Blogg

Disse saftige pestobollene, ble til ved en ren 'tilfeldighet'...

Du vet, når du litt oppgitt saumfarer kjøleskapet og er nærmest null for middagsidéer, og fristende ingredienser ikke akkurat kommer deg i møte. Dvs nærmest fraværende, null hjelp å få. Både fra potensielle råvarer, og middagsforslag.

Tja, så hva tenker man (bortsett fra 'hvilken take-away leverer kjappest?')...

Jeg sto der med en pakke kjøttdeig og scannet hyllene for hva som kunne være digg å mingle det med. Sant skal sies, det var heller slunket den dagen, men er man sulten, så er man desperat. Litt ihvertfall. Og jeg var heldigvis i det kreative hjørnet (nød lærer naken kvinne å spinne osv...hah!)

Anyway. Et glass ferdig(fabrikk)laget pesto som sto helt alene siden jeg ikke visste hva jeg skulle bruke det til. Bare en liten anekdote her; hjemmelaget pesto er nirvana her i huset, men altfor hellig til å kokes/stekes/besudles. 

Et glass med ferdig kuttet soltørket tomat, i en deilig olje med krydder.

Det var dét som skulle til, da jeg bestemte meg for at 400 gram kjøttdeig skulle bli pestoboller.

b2ap3_thumbnail_Bilde-02.10.2016-19.10.46.jpg

I tillegg måtte jeg jo sette hvitløksstinget; en kinesiske hvitløk ble renset og hakket i fine bittesmå biter, sammen med en halv rødløk. Temperert kjøttdeig, rørt godt (for hånd med sleiv) ble blandet med pesto, soltørket tomat og løk.

b2ap3_thumbnail_Bilde-02.10.2016-19.19.24_20161002-175754_1.jpg

Runde boller lages enkelt; dypp skje i glass med vann, så et scoop deig som med skje formes i hånden. Tar to sekunder;-)

Legges i tørr panne, og når pannen er full, settes den på ganske sterk varme og brunes godt på alle sider.

Sprøstekt utenpå, men men gjerne med en rosa kjerne. Kjøttdeig må ikke nødvendigvis gjennomstekes, så lenge den varmebehandles.

b2ap3_thumbnail_Bilde-02.10.2016-19.34.38.jpg

Og alt digget som siver ut som den diggeste smaksrike olje? Vend pestobollene i den før du tar de ut, og hvis du samtidig har kokt god pasta al dente? Drissle over noen spiseskjeer, dra over noen tak med pepperkvernen og legg bollene på toppen.

Tipper det er første, men ikke siste, du lager denne.

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

..."så jeg får nok dessverre ikke oppleve sommeren".

 

Hun kommer inn i butikken i dag, strålende som alltid. Og som vanlig elegant fra topp til tå, og med det smilet som alltid smelter noe i hjertet mitt.

Vi har så herlig kjemi, hun og jeg, og det har vi hatt fra dag én vi møttes. Over en klesprat og ditt og datt, livets små og litt store underfundigheter. 

Den herlige og avslappende pludrepraten som senker pulsen og lager enda flere smilerynker. Et menneske du ikke bare liker, men blir glad i.

Og hun er pratsom, det er aldri kjedelig når hun er innom. Og heldigvis har hun alltid god tid! Hun kan gjerne tilbringe en time eller halvannen, og da koser hun seg. Kanskje koser jeg meg enda mer, da.

 

I dag føk gåsehuden over hele kroppen, hjertet kjentes ut som det stoppet  opp, og tiden sto med ett litt stille.

 

Hun hadde (etter sin sedvanlige 'scanning' av godbitene hun har så godt øye for), funnet et lekkert antrekk, fra topp til tå. 

"Dette er nydelig", sier jeg. "Og et antrekk du kommer til å få mye glede av".

"Jeg tror ikke det, Nina. For saken er den, at jeg snart skal dø."

 

Jeg må si heldigvis, at det akkurat da, bare var oss to i butikken. Jeg klarte ikke annet enn å komme meg rundt disken og bort til henne, legge armene rundt henne.

Så kom spørsmålene, jeg fikk vite og hun fortalte. 

Det tok meg enorm styrke å ikke vise medynk. Det tok henne tusen ganger mer å fortelle. 

 

Det at hun vet hun ikke skal oppleve en sommer til. At hun skal dø fra mann og barn. At hun 'rydder' opp etter seg så de ikke skal 'trøbles' med det...

