Blogg

Jentefester er en vidunderlig greie...

Postet av i Blogg

Vidunderlig på så mange måter, men kanskje mest fordi vi kan være på vår egen arena. Joda, vi 'bruser med fjøra' og pynter oss selvsagt for hverandre, men like mye for oss selv. Sant å si, så er det mye morsommere å pynte seg for andre jenter enn for menn. Gutta ser ikke 'outfit' i det hele tatt, så den kalorien er nærmest bortkastet...

 

Men noen kalorier kommer alltid til nytte. 

 

I går var jeg på verdens mest vidunderlige jentefest, med 60 helt herlige damer, tenk deg det, heldige meg! Benja inviterer i tradisjonens tro, hvert eneste år til 'Øykvinnefest', den lørdagen som faller nærmest 8. mars. 

 

Rause Benja (selvsagt, hun er jo dansk) åpner hjemmet sitt for en fest som gjerne sitter i, i flere dager, om man vil.

Og det skjer...

 

Og noe av det geniale med denne festen? Vi lager maten - sammen!

Benja har et vanvittig detaljstyrt profft opplegg på dette, men akkurat dét blir mellom oss som deltar.

Jeg deler gjerne mitt bidrag:

 

Selvstyrte mamahotte scampi i en symfoni av fraværende testosteron:

 

b2ap3_thumbnail_2017-03-03-20.22.50.jpg

Tin og skrell scampi, legg til marinering over natten i mer enn nok finhakket hvitløk og rød chili og din beste exv olivenolje

b2ap3_thumbnail_2017-03-04-17.54.24.jpg

Så trenger du:

-Pasta fuselli/farfalle og/eller penne, kokt al dente (viktig), slå av vann og rør inn grovt havsalt (kan også mekkes kvelden før og settes kaldt).

-et glass kalamateoliven

-en stor plante basilikum

-mer enn nok skivet parmesan

-så mye ristet pinjekjerner du liker

-et glass soltørket tomat i biter/skiver

-friske sprø reddikker i tynne skiver

 

b2ap3_thumbnail_2017-03-04-18.01.23_20170305-192336_1.jpg

Fres scampi med hvitløk og chili kjapt på sterk varme, sett til side for avkjøling.

Bland pasta med alle de andre goodisene og 'rør' inn scampiene til slutt.

Pynt med en litn bukett basilikum hvis du vil, og server med ditt aller beste nystekte brød.

 

Ps. kan selvsagt brukes på menn også... ;-)

b2ap3_thumbnail_2017-03-04-17.55.03_20170305-192323_1.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Hvorfor denne angsten som setter seg i brystet, helt uten grunn og mening?

 

Jeg skal ikke 'late som om' jeg har angst og problemer i hverdagen. Til det har jeg altfor stor respekt for de som virkelig sliter, og som har angst som en jævla dårlig følgesvenn i hverdagen, hver dag og natt.

Jeg vet jo ikke hva det egentlig innebærer, men jeg vet at det er et vakuum som tapper en for energi og livslyst, mot og selvtillit. Trekker en ned i sorte hull. I verste fall kan det være vanskelig, kanskje umulig, å komme seg ut og opp. 

Jeg har venner som lever i dette helvetet. Ikke mange, heldigvis. Men noen er det.

 

En er 'inn og ut' av Helvetes forgård, hele tiden. 

En går i dørken så det synger, ca hvert halvår. Og bruker halvparten av det andre halvåret på å komme seg opp igjen. 

En lever greit med angsten, men flipper fullstendig ut i visse situasjoner. Da er det full mobilisering og ingen slipper vedkommende av syne i de 7-10 dagene anfallene varer. 

Og en er i aller beste 'komposisjon' på utsiden, 'ven og vakker' som i Revenka, og ingen ville hester på denne jord ville vise vedkommenes 'down side'. Men når den er nede, så er den i skikkelig alarmmodus.

 

Ingen av disse fine menneskene jeg kjenner, vil egentlig vedkjenne seg at de har angst. Kun én har gjort det, og det står det stor respekt av. 

Men de som velger å holde det for seg selv. står det like stor repekt av.

 

 

Og ja, jeg er pissredd hele tiden.

Redd for døtrene mine. Redd for dyrene, for alle rundt meg, for ansvaret jeg har. Og jeg har t.o.m. mareritt og dustede drømmer om ting som kan skje, jeg krisemaksimerer alt og alle, hele tiden. Det er også en slags angst.

Jeg er redd for jentene mine.

 

Jeg har en, kanskje lettere hverdag. Shame on me. Not.

