Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Torskeloin svøpt i sprø kjærlighet

Auberginen har jeg tidligere omtalt med stor varme, og for de av dere som mot formodning ikke er så fortrolig med denne frukten (jepp, frø inni = frukt), gjør dere selv den tjenesten og prøv! Denne fantastiske aubergin/tomatgratengoppskriften har jeg rappet fra min rause og matglade venninne Kajsa. 

Enkelt og godt og passer til alt:

b2ap3_thumbnail_2015-01-08-19.48.27.jpg

Del en stor aubergin i cm tykke skiver, legg på bakepapir og drissle litt god olje over sammen med litt grønt krydder (her tørket basilikum) og bak i ovnen på ca 200 grader en liten halvtime til skivene ser omtrent sånn ut.

b2ap3_thumbnail_2015-01-08-20.40.09.jpg

Finhakk en stor rødløk og to kinesiske hvitløk, fres passe mykt med litt tørket grønt.

b2ap3_thumbnail_2015-01-08-19.51.28.jpg

Tilsett en boks/pakke med hakket tomat. Bland godt og kok opp.

b2ap3_thumbnail_2015-01-08-20.01.24.jpg

I en form, legg lagvis; litt tomatsaus, aubergin, tynne skiver fersk mozarella, tomatsaus, aubergin, mozarella og til slutt resten av tomatsausen. Topp med rikelige mengder revet fersk parmesan. Gratiner i ovn til gjennomvarmt når osten på toppen er smeltet.

b2ap3_thumbnail_2015-01-23-21.25.53.jpg

Kok basmatiris ca fem minutter mindre enn anvist på pakken. Strø over dill og rosépepper, bland godt og sett på lav varme.

b2ap3_thumbnail_2015-01-23-20.29.58.jpg

 

b2ap3_thumbnail_2015-01-23-21.28.22.jpg

Mens du har gjort alt dette, har du enten sprøstekt strimler av skinke i stekepanne (med ørlite olje) eller sprøbakt i ovnen (avhengig av hva du har av ovner og plater tilgjengelig.

Torskeloins: beregn 150-200 gram per pers (avhengig av om du har forrett/dessert - jeg hadde ganske mektig forrett - kommer snart:-) og ost til dessert, så da var 150 g mer enn nok). Tørk og legg i ildfast fat, strø over ditt favoritt fiske/sjømatkrydder (mitt fra Il Buongustaio består av chili, gressløk, gresk oregano, Himalayasalt, timianfrø, hvitløk, rosmarin og salvie).

b2ap3_thumbnail_2014-11-24-20.26.01.jpg

Fisken trenger knappe 20 minutter i 180 graders ovn (sjekk med en skarp kniv i den tykkeste delen at den ikke er gjenomsiktig), ut med den og legg over den sprøstekte skinken.

b2ap3_thumbnail_2015-01-23-21.23.41.jpg

Ser godt ut, ikke sant?

Enten danderer du på varme tallerkener og serverer ferdig. Siden jeg nå hadde litt spenstig forrett, valgte jeg å sette alle fat på bordet, så laget alle sin egen tallerken.

b2ap3_thumbnail_2015-01-24-12.45.34.jpg

Handleliste, rikelig til 4:

6-800 g torskeloin

6-8 skiver serranoskinke el annen spekeskinke

kryddergrønt og litt olje

Grateng: 

1-2 aubergin, litt grønt

1 stor rødløk

1-2 hvitløk

1 pk finhakket tomat/+1-2 tomater

2 ferske mozarella

1 neve ferskrevet parmesan

litt olje til steking

Ris:

2 poser basmatiris

2 ss rosépepper

1-2 ss dill

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

vennemat snacks Indrefilét Grill Ziconda Overgangsalder chèviche kylling influensa Sjømat gjørdetenkelt godt nytt år myk hud torsk selvpleie Venninnemat healty Thank You kjærlighet insekter spoiled Italia barnevennlig middag iskaffe Naprapat Nyttårsforsett Pynt scampi sort/hvitt forretter Leve livet Styrkeøkt bilder smakfullt fresh Sandwich pasta Il Buongustaio maki eplekake reker desserter hjemløs chevre spareribs bake tapas Poteter kreft Bacon Lev godt superdigg restitusjonsmat love halloween kosemat ensomhet Personlig trener restemat Pizza Middelhavet friskt syltet frukt omelett hold deg frisk småretter supersaft krabber Iberico hot suppe kjærleik sauser kropp pretty Nattmat Laks røkelaks Mett av en rett Blåskjell slank deg sunn Be happy Førjulsmat Frokost sommerkveld døtre parmesan litt fest i hverdagen Kyllingburger Dagenderpåmat broccoli Grønnsaker sykehus Omtanke Fylla russebarn raskt og lekkert Rosévin Eid vårløk Serrano Canary Island botox tomatsaus Tzatziki spinat frappé chili kjøttkaker ost Steinbit Sunn mat! på egne ben Hovedrett Svinekjøtt Svettetokter hverdagsmiddag neger Strandliv Trening eggerøre Må ha fashion boller sushi familie shopping Nestkjærlighet superdigg Kald drikke olivenolje misunnelse ferie Lunsj Hverdagshygge kake creepy loveyoutopieces ostemat pen suppe superenkelt paprika gjærbakst salat fiskesuppe meal verdens beste kjøttboller Hummer jeg er her Familiemiddag rosépepper unntakstilstand Feel good about your self reker i hvitløk nærdødenopplevelse cocktail elsker deg rynkefri restitusjonsmat solskinnsboller feel good Tomater pitabrød Det gode liv Høstsnadder fetaost hjemmelaget Kjøtt jul drinker dirty Congratulations russetid plommer pommes frites søndagsmiddag behappy bra nok drittsekk Pakistansk mat Feriemat maroccan oil vegetar Vær deg selv Styrke Søndagsdigg Fisk secondhand savn Spicy coctails mammahjerte Moules frites verdens beste kamskjell girlpower Hamburger kakefest Venner images tilbehør egg kjøttboller Skalldyr rakfisk parmesanchips Katrine drit i å bry deg Soldager Øl&Aquavit oliven Sommermat lørdagsdigg mozarella Spania kvinnefest aubergine/tomat/parmesan likør venninner døttre voldtekt top 10 Thai healthy foto vårslepp rettferdighet grønnsakssuppe avocado enklere-blir-det-ikke Frukt møkkamenn død aubergine ruccola Noodler Juledigg julegaver alene Kylling taco/wraps/tortillas pestoboller helse Enkelt ettertanke barn Feriemodus

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)