Blogg
Postet av i Blogg

I dag er det ni år siden Martine ble funnet.

 

Voldtatt og drept og dumpet i et kjellerrom, i et leilighetskompeks midt i London's beste strøk.

 

Ni år er gått, ni lange år. For oss andre ganske fort på mange måter, og for Martines familie, så uendelig sakte. 

De har fortsatt den usynlige veggen der; mellom dem og morderen. Han står og 'peker nese' mot dem. De vet han er der og hva han har gjort mot deres aller kjæreste, den dypeste sorg og mest styggeste urett han har forvoldt. Han vet hva han har gjort, og på det mest feigeste og umenneskelige vis, unndrar han seg sitt ansvar.

I mine øyne er han et umenneske. 

 

For seks måneder siden, skrev jeg et innlegg. 

Om Martine, men også om pappa'n hennes, og hans ufortørnede kamp for rettferdighet for sin datter.

 

En mor, far, søster og bror, mistet en datter og søster, for ni år siden.

Ja, det skjer dessverre hver eneste dag. Men i vår vestlige del av verden, blir de aller fleste av liknende tragedier oppklart, og forvolder får sin straff.

 

Farouk Abdulhak, dette er for Martine og hennes familie:

 

 

"..Det kunne ha vært meg. Og ja, like helt tilfeldig, det kunne ha vært deg. Eller døtrene våre.

.
Men vi vil helst ikke ta dette innover oss, vil vi vel...
Selv har jeg psykiske sperrer der, som gir utslag i fysiske hvis jeg tillater meg å alikevel ta det innover meg; det faktum at jeg kan bli funnet død, forvoldt av en annen person. Eller i det aller verst utenkelige og helt ubegripelige scenario; at barnet mitt blir funnet død. Voldtatt og drept.

Altfor mange opplever det. Da knuses sjelen, det er jeg helt sikker på at den gjør...og de fillebitene som blir igjen av hjertet, vil aldri noen sinne finne helt tilbake til sin hjertelige form.

Sånn sett, er vi en smule 'forskånet' her hjemme. I USA er 'serial killers' nærmest et begrep på linje med 'burglary' - innbrudd, og 'rape' noe som er dagligdags. I mange land lettes ikke et øyelokk når en kvinne blir funnet lemlestet og drept, og i andre land igjen oppfordres det sogar til ugjerningene.

Jeg tror jeg har med meg majoriteten av norske kvinner, når jeg med hånden på hjertet kan takke min skaper eller hvem som måtte være ansvarlig for at vi er her, for at vi vokser opp og lever i et land som vi anser som rimelig trygt.

Men det er en sannhet med modifikasjoner.
Vi blir overfalt.
Vi blir rundjult.
Vi blir slått.
Vi blir sparket.
Vi blir voldtatt.
Og vi blir drept.

Jævlige tøffe ord, jeg vet. Og er du som meg, så grøsser du ved tanken og tenker at det skjer jo ikke meg. Ikke deg og ikke dine.

Jeg har gått fri. Døtrene mine har gått fri. Og jeg har tro og håp om at vi fortsatt vil gå fri. Fra ugjerningene.

Den troen hadde Odd Petter også.

Jeg tror at hvis noen hadde fortalt ham for åtte og et halvt år siden; at hans kamp for Martine's rettferdighet skulle vare så lenge, så hadde han ikke trodd på akkurat det.
Men selv om sjelen er revet sønder og sammen, hjertet i fillebiter og den lille, men store refleksjonen om når tannbørsten hennes kan kastes...så står han på et for oss uforståelig vis, i det. Så ufattelig stødig.
For Martine er, og vil for alltid være, datteren hans. Og hun vil for alltid være litt vår også, en liten bit i oss alle.

 

I Martines minne. 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Helgene kan være en liten utfordring matmessig, ihvertfall fredager når man kommer sent hjem fra jobb...jeg har bare lyst på en pose reker eller kanskje en liten kanadisk hummer (i sesong går det i krabber, selvsagt)...sånn i all enkelhet. For da trenger man ikke så mye annet enn en god loff og deilig aioli. Og sushi, kanskje, det har jeg jo nesten alltid lyst på!

 

Nå er det jo høysesong for reker, blåskjell, skrei og ditt og datt, men hvis man heller har lyst på noe rådigg som har hatt to ben og er superenkelt å mekke og suuuperdigg å nyte?

 

Prøv mine ´sprengte kyllingbryst', da vel!

 

Til to:

2 kyllingbrystfiléter

1 pose babyspinat(ferdig vasket i pose)

1 beger Snøfrisk

 

Tilbehør i kveld; grovkornet ris og salat av tomat, rødløk, agurk og ruccola.

Men like digg med pasta eller andre grønnsaker, f.eks råstekt asparges, nam!

