Blogg

Kan du rulle en pølse, kan du lage sushi!

Postet av i Blogg

Helt siden jentene mine mestret det kunststykket å spise for egen hånd, har de spist sushi. Bittesmå brukte de fingrene (som er helt innafor om man er ren på hendene), men veldig snart håndterte de pinnene som en japansk mor ville ha vært stolt av.

Sushi er for meg like mye gourmet som 'hverdagsmat'. Skal jeg nyte den som gourmet, blir det selvsagt på en god japansk restaurant. Til hverdags mekker jeg selv, og for meg holder den helt greit mål som akkurat det. 

Og det er faktisk ganske så enkelt; har du trillet en pølse, så kan du lage maki. Har du bakt boller, så kan du lett fikse nigiri.

 

Du trenger: bambusmatte, sushi nori (tynne flak av sjøtang), wasabi og sushiris. Dette er basic must have for maki, lager du kun nigiri, trenger du hverken matte eller nori.

La oss ta risen først; best lager jeg den selv av sushiris, som jeg tilsetter riseddik og litt sukker mens jeg rører den 'seig' mens den kjøles. Tar litt tid da den må lages i flere etapper for å bli skikkelig god, men har du tid, ja...hvis ikke er det en grei nødløsning å kjøpe ferdig kokt sushiris.

 

Anyway, så er det stæsjet! 

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.45.31.jpg

Jeg elsker tunfisk, men den har jeg totalboikottet da fangsten sender tusenvis av delfiner i den sikre drukningsdød...

Nå holder jeg meg stort sett til villreker, Salmalaks og kamskjell. Samt slangeagurk, avokado. Og smørfisk hvis jeg får tak i det.

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.45.24.jpg

Bambusmatte og maki nori.

Legg en noriplate på bambusmatten og smør et tynt lag med Philadelphiaost.

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.45.14.jpg

Legg et tynt lag med ris over og fyll lagvis med det fyllet du ønsker, og strø gjerne over Furikake (svarte og hvite sesamfrø med norialger)om du har, evt ristet sesamfrø.

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.45.11.jpg

 

Evt med rause mender ost, ungdommene liker det gjerne

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.45.03.jpg

La det være igjen en 'ren' stripe av norien som du fukter med vann; funker som lim. Så ruller du noriflaker med alt fyllet, så hardt du kan, ved bruk av bambusmatten. For hver halve runde, presser du matten inntil, så makirullen blir fast og fin. 

Nå kan du enten servere med en gang, eller legge rullen i kjøleskap med plastfolie rundt. Da bør makirullen tas ut minst en halvtime før den skal nytes, og skjæres i passe store biter.

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.44.59.jpg

 

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.44.53.jpg

 

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.44.42.jpg

Sushi nigiri; lag små avlange 'boller' av temperert ris med hedene (dypp lankene i vann mellom hver så de ikke klistrer seg). Smør over et tynt lag med wasabi og legg på hva du ønsker av sjømat og grønnsaker. Her sverger jeg til Salmalaks, kveite, smørfisk og scampi. Toppet med furikake.

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.45.18.jpg

 

b2ap3_thumbnail_2017-09-25-12.45.07.jpg

 

Så trenger du selvsagt en god soyasaus, wasabi til å dyppe i sausen og gjerne syltet ingefær til å ta 'stinget' mellom de forskjellige smakene.

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Herlig syndig og med svin på skogen...

Postet av i Blogg

Noe ganger er det enkleste best, og denne deilige omeletten er ikke bare enkel, men så full av smaker, at den passer til det meste.

Som i dag; sen søndagsfrokost...men utrolig digg til lunsj og helt sikkert til enkel middag også (med salat og godt brød, why not?)

 

Enkel, sunn og med masse gode proteiner ihvertfall, og den lager seg nærmest helt av seg selv.

 

Gjør det enkelt;

Et beger ferdig skivet/renset aromasopp

1 rødløk

1 pakke bacon, ca seks skiver

1 håndfull plommetomater

1 kinesisk hvitløk

1 pose spinat, ferdig vasket

3 store egg

Litt melk

Pepper og salt og litt smør eller allright stekefett a la B.N.

