Hva du bør ha i huset

Terskelen for å invitere blir lavere om man slipper å styre med lange handlelister og mye planlegging.
Derfor er det lurt å ha en del råvarer på lager. En del ingredienser må naturlig nok kjøpes ferske, men det finnes masse godt som man kan ha huset og oppbevare i lang tid. Noe av det som har god holdbarhet i skap og fryser, og som tillater deg å invitere på sparket, er følgende:

 

I MATSKAPET:

  • extra virgin olivenolje
  • hvitløk
  • soltørkede tomater
  • hermetiske tomater
  • pinjekjerner
  • hel pepper (i kvern)
  • maldonsalt (eller annet godt fingersalt) tørkede urter tørket pasta safran oliven på glass toast eller grissini

 

I FRYSEREN:

  • grønnskjell (store grønne skjell fra New Zealand)
  • scampi
  • kamskjell
  • filet av hvit og rød fisk akkar
  • kyllingfileter
  • kjøttdeig/karbonadedeig

 

I KJØLESKAPET:

  • smør
  • kremfløte (foretrekker 'the real stuff' fremfor matfløte)
  • rømme/crème fraiche
  • fersk parmesan
  • spekeskinke/parma/serrano
  • sitroner
  • poteter

 

GRØNNSAKER:

Flere sorter frukt og grønt holder seg lenge og egner seg til oppbevaring i kjøleskapet. Modne tomater og avocado (er de harde liker de seg best ute) liker seg best på kjøl, og andre kan med et minimum av stell holde seg lenge, f.eks paprika, sukkererter og løk.

 

SALAT:
Fyll et stort fat med iskaldt vann og la salatbladene ligge ti minutter. Ta opp og la renne godt av (evt bruk salatslynge) og legg i tett boks eller plast i kjøleskapets grønnsaksavdeling. Hele hoder av div salat holder seg også ganske lenge. Er den sprø og ikke lukter gress eller har myke kanter, kjør på.

 

ASPARGES:
Skyll stilkene i kaldt vann og la de ligge noen minutter. Brekk nederste del der de naturlig knekker og sett i krus/bolle med litt vann i bunn, da kan de holde flere uker hvis de i utgangspunktet var ship shape.

 

FRISKE URTER:
Trives godt i vinduskarmen, ta av plasten rundt og husk å vanne hyppig!

 

SITRONER:
Skrubb godt, del i båter og legg i lukket boks. Hele sitroner holder en liten evighet om de er friske. Kjøp sitroner med blankt og spenstig ikke for tykt skall.

Nina's Blogg

De siste bloggene

The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...
Jeg kjenner jeg må trekke pusten dypt...konsentrere meg for det som må komme.
Blogg
Jeg sitter i sofaen oppe på 'loftstuen', det nærmeste rommet jeg kan komme hennes, uten å virke påtr...
Les mer...
Jeg har ikke presset 2x4 kilo ut gjennom vagina, men jeg har allikevel født.
Blogg
Med litt undring, men mest interesse, har jeg fulgt debatten siste dager og hva som er 'best'; keise...
Les mer...
Det står en gammel benk i hagen...
Blogg
...så full av minner, på godt og vondt. Da vi flyttet inn i det litt rare og 'skjeve' huset ved Hal...
Les mer...
Lov meg én ting, sa mannen...IKKE selg henne!
Blogg
Som vanlig er jeg sent ute med ting som haster. Spesielt ting som innebærer et uforutsett innhugg i ...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

raskt og lekkert Sjømat drittsekk parmesan søndagsmiddag Sandwich Feriemat ostemat Naprapat foto insekter Familiemiddag Italia meal friskt på egne ben plommer enklere-blir-det-ikke creepy kreft ensomhet pen alene supersaft dirty fiskesuppe aubergine/tomat/parmesan Rosévin olivenolje Frukt Personlig trener aubergine rynkefri Feel good about your self kjærlighet Be happy spoiled Må ha hold deg frisk jul kjøttboller Venner Grill pitabrød hot suppe love Eid lørdagsdigg barn Kyllingburger bra nok snacks kosemat suppe verdens beste torsk restemat Øl&Aquavit Førjulsmat superenkelt rettferdighet maroccan oil bake maki Soldager vennemat girlpower Strandliv Nattmat sykehus botox Il Buongustaio Kald drikke sort/hvitt Grønnsaker forretter loveyoutopieces julegaver elsker deg parmesanchips Skalldyr drit i å bry deg unntakstilstand halloween taco/wraps/tortillas Overgangsalder litt fest i hverdagen møkkamenn Noodler drinker Thai Moules frites top 10 Iberico Sommermat omelett kake neger Pynt pretty barnevennlig middag gjørdetenkelt paprika verdens beste kjøttboller Lev godt helse gjærbakst grønnsakssuppe røkelaks tilbehør småretter Feriemodus savn Lunsj myk hud chevre Serrano fashion voldtekt vårslepp misunnelse Pizza broccoli Tzatziki smakfullt ferie cocktail sommerkveld Svettetokter Congratulations vårløk Nestkjærlighet Hummer boller venninner Styrke Pakistansk mat rakfisk Venninnemat mammahjerte Juledigg Nyttårsforsett tapas ruccola krabber images fresh chili døtre Mett av en rett hjemmelaget likør Poteter chèviche kylling pommes frites russetid døttre sushi Blåskjell Hverdagshygge Trening behappy kjærleik død pasta Omtanke Dagenderpåmat feel good Søndagsdigg reker kjøttkaker Indrefilét kakefest egg healty shopping fetaost Høstsnadder influensa Katrine Thank You spareribs Spicy desserter healthy pestoboller Hovedrett salat rosépepper restitusjonsmat Kylling Det gode liv spinat eggerøre Vær deg selv godt nytt år Sunn mat! iskaffe Ziconda Laks Canary Island mozarella nærdødenopplevelse avocado tomatsaus Styrkeøkt Fisk kropp vegetar coctails Middelhavet oliven Spania syltet frukt reker i hvitløk Frokost scampi hverdagsmiddag bilder Fylla selvpleie slank deg sunn ost Hamburger kvinnefest superdigg ettertanke Tomater Kjøtt sauser Steinbit eplekake kamskjell Enkelt superdigg restitusjonsmat Leve livet Bacon Svinekjøtt secondhand familie jeg er her frappé russebarn solskinnsboller hjemløs

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)