Blogg

Here I go again, knytter nevene og snurper munnen, jeg skal bli tynn igjen. For 4.de gang i mitt 52. årige liv.

 

Første gang jeg ble tynn, var da jeg hysterisk slanket og trimmet (lenge før treningstudioet kom, det var Jane Fonda-videoer og lietards) av de 28 kiloene mitt første svangerskap begunstiget meg med. Jeg reddet livet til min førstefødte, ved å ligge fire måneder helt stille og uten å røre meg. Kiloene kan ikke måles i kjærligheten og lykken over å ha mitt første lille nurk i armene mine. Hun var kommet inn i min lykkelig verden, og jeg kom kjapt tilbake til matchvekt.

 

Andre gangen jeg ble tynn, var fordi jeg fikk problemer med maten. Et halvt eple to ganger om dagen var mer enn nok. Alt annet måtte ut av kroppen, og falt jeg for fristelsen for et halvt pitabrød med skinke, ble det tygget i bittesmå biter så jeg kunne nyte det. For jeg visste at det var reversibelt, maten skulle aldri bli i kroppen. Jeg var stolt over å kunne fordele 49 kilo på hele 170 cm. Jeg var syk, men skjønte det ikke.

Jeg så ut som et skjelett, og likte det. Så kom jeg opp i matchvekt igjen, endelig. Og likte det.

 

Tredje gangen var en hendelse i livet mitt, hva man kaller 'en personlig krise'. Den type krise som setter deg helt ut, i vakuum, handlingslammet. Du vet ikke opp/ned eller frem/tilbake og kroppen settes i forsvarsmodus. Den nekter å innta føde. På to uker var åtte kilo borte, og det var ikke pent. Fettet forsvinner før huden rekker å følge med, og pluttselig så jeg ikke bare syk ut, men også gammel. Og det stoppet ikke der. Før jeg fikk grepet om meg selv, var 14 kilo som dratt av kroppen min og jeg var miserabel.

Men jeg fikk komplimenter!

 

"Guuuud, så GODT du ser ut"! Gosh, Wow, gratulerer osv osv. Jeg ble nærmest bombardert over hvor UTROLIG 'godt' jeg så ut. Ja, bena mine så lengre ut (fikk jeg fortalt) nå da jeg var så tynn. Skuldre og biceps var selvfølgelig tydelig definert, og pluttselig var jeg 'sååå trent'. Jeg var tynn med minimalt underhudsfett, alt jeg var var sener og muskler. Det jeg ikke var, var lykkelig. Jeg har aldri følt meg så ulykkelig som den gangen.

 

Så nå har jeg fått de 14 kilo og vel så det, tilbake igjen. Og det går en liten jævel i meg...Nina, skal vi kjøre en 4.de runde?

 

Jeg vet jo at det vil avstedkomme komplimenter. Jeg vet at jeg igjen vil høre at jeg har lange bein. Jeg vet jeg vil få lange blikk fra andre jenter (sånn er det bare, jeg er absolutt ikke alene om det). Jeg vet at jeg vil få høre hvor godt jeg ser ut...kun basert på hvor tynn jeg er.

 

Jeg er i en bransje hvor kropp er i fokus, jeg kjenner på det hver eneste dag. Presset, strevet du må mobilisere og bevise. Du må være motivator...står du der med 12 kilo ekstra og skal råtrene 45 mennesker, er du et forbilde da? De som er der har ulik agenda, mål og motivasjon, men vil de ha en instruktør, motivator, coach og inspirator som faktisk har lår, rumpe og mage som monner litt? 

 

Ja, jeg tror det. Jeg tror det er rom for alle, både vi som er litt 'volumizers' og de som er både tyngre og lettere. 

 

Jeg har ihvertfall bestemt meg.

Det blir INGEN 4.de runde. 

Jeg er den jeg er.

 

Og mitt høyeste ønske akkurat nå, er, at nettopp DU er den du er.

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Når er nok, nok og når bør jeg la deg dø?

Postet av i Blogg

Nok et set back, nok en jævlig kjip kveld.

Jeg sitter oppe og får ikke sove, så jeg kan like godt skrive. Vi har hatt dét døgnet igjen, døgnet han ikke spiser eller drikker, må ut annenhver time uten at det skjer noe...rastløs og søkende med kald snute.

