Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Truls sine kjøttboller og annet snadder

En heltaften hos vennene Tone og Truls er en helaften med nydelig mat, mye mat.

Tone innrømmer glatt at hun ikke liker å stå over grytene, men elsker å stelle i stand og har så mange vakre og delikate detaljer at jeg må studere og nyte alle de visuelle smakene før gane- og strupebehaget blidgjør smaksløkene.

Også er hun helt rå på sauser, tilbehør, salater og ikke minst aioli. 

b2ap3_thumbnail_2014-08-16-21.03.24.jpgBlandet salat med ristede pinjekjerner, sorte oliven og høvlet parmesan.

 

Og å fylle bordet med godsaker. Mange forskjellige type skinke, pølse og annet speket kjøtt, reker, salater, grønnsaker, oster og ikke minst de gode sausene, sammen med verdens beste grøvbrød.

b2ap3_thumbnail_2014-08-16-21.02.55.jpgb2ap3_thumbnail_2014-08-16-21.01.48.jpg

Mens Truls tar seg av det varme, og en av hans spesialiteter er kjøttboller. Jeg kaller mine 'spanske', mens disse er anderledes og kalles herved bare 'Truls'. Dog ble de servert med spanske poteter, en oppskrift fra La Luna i Calahonda.

b2ap3_thumbnail_2014-08-16-21.02.02.jpg

Potetskiver, paprika (her grønn og oransje), chili, hvitløk, olje og havsalt, inn i 200 grader varm ovn til potetene er al dente (dvs med tyggemotstand og ikke for myke).

Truls sine kjøttboller (stor porsjon, men like greit å lage mange. De er like gode dagen etter og dessuten perfekt å putte i fryseren):

700 g kjøttdeig

400 g karbonadedeig

2 egg

chiliketchup

1 hvitløk

1 løk

1 chili

1/2 pakke tacokrydder

Finnhakk og bland alt sammen med krydder og passe med salt/pepper, tilsett kjøttet og rør godt til en seig blanding. La stå å godgjøre seg noen timer så smakene får satt seg. Lag boller store som golfballer, svi kjapt i panne med slippbelegg, over i ildfast fat og stek videre i ovn ca 200 grader. Avhengig av hvor lenge de er pannesvidd, tilpass ovnstiden og ikke la de står for lenge så de blir tørre. Heller litt for lite så de blir skikkelig saftige, og det gjør ingenting om de er litt rosa inni. Test en bolle etter 8-10 minutter. Nam!b2ap3_thumbnail_2014-08-16-21.15.22.jpg

Bollene til høyre. Så følger til venstre potet, brød, serrano, aioli (prøv grovbrød med serrano og aioli på toppen!), salat og skivet oljemarinert hvitløk.

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

unntakstilstand love loveyoutopieces kjøttkaker Katrine iskaffe Mett av en rett creepy venninner Hovedrett Må ha bra nok Høstsnadder tilbehør pretty Il Buongustaio chevre Kyllingburger sort/hvitt drit i å bry deg ostemat slank deg sunn Frokost nærdødenopplevelse gjørdetenkelt småretter suppe syltet frukt Overgangsalder Hummer kake pommes frites Personlig trener coctails Pizza kvinnefest Sommermat smakfullt døttre misunnelse images Kylling savn Hamburger mozarella helse Thai Kjøtt parmesanchips Spicy cocktail kjærlighet plommer spoiled healthy mammahjerte Sjømat sushi maki døtre Sunn mat! jul Canary Island chili vårslepp Rosévin halloween meal raskt og lekkert Juledigg Pynt boller botox Spania torsk eggerøre Noodler Feriemodus Øl&Aquavit vårløk healty Blåskjell russetid Strandliv verdens beste kjøttboller Lev godt Poteter familie Hverdagshygge Soldager voldtekt omelett litt fest i hverdagen sykehus ettertanke kreft insekter friskt supersaft fetaost sauser Pakistansk mat vennemat bilder snacks vegetar pasta Nyttårsforsett hjemmelaget sommerkveld scampi fashion paprika Serrano parmesan Middelhavet behappy avocado ruccola fresh top 10 kosemat Enkelt hot suppe secondhand aubergine/tomat/parmesan elsker deg Lunsj hverdagsmiddag Fylla spinat ferie jeg er her desserter barnevennlig middag Styrkeøkt Grill frappé verdens beste kropp Venner eplekake kakefest Frukt Feel good about your self kjøttboller tomatsaus Indrefilét restemat forretter Laks alene shopping pen ensomhet gjærbakst reker Fisk solskinnsboller lørdagsdigg reker i hvitløk Det gode liv Nattmat girlpower myk hud restitusjonsmat Styrke superenkelt superdigg aubergine bake Trening drinker Naprapat på egne ben julegaver rettferdighet influensa pestoboller drittsekk enklere-blir-det-ikke Venninnemat rakfisk godt nytt år Bacon Svinekjøtt salat røkelaks Thank You Førjulsmat spareribs selvpleie tapas kjærleik Leve livet dirty Familiemiddag broccoli russebarn rynkefri pitabrød Eid olivenolje maroccan oil Feriemat krabber neger oliven Grønnsaker superdigg restitusjonsmat ost Steinbit foto grønnsakssuppe søndagsmiddag møkkamenn Congratulations Vær deg selv rosépepper Tomater Dagenderpåmat hjemløs Sandwich Ziconda likør egg Be happy taco/wraps/tortillas chèviche kylling barn Iberico Moules frites kamskjell fiskesuppe Søndagsdigg Omtanke Svettetokter Tzatziki død Nestkjærlighet Italia feel good hold deg frisk Kald drikke Skalldyr

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)