Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Superenkel sommermat som både kjøler og varmer

Ja, vi er heldige her nede i 30 graders varme hvor det meste dreier seg om sol, sjø...og mat. Det er et selvsagt tema to ganger om dagen; hvor og hva skal vi spise til lunsj, og det akkurat det samme når middagslysten gjør seg gjeldende. 

Ikke det at jeg går 'matlei', for det skjer ytterst sjelden. Men etter syv dager med kun restaurantmat, begynte det å klø litt etter å mekke noe selv, annet enn den enkle frukt- og yoghurtfrokosten som starter hver solmorgen.

 

Og når man kommer hjem etter en lang dag på stranden, må det blir kjapt og enkelt men med mange smaker. Sterk mat er supergodt i varmen, sammen med noe kaldt og sprøtt. Middag til seks ble mekket på no time. 

Bestevenninnen i naboleiligheten sto for alldeles nydelige salater og sylfersk brød, mens jeg mekket det varme og litt tilbehør...Og jeg lover, dette er SUPERenkelt som nesten går av seg selv...

 

b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-19.27.40.jpg

Løk, hvitløk og tomat hakkes i ca terningstore biter og freses med litt olivenolje og basilikum under lokk, først litt sterk varme, så lavere under lokk til alt er mykt. Rør av og til, og når ferdig og det har dannet seg en god saus der nede, hiver du i alle de små kjøttbollene du vil (heldige meg fikk tak i ferdige rett fra slakter, men lar du de (ferdigkjøpte) ligge i ratatouillen lenge nok, blir de fulle av smak og supermøre).

b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-19.39.07_20160802-184737_1.jpg

Mens de godgjør seg, tar du frem et stykke fetaost, en god håndfull sorte oliven uten sten og en (minst) stor paprika pr. tre porsjoner (porsjoner og ikke personer her, for disse er så himla gode at de aller fleste vil ha mer).

 

b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-19.42.09.jpg

b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-19.47.36_20160802-184833_1.jpg

b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-19.51.13.jpg

Grovhakk oliven og mos sammen med en stor gaffel.

b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-19.34.16.jpg

Skjær paprikaene på langs i tre der de naturlig deler seg, evt fire hvis paprikaen har fire 'bulker'.

b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-20.00.00.jpg

Fyll fruktene med blandingen og bak i ovnen på 200 grader, ca 15-20 minutter, ikke for mye så de blir helt myke. De skal være glovarme, men med tyggemotstand.

b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-19.28.11.jpg

Så, mens kjøttboller putrer og paprika bakes, kutter du masse hvitløk og slangeagurk i biter (en god kniv gjør jobben på fire minutter).

b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-19.29.54-1.jpg

Blander med litt god olivenolje, bittelitt salt og nykvernet pepper...

b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-19.30.39-1.jpg

Og så mye yoghurt naturell du ønsker for å balansere konsistensen.

jeg er alltid raus med hvitløk, og finhakkes den uten å presses (helligbrøde i mitt kjøkken), så blir den mye mildere.

b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-21.09.07.jpg

Enkel terrassemat som passer både i varmen og på kjøligere dager.

Og veldig enkelt.

Supplérer du med salat og brød, har du mat til hele gjengen. 

b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-21.08.46.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Sjømat fashion sauser på egne ben småretter fetaost pommes frites russebarn venninner dirty Ziconda Nyttårsforsett suppe creepy pestoboller Feriemat døtre Spania Tomater slank deg sunn spareribs top 10 Høstsnadder krabber Sandwich mammahjerte voldtekt chevre images hjemløs Familiemiddag neger Rosévin Styrke foto kakefest Pizza Kjøtt Hummer kreft Vær deg selv loveyoutopieces scampi Mett av en rett botox død døttre mozarella feel good Pakistansk mat barnevennlig middag litt fest i hverdagen hold deg frisk iskaffe solskinnsboller parmesan Italia drittsekk coctails Skalldyr jeg er her fiskesuppe rynkefri supersaft Svinekjøtt Kald drikke kvinnefest hverdagsmiddag plommer nærdødenopplevelse restemat pasta Søndagsdigg spinat superdigg restitusjonsmat Strandliv Congratulations unntakstilstand forretter familie frappé tomatsaus sushi shopping healty Venninnemat torsk Steinbit Hamburger Førjulsmat Svettetokter myk hud Trening Il Buongustaio rosépepper pretty kjøttboller Fisk Personlig trener secondhand love reker i hvitløk parmesanchips Hverdagshygge enklere-blir-det-ikke drinker Fylla eggerøre bake maki omelett aubergine/tomat/parmesan hot suppe ettertanke Hovedrett selvpleie Spicy olivenolje smakfullt Frukt spoiled Det gode liv kosemat Pynt Serrano influensa verdens beste drit i å bry deg pen tapas Overgangsalder Øl&Aquavit Feriemodus kjærleik Grill ostemat Bacon Be happy insekter halloween chèviche kylling Poteter hjemmelaget Sunn mat! vårslepp Styrkeøkt Noodler elsker deg kropp boller meal desserter rakfisk sykehus ruccola kake superenkelt avocado vårløk helse Indrefilét Frokost kamskjell Dagenderpåmat bra nok verdens beste kjøttboller snacks vegetar Moules frites Canary Island søndagsmiddag syltet frukt barn oliven Iberico Lunsj Feel good about your self ost paprika Thank You Må ha likør Omtanke Enkelt Soldager Kyllingburger girlpower Blåskjell Katrine Naprapat fresh healthy aubergine jul maroccan oil grønnsakssuppe julegaver sort/hvitt Eid broccoli Thai kjærlighet Lev godt Kylling Grønnsaker savn sommerkveld godt nytt år reker restitusjonsmat kjøttkaker Juledigg egg behappy lørdagsdigg ensomhet russetid Tzatziki alene chili bilder Nestkjærlighet tilbehør friskt røkelaks raskt og lekkert Sommermat Venner vennemat misunnelse taco/wraps/tortillas superdigg gjærbakst Nattmat ferie Laks Middelhavet eplekake gjørdetenkelt møkkamenn rettferdighet salat Leve livet cocktail pitabrød

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)