 

Men så kommer hun inn og kjøper ett av de lekreste antrekkene. Og sier "ja, jeg skal snart dø, men jeg legger meg ikke ned og venter', jeg vil leve til siste åndedrag. Stå opp hver morgen jeg kan, og sminke meg lekkert. Ta på meg det fineste jeg vet og ut og møte livet.

b2ap3_thumbnail_serenetyblogg.jpg

Hun har barn, som snart blir morløs.

b2ap3_thumbnail_styrkeblogg.jpg

Jeg sa til henne i dag; Vær så snill, klamre deg fast til livet, jeg vil ha deg her! Vær så snill, kom innom oss i juni.

b2ap3_thumbnail_2017-03-23-15.05.09.jpg

Hun sa, "det skal jeg så absolutt prøve å få til".

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Why go first, if you're best as second?

Postet av i Blogg

Etter halvannet år hos Ziconda, er garderoben min betydelig oppjustert. Med klær og sko som noen har brukt før meg, hatt på seg og hatt tærne nedi.

Men det var den terskelen da...second hand? Litt loppisfølelse? 

Absolutt ikke. 

Da min venninne Tone tok over skattkisten for halvannet år siden, var noe av det første hun gjorde, å spørre meg om jeg kunne tenke meg å teame opp med henne. Hmmm...tenke-tenke og ørlite skeptisk om det var noe for meg (som stort sett jobber i treningsklær) og om jeg egentlig passet som 'butikkdame'?. Det var en litt skummel tanke, så jeg tok meg god tid til å tenke. Og Tone ventet.

 

Så, i august 2015, gikk jeg inn i hennes business, med 'hud og hår' og med skrekkblandet fryd. Det var en aldri så liten skummel følelse det å pluttselig ha pene sko på jobb og bytte ut sports-bh med blonder...

Men det funket! I hvertfall sånn noenlunde...

 

Fra dag én var det en stor glede å møte så mange herlige damer på second hand-og nytt-brukt-jakt. Og enda større glede å se så fornøyde jenter/damer i alle aldre, gå ut av butikken med dagens største kupp.

 

Jeg tenker miljø, bærekraft og sosial agenda og feel-good. Hvem vil ikke være lykkelig over å gå ut med et 'som-godt-som-nytt' plagg, til 1/3 av prisen det kostet som nytt? Og i veldig mange tilfeller, klær med prislappen fortsatt på, rett fra butikk? 

Jeg har ihvertfall 'sett lyset'. Og sier som mange av våre kunder; det eneste jeg nå kjøper i 'vanlige butikker', er undertøy og sporsttøy.

 

Men vet du hva det (nesten) aller beste er?

Jeg har fått så utrolig mange nye og gode venninner!

Vi knytter nye og nære bånd, hver eneste dag. 

 

 

Min yngste datter viser her noen få av de ca 1.800 vi har inne.

 

b2ap3_thumbnail_2017-03-22-13.13.30.jpg

Gucci

b2ap3_thumbnail_2017-03-22-13.14.19.jpg

Forte/Forte

b2ap3_thumbnail_2017-03-22-13.23.30.jpg

Dior

b2ap3_thumbnail_2017-03-22-13.33.27.jpg

S. Rykiel

b2ap3_thumbnail_2017-03-22-13.46.33.jpg

H. Lang

b2ap3_thumbnail_2017-03-22-13.47.06.jpg

B&P

b2ap3_thumbnail_2017-03-22-13.53.22.jpg

Vince

b2ap3_thumbnail_2017-03-22-14.11.07.jpg

Theory/Gucci

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Innboksen min nærmest flommer over av tilbud om hvordan jeg for noen tusenlapper og (veldig) oppover, kan fikse mitt gamle skinn til å se yngre og bedre ut. Og ikke bare det, men freshere, rynkefri, fettfri, celluittfri, grå- og hårfri...bare for å nevne noen av tilbudene. 

Og selvsagt vil de også gi meg større lepper (a la bavianrumpe eller andenebb, ellers tusen takk), lengre vipper, større pupper, mindre rumpe. Og mindre kjønnslepper. Daah....

 

Så alt jeg besitter av mine kroppslige former, som jeg ble født med og har prøvd å 'forvalte' og ivareta så godt jeg har kunnet, kan enten bli mindre eller større. Alt etter som. 

 

Og ja, jeg har falt for fristelsen. 

 

Da jeg nærmet meg førti, eller mange år før det egentlig (herregud, jeg var da bare så vidt i slutten av trettiårene!), så kom de første rynkene. De rundt øynene. Kråketærne. Lite ante jeg om hva kråketær var...for meg var disse fine linjene ved øynene, smilerynker, et bevis på et levd og lykkelig liv. Men reklamen sa at de var kråketær, og med tre stikk i hver øyekrok til fire tusen (den gang) så vipps var øyekroken glatt som en babyrumpe. Og blottet for liv.

