Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Superdigge saftige pestoboller, vedder en middag på at du ikke har laget disse før.

Disse saftige pestobollene, ble til ved en ren 'tilfeldighet'...

Du vet, når du litt oppgitt saumfarer kjøleskapet og er nærmest null for middagsidéer, og fristende ingredienser ikke akkurat kommer deg i møte. Dvs nærmest fraværende, null hjelp å få. Både fra potensielle råvarer, og middagsforslag.

Tja, så hva tenker man (bortsett fra 'hvilken take-away leverer kjappest?')...

Jeg sto der med en pakke kjøttdeig og scannet hyllene for hva som kunne være digg å mingle det med. Sant skal sies, det var heller slunket den dagen, men er man sulten, så er man desperat. Litt ihvertfall. Og jeg var heldigvis i det kreative hjørnet (nød lærer naken kvinne å spinne osv...hah!)

Anyway. Et glass ferdig(fabrikk)laget pesto som sto helt alene siden jeg ikke visste hva jeg skulle bruke det til. Bare en liten anekdote her; hjemmelaget pesto er nirvana her i huset, men altfor hellig til å kokes/stekes/besudles. 

Et glass med ferdig kuttet soltørket tomat, i en deilig olje med krydder.

Det var dét som skulle til, da jeg bestemte meg for at 400 gram kjøttdeig skulle bli pestoboller.

b2ap3_thumbnail_Bilde-02.10.2016-19.10.46.jpg

I tillegg måtte jeg jo sette hvitløksstinget; en kinesiske hvitløk ble renset og hakket i fine bittesmå biter, sammen med en halv rødløk. Temperert kjøttdeig, rørt godt (for hånd med sleiv) ble blandet med pesto, soltørket tomat og løk.

b2ap3_thumbnail_Bilde-02.10.2016-19.19.24_20161002-175754_1.jpg

Runde boller lages enkelt; dypp skje i glass med vann, så et scoop deig som med skje formes i hånden. Tar to sekunder;-)

Legges i tørr panne, og når pannen er full, settes den på ganske sterk varme og brunes godt på alle sider.

Sprøstekt utenpå, men men gjerne med en rosa kjerne. Kjøttdeig må ikke nødvendigvis gjennomstekes, så lenge den varmebehandles.

b2ap3_thumbnail_Bilde-02.10.2016-19.34.38.jpg

Og alt digget som siver ut som den diggeste smaksrike olje? Vend pestobollene i den før du tar de ut, og hvis du samtidig har kokt god pasta al dente? Drissle over noen spiseskjeer, dra over noen tak med pepperkvernen og legg bollene på toppen.

Tipper det er første, men ikke siste, du lager denne.

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Tomater eplekake Bacon Hummer sykehus Leve livet kosemat behappy Skalldyr Thank You spoiled Moules frites misunnelse myk hud mozarella Hovedrett Thai krabber Lunsj Strandliv omelett loveyoutopieces på egne ben forretter Steinbit Kylling solskinnsboller plommer tomatsaus hold deg frisk iskaffe helse selvpleie fresh Hamburger Frukt barn reker Mett av en rett ostemat Pynt gjærbakst restemat Svinekjøtt elsker deg parmesanchips grønnsakssuppe creepy Pizza fiskesuppe foto salat sauser Sandwich parmesan kamskjell healthy spareribs chèviche kylling Sunn mat! superdigg maki rynkefri Spicy chevre insekter tilbehør Svettetokter scampi coctails love vegetar hjemmelaget Ziconda unntakstilstand aubergine/tomat/parmesan Hverdagshygge søndagsmiddag broccoli Øl&Aquavit Rosévin Naprapat kjøttkaker ettertanke oliven raskt og lekkert likør Lev godt familie pommes frites egg Canary Island halloween slank deg sunn reker i hvitløk ost pasta Feriemodus Overgangsalder rakfisk hot suppe godt nytt år meal Middelhavet bilder Fisk Grønnsaker voldtekt sort/hvitt Il Buongustaio Feriemat Soldager healty neger feel good Høstsnadder Tzatziki taco/wraps/tortillas Frokost desserter Nyttårsforsett alene Feel good about your self Laks Enkelt cocktail Førjulsmat vårløk images Grill enklere-blir-det-ikke botox bra nok Styrke død Italia Iberico Kjøtt russetid restitusjonsmat aubergine vårslepp døttre Må ha Spania olivenolje pen superdigg restitusjonsmat jul Venner Omtanke torsk snacks paprika frappé boller girlpower drit i å bry deg møkkamenn Serrano pretty kjøttboller mammahjerte Indrefilét Styrkeøkt sommerkveld venninner lørdagsdigg Sommermat småretter spinat Eid nærdødenopplevelse maroccan oil smakfullt barnevennlig middag Personlig trener syltet frukt Trening sushi russebarn ruccola Sjømat litt fest i hverdagen røkelaks julegaver rosépepper hjemløs suppe kreft dirty influensa jeg er her verdens beste pestoboller fetaost pitabrød eggerøre Venninnemat Dagenderpåmat drittsekk Vær deg selv rettferdighet tapas supersaft Det gode liv Kald drikke kjærlighet friskt Katrine Blåskjell Congratulations fashion Nattmat verdens beste kjøttboller bake Nestkjærlighet kake ensomhet drinker kvinnefest Poteter Søndagsdigg Pakistansk mat Juledigg gjørdetenkelt Be happy vennemat kakefest avocado Fylla top 10 døtre kropp kjærleik secondhand ferie savn Noodler Familiemiddag Kyllingburger shopping chili superenkelt hverdagsmiddag

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)