Hva du bør ha i huset

Terskelen for å invitere blir lavere om man slipper å styre med lange handlelister og mye planlegging.
Derfor er det lurt å ha en del råvarer på lager. En del ingredienser må naturlig nok kjøpes ferske, men det finnes masse godt som man kan ha huset og oppbevare i lang tid. Noe av det som har god holdbarhet i skap og fryser, og som tillater deg å invitere på sparket, er følgende:

 

I MATSKAPET:

  • extra virgin olivenolje
  • hvitløk
  • soltørkede tomater
  • hermetiske tomater
  • pinjekjerner
  • hel pepper (i kvern)
  • maldonsalt (eller annet godt fingersalt) tørkede urter tørket pasta safran oliven på glass toast eller grissini

 

I FRYSEREN:

  • grønnskjell (store grønne skjell fra New Zealand)
  • scampi
  • kamskjell
  • filet av hvit og rød fisk akkar
  • kyllingfileter
  • kjøttdeig/karbonadedeig

 

I KJØLESKAPET:

  • smør
  • kremfløte (foretrekker 'the real stuff' fremfor matfløte)
  • rømme/crème fraiche
  • fersk parmesan
  • spekeskinke/parma/serrano
  • sitroner
  • poteter

 

GRØNNSAKER:

Flere sorter frukt og grønt holder seg lenge og egner seg til oppbevaring i kjøleskapet. Modne tomater og avocado (er de harde liker de seg best ute) liker seg best på kjøl, og andre kan med et minimum av stell holde seg lenge, f.eks paprika, sukkererter og løk.

 

SALAT:
Fyll et stort fat med iskaldt vann og la salatbladene ligge ti minutter. Ta opp og la renne godt av (evt bruk salatslynge) og legg i tett boks eller plast i kjøleskapets grønnsaksavdeling. Hele hoder av div salat holder seg også ganske lenge. Er den sprø og ikke lukter gress eller har myke kanter, kjør på.

 

ASPARGES:
Skyll stilkene i kaldt vann og la de ligge noen minutter. Brekk nederste del der de naturlig knekker og sett i krus/bolle med litt vann i bunn, da kan de holde flere uker hvis de i utgangspunktet var ship shape.

 

FRISKE URTER:
Trives godt i vinduskarmen, ta av plasten rundt og husk å vanne hyppig!

 

SITRONER:
Skrubb godt, del i båter og legg i lukket boks. Hele sitroner holder en liten evighet om de er friske. Kjøp sitroner med blankt og spenstig ikke for tykt skall.

Nina's Blogg

De siste bloggene

Drit i å bry deg så mye...bry deg heller mer
Blogg
Jeg har nettopp sittet og sett på dokumentaren 'Mellom oss'. Gjennom et helt år, har helt 'vanlige' ...
Les mer...
Det å ville være 'verdensmester', kan faktisk koste deg livet.
Blogg
PANG!!! Jeg hadde vært våken siden klokken fire den morgenen, og da det begynte å lysne av dag, ga ...
Les mer...
To eller tre kanariefugler...ikke mine døtres ansvar. Hell no!
Blogg
Jeg fikk en mail her for leden (ja, jeg er så gammel at jeg ikke bare bruker, men liker uttrykket), ...
Les mer...
Hey, I'm crazy, I know I'm not the only one
Blogg
Alene. Har du kjent på den følelsen, å være helt alene? Det er jeg ganske sikker på at du har, en e...
Les mer...
Ikke f*** om du skal få definere hvem jeg er...
Blogg
Det er ganske så tøft å stå der, la panseret sprekke og skrelle av seg det ytterste skallet. Gj...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

hot suppe aubergine/tomat/parmesan tilbehør alene kake Moules frites Svinekjøtt smakfullt superdigg elsker deg Kjøtt girlpower Høstsnadder Spania drinker bilder Serrano Thai kjærleik Pynt Grill Blåskjell russebarn Eid supersaft pasta russetid Katrine Må ha ettertanke vennemat Sjømat litt fest i hverdagen kjøttkaker fashion vegetar Sunn mat! salat sushi døtre Familiemiddag dirty Congratulations love egg Vær deg selv sommerkveld Pakistansk mat Juledigg småretter insekter Rosévin olivenolje likør gjærbakst pitabrød Styrkeøkt frappé hjemløs Steinbit superenkelt Hverdagshygge Hummer Søndagsdigg jeg er her Indrefilét neger kvinnefest Soldager rosépepper influensa Tzatziki julegaver ruccola coctails kropp ferie Nestkjærlighet Personlig trener Leve livet misunnelse snacks Fylla reker i hvitløk Venninnemat Ziconda Skalldyr Nyttårsforsett ensomhet Omtanke iskaffe grønnsakssuppe Hovedrett venninner spoiled Grønnsaker Middelhavet vårløk ostemat Sommermat Bacon Venner barn botox kjøttboller helse meal unntakstilstand døttre Enkelt Spicy eggerøre healty drit i å bry deg taco/wraps/tortillas maki Overgangsalder nærdødenopplevelse krabber Tomater familie kreft Laks Naprapat broccoli Feel good about your self spinat chevre forretter fresh Hamburger aubergine chili jul hold deg frisk bake mozarella creepy søndagsmiddag boller Det gode liv død avocado på egne ben Thank You selvpleie drittsekk myk hud rettferdighet healthy pommes frites Svettetokter tomatsaus rakfisk parmesanchips restitusjonsmat sykehus omelett bra nok Styrke verdens beste kjøttboller barnevennlig middag Frokost reker fetaost Dagenderpåmat superdigg restitusjonsmat solskinnsboller slank deg sunn secondhand maroccan oil Feriemat Øl&Aquavit raskt og lekkert desserter gjørdetenkelt ost Frukt Sandwich spareribs Kylling Canary Island Be happy savn rynkefri torsk Pizza Il Buongustaio Noodler friskt shopping Fisk Mett av en rett mammahjerte Førjulsmat halloween lørdagsdigg restemat hverdagsmiddag eplekake kosemat loveyoutopieces paprika syltet frukt kjærlighet møkkamenn godt nytt år vårslepp hjemmelaget Italia feel good Feriemodus Kald drikke scampi enklere-blir-det-ikke tapas images foto cocktail Kyllingburger Nattmat kakefest Poteter sort/hvitt sauser fiskesuppe pen oliven parmesan Iberico pestoboller Lunsj pretty top 10 chèviche kylling kamskjell Lev godt verdens beste voldtekt Trening Strandliv røkelaks plommer suppe

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)