Blogg

F*ck janteloven - f*ck jenteloven

Postet av i Blogg

Jeg hadde en venninne på barneskolen (eller folkeskolen, som det het den gang på sytti-tallet), som alltid sa til meg når jeg gjorde noe som hun ikke hadde anledning til; Nina, jeg misunner deg, men jeg unner deg. Jeg vet ikke om jeg helt skjønte det da, hva hun egentlig mente, men jeg tror hun var hakket klokere enn meg.

 

Jeg har hatt og har tre sterke og viktige menn i mitt liv. 

Min aller beste venn og tvillingbror, gjennom 53 år.

Pappa'n min, min bauta, mentor og største tillit og trygghet, gjennom 50 år.

Mannen min, 'kranglefanten' som jeg bryner meg på, og som gir meg daglige utfordringer i ett og alt. Som er pappa'n til barna mine, og har stått meg last og brast i storm og medvind gjennom 26 år.

 

Disse tre gutta 'mine', alle hel ved og rund baut, har lært meg et par ting det kan være verdt å ta med seg i jenteverdenen...

 

Jeg føler meg priviligert.

Joda, jeg har kjempet mine slag og ikke alltid kommet like lett til målene mine, men jeg har tross alt vært (bank i bordet) ganske heldig med veien jeg har brynet meg på...og det er så himla mye takket være nettverket mitt. JENTENE, som jeg er så heldig å omgi meg med.

 

Så, jeg har mine tre mannebautaer, som for alltid vil nagle bena mine godt i jorda og sørge for at de blir der.

 

Men, så kommer den 'lille søde'...Jeg har nemlig Benja og hennes powerkvinnenettverk. Og for et nettverk.

b2ap3_thumbnail_2017-03-09-21.40.14.jpg

Foto: Thale Trodalen Osvik 

Hvert år, hver lørdag nærmest kvinnedagen 8. mars, åpner Benja sitt vakre hjem, for storslått feiring av oss kvinner.

Det er en vanvittig logistikk som det ligger mye arbeid bak. Du skjønner det ikke før du ser det, og selv da er det vanskelig å forstå...

 

Og selvom vi bidrar med hver vår matrett og drikke, så setter Benja en hel uke av, for å få dette til. For oss!

Makan til kvinnemenneske skal man lete lenger etter. Makan til 'medkvinneløfter', har jeg sjelden opplevd. 

 

Benja sier: 'gjennom å bygge og løfte andre - bygger vi oss selv.

Om det så skal en finger til... ;-)

b2ap3_thumbnail_2017-03-09-21.40.52.jpg

Foto: Thale Trodalen Osvik

Dette bildet sier det meste, right?

 

b2ap3_thumbnail_2017-03-09-21.44.25.jpg

 Foto: Thale Trodalen Osvik

b2ap3_thumbnail_2017-03-09-21.43.57.jpg

 Foto: Thale Trodalen Osvik

b2ap3_thumbnail_2017-03-09-21.45.27.jpg

  Foto: Thale Trodalen Osvik

b2ap3_thumbnail_2017-03-09-21.45.42.jpg

 Foto: Thale Trodalen Osvik

THE BEST WOMEN LIBERATION PARTY EVER.

b2ap3_thumbnail_2017-03-07-20.11.39.jpg

 

Min folkeskolevenninne...hun som alltid sa; jeg misunner deg, men unner deg. Hun er i dag professor dr. med. Kanskje du treffer henne, i så fall, hils fra meg. <3

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Jentefester er en vidunderlig greie...

Postet av i Blogg

Vidunderlig på så mange måter, men kanskje mest fordi vi kan være på vår egen arena. Joda, vi 'bruser med fjøra' og pynter oss selvsagt for hverandre, men like mye for oss selv. Sant å si, så er det mye morsommere å pynte seg for andre jenter enn for menn. Gutta ser ikke 'outfit' i det hele tatt, så den kalorien er nærmest bortkastet...

 

Men noen kalorier kommer alltid til nytte. 

 

I går var jeg på verdens mest vidunderlige jentefest, med 60 helt herlige damer, tenk deg det, heldige meg! Benja inviterer i tradisjonens tro, hvert eneste år til 'Øykvinnefest', den lørdagen som faller nærmest 8. mars. 

 

Rause Benja (selvsagt, hun er jo dansk) åpner hjemmet sitt for en fest som gjerne sitter i, i flere dager, om man vil.

Og det skjer...

 

Og noe av det geniale med denne festen? Vi lager maten - sammen!

Benja har et vanvittig detaljstyrt profft opplegg på dette, men akkurat dét blir mellom oss som deltar.

