Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Truls sine kjøttboller og annet snadder

En heltaften hos vennene Tone og Truls er en helaften med nydelig mat, mye mat.

Tone innrømmer glatt at hun ikke liker å stå over grytene, men elsker å stelle i stand og har så mange vakre og delikate detaljer at jeg må studere og nyte alle de visuelle smakene før gane- og strupebehaget blidgjør smaksløkene.

Også er hun helt rå på sauser, tilbehør, salater og ikke minst aioli. 

b2ap3_thumbnail_2014-08-16-21.03.24.jpgBlandet salat med ristede pinjekjerner, sorte oliven og høvlet parmesan.

 

Og å fylle bordet med godsaker. Mange forskjellige type skinke, pølse og annet speket kjøtt, reker, salater, grønnsaker, oster og ikke minst de gode sausene, sammen med verdens beste grøvbrød.

b2ap3_thumbnail_2014-08-16-21.02.55.jpgb2ap3_thumbnail_2014-08-16-21.01.48.jpg

Mens Truls tar seg av det varme, og en av hans spesialiteter er kjøttboller. Jeg kaller mine 'spanske', mens disse er anderledes og kalles herved bare 'Truls'. Dog ble de servert med spanske poteter, en oppskrift fra La Luna i Calahonda.

b2ap3_thumbnail_2014-08-16-21.02.02.jpg

Potetskiver, paprika (her grønn og oransje), chili, hvitløk, olje og havsalt, inn i 200 grader varm ovn til potetene er al dente (dvs med tyggemotstand og ikke for myke).

Truls sine kjøttboller (stor porsjon, men like greit å lage mange. De er like gode dagen etter og dessuten perfekt å putte i fryseren):

700 g kjøttdeig

400 g karbonadedeig

2 egg

chiliketchup

1 hvitløk

1 løk

1 chili

1/2 pakke tacokrydder

Finnhakk og bland alt sammen med krydder og passe med salt/pepper, tilsett kjøttet og rør godt til en seig blanding. La stå å godgjøre seg noen timer så smakene får satt seg. Lag boller store som golfballer, svi kjapt i panne med slippbelegg, over i ildfast fat og stek videre i ovn ca 200 grader. Avhengig av hvor lenge de er pannesvidd, tilpass ovnstiden og ikke la de står for lenge så de blir tørre. Heller litt for lite så de blir skikkelig saftige, og det gjør ingenting om de er litt rosa inni. Test en bolle etter 8-10 minutter. Nam!b2ap3_thumbnail_2014-08-16-21.15.22.jpg

Bollene til høyre. Så følger til venstre potet, brød, serrano, aioli (prøv grovbrød med serrano og aioli på toppen!), salat og skivet oljemarinert hvitløk.

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

pretty feel good Feriemodus chèviche kylling jul Sjømat Rosévin iskaffe Bacon Eid love scampi Familiemiddag Frokost lørdagsdigg vennemat Nestkjærlighet Søndagsdigg Hverdagshygge rakfisk coctails foto chevre mammahjerte bra nok Fisk fetaost ost vårløk spareribs godt nytt år rosépepper kropp syltet frukt Feel good about your self sort/hvitt elsker deg Kald drikke Il Buongustaio botox behappy friskt Vær deg selv alene Strandliv kjøttboller suppe Personlig trener hjemmelaget fresh Iberico tilbehør på egne ben girlpower sauser Feriemat neger healthy Congratulations Trening enklere-blir-det-ikke superdigg restitusjonsmat bake kreft secondhand Omtanke Leve livet restitusjonsmat insekter salat Tomater omelett Sommermat Sandwich egg tapas hold deg frisk loveyoutopieces gjærbakst ensomhet solskinnsboller plommer ostemat rynkefri nærdødenopplevelse jeg er her møkkamenn verdens beste kjøttboller boller russetid chili Må ha hot suppe litt fest i hverdagen Blåskjell shopping dirty kamskjell ettertanke forretter broccoli Poteter Enkelt eplekake halloween pommes frites taco/wraps/tortillas maroccan oil fashion Laks Hamburger Kjøtt aubergine influensa død Naprapat torsk grønnsakssuppe Kyllingburger Frukt kosemat myk hud Øl&Aquavit meal Høstsnadder spoiled vegetar fiskesuppe Middelhavet pasta reker i hvitløk Nyttårsforsett Be happy Pakistansk mat krabber Hovedrett drit i å bry deg døtre avocado top 10 kake drittsekk spinat desserter Nattmat creepy rettferdighet verdens beste Moules frites bilder frappé healty cocktail kjærlighet Katrine Førjulsmat Indrefilét smakfullt snacks familie barnevennlig middag aubergine/tomat/parmesan Italia sykehus kjærleik selvpleie likør Svinekjøtt maki paprika døttre søndagsmiddag småretter julegaver tomatsaus pestoboller Venner kvinnefest ferie kjøttkaker Sunn mat! ruccola Tzatziki raskt og lekkert Mett av en rett oliven Soldager Fylla Lunsj voldtekt parmesan Pizza Svettetokter Noodler Canary Island Grønnsaker russebarn Styrkeøkt Ziconda drinker pen Serrano Overgangsalder eggerøre Lev godt hjemløs slank deg sunn savn parmesanchips Thai Hummer Det gode liv Juledigg Grill røkelaks sushi barn misunnelse images Steinbit gjørdetenkelt superenkelt supersaft superdigg Skalldyr Kylling vårslepp pitabrød kakefest venninner olivenolje unntakstilstand Spania restemat Thank You sommerkveld Venninnemat mozarella Spicy helse Pynt Styrke Dagenderpåmat reker hverdagsmiddag

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)