Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Torskeloin svøpt i sprø kjærlighet

Auberginen har jeg tidligere omtalt med stor varme, og for de av dere som mot formodning ikke er så fortrolig med denne frukten (jepp, frø inni = frukt), gjør dere selv den tjenesten og prøv! Denne fantastiske aubergin/tomatgratengoppskriften har jeg rappet fra min rause og matglade venninne Kajsa. 

Enkelt og godt og passer til alt:

b2ap3_thumbnail_2015-01-08-19.48.27.jpg

Del en stor aubergin i cm tykke skiver, legg på bakepapir og drissle litt god olje over sammen med litt grønt krydder (her tørket basilikum) og bak i ovnen på ca 200 grader en liten halvtime til skivene ser omtrent sånn ut.

b2ap3_thumbnail_2015-01-08-20.40.09.jpg

Finhakk en stor rødløk og to kinesiske hvitløk, fres passe mykt med litt tørket grønt.

b2ap3_thumbnail_2015-01-08-19.51.28.jpg

Tilsett en boks/pakke med hakket tomat. Bland godt og kok opp.

b2ap3_thumbnail_2015-01-08-20.01.24.jpg

I en form, legg lagvis; litt tomatsaus, aubergin, tynne skiver fersk mozarella, tomatsaus, aubergin, mozarella og til slutt resten av tomatsausen. Topp med rikelige mengder revet fersk parmesan. Gratiner i ovn til gjennomvarmt når osten på toppen er smeltet.

b2ap3_thumbnail_2015-01-23-21.25.53.jpg

Kok basmatiris ca fem minutter mindre enn anvist på pakken. Strø over dill og rosépepper, bland godt og sett på lav varme.

b2ap3_thumbnail_2015-01-23-20.29.58.jpg

 

b2ap3_thumbnail_2015-01-23-21.28.22.jpg

Mens du har gjort alt dette, har du enten sprøstekt strimler av skinke i stekepanne (med ørlite olje) eller sprøbakt i ovnen (avhengig av hva du har av ovner og plater tilgjengelig.

Torskeloins: beregn 150-200 gram per pers (avhengig av om du har forrett/dessert - jeg hadde ganske mektig forrett - kommer snart:-) og ost til dessert, så da var 150 g mer enn nok). Tørk og legg i ildfast fat, strø over ditt favoritt fiske/sjømatkrydder (mitt fra Il Buongustaio består av chili, gressløk, gresk oregano, Himalayasalt, timianfrø, hvitløk, rosmarin og salvie).

b2ap3_thumbnail_2014-11-24-20.26.01.jpg

Fisken trenger knappe 20 minutter i 180 graders ovn (sjekk med en skarp kniv i den tykkeste delen at den ikke er gjenomsiktig), ut med den og legg over den sprøstekte skinken.

b2ap3_thumbnail_2015-01-23-21.23.41.jpg

Ser godt ut, ikke sant?

Enten danderer du på varme tallerkener og serverer ferdig. Siden jeg nå hadde litt spenstig forrett, valgte jeg å sette alle fat på bordet, så laget alle sin egen tallerken.

b2ap3_thumbnail_2015-01-24-12.45.34.jpg

Handleliste, rikelig til 4:

6-800 g torskeloin

6-8 skiver serranoskinke el annen spekeskinke

kryddergrønt og litt olje

Grateng: 

1-2 aubergin, litt grønt

1 stor rødløk

1-2 hvitløk

1 pk finhakket tomat/+1-2 tomater

2 ferske mozarella

1 neve ferskrevet parmesan

litt olje til steking

Ris:

2 poser basmatiris

2 ss rosépepper

1-2 ss dill

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

elsker deg reker i hvitløk torsk Iberico vegetar russetid Hamburger familie likør verdens beste pen Blåskjell røkelaks Frukt kamskjell paprika møkkamenn Fylla sykehus grønnsakssuppe sort/hvitt bake barn Juledigg chevre Be happy Styrkeøkt Pynt julegaver pretty foto superdigg olivenolje fresh syltet frukt drinker coctails pommes frites vårslepp enklere-blir-det-ikke Venninnemat Middelhavet Pakistansk mat Søndagsdigg Førjulsmat botox vårløk oliven Congratulations healthy sommerkveld ruccola misunnelse Sjømat superdigg restitusjonsmat Feel good about your self myk hud eplekake nærdødenopplevelse russebarn Svinekjøtt småretter voldtekt Enkelt Dagenderpåmat Ziconda tilbehør iskaffe Tomater dirty død Frokost Må ha mozarella sushi kropp Skalldyr kjøttboller Hummer parmesanchips Sommermat Mett av en rett raskt og lekkert parmesan Svettetokter insekter healty behappy mammahjerte Kyllingburger kjærleik aubergine/tomat/parmesan Kald drikke spareribs spoiled Familiemiddag Nyttårsforsett lørdagsdigg hjemmelaget Kjøtt neger kakefest Feriemat Styrke egg fetaost søndagsmiddag Nestkjærlighet kvinnefest pestoboller Lunsj top 10 Italia vennemat Thank You suppe Steinbit rettferdighet Grill Omtanke unntakstilstand Trening cocktail Canary Island Nattmat snacks Øl&Aquavit Personlig trener ferie rakfisk Katrine desserter barnevennlig middag scampi Soldager Hverdagshygge Spicy ettertanke maroccan oil rynkefri tomatsaus Il Buongustaio aubergine Lev godt Laks smakfullt gjærbakst fashion chili savn Feriemodus Noodler Hovedrett slank deg sunn Indrefilét superenkelt friskt shopping Thai tapas Tzatziki Kylling ost Venner Poteter ostemat loveyoutopieces plommer salat omelett gjørdetenkelt kreft meal Eid hot suppe ensomhet fiskesuppe bilder Rosévin Naprapat jul Moules frites girlpower Grønnsaker eggerøre Overgangsalder jeg er her hold deg frisk restemat Fisk Høstsnadder broccoli frappé restitusjonsmat spinat litt fest i hverdagen bra nok reker selvpleie venninner chèviche kylling influensa hjemløs love Bacon images kjøttkaker verdens beste kjøttboller rosépepper Det gode liv forretter pitabrød døtre Sunn mat! godt nytt år creepy drit i å bry deg secondhand Strandliv Leve livet Vær deg selv Sandwich pasta døttre Serrano kjærlighet solskinnsboller hverdagsmiddag sauser Spania drittsekk halloween boller supersaft alene Pizza kosemat avocado kake feel good maki helse på egne ben krabber taco/wraps/tortillas

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)