Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Truls sine kjøttboller og annet snadder

En heltaften hos vennene Tone og Truls er en helaften med nydelig mat, mye mat.

Tone innrømmer glatt at hun ikke liker å stå over grytene, men elsker å stelle i stand og har så mange vakre og delikate detaljer at jeg må studere og nyte alle de visuelle smakene før gane- og strupebehaget blidgjør smaksløkene.

Også er hun helt rå på sauser, tilbehør, salater og ikke minst aioli. 

b2ap3_thumbnail_2014-08-16-21.03.24.jpgBlandet salat med ristede pinjekjerner, sorte oliven og høvlet parmesan.

 

Og å fylle bordet med godsaker. Mange forskjellige type skinke, pølse og annet speket kjøtt, reker, salater, grønnsaker, oster og ikke minst de gode sausene, sammen med verdens beste grøvbrød.

b2ap3_thumbnail_2014-08-16-21.02.55.jpgb2ap3_thumbnail_2014-08-16-21.01.48.jpg

Mens Truls tar seg av det varme, og en av hans spesialiteter er kjøttboller. Jeg kaller mine 'spanske', mens disse er anderledes og kalles herved bare 'Truls'. Dog ble de servert med spanske poteter, en oppskrift fra La Luna i Calahonda.

b2ap3_thumbnail_2014-08-16-21.02.02.jpg

Potetskiver, paprika (her grønn og oransje), chili, hvitløk, olje og havsalt, inn i 200 grader varm ovn til potetene er al dente (dvs med tyggemotstand og ikke for myke).

Truls sine kjøttboller (stor porsjon, men like greit å lage mange. De er like gode dagen etter og dessuten perfekt å putte i fryseren):

700 g kjøttdeig

400 g karbonadedeig

2 egg

chiliketchup

1 hvitløk

1 løk

1 chili

1/2 pakke tacokrydder

Finnhakk og bland alt sammen med krydder og passe med salt/pepper, tilsett kjøttet og rør godt til en seig blanding. La stå å godgjøre seg noen timer så smakene får satt seg. Lag boller store som golfballer, svi kjapt i panne med slippbelegg, over i ildfast fat og stek videre i ovn ca 200 grader. Avhengig av hvor lenge de er pannesvidd, tilpass ovnstiden og ikke la de står for lenge så de blir tørre. Heller litt for lite så de blir skikkelig saftige, og det gjør ingenting om de er litt rosa inni. Test en bolle etter 8-10 minutter. Nam!b2ap3_thumbnail_2014-08-16-21.15.22.jpg

Bollene til høyre. Så følger til venstre potet, brød, serrano, aioli (prøv grovbrød med serrano og aioli på toppen!), salat og skivet oljemarinert hvitløk.

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

parmesanchips iskaffe top 10 Laks Grill på egne ben Sandwich Det gode liv Kjøtt Naprapat behappy rynkefri Il Buongustaio Lunsj mozarella love Thai fiskesuppe drittsekk Noodler images russetid eggerøre bra nok Blåskjell snacks salat Sunn mat! Omtanke chili røkelaks familie søndagsmiddag Mett av en rett chevre eplekake Venninnemat helse parmesan pretty maki Juledigg Sjømat misunnelse nærdødenopplevelse død godt nytt år Feriemat voldtekt selvpleie pestoboller ostemat botox dirty egg Hamburger olivenolje Personlig trener Iberico mammahjerte hjemmelaget tapas ettertanke sommerkveld creepy bake rettferdighet Spicy halloween Poteter vårløk døtre bilder plommer Fylla superdigg sykehus Congratulations Hummer Be happy kake pommes frites restitusjonsmat Ziconda Overgangsalder healty omelett secondhand spinat pasta maroccan oil Hverdagshygge småretter Kyllingburger Svettetokter spareribs tomatsaus Eid fashion Hovedrett Feel good about your self Katrine friskt kjøttboller Kylling Førjulsmat boller Indrefilét Øl&Aquavit Feriemodus Nyttårsforsett desserter drit i å bry deg savn litt fest i hverdagen Styrke kreft unntakstilstand loveyoutopieces hjemløs elsker deg jul tilbehør syltet frukt healthy rosépepper ferie enklere-blir-det-ikke Grønnsaker russebarn cocktail kjærleik aubergine restemat Middelhavet Kald drikke Dagenderpåmat fetaost coctails aubergine/tomat/parmesan frappé myk hud slank deg sunn Familiemiddag Canary Island feel good raskt og lekkert Frokost sort/hvitt likør kamskjell Sommermat supersaft sauser Tomater pitabrød hverdagsmiddag Steinbit hot suppe broccoli Moules frites Vær deg selv kropp forretter Må ha barnevennlig middag spoiled foto insekter møkkamenn Thank You oliven pen Nattmat Leve livet Soldager Lev godt døttre kosemat ost meal drinker vårslepp gjærbakst avocado Strandliv suppe grønnsakssuppe paprika verdens beste kjøttboller rakfisk taco/wraps/tortillas Trening Pakistansk mat solskinnsboller ensomhet Fisk sushi Pizza jeg er her hold deg frisk Styrkeøkt ruccola barn Skalldyr vennemat Høstsnadder venninner Rosévin torsk Frukt reker Pynt Svinekjøtt neger krabber lørdagsdigg reker i hvitløk verdens beste Nestkjærlighet kakefest superdigg restitusjonsmat Venner alene Søndagsdigg vegetar Enkelt gjørdetenkelt girlpower Italia superenkelt Tzatziki scampi smakfullt fresh influensa Serrano chèviche kylling julegaver kjærlighet shopping Spania kvinnefest Bacon kjøttkaker

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)