Hva du bør ha i huset

Terskelen for å invitere blir lavere om man slipper å styre med lange handlelister og mye planlegging.
Derfor er det lurt å ha en del råvarer på lager. En del ingredienser må naturlig nok kjøpes ferske, men det finnes masse godt som man kan ha huset og oppbevare i lang tid. Noe av det som har god holdbarhet i skap og fryser, og som tillater deg å invitere på sparket, er følgende:

 

I MATSKAPET:

  • extra virgin olivenolje
  • hvitløk
  • soltørkede tomater
  • hermetiske tomater
  • pinjekjerner
  • hel pepper (i kvern)
  • maldonsalt (eller annet godt fingersalt) tørkede urter tørket pasta safran oliven på glass toast eller grissini

 

I FRYSEREN:

  • grønnskjell (store grønne skjell fra New Zealand)
  • scampi
  • kamskjell
  • filet av hvit og rød fisk akkar
  • kyllingfileter
  • kjøttdeig/karbonadedeig

 

I KJØLESKAPET:

  • smør
  • kremfløte (foretrekker 'the real stuff' fremfor matfløte)
  • rømme/crème fraiche
  • fersk parmesan
  • spekeskinke/parma/serrano
  • sitroner
  • poteter

 

GRØNNSAKER:

Flere sorter frukt og grønt holder seg lenge og egner seg til oppbevaring i kjøleskapet. Modne tomater og avocado (er de harde liker de seg best ute) liker seg best på kjøl, og andre kan med et minimum av stell holde seg lenge, f.eks paprika, sukkererter og løk.

 

SALAT:
Fyll et stort fat med iskaldt vann og la salatbladene ligge ti minutter. Ta opp og la renne godt av (evt bruk salatslynge) og legg i tett boks eller plast i kjøleskapets grønnsaksavdeling. Hele hoder av div salat holder seg også ganske lenge. Er den sprø og ikke lukter gress eller har myke kanter, kjør på.

 

ASPARGES:
Skyll stilkene i kaldt vann og la de ligge noen minutter. Brekk nederste del der de naturlig knekker og sett i krus/bolle med litt vann i bunn, da kan de holde flere uker hvis de i utgangspunktet var ship shape.

 

FRISKE URTER:
Trives godt i vinduskarmen, ta av plasten rundt og husk å vanne hyppig!

 

SITRONER:
Skrubb godt, del i båter og legg i lukket boks. Hele sitroner holder en liten evighet om de er friske. Kjøp sitroner med blankt og spenstig ikke for tykt skall.

Nina's Blogg

De siste bloggene

Det står en gammel benk i hagen...
Blogg
...så full av minner, på godt og vondt. Da vi flyttet inn i det litt rare og 'skjeve' huset ved Hal...
Les mer...
Lov meg én ting, sa mannen...IKKE selg henne!
Blogg
Som vanlig er jeg sent ute med ting som haster. Spesielt ting som innebærer et uforutsett innhugg i ...
Les mer...
Alene på 17. mai, og det tror jeg blir helt greit. For meg.
Blogg
Det er kanskje noe av det vanskeligste og kjipeste med merkedager, det å være alene. Om det er fødse...
Les mer...
Lavt blodsukker og lite søvn er en jævlig dårlig kombo
Blogg
Jeg har oppskriften, i hvertfall min egen, på hvordan være skikkelig B.tch, og det med stor B. ...
Les mer...
Du må for all del, si i fra hvis det er noe?
Blogg
Første påskedag og kanskje den aller mest hellige av alle årets hellige dager.  Noen har et re...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Pakistansk mat suppe pasta reker i hvitløk Spicy jul pen solskinnsboller paprika døtre Høstsnadder healty superdigg restitusjonsmat Familiemiddag secondhand venninner chili pretty friskt rettferdighet krabber bra nok Hovedrett spoiled fetaost avocado barn insekter Mett av en rett kjøttboller drit i å bry deg boller ferie olivenolje Il Buongustaio Juledigg dirty rynkefri chevre russebarn Frokost loveyoutopieces hold deg frisk Lunsj reker vegetar Italia Moules frites russetid på egne ben lørdagsdigg kosemat parmesan hverdagsmiddag eplekake pommes frites elsker deg influensa ruccola Spania sauser kvinnefest hjemløs Soldager død aubergine/tomat/parmesan vårløk Katrine taco/wraps/tortillas Strandliv spinat sommerkveld rakfisk ettertanke pitabrød vårslepp Grill Søndagsdigg halloween Må ha Enkelt myk hud kreft plommer Noodler love frappé Trening Omtanke raskt og lekkert Overgangsalder Sjømat julegaver vennemat kjøttkaker Nattmat Skalldyr shopping oliven hjemmelaget restitusjonsmat røkelaks supersaft Tomater ensomhet aubergine Tzatziki Venner tomatsaus Det gode liv Nestkjærlighet girlpower Fylla Laks Eid familie Hummer Canary Island restemat torsk Vær deg selv Hverdagshygge unntakstilstand kjærleik sort/hvitt Pynt Frukt søndagsmiddag helse kjærlighet kakefest bake botox nærdødenopplevelse broccoli images mammahjerte misunnelse Bacon kamskjell Middelhavet tilbehør Thai bilder sushi verdens beste kjøttboller Venninnemat Feriemodus creepy Sandwich coctails litt fest i hverdagen verdens beste egg Svettetokter Lev godt hot suppe Naprapat Feriemat enklere-blir-det-ikke salat tapas Kyllingburger neger Serrano Poteter drittsekk selvpleie godt nytt år Styrkeøkt Sommermat maki drinker pestoboller grønnsakssuppe meal gjørdetenkelt Ziconda Sunn mat! møkkamenn fiskesuppe foto jeg er her Steinbit behappy feel good Be happy eggerøre småretter ostemat Pizza fashion maroccan oil likør Blåskjell chèviche kylling cocktail syltet frukt Kald drikke iskaffe ost Fisk omelett alene rosépepper parmesanchips Styrke Dagenderpåmat Indrefilét mozarella Hamburger Rosévin smakfullt superdigg forretter healthy scampi Leve livet gjærbakst Congratulations sykehus superenkelt snacks top 10 savn Nyttårsforsett desserter slank deg sunn Grønnsaker kake Førjulsmat døttre kropp Kjøtt Feel good about your self voldtekt Kylling Personlig trener Øl&Aquavit barnevennlig middag spareribs fresh Iberico Svinekjøtt Thank You

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)