Jeg sover jo ikke når han har det sånn, og at han ikke sover, er mye verre

enn min mangel på søvn. 

Det er lenge siden siste set back, vi har har hatt uker med lange søvnnetter og stabile dager med mye mat og drikke. Lange turer med Lippizzianersteg og hevet hale, har han sett ut som en bitteliten mini ponni der han tripper med vakre steg.

I dag lusket han av gårde med krum rygg, tydelig i smerter.

 

Gudbedre, jeg elsker Felix'en min, så høyt. Og enda bedre, jeg ser den store kjærligheten Gizmo har for ham. Alle de dager han lå så syk og kjempet for livet, da var Gizmo der, vek ikke fra hans side hverken dag eller natt. Det å se to dyr kjempe sammen i kjærlighet og beskytte hverandre, det er utrolig stort. 

Felix er 'hittebarnet' mitt, som i motsetning til Gizmo som jeg selv valgte, ble plassert hos meg. Da tar det gjerne litt lengre tid å knytte bånd, når man ikke velger det selv.

Som en god venninne sa; 'kjærligheten mellom dere to, er så åpenbar', og ja kjærlighetsbåndet mellom Felix og meg er sterkt, så sterkt det kan bli mellom hund og menneske.

Vi har kjempet noen slag og det har kostet skjorta.

Men vi gir oss ikke. Dagens set back er 'peanuts' i forhold til hva vi har vært i gjennom, what doesn't kill you, makes you stronger'.

Felix er nå bare 2,8 kilo og 'slipper' pels, og det er ikke så bra. Men han spiste nettopp kveldsmat (jippi! første måltid siden fredag!) og drakk vann. Lettelse...så nå binger vi, Natta <3

Takk for at du hørte på :-D

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Gambas al ajillo

Postet av i Blogg

Kjært barn har mange navn, sies det, Ihvertfall to. Som reker i hvitløk.

Gambas con...gambas al...med diverse beskrivelser av hvitløk. Selv sier jeg gambas con ajo (uttales 'ach'ho') - reker i hvitløk. Simple as that.

Servert med ymse resultat langs spanskekysten og tilhørende øyer (tro meg, jeg har vært 'overalt'), og uten snev av blygsel må jeg bare innrømme at den aller beste varianten; den lager jeg selv.

 

Denne er til pappa, som for mer enn tyve år siden, lærte meg å lage hans favoritt; reker i hvitløk.

 

Du trenger til to personer:

500 g reker eller tilsvarende rå scampi

Åtte store fedd hvitløk eller to kinesiske (minst!)

Mer enn nok tørket rød chili

4 store ss olivenolje, eller mer...

1 liten haug frisk bladpersille.

 

Skrell rekene og skjær hvitløk i tynne skiver. Fres løk og chili i olje til litt mykt. Fordel i små ildfaste fat, legg i reker og fres under grill til rekene får små 'tupper'. Ta ut,  dryss over hakket bladpersille, bland godt og server rykende varmt med godt brytebrød til.

 

Enklere blir det ikke, og gudbedre så nydelig det smaker.

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Pappa, du kan slippe taket nå. Du kan gå...

Postet av i Blogg

Nå, snart tre og et halvt år etter, begynner det å virkelig gå opp for meg at han er borte. Pappa'n min. Selvsagt har det gått opp for meg, den dagen han døde, at han aldri mer skulle være sammen med oss. Men det har tatt lang tid, vond og litt god tid, å erkjenne at han virkelig er borte fra det livet vi kjenner. Det livet vi må lære oss å leve uten ham.

 

Jeg har en liten engel. Hun heter Ingerid, og hun har gitt meg mye...vil kanskje ikke kalle det trøst, men hun har vært der, hele tiden.

Ingerid var pappa'a 'engel'. Hun var en av dem som sørget for at pappa's siste del av dette livet, ble godt, nært og varmt. 

 

Kvelden før pappa døde, hadde jeg en lang prat med Ingerid. Hun sa til meg; Nina, noen må fortelle ham at han kan reise. Han holder igjen, for han vil ikke forlate dere, han har dette store ansvaret for dere, han klarer ikke å gi slipp på det. Han tviholder, og han sliter nå.

