Topp 10 måltider
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Smula's Solskinnsboller

Jeg er nok over gjennomsnittet glad i å lage mat, men IKKE glad i å bake...noe som er en skikkelig 'bummer', da baking er 'in' blandt bloggere og folk flest liker kakeoppskrifter. Ikke er jeg glad i desserter heller, og har innfunnet meg med at jeg dessverre ikke liker søte ting som kaker med 'kliss'. Men jeg kan en sjelden gang få lyst på gjærbakst!

Som når min bakeglade 17-åring får lyst på kake. Hun elsker nemlig å bake, og vil helst gjøre alt fra bunnen av. Og her kommer gledesdreperen inn (moi), for jeg vet av erfaring at det er jeg som ender opp som 'bakeren som ikke kan', så vi kompromisser når vi skal jobbe i team, og tyr til løsninger som gjør det raskt og enkelt, og blir super delicious:

Du trenger:

b2ap3_thumbnail_2015-03-21-16.30.09.jpgb2ap3_thumbnail_2015-03-21-16.30.28.jpg

1 pose ferdig bollemel/mix                       1 pk tørrgjær

b2ap3_thumbnail_2015-03-21-16.30.44.jpg

Melis

b2ap3_thumbnail_2015-03-21-17.59.58.jpg

Kokos

b2ap3_thumbnail_2015-03-21-18.00.12.jpg

Vaniliekrem 

Og vips! så har du på en drøy time de nydeligste boller.

b2ap3_thumbnail_2015-03-19-15.58.56.jpg

What to do:

Bland bollemixposen med gjær, bland godt.

Rør inn lunkent vann etter mål på pakken. Oppskriften sier olje/smør; det er OK hvis du gidder MEN; for ekstra spenst; bytt olje/smør med meierismør som temperert og mykt eltes inn i deigen helt på slutten (=da kan du juge på deg hjemmebakst). Kna til smidig deig, del og trill passe emner til boller (tilsett rosiner i noen hvis ikke alle skal skinne). Sett til heving en liten time (jeg satte de på varmegulv - badet, pga to sultne bikkjer i kjøkkenet).

Smula ville ha de fleste til Solskinnsboller (tross alt hennes bakst), så da fikk de et dypt søkk i midten etter heving, som ble mer enn godt fylt med vaniliekrem.

Inn i 225 graders ovn i ti-12 minutter.

I mens rører du melis med vann (evt eggehvite) til passe seig dipp i en bolle, og har kokos i en annen. Når baksten er passe avkjølt, pensler du bollene (ikke 'smørøyet') med melisblandigen og dypper/ruller de i kokos. 

b2ap3_thumbnail_2015-03-19-19.17.28.jpg

Kjempegodt! Og de som av en eller annen grunn ikke får bein å gå på, holder seg fint i lukket pose i 3-4 dager.

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Nyttårsforsett gjærbakst Be happy godt nytt år kamskjell røkelaks parmesan rakfisk Omtanke Kylling kropp bra nok russebarn top 10 Blåskjell kakefest influensa lørdagsdigg småretter supersaft Kyllingburger Naprapat Sommermat suppe drit i å bry deg grønnsakssuppe images gjørdetenkelt Il Buongustaio coctails botox Kald drikke iskaffe venninner hot suppe Feel good about your self rosépepper neger Venner mozarella unntakstilstand raskt og lekkert fetaost Grønnsaker Italia kvinnefest voldtekt torsk Svinekjøtt creepy rynkefri vegetar spoiled Fisk Må ha kjærlighet aubergine Svettetokter selvpleie Sunn mat! Indrefilét myk hud aubergine/tomat/parmesan Lunsj hjemmelaget kjøttboller Tomater meal Vær deg selv drittsekk secondhand verdens beste mammahjerte pasta plommer Iberico Leve livet avocado Familiemiddag Venninnemat russetid Hovedrett desserter Hummer restitusjonsmat Styrkeøkt maki rettferdighet Juledigg døttre insekter salat chili solskinnsboller spinat Soldager cocktail helse boller Bacon Fylla Nattmat Høstsnadder Førjulsmat girlpower ruccola healty Styrke Spicy søndagsmiddag vårløk døtre omelett parmesanchips Middelhavet tilbehør kjøttkaker Personlig trener familie Serrano hold deg frisk vårslepp nærdødenopplevelse shopping behappy pen Strandliv Pizza ost sykehus Thai superdigg sommerkveld feel good pommes frites tomatsaus kjærleik Noodler foto dirty Grill misunnelse ostemat Lev godt julegaver drinker loveyoutopieces fiskesuppe Canary Island Poteter Det gode liv olivenolje Pynt ensomhet Feriemodus Eid Skalldyr hjemløs Sjømat Rosévin eggerøre kosemat Tzatziki elsker deg restemat smakfullt krabber Dagenderpåmat bake love broccoli Nestkjærlighet egg sauser verdens beste kjøttboller sushi Hverdagshygge Spania kake barnevennlig middag Søndagsdigg slank deg sunn Congratulations pretty healthy død Katrine reker Enkelt Mett av en rett Trening spareribs hverdagsmiddag Sandwich likør halloween jul scampi ettertanke enklere-blir-det-ikke Overgangsalder Thank You chèviche kylling barn Ziconda snacks maroccan oil superdigg restitusjonsmat savn Øl&Aquavit sort/hvitt taco/wraps/tortillas Moules frites litt fest i hverdagen superenkelt eplekake pitabrød på egne ben syltet frukt Feriemat jeg er her alene frappé reker i hvitløk møkkamenn fashion Steinbit chevre pestoboller Frokost kreft tapas oliven vennemat Hamburger paprika friskt forretter Pakistansk mat Frukt Laks ferie bilder fresh Kjøtt

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)