Topp 10 måltider
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Reker i hvitløk og chili - superenkel lørdagsdigg!

Helt på tampen av en lørdag ettermiddag, og du lurer på hva du skal lage til 'lørdagskosen' i kveld? Vel, hvis du liker reker, synes at hvitløk er usedvanlig godt og ikke går av veien for litt hotte saker, anbefaler jeg reker i hvitløk. Eller gambas al ajillo, gambas con ajo eller gambas pil pil, som den også kalles i varmere strøk. Det finnes flere varianter men ingrediensene er de samme; reker (enten arktiske/fjord eller forskjellige typer gambas/scampi), hvitløk (kinesisk eller med fedd), chili ('ørten' varianter, fra de milde til de som nærmest blåser av topplokket) og olje (solsikke, raps eller mild olivenolje).

Jeg bruker ofte scampi (NB! Rå) hvis jeg tar det på sparket eller ikke føler for å rense/skrelle rekene, men synes egentlig det smaker litt bedre med arktiske/fjord reker. Så jeg tar som oftest den jobben, og det går fort hvis man setter på noe bra musikk, ser på TV eller har en skrellemedarbeider. Mengde avhenger av om det skal være en forrett, liten rett eller spille hovedrollen. Men beregn mer enn du tror, for denne får bein å gå på! Her i huset går det gjerne 1/2 kg (fryste) per pers. For her bruker jeg gjerne fryste reker, til en pris godt under halve av ferske. Og siden de skal 'besudles' med olje og masse sterke smaker, synes jeg det er litt bortkastet å bruke ferske, som jeg synes er best 'naturelle'.

 

Og dette går kjapt:

b2ap3_thumbnail_2015-04-24-20.25.47.jpg

Tin rekene i romtemperatur, på en avis.

b2ap3_thumbnail_2015-04-24-21.00.57.jpg

Jeg er så heldig å ha mye chili igjen fra fjordårets egenproduserte avling, det jeg ikke bruker av friske chilifrukter i løpet av sommeren og høsten, blir tørket og lagt i tette bokser. Disse er semi hotte, så jeg deler de i store biter så det ikke blir så sterkt at man ikke kjenner de andre smakene. 

b2ap3_thumbnail_2015-04-24-22.08.44.jpg

Og ja, jeg tar med frøene, men liker man en mildere variant, er det bare å klemme/riste ut frøene før man deler chilien.

b2ap3_thumbnail_2015-04-24-22.10.12.jpg

Legg i porsjonsskåler sammen med hvitløk og den oljen du ønsker (jeg foretrekker en mild olivenolje), og sett i ovn på 200 grader. 

b2ap3_thumbnail_2015-04-24-22.20.16.jpg

Når det syder godt rundt hvitløken, tas skålene ut.

b2ap3_thumbnail_2015-04-24-22.32.47.jpg

Legg i reker og bland godt, sett på grill og la stå i noen minutter til reketuppene er gyldne. Pass på og ikke la de ligge så lenge at de blir seige. Vend gjerne i skålen underveis, så alt blir rykende varmt.

b2ap3_thumbnail_2015-04-24-22.33.16.jpg

Serveres umiddelbart, og med godt 'dyppebrød' til.

 

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

hverdagsmiddag Personlig trener barnevennlig middag drit i å bry deg Feriemodus ettertanke Blåskjell Pynt Feel good about your self aubergine/tomat/parmesan ruccola Hummer omelett restitusjonsmat Be happy Eid spoiled reker Nattmat rettferdighet pen russetid Pakistansk mat Grill salat Overgangsalder kosemat pretty Moules frites tapas Spania Kjøtt familie grønnsakssuppe Canary Island smakfullt drittsekk girlpower torsk gjærbakst parmesan Steinbit healthy Omtanke superdigg Svettetokter Nyttårsforsett helse slank deg sunn barn neger Må ha maroccan oil kake pommes frites Congratulations pasta Katrine influensa Hovedrett Serrano godt nytt år nærdødenopplevelse småretter Poteter Bacon tilbehør myk hud eggerøre Styrke sykehus Frukt voldtekt jul restemat desserter vårløk supersaft chili scampi likør julegaver Kyllingburger vegetar suppe botox Soldager spareribs vårslepp egg enklere-blir-det-ikke Sjømat fashion døtre Leve livet kropp Il Buongustaio litt fest i hverdagen venninner sauser død røkelaks Tomater Iberico rosépepper bilder gjørdetenkelt ostemat verdens beste kjøttboller kjærlighet avocado Pizza sort/hvitt Kylling Thank You solskinnsboller hjemmelaget Sommermat ost Sunn mat! Styrkeøkt Middelhavet behappy hjemløs Rosévin spinat Mett av en rett verdens beste kjærleik eplekake døttre top 10 Thai reker i hvitløk kreft Venner Nestkjærlighet olivenolje Høstsnadder Svinekjøtt Lev godt parmesanchips Øl&Aquavit Frokost mammahjerte syltet frukt Juledigg sommerkveld jeg er her krabber chèviche kylling chevre images raskt og lekkert Italia Lunsj elsker deg rakfisk Fylla secondhand taco/wraps/tortillas aubergine Familiemiddag Venninnemat snacks hot suppe Grønnsaker hold deg frisk møkkamenn Fisk foto vennemat plommer iskaffe misunnelse kjøttboller på egne ben friskt feel good Skalldyr kjøttkaker lørdagsdigg alene Strandliv kakefest fetaost Hverdagshygge frappé ferie pestoboller loveyoutopieces bra nok kvinnefest Trening maki healty pitabrød ensomhet savn forretter unntakstilstand Noodler fresh sushi Hamburger Søndagsdigg Feriemat kamskjell broccoli bake superenkelt mozarella Indrefilét creepy Laks søndagsmiddag meal Dagenderpåmat dirty Vær deg selv coctails Det gode liv Kald drikke Førjulsmat superdigg restitusjonsmat oliven fiskesuppe Tzatziki rynkefri boller Naprapat insekter drinker halloween Sandwich Enkelt tomatsaus russebarn selvpleie shopping cocktail love Ziconda paprika Spicy

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)