 

Superenkelt, mekkes på ti minutter og stekes på under 20:

b2ap3_thumbnail_2017-03-11-18.22.33_20170312-190402_1.jpg

Spinat i panne med bittelitt olje.

b2ap3_thumbnail_2017-03-11-18.27.19_20170312-190414_1.jpg

Stek til det ser sånn ut

b2ap3_thumbnail_2017-03-11-18.28.47_20170312-190416_1.jpg

Tilsett Snøfrisk, ca 2/3 beger hvis dere er to

b2ap3_thumbnail_2017-03-11-18.30.39_20170312-190419_1.jpg

Bland og varm opp til osten smelter

b2ap3_thumbnail_2017-03-11-18.49.50_20170312-190049_1.jpg

Skjær dype renner i kyllingfilétene og fyll med spinat-/osteblandingen

Peppre over og strø over grov havsalt

b2ap3_thumbnail_2017-03-11-18.50.55_20170312-190427_1.jpg

Dekk med revet mozarella og cheddar (eller annen ost om du foretrekker, Jarlsberg kan også gå, men styr unna 'pyser' som Norvegia)

Sett i ovn på 200 grader.

b2ap3_thumbnail_2017-03-11-19.23.12_20170312-190628_1.jpg

 Maks 20 minutter i ovn. Jeg kjørte 200 i 15 minutter, satt ned til 50 grader siste fem minutter til osten var helt smeltet.

b2ap3_thumbnail_2017-03-11-19.42.31_20170312-190711_1.jpg

Helt perfekt! Nydelig gjennomstekt og supersaftig!

Spinaten og riktig steketid gir en svulstig og saftig kylling, med så mye smaker at kvelden ble et eneste Mmmmm;-)

 

Og du; dette kan jo mekkes lang tid i forveien og lagres på kjøl til du er klar.

Hvorfor komplisere ting, når man kan gjøre det enkelt?

 

Bon apétit ;-)

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

F*ck janteloven - f*ck jenteloven

Postet av i Blogg

Jeg hadde en venninne på barneskolen (eller folkeskolen, som det het den gang på sytti-tallet), som alltid sa til meg når jeg gjorde noe som hun ikke hadde anledning til; Nina, jeg misunner deg, men jeg unner deg. Jeg vet ikke om jeg helt skjønte det da, hva hun egentlig mente, men jeg tror hun var hakket klokere enn meg.

 

Jeg har hatt og har tre sterke og viktige menn i mitt liv. 

Min aller beste venn og tvillingbror, gjennom 53 år.

Pappa'n min, min bauta, mentor og største tillit og trygghet, gjennom 50 år.

Mannen min, 'kranglefanten' som jeg bryner meg på, og som gir meg daglige utfordringer i ett og alt. Som er pappa'n til barna mine, og har stått meg last og brast i storm og medvind gjennom 26 år.

 

Disse tre gutta 'mine', alle hel ved og rund baut, har lært meg et par ting det kan være verdt å ta med seg i jenteverdenen...

 

Jeg føler meg priviligert.

Joda, jeg har kjempet mine slag og ikke alltid kommet like lett til målene mine, men jeg har tross alt vært (bank i bordet) ganske heldig med veien jeg har brynet meg på...og det er så himla mye takket være nettverket mitt. JENTENE, som jeg er så heldig å omgi meg med.

 

Så, jeg har mine tre mannebautaer, som for alltid vil nagle bena mine godt i jorda og sørge for at de blir der.

 

Men, så kommer den 'lille søde'...Jeg har nemlig Benja og hennes powerkvinnenettverk. Og for et nettverk.

b2ap3_thumbnail_2017-03-09-21.40.14.jpg

Foto: Thale Trodalen Osvik 

Hvert år, hver lørdag nærmest kvinnedagen 8. mars, åpner Benja sitt vakre hjem, for storslått feiring av oss kvinner.

Det er en vanvittig logistikk som det ligger mye arbeid bak. Du skjønner det ikke før du ser det, og selv da er det vanskelig å forstå...

 

Og selvom vi bidrar med hver vår matrett og drikke, så setter Benja en hel uke av, for å få dette til. For oss!

Makan til kvinnemenneske skal man lete lenger etter. Makan til 'medkvinneløfter', har jeg sjelden opplevd. 

 

Benja sier: 'gjennom å bygge og løfte andre - bygger vi oss selv.

Om det så skal en finger til... ;-)

b2ap3_thumbnail_2017-03-09-21.40.52.jpg

Foto: Thale Trodalen Osvik

Dette bildet sier det meste, right?

