Topp 10 måltider
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Reker i hvitløk og chili - superenkel lørdagsdigg!

Helt på tampen av en lørdag ettermiddag, og du lurer på hva du skal lage til 'lørdagskosen' i kveld? Vel, hvis du liker reker, synes at hvitløk er usedvanlig godt og ikke går av veien for litt hotte saker, anbefaler jeg reker i hvitløk. Eller gambas al ajillo, gambas con ajo eller gambas pil pil, som den også kalles i varmere strøk. Det finnes flere varianter men ingrediensene er de samme; reker (enten arktiske/fjord eller forskjellige typer gambas/scampi), hvitløk (kinesisk eller med fedd), chili ('ørten' varianter, fra de milde til de som nærmest blåser av topplokket) og olje (solsikke, raps eller mild olivenolje).

Jeg bruker ofte scampi (NB! Rå) hvis jeg tar det på sparket eller ikke føler for å rense/skrelle rekene, men synes egentlig det smaker litt bedre med arktiske/fjord reker. Så jeg tar som oftest den jobben, og det går fort hvis man setter på noe bra musikk, ser på TV eller har en skrellemedarbeider. Mengde avhenger av om det skal være en forrett, liten rett eller spille hovedrollen. Men beregn mer enn du tror, for denne får bein å gå på! Her i huset går det gjerne 1/2 kg (fryste) per pers. For her bruker jeg gjerne fryste reker, til en pris godt under halve av ferske. Og siden de skal 'besudles' med olje og masse sterke smaker, synes jeg det er litt bortkastet å bruke ferske, som jeg synes er best 'naturelle'.

 

Og dette går kjapt:

b2ap3_thumbnail_2015-04-24-20.25.47.jpg

Tin rekene i romtemperatur, på en avis.

b2ap3_thumbnail_2015-04-24-21.00.57.jpg

Jeg er så heldig å ha mye chili igjen fra fjordårets egenproduserte avling, det jeg ikke bruker av friske chilifrukter i løpet av sommeren og høsten, blir tørket og lagt i tette bokser. Disse er semi hotte, så jeg deler de i store biter så det ikke blir så sterkt at man ikke kjenner de andre smakene. 

b2ap3_thumbnail_2015-04-24-22.08.44.jpg

Og ja, jeg tar med frøene, men liker man en mildere variant, er det bare å klemme/riste ut frøene før man deler chilien.

b2ap3_thumbnail_2015-04-24-22.10.12.jpg

Legg i porsjonsskåler sammen med hvitløk og den oljen du ønsker (jeg foretrekker en mild olivenolje), og sett i ovn på 200 grader. 

b2ap3_thumbnail_2015-04-24-22.20.16.jpg

Når det syder godt rundt hvitløken, tas skålene ut.

b2ap3_thumbnail_2015-04-24-22.32.47.jpg

Legg i reker og bland godt, sett på grill og la stå i noen minutter til reketuppene er gyldne. Pass på og ikke la de ligge så lenge at de blir seige. Vend gjerne i skålen underveis, så alt blir rykende varmt.

b2ap3_thumbnail_2015-04-24-22.33.16.jpg

Serveres umiddelbart, og med godt 'dyppebrød' til.

 

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

top 10 supersaft botox kjøttboller foto hot suppe venninner hverdagsmiddag Enkelt sykehus likør Hverdagshygge vårslepp Styrke Frukt jul rosépepper Frokost kreft reker i hvitløk kjøttkaker girlpower images Soldager Fisk ettertanke Trening restemat aubergine suppe maki elsker deg nærdødenopplevelse cocktail røkelaks tomatsaus kjærlighet Lunsj Hamburger influensa sushi aubergine/tomat/parmesan Blåskjell Spania secondhand voldtekt ferie døtre Feriemat Ziconda Poteter fresh paprika russetid torsk hold deg frisk savn spoiled fashion dirty misunnelse spareribs barnevennlig middag parmesanchips gjørdetenkelt insekter Be happy Pizza pretty pestoboller shopping spinat hjemløs Rosévin pasta jeg er her ost reker Pynt eggerøre Mett av en rett kake døttre gjærbakst Feel good about your self Søndagsdigg friskt enklere-blir-det-ikke boller rakfisk Familiemiddag raskt og lekkert loveyoutopieces Skalldyr Hummer selvpleie bra nok krabber kamskjell pitabrød syltet frukt vårløk verdens beste salat Sjømat Kyllingburger litt fest i hverdagen Styrkeøkt Nattmat Kylling omelett Kjøtt pen Laks ostemat småretter russebarn Serrano snacks Steinbit Leve livet Øl&Aquavit sort/hvitt Venninnemat sommerkveld lørdagsdigg chevre egg Juledigg drit i å bry deg Det gode liv Middelhavet mozarella Sommermat olivenolje chili Italia meal ensomhet Thai superdigg Fylla Lev godt Nyttårsforsett grønnsakssuppe maroccan oil smakfullt helse Moules frites sauser kakefest Svettetokter slank deg sunn love Thank You vegetar frappé drinker plommer oliven Katrine kvinnefest Tomater fetaost Vær deg selv tapas kosemat Naprapat Høstsnadder Il Buongustaio taco/wraps/tortillas broccoli Tzatziki verdens beste kjøttboller Sandwich Førjulsmat bilder healty Omtanke avocado Noodler rynkefri Spicy julegaver healthy Personlig trener Nestkjærlighet Grill fiskesuppe godt nytt år på egne ben neger død Overgangsalder tilbehør Svinekjøtt Congratulations feel good Dagenderpåmat alene unntakstilstand Sunn mat! hjemmelaget forretter superdigg restitusjonsmat Bacon Strandliv bake Eid creepy myk hud kjærleik pommes frites behappy vennemat Canary Island Må ha Pakistansk mat møkkamenn restitusjonsmat eplekake barn drittsekk Kald drikke scampi ruccola Hovedrett superenkelt coctails Feriemodus Iberico familie desserter halloween parmesan Venner mammahjerte solskinnsboller chèviche kylling rettferdighet Indrefilét Grønnsaker iskaffe kropp søndagsmiddag

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)