Eller ikke. Jeg kan våkne midt på natten. Hey, jeg skal bare opp og 'overgangsalder-tisse'...men nei, jeg er redd. Ikke livredd, selvsagt ikke. bare urolig. 

Har de det bra, jentene mine? 

 

Selvsagt har de det. 

 

Jeg er heldig. 

 

M.: du vet hvem du er. Jeg har vært der. Du blir frisk. <3

 

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Det er en stund siden jeg har vært her inne nå...og mye har skjedd.

Jeg er på slanker'n igjen...(ja, jeg vet jeg har sagt 'aldri igjen', men det er mitt privilegium å ombestemme meg;-) Vil nemlig gjerne ned 4-5 kilo før juni...og herligheten som jeg sliter. Virkelig! Jeg tenker på det nærmest dag og natt, har t.o.m. mareritt...Utrolig at noe som kommer så lett, skal være så vanskelig å bli kvitt...

 

Vent nå litt...nei, STOPP!

HVA er det jeg prater om?

 

De ekstra kiloene som har kommet i høst, har jeg selv 'valgt'. Og om de skal bort eller ikke, er også mitt valg.

Så hva er det jeg syter for?

 

Jeg har tre venner som har fått verdens største DRITT i kroppen, og de har ikke valgt det. Ikke kan de velge å bli kvitt det heller, det er det kroppen som bestemmer.

 

En venn er på rehabilitering etter 7-8 måneder med cellegift og stråling. Venn to er midt oppe i det og ca halvveis i 80 behandlinger med akkurat det samme. Venn tre begynner sin behandling i morgen, med den tøffeste kuren som en kreftrammet kan gis. Hun skrev til meg i dag; 'Nina, jeg er livredd'.

 

Og jeg er på slanker'n...Det setter ting litt i et perspektiv, gjør det ikke? Det blir pluttselig totalt uvesentlig...

 

Neida, verdens stopper jo ikke opp selvom venner kjemper for livet. Vi må jo fortsette med det vi holder på med. Det er ikke jeg som ligger der, omgitt av slanger og apparater. Livredd.

Jeg er smådesperat etter å bli kvitt noen tusen gram, mens vennene mine må se kiloene rase av. Ufrivillig. Mens de kjemper for livet, 'kjemper' jeg for ubetydelige dusteting.

Og det er det mange andre som gjør også...vi har så til de grader fokus på oss selv og hvordan vi skal og bør se ut. 

Jeg vet det ligger en viss irrelevanse i det, men burde vi ikke heller gi til kreftforskning, den formuen vi bruker på å fikse oss til et bedre utseende?

 

Jeg er glad jeg er frisk og sterk, men det er jo ingen selvfølge. Det kan ramme MEG i morgen. Deg også. Heldigvis kjenner vi ikke morgendagen, og kreft ser ikke forskjell på folk.

 

Drit i de ekstra kiloene, de er der for en grunn!

Drit i hva folk måtte mene og tro om deg, du trenger ikke negativiteten deres...

Elsk den som nettopp har gitt deg sitt største smil, og vær en god venn for de som betyr noe for deg!

 

Slik som Smula og Malick på bildet. De lever to helt vidt forskjellige liv, i hver sin verdensdel. Alikevel er de nært knyttet til hverandre, med vennskapsbånd som vil vare livet ut. Hvis en av dem skulle bli syk, ville den andre være der...

 

Jeg vil heller være en god venn og bruke energien min på de som trenger den. Håpe, tro og be til høyere makter at vennene mine skal komme seg gjennom denne dritten. 

 

Noen rundt deg kjemper for livet akkurat nå. Bry deg.

Det skal jeg.

 

Ha en fin dag, og ta vare på hverandre.

 

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Kanskje verdens beste kjøttboller...

Postet av i Blogg

b2ap3_thumbnail_2017-01-24-20.17.19_20170126-140251_1.jpgJadda, jeg har kanskje skrytt på meg 'verdens beste kjøttboller', men jeg må innrømme én ting;

Når jeg lager mat, så 'spiser' jeg underveis med øynene, så når maten er klar og ferdig til å nytes, er jeg på en måte litt mett. Om du skjønner. Og da smaker det ikke like godt. Jeg VET jo at det er godt (som oftest), men jeg kjenner det ikke, og da har jeg ofte like stor glede av det jeg lager, som to skiver ost...

 

Men så har jeg heldigvis noen unntak. Innimellom kan jeg lage mat som får meg til å nesten gå ned på kne i ren nytelse.