Revet fersk parmesan (eller annen ost)

 

Og så går det kjapt mens sulten skjerpes;

Skjær bacon og begge løker passe smått (hvitløken litt større så den ikke blir kremert) og fres sammen i stor stekepanne. Pepre og salte, tilsett plommetomater skåret på langs sammen med spinaten, bland godt.

Pisk egg med et par dl melk og hell over. 

Høvle eller raspe over favorittosten din (eller dropp den;-)

 

Legg på lokk hvis du har et som 'puster', hvis ikke, lar du den putre for åpen himmel, til den er fast og fin.

Enklere blir det ikke. Enjoy <3

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Denne lille enkle, men vanvittig smaksrike herligheten, ble til en sommerdag i Spania for et par år siden.

Vi var så heldige å få leie et vannvittig herskapshus i åsen over Marbella, et hus på 7-800 m2, seks mål tomt og alt hva man kunne ønske seg av tja...absolutt alt. Det var egentlig helt vilt, og vi brukte et par dager bare å gjøre oss kjent med eiendommen, første dagene gikk jeg meg litt vill i alle tre etasjene og med alle sine dører, korridorer, patioer og mezzaniner.

 

Men ett rom gjorde jeg meg kjent med, med én gang. Kjøkkenet. Som var et lite kapittel for seg, med alt hva en amatørkokk kunne ønske seg. Og komfyren. Smeg. Guuud, kan det bli lekrere! Jeg har sansen for AGA og dens egenskaper (ønsket meg den, men det var før jeg 'møtte' Smeg.

 

Så, Smeg og jeg ble umiddelbart venner, og det fantastiske kjøkkenet, ble det første jeg møtte om morgenen, og det siste jeg sa natt'a til.

 

Når jeg er på ferie, så liker jeg å overlate matlaging til andre, men med dette kjøkkenet, så måtte jeg bare. På 14 dager så ble det ihvertfall syv selvmekka lunsjer og kanskje flere middager. Og jeg nikoste meg.

 

Litt sånn med et kjøkken hvor det tar fem minutter å danse rundt kjøkkenøya og du gjør nye oppdagelser for hver runde; da blir det ikke kjedelig å lage mat!

 

Så, denne herligheten ble til der nede en julidag i varmen. Full av gode smaker, utrolig lett å lage (mekker seg egentlig nesten helt av seg selv), og passer like godt alene som forrett, som tilbehør til en stor lunsj eller middag.

 

Forrett/tilbehør til fire:

 

To store og helst lange røde paprika

1 stort glass sorte oliven uten sten, finhakket

1 stort stykke fetaost

Olivenolje, ex virgin

pepper

Del paprika på langs og ta ut frø. Skjær et lite snitt langs bunnen så de ligger 'stille'.

Mos fetaost og oliven i en bolle og rør inn olivenolje, smak til med nykvernet pepper.

Stapp alt godt i paprikahalvdelene, og legg på bakepapapir.

 

Bak i ovnen, 200 grader. Ca 10-15 minutter, avhenging av ovn (går kjapt med Smeg:).

PPaprika skal være litt myk men al dente, osten smeltet og glovarm.

 

Nyt, så kanskje sommeren varer litt lenger.b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-19.47.36_20160802-184833_1.jpg

Spanske oliven

b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-19.49.48.jpg

Finhakket

b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-19.51.13.jpg

Blandet med fetaost

b2ap3_thumbnail_Bilde-01.08.2016-20.00.00.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Pasta og laks på et kvarter - hvis du er kjapp.

Postet av i Blogg

Dette er bare dødsdigg, superenkelt og en rett som absolutt alle klarer å lage. 

Jeg kom hjem sent fra trening i går (som vanlig...), og jeg har som du, kanskje ikke noen som står klar med "hey, baby, dinner is ready". Nope, jeg må mekke sjæl.

 

Anyway, denne superenkle smaksbomben ble til på ca et kvarter.

 

1 pose ferdig kokt tagliatelle

1 pose ferdig vasket spiat (frisk)

1 Salma loin, liten

 

Bechamel (hvit saus) på to minutter:

Smelt en ss smør, rør inn hvetemel til det blir 'knudrete' og spe med melk. Rør til ´suppe' og tilsett masse parmesan, litt havsalt og mer enn nok nykvernet pepper.

