Hva du bør ha i huset

Terskelen for å invitere blir lavere om man slipper å styre med lange handlelister og mye planlegging.
Derfor er det lurt å ha en del råvarer på lager. En del ingredienser må naturlig nok kjøpes ferske, men det finnes masse godt som man kan ha huset og oppbevare i lang tid. Noe av det som har god holdbarhet i skap og fryser, og som tillater deg å invitere på sparket, er følgende:

 

I MATSKAPET:

  • extra virgin olivenolje
  • hvitløk
  • soltørkede tomater
  • hermetiske tomater
  • pinjekjerner
  • hel pepper (i kvern)
  • maldonsalt (eller annet godt fingersalt) tørkede urter tørket pasta safran oliven på glass toast eller grissini

 

I FRYSEREN:

  • grønnskjell (store grønne skjell fra New Zealand)
  • scampi
  • kamskjell
  • filet av hvit og rød fisk akkar
  • kyllingfileter
  • kjøttdeig/karbonadedeig

 

I KJØLESKAPET:

  • smør
  • kremfløte (foretrekker 'the real stuff' fremfor matfløte)
  • rømme/crème fraiche
  • fersk parmesan
  • spekeskinke/parma/serrano
  • sitroner
  • poteter

 

GRØNNSAKER:

Flere sorter frukt og grønt holder seg lenge og egner seg til oppbevaring i kjøleskapet. Modne tomater og avocado (er de harde liker de seg best ute) liker seg best på kjøl, og andre kan med et minimum av stell holde seg lenge, f.eks paprika, sukkererter og løk.

 

SALAT:
Fyll et stort fat med iskaldt vann og la salatbladene ligge ti minutter. Ta opp og la renne godt av (evt bruk salatslynge) og legg i tett boks eller plast i kjøleskapets grønnsaksavdeling. Hele hoder av div salat holder seg også ganske lenge. Er den sprø og ikke lukter gress eller har myke kanter, kjør på.

 

ASPARGES:
Skyll stilkene i kaldt vann og la de ligge noen minutter. Brekk nederste del der de naturlig knekker og sett i krus/bolle med litt vann i bunn, da kan de holde flere uker hvis de i utgangspunktet var ship shape.

 

FRISKE URTER:
Trives godt i vinduskarmen, ta av plasten rundt og husk å vanne hyppig!

 

SITRONER:
Skrubb godt, del i båter og legg i lukket boks. Hele sitroner holder en liten evighet om de er friske. Kjøp sitroner med blankt og spenstig ikke for tykt skall.

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

døttre alene kjøttkaker bilder Sjømat top 10 healty maki chili boller Moules frites Overgangsalder godt nytt år love chevre creepy olivenolje halloween fetaost gjærbakst likør cocktail Indrefilét Lunsj dirty vegetar Italia røkelaks secondhand kamskjell parmesanchips egg Bacon rosépepper unntakstilstand ettertanke Grill Nyttårsforsett Eid Mett av en rett hverdagsmiddag barnevennlig middag Feel good about your self Hamburger Nestkjærlighet grønnsakssuppe sushi ferie Frokost paprika fashion behappy Personlig trener selvpleie helse hjemløs girlpower ruccola reker Styrke fiskesuppe feel good coctails restemat Vær deg selv slank deg sunn Thank You elsker deg mammahjerte forretter Blåskjell salat meal kakefest sykehus Thai hjemmelaget gjørdetenkelt rynkefri venninner Fisk botox kake vårslepp spareribs Pynt Hverdagshygge jul Hummer jeg er her barn superdigg mozarella insekter oliven Pizza Middelhavet Må ha enklere-blir-det-ikke Enkelt vennemat influensa friskt Venninnemat syltet frukt Il Buongustaio spoiled Dagenderpåmat broccoli Leve livet tomatsaus Førjulsmat Laks shopping Fylla vårløk superdigg restitusjonsmat russetid aubergine eplekake frappé spinat Hovedrett parmesan døtre nærdødenopplevelse Skalldyr bra nok Sandwich kvinnefest reker i hvitløk maroccan oil hot suppe Naprapat plommer russebarn torsk Svettetokter smakfullt Familiemiddag fresh bake Nattmat pretty Soldager supersaft Spicy Høstsnadder litt fest i hverdagen Øl&Aquavit desserter verdens beste kjøttboller Rosévin hold deg frisk iskaffe misunnelse Sommermat loveyoutopieces ensomhet Frukt Ziconda Kylling pestoboller Poteter Strandliv sommerkveld snacks tapas voldtekt pasta Styrkeøkt neger kjærlighet kjærleik aubergine/tomat/parmesan kosemat ost sauser Juledigg avocado drinker rettferdighet Kald drikke død på egne ben tilbehør pitabrød pen Pakistansk mat rakfisk Trening restitusjonsmat Tzatziki julegaver drit i å bry deg Kyllingburger Spania Feriemat kreft Canary Island søndagsmiddag kjøttboller taco/wraps/tortillas superenkelt verdens beste Feriemodus Serrano småretter sort/hvitt Sunn mat! Lev godt møkkamenn chèviche kylling eggerøre Grønnsaker Congratulations familie pommes frites solskinnsboller Noodler Iberico lørdagsdigg Kjøtt Det gode liv healthy Tomater krabber images foto drittsekk raskt og lekkert Søndagsdigg Be happy omelett myk hud kropp suppe scampi savn Venner Svinekjøtt ostemat Steinbit Katrine Omtanke

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)