Hva du bør ha i huset

Terskelen for å invitere blir lavere om man slipper å styre med lange handlelister og mye planlegging.
Derfor er det lurt å ha en del råvarer på lager. En del ingredienser må naturlig nok kjøpes ferske, men det finnes masse godt som man kan ha huset og oppbevare i lang tid. Noe av det som har god holdbarhet i skap og fryser, og som tillater deg å invitere på sparket, er følgende:

 

I MATSKAPET:

  • extra virgin olivenolje
  • hvitløk
  • soltørkede tomater
  • hermetiske tomater
  • pinjekjerner
  • hel pepper (i kvern)
  • maldonsalt (eller annet godt fingersalt) tørkede urter tørket pasta safran oliven på glass toast eller grissini

 

I FRYSEREN:

  • grønnskjell (store grønne skjell fra New Zealand)
  • scampi
  • kamskjell
  • filet av hvit og rød fisk akkar
  • kyllingfileter
  • kjøttdeig/karbonadedeig

 

I KJØLESKAPET:

  • smør
  • kremfløte (foretrekker 'the real stuff' fremfor matfløte)
  • rømme/crème fraiche
  • fersk parmesan
  • spekeskinke/parma/serrano
  • sitroner
  • poteter

 

GRØNNSAKER:

Flere sorter frukt og grønt holder seg lenge og egner seg til oppbevaring i kjøleskapet. Modne tomater og avocado (er de harde liker de seg best ute) liker seg best på kjøl, og andre kan med et minimum av stell holde seg lenge, f.eks paprika, sukkererter og løk.

 

SALAT:
Fyll et stort fat med iskaldt vann og la salatbladene ligge ti minutter. Ta opp og la renne godt av (evt bruk salatslynge) og legg i tett boks eller plast i kjøleskapets grønnsaksavdeling. Hele hoder av div salat holder seg også ganske lenge. Er den sprø og ikke lukter gress eller har myke kanter, kjør på.

 

ASPARGES:
Skyll stilkene i kaldt vann og la de ligge noen minutter. Brekk nederste del der de naturlig knekker og sett i krus/bolle med litt vann i bunn, da kan de holde flere uker hvis de i utgangspunktet var ship shape.

 

FRISKE URTER:
Trives godt i vinduskarmen, ta av plasten rundt og husk å vanne hyppig!

 

SITRONER:
Skrubb godt, del i båter og legg i lukket boks. Hele sitroner holder en liten evighet om de er friske. Kjøp sitroner med blankt og spenstig ikke for tykt skall.

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Thank You ost Grill Katrine spareribs enklere-blir-det-ikke solskinnsboller kreft tilbehør Svinekjøtt Fisk Styrke alene omelett jeg er her suppe girlpower lørdagsdigg eggerøre død taco/wraps/tortillas pommes frites Frokost nærdødenopplevelse bilder olivenolje verdens beste fiskesuppe hjemløs raskt og lekkert savn Kyllingburger gjærbakst superdigg restitusjonsmat Kald drikke Pynt russebarn Moules frites Blåskjell forretter verdens beste kjøttboller Vær deg selv Hamburger broccoli Grønnsaker Noodler avocado rynkefri Poteter superenkelt Kylling Sunn mat! botox Førjulsmat Middelhavet Familiemiddag snacks ruccola krabber Frukt Kjøtt shopping desserter likør hjemmelaget influensa Lunsj tomatsaus russetid cocktail pitabrød top 10 love misunnelse kosemat Sjømat drittsekk rettferdighet maki iskaffe Be happy vennemat Rosévin Må ha Overgangsalder elsker deg Steinbit parmesan Lev godt Skalldyr Pakistansk mat Enkelt Nyttårsforsett vegetar Hovedrett aubergine drinker Tzatziki Feel good about your self supersaft aubergine/tomat/parmesan drit i å bry deg bra nok Spicy Sommermat tapas Iberico selvpleie Laks parmesanchips Svettetokter småretter på egne ben Bacon kamskjell Mett av en rett restitusjonsmat spinat ettertanke superdigg rosépepper healty Styrkeøkt grønnsakssuppe Søndagsdigg sort/hvitt mozarella secondhand maroccan oil unntakstilstand neger fashion helse eplekake healthy dirty scampi boller fresh rakfisk spoiled Eid Feriemat Il Buongustaio images julegaver vårløk sushi sauser oliven Juledigg Venninnemat litt fest i hverdagen fetaost ensomhet coctails Personlig trener restemat godt nytt år slank deg sunn salat barn pestoboller friskt kjøttboller ferie behappy Det gode liv Italia syltet frukt Fylla kakefest mammahjerte Thai sommerkveld barnevennlig middag chevre jul Tomater Øl&Aquavit vårslepp chili halloween Omtanke Congratulations meal Hverdagshygge plommer Venner paprika Nestkjærlighet søndagsmiddag hold deg frisk døttre døtre smakfullt Canary Island creepy pasta venninner Soldager insekter feel good sykehus reker i hvitløk Nattmat kropp myk hud torsk møkkamenn kjærlighet gjørdetenkelt loveyoutopieces Trening hverdagsmiddag pretty Leve livet Strandliv reker kjærleik chèviche kylling voldtekt røkelaks Ziconda Sandwich kjøttkaker Høstsnadder Dagenderpåmat Hummer kake Spania Feriemodus foto Indrefilét hot suppe pen Naprapat egg Serrano ostemat Pizza bake kvinnefest frappé familie

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)