Og disse små kjøttbollene var ett av unntakene. Ble til ved en ren tilfeldighet over hva jeg hadde tilgjengelig, og er så UTROLIG enkelt at det nesten er litt flaut...

b2ap3_thumbnail_2017-01-24-20.17.19_20170125-203300_1.jpg

Til 400 g kjøttdeig;

1/2 pose friske spinatblader (her ligger nemlig hemmeligheten, avhengig av posens innhold-minst to store never blader), finhakkes på kryss og tvers.

1/2 kinesisk hvitløk (moderer meg her, doble/triple gjerne hvis du er i nærheten av mitt modus), finhakkes til bittesmått

1 ss tørket basilikum

2-3 ss god olivenolje.

Pepper og salt.

Så kommer utfordringen; jeg har en vanvittig god krydderblanding som ikke fåes hvor som helst, men er du heldig; Den heter SPICES-hot barbeque fra Nicolas Vahé. Den er helt fantastisk, men har du den ikke, kan du kompensere med røkt paprika, hvitløk, løk, svart pepper, persille og gressløk. Eller gjør det så enkelt at du krydrer med det du har og liker.

 

Det VIKTIGSTE for å få til disse saftige smaksbomene;

 

Temperer kjøttdeigen og rør inn olivenolje til litt 'seig' masse mens du blander inn spinaten, hvitløk og basilikum samt fiiiinhakket hvitløk (kan droppes) og krydderblandingen.

 

Bruk en skje til å forme små boller (dypp i vann, legg i hånd, skje former osv) og legg i kald stor stekepanne. Når pannen er full (de tåler å ligge tett), kjører du full fres så de får brunet seg skikkelig på begge sider, et par minutter på hver. Ta av platen og sett på varmepanne hvis du har, evt i ovnen på ca 80 grader.

 

Jeg spiste meg mer enn mett rett fra pannen, men hvis du klarer å vente, er disse superdigg med en frisk salat og ovnstekte poteter. Og din hjemmelagde tzatziki?

Uansett, verdens enkleste superdigg. Og ja, uten blygsel må si at disse er mine beste kjøttboller - ever. 

Tror det hele ligger i spinaten... ;-)

b2ap3_thumbnail_2017-01-24-20.22.52.jpg

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Glem den flate italieneren fra frysedisken!

Postet av i Blogg

Joda, jeg har i nødens sult og mangel på matlagingstid, slengt en flat italiener inn i ovnen. Helt OK og ganske innafor, det er ikke så veldig mye gæ'ernt med det, for all del. Bortsett fra dekstorose, antioksidant E301, konserveringsmiddel F252, samt uspesifisert E450 og E500, samt i overkant raust med salt.

Og nå snakker jeg favorittferdigpizza'en, den 'sunneste' av de du finner i frysedisken.

 

Jeg er i overkant glad i pizza, så jeg må ta meg selv i hestehalen og minne meg på at den aller beste (og sunneste) pizza, lager jeg faktisk selv. Med GOD hjelp av min yngste datter, som lærte meg denne <3

Og gudbedre så enkelt:

 

b2ap3_thumbnail_image1.JPG

Deig: hvetemel (ca 200 gr pr sulten) blandes med temperert (viktig) vann, en halv pakke tørrgjær og olje, rør godt og spe med vann/olje evt mer mel til du får en smidig og litt seig deig. Legg i bolle med klede over (på gulv med varmekabler tar det et drøyt kvarter).

I mens finhakker du en kinesisk hvitløk som du rører inn med ex v olivenolje. Når deigen er ferdig hevet, kna hvitløksblandingen inn, spe på med mer mel og kjevle/forme ut til en stor runding på bakepapir.

OBS! legges rett på stekebrettet.

b2ap3_thumbnail_IMG_8756_20170122-162731_1.JPG

Sett en bolle/skål på midten og dekk deigen rundt med god pesto.

b2ap3_thumbnail_IMG_9200_20170122-162733_1.JPG

Så dekker du hele 'kransen' med frisk og nyvasket spinat.

b2ap3_thumbnail_IMG_4639_20170122-162725_1.JPG

Oppå spinaten, legger du tomater, syltynne skiver rødløk, finhakket hvitløk, sorte oliven, og masse god fetaost.

