Hva du bør ha i huset

Terskelen for å invitere blir lavere om man slipper å styre med lange handlelister og mye planlegging.
Derfor er det lurt å ha en del råvarer på lager. En del ingredienser må naturlig nok kjøpes ferske, men det finnes masse godt som man kan ha huset og oppbevare i lang tid. Noe av det som har god holdbarhet i skap og fryser, og som tillater deg å invitere på sparket, er følgende:

 

I MATSKAPET:

  • extra virgin olivenolje
  • hvitløk
  • soltørkede tomater
  • hermetiske tomater
  • pinjekjerner
  • hel pepper (i kvern)
  • maldonsalt (eller annet godt fingersalt) tørkede urter tørket pasta safran oliven på glass toast eller grissini

 

I FRYSEREN:

  • grønnskjell (store grønne skjell fra New Zealand)
  • scampi
  • kamskjell
  • filet av hvit og rød fisk akkar
  • kyllingfileter
  • kjøttdeig/karbonadedeig

 

I KJØLESKAPET:

  • smør
  • kremfløte (foretrekker 'the real stuff' fremfor matfløte)
  • rømme/crème fraiche
  • fersk parmesan
  • spekeskinke/parma/serrano
  • sitroner
  • poteter

 

GRØNNSAKER:

Flere sorter frukt og grønt holder seg lenge og egner seg til oppbevaring i kjøleskapet. Modne tomater og avocado (er de harde liker de seg best ute) liker seg best på kjøl, og andre kan med et minimum av stell holde seg lenge, f.eks paprika, sukkererter og løk.

 

SALAT:
Fyll et stort fat med iskaldt vann og la salatbladene ligge ti minutter. Ta opp og la renne godt av (evt bruk salatslynge) og legg i tett boks eller plast i kjøleskapets grønnsaksavdeling. Hele hoder av div salat holder seg også ganske lenge. Er den sprø og ikke lukter gress eller har myke kanter, kjør på.

 

ASPARGES:
Skyll stilkene i kaldt vann og la de ligge noen minutter. Brekk nederste del der de naturlig knekker og sett i krus/bolle med litt vann i bunn, da kan de holde flere uker hvis de i utgangspunktet var ship shape.

 

FRISKE URTER:
Trives godt i vinduskarmen, ta av plasten rundt og husk å vanne hyppig!

 

SITRONER:
Skrubb godt, del i båter og legg i lukket boks. Hele sitroner holder en liten evighet om de er friske. Kjøp sitroner med blankt og spenstig ikke for tykt skall.

Nina's Blogg

De siste bloggene

Det å ville være 'verdensmester', kan faktisk koste deg livet.
Blogg
PANG!!! Jeg hadde vært våken siden klokken fire den morgenen, og da det begynte å lysne av dag, ga ...
Les mer...
To eller tre kanariefugler...ikke mine døtres ansvar. Hell no!
Blogg
Jeg fikk en mail her for leden (ja, jeg er så gammel at jeg ikke bare bruker, men liker uttrykket), ...
Les mer...
Hey, I'm crazy, I know I'm not the only one
Blogg
Alene. Har du kjent på den følelsen, å være helt alene? Det er jeg ganske sikker på at du har, en e...
Les mer...
Ikke f*** om du skal få definere hvem jeg er...
Blogg
Det er ganske så tøft å stå der, la panseret sprekke og skrelle av seg det ytterste skallet. Gj...
Les mer...
Me too. Ja, jeg er blitt voldtatt.
Blogg
Kampanjen traff meg som en knyttneve. Ikke altfor hardt, men dog...jo faktisk ganske hardt, når jeg ...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

feel good Skalldyr cocktail Pakistansk mat aubergine rynkefri avocado snacks loveyoutopieces Svettetokter shopping eplekake Enkelt meal Kyllingburger Søndagsdigg Frokost vårslepp Poteter vegetar kvinnefest love Moules frites supersaft pitabrød vennemat tilbehør kamskjell elsker deg Ziconda venninner kosemat sauser myk hud forretter misunnelse Hummer slank deg sunn unntakstilstand Blåskjell ost selvpleie Juledigg Hovedrett parmesan Førjulsmat images rettferdighet drittsekk Italia Lev godt creepy spareribs møkkamenn Katrine restitusjonsmat chili smakfullt ettertanke verdens beste kjøttboller Be happy Dagenderpåmat Pizza Iberico Personlig trener fetaost Laks mammahjerte Congratulations mozarella sommerkveld Sunn mat! Eid pestoboller plommer død botox sushi sort/hvitt torsk Spania hot suppe spinat kropp helse pretty ostemat nærdødenopplevelse Feel good about your self røkelaks sykehus Nattmat ensomhet Grønnsaker fiskesuppe Nestkjærlighet voldtekt solskinnsboller Hverdagshygge maroccan oil Overgangsalder Fylla bake Trening Kjøtt verdens beste Rosévin kjøttboller gjærbakst coctails superdigg Indrefilét fresh kake alene enklere-blir-det-ikke foto salat Det gode liv hverdagsmiddag scampi søndagsmiddag tapas Kylling Vær deg selv lørdagsdigg reker hjemløs Svinekjøtt russebarn Fisk aubergine/tomat/parmesan gjørdetenkelt neger syltet frukt dirty litt fest i hverdagen Venninnemat kjærlighet Pynt Kald drikke drinker Noodler halloween hjemmelaget Grill egg omelett friskt broccoli spoiled Feriemat chevre døttre russetid Steinbit iskaffe Frukt influensa taco/wraps/tortillas Styrkeøkt desserter Mett av en rett Tzatziki olivenolje på egne ben kreft småretter Leve livet eggerøre grønnsakssuppe secondhand restemat raskt og lekkert Venner Tomater Thank You superenkelt døtre Omtanke Naprapat Soldager Må ha rosépepper Il Buongustaio boller reker i hvitløk tomatsaus Sommermat chèviche kylling Øl&Aquavit bilder Strandliv Styrke superdigg restitusjonsmat parmesanchips pommes frites healthy pasta Bacon Høstsnadder Thai girlpower paprika rakfisk top 10 ferie ruccola fashion Canary Island Middelhavet julegaver Nyttårsforsett hold deg frisk barn vårløk likør kakefest barnevennlig middag Hamburger kjøttkaker Familiemiddag bra nok maki savn frappé oliven insekter pen healty Spicy jul krabber Serrano Sandwich Lunsj Sjømat suppe Feriemodus familie

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)