Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Superdigge saftige pestoboller, vedder en middag på at du ikke har laget disse før.

Disse saftige pestobollene, ble til ved en ren 'tilfeldighet'...

Du vet, når du litt oppgitt saumfarer kjøleskapet og er nærmest null for middagsidéer, og fristende ingredienser ikke akkurat kommer deg i møte. Dvs nærmest fraværende, null hjelp å få. Både fra potensielle råvarer, og middagsforslag.

Tja, så hva tenker man (bortsett fra 'hvilken take-away leverer kjappest?')...

Jeg sto der med en pakke kjøttdeig og scannet hyllene for hva som kunne være digg å mingle det med. Sant skal sies, det var heller slunket den dagen, men er man sulten, så er man desperat. Litt ihvertfall. Og jeg var heldigvis i det kreative hjørnet (nød lærer naken kvinne å spinne osv...hah!)

Anyway. Et glass ferdig(fabrikk)laget pesto som sto helt alene siden jeg ikke visste hva jeg skulle bruke det til. Bare en liten anekdote her; hjemmelaget pesto er nirvana her i huset, men altfor hellig til å kokes/stekes/besudles. 

Et glass med ferdig kuttet soltørket tomat, i en deilig olje med krydder.

Det var dét som skulle til, da jeg bestemte meg for at 400 gram kjøttdeig skulle bli pestoboller.

b2ap3_thumbnail_Bilde-02.10.2016-19.10.46.jpg

I tillegg måtte jeg jo sette hvitløksstinget; en kinesiske hvitløk ble renset og hakket i fine bittesmå biter, sammen med en halv rødløk. Temperert kjøttdeig, rørt godt (for hånd med sleiv) ble blandet med pesto, soltørket tomat og løk.

b2ap3_thumbnail_Bilde-02.10.2016-19.19.24_20161002-175754_1.jpg

Runde boller lages enkelt; dypp skje i glass med vann, så et scoop deig som med skje formes i hånden. Tar to sekunder;-)

Legges i tørr panne, og når pannen er full, settes den på ganske sterk varme og brunes godt på alle sider.

Sprøstekt utenpå, men men gjerne med en rosa kjerne. Kjøttdeig må ikke nødvendigvis gjennomstekes, så lenge den varmebehandles.

b2ap3_thumbnail_Bilde-02.10.2016-19.34.38.jpg

Og alt digget som siver ut som den diggeste smaksrike olje? Vend pestobollene i den før du tar de ut, og hvis du samtidig har kokt god pasta al dente? Drissle over noen spiseskjeer, dra over noen tak med pepperkvernen og legg bollene på toppen.

Tipper det er første, men ikke siste, du lager denne.

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Noodler drit i å bry deg syltet frukt solskinnsboller aubergine Kyllingburger unntakstilstand Spicy tomatsaus Poteter botox møkkamenn krabber Katrine Kylling mammahjerte Nyttårsforsett Feriemat Nattmat familie Lev godt Grønnsaker sushi Kald drikke creepy kjøttboller jeg er her Skalldyr dirty kjøttkaker ostemat fiskesuppe rakfisk Spania chili vårløk suppe restitusjonsmat superdigg restitusjonsmat kvinnefest Ziconda Styrkeøkt Nestkjærlighet restemat spoiled avocado Juledigg maki likør love rosépepper kropp images Fylla på egne ben Thank You neger frappé døttre omelett top 10 Italia halloween røkelaks pitabrød plommer broccoli Sandwich kakefest salat snacks barn Svettetokter secondhand girlpower savn Frukt Venninnemat fetaost Steinbit Hamburger Grill Thai pretty hjemløs død superdigg rynkefri elsker deg bilder superenkelt Pynt verdens beste kjøttboller Dagenderpåmat parmesanchips enklere-blir-det-ikke spinat Soldager kreft grønnsakssuppe kake aubergine/tomat/parmesan slank deg sunn insekter Kjøtt misunnelse Høstsnadder Bacon bake Blåskjell Strandliv lørdagsdigg Vær deg selv bra nok pommes frites fresh Moules frites kjærleik Serrano russebarn Hummer venninner Må ha Laks kamskjell eggerøre healty reker nærdødenopplevelse Rosévin Enkelt Lunsj Hverdagshygge Venner mozarella forretter Iberico helse Frokost Feriemodus alene raskt og lekkert hold deg frisk Sjømat gjørdetenkelt pestoboller Trening chevre shopping cocktail Personlig trener scampi voldtekt Middelhavet Svinekjøtt Fisk Leve livet Styrke sort/hvitt hot suppe litt fest i hverdagen spareribs Øl&Aquavit foto ost søndagsmiddag iskaffe ferie coctails Tomater jul Congratulations sauser Eid døtre vegetar vennemat russetid torsk hjemmelaget barnevennlig middag eplekake maroccan oil Il Buongustaio Canary Island Det gode liv godt nytt år selvpleie oliven julegaver Familiemiddag friskt Førjulsmat smakfullt rettferdighet drittsekk feel good kosemat kjærlighet loveyoutopieces drinker chèviche kylling gjærbakst Indrefilét healthy ruccola Hovedrett boller verdens beste Søndagsdigg ensomhet vårslepp Mett av en rett behappy meal Feel good about your self Omtanke fashion Pizza taco/wraps/tortillas hverdagsmiddag sykehus supersaft parmesan Sunn mat! ettertanke Overgangsalder egg tapas Be happy influensa myk hud Naprapat Tzatziki reker i hvitløk småretter pen paprika pasta Pakistansk mat tilbehør Sommermat desserter olivenolje sommerkveld

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)