Hva du bør ha i huset

Terskelen for å invitere blir lavere om man slipper å styre med lange handlelister og mye planlegging.
Derfor er det lurt å ha en del råvarer på lager. En del ingredienser må naturlig nok kjøpes ferske, men det finnes masse godt som man kan ha huset og oppbevare i lang tid. Noe av det som har god holdbarhet i skap og fryser, og som tillater deg å invitere på sparket, er følgende:

 

I MATSKAPET:

  • extra virgin olivenolje
  • hvitløk
  • soltørkede tomater
  • hermetiske tomater
  • pinjekjerner
  • hel pepper (i kvern)
  • maldonsalt (eller annet godt fingersalt) tørkede urter tørket pasta safran oliven på glass toast eller grissini

 

I FRYSEREN:

  • grønnskjell (store grønne skjell fra New Zealand)
  • scampi
  • kamskjell
  • filet av hvit og rød fisk akkar
  • kyllingfileter
  • kjøttdeig/karbonadedeig

 

I KJØLESKAPET:

  • smør
  • kremfløte (foretrekker 'the real stuff' fremfor matfløte)
  • rømme/crème fraiche
  • fersk parmesan
  • spekeskinke/parma/serrano
  • sitroner
  • poteter

 

GRØNNSAKER:

Flere sorter frukt og grønt holder seg lenge og egner seg til oppbevaring i kjøleskapet. Modne tomater og avocado (er de harde liker de seg best ute) liker seg best på kjøl, og andre kan med et minimum av stell holde seg lenge, f.eks paprika, sukkererter og løk.

 

SALAT:
Fyll et stort fat med iskaldt vann og la salatbladene ligge ti minutter. Ta opp og la renne godt av (evt bruk salatslynge) og legg i tett boks eller plast i kjøleskapets grønnsaksavdeling. Hele hoder av div salat holder seg også ganske lenge. Er den sprø og ikke lukter gress eller har myke kanter, kjør på.

 

ASPARGES:
Skyll stilkene i kaldt vann og la de ligge noen minutter. Brekk nederste del der de naturlig knekker og sett i krus/bolle med litt vann i bunn, da kan de holde flere uker hvis de i utgangspunktet var ship shape.

 

FRISKE URTER:
Trives godt i vinduskarmen, ta av plasten rundt og husk å vanne hyppig!

 

SITRONER:
Skrubb godt, del i båter og legg i lukket boks. Hele sitroner holder en liten evighet om de er friske. Kjøp sitroner med blankt og spenstig ikke for tykt skall.

Nina's Blogg

De siste bloggene

I dag har jeg tatt farvel med mennene i mitt liv...
Blogg
Ikke helt farvel da, hater akkurat det, og heldigvis slipper jeg det; vi sier alltid på gjensyn, og ...
Les mer...
Yoghurtomelett med parmesan, min beste hittil?
Blogg
Ååå, dette var bare så digg! Sent hjem fra jobb og til alenemiddag, null niks idé om hva som skulle...
Les mer...
Har du vært en drittkjerring?
Blogg
En eller annen gang i løpet av livet ditt, er du sannsynligvis en mer eller mindre 'drittkjerring'. ...
Les mer...
Når tre oster smelter sammen? Nydelig, enkelt og lekkert!
Blogg
Denne superenkle omeletten, ble til ved en tilfeldighet da jeg hadde diverse ost som 'sang på siste ...
Les mer...
Herreguuud, jeg savner å være russemamma!
Blogg
Tusen takk facebook, som hver dag i disse tider minner meg på hva og hvor min kropp og sjel var for ...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

spoiled Det gode liv pretty rosépepper Spania kreft chèviche kylling parmesan torsk Lunsj salat Sommermat images savn kosemat sommerkveld kropp Kjøtt sauser loveyoutopieces plommer Thai ostemat kake Nestkjærlighet Styrkeøkt lørdagsdigg Vær deg selv superenkelt creepy verdens beste Kylling russebarn Overgangsalder Må ha Styrke smakfullt Spicy Iberico kamskjell hot suppe pestoboller Middelhavet top 10 Kald drikke Frukt snacks Feriemodus Il Buongustaio Høstsnadder Sandwich Svettetokter unntakstilstand Fisk Frokost chevre aubergine/tomat/parmesan russetid gjørdetenkelt eplekake tomatsaus boller mammahjerte Serrano Moules frites Omtanke drinker Pizza Øl&Aquavit Steinbit litt fest i hverdagen influensa reker i hvitløk Katrine gjærbakst Feriemat Kyllingburger pasta hverdagsmiddag cocktail neger familie grønnsakssuppe røkelaks Venninnemat Pynt død barnevennlig middag coctails ettertanke jul Ziconda ferie eggerøre healthy foto reker meal paprika Laks Tomater Poteter Pakistansk mat maroccan oil misunnelse iskaffe friskt bake Fylla Thank You Venner Leve livet Familiemiddag pommes frites Dagenderpåmat chili pen vegetar forretter girlpower møkkamenn Sjømat kjøttkaker rettferdighet Skalldyr selvpleie hjemmelaget Søndagsdigg Italia scampi hjemløs venninner aubergine botox ost desserter spareribs taco/wraps/tortillas Trening Congratulations Eid broccoli Enkelt secondhand Canary Island krabber verdens beste kjøttboller syltet frukt Grill vårløk halloween fashion restitusjonsmat Soldager enklere-blir-det-ikke fresh feel good sushi love kjærlighet tilbehør Indrefilét Lev godt vennemat Tzatziki egg vårslepp suppe Naprapat rakfisk tapas supersaft Hovedrett fetaost restemat likør barn drittsekk raskt og lekkert omelett kjøttboller Rosévin spinat Nyttårsforsett fiskesuppe Sunn mat! myk hud Strandliv Blåskjell shopping hold deg frisk healty Hamburger mozarella småretter insekter Bacon parmesanchips frappé sort/hvitt solskinnsboller kvinnefest Be happy Førjulsmat oliven Personlig trener Hummer ruccola superdigg søndagsmiddag Feel good about your self julegaver helse elsker deg slank deg sunn rynkefri pitabrød Hverdagshygge Nattmat dirty døtre Mett av en rett Juledigg maki kakefest Svinekjøtt Noodler Grønnsaker olivenolje bilder

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)