Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Suppe med sprett og mye smak!

Første gang jeg tenkte grønnsakssuppe; kjeeeedelig. Jeg liker jo ikke kokte grønnsaker noe særlig (steker, sauterer eller baker de alltid), så suppe? Nix, fristet ikke i det hele tatt.

Så for noen år siden, i min 'eksperimentelle matfase', så bestemte jeg meg for å prøve. Tenkte at det kan ikke bli mer gæernt at den havner hos hønene (hadde hønsegård da).

Og jeg ble helt bergtatt, og tillater meg å si at jeg laget en himmelsk god suppe! Hønene gikk sultne til vaglene sine den kvelden...haha, neida, de fikk smake de også, men det var neimen ikke mye igjen av den kjempeporsjonen jeg suppedebuterte med!

Så grønnsakssuppen er middag med gode jevne mellomrom, i høst- og vinterhalvåret. Varm og 'hot' så synes jeg den passer best når det er passe kjølig ute, og er dessuten proppa av de vitaminene vi trenger mest av akkurat nå.

Jeg varierer grønnsakene en smule, men fast er kålrabi og gulrøtter. Noen ganger persillerot og purreløk, og alltid fyldige kjøttpølser!

I dag ble det kålrabi, gurøtter og søtpotet! Søtpotet er helt vanvittig godt til suppe (vanlige poteter synes jeg bare blir kjedelig 'fyll' uten smak).

b2ap3_thumbnail_2015-01-15-19.59.34.jpg

Skrell kålrabi og søtpotet og skjær av stilktuppen på gulrøttene (de jeg hadde i dag var så fine at de ikke trengte å skrelles). Skjær alle grønnsakene i terningstore biter og legg i en gryte/kjele. 

b2ap3_thumbnail_2015-01-15-20.17.32.jpg

Bland inn litt krydder (etter smak, jeg liker suppen litt hot når det er kaldt, så det blir en blanding av chili, persille og hvitløk) og smuldre et par terninger grønnsaksbuljong over.

b2ap3_thumbnail_2015-01-15-20.21.50.jpg

Bland godt og legg pølsebitene på toppen med frisk persille over. Kok opp, slå ned varmen og la småkoke under lokk i et drøyt kvarter, til grønnsakene er møre og 'al dente'.

b2ap3_thumbnail_2015-01-15-20.28.08.jpg

Ferdig!

b2ap3_thumbnail_2015-01-15-21.29.00.jpg

Servert!

Og ikke la deg 'lure' av kjedelig oppskrift, jeg er kresen på supper og dette er bare absolutt superdigg! Og hvis du skulle lure, en innertier hos ungene også!

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

maki Lunsj restemat Grill sommerkveld shopping Noodler Katrine vårslepp omelett krabber chèviche kylling parmesan salat enklere-blir-det-ikke vegetar kropp sauser Blåskjell russebarn Rosévin Familiemiddag healty Spicy Hummer cocktail botox Feriemat scampi taco/wraps/tortillas feel good Leve livet pen tapas avocado Pynt Kyllingburger familie Italia Styrkeøkt Eid top 10 grønnsakssuppe Øl&Aquavit tilbehør hot suppe gjørdetenkelt Feriemodus kvinnefest girlpower images suppe loveyoutopieces misunnelse møkkamenn savn Thank You Serrano insekter ost behappy Fisk Skalldyr kjøttkaker syltet frukt Strandliv aubergine barn nærdødenopplevelse Frokost kamskjell dirty Soldager Svinekjøtt rynkefri rettferdighet elsker deg Steinbit Dagenderpåmat Il Buongustaio barnevennlig middag jeg er her sort/hvitt drittsekk kosemat Mett av en rett love plommer Enkelt egg hjemløs russetid forretter superdigg restitusjonsmat ettertanke Kjøtt Congratulations supersaft spoiled pretty Sandwich drit i å bry deg voldtekt bilder Det gode liv på egne ben Nestkjærlighet halloween fiskesuppe creepy kakefest snacks sykehus foto søndagsmiddag helse Kald drikke Personlig trener Feel good about your self Pakistansk mat sushi Søndagsdigg Svettetokter Juledigg spareribs Fylla kjærlighet fashion Pizza gjærbakst Sunn mat! tomatsaus fetaost litt fest i hverdagen paprika Trening ferie verdens beste Indrefilét Venninnemat Hamburger Poteter Lev godt Nyttårsforsett julegaver meal influensa Laks boller Thai Iberico Kylling ostemat Canary Island venninner kreft hverdagsmiddag selvpleie olivenolje Tzatziki jul bra nok verdens beste kjøttboller Venner maroccan oil neger parmesanchips ruccola bake røkelaks eplekake secondhand kjøttboller Ziconda Tomater lørdagsdigg vennemat pitabrød døttre ensomhet spinat Bacon hjemmelaget restitusjonsmat rosépepper oliven superenkelt pasta rakfisk alene kake Frukt raskt og lekkert aubergine/tomat/parmesan reker i hvitløk Moules frites Grønnsaker healthy Spania Høstsnadder solskinnsboller Hovedrett Be happy vårløk kjærleik mozarella likør torsk Middelhavet Sjømat unntakstilstand fresh friskt pestoboller superdigg coctails død chili eggerøre frappé smakfullt hold deg frisk døtre desserter drinker godt nytt år slank deg sunn småretter Omtanke Hverdagshygge Sommermat myk hud Vær deg selv iskaffe mammahjerte Styrke reker pommes frites broccoli Overgangsalder Må ha Nattmat chevre Førjulsmat Naprapat

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)