Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Svinepelsen

Dette er for meg perfekt søndagssnadder, og en allrounder.

Passer for hele familien, unge og gamle, gode venner og alle du kjenner som du vil dele en søndagsmiddag med. Og for de som måtte trenge, en perfekt restitusjonsmiddag, både etter trening og dagenderpå. 

 

Til 4:

4 kyllingfileter

8 skiver bacon

6 soltørkede (store) tomatskiver

8 medium poteter (Amandine, mandel ellr nypotet)

1 bunt frisk persille

3 dl kremfløte (evt matfløte)

3 dl hvitvin (evt 1 dl hvitvinseddik)

saft av 1 sitron

1 bunt frisk grønn asparges

1 god porsjon pesto, helst hjemmelaget

olivenolje, chiliolje, salt og pepper

 

Kvelden i forveien, eller minst fire timer før sulten setter inn og ovnen er varm, smører du et ildfast fat med olje.

Surr to baconskiver rundt hver kyllingfilet og fest baconet med håndkle-rundt-livet-metoden (kan den?)

Leg filetene side om side midt i fatet. Skjær tomatene i strimler og fordel dem rundt kyllingen. Del potetene i 4 eller 6 båter (etter størrelse) og legg over tomatene(så de ikke blir tørre). Pepre godt og dryss salt over potetene, og strø persilledusker over det hele.

Hell en tynn stråle olje i sikksakk over filetene.

Bland fløte med hvitvin og noen rause tak med pepperkvernen og helle blandingen over.

(alt dette kan gjøres i kveld hvis du vil, og stå på kjøl til i morgen).

 

Før sulten nærmer seg, skrur du ovnen på 200 grader og ca 45 minutter før beregnet spisetid, setter du formen inn, sprinklet med saften av sitronen og dekket til med aluminiumsfolie.

 

Men du venter skyller du og tørker aspargesene og brekker den nederste ca 5 cm delen av, der den naturlig knekker når du bender stilken.

Når kyllingformen har stått ca 30 minutter i ovnen, tar du folien av, skrur opp varmen til 225 og legger asparges i varm panne med litt olje, salt og pepper. Stenglene skal bare svis lettbrune på alle sider på ganske god varme, så de blir knasende sprø al dente med fin stekeskorpe.

 

Er dere 'la familia', sett gjerne formen, pannen og pestoen på bordet. Byr dere snadderet til gjester, kan det være fint å legge opp på varme tallerkener.

Ditt valg, din søndag - have a nice one

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Feriemodus healty olivenolje Grill pommes frites Fylla Feel good about your self superdigg Italia frappé ensomhet Spicy Noodler Søndagsdigg parmesanchips sykehus Eid kjærlighet maroccan oil sort/hvitt Indrefilét vennemat superdigg restitusjonsmat misunnelse restemat Juledigg Kylling avocado ferie feel good litt fest i hverdagen syltet frukt slank deg sunn egg på egne ben helse foto bake jul kjøttboller influensa kosemat meal savn Thai Omtanke Øl&Aquavit loveyoutopieces Trening plommer secondhand hjemmelaget hot suppe grønnsakssuppe girlpower Moules frites ostemat scampi døtre bra nok myk hud solskinnsboller barn Sommermat Be happy pen Laks alene ettertanke Personlig trener Iberico reker i hvitløk rettferdighet likør vårslepp pitabrød sushi Førjulsmat Styrke Pizza fashion Canary Island Sandwich rakfisk selvpleie familie kropp botox Dagenderpåmat Soldager supersaft døttre Frukt drittsekk insekter love smakfullt kvinnefest coctails Leve livet småretter chèviche kylling eggerøre kakefest Serrano enklere-blir-det-ikke boller reker Bacon torsk Sjømat sauser møkkamenn Nyttårsforsett Hverdagshygge raskt og lekkert drit i å bry deg Kyllingburger restitusjonsmat Steinbit elsker deg chili desserter pestoboller spareribs forretter Mett av en rett Grønnsaker verdens beste Middelhavet taco/wraps/tortillas Nattmat tomatsaus broccoli hverdagsmiddag paprika mozarella hold deg frisk omelett bilder spoiled Det gode liv Venner chevre drinker Lev godt aubergine Rosévin halloween snacks shopping superenkelt Familiemiddag Pakistansk mat Congratulations mammahjerte kamskjell spinat krabber ruccola Kjøtt eplekake Naprapat vårløk russetid dirty vegetar hjemløs Katrine Svinekjøtt Enkelt Skalldyr tilbehør nærdødenopplevelse verdens beste kjøttboller Frokost ost venninner maki behappy barnevennlig middag Hummer pretty Sunn mat! Svettetokter parmesan Må ha Ziconda creepy voldtekt kjøttkaker salat julegaver tapas Overgangsalder lørdagsdigg top 10 Fisk Spania Nestkjærlighet Strandliv fresh cocktail images fetaost pasta oliven jeg er her Vær deg selv Tzatziki Kald drikke Høstsnadder neger rynkefri kake søndagsmiddag røkelaks rosépepper Hovedrett unntakstilstand russebarn suppe gjørdetenkelt Poteter Lunsj friskt Pynt gjærbakst iskaffe healthy sommerkveld Styrkeøkt Blåskjell aubergine/tomat/parmesan Tomater fiskesuppe Venninnemat død Hamburger Thank You Feriemat kjærleik godt nytt år Il Buongustaio kreft

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)