Hva du bør ha i huset

Terskelen for å invitere blir lavere om man slipper å styre med lange handlelister og mye planlegging.
Derfor er det lurt å ha en del råvarer på lager. En del ingredienser må naturlig nok kjøpes ferske, men det finnes masse godt som man kan ha huset og oppbevare i lang tid. Noe av det som har god holdbarhet i skap og fryser, og som tillater deg å invitere på sparket, er følgende:

 

I MATSKAPET:

  • extra virgin olivenolje
  • hvitløk
  • soltørkede tomater
  • hermetiske tomater
  • pinjekjerner
  • hel pepper (i kvern)
  • maldonsalt (eller annet godt fingersalt) tørkede urter tørket pasta safran oliven på glass toast eller grissini

 

I FRYSEREN:

  • grønnskjell (store grønne skjell fra New Zealand)
  • scampi
  • kamskjell
  • filet av hvit og rød fisk akkar
  • kyllingfileter
  • kjøttdeig/karbonadedeig

 

I KJØLESKAPET:

  • smør
  • kremfløte (foretrekker 'the real stuff' fremfor matfløte)
  • rømme/crème fraiche
  • fersk parmesan
  • spekeskinke/parma/serrano
  • sitroner
  • poteter

 

GRØNNSAKER:

Flere sorter frukt og grønt holder seg lenge og egner seg til oppbevaring i kjøleskapet. Modne tomater og avocado (er de harde liker de seg best ute) liker seg best på kjøl, og andre kan med et minimum av stell holde seg lenge, f.eks paprika, sukkererter og løk.

 

SALAT:
Fyll et stort fat med iskaldt vann og la salatbladene ligge ti minutter. Ta opp og la renne godt av (evt bruk salatslynge) og legg i tett boks eller plast i kjøleskapets grønnsaksavdeling. Hele hoder av div salat holder seg også ganske lenge. Er den sprø og ikke lukter gress eller har myke kanter, kjør på.

 

ASPARGES:
Skyll stilkene i kaldt vann og la de ligge noen minutter. Brekk nederste del der de naturlig knekker og sett i krus/bolle med litt vann i bunn, da kan de holde flere uker hvis de i utgangspunktet var ship shape.

 

FRISKE URTER:
Trives godt i vinduskarmen, ta av plasten rundt og husk å vanne hyppig!

 

SITRONER:
Skrubb godt, del i båter og legg i lukket boks. Hele sitroner holder en liten evighet om de er friske. Kjøp sitroner med blankt og spenstig ikke for tykt skall.

Nina's Blogg

De siste bloggene

Me too. Ja, jeg er blitt voldtatt.
Blogg
Kampanjen traff meg som en knyttneve. Ikke altfor hardt, men dog...jo faktisk ganske hardt, når jeg ...
Les mer...
Når jeg er i mitt mykeste hjørne, har jeg de skarpeste kantene.
Blogg
Jeg våkner med den klumpen i magen, den du vet...som du ikke riktig vet hvorfor er der. Jeg la meg ...
Les mer...
Krøll ett jævla hår på mine døtre's hoder, og du er uten baller
Blogg
Jeg har sagt det før, og jeg sier igjen det som ikke kan sies for ofte; vi bør være så jævlig redd f...
Les mer...
You're simply the best, better than all the rest
Blogg
For det er akkurat hva du er, hele tiden. Tro det eller ei. Og hvis alle tenkte det (uten å bli alt...
Les mer...
Huset er musestille og jeg er pisse redd.
Blogg
Herregud, så stille det er i huset. Eneste lyden er 'blopp-blopp' fra de alltid sultne koiene som sp...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Soldager hold deg frisk Kald drikke chevre botox gjørdetenkelt bra nok maki Mett av en rett Moules frites tomatsaus Hverdagshygge pestoboller dirty Svinekjøtt elsker deg myk hud Canary Island rosépepper Feel good about your self Øl&Aquavit møkkamenn top 10 julegaver chèviche kylling Steinbit spoiled vegetar Trening Leve livet kropp iskaffe creepy Naprapat ost Thai bilder Feriemodus Fylla pasta Vær deg selv Spania savn Indrefilét Kjøtt Grønnsaker alene Poteter likør hot suppe Nyttårsforsett neger mammahjerte Omtanke boller hverdagsmiddag pen Venner grønnsakssuppe reker i hvitløk broccoli verdens beste kakefest Sommermat taco/wraps/tortillas Styrkeøkt kvinnefest girlpower torsk meal omelett superdigg restitusjonsmat paprika Familiemiddag spareribs chili røkelaks barnevennlig middag pommes frites vårslepp Rosévin egg kamskjell Iberico oliven eggerøre Italia kreft verdens beste kjøttboller influensa insekter Sjømat halloween kjærlighet fresh vennemat Serrano Be happy Strandliv sort/hvitt søndagsmiddag hjemmelaget eplekake slank deg sunn misunnelse kosemat unntakstilstand Katrine helse småretter suppe frappé Ziconda venninner ruccola reker Enkelt salat Søndagsdigg aubergine healty fashion sommerkveld vårløk fiskesuppe Kylling Spicy Feriemat Overgangsalder kake Sandwich barn Venninnemat enklere-blir-det-ikke ettertanke drinker Skalldyr Personlig trener Tzatziki Pynt Noodler parmesanchips fetaost sauser parmesan voldtekt loveyoutopieces solskinnsboller Laks love Styrke Il Buongustaio russebarn Juledigg Hummer Thank You smakfullt Hamburger forretter desserter Nattmat Pizza foto Fisk olivenolje Kyllingburger mozarella images coctails familie Tomater rakfisk tilbehør Det gode liv Middelhavet restemat aubergine/tomat/parmesan krabber selvpleie superdigg friskt på egne ben Sunn mat! Grill jul Lunsj Høstsnadder superenkelt døttre plommer secondhand lørdagsdigg ostemat rynkefri scampi avocado hjemløs ferie drittsekk døtre Hovedrett Congratulations syltet frukt kjøttboller sushi supersaft Frokost litt fest i hverdagen Frukt Pakistansk mat Dagenderpåmat ensomhet feel good gjærbakst russetid snacks Nestkjærlighet spinat pretty Førjulsmat restitusjonsmat Må ha kjøttkaker Blåskjell Svettetokter maroccan oil healthy Bacon Eid Lev godt cocktail pitabrød bake shopping raskt og lekkert død tapas rettferdighet

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)