Hva du bør ha i huset

Terskelen for å invitere blir lavere om man slipper å styre med lange handlelister og mye planlegging.
Derfor er det lurt å ha en del råvarer på lager. En del ingredienser må naturlig nok kjøpes ferske, men det finnes masse godt som man kan ha huset og oppbevare i lang tid. Noe av det som har god holdbarhet i skap og fryser, og som tillater deg å invitere på sparket, er følgende:

 

I MATSKAPET:

  • extra virgin olivenolje
  • hvitløk
  • soltørkede tomater
  • hermetiske tomater
  • pinjekjerner
  • hel pepper (i kvern)
  • maldonsalt (eller annet godt fingersalt) tørkede urter tørket pasta safran oliven på glass toast eller grissini

 

I FRYSEREN:

  • grønnskjell (store grønne skjell fra New Zealand)
  • scampi
  • kamskjell
  • filet av hvit og rød fisk akkar
  • kyllingfileter
  • kjøttdeig/karbonadedeig

 

I KJØLESKAPET:

  • smør
  • kremfløte (foretrekker 'the real stuff' fremfor matfløte)
  • rømme/crème fraiche
  • fersk parmesan
  • spekeskinke/parma/serrano
  • sitroner
  • poteter

 

GRØNNSAKER:

Flere sorter frukt og grønt holder seg lenge og egner seg til oppbevaring i kjøleskapet. Modne tomater og avocado (er de harde liker de seg best ute) liker seg best på kjøl, og andre kan med et minimum av stell holde seg lenge, f.eks paprika, sukkererter og løk.

 

SALAT:
Fyll et stort fat med iskaldt vann og la salatbladene ligge ti minutter. Ta opp og la renne godt av (evt bruk salatslynge) og legg i tett boks eller plast i kjøleskapets grønnsaksavdeling. Hele hoder av div salat holder seg også ganske lenge. Er den sprø og ikke lukter gress eller har myke kanter, kjør på.

 

ASPARGES:
Skyll stilkene i kaldt vann og la de ligge noen minutter. Brekk nederste del der de naturlig knekker og sett i krus/bolle med litt vann i bunn, da kan de holde flere uker hvis de i utgangspunktet var ship shape.

 

FRISKE URTER:
Trives godt i vinduskarmen, ta av plasten rundt og husk å vanne hyppig!

 

SITRONER:
Skrubb godt, del i båter og legg i lukket boks. Hele sitroner holder en liten evighet om de er friske. Kjøp sitroner med blankt og spenstig ikke for tykt skall.

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

pestoboller mammahjerte Sommermat dirty omelett pasta bra nok Familiemiddag Nestkjærlighet rakfisk Feriemodus myk hud Hamburger Hovedrett halloween Mett av en rett suppe Ziconda creepy hjemløs selvpleie Canary Island Frukt sykehus Nattmat fresh jeg er her sort/hvitt kamskjell kjøttkaker Pizza pommes frites møkkamenn Naprapat alene scampi Il Buongustaio Laks mozarella Eid Serrano drit i å bry deg aubergine/tomat/parmesan Førjulsmat godt nytt år feel good kjærlighet behappy Høstsnadder Rosévin Hverdagshygge barnevennlig middag savn Kylling aubergine vennemat torsk venninner tomatsaus Lunsj kjøttboller familie botox Det gode liv pretty tapas Lev godt tilbehør helse kropp eplekake verdens beste jul Sjømat loveyoutopieces Juledigg barn sommerkveld chèviche kylling syltet frukt Feriemat død boller Fylla images småretter Svettetokter lørdagsdigg Strandliv sauser slank deg sunn ruccola desserter Styrkeøkt chili chevre smakfullt vegetar Skalldyr Pakistansk mat Sandwich Indrefilét Spicy Personlig trener avocado shopping pitabrød Overgangsalder julegaver Steinbit Thank You healty rettferdighet top 10 solskinnsboller Fisk litt fest i hverdagen frappé fiskesuppe hjemmelaget restitusjonsmat vårløk misunnelse plommer gjærbakst elsker deg neger Pynt kakefest Katrine girlpower secondhand likør Styrke coctails fetaost spinat Grønnsaker kake Omtanke døtre bilder Venner egg Tzatziki Soldager Moules frites Kjøtt drittsekk salat parmesanchips drinker enklere-blir-det-ikke Søndagsdigg broccoli kvinnefest russebarn ostemat døttre superenkelt Enkelt superdigg spoiled Congratulations kjærleik Middelhavet ensomhet gjørdetenkelt Svinekjøtt kreft olivenolje foto reker i hvitløk Feel good about your self Blåskjell insekter meal Bacon oliven ferie healthy Øl&Aquavit kosemat bake vårslepp ost spareribs Kald drikke Poteter Trening Dagenderpåmat voldtekt Thai nærdødenopplevelse Nyttårsforsett pen snacks paprika Kyllingburger ettertanke rynkefri Spania Grill Tomater Må ha superdigg restitusjonsmat fashion maroccan oil iskaffe russetid på egne ben supersaft taco/wraps/tortillas røkelaks Leve livet restemat raskt og lekkert sushi verdens beste kjøttboller reker Noodler hverdagsmiddag søndagsmiddag Sunn mat! Hummer friskt hot suppe cocktail Venninnemat parmesan rosépepper forretter grønnsakssuppe Iberico Vær deg selv Italia unntakstilstand Frokost love eggerøre krabber maki influensa hold deg frisk Be happy

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)