Jeg deler gjerne mitt bidrag:

 

Selvstyrte mamahotte scampi i en symfoni av fraværende testosteron:

 

b2ap3_thumbnail_2017-03-03-20.22.50.jpg

Tin og skrell scampi, legg til marinering over natten i mer enn nok finhakket hvitløk og rød chili og din beste exv olivenolje

b2ap3_thumbnail_2017-03-04-17.54.24.jpg

Så trenger du:

-Pasta fuselli/farfalle og/eller penne, kokt al dente (viktig), slå av vann og rør inn grovt havsalt (kan også mekkes kvelden før og settes kaldt).

-et glass kalamateoliven

-en stor plante basilikum

-mer enn nok skivet parmesan

-så mye ristet pinjekjerner du liker

-et glass soltørket tomat i biter/skiver

-friske sprø reddikker i tynne skiver

 

b2ap3_thumbnail_2017-03-04-18.01.23_20170305-192336_1.jpg

Fres scampi med hvitløk og chili kjapt på sterk varme, sett til side for avkjøling.

Bland pasta med alle de andre goodisene og 'rør' inn scampiene til slutt.

Pynt med en litn bukett basilikum hvis du vil, og server med ditt aller beste nystekte brød.

 

Ps. kan selvsagt brukes på menn også... ;-)

b2ap3_thumbnail_2017-03-04-17.55.03_20170305-192323_1.jpg

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Hvorfor denne angsten som setter seg i brystet, helt uten grunn og mening?

 

Jeg skal ikke 'late som om' jeg har angst og problemer i hverdagen. Til det har jeg altfor stor respekt for de som virkelig sliter, og som har angst som en jævla dårlig følgesvenn i hverdagen, hver dag og natt.

Jeg vet jo ikke hva det egentlig innebærer, men jeg vet at det er et vakuum som tapper en for energi og livslyst, mot og selvtillit. Trekker en ned i sorte hull. I verste fall kan det være vanskelig, kanskje umulig, å komme seg ut og opp. 

Jeg har venner som lever i dette helvetet. Ikke mange, heldigvis. Men noen er det.

 

En er 'inn og ut' av Helvetes forgård, hele tiden. 

En går i dørken så det synger, ca hvert halvår. Og bruker halvparten av det andre halvåret på å komme seg opp igjen. 

En lever greit med angsten, men flipper fullstendig ut i visse situasjoner. Da er det full mobilisering og ingen slipper vedkommende av syne i de 7-10 dagene anfallene varer. 

Og en er i aller beste 'komposisjon' på utsiden, 'ven og vakker' som i Revenka, og ingen ville hester på denne jord ville vise vedkommenes 'down side'. Men når den er nede, så er den i skikkelig alarmmodus.

 

Ingen av disse fine menneskene jeg kjenner, vil egentlig vedkjenne seg at de har angst. Kun én har gjort det, og det står det stor respekt av. 

Men de som velger å holde det for seg selv. står det like stor repekt av.

 

 

Og ja, jeg er pissredd hele tiden.

Redd for døtrene mine. Redd for dyrene, for alle rundt meg, for ansvaret jeg har. Og jeg har t.o.m. mareritt og dustede drømmer om ting som kan skje, jeg krisemaksimerer alt og alle, hele tiden. Det er også en slags angst.

Jeg er redd for jentene mine.

 

Jeg har en, kanskje lettere hverdag. Shame on me. Not.

Eller ikke. Jeg kan våkne midt på natten. Hey, jeg skal bare opp og 'overgangsalder-tisse'...men nei, jeg er redd. Ikke livredd, selvsagt ikke. bare urolig. 

Har de det bra, jentene mine? 

 

Selvsagt har de det. 

 

Jeg er heldig. 

 

M.: du vet hvem du er. Jeg har vært der. Du blir frisk. <3

 

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Det er en stund siden jeg har vært her inne nå...og mye har skjedd.

Jeg er på slanker'n igjen...(ja, jeg vet jeg har sagt 'aldri igjen', men det er mitt privilegium å ombestemme meg;-) Vil nemlig gjerne ned 4-5 kilo før juni...og herligheten som jeg sliter. Virkelig! Jeg tenker på det nærmest dag og natt, har t.o.m. mareritt...Utrolig at noe som kommer så lett, skal være så vanskelig å bli kvitt...

 

Vent nå litt...nei, STOPP!

HVA er det jeg prater om?

 

De ekstra kiloene som har kommet i høst, har jeg selv 'valgt'. Og om de skal bort eller ikke, er også mitt valg.

Så hva er det jeg syter for?

 

Jeg har tre venner som har fått verdens største DRITT i kroppen, og de har ikke valgt det. Ikke kan de velge å bli kvitt det heller, det er det kroppen som bestemmer.

