Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Truls sine kjøttboller og annet snadder

En heltaften hos vennene Tone og Truls er en helaften med nydelig mat, mye mat.

Tone innrømmer glatt at hun ikke liker å stå over grytene, men elsker å stelle i stand og har så mange vakre og delikate detaljer at jeg må studere og nyte alle de visuelle smakene før gane- og strupebehaget blidgjør smaksløkene.

Også er hun helt rå på sauser, tilbehør, salater og ikke minst aioli. 

b2ap3_thumbnail_2014-08-16-21.03.24.jpgBlandet salat med ristede pinjekjerner, sorte oliven og høvlet parmesan.

 

Og å fylle bordet med godsaker. Mange forskjellige type skinke, pølse og annet speket kjøtt, reker, salater, grønnsaker, oster og ikke minst de gode sausene, sammen med verdens beste grøvbrød.

b2ap3_thumbnail_2014-08-16-21.02.55.jpgb2ap3_thumbnail_2014-08-16-21.01.48.jpg

Mens Truls tar seg av det varme, og en av hans spesialiteter er kjøttboller. Jeg kaller mine 'spanske', mens disse er anderledes og kalles herved bare 'Truls'. Dog ble de servert med spanske poteter, en oppskrift fra La Luna i Calahonda.

b2ap3_thumbnail_2014-08-16-21.02.02.jpg

Potetskiver, paprika (her grønn og oransje), chili, hvitløk, olje og havsalt, inn i 200 grader varm ovn til potetene er al dente (dvs med tyggemotstand og ikke for myke).

Truls sine kjøttboller (stor porsjon, men like greit å lage mange. De er like gode dagen etter og dessuten perfekt å putte i fryseren):

700 g kjøttdeig

400 g karbonadedeig

2 egg

chiliketchup

1 hvitløk

1 løk

1 chili

1/2 pakke tacokrydder

Finnhakk og bland alt sammen med krydder og passe med salt/pepper, tilsett kjøttet og rør godt til en seig blanding. La stå å godgjøre seg noen timer så smakene får satt seg. Lag boller store som golfballer, svi kjapt i panne med slippbelegg, over i ildfast fat og stek videre i ovn ca 200 grader. Avhengig av hvor lenge de er pannesvidd, tilpass ovnstiden og ikke la de står for lenge så de blir tørre. Heller litt for lite så de blir skikkelig saftige, og det gjør ingenting om de er litt rosa inni. Test en bolle etter 8-10 minutter. Nam!b2ap3_thumbnail_2014-08-16-21.15.22.jpg

Bollene til høyre. Så følger til venstre potet, brød, serrano, aioli (prøv grovbrød med serrano og aioli på toppen!), salat og skivet oljemarinert hvitløk.

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

døtre iskaffe Thai scampi eplekake insekter taco/wraps/tortillas sauser Tzatziki friskt selvpleie barnevennlig middag helse maki Nestkjærlighet Det gode liv Pakistansk mat bra nok Steinbit kamskjell sykehus Serrano desserter Styrke Grønnsaker Lunsj Nattmat Familiemiddag botox Il Buongustaio neger verdens beste kjøttboller Personlig trener vårslepp chili småretter rettferdighet krabber pommes frites drinker secondhand images plommer Venner mozarella forretter Frokost møkkamenn Ziconda Indrefilét aubergine/tomat/parmesan Fylla reker i hvitløk Styrkeøkt alene Thank You Omtanke godt nytt år kjærleik Kjøtt sommerkveld død Canary Island Øl&Aquavit Tomater parmesan Leve livet myk hud bake Venninnemat Nyttårsforsett Blåskjell Eid Trening hverdagsmiddag sushi Sjømat loveyoutopieces chèviche kylling superdigg Spicy jul Må ha chevre rynkefri solskinnsboller behappy Naprapat Hummer mammahjerte ferie Juledigg kosemat hot suppe feel good enklere-blir-det-ikke paprika røkelaks Sunn mat! superenkelt Lev godt Grill cocktail tilbehør Søndagsdigg russetid søndagsmiddag Strandliv elsker deg kjøttkaker pretty healthy misunnelse kvinnefest Iberico tomatsaus spinat Dagenderpåmat Førjulsmat spareribs rakfisk Kald drikke aubergine reker maroccan oil ostemat eggerøre ensomhet Be happy Laks vårløk Kyllingburger Pynt Feriemodus superdigg restitusjonsmat meal unntakstilstand Bacon slank deg sunn coctails kjærlighet tapas rosépepper familie Feriemat Soldager creepy omelett restemat hjemmelaget ruccola healty Feel good about your self shopping influensa kjøttboller spoiled Enkelt hjemløs gjærbakst julegaver Katrine parmesanchips girlpower Middelhavet Fisk love sort/hvitt boller Poteter Kylling på egne ben Vær deg selv suppe fashion fiskesuppe Svettetokter snacks kropp litt fest i hverdagen frappé pestoboller Svinekjøtt grønnsakssuppe ettertanke smakfullt Sommermat likør Moules frites egg kreft Hovedrett jeg er her Mett av en rett olivenolje restitusjonsmat Congratulations nærdødenopplevelse Rosévin syltet frukt barn drit i å bry deg bilder Hamburger verdens beste torsk Skalldyr Frukt voldtekt fetaost fresh gjørdetenkelt pasta raskt og lekkert broccoli pen vegetar venninner kakefest Pizza hold deg frisk halloween pitabrød Italia oliven savn top 10 Sandwich vennemat foto Overgangsalder Noodler drittsekk dirty Høstsnadder avocado ost supersaft lørdagsdigg salat døttre Spania russebarn kake Hverdagshygge

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)