Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Svinepelsen

Dette er for meg perfekt søndagssnadder, og en allrounder.

Passer for hele familien, unge og gamle, gode venner og alle du kjenner som du vil dele en søndagsmiddag med. Og for de som måtte trenge, en perfekt restitusjonsmiddag, både etter trening og dagenderpå. 

 

Til 4:

4 kyllingfileter

8 skiver bacon

6 soltørkede (store) tomatskiver

8 medium poteter (Amandine, mandel ellr nypotet)

1 bunt frisk persille

3 dl kremfløte (evt matfløte)

3 dl hvitvin (evt 1 dl hvitvinseddik)

saft av 1 sitron

1 bunt frisk grønn asparges

1 god porsjon pesto, helst hjemmelaget

olivenolje, chiliolje, salt og pepper

 

Kvelden i forveien, eller minst fire timer før sulten setter inn og ovnen er varm, smører du et ildfast fat med olje.

Surr to baconskiver rundt hver kyllingfilet og fest baconet med håndkle-rundt-livet-metoden (kan den?)

Leg filetene side om side midt i fatet. Skjær tomatene i strimler og fordel dem rundt kyllingen. Del potetene i 4 eller 6 båter (etter størrelse) og legg over tomatene(så de ikke blir tørre). Pepre godt og dryss salt over potetene, og strø persilledusker over det hele.

Hell en tynn stråle olje i sikksakk over filetene.

Bland fløte med hvitvin og noen rause tak med pepperkvernen og helle blandingen over.

(alt dette kan gjøres i kveld hvis du vil, og stå på kjøl til i morgen).

 

Før sulten nærmer seg, skrur du ovnen på 200 grader og ca 45 minutter før beregnet spisetid, setter du formen inn, sprinklet med saften av sitronen og dekket til med aluminiumsfolie.

 

Men du venter skyller du og tørker aspargesene og brekker den nederste ca 5 cm delen av, der den naturlig knekker når du bender stilken.

Når kyllingformen har stått ca 30 minutter i ovnen, tar du folien av, skrur opp varmen til 225 og legger asparges i varm panne med litt olje, salt og pepper. Stenglene skal bare svis lettbrune på alle sider på ganske god varme, så de blir knasende sprø al dente med fin stekeskorpe.

 

Er dere 'la familia', sett gjerne formen, pannen og pestoen på bordet. Byr dere snadderet til gjester, kan det være fint å legge opp på varme tallerkener.

Ditt valg, din søndag - have a nice one

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Styrkeøkt barnevennlig middag sommerkveld fresh kjærleik influensa Steinbit hverdagsmiddag Fylla godt nytt år voldtekt Førjulsmat kreft tomatsaus Rosévin suppe snacks tapas Canary Island insekter Kjøtt på egne ben Dagenderpåmat Tomater slank deg sunn tilbehør superenkelt Feriemodus Svinekjøtt hold deg frisk litt fest i hverdagen pommes frites behappy Høstsnadder Frokost søndagsmiddag kakefest Kyllingburger Grønnsaker forretter Be happy Grill shopping Kald drikke barn rakfisk røkelaks coctails Må ha sauser Lunsj Fisk frappé supersaft pen Mett av en rett enklere-blir-det-ikke drinker egg savn Venner pretty boller verdens beste Congratulations Moules frites Ziconda hot suppe Strandliv feel good ettertanke Venninnemat healthy fiskesuppe avocado Det gode liv Lev godt healty misunnelse reker secondhand taco/wraps/tortillas nærdødenopplevelse pestoboller Sjømat Il Buongustaio bilder Hovedrett meal kamskjell olivenolje Nattmat fetaost hjemløs spinat hjemmelaget kake reker i hvitløk kosemat Laks elsker deg Sunn mat! foto botox Øl&Aquavit maki Pizza krabber Nyttårsforsett broccoli unntakstilstand sykehus russebarn Kylling maroccan oil jeg er her Overgangsalder Poteter halloween Nestkjærlighet pitabrød rynkefri oliven desserter rettferdighet omelett Noodler kropp helse syltet frukt ensomhet Hummer images chèviche kylling Spania Blåskjell paprika Hverdagshygge Familiemiddag Katrine love Styrke døttre eggerøre Feriemat Middelhavet torsk scampi creepy drit i å bry deg Skalldyr aubergine chili venninner Enkelt Soldager mozarella Indrefilét Vær deg selv salat iskaffe vennemat Frukt gjørdetenkelt ost møkkamenn jul friskt plommer likør raskt og lekkert gjærbakst ruccola Svettetokter spoiled restemat selvpleie grønnsakssuppe vårløk kjærlighet parmesan Sommermat bra nok døtre lørdagsdigg Naprapat chevre Spicy eplekake Pynt mammahjerte parmesanchips kjøttkaker verdens beste kjøttboller restitusjonsmat aubergine/tomat/parmesan alene familie Trening superdigg restitusjonsmat Pakistansk mat kvinnefest Søndagsdigg Feel good about your self smakfullt småretter dirty vårslepp Omtanke myk hud Bacon vegetar Eid Thank You ferie Italia sort/hvitt girlpower solskinnsboller Thai død loveyoutopieces neger Tzatziki Leve livet ostemat top 10 sushi superdigg kjøttboller fashion cocktail julegaver pasta Iberico bake spareribs Serrano rosépepper russetid Personlig trener Juledigg Hamburger Sandwich drittsekk

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)