 

Og jeg ble litt hekta, for det var jo helt topp å se yngre ut enn hva jeg faktisk var? Trodde jeg. Det pågikk noen år, og jeg var helt OK med å få botox sprøytet inn i ansiktet. Enda jeg hater sprøyter og husker lyden, det lille 'kneppet' når sprøytespissen perforerer huden...

Helt til femte året jeg var inne til behandling. Da fikk jeg den 'brutale' beskjeden, at det nok var siste gang jeg kunne fjerne kråketær med sprøytestikk. Smilerynkene mine var på retur. Botox'en måtte gi tapt for naturens gang hvis jeg skulle fortsette å smile så mye som jeg gjorde.

 

Min dyktige rynkefjerner gjennom disse årene, sa uten omsvøp at i min alder ville neste steg være en annen form for 'korrigering'. I beste fall en slags syrebehandling som skreller ansiktshuden din slik at du ser ut som en flassende rødrosa brite etter en uke i solen uten solfaktor,  i tre måneder (pyttsann). Eller mye enklere, en aldri så liten minilift (du er såpass ung at det krever bare fire snitt og litt trekk).

Dunk!

 

Jeg kapitulerte. 

Det tok noen runder, jeg innrømmer det. Det VAR ganske deilig å smile uten at ansiktet krøllet seg....

Det var ganske deilig å ikke ha 100% mimikk, ikke å ha kontroll over ansiktsmusklene.

Jeg ønsket en second opinion, og oppsøkte en annen lege, en av landets mest kjente kirurger i faget. Her fikk ikke bare tilbud om, men ble anbefalt å fylle leppene, kinnben og glatte ut pannen. Og kråketærne? De kunne lett strekkes bakover og festes bak ørene.

 

Jeg gikk litt i meg selv da. Jeg lurte veldig på om sprøytene var verdt det hele. Og ikke minst, om det var verdt å la døtrene mine se meg uten smilerynker...Joda, det var verdt det der og da i de årene, det var det. Men å legge seg under kniven og gjøre om utseende? 

 

 Noen blogger om skjønnhetsoperasjoner i øst og vest, og det skjønner jeg bare ikke. Ja, jeg kjenner på glasshusfølelsen og vet jeg setter meg litt til huggs.

Samtidig er det de som blogger om intimoperasjoner og forherliger alle inngrep og injeksjoner og opphøyer det til et nærmest nirvana; mange av disse har barn i skolealder. Kanskje er det enkelte ting man bør holde for seg selv.

 

Som min venninne Kajsa sa til meg: 'Nina, du må slutte fred med kroppen'.

Og det er jeg i ferd med å gjøre. Endelig.

 

 

 

 

 

 

 

Emneord i: botox
Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Ukens sunneste og enkleste smaksbombe!

Postet av i Blogg

Vipps, så er mandagen (snart) her, ny uke med nye middagsutfordringer og så absolutt nye muligheter til å gjøre hverdagsmiddagen litt spennende!

Dette er superduperenkelt, smaker helt fantastisk og det skader vel ikke at det er kjempesunt og gir kroppen omtrent alt av hva den trenger, der og da:

 

Jeg skjærer Salma- eller Frøyalaks (selvsagt kan man bruke rimeligere laks uten skinn og ben, men siden den helst skal være litt rå inni, foretrekker jeg 'sashimikvalitet') i store terninger og lar de bade i mer enn nok pisket egg mens jeg gir grønnsakene litt oppmerksomhet:

b2ap3_thumbnail_IMG_8029.JPG

Jeg foretrekker grønnsaker med sterke farger, de inneholder mest av de gode stoffene kroppen trenger; broccoli, vårløk, paprika, små tomater og rødløk (men for all del, bruk de grønnsakene du har eller har lyst på!).

Vask og kutt/del i passe munnfullbiter.

b2ap3_thumbnail_IMG_8030.JPG

Lag en blanding av hvetemel og krydder i en dyp bolle (jeg bruker gjerne en god fish/seafoodkrydder som inneholder chili, hvitløk, koreander, persille m.m., eller enda bedre, mekk din egen). Legg i hele fiskeblandingen og vend godt så alt blir dekket, og la det stå litt og trekke inn.

I mens freser du grønnsakene, på sterk varme i litt maisolje og ganske rause mengder Oystersauce (digg!). Begynn med de 'tyngste' grønnsakene (f.eks broccoli) og fres til alt er 'al dente', for husk at her skal det være varmt men sprøtt.

