Blogg

Why go first, if you're best as second?

Postet av i Blogg

Etter halvannet år hos Ziconda, er garderoben min betydelig oppjustert. Med klær og sko som noen har brukt før meg, hatt på seg og hatt tærne nedi.

Men det var den terskelen da...second hand? Litt loppisfølelse? 

Absolutt ikke. 

Da min venninne Tone tok over skattkisten for halvannet år siden, var noe av det første hun gjorde, å spørre meg om jeg kunne tenke meg å teame opp med henne. Hmmm...tenke-tenke og ørlite skeptisk om det var noe for meg (som stort sett jobber i treningsklær) og om jeg egentlig passet som 'butikkdame'?. Det var en litt skummel tanke, så jeg tok meg god tid til å tenke. Og Tone ventet.

 

Så, i august 2015, gikk jeg inn i hennes business, med 'hud og hår' og med skrekkblandet fryd. Det var en aldri så liten skummel følelse det å pluttselig ha pene sko på jobb og bytte ut sports-bh med blonder...

Men det funket! I hvertfall sånn noenlunde...

 

Fra dag én var det en stor glede å møte så mange herlige damer på second hand-og nytt-brukt-jakt. Og enda større glede å se så fornøyde jenter/damer i alle aldre, gå ut av butikken med dagens største kupp.

 

Jeg tenker miljø, bærekraft og sosial agenda og feel-good. Hvem vil ikke være lykkelig over å gå ut med et 'som-godt-som-nytt' plagg, til 1/3 av prisen det kostet som nytt? Og i veldig mange tilfeller, klær med prislappen fortsatt på, rett fra butikk? 

Jeg har ihvertfall 'sett lyset'. Og sier som mange av våre kunder; det eneste jeg nå kjøper i 'vanlige butikker', er undertøy og sporsttøy.

 

Men vet du hva det (nesten) aller beste er?

Jeg har fått så utrolig mange nye og gode venninner!

Vi knytter nye og nære bånd, hver eneste dag. 

 

 

Min yngste datter viser her noen få av de ca 1.800 vi har inne.

 

b2ap3_thumbnail_2017-03-22-13.13.30.jpg

Gucci

b2ap3_thumbnail_2017-03-22-13.14.19.jpg

Forte/Forte

b2ap3_thumbnail_2017-03-22-13.23.30.jpg

Dior

b2ap3_thumbnail_2017-03-22-13.33.27.jpg

S. Rykiel

b2ap3_thumbnail_2017-03-22-13.46.33.jpg

H. Lang

b2ap3_thumbnail_2017-03-22-13.47.06.jpg

B&P

b2ap3_thumbnail_2017-03-22-13.53.22.jpg

Vince

b2ap3_thumbnail_2017-03-22-14.11.07.jpg

Theory/Gucci

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Innboksen min nærmest flommer over av tilbud om hvordan jeg for noen tusenlapper og (veldig) oppover, kan fikse mitt gamle skinn til å se yngre og bedre ut. Og ikke bare det, men freshere, rynkefri, fettfri, celluittfri, grå- og hårfri...bare for å nevne noen av tilbudene. 

Og selvsagt vil de også gi meg større lepper (a la bavianrumpe eller andenebb, ellers tusen takk), lengre vipper, større pupper, mindre rumpe. Og mindre kjønnslepper. Daah....

 

Så alt jeg besitter av mine kroppslige former, som jeg ble født med og har prøvd å 'forvalte' og ivareta så godt jeg har kunnet, kan enten bli mindre eller større. Alt etter som. 

 

Og ja, jeg har falt for fristelsen. 

 

Da jeg nærmet meg førti, eller mange år før det egentlig (herregud, jeg var da bare så vidt i slutten av trettiårene!), så kom de første rynkene. De rundt øynene. Kråketærne. Lite ante jeg om hva kråketær var...for meg var disse fine linjene ved øynene, smilerynker, et bevis på et levd og lykkelig liv. Men reklamen sa at de var kråketær, og med tre stikk i hver øyekrok til fire tusen (den gang) så vipps var øyekroken glatt som en babyrumpe. Og blottet for liv.

 

Og jeg ble litt hekta, for det var jo helt topp å se yngre ut enn hva jeg faktisk var? Trodde jeg. Det pågikk noen år, og jeg var helt OK med å få botox sprøytet inn i ansiktet. Enda jeg hater sprøyter og husker lyden, det lille 'kneppet' når sprøytespissen perforerer huden...

Helt til femte året jeg var inne til behandling. Da fikk jeg den 'brutale' beskjeden, at det nok var siste gang jeg kunne fjerne kråketær med sprøytestikk. Smilerynkene mine var på retur. Botox'en måtte gi tapt for naturens gang hvis jeg skulle fortsette å smile så mye som jeg gjorde.

