Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Truls sine kjøttboller og annet snadder

En heltaften hos vennene Tone og Truls er en helaften med nydelig mat, mye mat.

Tone innrømmer glatt at hun ikke liker å stå over grytene, men elsker å stelle i stand og har så mange vakre og delikate detaljer at jeg må studere og nyte alle de visuelle smakene før gane- og strupebehaget blidgjør smaksløkene.

Også er hun helt rå på sauser, tilbehør, salater og ikke minst aioli. 

b2ap3_thumbnail_2014-08-16-21.03.24.jpgBlandet salat med ristede pinjekjerner, sorte oliven og høvlet parmesan.

 

Og å fylle bordet med godsaker. Mange forskjellige type skinke, pølse og annet speket kjøtt, reker, salater, grønnsaker, oster og ikke minst de gode sausene, sammen med verdens beste grøvbrød.

b2ap3_thumbnail_2014-08-16-21.02.55.jpgb2ap3_thumbnail_2014-08-16-21.01.48.jpg

Mens Truls tar seg av det varme, og en av hans spesialiteter er kjøttboller. Jeg kaller mine 'spanske', mens disse er anderledes og kalles herved bare 'Truls'. Dog ble de servert med spanske poteter, en oppskrift fra La Luna i Calahonda.

b2ap3_thumbnail_2014-08-16-21.02.02.jpg

Potetskiver, paprika (her grønn og oransje), chili, hvitløk, olje og havsalt, inn i 200 grader varm ovn til potetene er al dente (dvs med tyggemotstand og ikke for myke).

Truls sine kjøttboller (stor porsjon, men like greit å lage mange. De er like gode dagen etter og dessuten perfekt å putte i fryseren):

700 g kjøttdeig

400 g karbonadedeig

2 egg

chiliketchup

1 hvitløk

1 løk

1 chili

1/2 pakke tacokrydder

Finnhakk og bland alt sammen med krydder og passe med salt/pepper, tilsett kjøttet og rør godt til en seig blanding. La stå å godgjøre seg noen timer så smakene får satt seg. Lag boller store som golfballer, svi kjapt i panne med slippbelegg, over i ildfast fat og stek videre i ovn ca 200 grader. Avhengig av hvor lenge de er pannesvidd, tilpass ovnstiden og ikke la de står for lenge så de blir tørre. Heller litt for lite så de blir skikkelig saftige, og det gjør ingenting om de er litt rosa inni. Test en bolle etter 8-10 minutter. Nam!b2ap3_thumbnail_2014-08-16-21.15.22.jpg

Bollene til høyre. Så følger til venstre potet, brød, serrano, aioli (prøv grovbrød med serrano og aioli på toppen!), salat og skivet oljemarinert hvitløk.

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

broccoli ferie pestoboller restemat Det gode liv mammahjerte chili mozarella Omtanke Feriemat solskinnsboller Middelhavet kreft Juledigg Skalldyr kjøttkaker Hverdagshygge Lev godt Øl&Aquavit Vær deg selv søndagsmiddag Tzatziki Sjømat taco/wraps/tortillas iskaffe Leve livet desserter insekter Kylling foto Pizza pasta barnevennlig middag Sandwich bilder Laks halloween kamskjell Thank You frappé helse misunnelse Indrefilét kake reker i hvitløk ruccola kvinnefest ostemat pommes frites myk hud Må ha hjemmelaget verdens beste rettferdighet spoiled parmesan sauser kakefest reker ost syltet frukt Hovedrett jeg er her vårslepp Fisk møkkamenn behappy oliven eplekake fresh Lunsj gjærbakst Feel good about your self Moules frites Venner pretty Styrkeøkt Noodler chevre superdigg botox eggerøre elsker deg secondhand Grønnsaker sort/hvitt Styrke Svinekjøtt jul kosemat snacks barn kjærlighet Nattmat Spania rynkefri Canary Island parmesanchips Iberico hot suppe Be happy images Søndagsdigg Serrano Steinbit Bacon Dagenderpåmat forretter selvpleie shopping enklere-blir-det-ikke egg healthy vårløk chèviche kylling ensomhet love hverdagsmiddag fiskesuppe Hamburger sommerkveld maki Tomater Thai slank deg sunn drinker nærdødenopplevelse drit i å bry deg ettertanke Eid kjærleik Congratulations krabber Nyttårsforsett Sunn mat! cocktail godt nytt år Trening grønnsakssuppe hold deg frisk Katrine Il Buongustaio gjørdetenkelt død Enkelt Blåskjell kjøttboller avocado sushi Sommermat røkelaks Venninnemat Kyllingburger salat feel good Strandliv pitabrød russebarn Personlig trener Nestkjærlighet maroccan oil Pynt top 10 tilbehør likør girlpower Poteter supersaft Hummer Svettetokter Fylla unntakstilstand paprika døttre neger Naprapat fetaost døtre Feriemodus Italia superenkelt lørdagsdigg vegetar aubergine/tomat/parmesan spinat olivenolje Kald drikke Soldager julegaver hjemløs torsk rakfisk Rosévin vennemat omelett Førjulsmat savn bra nok småretter Frukt aubergine loveyoutopieces kropp voldtekt sykehus healty bake plommer russetid på egne ben tomatsaus scampi Høstsnadder suppe Mett av en rett litt fest i hverdagen creepy dirty raskt og lekkert boller superdigg restitusjonsmat Frokost Kjøtt alene restitusjonsmat drittsekk Overgangsalder venninner Pakistansk mat friskt Spicy meal pen rosépepper tapas familie spareribs influensa fashion smakfullt Ziconda Grill Familiemiddag coctails verdens beste kjøttboller

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)