Hva du bør ha i huset

Terskelen for å invitere blir lavere om man slipper å styre med lange handlelister og mye planlegging.
Derfor er det lurt å ha en del råvarer på lager. En del ingredienser må naturlig nok kjøpes ferske, men det finnes masse godt som man kan ha huset og oppbevare i lang tid. Noe av det som har god holdbarhet i skap og fryser, og som tillater deg å invitere på sparket, er følgende:

 

I MATSKAPET:

  • extra virgin olivenolje
  • hvitløk
  • soltørkede tomater
  • hermetiske tomater
  • pinjekjerner
  • hel pepper (i kvern)
  • maldonsalt (eller annet godt fingersalt) tørkede urter tørket pasta safran oliven på glass toast eller grissini

 

I FRYSEREN:

  • grønnskjell (store grønne skjell fra New Zealand)
  • scampi
  • kamskjell
  • filet av hvit og rød fisk akkar
  • kyllingfileter
  • kjøttdeig/karbonadedeig

 

I KJØLESKAPET:

  • smør
  • kremfløte (foretrekker 'the real stuff' fremfor matfløte)
  • rømme/crème fraiche
  • fersk parmesan
  • spekeskinke/parma/serrano
  • sitroner
  • poteter

 

GRØNNSAKER:

Flere sorter frukt og grønt holder seg lenge og egner seg til oppbevaring i kjøleskapet. Modne tomater og avocado (er de harde liker de seg best ute) liker seg best på kjøl, og andre kan med et minimum av stell holde seg lenge, f.eks paprika, sukkererter og løk.

 

SALAT:
Fyll et stort fat med iskaldt vann og la salatbladene ligge ti minutter. Ta opp og la renne godt av (evt bruk salatslynge) og legg i tett boks eller plast i kjøleskapets grønnsaksavdeling. Hele hoder av div salat holder seg også ganske lenge. Er den sprø og ikke lukter gress eller har myke kanter, kjør på.

 

ASPARGES:
Skyll stilkene i kaldt vann og la de ligge noen minutter. Brekk nederste del der de naturlig knekker og sett i krus/bolle med litt vann i bunn, da kan de holde flere uker hvis de i utgangspunktet var ship shape.

 

FRISKE URTER:
Trives godt i vinduskarmen, ta av plasten rundt og husk å vanne hyppig!

 

SITRONER:
Skrubb godt, del i båter og legg i lukket boks. Hele sitroner holder en liten evighet om de er friske. Kjøp sitroner med blankt og spenstig ikke for tykt skall.

Nina's Blogg

De siste bloggene

Du må for all del, si i fra hvis det er noe?
Blogg
Første påskedag og kanskje den aller mest hellige av alle årets hellige dager.  Noen har et re...
Les mer...
I morgen er det ti år siden drapet på Martine
Blogg
Er du en mamma, en pappa, en søster eller bror?  Tenk deg at du en dag, midt i travel f...
Les mer...
Drit i å bry deg så mye...bry deg heller mer
Blogg
Jeg har nettopp sittet og sett på dokumentaren 'Mellom oss'. Gjennom et helt år, har helt 'vanlige' ...
Les mer...
Det å ville være 'verdensmester', kan faktisk koste deg livet.
Blogg
PANG!!! Jeg hadde vært våken siden klokken fire den morgenen, og da det begynte å lysne av dag, ga ...
Les mer...
To eller tre kanariefugler...ikke mine døtres ansvar. Hell no!
Blogg
Jeg fikk en mail her for leden (ja, jeg er så gammel at jeg ikke bare bruker, men liker uttrykket), ...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

ruccola sushi jul familie kjærleik Fylla Leve livet vårslepp gjærbakst Styrke tilbehør Kyllingburger Middelhavet bilder fetaost vennemat Kjøtt Lev godt pen Trening kjøttboller julegaver møkkamenn Iberico Fisk smakfullt feel good Mett av en rett Bacon spareribs Omtanke Spicy sauser kreft secondhand Øl&Aquavit verdens beste Pakistansk mat iskaffe Canary Island scampi maroccan oil på egne ben pestoboller pitabrød Nestkjærlighet reker Svettetokter taco/wraps/tortillas snacks images Venninnemat hjemmelaget Sunn mat! Svinekjøtt healty Tzatziki vårløk suppe ost top 10 halloween Må ha helse mammahjerte kjærlighet oliven myk hud aubergine/tomat/parmesan pretty Italia friskt fiskesuppe Skalldyr Hovedrett Il Buongustaio healthy Familiemiddag døttre coctails superenkelt Nyttårsforsett Moules frites Venner Grønnsaker Høstsnadder barnevennlig middag kamskjell hjemløs drit i å bry deg avocado sykehus eplekake loveyoutopieces Juledigg Naprapat Hamburger Sommermat insekter foto russetid slank deg sunn torsk unntakstilstand Kald drikke superdigg salat venninner desserter parmesanchips tomatsaus Frokost Katrine russebarn eggerøre frappé selvpleie drinker Kylling hot suppe Nattmat Congratulations Tomater love elsker deg Eid superdigg restitusjonsmat rakfisk solskinnsboller plommer forretter nærdødenopplevelse rynkefri kvinnefest Feriemat sort/hvitt Soldager ostemat jeg er her spoiled Rosévin rosépepper restitusjonsmat godt nytt år Enkelt likør Thai grønnsakssuppe Poteter drittsekk spinat bra nok kosemat fashion røkelaks døtre sommerkveld hverdagsmiddag boller Ziconda Feriemodus misunnelse Hverdagshygge kropp Det gode liv Spania supersaft Sandwich Dagenderpåmat parmesan shopping mozarella girlpower tapas enklere-blir-det-ikke Lunsj Vær deg selv Førjulsmat krabber ettertanke kakefest Sjømat Styrkeøkt olivenolje Hummer ferie savn Indrefilét maki meal pommes frites broccoli voldtekt chili kake syltet frukt død ensomhet småretter Blåskjell Laks Noodler Thank You omelett gjørdetenkelt Pizza Steinbit restemat cocktail søndagsmiddag raskt og lekkert barn alene paprika lørdagsdigg chevre Grill chèviche kylling fresh verdens beste kjøttboller Pynt bake Søndagsdigg vegetar Be happy litt fest i hverdagen creepy Frukt Feel good about your self Strandliv Serrano hold deg frisk kjøttkaker aubergine rettferdighet Overgangsalder Personlig trener dirty influensa reker i hvitløk botox pasta neger egg

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)