Det traff meg rett i hjertet, og ble den tøffeste kvelden og natten i mitt liv.

 

Sent den kvelden, satt jeg ved pappa's seng. Jeg tviholdt ham i hånden og hvisket i øret hans...det aller vanskeligste jeg har sagt i hele mitt liv. 'Pappa, du kan slippe nå, du kan reise...vi klarer oss, jeg lover deg det.' Det var noe mer også, bare mellom ham og meg, men det som var helt fantastisk, og det skjedde om man vil tro det eller ei...pappa klemte hånden min, hardt.

 

Man vet jo aldri, men jeg tok det som et tegn, jeg ville være hos ham denne natten. Gutta (Gizmo og Felix) lå i sengen hans, oppå ham, hele natten, og jeg lå på en provisorisk seng (to stoler satt sammen) helt inntil sengen, og holdt pappa'n min i hånden hele natten gjennom. Det ble hans siste natt.

 

Jeg fikk være der da han dro fra denne verden. Jeg fikk være der gjennom hele sykdommen. Jeg fikk følge ham til Radiumen og Riksen, jeg fikk plukke liljekonvall og hvitveis, fylle sykehusrommet med det lyset jeg kunne. Jeg fikk gi ham all min kjærlighet som datter, og oppleve verdens beste og oppegående pappa selv da han var så syk. Optimismen, den ukuelige optimismen! Det var pappa.

Jeg fikk stå nede på gulvet på Riksen og vinke opp til pappa i etasjene over; vi ropte til hverandre; 'vi sees i morgen', mens vi ga hverandre masse slengkyss. Jeg gledet meg alltid til neste gang. Men mest av alt, gledet jeg meg til å kunne hente ham hjem.

 

Livet føles som et lite helvete noen ganger. Jeg fikk aldri hentet pappa hjem. 

 

Men jeg har på en måte forsonet meg med det. For pappa er her alikevel, alltid.

 

 

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Late birdie - kanskje verdens beste kylling?

Postet av i Blogg

Langtidsstekt kylling er superenkelt, kjappere enn fårikål og smaker bare helt himmelsk!

Her har jeg en deilig pip-pip variant; den har vært så heldig å vokse opp på Stange gård i Vestfold. Neida, de lever ikke så lenge der heller, men dette er matindustri og bondens levebrød, så da tenker jeg det er bedre å tilberede en fugl som tross alt har hatt et noenlunde allright liv. Den har fått testet de lange bena sine, sparket i sand, badet i vann og selvom den er født og vokst opp i et 'kollektiv', så tror jeg den har hatt det rimelig greit og fått flakset med vingene så lenge den var der. 

Her er Fru Stange: 

Legg fuglen på rygg og skjær skroget i to, kutt vingene av og legg ved.  Ta tak i hvert bryst og knekk/brett fuglen ut. Legg i stort ildfast fat, med innsiden ned. Vingene ved siden av.

Pensle med god olivenolje.

b2ap3_thumbnail_2016-10-16-17.10.28.jpg

Masse krydder må til. Jeg bruker alt mulig fra pepper, salt og egne blandinger med mye urter og hvitløk. Jo mer smak som dekker kyllingen, det mer smakfullt og knasende sprøtt blir skinnet.

b2ap3_thumbnail_2016-10-16-17.15.09.jpg

Inn i ovn på 160 grader. Passer fint etter sen helgefrokost, for denne fuglen skal godgjøre seg i sånn ca tre-fire timer.

b2ap3_thumbnail_2016-10-16-19.59.10.jpg

Herligheten, dette er bare superdigg! 

Tilbehør? Når vi er bare to så er godt brød helt greit. For det blir mye digg i formen som det er snadder å dyppe brødet i.

Som festmat er ovnsbakte poteter og en spicy salat innertier. 

Fuglen er så smakfull saftig i seg selv, så jeg tenker at tilbehøret bestemmes ut i fra hvem-hva-hvor mange og til hvilken anledning.

Sett på grill siste 8-10 minutter, så skinnet blir sprøstekt.

b2ap3_thumbnail_2016-10-16-20.06.55.jpg

 Tips: legg en blanding av poteter og andre rotgrønnsaker, brokkoli og hele hvitløk (alt skåret i store terninger) under fuglen når den bakes. Saftene fra kyllingen med grønnsakene gjør det hele nærmest euforisk, og da trenger du bare noe sprøtt knask i tillegg.

