobben på en liten time. Stikk en kniv i potetene og sjekk at de er myke men al dente, baconet skal være sprøtt, og når du deler en kyllingfilet, skal den være hvit og med klar saft. Ikke stek for lenge, da blir det bare tørt og vassent.

 

Og til dette; en spenstig og superenkel tzatziki:

Tyrkisk eller gresk yoghurt

Slangeagurk i bittesmå terninger

Finhakket hvitløk etter smak (jeg bruker 1-2 fedd pr person)

Ex V olivenolje

smak til med salt og pepper

 

b2ap3_thumbnail_2014-09-07-14.01.28.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Feriemodus Sunn mat! rosépepper Eid kreft russetid omelett godt nytt år Bacon hverdagsmiddag halloween Hovedrett superdigg restitusjonsmat russebarn rakfisk chèviche kylling Skalldyr døtre superdigg Sandwich desserter healthy misunnelse raskt og lekkert Ziconda Mett av en rett barnevennlig middag kakefest parmesanchips Be happy Thank You Pizza litt fest i hverdagen reker jeg er her Poteter maroccan oil Omtanke unntakstilstand Sjømat Kylling sauser spoiled helse Overgangsalder død Feriemat bilder girlpower drinker Enkelt Søndagsdigg kjøttkaker images familie Personlig trener bake vårløk julegaver Soldager alene Trening spareribs barn ostemat venninner cocktail superenkelt drit i å bry deg forretter Tomater Naprapat Kjøtt Indrefilét kropp eplekake Det gode liv Fisk drittsekk Venninnemat kjøttboller hot suppe sushi broccoli fashion Italia på egne ben Juledigg chevre Familiemiddag pen likør Hamburger søndagsmiddag hjemløs meal Høstsnadder influensa gjærbakst dirty Blåskjell top 10 pommes frites Sommermat Nattmat foto Fylla Pakistansk mat Venner avocado creepy Svinekjøtt Moules frites Il Buongustaio voldtekt scampi Laks Nyttårsforsett neger suppe healty sykehus Førjulsmat Spicy solskinnsboller tapas eggerøre Lunsj tilbehør Katrine mammahjerte verdens beste kjøttboller ensomhet supersaft elsker deg Må ha Noodler loveyoutopieces maki Svettetokter grønnsakssuppe pitabrød røkelaks verdens beste ettertanke fresh krabber plommer rynkefri sort/hvitt Grill Frokost Øl&Aquavit Lev godt Thai kosemat feel good Styrke Hverdagshygge myk hud fetaost Canary Island paprika botox jul reker i hvitløk møkkamenn behappy olivenolje ruccola Steinbit kamskjell slank deg sunn snacks savn salat Spania iskaffe oliven secondhand Middelhavet pasta aubergine/tomat/parmesan Kyllingburger Feel good about your self tomatsaus kvinnefest egg fiskesuppe mozarella spinat syltet frukt nærdødenopplevelse Hummer hjemmelaget boller Kald drikke Serrano Dagenderpåmat selvpleie pestoboller friskt lørdagsdigg småretter Pynt Grønnsaker sommerkveld pretty Leve livet bra nok frappé vennemat Vær deg selv kjærlighet Rosévin Styrkeøkt restitusjonsmat døttre smakfullt coctails taco/wraps/tortillas torsk Strandliv vårslepp aubergine Frukt Congratulations gjørdetenkelt enklere-blir-det-ikke shopping Tzatziki ost love kake rettferdighet hold deg frisk insekter vegetar Iberico ferie parmesan kjærleik chili restemat Nestkjærlighet

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)