 

b2ap3_thumbnail_2017-03-09-21.44.25.jpg

 Foto: Thale Trodalen Osvik

b2ap3_thumbnail_2017-03-09-21.43.57.jpg

 Foto: Thale Trodalen Osvik

b2ap3_thumbnail_2017-03-09-21.45.27.jpg

  Foto: Thale Trodalen Osvik

b2ap3_thumbnail_2017-03-09-21.45.42.jpg

 Foto: Thale Trodalen Osvik

THE BEST WOMEN LIBERATION PARTY EVER.

b2ap3_thumbnail_2017-03-07-20.11.39.jpg

 

Min folkeskolevenninne...hun som alltid sa; jeg misunner deg, men unner deg. Hun er i dag professor dr. med. Kanskje du treffer henne, i så fall, hils fra meg. <3

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Jentefester er en vidunderlig greie...

Postet av i Blogg

Vidunderlig på så mange måter, men kanskje mest fordi vi kan være på vår egen arena. Joda, vi 'bruser med fjøra' og pynter oss selvsagt for hverandre, men like mye for oss selv. Sant å si, så er det mye morsommere å pynte seg for andre jenter enn for menn. Gutta ser ikke 'outfit' i det hele tatt, så den kalorien er nærmest bortkastet...

 

Men noen kalorier kommer alltid til nytte. 

 

I går var jeg på verdens mest vidunderlige jentefest, med 60 helt herlige damer, tenk deg det, heldige meg! Benja inviterer i tradisjonens tro, hvert eneste år til 'Øykvinnefest', den lørdagen som faller nærmest 8. mars. 

 

Rause Benja (selvsagt, hun er jo dansk) åpner hjemmet sitt for en fest som gjerne sitter i, i flere dager, om man vil.

Og det skjer...

 

Og noe av det geniale med denne festen? Vi lager maten - sammen!

Benja har et vanvittig detaljstyrt profft opplegg på dette, men akkurat dét blir mellom oss som deltar.

Jeg deler gjerne mitt bidrag:

 

Selvstyrte mamahotte scampi i en symfoni av fraværende testosteron:

 

b2ap3_thumbnail_2017-03-03-20.22.50.jpg

Tin og skrell scampi, legg til marinering over natten i mer enn nok finhakket hvitløk og rød chili og din beste exv olivenolje

b2ap3_thumbnail_2017-03-04-17.54.24.jpg

Så trenger du:

-Pasta fuselli/farfalle og/eller penne, kokt al dente (viktig), slå av vann og rør inn grovt havsalt (kan også mekkes kvelden før og settes kaldt).

-et glass kalamateoliven

-en stor plante basilikum

-mer enn nok skivet parmesan

-så mye ristet pinjekjerner du liker

-et glass soltørket tomat i biter/skiver

-friske sprø reddikker i tynne skiver

 

b2ap3_thumbnail_2017-03-04-18.01.23_20170305-192336_1.jpg

Fres scampi med hvitløk og chili kjapt på sterk varme, sett til side for avkjøling.

Bland pasta med alle de andre goodisene og 'rør' inn scampiene til slutt.

Pynt med en litn bukett basilikum hvis du vil, og server med ditt aller beste nystekte brød.

 

Ps. kan selvsagt brukes på menn også... ;-)

b2ap3_thumbnail_2017-03-04-17.55.03_20170305-192323_1.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Hvorfor denne angsten som setter seg i brystet, helt uten grunn og mening?

 

Jeg skal ikke 'late som om' jeg har angst og problemer i hverdagen. Til det har jeg altfor stor respekt for de som virkelig sliter, og som har angst som en jævla dårlig følgesvenn i hverdagen, hver dag og natt.

Jeg vet jo ikke hva det egentlig innebærer, men jeg vet at det er et vakuum som tapper en for energi og livslyst, mot og selvtillit. Trekker en ned i sorte hull. I verste fall kan det være vanskelig, kanskje umulig, å komme seg ut og opp. 

Jeg har venner som lever i dette helvetet. Ikke mange, heldigvis. Men noen er det.

 

En er 'inn og ut' av Helvetes forgård, hele tiden. 

En går i dørken så det synger, ca hvert halvår. Og bruker halvparten av det andre halvåret på å komme seg opp igjen. 

En lever greit med angsten, men flipper fullstendig ut i visse situasjoner. Da er det full mobilisering og ingen slipper vedkommende av syne i de 7-10 dagene anfallene varer. 

Og en er i aller beste 'komposisjon' på utsiden, 'ven og vakker' som i Revenka, og ingen ville hester på denne jord ville vise vedkommenes 'down side'. Men når den er nede, så er den i skikkelig alarmmodus.

 

Ingen av disse fine menneskene jeg kjenner, vil egentlig vedkjenne seg at de har angst. Kun én har gjort det, og det står det stor respekt av. 

Men de som velger å holde det for seg selv. står det like stor repekt av.

 

 

Og ja, jeg er pissredd hele tiden.