 

 

 

 

 

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
Fortsett å lese Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Det å ville være 'verdensmester', kan faktisk koste deg livet.
Blogg
PANG!!! Jeg hadde vært våken siden klokken fire den morgenen, og da det begynte å lysne av dag, ga ...
Les mer...
To eller tre kanariefugler...ikke mine døtres ansvar. Hell no!
Blogg
Jeg fikk en mail her for leden (ja, jeg er så gammel at jeg ikke bare bruker, men liker uttrykket), ...
Les mer...
Hey, I'm crazy, I know I'm not the only one
Blogg
Alene. Har du kjent på den følelsen, å være helt alene? Det er jeg ganske sikker på at du har, en e...
Les mer...
Ikke f*** om du skal få definere hvem jeg er...
Blogg
Det er ganske så tøft å stå der, la panseret sprekke og skrelle av seg det ytterste skallet. Gj...
Les mer...
Me too. Ja, jeg er blitt voldtatt.
Blogg
Kampanjen traff meg som en knyttneve. Ikke altfor hardt, men dog...jo faktisk ganske hardt, når jeg ...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

Strandliv mozarella Grønnsaker hjemmelaget Tzatziki Middelhavet unntakstilstand Sunn mat! Fisk pasta aubergine Tomater elsker deg drinker ruccola Pakistansk mat loveyoutopieces kreft Hverdagshygge meal superdigg Skalldyr Lunsj spareribs møkkamenn kjærlighet fashion healthy torsk Førjulsmat iskaffe bra nok Canary Island grønnsakssuppe eggerøre sykehus vennemat kake Fylla Frokost omelett Frukt Høstsnadder rakfisk nærdødenopplevelse likør salat kjøttkaker ostemat halloween Kjøtt lørdagsdigg kropp Nestkjærlighet savn creepy fresh Personlig trener russebarn tapas restitusjonsmat spinat egg pestoboller Sommermat Feriemat barnevennlig middag Venner influensa pitabrød Nyttårsforsett Grill hot suppe Spania søndagsmiddag Svinekjøtt Pynt taco/wraps/tortillas døtre enklere-blir-det-ikke sushi Feel good about your self Juledigg olivenolje Enkelt Thai Italia kakefest kvinnefest superenkelt supersaft paprika insekter Spicy fiskesuppe Pizza ensomhet verdens beste kjøttboller aubergine/tomat/parmesan Steinbit Overgangsalder pommes frites Søndagsdigg fetaost Trening boller dirty Nattmat hverdagsmiddag Iberico frappé Congratulations Thank You coctails gjærbakst Soldager Bacon Blåskjell Hovedrett chevre Ziconda Sandwich Feriemodus Kyllingburger Familiemiddag Katrine spoiled forretter vårløk plommer Svettetokter litt fest i hverdagen Styrkeøkt Dagenderpåmat sauser kosemat verdens beste bilder love Moules frites Be happy shopping misunnelse raskt og lekkert Må ha chèviche kylling Øl&Aquavit Det gode liv maroccan oil images avocado secondhand sort/hvitt Vær deg selv reker Lev godt selvpleie broccoli chili parmesan venninner oliven Noodler russetid død eplekake Hummer Hamburger rynkefri Serrano botox Kylling krabber på egne ben småretter ferie healty tilbehør voldtekt foto superdigg restitusjonsmat familie scampi pretty døttre Eid tomatsaus ost snacks restemat Mett av en rett vegetar bake hold deg frisk syltet frukt drittsekk Indrefilét maki jul myk hud ettertanke alene Sjømat smakfullt julegaver reker i hvitløk Venninnemat Rosévin kamskjell kjøttboller sommerkveld mammahjerte Il Buongustaio Kald drikke røkelaks cocktail Leve livet top 10 neger vårslepp friskt Styrke rosépepper parmesanchips solskinnsboller girlpower gjørdetenkelt Naprapat hjemløs Poteter pen Laks feel good suppe desserter slank deg sunn rettferdighet helse barn Omtanke

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)