Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Torskeloin svøpt i sprø kjærlighet

Auberginen har jeg tidligere omtalt med stor varme, og for de av dere som mot formodning ikke er så fortrolig med denne frukten (jepp, frø inni = frukt), gjør dere selv den tjenesten og prøv! Denne fantastiske aubergin/tomatgratengoppskriften har jeg rappet fra min rause og matglade venninne Kajsa. 

Enkelt og godt og passer til alt:

b2ap3_thumbnail_2015-01-08-19.48.27.jpg

Del en stor aubergin i cm tykke skiver, legg på bakepapir og drissle litt god olje over sammen med litt grønt krydder (her tørket basilikum) og bak i ovnen på ca 200 grader en liten halvtime til skivene ser omtrent sånn ut.

b2ap3_thumbnail_2015-01-08-20.40.09.jpg

Finhakk en stor rødløk og to kinesiske hvitløk, fres passe mykt med litt tørket grønt.

b2ap3_thumbnail_2015-01-08-19.51.28.jpg

Tilsett en boks/pakke med hakket tomat. Bland godt og kok opp.

b2ap3_thumbnail_2015-01-08-20.01.24.jpg

I en form, legg lagvis; litt tomatsaus, aubergin, tynne skiver fersk mozarella, tomatsaus, aubergin, mozarella og til slutt resten av tomatsausen. Topp med rikelige mengder revet fersk parmesan. Gratiner i ovn til gjennomvarmt når osten på toppen er smeltet.

b2ap3_thumbnail_2015-01-23-21.25.53.jpg

Kok basmatiris ca fem minutter mindre enn anvist på pakken. Strø over dill og rosépepper, bland godt og sett på lav varme.

b2ap3_thumbnail_2015-01-23-20.29.58.jpg

 

b2ap3_thumbnail_2015-01-23-21.28.22.jpg

Mens du har gjort alt dette, har du enten sprøstekt strimler av skinke i stekepanne (med ørlite olje) eller sprøbakt i ovnen (avhengig av hva du har av ovner og plater tilgjengelig.

Torskeloins: beregn 150-200 gram per pers (avhengig av om du har forrett/dessert - jeg hadde ganske mektig forrett - kommer snart:-) og ost til dessert, så da var 150 g mer enn nok). Tørk og legg i ildfast fat, strø over ditt favoritt fiske/sjømatkrydder (mitt fra Il Buongustaio består av chili, gressløk, gresk oregano, Himalayasalt, timianfrø, hvitløk, rosmarin og salvie).

b2ap3_thumbnail_2014-11-24-20.26.01.jpg

Fisken trenger knappe 20 minutter i 180 graders ovn (sjekk med en skarp kniv i den tykkeste delen at den ikke er gjenomsiktig), ut med den og legg over den sprøstekte skinken.

b2ap3_thumbnail_2015-01-23-21.23.41.jpg

Ser godt ut, ikke sant?

Enten danderer du på varme tallerkener og serverer ferdig. Siden jeg nå hadde litt spenstig forrett, valgte jeg å sette alle fat på bordet, så laget alle sin egen tallerken.

b2ap3_thumbnail_2015-01-24-12.45.34.jpg

Handleliste, rikelig til 4:

6-800 g torskeloin

6-8 skiver serranoskinke el annen spekeskinke

kryddergrønt og litt olje

Grateng: 

1-2 aubergin, litt grønt

1 stor rødløk

1-2 hvitløk

1 pk finhakket tomat/+1-2 tomater

2 ferske mozarella

1 neve ferskrevet parmesan

litt olje til steking

Ris:

2 poser basmatiris

2 ss rosépepper

1-2 ss dill

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

selvpleie vårslepp scampi hot suppe avocado parmesanchips mozarella maki kreft kamskjell superenkelt rakfisk Italia Juledigg vennemat Eid Styrkeøkt kropp Enkelt snacks iskaffe Sunn mat! venninner Be happy boller gjørdetenkelt kakefest på egne ben Ziconda oliven Må ha Moules frites Hummer Venninnemat Thank You forretter Kylling Canary Island halloween Pakistansk mat barnevennlig middag Spania tapas plommer kjøttboller Nestkjærlighet røkelaks Leve livet rettferdighet kvinnefest Middelhavet søndagsmiddag hold deg frisk kjærlighet kjærleik Nattmat Feel good about your self småretter spareribs vårløk Svettetokter Feriemodus drittsekk Blåskjell smakfullt drinker Dagenderpåmat Lev godt aubergine/tomat/parmesan paprika russebarn Naprapat Frokost Soldager Skalldyr kjøttkaker rynkefri elsker deg taco/wraps/tortillas Il Buongustaio Hverdagshygge Laks Sommermat alene ost Pizza rosépepper lørdagsdigg Overgangsalder healthy krabber Strandliv pasta reker i hvitløk aubergine Iberico feel good loveyoutopieces døtre hverdagsmiddag chili botox gjærbakst Hovedrett Nyttårsforsett Høstsnadder superdigg restitusjonsmat Grill broccoli kosemat Søndagsdigg behappy eplekake images tomatsaus ettertanke likør Fylla hjemmelaget sykehus reker mammahjerte Serrano Indrefilét syltet frukt Førjulsmat Venner Frukt Sjømat fetaost pitabrød healty spinat hjemløs Kald drikke egg superdigg top 10 pommes frites Lunsj ensomhet frappé Trening verdens beste kjøttboller eggerøre ostemat love secondhand desserter drit i å bry deg Vær deg selv savn tilbehør misunnelse raskt og lekkert Spicy maroccan oil bra nok Congratulations Svinekjøtt sauser ruccola døttre sommerkveld fiskesuppe girlpower Styrke Feriemat salat voldtekt russetid enklere-blir-det-ikke restemat slank deg sunn friskt unntakstilstand Hamburger influensa omelett supersaft coctails Pynt Familiemiddag Fisk Grønnsaker chevre olivenolje familie cocktail Poteter bilder Det gode liv Mett av en rett barn fashion Sandwich foto insekter Bacon restitusjonsmat møkkamenn dirty suppe meal Omtanke spoiled parmesan Personlig trener Tzatziki Øl&Aquavit sort/hvitt pen litt fest i hverdagen Thai verdens beste helse Kjøtt Steinbit julegaver shopping Kyllingburger sushi solskinnsboller creepy kake godt nytt år pretty Noodler myk hud nærdødenopplevelse torsk fresh ferie pestoboller Rosévin Tomater neger bake Katrine chèviche kylling vegetar jeg er her død jul grønnsakssuppe

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)