Topp 10 måltider
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Lørdagsdigg på under halvtimen!

Oh yes, jeg elsker kamskjell, og bruker den nydelige 'muskelen' på flere måter. Deilig rå er den også, men stort sett blir den tilberedt kjapt sprøstekt med rå kjerne. Og den passer jo til det meste da...og er utrolig deilig til pasta.

Elsker pesto også, og stort sett lager jeg min egen, som holder i kjøleskap i minst en uke. Men innimellom går det en kule varmt og jeg må ty til kjøpeløsninger, og da er jeg kresen. Enten så får jeg tak i et godt alternativ til hjemmelaget, eller så lar jeg være. 90% av pesto på glass inneholder 'brekkmiddel' etter min smak, og er dessuten altfor salt.

Denne er OK, men jeg jazzer den opp med litt hvitløk.

b2ap3_thumbnail_2014-11-07-17.05.10.jpg

Parmesan er et MUST! Her hjemme kan jeg gjerne gå for trekanten i vakuumpakken, temperert (minst en time i romtemperatur) er den mer enn grei på smak, ja faktisk ganske god. Er du i Italia, tar du selvsagt gromvarianten med hjem.

b2ap3_thumbnail_2014-11-07-20.13.06.jpg

Vær raus med parmesanen

b2ap3_thumbnail_2014-11-06-22.33.49.jpg

Tine kamskjell, tørk og snitt ruter på den ene siden og fres i litt olje på sterk varme til sprøgyldne. De bør være litt rå inni.

b2ap3_thumbnail_2014-11-06-22.33.11.jpg

Pasta kokes al dente (to minutter mindre enn anvisningen på pakken), hell av vannet, kvern havsalt over og rør inn med exv olivenolje og sett på lokk over svak varme i noen minutter.

Så tar du turen til Kajsa's Deli på Nesøya, og kjøper en pose saltbakte mandler. Oppskriften er visst hemmelig (har forsøkt meg, ja;-), så eneste mulighet er å kjøpe en pose til en rimelig penge. Mandlene passer til så mye mer, og man går dessuten aldri tomhendt fra Delien, så det er uansett verdt besøket.

Så hvor var vi? Jo, pasta al dente, legg over kamskjell med den gode stekesausen som blir i pannen, klatter av pesto, rause skiver høvlet parmesan og Kajsa's mandler. 

Et par sirkler med din beste olivenolje og topp med noe rause tak med pepperkvernen.

b2ap3_thumbnail_2014-11-06-22.33.57.jpg

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Noodler salat boller aubergine/tomat/parmesan love kreft vårløk Hverdagshygge restemat chevre parmesanchips grønnsakssuppe feel good Sunn mat! kakefest Nattmat cocktail tomatsaus Serrano jul chili superenkelt venninner død mozarella Indrefilét Tomater fashion taco/wraps/tortillas scampi Sjømat Congratulations bilder rosépepper sushi Poteter desserter neger superdigg restitusjonsmat Venner barn healthy helse Dagenderpåmat behappy friskt myk hud spareribs oliven rynkefri kjøttkaker influensa girlpower Kald drikke rettferdighet Førjulsmat Fisk Italia Naprapat Omtanke Steinbit aubergine paprika syltet frukt Styrkeøkt top 10 solskinnsboller Katrine halloween Middelhavet Thai Trening Pakistansk mat ettertanke kake voldtekt røkelaks Hamburger Lev godt barnevennlig middag restitusjonsmat torsk drit i å bry deg verdens beste gjørdetenkelt kamskjell eggerøre pommes frites godt nytt år Spania småretter olivenolje jeg er her på egne ben Kjøtt russetid Søndagsdigg fresh Thank You insekter Frokost parmesan Fylla ostemat Rosévin Nestkjærlighet unntakstilstand broccoli raskt og lekkert Lunsj Be happy tapas pestoboller søndagsmiddag kjøttboller Det gode liv Svinekjøtt vegetar russebarn døttre Soldager Personlig trener supersaft Feel good about your self plommer creepy ost images bake hold deg frisk Overgangsalder enklere-blir-det-ikke Øl&Aquavit Frukt superdigg reker i hvitløk omelett pen smakfullt hverdagsmiddag elsker deg maroccan oil slank deg sunn gjærbakst secondhand healty forretter chèviche kylling sort/hvitt Moules frites coctails Sommermat vennemat savn dirty bra nok Kyllingburger snacks iskaffe Canary Island loveyoutopieces Tzatziki suppe Nyttårsforsett kvinnefest Familiemiddag Blåskjell Hovedrett sykehus drinker spinat julegaver avocado kjærleik Il Buongustaio Hummer ensomhet selvpleie litt fest i hverdagen spoiled pretty reker misunnelse pasta rakfisk Svettetokter shopping ruccola ferie frappé Feriemat tilbehør Juledigg Mett av en rett mammahjerte Høstsnadder drittsekk maki eplekake foto hot suppe likør Grønnsaker Pizza pitabrød fetaost alene Strandliv fiskesuppe nærdødenopplevelse Venninnemat lørdagsdigg meal hjemløs døtre Kylling Sandwich Iberico sommerkveld hjemmelaget Laks Vær deg selv krabber Ziconda Eid kropp verdens beste kjøttboller vårslepp Spicy sauser Enkelt Grill møkkamenn kjærlighet botox Leve livet Styrke familie Feriemodus Pynt egg Skalldyr kosemat Må ha Bacon

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)