 

Min dyktige rynkefjerner gjennom disse årene, sa uten omsvøp at i min alder ville neste steg være en annen form for 'korrigering'. I beste fall en slags syrebehandling som skreller ansiktshuden din slik at du ser ut som en flassende rødrosa brite etter en uke i solen uten solfaktor,  i tre måneder (pyttsann). Eller mye enklere, en aldri så liten minilift (du er såpass ung at det krever bare fire snitt og litt trekk).

Dunk!

 

Jeg kapitulerte. 

Det tok noen runder, jeg innrømmer det. Det VAR ganske deilig å smile uten at ansiktet krøllet seg....

Det var ganske deilig å ikke ha 100% mimikk, ikke å ha kontroll over ansiktsmusklene.

Jeg ønsket en second opinion, og oppsøkte en annen lege, en av landets mest kjente kirurger i faget. Her fikk ikke bare tilbud om, men ble anbefalt å fylle leppene, kinnben og glatte ut pannen. Og kråketærne? De kunne lett strekkes bakover og festes bak ørene.

 

Jeg gikk litt i meg selv da. Jeg lurte veldig på om sprøytene var verdt det hele. Og ikke minst, om det var verdt å la døtrene mine se meg uten smilerynker...Joda, det var verdt det der og da i de årene, det var det. Men å legge seg under kniven og gjøre om utseende? 

 

 Noen blogger om skjønnhetsoperasjoner i øst og vest, og det skjønner jeg bare ikke. Ja, jeg kjenner på glasshusfølelsen og vet jeg setter meg litt til huggs.

Samtidig er det de som blogger om intimoperasjoner og forherliger alle inngrep og injeksjoner og opphøyer det til et nærmest nirvana; mange av disse har barn i skolealder. Kanskje er det enkelte ting man bør holde for seg selv.

 

Som min venninne Kajsa sa til meg: 'Nina, du må slutte fred med kroppen'.

Og det er jeg i ferd med å gjøre. Endelig.

 

 

 

 

 

 

 

Emneord i: botox
Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Ukens sunneste og enkleste smaksbombe!

Postet av i Blogg

Vipps, så er mandagen (snart) her, ny uke med nye middagsutfordringer og så absolutt nye muligheter til å gjøre hverdagsmiddagen litt spennende!

Dette er superduperenkelt, smaker helt fantastisk og det skader vel ikke at det er kjempesunt og gir kroppen omtrent alt av hva den trenger, der og da:

 

Jeg skjærer Salma- eller Frøyalaks (selvsagt kan man bruke rimeligere laks uten skinn og ben, men siden den helst skal være litt rå inni, foretrekker jeg 'sashimikvalitet') i store terninger og lar de bade i mer enn nok pisket egg mens jeg gir grønnsakene litt oppmerksomhet:

b2ap3_thumbnail_IMG_8029.JPG

Jeg foretrekker grønnsaker med sterke farger, de inneholder mest av de gode stoffene kroppen trenger; broccoli, vårløk, paprika, små tomater og rødløk (men for all del, bruk de grønnsakene du har eller har lyst på!).

Vask og kutt/del i passe munnfullbiter.

b2ap3_thumbnail_IMG_8030.JPG

Lag en blanding av hvetemel og krydder i en dyp bolle (jeg bruker gjerne en god fish/seafoodkrydder som inneholder chili, hvitløk, koreander, persille m.m., eller enda bedre, mekk din egen). Legg i hele fiskeblandingen og vend godt så alt blir dekket, og la det stå litt og trekke inn.

I mens freser du grønnsakene, på sterk varme i litt maisolje og ganske rause mengder Oystersauce (digg!). Begynn med de 'tyngste' grønnsakene (f.eks broccoli) og fres til alt er 'al dente', for husk at her skal det være varmt men sprøtt.

Ut av pannen og over i fat, og laksen følger straks over i samme panne grønnsakene nettopp forlot; her er det god varme og fin stekesaus, så dette går kjapt.

b2ap3_thumbnail_IMG_8031.JPG

Fres til deilig sprø stekeskorpe på alle sider, kjapt og lett på sterk varme så laksen blir knasende på utsiden og med en rå og frisk kjerne.

Legg fisken over grønnsakene og server lun (kan gjerne stå litt), gjerne med godt brytebrød og en dæsj mørk soyaolje.

b2ap3_thumbnail_IMG_8032.JPG

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
Fortsett å lese Kommentarer
Postet av i Blogg

I dag er det ni år siden Martine ble funnet.

 

Voldtatt og drept og dumpet i et kjellerrom, i et leilighetskompeks midt i London's beste strøk.

