Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Truls sine kjøttboller og annet snadder

En heltaften hos vennene Tone og Truls er en helaften med nydelig mat, mye mat.

Tone innrømmer glatt at hun ikke liker å stå over grytene, men elsker å stelle i stand og har så mange vakre og delikate detaljer at jeg må studere og nyte alle de visuelle smakene før gane- og strupebehaget blidgjør smaksløkene.

Også er hun helt rå på sauser, tilbehør, salater og ikke minst aioli. 

b2ap3_thumbnail_2014-08-16-21.03.24.jpgBlandet salat med ristede pinjekjerner, sorte oliven og høvlet parmesan.

 

Og å fylle bordet med godsaker. Mange forskjellige type skinke, pølse og annet speket kjøtt, reker, salater, grønnsaker, oster og ikke minst de gode sausene, sammen med verdens beste grøvbrød.

b2ap3_thumbnail_2014-08-16-21.02.55.jpgb2ap3_thumbnail_2014-08-16-21.01.48.jpg

Mens Truls tar seg av det varme, og en av hans spesialiteter er kjøttboller. Jeg kaller mine 'spanske', mens disse er anderledes og kalles herved bare 'Truls'. Dog ble de servert med spanske poteter, en oppskrift fra La Luna i Calahonda.

b2ap3_thumbnail_2014-08-16-21.02.02.jpg

Potetskiver, paprika (her grønn og oransje), chili, hvitløk, olje og havsalt, inn i 200 grader varm ovn til potetene er al dente (dvs med tyggemotstand og ikke for myke).

Truls sine kjøttboller (stor porsjon, men like greit å lage mange. De er like gode dagen etter og dessuten perfekt å putte i fryseren):

700 g kjøttdeig

400 g karbonadedeig

2 egg

chiliketchup

1 hvitløk

1 løk

1 chili

1/2 pakke tacokrydder

Finnhakk og bland alt sammen med krydder og passe med salt/pepper, tilsett kjøttet og rør godt til en seig blanding. La stå å godgjøre seg noen timer så smakene får satt seg. Lag boller store som golfballer, svi kjapt i panne med slippbelegg, over i ildfast fat og stek videre i ovn ca 200 grader. Avhengig av hvor lenge de er pannesvidd, tilpass ovnstiden og ikke la de står for lenge så de blir tørre. Heller litt for lite så de blir skikkelig saftige, og det gjør ingenting om de er litt rosa inni. Test en bolle etter 8-10 minutter. Nam!b2ap3_thumbnail_2014-08-16-21.15.22.jpg

Bollene til høyre. Så følger til venstre potet, brød, serrano, aioli (prøv grovbrød med serrano og aioli på toppen!), salat og skivet oljemarinert hvitløk.

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

jul Pynt Feel good about your self girlpower insekter halloween Spania Hamburger Pizza Omtanke iskaffe jeg er her Feriemodus Katrine meal cocktail russetid Kald drikke misunnelse hot suppe sushi chevre drittsekk Serrano foto rynkefri pen Kylling Thai Styrkeøkt salat vegetar Eid hverdagsmiddag superdigg restitusjonsmat kakefest Bacon fiskesuppe Må ha sykehus bake ruccola aubergine/tomat/parmesan sauser Juledigg Kyllingburger Blåskjell Leve livet kjærlighet superdigg Steinbit Kjøtt Sommermat Grill småretter Italia Frokost feel good vårløk kjøttboller Hovedrett spoiled Be happy røkelaks secondhand drit i å bry deg Rosévin hold deg frisk Styrke shopping julegaver paprika kjærleik Sjømat Det gode liv bra nok slank deg sunn aubergine Overgangsalder Grønnsaker broccoli bilder chili friskt superenkelt oliven torsk tomatsaus ferie creepy Ziconda kreft gjørdetenkelt Feriemat likør syltet frukt pretty elsker deg russebarn ettertanke alene Svettetokter sort/hvitt top 10 Frukt kake mozarella grønnsakssuppe helse plommer Strandliv reker botox pommes frites restitusjonsmat Sandwich selvpleie Venner Lev godt raskt og lekkert familie vårslepp spinat Pakistansk mat scampi Spicy spareribs kosemat enklere-blir-det-ikke suppe rosépepper Thank You Enkelt unntakstilstand tilbehør fashion maki kvinnefest Førjulsmat maroccan oil kjøttkaker taco/wraps/tortillas coctails mammahjerte avocado ost hjemmelaget døttre møkkamenn Tomater neger Øl&Aquavit Indrefilét Congratulations hjemløs smakfullt love Naprapat Skalldyr Hummer tapas Lunsj død parmesan på egne ben egg Dagenderpåmat Iberico Nestkjærlighet images litt fest i hverdagen reker i hvitløk healthy ostemat barn myk hud Familiemiddag verdens beste omelett sommerkveld Laks krabber drinker forretter pasta Vær deg selv godt nytt år Svinekjøtt parmesanchips søndagsmiddag fetaost Fylla Nattmat eggerøre boller dirty kamskjell kropp Trening Canary Island restemat Personlig trener vennemat fresh gjærbakst Moules frites rettferdighet Il Buongustaio Søndagsdigg verdens beste kjøttboller Høstsnadder Sunn mat! Poteter Nyttårsforsett Soldager Noodler venninner pitabrød healty loveyoutopieces rakfisk pestoboller Middelhavet eplekake savn døtre snacks ensomhet lørdagsdigg Venninnemat supersaft olivenolje chèviche kylling solskinnsboller Tzatziki desserter nærdødenopplevelse Mett av en rett voldtekt Fisk frappé influensa Hverdagshygge behappy barnevennlig middag

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)