Skjær laksen i terninger (temperert, så ikke sausen blir kald), legg i sausen med lokk og la simre, ikke koke. Laksen blir kokt, med en rosa kjerne).

 

Tagliatellen skal kun kokes i ett minutt, slå av vannet, tilsett olivenolje, havsalt og masse frisk bladspinat.

 

Varm og vend i max to minutter. 

 

På tallerkenen:

 

Pasta med spinat.

Øs over laks i ostesaus.

Pepre godt.

Og høvle/rive parmesan på toppen.

 

Enkelt og godt.

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

Jeg tenker på utseendet mitt når jeg har sex...

Postet av i Blogg

I går leste jeg et innlegg i Aftenpostens Si:D, fra en jente på 16 år. Hun skrev bl.a. "Jeg er imot overvektige modeller på magasinforsiden", som heading. Hun skrev mye klokt også, og relativt reflektert til å være bare 16 år. 

Men at jeg er dypt uenig med henne når det gjelder overskriften hennes, vet alle som har lest mine tidligere innlegg om akkurat det. Plus size modeller har etter mitt syn, like mye å gjøre på en magasinforside, som de fyrstikktynne og androgyne modellene. Vi kan selvsagt velge å like det eller ikke, og vi gir gjerne uttrykk for det også. 

Ihvertfall noen av oss, som Juni på 16 år, jeg på 53, eller hun som skrev på Si:D i dag, og spurte "Jeg tenker på utseendet mitt når jeg har sex. Hva kan jeg gjøre?".

Spørsmålet var rettet til sexologisk rådgiver Nanna Klingenberg, og svaret hennes traff meg rett i hjertet.

 

Eller, det var jo egentlig spørsmålet, som traff meg. En ung jente som ikke klarer å slappe av og nyte sex, fordi hun heller fokuserer på hvordan kroppen hennes ser ut når hun ligger sånn eller sånn. 

Kanskje har de alle fleste av oss vært der en gang, jeg vet jeg har. Og kanskje det er veldig vanlig når man er ung og ikke helt trygg på partneren sin. Og ikke trygg på seg selv. Kanskje det aldri helt slipper for noen, jeg er sikker på at kroppspresset er i fokus på godt voksne kvinner også, men forhåpentlig blir man tryggere med årene.

 

Nanna Klingenberg åpner svaret sitt med "Dette spørsmålet har jeg ventet på, tusen takk for at du gir meg sjansen til å skrive litt om kroppspress!".

 

Hun skriver videre, "Jeg opplever at det i samfunnet i dag er det to hovedretninger når det kommer til kroppspress. På den ene siden blir vi bombardert med bilder og reportasjer som viser hvordan samfunnets drømmekropp ser ut og tusenvis av oppskrifter på hvordan og hva vi burde gjøre for å oppnå den. På den andre siden er det de som sier at man ikke skal bry seg om presset, og at det viktigste er å elske seg selv og kroppen sin uansett hvordan den ser ut".

 

Og det er her jeg følte meg litt 'skyldig', og nesten kikket meg litt rundt...min skyld?

 

Kloke Nanna sier at hun ser begge disse retningene som et problem. Og jeg er så hjertens enig.

Jeg har forfektet den delen, hvor fokuset skal være på å elske seg selv for den man er...slutte fred med kroppen sin. Men det er faen meg ikke så enkelt!

 

Når du har fokus på hvordan du ser ut når du har sex...ikke ligg på siden, da får du kanskje et lite 'overheng' og puppene virker slappe. Rett opp og ned, det var den helvetes magen igjen. Bakfra? Ånei, for mye 'love handle' å holde i. Og i 69 ser han/hun jo rett i...

 

Jeg blir lei meg på vegne av alle de kvinner som lar kroppsfokuset overskygge sexgleden. Ikke bare gleden ved sex, selvsagt, men gleden ved å elske sin egen kropp. 

For som Nanna skriver videre "kroppen er ikke en pyntegjenstand som får verdi avhengig av størrelse eller stil. Den er først og fremst en bruksgjenstand!'

