Hva du bør ha i huset

Terskelen for å invitere blir lavere om man slipper å styre med lange handlelister og mye planlegging.
Derfor er det lurt å ha en del råvarer på lager. En del ingredienser må naturlig nok kjøpes ferske, men det finnes masse godt som man kan ha huset og oppbevare i lang tid. Noe av det som har god holdbarhet i skap og fryser, og som tillater deg å invitere på sparket, er følgende:

 

I MATSKAPET:

  • extra virgin olivenolje
  • hvitløk
  • soltørkede tomater
  • hermetiske tomater
  • pinjekjerner
  • hel pepper (i kvern)
  • maldonsalt (eller annet godt fingersalt) tørkede urter tørket pasta safran oliven på glass toast eller grissini

 

I FRYSEREN:

  • grønnskjell (store grønne skjell fra New Zealand)
  • scampi
  • kamskjell
  • filet av hvit og rød fisk akkar
  • kyllingfileter
  • kjøttdeig/karbonadedeig

 

I KJØLESKAPET:

  • smør
  • kremfløte (foretrekker 'the real stuff' fremfor matfløte)
  • rømme/crème fraiche
  • fersk parmesan
  • spekeskinke/parma/serrano
  • sitroner
  • poteter

 

GRØNNSAKER:

Flere sorter frukt og grønt holder seg lenge og egner seg til oppbevaring i kjøleskapet. Modne tomater og avocado (er de harde liker de seg best ute) liker seg best på kjøl, og andre kan med et minimum av stell holde seg lenge, f.eks paprika, sukkererter og løk.

 

SALAT:
Fyll et stort fat med iskaldt vann og la salatbladene ligge ti minutter. Ta opp og la renne godt av (evt bruk salatslynge) og legg i tett boks eller plast i kjøleskapets grønnsaksavdeling. Hele hoder av div salat holder seg også ganske lenge. Er den sprø og ikke lukter gress eller har myke kanter, kjør på.

 

ASPARGES:
Skyll stilkene i kaldt vann og la de ligge noen minutter. Brekk nederste del der de naturlig knekker og sett i krus/bolle med litt vann i bunn, da kan de holde flere uker hvis de i utgangspunktet var ship shape.

 

FRISKE URTER:
Trives godt i vinduskarmen, ta av plasten rundt og husk å vanne hyppig!

 

SITRONER:
Skrubb godt, del i båter og legg i lukket boks. Hele sitroner holder en liten evighet om de er friske. Kjøp sitroner med blankt og spenstig ikke for tykt skall.

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

torsk Feriemat superenkelt russetid tomatsaus raskt og lekkert søndagsmiddag sommerkveld cocktail Be happy Pakistansk mat Lunsj Styrkeøkt tilbehør Rosévin kreft suppe slank deg sunn insekter jul parmesanchips Trening coctails frappé unntakstilstand boller Det gode liv Noodler images pen syltet frukt shopping neger Dagenderpåmat ostemat spinat Middelhavet kosemat Sandwich Blåskjell vennemat fetaost eggerøre gjørdetenkelt ensomhet Nattmat restitusjonsmat barnevennlig middag Leve livet Eid likør drittsekk ferie hjemmelaget Tzatziki elsker deg vårløk Hverdagshygge Sunn mat! gjærbakst mozarella helse meal rettferdighet Pizza parmesan nærdødenopplevelse aubergine/tomat/parmesan Fisk Svettetokter sykehus secondhand Kylling Lev godt chili girlpower barn enklere-blir-det-ikke plommer paprika chevre julegaver Hamburger Familiemiddag lørdagsdigg eplekake russebarn Laks olivenolje Iberico bilder alene røkelaks pommes frites bake Katrine Kald drikke solskinnsboller pretty Hovedrett Soldager Frokost grønnsakssuppe Canary Island sort/hvitt voldtekt Førjulsmat Nyttårsforsett Italia død kropp litt fest i hverdagen verdens beste kjøttboller smakfullt avocado superdigg restitusjonsmat Feel good about your self sushi Nestkjærlighet tapas egg maki Omtanke Frukt ost kjøttboller på egne ben kjøttkaker familie rosépepper kvinnefest Moules frites kakefest venninner Bacon Grønnsaker Poteter friskt jeg er her Vær deg selv scampi Indrefilét Personlig trener Spicy desserter selvpleie Venner vårslepp Kjøtt misunnelse Sjømat Øl&Aquavit Svinekjøtt pitabrød maroccan oil Overgangsalder supersaft savn ettertanke Feriemodus hjemløs ruccola reker i hvitløk bra nok hold deg frisk Søndagsdigg drinker oliven hverdagsmiddag fresh hot suppe Strandliv Juledigg møkkamenn kjærleik Tomater Kyllingburger verdens beste Grill taco/wraps/tortillas Serrano pasta top 10 behappy krabber Ziconda forretter kjærlighet Congratulations Sommermat Steinbit omelett loveyoutopieces Enkelt Il Buongustaio kake aubergine iskaffe broccoli mammahjerte snacks vegetar Naprapat chèviche kylling healthy spoiled superdigg kamskjell rakfisk Styrke reker Fylla døttre døtre influensa Hummer healty småretter love godt nytt år Pynt spareribs rynkefri feel good Thank You halloween myk hud dirty Skalldyr drit i å bry deg botox fashion foto pestoboller restemat fiskesuppe salat Spania Mett av en rett sauser Må ha creepy Thai Høstsnadder Venninnemat

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)