Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

There's only one way to spareribs...

...Og det er selvsagt the Texan way.

Jeg har spist spareribs på de fleste restauranter i Oslo, som tilbyr denne herlige retten, og blir like skuffet hver gang. Trevlete, seigt og du må rett og slett gnage kjøttet av beina og slik skal det absolutt ikke være. Skikkelig spareribs skal være så mørt at kjøttet slipper beinet, så mørt at du egentlig ikke trenger å tygge.. Selv restauranter som påberoper seg å være amerikanske (her i Norge), sliter virkelig med spareribsen. Fordi de har for liten tid, eller ikke gidder å bruke den tiden som kreves for å få det riktig og mørt.

Spareribs er litt som fårikål, jo lenger det ligger, det bedre blir det. Og glem hva produsentene anviser på pakkene; der står det gjerne "legg på grill eller ovn i 15 minutter, og vips! så er det klart". Feil. God spareribs trenger god tid, og er like enkelt å få til som f.eks fårikål. 

Men før vi går til ribbene, dette tilbehøret bør du få med:

Store sjampignon...

b2ap3_thumbnail_2015-10-03-18.01.06.jpg

...og vårløk. Kutt løk og brekk soppen i store biter

b2ap3_thumbnail_2015-10-03-17.58.01.jpg

og bland.

b2ap3_thumbnail_2015-10-03-18.02.39.jpg

Sauter/stek i romslig panne, med god olje (her avocadoolje)

b2ap3_thumbnail_2015-10-03-18.04.18.jpg

Og mais sammen med 3-4 ss gresk (tyrkisk) yoghurt.

b2ap3_thumbnail_2015-10-03-18.07.35.jpg

Bland godt og varm opp, tilsett al dentekokte nypoteter og smak til med salt og pepper.

 

b2ap3_thumbnail_2015-10-03-17.11.10.jpg

Legg spareribsen i en stor stekepose, hell over hva hjertet og magen begjærer (alt er lov), og jeg foretrekker Burbon, Whiskey, honning og litt vann. Litt chilipot og kanskje litt salsa. Opp til deg! Altså, gi dette mer enn god nok tid, hiv innpå hva du ønsker (more is not less, but perfect), legg i stekepose som du snurrer helt tett og la godgjøre seg i ovnen. Har du god tid, er 140 grader i 4-5 timer helt perfekt. Litt kjappere kan det gå med 178 grader i 2-3 timer (stekepose tåler maks 180).

 

b2ap3_thumbnail_2015-10-03-20.59.08.jpg

 

b2ap3_thumbnail_2015-10-03-20.59.16.jpg

Server rykende varm rett fra ovnen, med potet/sopp-stuing, en frisk salat og hjemmelaget tzatziki.

b2ap3_thumbnail_2015-10-03-20.59.37.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Overgangsalder aubergine bilder småretter Be happy Kyllingburger grønnsakssuppe restitusjonsmat barnevennlig middag pestoboller verdens beste behappy tapas ettertanke sauser kreft botox gjærbakst mammahjerte Frokost Ziconda Italia unntakstilstand rettferdighet Dagenderpåmat helse Noodler reker superdigg restitusjonsmat Thai superenkelt aubergine/tomat/parmesan Grill Pakistansk mat coctails barn selvpleie drittsekk chèviche kylling parmesan Indrefilét broccoli Fisk top 10 kjøttboller kjøttkaker Pynt Hverdagshygge Nattmat Katrine drit i å bry deg Svettetokter ost eggerøre pen jul feel good kropp enklere-blir-det-ikke vegetar fiskesuppe parmesanchips sykehus secondhand eplekake snacks avocado Laks paprika maki død kamskjell krabber hold deg frisk lørdagsdigg Familiemiddag Lunsj russetid pommes frites spinat Kylling Eid rakfisk fresh cocktail Sunn mat! Moules frites Styrke boller tilbehør Personlig trener Trening kake Frukt døttre russebarn Øl&Aquavit kakefest døtre pitabrød Steinbit Svinekjøtt ferie Styrkeøkt images girlpower mozarella Sjømat familie meal Enkelt Førjulsmat myk hud Bacon reker i hvitløk plommer foto pretty healty Canary Island scampi Hamburger hverdagsmiddag Tomater insekter kosemat smakfullt chevre desserter Feriemat Nestkjærlighet halloween pasta godt nytt år nærdødenopplevelse Fylla jeg er her Sommermat vårløk supersaft likør slank deg sunn Skalldyr gjørdetenkelt Poteter hot suppe Feriemodus Nyttårsforsett Grønnsaker Mett av en rett maroccan oil Middelhavet friskt venninner Iberico creepy taco/wraps/tortillas Det gode liv Venninnemat Naprapat solskinnsboller oliven sommerkveld Thank You Juledigg frappé Feel good about your self tomatsaus iskaffe ensomhet Høstsnadder syltet frukt Pizza vårslepp kjærlighet røkelaks på egne ben Spicy Sandwich Vær deg selv sushi hjemløs ostemat Hovedrett restemat bake julegaver Leve livet love kjærleik Kald drikke Tzatziki voldtekt superdigg forretter neger verdens beste kjøttboller kvinnefest møkkamenn spareribs Rosévin Kjøtt bra nok olivenolje dirty rynkefri sort/hvitt loveyoutopieces vennemat Congratulations Lev godt litt fest i hverdagen Soldager Spania torsk spoiled hjemmelaget drinker Må ha Serrano rosépepper elsker deg fashion chili fetaost Strandliv søndagsmiddag savn raskt og lekkert suppe ruccola Il Buongustaio shopping healthy egg Omtanke alene salat omelett Blåskjell Søndagsdigg Venner influensa misunnelse Hummer

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)