 

Videre skriver hun at (som jeg heldigvis for lengst har skjønt, men det er befriende å høre det) kroppen vår er bare skallet vårt, det vi bor i. Den definerer ikke hvem vi er, men er der for at vi skal kunne farte rundt i den. Den bærer oss rundt, lar oss danse, sove, diskutere, reise, bade. Og ikke minst, å ha det deilig med andre kropper.

 

Jeg tenker at det er helt OK å ikke være helt fornøyd, hele tiden.

Vi har bedre, gode og ikke fullt så gode dager.

Men kroppen har vi, så lenge vi lever.

 

Jeg ønsker at Juni på 16 får et litt mer reflektert syn på kropp, når hun vokser til og får litt mer erfaring.

Jeg ønsker at hun som tenker på utseendet sitt når hun har sex, fikk en liten åpenbaring med Nanna's kloke svar og at hun neste gang klarer å slippe seg løs.

 

Jeg ønsker at det skal være plass til alle, og at det fortsatt skal være like OK å være tynn, midt i mellom, større og stor.

Og at vi skal slutte å fokusere så mye på vekt og utseende. 

Tenk så mye vi går glipp av, så mye energi vi bruker på 'ingenting'!

 

Sier som Nanna; VÆR GLAD FOR ALT DET MORSOMME KROPPEN DIN TAR DEG MED PÅ!

 

Amen <3

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

cocktail spinat gjærbakst vårløk Må ha Iberico frappé hjemmelaget søndagsmiddag fashion Thai krabber Spania eggerøre russetid suppe pestoboller Personlig trener Det gode liv vegetar Lev godt Hovedrett Styrkeøkt ostemat pen paprika Nattmat hot suppe raskt og lekkert reker i hvitløk Tomater smakfullt Venninnemat Nestkjærlighet superdigg restitusjonsmat kamskjell Feriemodus Fisk kvinnefest sykehus insekter Lunsj avocado rosépepper alene iskaffe creepy parmesan torsk småretter Ziconda superenkelt restemat Indrefilét maroccan oil helse vennemat influensa fresh Strandliv Feel good about your self shopping nærdødenopplevelse Noodler røkelaks parmesanchips Omtanke Førjulsmat chèviche kylling kjærlighet maki Frokost Soldager Il Buongustaio Mett av en rett bra nok venninner salat Pynt familie ost Grønnsaker kakefest Hummer mammahjerte bake spoiled Kyllingburger feel good behappy lørdagsdigg superdigg rakfisk egg Congratulations pommes frites Søndagsdigg snacks Moules frites vårslepp olivenolje slank deg sunn verdens beste Høstsnadder halloween Rosévin boller Thank You Trening Pakistansk mat love friskt Grill top 10 sommerkveld kropp Serrano foto Eid taco/wraps/tortillas jeg er her Juledigg fetaost mozarella pitabrød girlpower Spicy Skalldyr enklere-blir-det-ikke døtre coctails ettertanke forretter godt nytt år Canary Island verdens beste kjøttboller død healthy secondhand Sunn mat! kjøttboller sauser Svettetokter syltet frukt Nyttårsforsett Kylling Kald drikke Poteter kreft Naprapat Overgangsalder Pizza litt fest i hverdagen pasta kjøttkaker drinker broccoli desserter Familiemiddag Venner voldtekt Enkelt rynkefri julegaver loveyoutopieces Bacon sort/hvitt Leve livet Hamburger dirty omelett scampi hold deg frisk kake restitusjonsmat Fylla Styrke aubergine/tomat/parmesan Sandwich selvpleie sushi neger images Middelhavet Svinekjøtt gjørdetenkelt botox likør grønnsakssuppe unntakstilstand savn meal Feriemat Dagenderpåmat healty drittsekk barn chevre ruccola barnevennlig middag hjemløs møkkamenn aubergine reker tapas oliven russebarn myk hud hverdagsmiddag Øl&Aquavit døttre ensomhet Italia Katrine tilbehør bilder tomatsaus elsker deg eplekake kjærleik Sjømat supersaft solskinnsboller fiskesuppe Sommermat spareribs på egne ben jul drit i å bry deg kosemat Blåskjell Frukt ferie Laks Tzatziki misunnelse Kjøtt Steinbit Vær deg selv plommer chili Hverdagshygge pretty rettferdighet Be happy

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)