 

En venn er på rehabilitering etter 7-8 måneder med cellegift og stråling. Venn to er midt oppe i det og ca halvveis i 80 behandlinger med akkurat det samme. Venn tre begynner sin behandling i morgen, med den tøffeste kuren som en kreftrammet kan gis. Hun skrev til meg i dag; 'Nina, jeg er livredd'.

 

Og jeg er på slanker'n...Det setter ting litt i et perspektiv, gjør det ikke? Det blir pluttselig totalt uvesentlig...

 

Neida, verdens stopper jo ikke opp selvom venner kjemper for livet. Vi må jo fortsette med det vi holder på med. Det er ikke jeg som ligger der, omgitt av slanger og apparater. Livredd.

Jeg er smådesperat etter å bli kvitt noen tusen gram, mens vennene mine må se kiloene rase av. Ufrivillig. Mens de kjemper for livet, 'kjemper' jeg for ubetydelige dusteting.

Og det er det mange andre som gjør også...vi har så til de grader fokus på oss selv og hvordan vi skal og bør se ut. 

Jeg vet det ligger en viss irrelevanse i det, men burde vi ikke heller gi til kreftforskning, den formuen vi bruker på å fikse oss til et bedre utseende?

 

Jeg er glad jeg er frisk og sterk, men det er jo ingen selvfølge. Det kan ramme MEG i morgen. Deg også. Heldigvis kjenner vi ikke morgendagen, og kreft ser ikke forskjell på folk.

 

Drit i de ekstra kiloene, de er der for en grunn!

Drit i hva folk måtte mene og tro om deg, du trenger ikke negativiteten deres...

Elsk den som nettopp har gitt deg sitt største smil, og vær en god venn for de som betyr noe for deg!

 

Slik som Smula og Malick på bildet. De lever to helt vidt forskjellige liv, i hver sin verdensdel. Alikevel er de nært knyttet til hverandre, med vennskapsbånd som vil vare livet ut. Hvis en av dem skulle bli syk, ville den andre være der...

 

Jeg vil heller være en god venn og bruke energien min på de som trenger den. Håpe, tro og be til høyere makter at vennene mine skal komme seg gjennom denne dritten. 

 

Noen rundt deg kjemper for livet akkurat nå. Bry deg.

Det skal jeg.

 

Ha en fin dag, og ta vare på hverandre.

 

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Kanskje verdens beste kjøttboller...

Postet av i Blogg

b2ap3_thumbnail_2017-01-24-20.17.19_20170126-140251_1.jpgJadda, jeg har kanskje skrytt på meg 'verdens beste kjøttboller', men jeg må innrømme én ting;

Når jeg lager mat, så 'spiser' jeg underveis med øynene, så når maten er klar og ferdig til å nytes, er jeg på en måte litt mett. Om du skjønner. Og da smaker det ikke like godt. Jeg VET jo at det er godt (som oftest), men jeg kjenner det ikke, og da har jeg ofte like stor glede av det jeg lager, som to skiver ost...

 

Men så har jeg heldigvis noen unntak. Innimellom kan jeg lage mat som får meg til å nesten gå ned på kne i ren nytelse.

Og disse små kjøttbollene var ett av unntakene. Ble til ved en ren tilfeldighet over hva jeg hadde tilgjengelig, og er så UTROLIG enkelt at det nesten er litt flaut...

b2ap3_thumbnail_2017-01-24-20.17.19_20170125-203300_1.jpg

Til 400 g kjøttdeig;

1/2 pose friske spinatblader (her ligger nemlig hemmeligheten, avhengig av posens innhold-minst to store never blader), finhakkes på kryss og tvers.

1/2 kinesisk hvitløk (moderer meg her, doble/triple gjerne hvis du er i nærheten av mitt modus), finhakkes til bittesmått

1 ss tørket basilikum

2-3 ss god olivenolje.

Pepper og salt.

Så kommer utfordringen; jeg har en vanvittig god krydderblanding som ikke fåes hvor som helst, men er du heldig; Den heter SPICES-hot barbeque fra Nicolas Vahé. Den er helt fantastisk, men har du den ikke, kan du kompensere med røkt paprika, hvitløk, løk, svart pepper, persille og gressløk. Eller gjør det så enkelt at du krydrer med det du har og liker.

 

Det VIKTIGSTE for å få til disse saftige smaksbomene;

 

Temperer kjøttdeigen og rør inn olivenolje til litt 'seig' masse mens du blander inn spinaten, hvitløk og basilikum samt fiiiinhakket hvitløk (kan droppes) og krydderblandingen.