Ut av pannen og over i fat, og laksen følger straks over i samme panne grønnsakene nettopp forlot; her er det god varme og fin stekesaus, så dette går kjapt.

b2ap3_thumbnail_IMG_8031.JPG

Fres til deilig sprø stekeskorpe på alle sider, kjapt og lett på sterk varme så laksen blir knasende på utsiden og med en rå og frisk kjerne.

Legg fisken over grønnsakene og server lun (kan gjerne stå litt), gjerne med godt brytebrød og en dæsj mørk soyaolje.

b2ap3_thumbnail_IMG_8032.JPG

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Me too. Ja, jeg er blitt voldtatt.
Blogg
Kampanjen traff meg som en knyttneve. Ikke altfor hardt, men dog...jo faktisk ganske hardt, når jeg ...
Les mer...
Når jeg er i mitt mykeste hjørne, har jeg de skarpeste kantene.
Blogg
Jeg våkner med den klumpen i magen, den du vet...som du ikke riktig vet hvorfor er der. Jeg la meg ...
Les mer...
Krøll ett jævla hår på mine døtre's hoder, og du er uten baller
Blogg
Jeg har sagt det før, og jeg sier igjen det som ikke kan sies for ofte; vi bør være så jævlig redd f...
Les mer...
You're simply the best, better than all the rest
Blogg
For det er akkurat hva du er, hele tiden. Tro det eller ei. Og hvis alle tenkte det (uten å bli alt...
Les mer...
Huset er musestille og jeg er pisse redd.
Blogg
Herregud, så stille det er i huset. Eneste lyden er 'blopp-blopp' fra de alltid sultne koiene som sp...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Kylling girlpower botox bake Kald drikke venninner restitusjonsmat Kyllingburger Naprapat Moules frites Overgangsalder Feriemat Poteter Katrine insekter pestoboller taco/wraps/tortillas tomatsaus småretter eplekake syltet frukt broccoli kamskjell restemat Fisk slank deg sunn søndagsmiddag voldtekt halloween frappé sommerkveld reker døtre helse kropp parmesan Frokost russebarn Øl&Aquavit møkkamenn Steinbit maki solskinnsboller Middelhavet Feriemodus Må ha drittsekk Pynt Thank You eggerøre Be happy selvpleie Sandwich Grønnsaker Personlig trener krabber chèviche kylling Svinekjøtt kreft Familiemiddag Grill rakfisk døttre russetid egg på egne ben Mett av en rett Nyttårsforsett Hamburger Canary Island Fylla jul Serrano Ziconda Enkelt barnevennlig middag supersaft Feel good about your self aubergine/tomat/parmesan drinker secondhand Frukt friskt fashion Venninnemat fetaost reker i hvitløk vennemat images aubergine Sommermat bilder olivenolje bra nok raskt og lekkert pretty tapas spinat suppe Juledigg Pizza chevre vegetar mozarella Leve livet rettferdighet ruccola Soldager Høstsnadder hjemmelaget Sjømat chili salat julegaver hverdagsmiddag Førjulsmat Søndagsdigg Blåskjell coctails scampi Indrefilét meal shopping loveyoutopieces healthy tilbehør gjørdetenkelt myk hud neger gjærbakst Det gode liv pommes frites Thai feel good ostemat parmesanchips verdens beste kjøttboller litt fest i hverdagen sort/hvitt ettertanke Sunn mat! fresh rynkefri forretter hold deg frisk Eid maroccan oil Tzatziki foto Rosévin Omtanke Iberico unntakstilstand død superdigg restitusjonsmat Nattmat superenkelt Vær deg selv røkelaks love spareribs boller Spania ferie Il Buongustaio likør ost hot suppe elsker deg Pakistansk mat Italia Hovedrett lørdagsdigg avocado sauser enklere-blir-det-ikke Laks Kjøtt kjøttboller pitabrød healty Svettetokter Strandliv Bacon vårslepp omelett kake kvinnefest barn pasta Hverdagshygge Lunsj familie ensomhet Hummer rosépepper kjøttkaker desserter iskaffe smakfullt Nestkjærlighet kjærlighet Trening vårløk Tomater Venner mammahjerte oliven paprika misunnelse spoiled fiskesuppe Congratulations creepy Dagenderpåmat hjemløs top 10 Skalldyr kakefest Spicy cocktail Lev godt plommer Styrkeøkt savn sushi pen Noodler kosemat torsk influensa verdens beste superdigg snacks dirty alene Styrke grønnsakssuppe

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)