 

Ni år er gått, ni lange år. For oss andre ganske fort på mange måter, og for Martines familie, så uendelig sakte. 

De har fortsatt den usynlige veggen der; mellom dem og morderen. Han står og 'peker nese' mot dem. De vet han er der og hva han har gjort mot deres aller kjæreste, den dypeste sorg og mest styggeste urett han har forvoldt. Han vet hva han har gjort, og på det mest feigeste og umenneskelige vis, unndrar han seg sitt ansvar.

I mine øyne er han et umenneske. 

 

For seks måneder siden, skrev jeg et innlegg. 

Om Martine, men også om pappa'n hennes, og hans ufortørnede kamp for rettferdighet for sin datter.

 

En mor, far, søster og bror, mistet en datter og søster, for ni år siden.

Ja, det skjer dessverre hver eneste dag. Men i vår vestlige del av verden, blir de aller fleste av liknende tragedier oppklart, og forvolder får sin straff.

 

Farouk Abdulhak, dette er for Martine og hennes familie:

 

 

"..Det kunne ha vært meg. Og ja, like helt tilfeldig, det kunne ha vært deg. Eller døtrene våre.

.
Men vi vil helst ikke ta dette innover oss, vil vi vel...
Selv har jeg psykiske sperrer der, som gir utslag i fysiske hvis jeg tillater meg å alikevel ta det innover meg; det faktum at jeg kan bli funnet død, forvoldt av en annen person. Eller i det aller verst utenkelige og helt ubegripelige scenario; at barnet mitt blir funnet død. Voldtatt og drept.

Altfor mange opplever det. Da knuses sjelen, det er jeg helt sikker på at den gjør...og de fillebitene som blir igjen av hjertet, vil aldri noen sinne finne helt tilbake til sin hjertelige form.

Sånn sett, er vi en smule 'forskånet' her hjemme. I USA er 'serial killers' nærmest et begrep på linje med 'burglary' - innbrudd, og 'rape' noe som er dagligdags. I mange land lettes ikke et øyelokk når en kvinne blir funnet lemlestet og drept, og i andre land igjen oppfordres det sogar til ugjerningene.

Jeg tror jeg har med meg majoriteten av norske kvinner, når jeg med hånden på hjertet kan takke min skaper eller hvem som måtte være ansvarlig for at vi er her, for at vi vokser opp og lever i et land som vi anser som rimelig trygt.

Men det er en sannhet med modifikasjoner.
Vi blir overfalt.
Vi blir rundjult.
Vi blir slått.
Vi blir sparket.
Vi blir voldtatt.
Og vi blir drept.

Jævlige tøffe ord, jeg vet. Og er du som meg, så grøsser du ved tanken og tenker at det skjer jo ikke meg. Ikke deg og ikke dine.

Jeg har gått fri. Døtrene mine har gått fri. Og jeg har tro og håp om at vi fortsatt vil gå fri. Fra ugjerningene.

Den troen hadde Odd Petter også.

Jeg tror at hvis noen hadde fortalt ham for åtte og et halvt år siden; at hans kamp for Martine's rettferdighet skulle vare så lenge, så hadde han ikke trodd på akkurat det.
Men selv om sjelen er revet sønder og sammen, hjertet i fillebiter og den lille, men store refleksjonen om når tannbørsten hennes kan kastes...så står han på et for oss uforståelig vis, i det. Så ufattelig stødig.
For Martine er, og vil for alltid være, datteren hans. Og hun vil for alltid være litt vår også, en liten bit i oss alle.

 

I Martines minne. 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Helgene kan være en liten utfordring matmessig, ihvertfall fredager når man kommer sent hjem fra jobb...jeg har bare lyst på en pose reker eller kanskje en liten kanadisk hummer (i sesong går det i krabber, selvsagt)...sånn i all enkelhet. For da trenger man ikke så mye annet enn en god loff og deilig aioli. Og sushi, kanskje, det har jeg jo nesten alltid lyst på!

 

Nå er det jo høysesong for reker, blåskjell, skrei og ditt og datt, men hvis man heller har lyst på noe rådigg som har hatt to ben og er superenkelt å mekke og suuuperdigg å nyte?

 

Prøv mine ´sprengte kyllingbryst', da vel!

 

Til to:

2 kyllingbrystfiléter

1 pose babyspinat(ferdig vasket i pose)

1 beger Snøfrisk

 

Tilbehør i kveld; grovkornet ris og salat av tomat, rødløk, agurk og ruccola.

Men like digg med pasta eller andre grønnsaker, f.eks råstekt asparges, nam!