 

b2ap3_thumbnail_IMG_0288_20170122-162716_1.JPG

Fjern bollen og del pizzabunnen i så mange skiver du ønsker (6 max 10)

b2ap3_thumbnail_IMG_3800.JPG

Brett de over fyllet, til en 'krans'.  Stek i ovn på 200 grader i ca 15 minutter.

b2ap3_thumbnail_IMG_7895.JPG

Dette var utrolig digg, og det er sjelden jeg lager vegetarpizza...men tror det blir samme neste gang.

b2ap3_thumbnail_IMG_5363.JPG

PS. laget en 'duplo' med serrano og mozzarello toppet med frisk ruccola, ikke helt gæern den heller...Det beste med god pizza; når utgangspunktet er bra, så er det bare fyllet/toppingen som setter begrensningene.

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Du må for all del, si i fra hvis det er noe?
Blogg
Første påskedag og kanskje den aller mest hellige av alle årets hellige dager.  Noen har et re...
Les mer...
I morgen er det ti år siden drapet på Martine
Blogg
Er du en mamma, en pappa, en søster eller bror?  Tenk deg at du en dag, midt i travel f...
Les mer...
Drit i å bry deg så mye...bry deg heller mer
Blogg
Jeg har nettopp sittet og sett på dokumentaren 'Mellom oss'. Gjennom et helt år, har helt 'vanlige' ...
Les mer...
Det å ville være 'verdensmester', kan faktisk koste deg livet.
Blogg
PANG!!! Jeg hadde vært våken siden klokken fire den morgenen, og da det begynte å lysne av dag, ga ...
Les mer...
To eller tre kanariefugler...ikke mine døtres ansvar. Hell no!
Blogg
Jeg fikk en mail her for leden (ja, jeg er så gammel at jeg ikke bare bruker, men liker uttrykket), ...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

spoiled helse alene snacks hjemløs egg jeg er her pestoboller Hovedrett chèviche kylling krabber Thai Vær deg selv maki secondhand girlpower hot suppe suppe torsk savn Lev godt rynkefri kjærlighet Feriemat drittsekk ettertanke bake Kylling Noodler nærdødenopplevelse restitusjonsmat Nestkjærlighet jul omelett myk hud shopping Venninnemat på egne ben Svinekjøtt venninner ferie Sunn mat! insekter Spicy død Fylla maroccan oil scampi fiskesuppe ensomhet slank deg sunn Omtanke verdens beste kamskjell vårslepp Må ha Skalldyr parmesanchips pasta foto chevre drinker godt nytt år mammahjerte solskinnsboller Soldager Personlig trener barnevennlig middag pitabrød enklere-blir-det-ikke tapas botox kjøttkaker Førjulsmat influensa Laks forretter meal restemat Middelhavet kjærleik Sjømat frappé Naprapat døtre Tomater Hamburger kjøttboller Feel good about your self julegaver vennemat reker love Mett av en rett Feriemodus gjærbakst Juledigg boller bra nok verdens beste kjøttboller superdigg hold deg frisk Leve livet Rosévin aubergine/tomat/parmesan Steinbit Katrine Nyttårsforsett Nattmat Canary Island fresh Pynt ost kakefest Overgangsalder Pakistansk mat Trening superdigg restitusjonsmat selvpleie Familiemiddag hverdagsmiddag møkkamenn elsker deg fashion Venner reker i hvitløk supersaft fetaost raskt og lekkert spareribs kvinnefest Italia dirty Frukt Sommermat Thank You Svettetokter paprika syltet frukt Høstsnadder taco/wraps/tortillas røkelaks pommes frites Pizza Congratulations sykehus Spania unntakstilstand Kjøtt avocado Il Buongustaio Strandliv russetid sauser Bacon søndagsmiddag Tzatziki loveyoutopieces misunnelse Kald drikke hjemmelaget spinat Styrke plommer tomatsaus bilder Indrefilét ruccola pretty lørdagsdigg familie vårløk russebarn rakfisk Øl&Aquavit småretter Fisk iskaffe sushi litt fest i hverdagen Det gode liv kosemat friskt Blåskjell Poteter healthy rosépepper sort/hvitt mozarella feel good olivenolje top 10 kreft oliven tilbehør Be happy creepy drit i å bry deg rettferdighet kake cocktail Søndagsdigg Enkelt Ziconda aubergine likør salat Hummer barn Kyllingburger pen Iberico ostemat Grill halloween healty Moules frites desserter eplekake vegetar grønnsakssuppe parmesan superenkelt broccoli chili Dagenderpåmat døttre Styrkeøkt Hverdagshygge Serrano Eid smakfullt Sandwich Lunsj Grønnsaker Frokost eggerøre gjørdetenkelt images sommerkveld neger voldtekt coctails kropp

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)