Hva du bør ha i huset

Terskelen for å invitere blir lavere om man slipper å styre med lange handlelister og mye planlegging.
Derfor er det lurt å ha en del råvarer på lager. En del ingredienser må naturlig nok kjøpes ferske, men det finnes masse godt som man kan ha huset og oppbevare i lang tid. Noe av det som har god holdbarhet i skap og fryser, og som tillater deg å invitere på sparket, er følgende:

 

I MATSKAPET:

  • extra virgin olivenolje
  • hvitløk
  • soltørkede tomater
  • hermetiske tomater
  • pinjekjerner
  • hel pepper (i kvern)
  • maldonsalt (eller annet godt fingersalt) tørkede urter tørket pasta safran oliven på glass toast eller grissini

 

I FRYSEREN:

  • grønnskjell (store grønne skjell fra New Zealand)
  • scampi
  • kamskjell
  • filet av hvit og rød fisk akkar
  • kyllingfileter
  • kjøttdeig/karbonadedeig

 

I KJØLESKAPET:

  • smør
  • kremfløte (foretrekker 'the real stuff' fremfor matfløte)
  • rømme/crème fraiche
  • fersk parmesan
  • spekeskinke/parma/serrano
  • sitroner
  • poteter

 

GRØNNSAKER:

Flere sorter frukt og grønt holder seg lenge og egner seg til oppbevaring i kjøleskapet. Modne tomater og avocado (er de harde liker de seg best ute) liker seg best på kjøl, og andre kan med et minimum av stell holde seg lenge, f.eks paprika, sukkererter og løk.

 

SALAT:
Fyll et stort fat med iskaldt vann og la salatbladene ligge ti minutter. Ta opp og la renne godt av (evt bruk salatslynge) og legg i tett boks eller plast i kjøleskapets grønnsaksavdeling. Hele hoder av div salat holder seg også ganske lenge. Er den sprø og ikke lukter gress eller har myke kanter, kjør på.

 

ASPARGES:
Skyll stilkene i kaldt vann og la de ligge noen minutter. Brekk nederste del der de naturlig knekker og sett i krus/bolle med litt vann i bunn, da kan de holde flere uker hvis de i utgangspunktet var ship shape.

 

FRISKE URTER:
Trives godt i vinduskarmen, ta av plasten rundt og husk å vanne hyppig!

 

SITRONER:
Skrubb godt, del i båter og legg i lukket boks. Hele sitroner holder en liten evighet om de er friske. Kjøp sitroner med blankt og spenstig ikke for tykt skall.

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

kjøttkaker vårslepp ettertanke fresh kake supersaft voldtekt restemat spareribs misunnelse eplekake cocktail Omtanke Kjøtt superdigg restitusjonsmat rakfisk drinker bake Lev godt healthy plommer savn Svettetokter verdens beste kjøttboller venninner selvpleie Bacon barn myk hud kropp sort/hvitt ferie Sommermat Poteter verdens beste Ziconda egg kakefest ensomhet Sjømat Styrkeøkt drit i å bry deg hverdagsmiddag pitabrød ruccola Serrano Katrine reker Soldager Lunsj spoiled Hamburger halloween torsk Pakistansk mat broccoli Feriemat småretter Det gode liv grønnsakssuppe Tomater vårløk salat Øl&Aquavit kjærlighet Noodler friskt rynkefri pen ostemat hjemløs Steinbit restitusjonsmat Thank You eggerøre kosemat julegaver desserter omelett Feriemodus Iberico healty Hummer Congratulations syltet frukt kjærleik sommerkveld aubergine/tomat/parmesan Spania hold deg frisk fetaost girlpower Fylla unntakstilstand sushi taco/wraps/tortillas botox sauser pommes frites døttre godt nytt år Feel good about your self reker i hvitløk Naprapat chevre Hovedrett loveyoutopieces døtre iskaffe aubergine bra nok pasta Italia kreft Tzatziki gjørdetenkelt enklere-blir-det-ikke gjærbakst vennemat sykehus Søndagsdigg chili parmesan røkelaks scampi tilbehør oliven Nestkjærlighet mozarella jul suppe pretty Mett av en rett forretter ost boller spinat bilder drittsekk love Kald drikke fiskesuppe rosépepper maki likør Eid olivenolje mammahjerte barnevennlig middag superdigg Moules frites nærdødenopplevelse Kylling fashion Il Buongustaio influensa død Be happy chèviche kylling Førjulsmat maroccan oil avocado på egne ben meal kjøttboller Pizza Blåskjell jeg er her krabber superenkelt møkkamenn creepy russebarn Venner slank deg sunn Må ha Overgangsalder solskinnsboller Enkelt Leve livet Skalldyr Svinekjøtt Grønnsaker Spicy raskt og lekkert paprika parmesanchips Familiemiddag hjemmelaget Middelhavet foto Grill images kamskjell Personlig trener Venninnemat Canary Island Nattmat Vær deg selv Indrefilét vegetar Hverdagshygge feel good Rosévin hot suppe secondhand helse alene russetid tomatsaus søndagsmiddag familie litt fest i hverdagen tapas Dagenderpåmat coctails Høstsnadder Styrke rettferdighet top 10 insekter Nyttårsforsett dirty behappy Thai frappé Kyllingburger neger Sandwich Laks kvinnefest Strandliv Frukt snacks Trening Pynt lørdagsdigg Fisk Sunn mat! smakfullt Frokost pestoboller shopping Juledigg elsker deg

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)