Topp 10 måltider
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Lørdagsdigg på under halvtimen!

Oh yes, jeg elsker kamskjell, og bruker den nydelige 'muskelen' på flere måter. Deilig rå er den også, men stort sett blir den tilberedt kjapt sprøstekt med rå kjerne. Og den passer jo til det meste da...og er utrolig deilig til pasta.

Elsker pesto også, og stort sett lager jeg min egen, som holder i kjøleskap i minst en uke. Men innimellom går det en kule varmt og jeg må ty til kjøpeløsninger, og da er jeg kresen. Enten så får jeg tak i et godt alternativ til hjemmelaget, eller så lar jeg være. 90% av pesto på glass inneholder 'brekkmiddel' etter min smak, og er dessuten altfor salt.

Denne er OK, men jeg jazzer den opp med litt hvitløk.

b2ap3_thumbnail_2014-11-07-17.05.10.jpg

Parmesan er et MUST! Her hjemme kan jeg gjerne gå for trekanten i vakuumpakken, temperert (minst en time i romtemperatur) er den mer enn grei på smak, ja faktisk ganske god. Er du i Italia, tar du selvsagt gromvarianten med hjem.

b2ap3_thumbnail_2014-11-07-20.13.06.jpg

Vær raus med parmesanen

b2ap3_thumbnail_2014-11-06-22.33.49.jpg

Tine kamskjell, tørk og snitt ruter på den ene siden og fres i litt olje på sterk varme til sprøgyldne. De bør være litt rå inni.

b2ap3_thumbnail_2014-11-06-22.33.11.jpg

Pasta kokes al dente (to minutter mindre enn anvisningen på pakken), hell av vannet, kvern havsalt over og rør inn med exv olivenolje og sett på lokk over svak varme i noen minutter.

Så tar du turen til Kajsa's Deli på Nesøya, og kjøper en pose saltbakte mandler. Oppskriften er visst hemmelig (har forsøkt meg, ja;-), så eneste mulighet er å kjøpe en pose til en rimelig penge. Mandlene passer til så mye mer, og man går dessuten aldri tomhendt fra Delien, så det er uansett verdt besøket.

Så hvor var vi? Jo, pasta al dente, legg over kamskjell med den gode stekesausen som blir i pannen, klatter av pesto, rause skiver høvlet parmesan og Kajsa's mandler. 

Et par sirkler med din beste olivenolje og topp med noe rause tak med pepperkvernen.

b2ap3_thumbnail_2014-11-06-22.33.57.jpg

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

helse russetid hverdagsmiddag Canary Island reker i hvitløk Styrkeøkt kjærleik familie desserter Il Buongustaio pestoboller rosépepper døtre jeg er her restemat Frukt julegaver Thai grønnsakssuppe sushi tapas chevre sommerkveld verdens beste kjøttboller Kyllingburger cocktail vennemat barn kjøttkaker Vær deg selv Sommermat olivenolje chili Skalldyr Feriemat Personlig trener snacks myk hud Venninnemat pasta Congratulations superdigg Nyttårsforsett småretter Ziconda døttre bilder Italia maroccan oil torsk hjemmelaget Be happy ettertanke aubergine krabber Blåskjell raskt og lekkert fresh omelett scampi kjøttboller salat Noodler Kylling fiskesuppe vegetar eggerøre Mett av en rett Nestkjærlighet søndagsmiddag Spicy Lunsj paprika barnevennlig middag Dagenderpåmat hold deg frisk insekter superenkelt pommes frites Pakistansk mat restitusjonsmat Overgangsalder voldtekt Pynt forretter Feel good about your self dirty Spania Moules frites Iberico rakfisk på egne ben Høstsnadder ostemat boller røkelaks Tomater spoiled loveyoutopieces Naprapat Grill mozarella superdigg restitusjonsmat død Fylla Rosévin kreft Fisk Det gode liv oliven friskt jul foto Pizza spinat drittsekk reker Hovedrett kosemat neger syltet frukt images solskinnsboller Lev godt secondhand eplekake likør Soldager Thank You halloween litt fest i hverdagen Katrine kjærlighet rynkefri unntakstilstand vårslepp Leve livet healthy creepy Svettetokter pen avocado Venner kakefest aubergine/tomat/parmesan verdens beste enklere-blir-det-ikke Nattmat botox egg coctails Indrefilét iskaffe fashion Frokost elsker deg Kald drikke Hverdagshygge taco/wraps/tortillas Sunn mat! Middelhavet Omtanke Førjulsmat venninner Hummer Svinekjøtt suppe maki plommer parmesanchips godt nytt år healty influensa misunnelse Tzatziki Søndagsdigg Familiemiddag behappy spareribs drit i å bry deg Sandwich sort/hvitt Grønnsaker Øl&Aquavit russebarn kropp ruccola girlpower top 10 Laks Poteter lørdagsdigg nærdødenopplevelse Strandliv Sjømat bake Må ha bra nok chèviche kylling gjørdetenkelt meal parmesan vårløk Styrke Kjøtt ost alene supersaft ferie Steinbit slank deg sunn savn Bacon pitabrød Trening mammahjerte feel good pretty Enkelt frappé hot suppe Hamburger kamskjell sauser tomatsaus gjærbakst Feriemodus broccoli møkkamenn rettferdighet kake smakfullt kvinnefest hjemløs fetaost shopping Serrano Eid love ensomhet tilbehør sykehus drinker selvpleie Juledigg

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)