Topp 10 måltider
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Smula's Solskinnsboller

Jeg er nok over gjennomsnittet glad i å lage mat, men IKKE glad i å bake...noe som er en skikkelig 'bummer', da baking er 'in' blandt bloggere og folk flest liker kakeoppskrifter. Ikke er jeg glad i desserter heller, og har innfunnet meg med at jeg dessverre ikke liker søte ting som kaker med 'kliss'. Men jeg kan en sjelden gang få lyst på gjærbakst!

Som når min bakeglade 17-åring får lyst på kake. Hun elsker nemlig å bake, og vil helst gjøre alt fra bunnen av. Og her kommer gledesdreperen inn (moi), for jeg vet av erfaring at det er jeg som ender opp som 'bakeren som ikke kan', så vi kompromisser når vi skal jobbe i team, og tyr til løsninger som gjør det raskt og enkelt, og blir super delicious:

Du trenger:

b2ap3_thumbnail_2015-03-21-16.30.09.jpgb2ap3_thumbnail_2015-03-21-16.30.28.jpg

1 pose ferdig bollemel/mix                       1 pk tørrgjær

b2ap3_thumbnail_2015-03-21-16.30.44.jpg

Melis

b2ap3_thumbnail_2015-03-21-17.59.58.jpg

Kokos

b2ap3_thumbnail_2015-03-21-18.00.12.jpg

Vaniliekrem 

Og vips! så har du på en drøy time de nydeligste boller.

b2ap3_thumbnail_2015-03-19-15.58.56.jpg

What to do:

Bland bollemixposen med gjær, bland godt.

Rør inn lunkent vann etter mål på pakken. Oppskriften sier olje/smør; det er OK hvis du gidder MEN; for ekstra spenst; bytt olje/smør med meierismør som temperert og mykt eltes inn i deigen helt på slutten (=da kan du juge på deg hjemmebakst). Kna til smidig deig, del og trill passe emner til boller (tilsett rosiner i noen hvis ikke alle skal skinne). Sett til heving en liten time (jeg satte de på varmegulv - badet, pga to sultne bikkjer i kjøkkenet).

Smula ville ha de fleste til Solskinnsboller (tross alt hennes bakst), så da fikk de et dypt søkk i midten etter heving, som ble mer enn godt fylt med vaniliekrem.

Inn i 225 graders ovn i ti-12 minutter.

I mens rører du melis med vann (evt eggehvite) til passe seig dipp i en bolle, og har kokos i en annen. Når baksten er passe avkjølt, pensler du bollene (ikke 'smørøyet') med melisblandigen og dypper/ruller de i kokos. 

b2ap3_thumbnail_2015-03-19-19.17.28.jpg

Kjempegodt! Og de som av en eller annen grunn ikke får bein å gå på, holder seg fint i lukket pose i 3-4 dager.

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

kamskjell restitusjonsmat ferie fashion meal Naprapat pen Tzatziki pestoboller rakfisk gjørdetenkelt jul kjærleik Trening Canary Island Steinbit healthy savn Ziconda superdigg restitusjonsmat avocado ettertanke drittsekk litt fest i hverdagen Feel good about your self feel good foto sauser images Venninnemat Kylling myk hud Styrkeøkt healty Personlig trener parmesan Kald drikke russebarn pretty godt nytt år Dagenderpåmat loveyoutopieces Øl&Aquavit aubergine/tomat/parmesan lørdagsdigg eggerøre maroccan oil Hummer rosépepper superdigg likør venninner vennemat Be happy chili ensomhet Italia alene Kyllingburger spareribs Noodler kake scampi Frokost Søndagsdigg paprika russetid torsk bra nok vårløk Familiemiddag Pizza salat Må ha Venner Grill Indrefilét rettferdighet julegaver Lunsj Høstsnadder chèviche kylling Overgangsalder barn jeg er her Poteter Spicy kjøttkaker broccoli superenkelt kjærlighet ost hot suppe Moules frites Leve livet Thank You møkkamenn Enkelt tapas Lev godt sushi desserter døtre fresh supersaft solskinnsboller maki ruccola Kjøtt kropp Pynt snacks Tomater Blåskjell love enklere-blir-det-ikke top 10 neger verdens beste oliven Thai halloween cocktail Svinekjøtt Middelhavet drit i å bry deg bake coctails Feriemodus parmesanchips Det gode liv Rosévin Nyttårsforsett kreft misunnelse Grønnsaker kvinnefest nærdødenopplevelse Hverdagshygge Spania Sommermat småretter Nestkjærlighet girlpower pasta røkelaks olivenolje vegetar Iberico creepy Strandliv voldtekt eplekake shopping boller syltet frukt hold deg frisk omelett vårslepp frappé familie dirty taco/wraps/tortillas kakefest reker unntakstilstand Sjømat sykehus Førjulsmat kosemat iskaffe reker i hvitløk Eid Skalldyr død Hovedrett rynkefri drinker Svettetokter mammahjerte secondhand slank deg sunn på egne ben egg søndagsmiddag ostemat influensa hjemmelaget Sunn mat! Omtanke raskt og lekkert Juledigg Pakistansk mat smakfullt selvpleie Fisk insekter Mett av en rett sort/hvitt fetaost hverdagsmiddag kjøttboller restemat sommerkveld elsker deg aubergine Feriemat pommes frites hjemløs barnevennlig middag Hamburger tilbehør bilder Styrke chevre grønnsakssuppe Nattmat Serrano Katrine verdens beste kjøttboller tomatsaus pitabrød Sandwich gjærbakst plommer friskt Il Buongustaio spoiled fiskesuppe botox suppe behappy Soldager Congratulations Frukt spinat helse forretter døttre Fylla Bacon Vær deg selv Laks krabber mozarella

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)