Topp 10 måltider
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Chilireker med pasta, middag på 12 minutter!

b2ap3_thumbnail_2015-05-18-21.57.27.jpg

Jeg er vel kanskje over gjennomsnittet interessert i gode oljer, for å si det forsiktig...har sikkert ti-12 forskjellige olivenoljer på kjøkkenbenken, og bruker en eller fler hver eneste dag. Noen få er tappet fra fat, og brukes med forsiktighet. Andre er er 'årgangsoljer' som brukes med andakt, mens de aller fleste er hverdagsoljer, som jeg er litt rausere med. De aller beste, 'perlene', nytes kun i rå tilstand og gjerne på sylfersk loff med litt Maldonsalt og en deilig Iberiaskinkebit. Nam! Kjenner jeg får vann i munnen bare ved tanken!

Mitt nyeste tilskudd, er Kajsa's hjemmelagede chiliolje. Jeg har hatt flasker på flasker med chiliolje, og også laget mange selv, men denne tar kaka av det jeg har smakt. 

Med en helt perfekt balanse olivenolje og chili, har den nydelig konsistens og akkurat passe HOT! Sterk uten å drepe, sterk så du kjenner den (godt!) og sterk så den fremhever andre smaker.

Så da ble det scampi med Kajsa's chili, på en seng av spaghetti! Mekkes på ca 12 minutter;

 

Kok opp en raus kjele med vann, og legg i pasta etter behov (til tre beregner jeg det jeg får plass til mellom tommel og pekefinger når fingertuppene møtes). Kok to minutter kortere enn anvist, hell av alt vann, last inn nøytral olivenolje og rør godt og la godgjøre seg videre under lokk.

Og i mens; 

Ferdig kokt scampi tines i panne på laveste varme, hell av vannet og bland inn en spiseskje chiliolje eller mer, og fres opp til halene krøller seg. Tar et par minutter. 

Jeg koker aldri pasta i saltet vann, men liker å salte/krydre etterpå.

 

Pasta på tallerken, drysser på ønsket salt (her svart vulkansalt fra Island, men selvsagt duger alt annet av godt fingersalt). På med scampi sammen med oljen fra pannen, litt nykvernet pepper og godt med rosépepper. 

 

Bland godt før du nyter, ditt digg på 12 minutter!

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Kylling creepy ferie Må ha fiskesuppe love kake på egne ben boller Thank You Feel good about your self influensa rakfisk Styrkeøkt Leve livet ostemat vårløk eggerøre kreft Fylla fashion gjørdetenkelt likør fresh Spania Sandwich scampi Feriemat gjærbakst Spicy godt nytt år mammahjerte Congratulations maki botox Be happy døtre Sunn mat! dirty girlpower hverdagsmiddag kropp snacks Italia spareribs solskinnsboller Hamburger Serrano Middelhavet Katrine Frokost superenkelt egg healty images Familiemiddag barnevennlig middag halloween litt fest i hverdagen neger hot suppe bake enklere-blir-det-ikke kjøttboller kjøttkaker Venner Noodler sort/hvitt pasta kvinnefest oliven behappy drit i å bry deg spinat jeg er her insekter pen superdigg sykehus Pynt Indrefilét reker i hvitløk restitusjonsmat alene grønnsakssuppe Overgangsalder Pakistansk mat slank deg sunn bra nok Rosévin Frukt torsk raskt og lekkert Feriemodus syltet frukt Blåskjell Personlig trener vårslepp taco/wraps/tortillas broccoli fetaost parmesanchips Høstsnadder småretter Nyttårsforsett Sommermat Lunsj spoiled chili vennemat reker Ziconda Fisk friskt verdens beste kjøttboller vegetar smakfullt Bacon cocktail elsker deg avocado sommerkveld coctails Det gode liv Thai aubergine møkkamenn Dagenderpåmat Eid kosemat barn desserter foto Juledigg voldtekt drittsekk chèviche kylling meal superdigg restitusjonsmat Skalldyr lørdagsdigg Grill Sjømat iskaffe venninner plommer Laks healthy Il Buongustaio Moules frites Venninnemat Poteter Steinbit hjemmelaget verdens beste forretter shopping tomatsaus Hverdagshygge selvpleie russebarn tilbehør aubergine/tomat/parmesan pommes frites Nestkjærlighet top 10 mozarella feel good døttre Hummer rynkefri kamskjell Strandliv savn kjærlighet sushi frappé Lev godt supersaft søndagsmiddag ettertanke Vær deg selv Kyllingburger suppe myk hud eplekake Enkelt parmesan nærdødenopplevelse rosépepper ost pestoboller Naprapat Canary Island Grønnsaker Hovedrett misunnelse Trening kakefest familie bilder Soldager Nattmat Tzatziki Førjulsmat røkelaks loveyoutopieces sauser Svettetokter paprika død Pizza chevre pretty Svinekjøtt drinker secondhand Søndagsdigg ensomhet tapas hjemløs russetid rettferdighet olivenolje Tomater Kald drikke Styrke omelett maroccan oil Iberico krabber Øl&Aquavit jul helse unntakstilstand restemat Mett av en rett kjærleik julegaver salat pitabrød Kjøtt ruccola Omtanke hold deg frisk

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)