 

Superenkelt, mekkes på ti minutter og stekes på under 20:

b2ap3_thumbnail_2017-03-11-18.22.33_20170312-190402_1.jpg

Spinat i panne med bittelitt olje.

b2ap3_thumbnail_2017-03-11-18.27.19_20170312-190414_1.jpg

Stek til det ser sånn ut

b2ap3_thumbnail_2017-03-11-18.28.47_20170312-190416_1.jpg

Tilsett Snøfrisk, ca 2/3 beger hvis dere er to

b2ap3_thumbnail_2017-03-11-18.30.39_20170312-190419_1.jpg

Bland og varm opp til osten smelter

b2ap3_thumbnail_2017-03-11-18.49.50_20170312-190049_1.jpg

Skjær dype renner i kyllingfilétene og fyll med spinat-/osteblandingen

Peppre over og strø over grov havsalt

b2ap3_thumbnail_2017-03-11-18.50.55_20170312-190427_1.jpg

Dekk med revet mozarella og cheddar (eller annen ost om du foretrekker, Jarlsberg kan også gå, men styr unna 'pyser' som Norvegia)

Sett i ovn på 200 grader.

b2ap3_thumbnail_2017-03-11-19.23.12_20170312-190628_1.jpg

 Maks 20 minutter i ovn. Jeg kjørte 200 i 15 minutter, satt ned til 50 grader siste fem minutter til osten var helt smeltet.

b2ap3_thumbnail_2017-03-11-19.42.31_20170312-190711_1.jpg

Helt perfekt! Nydelig gjennomstekt og supersaftig!

Spinaten og riktig steketid gir en svulstig og saftig kylling, med så mye smaker at kvelden ble et eneste Mmmmm;-)

 

Og du; dette kan jo mekkes lang tid i forveien og lagres på kjøl til du er klar.

Hvorfor komplisere ting, når man kan gjøre det enkelt?

 

Bon apétit ;-)

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

egg hold deg frisk Må ha solskinnsboller paprika lørdagsdigg pitabrød Feriemat Styrkeøkt hjemmelaget aubergine meal jeg er her Il Buongustaio smakfullt torsk supersaft Bacon botox kjøttboller raskt og lekkert kreft kjøttkaker snacks Dagenderpåmat Indrefilét fetaost Kyllingburger maroccan oil sort/hvitt drit i å bry deg top 10 selvpleie suppe neger russetid Grønnsaker Hamburger sykehus Lunsj eplekake Pizza Kjøtt Venner Serrano Juledigg spinat drittsekk tomatsaus Kald drikke Naprapat Hovedrett fashion kake Ziconda Thank You superdigg restitusjonsmat krabber gjørdetenkelt Trening parmesanchips creepy alene vennemat russebarn gjærbakst kvinnefest kamskjell pasta images grønnsakssuppe Skalldyr Svinekjøtt hjemløs Poteter sauser Pynt superenkelt frappé vårløk restitusjonsmat girlpower elsker deg Personlig trener Italia Congratulations Overgangsalder pestoboller venninner bra nok savn barn Moules frites Omtanke drinker søndagsmiddag Tomater love dirty tapas barnevennlig middag boller Leve livet bake Sandwich hot suppe kjærlighet chèviche kylling Feel good about your self familie unntakstilstand Øl&Aquavit kropp sommerkveld Thai Vær deg selv Nattmat Styrke spareribs parmesan enklere-blir-det-ikke scampi olivenolje foto Fylla ettertanke Førjulsmat Sommermat kakefest restemat Tzatziki rosépepper Sunn mat! Det gode liv Feriemodus secondhand Spicy ost Søndagsdigg Rosévin reker i hvitløk superdigg slank deg sunn desserter forretter pen Strandliv myk hud fresh Grill rakfisk cocktail verdens beste reker mozarella helse salat sushi voldtekt plommer vegetar iskaffe bilder Pakistansk mat nærdødenopplevelse rynkefri Familiemiddag eggerøre Noodler aubergine/tomat/parmesan feel good Lev godt Blåskjell Spania tilbehør litt fest i hverdagen Canary Island loveyoutopieces rettferdighet Eid mammahjerte misunnelse taco/wraps/tortillas vårslepp friskt Frukt kjærleik insekter healty oliven healthy omelett chevre hverdagsmiddag Nestkjærlighet coctails Hummer Nyttårsforsett likør møkkamenn Frokost Soldager Fisk behappy Katrine jul avocado halloween døtre ruccola Høstsnadder på egne ben død røkelaks spoiled pretty Mett av en rett fiskesuppe ostemat julegaver Svettetokter syltet frukt Iberico Kylling pommes frites Steinbit Venninnemat kosemat Be happy godt nytt år broccoli verdens beste kjøttboller døttre Middelhavet småretter influensa Laks shopping chili maki ensomhet Hverdagshygge Sjømat ferie Enkelt

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)