Redd for døtrene mine. Redd for dyrene, for alle rundt meg, for ansvaret jeg har. Og jeg har t.o.m. mareritt og dustede drømmer om ting som kan skje, jeg krisemaksimerer alt og alle, hele tiden. Det er også en slags angst.

Jeg er redd for jentene mine.

 

Jeg har en, kanskje lettere hverdag. Shame on me. Not.

Eller ikke. Jeg kan våkne midt på natten. Hey, jeg skal bare opp og 'overgangsalder-tisse'...men nei, jeg er redd. Ikke livredd, selvsagt ikke. bare urolig. 

Har de det bra, jentene mine? 

 

Selvsagt har de det. 

 

Jeg er heldig. 

 

M.: du vet hvem du er. Jeg har vært der. Du blir frisk. <3

 

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Drit i å bry deg så mye...bry deg heller mer
Blogg
Jeg har nettopp sittet og sett på dokumentaren 'Mellom oss'. Gjennom et helt år, har helt 'vanlige' ...
Les mer...
Det å ville være 'verdensmester', kan faktisk koste deg livet.
Blogg
PANG!!! Jeg hadde vært våken siden klokken fire den morgenen, og da det begynte å lysne av dag, ga ...
Les mer...
To eller tre kanariefugler...ikke mine døtres ansvar. Hell no!
Blogg
Jeg fikk en mail her for leden (ja, jeg er så gammel at jeg ikke bare bruker, men liker uttrykket), ...
Les mer...
Hey, I'm crazy, I know I'm not the only one
Blogg
Alene. Har du kjent på den følelsen, å være helt alene? Det er jeg ganske sikker på at du har, en e...
Les mer...
Ikke f*** om du skal få definere hvem jeg er...
Blogg
Det er ganske så tøft å stå der, la panseret sprekke og skrelle av seg det ytterste skallet. Gj...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

venninner spoiled rosépepper parmesan død superdigg restitusjonsmat godt nytt år bilder hold deg frisk supersaft healty Førjulsmat chili Feriemodus misunnelse småretter Frukt fashion influensa cocktail kakefest Høstsnadder Det gode liv Indrefilét Hverdagshygge nærdødenopplevelse kreft Kylling superenkelt enklere-blir-det-ikke Fisk helse aubergine restitusjonsmat voldtekt Pynt Nyttårsforsett Søndagsdigg russebarn slank deg sunn kjærleik kake omelett møkkamenn top 10 familie boller Må ha Il Buongustaio spareribs eggerøre Katrine Noodler raskt og lekkert broccoli Sandwich vennemat oliven Hamburger Eid gjørdetenkelt paprika Feriemat Congratulations verdens beste snacks kvinnefest Laks alene love mammahjerte likør friskt loveyoutopieces Frokost Omtanke hjemløs Strandliv Juledigg Sjømat coctails pitabrød superdigg lørdagsdigg døttre sort/hvitt litt fest i hverdagen avocado selvpleie på egne ben rettferdighet Moules frites Trening Pizza olivenolje Dagenderpåmat halloween Lev godt images Soldager Iberico Kyllingburger drit i å bry deg maroccan oil verdens beste kjøttboller fiskesuppe kropp fetaost restemat tomatsaus Lunsj Fylla Tomater aubergine/tomat/parmesan shopping sykehus elsker deg Grill søndagsmiddag Styrkeøkt torsk pommes frites ferie scampi creepy ruccola Svinekjøtt eplekake insekter Skalldyr Familiemiddag Thank You drittsekk pasta parmesanchips jul mozarella Steinbit spinat healthy julegaver hverdagsmiddag Hovedrett Grønnsaker Styrke ostemat maki kjøttkaker hjemmelaget iskaffe Venninnemat vårslepp Personlig trener suppe hot suppe foto feel good Enkelt Blåskjell Svettetokter rakfisk Thai Kjøtt Overgangsalder Bacon pestoboller taco/wraps/tortillas secondhand døtre dirty Italia pen botox Vær deg selv russetid drinker neger ensomhet Kald drikke kjærlighet Middelhavet pretty chevre vegetar meal Rosévin Spania Nestkjærlighet Tzatziki sushi tapas barnevennlig middag Poteter sommerkveld Spicy myk hud Serrano Canary Island Hummer Pakistansk mat vårløk egg kjøttboller jeg er her Sunn mat! tilbehør forretter rynkefri plommer syltet frukt barn savn Ziconda bra nok solskinnsboller Naprapat frappé gjærbakst krabber kosemat Feel good about your self røkelaks Sommermat unntakstilstand reker bake ettertanke chèviche kylling girlpower fresh kamskjell grønnsakssuppe salat Leve livet Nattmat Mett av en rett sauser Venner Øl&Aquavit ost desserter smakfullt Be happy reker i hvitløk

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)