 

Bruk en skje til å forme små boller (dypp i vann, legg i hånd, skje former osv) og legg i kald stor stekepanne. Når pannen er full (de tåler å ligge tett), kjører du full fres så de får brunet seg skikkelig på begge sider, et par minutter på hver. Ta av platen og sett på varmepanne hvis du har, evt i ovnen på ca 80 grader.

 

Jeg spiste meg mer enn mett rett fra pannen, men hvis du klarer å vente, er disse superdigg med en frisk salat og ovnstekte poteter. Og din hjemmelagde tzatziki?

Uansett, verdens enkleste superdigg. Og ja, uten blygsel må si at disse er mine beste kjøttboller - ever. 

Tror det hele ligger i spinaten... ;-)

b2ap3_thumbnail_2017-01-24-20.22.52.jpg

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Takk for at du så meg
Blogg
Takk for at du så meg.  Jeg står ved kassen med mine to flasker rødvin, og det er fire foran m...
Les mer...
Hun er innom, så vidt.
Blogg
Igjen dette mammahjertet som lengter. Irriterende (for dem) opptatt av hvordan de har det. Ungene mi...
Les mer...
...jeg griner når jeg kommer, og jeg strigråter når jeg drar...
Blogg
Det er noe med disse vennskapene, disse gutta her nede, som betyr så mye for meg. Og ja, jeg har sk...
Les mer...
I give you a 10'er!
Blogg
Alex har sittet sammen med oss en times tid, men blir vinket over til et bord noen parasoller borten...
Les mer...
The ebony man
Blogg
Jeg ligger på magen på solsengen, mett etter lunsj og ørlite tipsy av rosévin, lukker øynene og nyte...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Hovedrett kjærleik Poteter søndagsmiddag feel good Rosévin voldtekt oliven Serrano Naprapat bilder boller pasta enklere-blir-det-ikke Lunsj paprika Trening superdigg Skalldyr Hverdagshygge russebarn litt fest i hverdagen rynkefri Personlig trener ostemat Indrefilét Enkelt supersaft broccoli sommerkveld hjemmelaget syltet frukt eggerøre elsker deg hold deg frisk ost Moules frites Ziconda kreft love Blåskjell creepy slank deg sunn selvpleie salat Førjulsmat mammahjerte parmesan reker i hvitløk spoiled drittsekk smakfullt Juledigg neger suppe Svinekjøtt kjøttboller olivenolje coctails verdens beste kjøttboller secondhand Frukt småretter tomatsaus Må ha Mett av en rett taco/wraps/tortillas restitusjonsmat Thai sauser Spicy julegaver Det gode liv pretty scampi desserter Katrine sykehus Feriemodus chili tapas Strandliv eplekake loveyoutopieces lørdagsdigg Hummer kake døtre Sandwich godt nytt år pestoboller Tzatziki ruccola pitabrød gjærbakst Middelhavet mozarella ensomhet Søndagsdigg Canary Island likør Steinbit Laks pommes frites spinat Pakistansk mat Styrkeøkt barn Noodler Bacon tilbehør pen på egne ben gjørdetenkelt Congratulations Sunn mat! images grønnsakssuppe helse Il Buongustaio Pizza snacks Sjømat behappy møkkamenn forretter jul insekter Omtanke cocktail Kyllingburger Nyttårsforsett torsk halloween Kylling aubergine fetaost solskinnsboller Venninnemat chevre chèviche kylling superenkelt Lev godt girlpower ettertanke kropp fashion Soldager omelett Vær deg selv hverdagsmiddag jeg er her shopping Sommermat familie Iberico drit i å bry deg Spania sushi maroccan oil alene Fylla Øl&Aquavit Leve livet savn kjøttkaker Feriemat Italia friskt iskaffe Grønnsaker Familiemiddag død egg venninner Nattmat kosemat fresh misunnelse kvinnefest unntakstilstand verdens beste parmesanchips Frokost kamskjell Venner Svettetokter rakfisk maki Kald drikke kakefest Be happy Hamburger Fisk kjærlighet plommer Feel good about your self top 10 døttre Dagenderpåmat aubergine/tomat/parmesan Nestkjærlighet botox vegetar hjemløs Styrke myk hud healty superdigg restitusjonsmat krabber bake røkelaks Tomater Kjøtt rettferdighet hot suppe restemat vårslepp dirty avocado barnevennlig middag nærdødenopplevelse healthy fiskesuppe raskt og lekkert rosépepper sort/hvitt influensa foto meal Pynt frappé vårløk spareribs Høstsnadder reker Overgangsalder Eid drinker bra nok Grill ferie vennemat russetid Thank You

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)